Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-08, 14:53   #2881
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

Cytat:
Napisane przez Lopezka Pokaż wiadomość
Cześć Laski. Mnie wreszcie wypuścili ze szpitala, bo mały zaczął przybierać na wadze. Co prawda 1400g to nie jakiś mega wynik, ale cieszymy się i z tego.
Zasdtanawiam się jak ja Was teraz nadrobie.
no to nie nadrabiaj tylko p[isz na bierząco, jesteś usprawiedliwiona
dobrze, że dzidzia rośnie no i że jesteś już w domku

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
jej ja też się właśnie mało ruszam dobrze że chociaż na sr trochę ćwiczę bo tak to zastana bym była całkiem, muszę zacząć na spacery chodzić.

i nie martw się chyba każda z nas przechodzi taki moment załamania, że nie dam rady, że już się coś kończy itp, itd... to normalne a wsparcie tżta bezcenne wtedy
już mi przeszło, ale dziękuję

właśnie przeraża mnie to, że ja wszędzie windą, samochodem itd, wczoraj tylko pojechałam autobusem, bo samochód tż-ta jest u mechanika i zabrał mi mój, ale jutro już nie jadę autobusem po wczorajszych przeżyciach o nie

i chyba zapiszemy się na SR w takiej prywatnej przychodni, bo tam trwa tylko 4 spotkania w soboty i zaczyna się za tydzień, a ja nadal nie wiem gdzie rodzić i zresztą na SR przy szpitalu już jest za późno bo już jutro 32tc

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość
Ja jutro zaczynam 33 tydzien ciazy i nie wiem jak jeszcze wytrzymam w pracy kolejne 5 tygodniBrzucho coraz wiekszy, kregoslup siada a tu trzeba wysiedziec 8 godzin i jeszcze pracowac. Teraz to wam zazdroszcze, ze siedzicie w domu i macie czas na wszystko i w kazdej chwili mozecie sobie odpoczac, polozyc sie ...ja jak wracam o 6 wieczorem do domu, to musze jeszcze cos cieplego zrobic do jedzenia, ogarnac chate, wiec najwczesniej klade sie o 10.Kiedy ja znajde czas na pranie, prasowanie ciuszkow i przygotowanie tego wszystkiego?Buuuuuuuu:con fused:
A Ty nie możesz iść jeszcze na zwolnienie? Bo u Was jakieś inne przepisy?
Biedna jesteś
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:54   #2882
Lopezka
Raczkowanie

Dot.: Torbę powoli pakujemy i na przyjście naszych dzieci się szykujemy III-IV 2011

A jeśli chodzi o krew pępowinową, to jest niby dobre rozwiązanie, ale jeżeli masz dostęp do innych próbek. Bo dajmy na to dziecko ma białaczkę, hodują szpik z jego komórek macierzystych, ale wciąż to są JEGO geny i jego tkanki.,z których też może rozwinąć się białaczka
Lopezka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:56   #2883
Stysia71
Raczkowanie

Cytat:
Diatoma sliczne masz fotki brzuszka. Uwielbiam zdjecia czarno-biale
Ja jutro zaczynam 33 tydzien ciazy i nie wiem jak jeszcze wytrzymam w pracy kolejne 5 tygodniBrzucho coraz wiekszy, kregoslup siada a tu trzeba wysiedziec 8 godzin i jeszcze pracowac. Teraz to wam zazdroszcze, ze siedzicie w domu i macie czas na wszystko i w kazdej chwili mozecie sobie odpoczac, polozyc sie ...ja jak wracam o 6 wieczorem do domu, to musze jeszcze cos cieplego zrobic do jedzenia, ogarnac chate, wiec najwczesniej klade sie o 10.Kiedy ja znajde czas na pranie, prasowanie ciuszkow i przygotowanie tego wszystkiego?Buuuuuuuu:con fused:

Kochana, jeśli Cię to pocieszy to wiem co czujesz, bo podzielam Twój los. Jutro zaczynam 36 tydzień i też normalnie codziennie pracuje, 8h przy komputerze, z Klientami, więc o odpoczynku czy byle jakim wyglądzie nie ma mowy.Po powrocie sprzatanie, gotowanie, sprzatanie, jeszcze SR, więc biegam jak nakrecona. Ja jednak postanowiłam, że od przyszłej środy, czyli dokładnie miesiąc przed porodem idę najpierw na urlop(mam 10 dni z zeszłego roku do wykorzystania,a później juz na l4 do porodu)
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 14:59   #2884
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

lopezka dobrze,że maleństwo rośnie.Nabierzesz apetytu jeszcze to jeszcze bardziej podskoczy
co do załaman.Ja tak na prawdę nie mam czasu nawet na narzekanie.Jak się ma dziecko i 100 spraw na głowie to i nie ma czasu na smutki.Czasem mam doła,bo mojego nie ma całymi dniami i nawet mnie nie przytuli...
w pierwszej ciąży to z samotności płakałam b.często do poduchy.

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:00   #2885
Lopezka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Kochana, jeśli Cię to pocieszy to wiem co czujesz, bo podzielam Twój los. Jutro zaczynam 36 tydzień i też normalnie codziennie pracuje, 8h przy komputerze, z Klientami, więc o odpoczynku czy byle jakim wyglądzie nie ma mowy.Po powrocie sprzatanie, gotowanie, sprzatanie, jeszcze SR, więc biegam jak nakrecona. Ja jednak postanowiłam, że od przyszłej środy, czyli dokładnie miesiąc przed porodem idę najpierw na urlop(mam 10 dni z zeszłego roku do wykorzystania,a później juz na l4 do porodu)
Jeżeli chcesz na maxa wykorzystac macierzyński to najpierw idz na zwolnienie, a potem weź sobie urlop
Bo na zwolnieniu zabierają 2 tygodnie macierzyńskiego już przed porodem.
Stary 2011-02-08, 15:04   #2886
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli chcesz na maxa wykorzystac macierzyński to najpierw idz na zwolnienie, a potem weź sobie urlop
jeżeli masz zwolnienie wystawiane do końca czyli do porodu, to nie ma nikt prawa dać Ci urlopu macierzyńskiego na dwa tyg przed
o urlop możesz wystąpić wcześniej, jak np lekarz gin nie chce Ci dać zwolnienia dłużej niż do dnia terminu porodu (bo takie podobno przepisy) ale wtedy masz zawsze wyjście, bo możesz iść do internisty i on Ci wystawi na dłużej aż urodzisz
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:08   #2887
Lopezka
Raczkowanie

Cytat:
Diatoma sliczne masz fotki brzuszka. Uwielbiam zdjecia czarno-biale
Kurcze, ja miałam taki zapieprz w robocie, i jeszcze praca stojąca po częsci, ale jak tylko przeleżałam na zwolnieniu i była poprawa to znowu musiałam do roboty. A jak już się w grudniu obrobiłam ze wszystkim do z pracy do szpitala. I jak wyszłam to myślałam że sobie już odpocznę na zwolnieniu, powolutku nastroję się do porodu, wyciszę, pospaceruję. A tu znowu szpital i tym razem już leżenie do rozwiązania. Świra można dostac
Stary 2011-02-08, 15:09   #2888
wanilia83
Zadomowienie

Kurcze wszystko dla małej mam już poprane i poprasowane i nie wiem co mam ze sobą zrobić, taki mam power że szok wysprzątam dziś całe mieszkanie jak mi nie przejdzie

Bosti
aż miło się czyta o tej klinice, na pewno będziesz zadowolona , super że wszystko ok

Montii wracaj szybko do zdrowia

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Laski czekam na propozycje tytulu na odchowalnie.

Za 1h jade do gina i w zyciu sie tak nie denerwowalam. Mam nadzieje, ze juz mi dzis wszystko powie i, ze w przyszlym tyg pojade rodzic, bo juz jestem total wykonczona.
mam nadzieję że wszystko ułoży się po twojej myśli i już niedługo będziesz tuliła małego Mateusza

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

wczoraj byłam na spotakniu z połozna ktora bedzie przy porodzie, porozmawiałam z nią wypytałam o wszystko. dokładnie mi wytłumaczyła skurcze ale i tak mysle ze spanikuje i pojade za wczesnie no ale powiedziała ze nie bedzie tak zle jak to sobie wyobrazam. skoro mnie brzuch boli to znaczy ze macica pracuje, nie powinnam sie długo meczyc. jassssne
mowiła ze najgorzej jest jak dziewczyn nic nie boli, nie mają zadnych objawow porodowych i jeszcze sa przeterminowane, wtedy organizm w ogole jest nieprzygotowany do porodu i biedne musza sie troche nacierpiec no ale oczywiscie to nie jest regułą
no i najlepiej jakby mi sie szyjka juz skracała ładnie, wtedy sie niby szybciej rodzi
fajna babeczka

super taka położna to skarb
pocieszające jest to co piszesz że jak macica pracuje to dobrze bo moja to chyba chce pobić rekord w ilości skurczy na dzień mam nadzieję że tak jest naprawdę

Tity twój synek już donoszony, tylko patrzeć jak nam napiszesz że już urodziłaś

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
JOK3R trzymam kciuki za pozytywne wiadomosci
a co do tytułu to taki mi się nasunął : Wiosenne maluszki opuszczają nasze brzuszki.

Harodds, Nika, polecanym gadzetem i podobno niezastąpionym latem do wózka jest moskitiera

Castia ja wpisałam w googlach czop śluzowy i wziełam obrazki i tam są zdjecia jak to wyglada. widok nieszczególny...
super tytuł

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Mi właśnie wczoraj lekarz robił wymaz i kazał iść z tym do laboratorium i to badanie nazywa się GBS. Wyniki mam mieć w czwartek lub piątek

ile dawałyście za to badanie GBS, u mnie kosztuje 40 zł i jakaś taka kosmiczna ta cena mi się wydaje

Stysia, Wikakika współczuje

Edytowane przez wanilia83
Czas edycji: 2011-02-08 o 15:12
wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:10   #2889
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
mi dzisiaj w obwodzie stuknęło 100cm35 TC
Ja mam 114 cm "w pasie" a dziś dopiero 33 tydz

Mam chyba jakiś syndrom szykowania gniazda, wszystkich ochrzaniam, ze po sobie nie odkładają rzeczy. Chodzę i sprzątam, nawet mam zamiar kwiatki poprzesadzać, bo potem nie będę miała jak.

Montii zdrowiej

Jok3r pisz szybciutko jak wrócisz

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:11   #2890
Lopezka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
jeżeli masz zwolnienie wystawiane do końca czyli do porodu, to nie ma nikt prawa dać Ci urlopu macierzyńskiego na dwa tyg przed
o urlop możesz wystąpić wcześniej, jak np lekarz gin nie chce Ci dać zwolnienia dłużej niż do dnia terminu porodu (bo takie podobno przepisy) ale wtedy masz zawsze wyjście, bo możesz iść do internisty i on Ci wystawi na dłużej aż urodzisz
To znaczy, że u mnie w mieście wielu pracodawców żeruje na młodych matkach?? Bo u nas właśnie tak mówią jak napisałam.
Stary 2011-02-08, 15:12   #2891
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Pierwsze słyszę. Ja z Kaśką byłam na zwolnieniu do samego końca i nikt mi nie zabierał żadnych dni z macierzyńskiego.

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2011-02-08, 15:15   #2892
gosikk_s
Zakorzenienie

Deneb, super że wszystko ok

Lopezka, dobrze że wróciłaś

ALEKS 09.05.2009 r. 2790g i 51 cm

ANIKA 05.04.2011r. 3120g i 56cm
gosikk_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:18   #2893
Lopezka
Raczkowanie

aja, i przepisy się żadne nie zmieniły? Czyli ktoś tu przywalił w cyca, mówiąc brzydko. Bo moja koleżanka wróciła wcześniej z macierzyńskiego.

---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

dzięki, gosikk
Stary 2011-02-08, 15:22   #2894
diatoma
Zadomowienie

dostałąm w sobote 2 awokado i zupelnie nie wiem co z nimi zrobic, macie jakies pmysly sprawdzone?? kiedys zrobilam jako paste z jajkem ale sama musialam jesc bo ani tż a ni tesciwie nie chcieli bo im nie smakowalo...

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:28   #2895
Lopezka
Raczkowanie

A tak w ogóle to jeszcze chciałam zapytać, czy słyszała któraś z Was o zespole IUGR? Bo rozpoznanie już potwierdzone. Trochę o nim wiem ale nie mam pojęcia, z czym to się wiąże po porodzie. W internecie niewiele, a lekarze nie bardzo chcą o tym rozmawiać..

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Mówią tylko,że budowa jest prawidłowa, ale co potem z rozwojem bobasa, bo z tego co kojarzę to mogą być problemy...

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
dostałąm w sobote 2 awokado i zupelnie nie wiem co z nimi zrobic, macie jakies pmysly sprawdzone?? kiedys zrobilam jako paste z jajkem ale sama musialam jesc bo ani tż a ni tesciwie nie chcieli bo im nie smakowalo...

Zupa z awokado z owocami morza. Pycha, ale nie pamiętam przepisu.
Zobacz sobie na necie. Ja często korzystam..
Stary 2011-02-08, 15:30   #2896
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
aja, i przepisy się żadne nie zmieniły? Czyli ktoś tu przywalił w cyca, mówiąc brzydko. Bo moja koleżanka wróciła wcześniej z macierzyńskiego.
Nie kochana to się nie zmieniło.
Pracodawca próbuje tak zakombinować, bo wtedy pracownica wraca wcześniej z macierzyńskiego. Bo zamiast zacząć go np, 1 lutego kiedy ma dzień porodu, zaczyna go w połowie stycznia, czyli te dwa tyg, ma w plecy.
Mnie koleżanka ostrzegła, żebym właśnie nie dała się zrobić w jajo.
Masz prawo (nie obowiązek) zacząć urlop macierzyński na 2 tyg przed porodem wg art. 180 &3 Kodeksu Pracy, ale nikt nie moze Cię do tego zmusić.

Lopezka a w związku z tym IUGR byłaś tu
http://www.forumginekologiczne.pl/tx...nie-i-leczenie

Może warto się zarejestrować i pogmerać, albo popytac.

Mój Aniołek 30.12.2016

Edytowane przez aja1
Czas edycji: 2011-02-08 o 15:34
Stary 2011-02-08, 15:34   #2897
Lopezka
Raczkowanie

Dzięki aja, Na pewno nie dam się zmusić
Stary 2011-02-08, 15:39   #2898
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość

ego_ego
nie liczę, że ten aspargin pomoże ale może chociaz sprawi, że będzie lepiej
Ja biorę aspargin 2 razy dziennie bo biodro strasznie mi drętwieje jak leżę na boku i jest różnie. Czasami pomaga czasami nie. Ale jest zdecydowanie lepiej niż wcześniej. Jak przychodziła noc to zasnąć mogłam tylko na plecach a teraz też na boku udaje mi się czasami.

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
jak czytam o waszych skurczach i wizytach to dostaję małego dreszczyku,że to już niebawem rozwiązanie chyba zacznę pakowac torbe do szpitala
mi dzisiaj w obwodzie stuknęło 100cm35 TC
Oj kochana to bierz się i pakuj torbę, bo wiesz nigdy nic nie wiadomo

wanilia83 w takim razie zapraszam do mnie. Mam termin na 29 kwietnia i jakoś odwlekam wszelkie pranie i prasowanie bo jeszcze mam czas Ale jak ty się nudzisz to szkoda twojego poweru żeby się nie zmarnował
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:52   #2899
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
laseczka, już wszystko szykujesz? trochę zazdroszczę spacerku. Ja muszę cały czas leżeć.

deneb, będziesz rodzic naturalnie? Bo w szpitalu mówili, że od magnezu jest problem z rozwarciem (?) przy porodzie.
magnez biore male ilosci - przeciwskurczowe
a zamierzam rodzic naturalnie, ja pierwsze slysze,ze od magnezu jest problem z rozwarciem

Cytat:
uwielbiam awokado
ale musisz je odlozyc na pare dni niech poleza az beda miekkie, jak nadusisz to musi byc miekkie, inaczej jest niedojrzale i niesmaczne
najbardziej to lubie taka pastę na chleb:
awokado, czosnek (albo surowy albo pieczony tak z 10 minut), sól, pieprz, rozdusić wszystko widelcem i na chlebuś
mniam

można dodac paprykę pokrojona w kosteczkę małą też

a jaaaakie zdrowe
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:53   #2900
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj robię małe porządki, poza tym poprasowałam trochę, uprałam kołderkę, potem jeszcze jedno pranko wstawię. W międzyczasie robię obiadek.
No i zaczęliśmy dzisiaj 38 tydzień. I nie wiem czy to już teraz mały jest donoszony, czy dopiero oficjalnie za tydzień będzie?
A rozpycha się dzisiaj maleńki, że ho ho. Moje słoneczko.... Ah, się rozczuliłam...
donoszony, donoszony! jej, 38 tc, ale zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Dawno nie zaglądałam,bo od soboty leżęDostałam skurczy,bóli i kłucia jakby szyjki i sie troche wystraszyłam Dziś juz lepiej,ale oszczędam sie i duzo leżę.Własnie zrobiłam pranie dla Małej-cała pralka tylko różowych i żółtych rzeczy
oj, uważaj na siebie

Montii, kuruj się!

bosti, ta klinika rzeczywiście sprawia dobre wrażenie z tego co piszesz super!

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
a ja właśnie wczoraj pierścionki i obrączkę ściągnęłam buuu tż mi kazał bo mi ręce zaczęły puchnąć ostatnio i lepiej dmuchać na zimne
ze mnie pierścionek i obrączka prawie że spadały przed, teraz powoli przestaje być luźno, ciekawe, kiedy i ja będę musiała ściągać

Cytat:
cześć dziewczynki

ja wczoraj ledwo żyłam, bo wybrałam się autobusem na badania krwi i wszystko by było w porządku tylko od nas jest strasznie daleko do przystanku i wracałam do domu 40 minut i takie mnie skurcze łapały, że później już cały dzień i wieczór mnie wszystko bolało
muszę zacząć chodzić na spacery tylko krótsze i zacząć się ruszać, bo w końcu nie dam rady urodzić

i wczoraj miałam schizę na temat porodu, że nie dam rady, że nie chodzimy na SR a mieliśmy chodzić, że to już niedługo, że już nie będzie tak jak kiedyś (bo śniło mi się, że mały się urodził a mąż mi nic nie pomagał tylko tv oglądał) w ogóle chyba miałam wczoraj doła, ale pogadałam z tż i mi przeszło

super! ja idę jutro na usg 4d i ciekawa jestem ile nasz szkrab waży
przy tym wietrze spacerek to jest dopiero wyzwanie pod wiatr to jak porządny fitness

a jeśli macie niedaleko siebie SR prywatnie to fajny pomysł, ale na taką w szpitalu wcale nie jest za późno! to jest 10 spotkań dwa razy w tygodniu, więc jeśli nie zamierzasz rodzić wcześniej to powinniście się wyrobić, tylko zapisy trwają wszędzie, z tego co wiem, ja się zapisywałam ze 3 tygodnie temu i startujemy dzisiaj, ale jakbyś powiedziała, że jesteś w 32 tc, to spokojnie by Cię wcisnęli moim zdaniem

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Cześć. od 10 Was nadrabiam
Po pierwsze Wszystkie macie śliczne brzuszki
a po drugie dobrze, że dzieciaczki zdrowe i ładnie rosną

kasiapruszków - nie znam nikogo z tej miejscowości, nawet nie wiem gdzie to jest

Harrods, Izabella - bardzo ładne wózki.

Co do nocnego wstawania to ja mam tak, że czasem wstaje o 3 i do 5 oglądam tv a potem dalej śpię. Ale na szczęście częściej śpię po 12 godzin i wstaje w południe

Właśnie doszedł do mnie fotelik Maxi Cosi Cabriofix. No, to teraz już wszystko mam
A torba już dawno spakowana, jeździ ze mną wszędzie.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

ja na razie nie miałam robionego tego wymazu. w czwartek dopiero drugi raz w ciąży będę miała badanie krwi i moczu. Ciekawe co wyjdzie?
a mocować w samochodzie będziecie w tym systemie ISOFIX czy pasami samochodowymi? pytam, bo też się na ten fotelik pewnie zdecydujemy, tylko że własnego samochodu nie mamy i będziemy jeździć albo naszych rodziców, albo teścia i nie wiem, czy on ma ten isofix czy nie... a to podobno bezpieczniejsze, dowiadywałaś się?

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
to trzymamy kciuki za wizytę zdaj relację jak wrócisz.

a mi sie dziś nic nie chce ... jakoś bez weny jestem, nudzę się . właśnie wstawiłam matę do prania, jak się wypierze wstawię jeszcze śpioszki, tż dzwonił i mówił że będzie później niż zwykle szkoda
dobrze że na dworze pogoda ładna słonko świeci ale wiatr jest , rano byłam na spacerze a teraz siedzę i okno sobie otworzyłam

mam pytanko ściągałyście może jakieś melodie/kołysanki już dla dzieci ? jak tak podajcie tytuły. ja bym chciała pościągać i wszystko wrzucić na 1 płytkę i potem dziecku będę puszczać
jak na razie mam całą serię Lovely Baby- fajne ale chciałabym coś jeszcze
ja mam płytę Turnaua i Magdy Umer, niektóre są tam bardzo ładne, np. http://www.youtube.com/watch?v=VjNCXTS5nRY albo http://www.youtube.com/watch?v=pj5Bi...eature=related i jeszcze Krajewskiego taka: http://www.youtube.com/watch?v=6AGMD...eature=related

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
ja się właśnie na takie badanie wybieram w czwartek rano, lekarz kazał zrobić bo ewentualnie jak coś tam jest to przy porodzie dziecko dostaje antybiotyk by nie złapało tego od nas

jak wam się widzi ten wózek http://allegro.pl/super-okazja-wozek...451455995.html
solidnie wygląda, kolor ma ładny i bardzo tanio, tylko szkoda może, że nie ma kosza na zakupy, to jednak wygodnie mieć coś takiego, żeby torba tylko na rączce nie wisiała?

Cytat:
Cześć Laski. Mnie wreszcie wypuścili ze szpitala, bo mały zaczął przybierać na wadze. Co prawda 1400g to nie jakiś mega wynik, ale cieszymy się i z tego.
1400 ładnie rośnie, tak trzymać

aach, i Jok3r, trzymam kciuki żeby wizyta poszła gładko, strasznie jestem ciekawa, na kiedy w końcu cc ustalicie!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 15:55   #2901
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Harrods wczoraj pani w sklepie przekonywała nas o konieczności kupna torby do wózka- i chyba zamówimy dodatkowo planuję jeszcze folię ochronną ale na spacerówkę...na gondolke wydaje mi się zbędna- ale nie mam pojęcia- jutro podpytam koleżankę któa ma urban raidera
Ja torby nie planuję, ale właśnie zastanawiam się nad tą folią. Przed chwilą była u mnie przyjaciółka, która ma 3,5 miesięcznego synka i wózek 4Rider. Ma tą folię, ale nie użyła jej ani razu. No, ale ona ma zimowego dzidziusia i jak jest zima i deszcz, to i tak z małym nie wychodziła. Ale wiosną i latem może być inaczej. Sama nie wiem. Jak podpytasz koleżankę, to daj znać .
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:03   #2902
n.ik.a
Zadomowienie

Harrods a ona by ci nie pożyczyła skoro nie korzysta chyba, że nie pasuje bo to inny model. My z mężem właśnie doszliśmy do wniosku, że zamówimy wózek w sklepie. Ta babka wczoraj za 1800 zł zaoferowała nam gondolę, spacerówkę, torbę, adaptery i folię
pojedziemy zamówić przy okazji następnej wizyty u lekarza

Kalinka 11.04.2011

Wybrałam pielęgnację ciała z marką Braun

"Celem życia jest:
w swojej małej jednostkowej duszy odbić jak najwięcej kosmosu"
(H. Elzenberg)

n.ik.a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:05   #2903
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Super. Tak właśnie o Tobie myślałam. Cieszę się, że sytuacja się poprawiła. Ale co lekarze powiedzieli? Który u Ciebie jest już tydzień?
Stary 2011-02-08, 16:06   #2904
deneb3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
a mocować w samochodzie będziecie w tym systemie ISOFIX czy pasami samochodowymi? pytam, bo też się na ten fotelik pewnie zdecydujemy, tylko że własnego samochodu nie mamy i będziemy jeździć albo naszych rodziców, albo teścia i nie wiem, czy on ma ten isofix czy nie... a to podobno bezpieczniejsze, dowiadywałaś się?
ja też mam ten fotelik, można go montować io na pasy zwykłe trzypunktowe jak i na bazę isofix
jeśli w samochodzie są ZACZEPY Isofix to można dokupic osobno bazę Isofix (kosztuje chyba drugie tyle ile fotelik) i dopiero na bazę montuje się fotelik
deneb3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:12   #2905
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
ja też mam ten fotelik, można go montować io na pasy zwykłe trzypunktowe jak i na bazę isofix
jeśli w samochodzie są ZACZEPY Isofix to można dokupic osobno bazę Isofix (kosztuje chyba drugie tyle ile fotelik) i dopiero na bazę montuje się fotelik
o kurczę, a ja myślałam, że jak są zaczepy w samochodzie, to już fotelik można montować, nie doczytałam, że bazę jeszcze trzeba dokupić dziękuję!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:14   #2906
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Harrods a ona by ci nie pożyczyła skoro nie korzysta chyba, że nie pasuje bo to inny model. My z mężem właśnie doszliśmy do wniosku, że zamówimy wózek w sklepie. Ta babka wczoraj za 1800 zł zaoferowała nam gondolę, spacerówkę, torbę, adaptery i folię
pojedziemy zamówić przy okazji następnej wizyty u lekarza
No dlatego właśnie na razie nie kupuję. Zresztą teraz, do porodu, ma jeszcze milion rzeczy do kupienia, ważniejszych niż ta folia (a to zawsze możemy dokupić później). Może właśnie pożyczę, zobaczymy jak długo jej mały będzie jeździł w gondolce, bo wiosną może będzie używała.
Stary 2011-02-08, 16:16   #2907
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deneb3 Pokaż wiadomość
Gratulacje! najważniejsze, że wszystko ok, a teraz uważaj na siebie i się oszczędzaj

te wymazy to na koniec ciąży jakoś się robi

-----

a ja byłam dziś na wizycie u lekarza, no w sumie jest ok
szyjka zamknieta od zewnatrz, długości - uwaga - grubości mięśnia
no ale poza tym ok skurczy nie ma, wszystko ok
mam odstawic luteine i tylko magnezik sobie brać
no i czekamy

w sumie może mały się urodzić lada chwila a może grzecznie czekać aż do 40 tygodnia (choć na moje mały rozbójnik nie wytrzyma do 40 )
ale jest juz połowa 37 tygodnia wiec luz
dzieki kochana
Stary 2011-02-08, 16:16   #2908
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie byłam na 25 minutowym spacerku i o ile między innymi blokami jest w miarę spoko, to przed moim jest masakra - tak wieje, że oddechu nie można złapać, obczaiłam fajny sklep spożywczy przy innycm bloku, następnym razem zapuszczę się dalej, może znowu coś znajdę wiem że jest tam dentysta i nawet szewc

ja będę miała posiew z szyjki, tylko gin mi mówił, że ok 36 tc dopiero
ego_ego, poznasz calą okolicę na spacerkach

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
Stysia, a nie szkoda Ci urlopu ??? po skończonym macierzynskim będzie jak znalazł, żeby chwilkę dłużej posiedzieć z maluchem

Cytat:

ego_ego
, no beznadziejne sa te przepisy, ja mam nadzieję, że moja niunia nie będzie chciala tak długo siedzieć, ale jakby co...to idę do internisty i biorę zwolnienie, bo nie mam zamiaru tracić ani jednego dnia z macierzyńskiego!!!

iza, zakochałam się w tych fioletowych ciuszkach co wstawiłaś link i fotki,
normalnie aż chyba je kupię, bo cały dzień mam włączoną stronę i się wpatruję

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-02-08 o 16:19
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:19   #2909
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Co do mojego brzuszka to maly to on nie jest przytylam sporo bo juz 13 kg i wszystko idzie w brzuch i biodra mam nadzieje ze uda mi sie to zrzucic cycki moze o rozmiar sie powiekszyly a ze mialam "rodzynki"to teraz mam "jajka sadzone "hihihi tak sie ostatnio zastanawialam ze dziewczyny co maja duze piersi w ciazy to maja podwojne dzwiganie i wspolczuje im .....
No niestety jest co dzwigac Ale jakos nie mam mega wiekszych, moze wlasnie dlatego, ze juz byly giganty przed ciaza
Jak sobie pomysle jak beda wielkie kiedy bede miec nawal to ...

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
deneb w sumie nie wiem, czyjeś brzuchy łatwo mi ocenić czy niżej, wyżej a mojego jakoś nie umiem...
ale ja to pozamykana na 4 spusty jestem, żadnych przepowiadaczy, chyba pochodzę jeszcze z miesiąc z tym moim bebzolem
Miesiac, to w sam raz W terminie bedziesz

Cytat:
Napisane przez kinga2710 Pokaż wiadomość
ja tez wolalabym byc olinek okraglinek niz wieloryb
zostałam własnie mile zaskoczona przez pewna panią ekspedintke ze sklepu niedaleko mojego domu, no wiec zrzuciła ona hasło wśród swoich znajomych ze jest dziewczyna czyli ja która niedługo rodzi chce mi pomoc tak wiec jej znajomi znoszą jej ciuszki i kosmetyki dla mnie i właśnie teraz została mi dostarczona paczuszka z ciuszkami i kosmetykami typu chusteczki nawilżane mydełka i szampon dla maleństwa a jutro kolejne maja do mnie dotrzeć
dla tej ekspedientki Bardzo mily gest

Cytat:
Napisane przez agus235 Pokaż wiadomość
Kurka tak mi spuchły ręce że nawet obrączki nie mogę zdjąć macie jakieś sposoby na to
A zaczynym dzisiaj 35 tydzień i zostało mi 35 dni do końca
Najlepiej kombinowac rano, bo wtedy palce sa mniej spuchniete. Nalej do miski sporo lodowatej wody z mydlem albo oliwka + dodatkowo pozniej naoliw palec jeszcze raz. Trzymaj dlon w tej wodzie jakies 5 minut i zacznij probowac sciagac. czasem trzeba sie pomeczyc ale zazwyczaj taki sposob jest najlepszy. Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Kurczę,a mnie ciągle bolą pachwiny...w nocy dochodzą jeszcze bóle bioder. Nie wiem,kiedy to wszystko się skończy?
No kochana, jakos po porodzie chyba

W jakis cudowny sposob udalo mi sie kilka z was zacytowac i to oznacza, ze na ta chwile jestem na bierzaco Zobaczymy na ile godzin

Ja dzis taka chec na ogorkowa mialam, ze ugotowalam caly gar i juz polowy nie ma Od paru dni jestem prawie ciagle glodna, az mnie to zaskakuje, bo o takim wiekszym apetycie to slyszalam, ze nachodzi ciezarna po 34 tygodniu, a tu niespodzianka 4 tygodnie wczesniej
Uzbieralo mi sie juz 8,5 kg na +, wiec niby jeszcze moge poszalec ale przede mna 3 miesiace...

Mama moja kupila wyprawke dla Nina To bedzie jej pierwszy zakup czegokolwiek dla wnuka, ale zaszalala... 1000 pln na duperelki Juz jej zabronilam wiecej kupowac, bo to nie ma sensu Tu w UK przeciez kupie wszystko - nooo, prawie - a ona przeciez dodatkowo musi placic za przesylke
Ale nie przemowisz do rozsadku

Chyba jablko zjem

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!

Edytowane przez Anessa
Czas edycji: 2011-02-08 o 16:22
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-08, 16:23   #2910
Eirene1987
Zakorzenienie

ciekawe jak tam jok3r czy już wróciła

my zaraz wybieramy się na sr trochę mi się nie chce ruszać z domu ale trudno

Cytat:
deneb, będziesz rodzic naturalnie? Bo w szpitalu mówili, że od magnezu jest problem z rozwarciem (?) przy porodzie.
ja cię kręcę pierwsze słyszę ja brałam magnez codziennie ale teraz to tylko od czasu do czasu zapobiegawczo jak mi brzuch twardnieje albo skurcze łydki łapią możliwe że jest potem problem bo magnez generalnie hamuje trochę skurcze macicy i potem jak ona się tak przyzwyczai to niedobrze. tak samo jak mi położna mówiła że kobiety które biora fenoterol częściej się przeterminowują

Cytat:
A jeśli chodzi o krew pępowinową, to jest niby dobre rozwiązanie, ale jeżeli masz dostęp do innych próbek. Bo dajmy na to dziecko ma białaczkę, hodują szpik z jego komórek macierzystych, ale wciąż to są JEGO geny i jego tkanki.,z których też może rozwinąć się białaczka
możliwe tu chodzi po prostu o to że cała procedura trwa szybciej, bo równie dobrze można te komórki od kogo innego wziąć tylko to dłużej trwa... jakbym miała kasę to owszem, w sumie ta opłata co roku nie jest duża ale ta na początku mnie przeraża... a gdzie jeszcze szczepionki...?
a poza tym co? ja będę opłacać dziecku do 18 roku życia i potem teoretycznie sam powinien sobie płacić a jak powie że nie będzie bo szkoda mu kasy??? i co? tyle lat na nic? no bo może tak być a przecież nie będę mu do końca życia tego opłacać...

Cytat:
no też pierwsze słyszę. po prostu do dnia porodu jest wystawiane zwolnienie i od tego dnia już się liczy macierzyński... chyba że tak jak dziewczyny piszą lekarz np internista wystawi. także lepiej się za długo nie przeterminować hehe

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości