|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
Cytat:
![]() dobrze, że dzidzia rośnie no i że jesteś już w domku ![]() Cytat:
właśnie przeraża mnie to, że ja wszędzie windą, samochodem itd, wczoraj tylko pojechałam autobusem, bo samochód tż-ta jest u mechanika i zabrał mi mój, ale jutro już nie jadę autobusem po wczorajszych przeżyciach o nie ![]() i chyba zapiszemy się na SR w takiej prywatnej przychodni, bo tam trwa tylko 4 spotkania w soboty i zaczyna się za tydzień, a ja nadal nie wiem gdzie rodzić i zresztą na SR przy szpitalu już jest za późno bo już jutro 32tc ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Biedna jesteś |
|||
|
|
|
#2882 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011
A jeśli chodzi o krew pępowinową, to jest niby dobre rozwiązanie, ale jeżeli masz dostęp do innych próbek. Bo dajmy na to dziecko ma białaczkę, hodują szpik z jego komórek macierzystych, ale wciąż to są JEGO geny i jego tkanki.,z których też może rozwinąć się białaczka
|
|
|
|
#2883 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana, jeśli Cię to pocieszy to wiem co czujesz, bo podzielam Twój los. Jutro zaczynam 36 tydzień i też normalnie codziennie pracuje, 8h przy komputerze, z Klientami, więc o odpoczynku czy byle jakim wyglądzie nie ma mowy.Po powrocie sprzatanie, gotowanie, sprzatanie, jeszcze SR, więc biegam jak nakrecona. Ja jednak postanowiłam, że od przyszłej środy, czyli dokładnie miesiąc przed porodem idę najpierw na urlop(mam 10 dni z zeszłego roku do wykorzystania,a później juz na l4 do porodu) |
|
|
|
|
#2884 |
|
Zadomowienie
|
lopezka dobrze,że maleństwo rośnie.Nabierzesz apetytu jeszcze to jeszcze bardziej podskoczy
co do załaman.Ja tak na prawdę nie mam czasu nawet na narzekanie.Jak się ma dziecko i 100 spraw na głowie to i nie ma czasu na smutki.Czasem mam doła,bo mojego nie ma całymi dniami i nawet mnie nie przytuli... w pierwszej ciąży to z samotności płakałam b.często do poduchy.
|
#2885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Bo na zwolnieniu zabierają 2 tygodnie macierzyńskiego już przed porodem. |
|
|
|
|
#2886 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o urlop możesz wystąpić wcześniej, jak np lekarz gin nie chce Ci dać zwolnienia dłużej niż do dnia terminu porodu (bo takie podobno przepisy) ale wtedy masz zawsze wyjście, bo możesz iść do internisty i on Ci wystawi na dłużej aż urodzisz |
|
|
|
|
#2887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak już się w grudniu obrobiłam ze wszystkim do z pracy do szpitala. I jak wyszłam to myślałam że sobie już odpocznę na zwolnieniu, powolutku nastroję się do porodu, wyciszę, pospaceruję. A tu znowu szpital i tym razem już leżenie do rozwiązania. Świra można dostac |
|
|
|
|
#2888 | ||||
|
Zadomowienie
|
Kurcze wszystko dla małej mam już poprane i poprasowane i nie wiem co mam ze sobą zrobić, taki mam power że szok
wysprzątam dziś całe mieszkanie jak mi nie przejdzie Bosti aż miło się czyta o tej klinice, na pewno będziesz zadowolona , super że wszystko ok Montii wracaj szybko do zdrowia Cytat:
![]() Cytat:
super pocieszające jest to co piszesz że jak macica pracuje to dobrze bo moja to chyba chce pobić rekord w ilości skurczy na dzień mam nadzieję że tak jest naprawdę Tity twój synek już donoszony, tylko patrzeć jak nam napiszesz że już urodziłaś Cytat:
Cytat:
ile dawałyście za to badanie GBS, u mnie kosztuje 40 zł i jakaś taka kosmiczna ta cena mi się wydaje Stysia, Wikakika współczuje
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-02-08 o 15:12 |
||||
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 114 cm "w pasie" a dziś dopiero 33 tydz
![]() Mam chyba jakiś syndrom szykowania gniazda, wszystkich ochrzaniam, ze po sobie nie odkładają rzeczy. Chodzę i sprzątam, nawet mam zamiar kwiatki poprzesadzać, bo potem nie będę miała jak. Montii zdrowiej Jok3r pisz szybciutko jak wrócisz |
|
|
|
#2890 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2891 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze słyszę. Ja z Kaśką byłam na zwolnieniu do samego końca i nikt mi nie zabierał żadnych dni z macierzyńskiego.
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Deneb, super że wszystko ok
Lopezka, dobrze że wróciłaś |
|
|
|
#2893 |
|
Raczkowanie
|
aja, i przepisy się żadne nie zmieniły? Czyli ktoś tu przywalił w cyca, mówiąc brzydko. Bo moja koleżanka wróciła wcześniej z macierzyńskiego.
![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- dzięki, gosikk
|
|
|
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
dostałąm w sobote 2 awokado i zupelnie nie wiem co z nimi zrobic, macie jakies pmysly sprawdzone?? kiedys zrobilam jako paste z jajkem ale sama musialam jesc bo ani tż a ni tesciwie nie chcieli bo im nie smakowalo...
|
#2895 | |
|
Raczkowanie
|
A tak w ogóle to jeszcze chciałam zapytać, czy słyszała któraś z Was o zespole IUGR? Bo rozpoznanie już potwierdzone.
Trochę o nim wiem ale nie mam pojęcia, z czym to się wiąże po porodzie. W internecie niewiele, a lekarze nie bardzo chcą o tym rozmawiać.. ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Mówią tylko,że budowa jest prawidłowa, ale co potem z rozwojem bobasa, bo z tego co kojarzę to mogą być problemy... ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Zupa z awokado z owocami morza. Pycha, ale nie pamiętam przepisu. Zobacz sobie na necie. Ja często korzystam.. |
|
|
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pracodawca próbuje tak zakombinować, bo wtedy pracownica wraca wcześniej z macierzyńskiego. Bo zamiast zacząć go np, 1 lutego kiedy ma dzień porodu, zaczyna go w połowie stycznia, czyli te dwa tyg, ma w plecy. Mnie koleżanka ostrzegła, żebym właśnie nie dała się zrobić w jajo. Masz prawo (nie obowiązek) zacząć urlop macierzyński na 2 tyg przed porodem wg art. 180 &3 Kodeksu Pracy, ale nikt nie moze Cię do tego zmusić. Lopezka a w związku z tym IUGR byłaś tu http://www.forumginekologiczne.pl/tx...nie-i-leczenie Może warto się zarejestrować i pogmerać, albo popytac. Edytowane przez aja1 Czas edycji: 2011-02-08 o 15:34 |
|
|
|
|
#2897 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki aja,
Na pewno nie dam się zmusić
|
|
|
|
#2898 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wanilia83 w takim razie zapraszam do mnie. Mam termin na 29 kwietnia i jakoś odwlekam wszelkie pranie i prasowanie bo jeszcze mam czas Ale jak ty się nudzisz to szkoda twojego poweru żeby się nie zmarnował
|
||
|
|
|
#2899 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a zamierzam rodzic naturalnie, ja pierwsze slysze,ze od magnezu jest problem z rozwarciem Cytat:
![]() ale musisz je odlozyc na pare dni niech poleza az beda miekkie, jak nadusisz to musi byc miekkie, inaczej jest niedojrzale i niesmaczne najbardziej to lubie taka pastę na chleb: awokado, czosnek (albo surowy albo pieczony tak z 10 minut), sól, pieprz, rozdusić wszystko widelcem i na chlebuś ![]() mniam można dodac paprykę pokrojona w kosteczkę małą też ![]() a jaaaakie zdrowe
|
||
|
|
|
#2900 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Montii, kuruj się! bosti, ta klinika rzeczywiście sprawia dobre wrażenie z tego co piszesz super!Cytat:
Cytat:
pod wiatr to jak porządny fitnessa jeśli macie niedaleko siebie SR prywatnie to fajny pomysł, ale na taką w szpitalu wcale nie jest za późno! to jest 10 spotkań dwa razy w tygodniu, więc jeśli nie zamierzasz rodzić wcześniej to powinniście się wyrobić, tylko zapisy trwają wszędzie, z tego co wiem, ja się zapisywałam ze 3 tygodnie temu i startujemy dzisiaj, ale jakbyś powiedziała, że jesteś w 32 tc, to spokojnie by Cię wcisnęli moim zdaniemCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() aach, i Jok3r, trzymam kciuki żeby wizyta poszła gładko, strasznie jestem ciekawa, na kiedy w końcu cc ustalicie! |
||||||||
|
|
|
#2901 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2902 |
|
Zadomowienie
|
Harrods a ona by ci nie pożyczyła skoro nie korzysta
chyba, że nie pasuje bo to inny model. My z mężem właśnie doszliśmy do wniosku, że zamówimy wózek w sklepie. Ta babka wczoraj za 1800 zł zaoferowała nam gondolę, spacerówkę, torbę, adaptery i folię pojedziemy zamówić przy okazji następnej wizyty u lekarza
|
|
#2903 |
|
Zadomowienie
|
Super. Tak właśnie o Tobie myślałam. Cieszę się, że sytuacja się poprawiła. Ale co lekarze powiedzieli? Który u Ciebie jest już tydzień?
|
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeśli w samochodzie są ZACZEPY Isofix to można dokupic osobno bazę Isofix (kosztuje chyba drugie tyle ile fotelik) i dopiero na bazę montuje się fotelik |
|
|
|
|
#2905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziękuję! |
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2908 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ego_ego, no beznadziejne sa te przepisy, ja mam nadzieję, że moja niunia nie będzie chciala tak długo siedzieć, ale jakby co...to idę do internisty i biorę zwolnienie, bo nie mam zamiaru tracić ani jednego dnia z macierzyńskiego!!! iza, zakochałam się w tych fioletowych ciuszkach co wstawiłaś link i fotki, normalnie aż chyba je kupię, bo cały dzień mam włączoną stronę i się wpatruję
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-02-08 o 16:19 |
|||
|
|
|
#2909 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale jakos nie mam mega wiekszych, moze wlasnie dlatego, ze juz byly giganty przed ciaza![]() Jak sobie pomysle jak beda wielkie kiedy bede miec nawal to ... Cytat:
![]() Cytat:
dla tej ekspedientki Bardzo mily gestCytat:
Cytat:
![]() ************************* ************ W jakis cudowny sposob udalo mi sie kilka z was zacytowac i to oznacza, ze na ta chwile jestem na bierzaco ![]() Ja dzis taka chec na ogorkowa mialam, ze ugotowalam caly gar i juz polowy nie ma ![]() Uzbieralo mi sie juz 8,5 kg na +, wiec niby jeszcze moge poszalec ale przede mna 3 miesiace... ![]() Mama moja kupila wyprawke dla Nina To bedzie jej pierwszy zakup czegokolwiek dla wnuka, ale zaszalala... 1000 pln na duperelki Juz jej zabronilam wiecej kupowac, bo to nie ma sensu - a ona przeciez dodatkowo musi placic za przesylkeAle nie przemowisz do rozsadku ![]() ![]() Chyba jablko zjem
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-02-08 o 16:22 |
|||||
|
|
|
#2910 | |||
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam jok3r czy już wróciła
![]() my zaraz wybieramy się na sr trochę mi się nie chce ruszać z domu ale trudno Cytat:
ja brałam magnez codziennie ale teraz to tylko od czasu do czasu zapobiegawczo jak mi brzuch twardnieje albo skurcze łydki łapią możliwe że jest potem problem bo magnez generalnie hamuje trochę skurcze macicy i potem jak ona się tak przyzwyczai to niedobrze. tak samo jak mi położna mówiła że kobiety które biora fenoterol częściej się przeterminowują ![]() Cytat:
a poza tym co? ja będę opłacać dziecku do 18 roku życia i potem teoretycznie sam powinien sobie płacić a jak powie że nie będzie bo szkoda mu kasy??? i co? tyle lat na nic? no bo może tak być a przecież nie będę mu do końca życia tego opłacać... ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

Co prawda 1400g to nie jakiś mega wynik, ale cieszymy się i z tego.
Brzucho coraz wiekszy, kregoslup siada a tu trzeba wysiedziec 8 godzin i jeszcze pracowac. Teraz to wam zazdroszcze, ze siedzicie w domu i macie czas na wszystko i w kazdej chwili mozecie sobie odpoczac, polozyc sie ...ja jak wracam o 6 wieczorem do domu, to musze jeszcze cos cieplego zrobic do jedzenia, ogarnac chate, wiec najwczesniej klade sie o 10.Kiedy ja znajde czas na pranie, prasowanie ciuszkow i przygotowanie tego wszystkiego?Buuuuuuuu:con fused:

A jak już się w grudniu obrobiłam ze wszystkim do z pracy do szpitala.
I jak wyszłam to myślałam że sobie już odpocznę na zwolnieniu, powolutku nastroję się do porodu, wyciszę, pospaceruję. A tu znowu szpital i tym razem już leżenie do rozwiązania. Świra można dostac 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
mam nadzieję że tak jest naprawdę 

Na pewno nie dam się zmusić 

Ale jakos nie mam mega wiekszych, moze wlasnie dlatego, ze juz byly giganty przed ciaza
dla tej ekspedientki