Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-06, 20:21   #4081
andziot
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

idę do fryzjera na farbowanko do profesjonalnego salonu
(czyt. do kuchni do mężula)

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:26   #4082
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

dobrze, że mój mężul tego nie czyta, bo by już mnie naciskał, że on też chce,
smęci mi o tym PS od paru miesięcy ale ja uparcie mówie NIE
(narazie pożyczył od mojego braciszka)
moj małż argumentowal to tym, ze na PS sa fajniejsze gry niz na xboxa i jak urodzi sie Gabi to abym ja mogła w nocy spać to on sobie bedzie całą noc grał z jedną słuchawką na uchu a drugim uchem bedzie nadsłuchiwał czy mała nie płącze Taki argument mnie rozwalił i sie zgodziłam.
Powiem Ci tylko andziotku, ze jak męzowi pozwolisz kupic, to przepadniesz.... ciagle granie tak wiec badz twarda

Cytat:
nie mow ze masz męża fryzjera??????????????? Ale ja bym tak chciała

co do komody to takze podobają mi sie takie jak agus nabyła i pojade zakupić biała - bo do łazienki bedzie mi pasowała

http://www.ikea.com/PIAimages/15051_PE098981_S4.jpg

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-02-06 o 20:30
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:30   #4083
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki, ale zescie napocily, co siedzicie w domku w taka ladna pogode my wlasnie wrocilismy ze spacerku

od przedwczoraj straszne mam skurcze w lydkach, tez tak macie??
kochana skurcze wynikaja z niedoboru wapnia tak nam mowily poloznem,, wiec duzo wapnia, najlepiej maslanki
Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Nadrabiałam Was od 120-którejś str... wrrrr . Nie miałam weny od piątku jakoś tu siedzieć i czytać, zaaglądałam na chwilkę, ale starałam się czymś zajmować zeby nie myśleć. TZ był w domu całą sobotę - pozałatwialiśmy dużo spraw żebym ja już mogła tylko leżeć.
zakupy w hipermarekcie za 400zł żebym nie dźwigała zakupów potem sama, wybraliśmy drzwi do łazienki, wc, sypialni i pokoju Szymusia, panele do jego pokoju, kafelki do łazienki i WC, meble do łazienki ... szafę do przedpokoju, płykti do przedpokoju - cyba wszystko.... więć TZ będzie kupował a ja będę lęzała .

ale wiecie ............ od wczoraj czuje ból w podbrzuszu, lekkie skurcze i takie dziwne mrowienie, tak bardzo bardzo nisko jakby w wzgórku.... masakra. mam lęki, co chwilę zaciskam nogi, czy to w samochodzie czy w sklepie -siadło mi na psychikę - potcznie mówiąc.
stresuje się, chociaż staram się być dobrej myśli.

Dzięki za dobre słowa:
Weredka, MonikaK, Catia88 i wszystkim innym którym już wcześniej dziękowałam.

andziot oby to było nastraszenie- a mój mały w 27tc ma 1445g!

anula_81 - tak, infekcje pochwy - a mówił, że to też mogło wpłynąć na szyjke - ja już teraz wiem że to jak małego czułam tak bardzo nisko, jakby na wzgórku, to chyba był objaw tego, że szyjka się skróciła, chociaż może to nie do końca tak, ale dalej czuje go b. nisko - chociaż tam ma stópki, bo jest pośladkowo ustawiony

moria - też tak myślę że by mnie pewnie zaszyli gdyby co... a waga - lepiej żeby był jak nawiększy jeśli odpukać miałby wcześniej się wypchać na świat - tak tez lekarz powiedział.

vanes - mam nadzieje, że mój też się obróci jeszcze

mary - dzięki serdeczne będę leżała i pachniała .

Paulizia - jhesteś Kochana posłuchałam i zjadłam wczoraj jak kazałaś: twixa i lody śmietankowo-krówkowe aaaa i pączka z kakao dobrze że mnie nie zmuliło

kasia - patrz wyżej, zjadłam aż za dużo słodkiego .

the_sania - dzięki za pocieszenie - mam takie lęki przez tą krótką szyjkę że chodzę z zaciśnietymi mięsniami - mam nadzieje, ze doczekamy conajmniej do 8 miesiąca - jeszcze miesiąc minimum!

caffelatte - własnie, nie powiedział mi ile mi się skrócił, ale jak mnie badał ok. 2 miesiące temu to mówił, że mam bardzo długą szyjkę - teraz powiedział, że się skróciła znacznie, mam wizytę za 3 tygodnie, nie za miesiąca, więc myślę, że chce sprawdzić co dalej się będzie działo, czy jest OK i czy się obrócił, bo ma ostatni tydzień na obrócenie się - bo jest po prostu duży, jak się w ciągu tyg nie obróci z pośladkowego, to cesarka niestety.

eweska teraz to rzeczywiście nie ma wymówki tylko leżenie

Agnieskza.M - dzięki Kochana, a na następnej wizycie powiedz naszemu lekarzowi, żeby Ci pokazał małego w 3d - wiedziałaś że ma coś takiego? ja byłam w szkou - poprosiłam o zdjęcie i chyba na poprawę humoru, przełączył jakiś guzki w swoim usg i ukazał nam się obraz 3d . bezbłędne .

mamaoptymistka
- masz racje, musze robić wszystko żeby tam został jak najdłużej

Dziewczonka - dzięki Kochana

princi - ja mam takie skurcze i nerwobóle, że już łykam 6 tabletek magnezu na dzien (na szczęscie można) ale i tak je czuje - najgorzej jak się kładę do łóżka - wierzgam nogami jak koń .

dziewczyny - zaczne nowy temat czy myślicie o banku krwi pępowinowej? troche to kosztuje, ale może warto pobrać? jakie macie zdanie?

a tak poza tym - boli mnie brzuch na dole - masakra jakaś.
na szczęscie po żelazie mnie nie muli, ale biore gynalgin dopochwowo - może te bóle/skurcze to od niego?

ych.
ja tez mam takie skurcze i sie boje, zeby mi jutro nie powiedzial, ze skrocila mi sie szyjka
Cytat:
Dziewczynki to mnie takie skurcze lydek czasem lapia, ze musze normalnie trzymac sie za lydke i rozmasowywac, taki przeszywajacy bol!!! maskra...

Paulizia jaki piekny spiworek! to tez z Next'a?

Moria uu ja to widze, ze u Was przygotowania pelna para! malowanko, mebelki, u mnie to w lesie normlanie

Co do glupich snow, to nie tylko ja oszalalam, mojemu mezowi sie dzis snilo, ze dostal wezwanie do wojska i pisal podanie, ze jest jedynym zywicielem rodziny i nie moze, a potem mu sie snilo, ze jezdzil z naszym synkiem do pracy, zamykal w aucie w nosidelku w 40stopniowym upale i zapominal dawac mu jesc i pic, no czyli moj maz tez oszalal

a oto wynik naszego dzisiejszego spacerku, znaczy fotka brzusia
pieeeeknie
Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
swietna komoda! jakiej jest wysokosci i czy byl jakis jasniejszy kolor? bardoz nam sie podobaja komody bez uchwytow
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40053930 tu sa kochana lacznie 4 kolory

400 zl ta
wmiary 123 wys x 80szer x 48 gleboka
Stary 2011-02-06, 20:38   #4084
moria44
Wtajemniczenie

Super, dzięki za porady, zakup karuzelki póki co zaznaczam na szaro

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziewczyny uspokujcie mnie trochę, bo nie mogę o tym przestac myślec... czy to, że czuję ostatnio małą tak nisko - wręcz czasami w "bronchildzie" i jest to bolesne, może oznaczac, że mi się szyjka skróciła?
Ja tam myślę, że gdyby odczuwanie dzidzi nisko było objawem skracającej się szyjki to lekarze by nas o tym informowali
Ale jeśli masz siedzieć w domu i się zamartwiać to ja bym dla świętego spokoju odwiedziła ginka

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
ojjjjjjjjjjj jakie pieeeeeeeeeeeekny Jaki to rozmiar? Blisko pracy mam smyka, normalnie pojechalabym jutro kupic bo cudo. Brzusio konkret ! Sweet i tak trzymac
56 ale widziałam też większe Chyba 30zł kosztuje po przecenie.

Mój mężyk też zakupił PS3 i "mąci" czasem do późnej nocy ale niech korzysta póki może

Dziewczynki!! Wątek nam się znowu kończy

Póki co, mam jedną propozycję tytułu od mary poziomkowej:

"Pierdyliard pokus kulinarnych i inne sprawy okołociążowe, tak to my - mamusie majowo-czerwcowe."

która mi osobiście baaaaardzo się podoba ale jeśli ktoś ma inne ciekawe pomysły, np. kasia24 to zapraszam do radosnej twórczości

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
co do komody to takze podobają mi sie takie jak agus nabyła i pojade zakupić biała - bo do łazienki bedzie mi pasowała

http://www.ikea.com/PIAimages/15051_PE098981_S4.jpg
My dokładnie taką kupujemy do Iguśkowego pokoiku no i właśnie się tak zastanawiam czy zmieszczę w nią wszystkie ciuszki?
W pierwszej szufladzie to myślałam o jakichś kosmetykach, szczoteczce do włosów, pampersach, kremach, cążkach i innych duperelkach a dalej same ciuszki.

Jak myślicie damy radę czy już szukać czegoś dodatkowego?

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-06 o 20:52
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:43   #4085
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

Agnieszka, a co tak wczesnie wstałas? Ja do 8 spałam A ze szkołą mam podobny problem (tyle, ze ja podyplomówke robie, wiec co 2 tyg na szczescia szkoła pt-sob) jednakże takze mi sie nie chce. 3 wpisów nie miałam, więc na zasadzie ctrl+c, ctrl+v naskrobałam 3 maile, pisząc, ze moja absencja spowodowana była złym samopoczuciem z powodu ciąży i wszyscy zgodnie odpisali, że proszę przyjść z indeksem po wpis, pani nieobecność jak najbardziej uzasadniona Niestety tylko obrona w czerwcu mnie nie minie

U Was dziewuszki też nadal tak brzydko, szaro i pochmurnie ? Ja juz bym wiosnę chciała Miłego dnia dla Was
hej daisy, ja tez mam zjazdy co 2 tyg, z tym ze sobota i niedziela, piatek wolny przewaznie. tez mam obrone w czerwcu

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Dzień doberek Dziewczynki

Aga_pe jak najbardziej negocjuj na uczelnii ulgi! U nas jest tak, że na zebraniu kierownik katedry sam przestrzegał, żeby zwalniać z zajęć studentki w widocznej ciąży, albo pierwsze je egzaminować, albo umawiać się na dyżurach na inny termin egzaminu.. także warto się albo upomnieć, albo afiszować z brzucholkiem

no wlasnie dzisiaj rozmawialam z taka przesympatyczna dziewczyna ktroa dolaczyla do nas teraz, bo miala przerwe i mowila mi ze moglabym sobie zalatwic zeby przychodzic na same egzaminy.

kochane,
wczoraj siedzialam prawie ze dzielnie do konca, a dzisiaj poszlam po 2 wykladach. od rana mialam napuchniete nogi, do tego stopnia ze kostek nie mam, na lydkach chce mi skore rozerwac, i mam popuchniete do kolan pojechalam do rodzicow, przespalam sie 2 godiznki, z nogami na poduszce i nic lepiej. mam baniaczki od rana, a w czoraj wygladaly jeszcze gorzej. boje sie ze znowu sie zaczelo z tym puchnieciem........

bo to chyba nie normalne ze mam nogi od 9tej popuchniete i nawet po odpoczynku nie schodzi?????????????????: confused:

laseczki piekne brzusie i ciuszki
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:46   #4086
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

moria, ja względem tej komody mam dokladnie identyczne plany jak Ty i liczę ze damy rade a TZeciki.. cóz - tak jak mowisz, niech korzystaja poki moga

pije kefirek

agnieszka, hardcorowy ten czerwiec bedziemy mialy
Biedulko... wspolczuje z nozkami ale widze ze pomału tez zaczynam puchnac... obraczki juz nie wloze

Twój pierwszy krzyk...

Czas edycji: 2011-02-06 o 20:48
Stary 2011-02-06, 20:48   #4087
dorkabl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Woow, już łóżeczko stoi a trzeba mi było dziś jechać do Ikei

Ja byłam w podobnym szoku gdy zobaczyłam te wielkie koła no ale w sumie bez problemu wyobraziłam sobie jak pcham wózek po lesie, łączce i moich wertepach więc zrobiły na mnie pozytywne wrażenie

Mamuśki - mam do Was pytanie: Czy karuzela do łóżeczka jest niezbędna? Czy musi być? Bo mi się tak jakoś nie podobają i w ogóle zastanawiam się czy to rzeczywiście dla dziecka takie fajne i czy się nie nudzi po jednym dniu, no nie wiem sama, poradźcie

Tez gdzieś czytałam ze spostrzegawczość rozwija, kolorki i ze wo gule dziecko jest ciekawe tej karuzeli...tak jak listków na wietrze
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:52   #4088
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
moj małż argumentowal to tym, ze na PS sa fajniejsze gry niz na xboxa i jak urodzi sie Gabi to abym ja mogła w nocy spać to on sobie bedzie całą noc grał z jedną słuchawką na uchu a drugim uchem bedzie nadsłuchiwał czy mała nie płącze Taki argument mnie rozwalił i sie zgodziłam.
Powiem Ci tylko andziotku, ze jak męzowi pozwolisz kupic, to przepadniesz.... ciagle granie tak wiec badz twarda

nie mow ze masz męża fryzjera??????????????? Ale ja bym tak chciała

argumenty dobre !!!
przeczytałam meżulowi i powiedział, że on też tak może robić
bardzo był ochoczo nastawiony
więc przepadłam

fryzjerem nie jest, ale przeszedł kurs farbowania żony

Cytat:
Dziewczynki!! Wątek nam się znowu kończy [/SIZE]

"Pierdyliard pokus kulinarnych i inne sprawy okołociążowe, tak to my - mamusie majowo-czerwcowe."

która mi osobiście baaaaardzo się podoba ale jeśli ktoś ma inne ciekawe pomysły, np. kasia24 to zapraszam do radosnej twórczości
ja bezapelacyjnie i bezprecedensowo jestem za tytułem poziomki
jak wygra to będziemy mieć najorginalniejszy tytuł na całym wizażu

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

kochane,
wczoraj siedzialam prawie ze dzielnie do konca, a dzisiaj poszlam po 2 wykladach. od rana mialam napuchniete nogi, do tego stopnia ze kostek nie mam, na lydkach chce mi skore rozerwac, i mam popuchniete do kolan pojechalam do rodzicow, przespalam sie 2 godiznki, z nogami na poduszce i nic lepiej. mam baniaczki od rana, a w czoraj wygladaly jeszcze gorzej. boje sie ze znowu sie zaczelo z tym puchnieciem........

bo to chyba nie normalne ze mam nogi od 9tej popuchniete i nawet po odpoczynku nie schodzi?????????????????: confused:
a jakie masz ciśnienie kochana ???

siedzę w farbą na odrostach

Stary 2011-02-06, 20:52   #4089
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam myślę, że gdyby odczuwanie dzidzi nisko było objawem skracającej się szyjki to lekarze by nas o tym informowali
Ale jeśli masz siedzieć w domu i się zamartwiać to ja bym dla świętego spokoju odwiedziła ginka

56 ale widziałam też większe Chyba 30zł kosztuję po przecenie.

Mój mężyk też zakupił PS3 i "mąci" czasem do późnej nocy ale niech korzysta póki może

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

My dokładnie taką kupujemy do Iguśkowego pokoiku no i właśnie się tak zastanawiam czy zmieszczę w nią wszystkie ciuszki?
W pierwszej szufladzie to myślałam o jakichś kosmetykach, szczoteczce do włosów, pampersach, kremach, cążkach i innych duperelkach a dalej same ciuszki.

ten tytul jest zarabisty
Cytat:
moria, ja względem tej komody mam dokladnie identyczne plany jak Ty i liczę ze damy rade a TZeciki.. cóz - tak jak mowisz, niech korzystaja poki moga

pije kefirek

Biedulko... wspolczuje z nozkami ale widze ze pomału tez zaczynam puchnac... obraczki juz nie wloze
a ja maslanke
Stary 2011-02-06, 20:53   #4090
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Mój TŻ kupił nowe PS w listopadzie, zagrał parę razy i mówi, że mu się znudziło!! i tak stoi pod TV i czeka nie wiem na co.. mówię mu żeby sprzedał, to stwierdził, że nie bo będzie z synusiem grał! boshe..

Mi bardzo podobają się meble, coś na ten styl.. wg mnie fajne, chociaż nie wiem czy zdecydowałabym się na takie do dzieciowego pokoju:
http://dino.sklep.pl/nowy/baby-vox-p...ka-p-5041.html
Moja mama mnie wyśmiała jak jej kiedyś pokazałam heh

Ja potrzebuje tylko lóżeczko i komodę, i koniecznie chce komplecik.. może jeszcze jakaś półka na ścianę.. szafa póki co niekoniecznie
Stary 2011-02-06, 20:56   #4091
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
aga nie wiem mi póki co czasem puchną stopy i dłonie gdy dłużej pochodzę. A wcinasz dużo soli?

Stary 2011-02-06, 20:58   #4092
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ooo, dobrze wiedzieć, że są takie hipoalergiczne, muszę zobaczyć jak z kolorami...
No i w ogóle jakiś wybrać... Myślałam o zielonym, ale do niczego mi nie pasuje i jak na razie jestem za kremowo-beżowo-kawowym...
Bo pościel będzie w żyrafki (wcześniej już wklejałam), a kanapa chyba niebiesko-beżowa. Kurczę, w ogóle tego nie widzę i ewentualne rzeczy do pokoju będziemy kupować na ostatnią chwilę. A meble sosnowe albo w kolorze sosny, bo takie mamy w całym mieszkaniu.

anula_81 Ja myślę, że we wszystkie kolory możesz. Przecież dorosłe kobiety nie chodzą tylko w różu to czemu małe muszą?
Tak samo chłopcy. Stereotypy i tyle. A wybór jest taki, że naprawdę można wybrać fajne i kolorowe ciuszki

Co do komórek macierzystych... To my raczej się nie zdecydujemy. Tak, jak piszecie koszty ogromne, zero pewności. No, a kiedyś takich rzeczy nie było i jakoś potrzeby też nie było...
Zdrowie najważniejsze, ale nie zakładam, że Edzik zapadnie na jakąś straszną chorobę... Poza tym nie wiadomo, czy za 10-20 lat nie wynajdą leków na nieuleczalne choroby. Straszne gdybanie.

princi Moim zdaniem są ok, ale ta druga bardziej dla chłopca
Tylko są białe... Bałabym się, że zaraz będą brudne...

My też byliśmy dziś na spacerze. Niby 7 stopni i słońce, ale trochę przemarzłam...

A potem świętowaliśmy 100-dniówkę Edzika - oczywiście piccolo i ciastka pyszne
Matall powiem Ci szczerze, że myśmy kupili białą śnieżkę i niebieski pigment do tego. Farby 10 litrów, cały pigment on zużył ( ja nie widziałam, bo on robił jak byłam u mamy i byłam na niego wielce obrażona) i wyszedł taki jasny, ładny niebieski kolorek... Właśnie jak wybieraliśmy farbę to chcieliśmy taką typowo do dzieciowego pokoiku. Więc kolega polecił nam właśnie tą hipo. Mówił, że na bank dzidzi nie uczuli i nie śmierdzi strasznie. TŻ mówił, że wietrzył 1 dzień i było elegancko. A on ma nos wyczulony na smród

No nic. idę dalej nadrabiać
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:58   #4093
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
ja bezapelacyjnie i bezprecedensowo jestem za tytułem poziomki
jak wygra to będziemy mieć najorginalniejszy tytuł na całym wizażu
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ten tytul jest zarabisty
Jestem tego samego zdania

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-02-06 o 20:59
Stary 2011-02-06, 20:58   #4094
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

andziot, no to jeszcze jeden argument Ci dam od mojego małża dla Was - Gabrysie nasze kochane i Twoja Zosienka najdroższa beda mogly na bluerayu bajki ogladac
W komputroniku mozna o stówke taniej niz w empiku kupic - po 1299zl. Szkoda, ze zobaczyłam to 20 min temu
A generalnie zabawa fajna i wiecej opcji niz w xboxie, nawet to wifi ma i pociupałam już sobie obline w tetrisa wprawdzie stare ale jare

Wysoko szkolonego masz meza Chyle czoła

moria, do mnie tez tytuł poziomki przemawia
agus, smacznego

Twój pierwszy krzyk...

Czas edycji: 2011-02-06 o 20:59
Stary 2011-02-06, 20:58   #4095
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
(..)no wlasnie dzisiaj rozmawialam z taka przesympatyczna dziewczyna ktroa dolaczyla do nas teraz, bo miala przerwe i mowila mi ze moglabym sobie zalatwic zeby przychodzic na same egzaminy (..)i
Aga próbuj.. niektórzy mogą wymagać zaświadczenia lekarskiego, że jesteś w ciąży.. ale nie musi być żaden powód zwolnień z zajęć podany, tylko takie zwykłe od gina, że jesteś w ciąży.. taka podkładka na nieobecności na ćwiczeniach.. tyle, że z każdym nauczycielem z osobna trzeba to załatwiać, ale skoro Ci ciężko i nie czujesz się na siłach, to ja próbowałabym z porzywilejami

Cytat:
(..)

Może fotka dla nas?
Stary 2011-02-06, 20:58   #4096
andziot
Zakorzenienie

ddaaiissyy mój mężul się pyta w co gra twój Tż ????

Stary 2011-02-06, 20:59   #4097
anula_81
Zakorzenienie

ja juz po prysznicu, na razie innego plamienia nie bylo, wiec nie wpadam w panike, serduszko slicznie bilo, sluchalismy, wiec nie panikuje, za tydzien id edo gina na 3D wiec jakby bylo cos nie tak z szyjka, czy tez z przeplywami i lozyskiem to wypatrzy prawda?

Cytat:
Prawda

Ja bym zostawiła ten kolorek i dorzuciła tylko jaśniejsze dodatki na ciemną ścianę tak jak JanuszAgnieszka pisze. Malowanie możecie zrobić za 3-4 lata gdy Zosia będzie chciała i sama wtedy z rodzicami farbę w sklepie wybierze

ale bardzo lubię takie serwisy gdzie ludzie oferują wyroby "handmade" no i szukałam torby a natknęłam się na te literki u tej artystki:
http://www.pakamera.pl/blague-0_s12050514.htm

.
no wlasnie o takie PRAWDA mi chodzilo
co do pokoju, to wlasnie mysle, zeby nakleic cos na tej scianie, dwie pozostale ta z oknem i drzwiami sa biale, ale moze je malniemy tez tak jak na tych zdjceciach przerobilam nie wiem ale juz jestem uspokojona, ze da sie z tego cos ladnego wyczarowac
a literki cuudne! wlasnie szukam z TZtem Zosi uwielbiam rzeczy handmade
Cytat:
No dziewczynki wróciłam z wojaży sklepowych....i już "zdycham" (tylko nie bijcie )
Obejrzeliśmy w końcu to wybrane kilka miesięcy temu łóżeczko z Klupś - seria Safarii (o takie: http://allegro.pl/lozeczko-safari-kl...405887625.html - dzisiaj widziałam, że któraś z was już kupiła ) i bardzo Nam się podobało . Do tego jeszcze komoda z tego zestawu - ale jej w sklepie nie mieli
No i w końcu widziałam X-landera na żywo - był tylko XQ w kolorze energy - kolor bardzo fajny, ale w życiu bym nie powiedziała, że on ma taaaakie wieeelkie koła

Anula odpoczywaj kochana, oby te plamienia się nie powtarzały
Zdjęcia zakupów piękne kochane i jeszcze brzuszki widziałam
Moniqac trochę sie przestraszyłam jak napisałaś, że od jakiegoś czasu czułaś maluszka nisko i okazało się, że masz skróconą szyjkę. Ja tak mam od 3 dni, że czuję niuńkę strasznie nisko, czasami mam wrażenie jakby się wybijała do pochwy - i to strasznie boli , a tydzień temu na wizycie ułożona była główką w dół. Dało mi to do myślenia i się martwię
nie zamartwaj sie na zapas, moja mala czasem kopie bardzo na dole, czasem na gorze chyba jak sie obroci, nie mozna od razu sie denerwowac na zapas, ja tez sie martwie moim plamieniem, ale staram sie byc rozsadna i pojde do lekarza dopiero na wizyte, nie chce sie tluc po szpitalach znowu bo szkoda mi nerwow, a to chyba jeszzcze gorsze dla dzidzi chyba.
co do wozka, to ja jestem za wielkimi kolkami! to po prostu wygodne!
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
anula_81 Ja myślę, że we wszystkie kolory możesz. Przecież dorosłe kobiety nie chodzą tylko w różu to czemu małe muszą?
Tak samo chłopcy. Stereotypy i tyle. A wybór jest taki, że naprawdę można wybrać fajne i kolorowe ciuszki

My też byliśmy dziś na spacerze. Niby 7 stopni i słońce, ale trochę przemarzłam...

A potem świętowaliśmy 100-dniówkę Edzika - oczywiście piccolo i ciastka pyszne
gratuluje studniowki) i podziel mi sie tu ciastkiem ale juz!!!
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
W kwestii zbudynienia mozgu - mialam ochote na budyn. Wiec biore mleko z lodowki, a tam za malo o pol szklanki. Jako ze nie bylo TZ, wsiadlam w samochod i pojechalam do sklepu po mleko. Przywiozlam. Otwieram lodowke a tam... nowiutki nieotwarty karton.
Nie dosc, ze padlo mi na mozg, to jeszcze padlo mi na wzrok I teraz mam 3 litry mleka, ktoras chce?
ja chceeee bo nam sie prawie konczy)))))
Cytat:
Ja byłam w podobnym szoku gdy zobaczyłam te wielkie koła no ale w sumie bez problemu wyobraziłam sobie jak pcham wózek po lesie, łączce i moich wertepach więc zrobiły na mnie pozytywne wrażenie

Mamuśki - mam do Was pytanie: Czy karuzela do łóżeczka jest niezbędna? Czy musi być? Bo mi się tak jakoś nie podobają i w ogóle zastanawiam się czy to rzeczywiście dla dziecka takie fajne i czy się nie nudzi po jednym dniu, no nie wiem sama, poradźcie
wiesz co? mnie sie jedna podoba bardzo taka ktos juz chyba Siasiek wklejal, co gwiazki -swiatelka pokazuje na suficie, ale na poczatek to chyba zbedny wydatek i wiem, ze znajomi i z pracy i od TZ ta z pracy beda chcieli cos kupic, wiec wtedy moga kupic wlasnie cos takiego
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...439460722.html
Cytat:
Anula właśnie podpatrzyłam Twoją "pokojową twórczosc" - dla mnie bomba, szarośc z tym fioletem albo z różem super się komponuje
tez sie juz przekonalam
oj zebym jutro miala taki zapal do projektow w pracy jak mam do dzieciowego pokoiku
Cytat:
hej kochane

wrocilam z wroclawia, generalnie wyjazd bardzo udany, ale terax nie moge chodzic tak mnie boli

padam z nog
kupilismy komode w ikei,organizery do niej smietniki do kuchni i inne *******y
ide nadrabiac
najwazniejsze ze wyjazd udany
Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
swietna komoda! jakiej jest wysokosci i czy byl jakis jasniejszy kolor? bardoz nam sie podobaja komody bez uchwytow
maja maja, ale widzialam, z ektos ci linka juz wyslal
Cytat:
moj maz tez mnie farbowal w zeszla niedziele
Cytat:

56 ale widziałam też większe Chyba 30zł kosztuję po przecenie.

my bedziemy mieli szafe do pokoju Zosi , nie komode, kupilismy jeszcze zanim bylam w ciazy, ale juz z mysla o dzieciaczku, jest pojemna, plus ma takie wielkie szuflady na dole, na razie rzeczy malej beda w komodzie ktora mamy u nas w sypialni, mysle, ze spokojnie wystarczy.
http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/90120574

aaa no i wysylam wam link do filmiku, moze wam sie spodoba i ktoras sie dopatrzy tego falowania brzuszka ktorym ja sie tak ekscytuje
http://www.youtube.com/watch?v=fj8F0o40_AY

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:59   #4098
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny melduje wlasnie wykukałam, ze w superpharmie jest promocja na oilatum soft do kąpieli 45 zeta , wszystkie produkty oillan -25% , wszystkie rpdukty emolium 400 ml kosztują 33zł (przecenione z 41) a papmpers economy + 30 sztuk (wszystkie rozmiary 44,99 (przecenione z 54,99) Amen
Weszłam na stronkę obejrzeć gazetkę a Tż siedział za mną. Jak zobaczył, że jego perfum jest i to jeszcze za taką cenę to powiedział, że mi nie odpuści i muszę mu kupić.
Cytat:

Dziewczynki, wstawię Wam zdjęcia pajacyka, którego dostaliśmy dla Igi - zakupiony w Smyku z promocji + zdjęcie mojego bębenka 28t. - dużo nie widać ale jest już konkretny
No ale pokaż cały brzuchol tak konkretnie jak kiedyś na avatarku
Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Przyszly-byly maz zrobil mi fote dzisiaj. I wygladam na niej szczuplej niz w rzeczywistosci. Bluzka zaslonila dwa wielkie waly, ktore zrobily mi sie na plecach Poza tym z boku faktycznie wyglada sie lepiej, bo nie widac wylewajacych sie bokow

Załącznik 3723615Załącznik 3723616Załącznik 3723617
Zakupy urocze a gdzie ta fotka?
Cytat:
a oto wynik naszego dzisiejszego spacerku, znaczy fotka brzusia
Matko myślałam, że padnę jak zobaczyłam to zdjęcie. Super taka fotka i brzuch i morze
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
W kwestii zbudynienia mozgu - mialam ochote na budyn. Wiec biore mleko z lodowki, a tam za malo o pol szklanki. Jako ze nie bylo TZ, wsiadlam w samochod i pojechalam do sklepu po mleko. Przywiozlam. Otwieram lodowke a tam... nowiutki nieotwarty karton.
Nie dosc, ze padlo mi na mozg, to jeszcze padlo mi na wzrok I teraz mam 3 litry mleka, ktoras chce?
Ja bym się zezłościła
Cytat:

Widziałyście może na wykopku uroki wychowania?!
http://www.wykop.pl/ramka/617531/uro...wania-dziecka/
Normalnie przesra.e
Mój młody kiedyś wziął sudokrem i chciał sobie buzie posmarować, nie dość, że miał nawet na oku to jeszcze cała kanapa była w maści.
A jak Tż kupił nowy Tv to sobie młody pomalował kredkami świecowymi, do dzisiaj mamy pamiątkę
Cytat:
U nas się sprawdziła karuzela, młody miał zajęcie, jak już kumał bardzo go interesowały te zabawki nad głową i miał zajęcie, lubił jak grało. Oczywiście rzecz nie jest potrzebna, ja jednak kupię
W ikejce są chyba jeszcze te karuzelki, bardzo delikatne z pluszowymi misiami, one fajnie wyglądają.
Cytat:
Dziewczyny uspokujcie mnie trochę, bo nie mogę o tym przestac myślec... czy to, że czuję ostatnio małą tak nisko - wręcz czasami w "bronchildzie" i jest to bolesne, może oznaczac, że mi się szyjka skróciła?
Mnie też tak czasem boli. Wydaje mi się, że jak młodszy za bardzo skacze, ma ruchliwy dzień to później są tego efekty. Bo nic mi się nie skraca i wszystko jest ok. Więc może u Ciebie też to nie oznacza nic złego. Tylko się nie denerwuj.

Anula miałam Ci napisać, że spokojnie z tym niebieskim. Przecież nie musisz małej ubierać tylko w róże. Mój młody miał dużo czerwonych, bordowych ubranek i to właśnie w nich wyglądał przesłodko
Przy przeglądaniu zdjęć zauważyłam, że nawet różowe ubranka miał

Tak po za to ja się witam na wieczór. Byliśmy dzisiaj całe popołudnie na spacerku, trochę po sklepach pochodziliśmy ale z dziecięcych ubranek nie kupiłam nic- twarda jestem Hehe

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 20:59   #4099
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Może fotka dla nas?
noł noł noł
co to to nie

Stary 2011-02-06, 21:00   #4100
Martulka000
Raczkowanie

Dziewczyny śliczne brzuszki
Paulizia urocze butki

Zaraz wstawię zdjęcie mojego grubego brzucha
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-06, 21:04   #4101
Renessme1985
Rozeznanie

OMG Dziewczyny ale Wy lecicie z tymi postami....
Ja jeszcze pracuję i miałam ciężki okres ostatnio w pracy ale dzielnie nadrabiałam strona w stronę.... ale jak dzisiaj zobaczyłam, że jeszcze mi zostalo jakieś 30 do nadrobienia to i przyznaję się bez bicia ominęłam 20 stron i doczytałam ostatnie 10... normalnie należą mi się

ciekawe czy ktoś mnie jeszcze pamięta...

Cytat:

Moria ja Ci powiem tak, że chyba dopóki się Iguśka nie urodzi, to chyba nikt Ci nie odpowie na to pytanie Znajomi, którzy już dzieci posiadają mają różne doświadczenia... jedni nie mieli wcale i nic ich córeczce nie brakuje drudzy mieli ale jak tylko ją włączali, to mały od razu zaczynał wpadać w histerię i płakał jak szalony, a trzeci sobie bardzo chwalą... więc to wszystko chyba zależy od maluszka... My kupiliśmy taką http://allegro.pl/karuzela-fisher-pr...440660913.html (któraś z dziewczyn tez ją wklejała daaaawno temu, że taką kupiła) używaną ... właśnie od tych znajomych, co ich mały dostawał histerii jak ją włączali... Zobaczymy jak to będzie... jak naszemu Oliwierkowi nie będzie pasowała, to odsprzedamy dalej i tyle

Cytat:
hej kochane

kupilismy komode w ikei,organizery do niej smietniki do kuchni i inne *******y

ide nadrabiac
Aguś też jesteśmy szczesliwymi posiadaczami takiej komody... jest superancka i bardzo dobrze się sprawuje... w tej chwili cała już jest zajęta ciuszkami i innymi duperelkami dla Oliwiera

Ddaaiissyy
właśnie ta komoda, którą wkleiłaś też mi się bardzo podoba... bo to ta sama seria, co ta którą mam tylko sporo niższa i tak jak pisała Moria pasowałaby pod przewijak... ciągle bije się z myślami, czy kupić coś na styl takiego przewijaka http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70153805 czy jednak komodę i na to taką nakładkę przeiwjakową tylko na komodę to mój TŻ nie za bardzo chce się zgodzić i marudzi musiałabym jakiś podstęp wymyślić
cwany

A co do łóżeczka, to ja ciągle mam mętlik w głowie... ostatnio na tapecie mam taki zestaw http://allegro.pl/arus-lozeczko-szuf...446444491.html kolor orzech... W tym zestawie jest łóżeczko, pościel z ochraniaczem i wypełnieniem, materac i przybornik (nie uważam za konieczny ale skoro jest w zestawie )... cena wydaje mi się w miarę ok za cały ten zestaw tylko tak trochę mam obiekcje co do tej pościeli czy ona będzie w miarę fajna gatunkowo... no i oczywiście tego koloru co mi się podoba to jest niedostępny no ale tyle tam kolorów, że coś się na pewno znajdzie

I jeszcze mam pytanko odnoście pasów poporodowych... widziałyście takie "cudo" http://www.bellybandit.pl/, a może któraś z mamuś coś w tym stylu nosiła i ma jakieś spostrzeżenia... Zastanawiam się nad kupnem... Ale chyba ile osób tyle opinii... Niby lekarze i położne nie zalecają, a już na pewno nie od razu po porodzie... a tutaj napisane, że najlepiej zacząć stosować jeden, dwa dni po porodzie i że rewelacyjne działanie ale cena też niezła, bo na allegro ok 230-290 zł
Sama nie wiem... we wtorek mam wizytę u ginka, to zapodam temacik ale jakoś wątpię, że wyrazi swoja aprobatę dla tego pomysłu hehe

Idę zmieniać avatarka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:05   #4102
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:

no.... calkiem ciekawy bedzie czerwiec

Cytat:

a jakie masz ciśnienie kochana ???

aktualnie mam 118/85 p.93

jaki kolorek robisz?

Cytat:

Mi bardzo podobają się meble, coś na ten styl.. wg mnie fajne, chociaż nie wiem czy zdecydowałabym się na takie do dzieciowego pokoju:
http://dino.sklep.pl/nowy/baby-vox-p...ka-p-5041.html
Moja mama mnie wyśmiała jak jej kiedyś pokazałam heh

Ja potrzebuje tylko lóżeczko i komodę, i koniecznie chce komplecik.. może jeszcze jakaś półka na ścianę.. szafa póki co niekoniecznie
mi tez bardzo sie podobaja te meble. ja nic wiecej procz lozka naszego i lozeczka nie wcisne do sypialni(szafa w zabudowie skutecznie go pomniejszyla) ale jakbym miala miejsce to bym je chyba kupila, sa piekne
Stary 2011-02-06, 21:05   #4103
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
gratuluje studniowki) i podziel mi sie tu ciastkiem ale juz!!!
Już nie ma
Ale były tylko dwie ćwiartki - serniczka z truskawkami i biszkoptowego z kremem z bitej śmietany i owocami

Piccolo też wypite...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-06, 21:06   #4104
Martulka000
Raczkowanie

28 tygodni i 2 dni (o ile dobrze policzyłam)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 28 tyg 2 dni.jpg (92,2 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 06022011489.jpg (81,0 KB, 27 załadowań)
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-06, 21:06   #4105
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
ddaaiissyy mój mężul się pyta w co gra twój Tż ????
jakas gra "uncharted 2" a już mi oświadczył, ze jutro musi sobie kupić god of war III

Siasiek... to ja już sie nic nie odzywam, bo tylko Waszych mężów wodzę na pokuszenie Zakupowe pokuszenie oczywiscie

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-06, 21:07   #4106
moria44
Wtajemniczenie

Kuuurcze ale ten tytuł się nie zmieści

Maksymalna długość starczy na coś takiego:
Pierdyliard pokus kulinarnych + sprawy ciążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 11

lub

Pierdyliard pokus kulinarnych + sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe

ew. jakaś inna modyfikacja na taką ilość znaków

Stary 2011-02-06, 21:09   #4107
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
j(..)

aaa no i wysylam wam link do filmiku, moze wam sie spodoba i ktoras sie dopatrzy tego falowania brzuszka ktorym ja sie tak ekscytuje
http://www.youtube.com/watch?v=fj8F0o40_AY
buuu.. nie działa

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
(..)
Mój młody kiedyś wziął sudokrem i chciał sobie buzie posmarować, nie dość, że miał nawet na oku to jeszcze cała kanapa była w maści.
A jak Tż kupił nowy Tv to sobie młody pomalował kredkami świecowymi, do dzisiaj mamy pamiątkę

U nas się sprawdziła karuzela, młody miał zajęcie, jak już kumał bardzo go interesowały te zabawki nad głową i miał zajęcie, lubił jak grało. Oczywiście rzecz nie jest potrzebna, ja jednak kupię
W ikejce są chyba jeszcze te karuzelki, bardzo delikatne z pluszowymi misiami, one fajnie wyglądają.
O mamo! ale chyba kanapa to nic w porównaneim z new telewizorkiem!! ciekawe co Nikuś wam wymyśli

Nikuś? Niki? jakie zdrobnienie od Nikodema??

A ja sobie kupiłam własnie tą karuzelę z Fisher Price na ebau za 10 eurasków, nową za tydzień odbieram, jak przy okazji będę w Dojczlandzie

Cytat:
noł noł noł
co to to nie
Stary 2011-02-06, 21:10   #4108
Martulka000
Raczkowanie

W Adriankowym pokoiku stoi narazie tylko komoda na ciuszki i nic poza tym... Musimy jeszcze dokupić łóżeczko i pare jakis gratów żeby wypełnić pokoik mniej więcej... Myślę, że jakieś pudełka z zabawkami się postawi i też będzie dobrze.
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Może być przyjacielem
Stary 2011-02-06, 21:11   #4109
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
aga nie wiem mi póki co czasem puchną stopy i dłonie gdy dłużej pochodzę. A wcinasz dużo soli?
no mi tez puchly juz od kilku tygodni wieczorami. ale teraz to masakra, dzisiaj od rana i to tak fest spuchniete, dlonie z reszta tez. czy jem duzo soli? nie szczerze mowiac. jakas fanka soli nie jestem, mysle ze jem przecietnie,

Cytat:
Aga próbuj.. niektórzy mogą wymagać zaświadczenia lekarskiego, że jesteś w ciąży.. ale nie musi być żaden powód zwolnień z zajęć podany, tylko takie zwykłe od gina, że jesteś w ciąży.. taka podkładka na nieobecności na ćwiczeniach.. tyle, że z każdym nauczycielem z osobna trzeba to załatwiać, ale skoro Ci ciężko i nie czujesz się na siłach, to ja próbowałabym z porzywilejami
spokojnie jak pojde do ginka to zaswiadczenie mi wystawi. mysle ze na takie ciezkie przedmioty bede musiala chodzic zeby potem nie rozkminiac o co kaman w domu, ale wiadomo, isc raz a siedziec co weekend do 19stej od rana to co innego.
akurat moim promotorem bedzei prodziekan(spoko) wiec pogadam z nim i zalatwie zaswiadczenie
Stary 2011-02-06, 21:15   #4110
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
A co do łóżeczka, to ja ciągle mam mętlik w głowie... ostatnio na tapecie mam taki zestaw http://allegro.pl/arus-lozeczko-szuf...446444491.html kolor orzech... W tym zestawie jest łóżeczko, pościel z ochraniaczem i wypełnieniem, materac i przybornik (nie uważam za konieczny ale skoro jest w zestawie )... cena wydaje mi się w miarę ok za cały ten zestaw tylko tak trochę mam obiekcje co do tej pościeli czy ona będzie w miarę fajna gatunkowo... no i oczywiście tego koloru co mi się podoba to jest niedostępny no ale tyle tam kolorów, że coś się na pewno znajdzie

I jeszcze mam pytanko odnoście pasów poporodowych... widziałyście takie "cudo" http://www.bellybandit.pl/, a może któraś z mamuś coś w tym stylu nosiła i ma jakieś spostrzeżenia... Zastanawiam się nad kupnem...

Idę zmieniać avatarka
łóżeczko bardzo ładne, takie delikatne ...
myślę że warto !

co do pasów to nie pomogę bo ja nic takiego nie używałam i zastanawiam się czy to w ogóle działa

Cytat:
aktualnie mam 118/85 p.93

jaki kolorek robisz?
brąz, standardowo

Cytat:
Napisane przez Martulka000 Pokaż wiadomość
28 tygodni i 2 dni (o ile dobrze policzyłam)
śliczniutki

Cytat:
jakas gra "uncharted 2" a już mi oświadczył, ze jutro musi sobie kupić god of war III
mężu się podjarał
on gra w GT5

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości