Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-10, 22:11   #2041
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

hej dziewczyny
nie mam ostatnio czasu na pisanie z wami ale mam mały problem więc jak możecie to zapraszam do K

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 22:28   #2042
iwka28
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
dzięki a co tam się dzieje? u Ciebie?

no właśnie .... a pod schodami to pralka nawet wejdzie,więc zobaczymy czy będzie tam czy na górze

A co się dzieje w pracy?

bzyczka dzięki.A dlaczego nie możecie?
Ja bym zainstalowała tam, gdzie będę pranie wieszać częściej Coby z mokrym nie latać.

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 22:31   #2043
bzyczka1
Zakorzenienie

Atomufko a no dlatego że nasza kuchnia jest bardzo mała w węższym miejscu ma jakieś 1,5 metra szerokości, może 2 (tak że wchodzi kredens kuchenny i jest jeszcze z metr miejsca) a długa jest tak tak że mieści się ten kredens, kuchenka i lodówka, kredens ma 3 szafki pojedyncze, to będzie jakieś 1,5 metra. Hmm tak w zasadzie teraz pomyślałam że w tym szerszym miejscu ona też nie jest jakaś super szeroka, bo tam się przesuwa ściana taka na głębokość lodówki. A poza tym my tutaj mieszkamy, ale jak moja młodsza siostra zechce wrócić po studiach tutaj to będziemy musieli czegoś sobie szukać. Tzn chcemy szukać wcześniej Bo to mieszkanie jest mojej siostry, dostała je w prezencie od chrzestnego a my tu sobie mieszkamy żeby nie stało puste no i żebyśmy nie musieli komuś obcemu płacić za wynajem.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 22:31   #2044
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Ja bym zainstalowała tam, gdzie będę pranie wieszać częściej Coby z mokrym nie latać.
czyli pod schodami ale Tż się upiera,że na górze i koniec.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 22:32   #2045
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
To tylko kibelek ,więc spoko, jak na mieszkanie to i tak fajnie ,że mamy łazienkę i dodatkowo toaletę w Polsce to jednak nie jest jeszcze standard
Ale Wy pewnie macie wszystkie szafki na systemach? Bo my w planie mieliśmy mieć same szuflady,ale gościu nas porobił ...

A ja właśnie rozmawiałam z tatą i okazało się ,że tydzień temu nas zalało...rodzice nie chcieli nas denerwować...na szczęście nic się nie stało,robotnicy źle podłączyli spłuczkę i woda poleciała po ścianie a najgorsze jest to ,że tym remontem zajmował się Tż znajomy,z którym mój tato nie mógł się dogadać od samego początku i on się nie przyznaje do tego ,powiedział,że uszczelka się ześlignęła a mamy dowody na to,że źle to podłączyli,bo chłopak z budowy ,który dogląda tego nieszczęsnego pieca zajrzał tam i okazało się,że rura od spłuczki sobie wisi....
oo kurde... współczuję...

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
nie nie. M.przyjechal juz z zalozonym wenflonem ja mu tylko do niego leki pdlaczalam
aha
a sam kierował autem?
jak tak to podziwiam
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-10, 22:39   #2046
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehehe zaproponuj Tż przejęcie całkowitych obowiązków z praniem - niech sobie wtedy stawia gdzie chce

Mona - zobacz sobie pościel z Bielbaw - mają przepiękne wzory i ich jakość też jest super. Ja mam pościel z IKEA i też się świetnie trzyma (bawełna) - kolory nie blakną, nie kurczy się i nie farbuje. Za to z całego serca odradzam Ci zakup satynowej ciemnej pościeli - moja ciemnofioletowa była piękna przez chwilę, taka pościel niesamowicie łapie wszystkie pyłki, włoski itp. więc po chwili piękna już nie jest. Przecież nie będę jej odmeszać po każdym praniu bo bym kota dostała. Więc leży mi w szafie, bo serca nie mam jej wyrzucić. Mówię zdecydowane nie ciemnej pościeli.

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2011-02-10 o 22:43
Stary 2011-02-10, 22:39   #2047
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Atomufko a no dlatego że nasza kuchnia jest bardzo mała w węższym miejscu ma jakieś 1,5 metra szerokości, może 2 (tak że wchodzi kredens kuchenny i jest jeszcze z metr miejsca) a długa jest tak tak że mieści się ten kredens, kuchenka i lodówka, kredens ma 3 szafki pojedyncze, to będzie jakieś 1,5 metra. Hmm tak w zasadzie teraz pomyślałam że w tym szerszym miejscu ona też nie jest jakaś super szeroka, bo tam się przesuwa ściana taka na głębokość lodówki. A poza tym my tutaj mieszkamy, ale jak moja młodsza siostra zechce wrócić po studiach tutaj to będziemy musieli czegoś sobie szukać. Tzn chcemy szukać wcześniej Bo to mieszkanie jest mojej siostry, dostała je w prezencie od chrzestnego a my tu sobie mieszkamy żeby nie stało puste no i żebyśmy nie musieli komuś obcemu płacić za wynajem.
achaa ...ale na pewno kiedyś to się zmieni ja jeszcze rok temu nie wiedziałam ,że bedę posiadaczką własnego m i wszystkich problemów z tym związanych

iwka no fakt pranie ja częściej robię nie odpisałaś na moje pytanie,co się złego dzieje w pracy???

szafa

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2011-02-10 o 22:41
Stary 2011-02-10, 22:54   #2048
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
achaa ...ale na pewno kiedyś to się zmieni ja jeszcze rok temu nie wiedziałam ,że bedę posiadaczką własnego m i wszystkich problemów z tym związanych

iwka no fakt pranie ja częściej robię nie odpisałaś na moje pytanie,co się złego dzieje w pracy???
ehhhh wywołałam dzisiaj burzę... opiszę w K.

Stary 2011-02-11, 00:16   #2049
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
aaaa zapomniałam wam napisać z tego wszystkiego ze maż w końcu gadał z teściem i teść powiedział ze to chyba normalne ze ona sie zajmie dzieckiem po moim macierzyńskim, ze mała juz będzie miała prawie poł roczku to on już nie będzie się bał a ja jeszcze tak blisko

i mamy się nie martwić ze na tyle co on będzie mógł to pomoże
ooo to super
tesciowa nie bede pomagac ??

ty masz az 6 msc macierzynskiego ?
Stary 2011-02-11, 00:21   #2050
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Strippi - kochana przepraszam ze dopiero teraz skladam zyczenia Julci ale cos mi sie z kompem stalo w pracy i nie mialam neta a dopiero do domu wrocilam .. takze zycze naszej ksiezniczce duzo zdrowka i usmiechu na buzce ucaluj ja tam od ciotki zabci
dziękuję bardzo kochana
nic nie szkodzi

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
strippi przepraszam, że dopiero teraz składam życzenia dla Julci, ale wczoraj kompletnie nie miałam do niczego głowy. No więc wszystkiego najlepszego, niech Julcia rośnie zdrowa i słucha się mamusi
Dziewczyny co do drugiego dziecka to zawsze z mężem chcieliśmy dwójkę, ale teraz nas na to nie stać. I jeżeli w ogóle będziemy chcieli mieć drugie to gdzieś za 5 lat, ale raczej pozostaniemy przy jednym dzidziolku.
W K. opisałam rozmowe wczorajszą tzn. jej uogólnienie.
nic nie szkodzi
ja niestety do K nie mam wejścia to nie przeczytam

dziękujemy bardzo
my chcemy właśnie 2 dzieci (ewentualnie 3)

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość

A to chętnie przeczytam

Jajka nadziewane robię tak, że po ugotowaniu kroję na pół i z każdej połówki wyciągam żółto. Żółtka odkładam do miseczki i mieszam je z majonezem, keczupem, pokrojoną w drobniutką kosteczkę szynkę, i również w drobną kosteczkę ogóras kiszony pieprz, sól... dokładnie wymieszam i nakładam na pozbawione żółtka jajka takie o to nadzienie
A koreczki uwielbiam w takiej kombinacji: żółty ser, ogórek kiszony, kabanos, papryka... takie robiłam i znikały w mgnieniu oka

kiedyś opiszę

dzięki za przepis

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
ja Ci mogę powiedzieć jak ja robię jajka nadziewane
gotuję jajka, obieram, przekrajam i żółtka wyciągam. Wrzucam do miseczki, rozdrabniam widelcem i dodaje drobno pokrojonej kiełbaski i do tego łyżka majonezu, łyżka musztardy. Wszystko mieszam i nadziewam. Uwielbiam!
dziękuję

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziekuje czuje sie okej, dzidzia tez w jak najlepszym porzadku
dokucza mi strasznie rwa kulszowa w biodrze, wiec strasznie kuleje jak chodze, ale nic nie zrobie
kopie chwilami bardzo mocno, az mi sie brzuch rusza
w 25 tygodniu czyli 10 stycznia wazyla 580g
w poniedzialek ide na kolejna wizyte to bedzie 29 tydzien i wtedy zobaczymy
ale pewnbie kolo kilograma juz bedzie

ja robilam taka bombe koreczkowa na sylwestra
mialam dwie, robilam z siostra
strasznie pracochlonne, wiec musialam kogos zatrudnic
ale podobala sie wszystkim i jesli jak zli

obok stoja tez musze makaronowe
fakt faktem, ze te muszle kosztuja 12 zl za okakowanie 500g
ale za duze cale opakowanie jest stanowczo

ale nadzialam je salatka
z ryzem bialym, pieczarkami, serem zoltym , kukurydza i ogorkami w occie i do tego majonez sol pieprz i pietruszka natka
wow!!! ale niezłe te koreczki, bardzo smakowite dzięki

to dzidzia już duża super, że wszystko ok
współczuję rwy kulszowej, też to przechodziłam
dlatego wsiadałam na konia do końca ciąży

i jak tam po wizycie?

Cytat:
Dziewczyny poryczałam się ze wzruszenia!!! http://lublin.com.pl/artykuly/pokaz/14660/debowe,gody,80,lat,razem, %5Bwideo%5D/

Coś pięknego...

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Hehe, ponoć to całkiem normalny odruch przy takim rozwarciu, nawet gdzieś o tym ostatnio czytałam
no to u mnie tak było :d
plus jeszcze mówiłam, że mają mi w tej chwili zrobić cesarskie cięcie
ale rodziłam bez znieczulenia i dlatego tak :d
Stary 2011-02-11, 07:56   #2051
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
oo w rózu ci do twarzy
dziękuję
Generalnie to tak się z dziećmi wyszalałam, że dziś chodzić nie mogę. Mam mega zakwasy na nogach Ale parkiet był nasz

atomufka wow super to wygląda. Nie wiem dlaczego, ale myślałam że wy macie jedno poziomowe mieszkanie Kuchnia super, tylko nie wiem czy tam na dole jeszcze listwy nie powinno być?? Bo tak odkrywa nóżkę szafki. Kibelek super rzecz, bo nawet jak się kąpiesz to nie zajmujesz łazienki My też tak mamy i sobie chwalę A pralkę bym dała na dole, bo niech cos się wyleje, to lepiej aby to było na dole a nie na górze

zapraszam do k. w końcu się zebrałam aby to opisać.

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-02-11 o 08:20
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:21   #2052
india83
Zakorzenienie

Cytat:
[To tylko kibelek ,więc spoko, jak na mieszkanie to i tak fajnie ,że mamy łazienkę i dodatkowo toaletę w Polsce to jednak nie jest jeszcze standard
Ale Wy pewnie macie wszystkie szafki na systemach? Bo my w planie mieliśmy mieć same szuflady,ale gościu nas porobił ...

A ja właśnie rozmawiałam z tatą i okazało się ,że tydzień temu nas zalało...rodzice nie chcieli nas denerwować...na szczęście nic się nie stało,robotnicy źle podłączyli spłuczkę i woda poleciała po ścianie a najgorsze jest to ,że tym remontem zajmował się Tż znajomy,z którym mój tato nie mógł się dogadać od samego początku i on się nie przyznaje do tego ,powiedział,że uszczelka się ześlignęła a mamy dowody na to,że źle to podłączyli,bo chłopak z budowy ,który dogląda tego nieszczęsnego pieca zajrzał tam i okazało się,że rura od spłuczki sobie wisi....
no dokładnie to nie jest standard wiec fajnie to macie rozwiązane
ja planuje w przyszlosci pod schodami zrobic zabudowe na buty i kurtki, ale na razie nie mamy kasy
u nas na systemach tylko szuflady i chyba gorne szafki, reszta szafek zwyklaki

a co do fachowca, no pewnie najlepiej sie nie przyznawac- wszystko samo sie zepsuło, dobrze, że nie zalało wiekszej czesci

spadam w koncu poczytac notatki, bo o 12tej wyjezdzam
Stary 2011-02-11, 09:48   #2053
śliweńka
Zakorzenienie

naleśniki robią w dd mniam ale ślinka mi leci dziś naleśniki chyba zrobię choć TŻ twierdzi że to deser a nie obiad

madzialenka jak zmywarka?moja teraz pierze a ja sobie mogę poleżeć na wizażu popisać i ddtvn obejrzeć

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png

Edytowane przez śliweńka
Czas edycji: 2011-02-11 o 09:50
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 09:54   #2054
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:02   #2055
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
gucia Wy też się dorobicie w końcu mieszkanka

coraz bardziej w to wątpię... na razie mąż musi zmienić pracę i wrócimy do myślenia.

Z tym zalaniem to bardzo ciekawe, uwielbiam jak coś się "samo robi". Dobrze, że nie ma dużysz szkód, bo szkoda by było.

Cytat:
czesc dziewczynki nie mam jakos weny do pisania
dola załapałam, z mezem nie gadam dopiero wrocilam z SR
ryczec mi sie chce

atomufka fajne mieszkankorobi sie bajerancko

Kwiatuszku trzymam jutro kciuki
ide sie połozyć mam dosc...
Kochana co się stało, o co posprzeczałaś się z mężem? Nie denerwuj się słonko!

Cytat:
i wlasnie to by mi sie najbardziej podobalo w tej calej sytuacji, bo ja jestem zdania ze nie ma prawdziwej przyjazni pomiedzy kobieta a mezczyzna (chodzi mi o takie relacje kolega kolezanka) sama sie o tym przekonalam. A w takiej relacji wlasnie fajna jest ta platonicznosc.
no tak, tu to jest genialne, Tym bardziej, że daje Ci rady jak facet, patrzy na Ciebie jak Facet, widzisz punkt widzenia faceta i nic. Żadnej obawy, że coś się zepsuje. Za to go uwielbiam!

Ale muszę Ci powiedzieć, że mam też bardzo dobrego kolegę hetero, gdzie na samym początku uświadomiliśmy sobie i nawet głośno powiedzieliśmy, że jesteśmy dla siebie aseksualni i do dzisiaj się przyjaźnimy. Ale to wyjątek jest, bo tak normalnie nie ma szans. Kilka razy się o tym przekonałam.

Cytat:
Guciolku wysłałam ci cos na pw
Kochana, dziękuję Ci bardzo! Wiesz, że Cię uwielbiam!

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
naleśniki robią w dd mniam ale ślinka mi leci dziś naleśniki chyba zrobię choć TŻ twierdzi że to deser a nie obiad

madzialenka jak zmywarka?moja teraz pierze a ja sobie mogę poleżeć na wizażu popisać i ddtvn obejrzeć
kochana, jak zrobisz ze szpinakiem, albo z szynką i serem, to na pewno poje

Zrobiłaś mi smaka i pewnie jutro zrobię ze szpinakiem. Dzisiaj chińszczyzna

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-02-11 o 10:07
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:10   #2056
ania20m
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny, nie mam ostatnio czasu śledzić wątku na bieżąco, straszne mam zamieszanie w pracy, nie wiem w co ręce włożyć, jeszcze mi moje plecy zaczeły dokuczać, tzn kręgosłup mnie bili

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:13   #2057
bzyczka1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny...ale dzisiaj brzydko na dworze...pada i zimno buuu...mam dość takiej pogody już chcę wiosnę i słoneczko.

Guciu ja też miałam przyjaciela hetero, i było ustalone od początku że jesteśmy przyjaciółmi i nic więcej między nami nie będzie. I było tak, aż koledze się odwidziało "posiadanie" we mnie tylko przyjaciółki a zechciał mieć ze mnie swoją kobietę no nic, utrzymujemy kontakt ale teraz to tak wiesz. Wcześniej często żartowaliśmy w dwuznaczny sposób a teraz no sorry ale jeżeli ja wiem że on na coś liczy/liczył no to nie mogę pozwolić by do takiego czegoś dochodziło.
Ale za to przyjaciel gej to najlepszy przyjaciel na świecie

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:13   #2058
kasiaher
Wtajemniczenie

hej
katunia dieta musi być przede wszystkim bezglutenowa i bez mleczna , w poniedziałek idę po skierowanie na posiew kału i zobaczymy a potem skierowanie do alergologa , mam nadzieje że wszystko mu przejdzie , bo mam dość, dzisiaj nie spałam prawie wogóle polozyłam się spać koło 23 a Dominik o 20 tylko spał do 23:30 i tak mnie trzymał do 5 rano jak w końcu zasnął to wstał o 8 rano więc jestem padnięta

madzia bardzo fajne zdjęcia dzieci mają , a peruka pierwsza klasa

atomufka świetna ta kuchnia mi się bardzo podoba
india i tak macie bardzo dużo zrobione moim zdaniem, reszta jeszcze zdążycie wykończyć, mi sie wszytsko u ciebie bardzo podoba, kuchnia super, salonik, łazienka udanego egzaminu
strippi co tam u ciebie ?
katunia odradzam punto bo to straszne awaryjne samochody, chociaż może te nowsze troszke mniej, mieliśmy kiedyś i była masakra non stop coś sie psuło , a opel tez nie polecam tym bardziej corse , tz mówi że są też awaryjne , jeśli chodzi o samochody tż się zna bo mechanik i poleca toyotę, hondę, hyundai , audi, ja zawsze patrzę na markę bo kupić samochód to nie sztuka gorzej z jego utrzymaniem swojego czasu mieliśmy 4 i utrzymanie ich to była masakra , oc, przeglądy , a jak się już coś zepsuje to już wogóle, najważniejsze żeby były małe opłaty , mało palił najlepiej disel kwestia wyboru , no i mówi żeby sprawdzić kiedy plyny były wymieniane , żeby nie dokaldac już na poczatku

kurcze miałam coś odpisac ale już nie pamietam

wczoraj zaliczyliśmy spacerek z moim bratem więc mogłam pochodzic po skelpach bo on w tym czasie siedział na ławeczce i czekał na mnie z Dominikiem , znalazałm bardzo fajne buty, przecenione na 65 zł kozaki ale takie na lekką zimę a o takie mi własnie chodziło i byly takie siwawe rozmiar 35 więc super , i już chciałm je kupić ale babka dała mi drugiego buta i okazał się że ten co stał na wystawie ostatnia para to była to zmienił kolor na taki siwy brąz, już mówię pal licho wezmę nie rzuca się tak w oczy ale babka mówi że bardzo widac jakbym miała na sobie dwa różne buty, więc du** nie kupiłam a były takie fajne
szukam dalej muszę cos znaleźć bo na obronę musze mieć kozaki bo pewnie jeszcze chłodno będzie a te moje się nie nadają więc szukam

niue pamiętam któras pytała co będe robić z włoskami , więc wraca do moich pasemek tak jak miałam trzy farbowania temu mam nadziej że mi wyjdzie bo ja już nie mogę na siebie patrzeć

rosi a co top jest te badanie co mówiłaś ts ... coś tam że na co znaczy ?
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:17   #2059
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
coraz bardziej w to wątpię... na razie mąż musi zmienić pracę i wrócimy do myślenia.

Z tym zalaniem to bardzo ciekawe, uwielbiam jak coś się "samo robi". Dobrze, że nie ma dużysz szkód, bo szkoda by było.

no tak, tu to jest genialne, Tym bardziej, że daje Ci rady jak facet, patrzy na Ciebie jak Facet, widzisz punkt widzenia faceta i nic. Żadnej obawy, że coś się zepsuje. Za to go uwielbiam!

Ale muszę Ci powiedzieć, że mam też bardzo dobrego kolegę hetero, gdzie na samym początku uświadomiliśmy sobie i nawet głośno powiedzieliśmy, że jesteśmy dla siebie aseksualni i do dzisiaj się przyjaźnimy. Ale to wyjątek jest, bo tak normalnie nie ma szans. Kilka razy się o tym przekonałam.

masz sprawdzony przepis??

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-02-11, 10:30   #2060
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny...ale dzisiaj brzydko na dworze...pada i zimno buuu...mam dość takiej pogody już chcę wiosnę i słoneczko.

Guciu ja też miałam przyjaciela hetero, i było ustalone od początku że jesteśmy przyjaciółmi i nic więcej między nami nie będzie. I było tak, aż koledze się odwidziało "posiadanie" we mnie tylko przyjaciółki a zechciał mieć ze mnie swoją kobietę no nic, utrzymujemy kontakt ale teraz to tak wiesz. Wcześniej często żartowaliśmy w dwuznaczny sposób a teraz no sorry ale jeżeli ja wiem że on na coś liczy/liczył no to nie mogę pozwolić by do takiego czegoś dochodziło.
Ja z tym moim przyjacielem, rzadko się widuję, bo wyjechał do Warszawy. Ale najlepsze było, jak poszliśmy na kolacje kiedyś i on tak patrzy na mnie i mówi: "Wiesz, Ty to dla mnie jesteś zupełnie aseksualna" na początku myślałam, że go udusze. Bardziej dlatego, że mnie to po prostu zabolało. A później sobie uświadomiłam, że to bardzo dobrze! I tak już nam zostało.

A przyjaciel gej to inna historia. Zero stresu

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej
katunia dieta musi być przede wszystkim bezglutenowa i bez mleczna , w poniedziałek idę po skierowanie na posiew kału i zobaczymy a potem skierowanie do alergologa , mam nadzieje że wszystko mu przejdzie , bo mam dość, dzisiaj nie spałam prawie wogóle polozyłam się spać koło 23 a Dominik o 20 tylko spał do 23:30 i tak mnie trzymał do 5 rano jak w końcu zasnął to wstał o 8 rano więc jestem padnięta

india i tak macie bardzo dużo zrobione moim zdaniem, reszta jeszcze zdążycie wykończyć, mi sie wszytsko u ciebie bardzo podoba, kuchnia super, salonik, łazienka udanego egzaminu
katunia odradzam punto bo to straszne awaryjne samochody, chociaż może te nowsze troszke mniej, mieliśmy kiedyś i była masakra non stop coś sie psuło , a opel tez nie polecam tym bardziej corse , tz mówi że są też awaryjne , jeśli chodzi o samochody tż się zna bo mechanik i poleca toyotę, hondę, hyundai , audi, ja zawsze patrzę na markę bo kupić samochód to nie sztuka gorzej z jego utrzymaniem swojego czasu mieliśmy 4 i utrzymanie ich to była masakra , oc, przeglądy , a jak się już coś zepsuje to już wogóle, najważniejsze żeby były małe opłaty , mało palił najlepiej disel kwestia wyboru , no i mówi żeby sprawdzić kiedy plyny były wymieniane , żeby nie dokaldac już na poczatku

wczoraj zaliczyliśmy spacerek z moim bratem więc mogłam pochodzic po skelpach bo on w tym czasie siedział na ławeczce i czekał na mnie z Dominikiem , znalazałm bardzo fajne buty, przecenione na 65 zł kozaki ale takie na lekką zimę a o takie mi własnie chodziło i byly takie siwawe rozmiar 35 więc super , i już chciałm je kupić ale babka dała mi drugiego buta i okazał się że ten co stał na wystawie ostatnia para to była to zmienił kolor na taki siwy brąz, już mówię pal licho wezmę nie rzuca się tak w oczy ale babka mówi że bardzo widac jakbym miała na sobie dwa różne buty, więc du** nie kupiłam a były takie fajne
szukam dalej muszę cos znaleźć bo na obronę musze mieć kozaki bo pewnie jeszcze chłodno będzie a te moje się nie nadają więc szukam

niue pamiętam któras pytała co będe robić z włoskami , więc wraca do moich pasemek tak jak miałam trzy farbowania temu mam nadziej że mi wyjdzie bo ja już nie mogę na siebie patrzeć

Przykro mi, że nie upolowałaś butków. Mam nadzieje, że jeszcze coś znajdziesz. Dobrze, że ich nie wzięłaś, bo na pewno te dwa kolory by Cię drażniły.

Mam nadzieje, że zrobicie badania Dominikowi i wszystko będzie jasne, choć szczerze powiedziawszy mam nadzieje, że to jednak nie ta choroba.

Kohana, Rosi, pisała o TSH, jest to badanie na tarczycę. Często przy chorobach tarczycy spada się na wadze, więc warto to sprawdzić. Zrób też sobie żelazo, potas i przebadaj mocz.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
masz sprawdzony przepis??
Ale na co? Na naleśniki?

Stary 2011-02-11, 10:41   #2061
śliweńka
Zakorzenienie

tak z szynką ach już ślinka mi cieknie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-02-11, 10:52   #2062
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
tak z szynką ach już ślinka mi cieknie
Kochana, ciasto na naleśniki już kiedyś podawałam. Nie mam przy sobie swojego magicznego notesika, a nie chcę się pomylić w proporcjach. Może Rosi pamięta. Jak coś to napiszę Ci po 16:00.

Ale jak już będziesz miała usmażone naleśniki to:

kładziesz plasterek szynki (dobrze wędzonej) smarujesz ostrą musztardą i kładziesz plasterek sera. Składasz w trójkącik. Panierujesz jak kotleta i opiekasz na patelni. Troszkę czasochłonne, ale warte zachodu I ja jem z ketchupem

Stary 2011-02-11, 10:55   #2063
celi25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
są w necie zdjęcia z balu karnawałowego na zdjęciu 18 i 25 taka z burzą różowych loków to ja http://www.eostroleka.pl/galeria,zdj57082.html
no super ale gwiezdne wojny z 37. są najlepsze hehe

Cytat:
czesc dziewczynki nie mam jakos weny do pisania
dola załapałam, z mezem nie gadam dopiero wrocilam z SR
ryczec mi sie chce
a co się dzieje?

jeszcze 4 godzinki i weekend. już się nie mogę doczekać

Edytowane przez celi25
Czas edycji: 2011-02-11 o 10:57
celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 10:58   #2064
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
cześć

dziękuję
Generalnie to tak się z dziećmi wyszalałam, że dziś chodzić nie mogę. Mam mega zakwasy na nogach Ale parkiet był nasz

atomufka wow super to wygląda. Nie wiem dlaczego, ale myślałam że wy macie jedno poziomowe mieszkanie Kuchnia super, tylko nie wiem czy tam na dole jeszcze listwy nie powinno być?? Bo tak odkrywa nóżkę szafki. Kibelek super rzecz, bo nawet jak się kąpiesz to nie zajmujesz łazienki My też tak mamy i sobie chwalę A pralkę bym dała na dole, bo niech cos się wyleje, to lepiej aby to było na dole a nie na górze

zapraszam do k. w końcu się zebrałam aby to opisać.
Dzieki Madzia ,no mamy dwupoziomowe od zawsze Tam gdzie widac nozke od szafki bedzie lodowka wiec zasloni. Z ta pralka to sie zobaczy jeszcze ,bo w planie jest w gornej lazience.

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
no dokładnie to nie jest standard wiec fajnie to macie rozwiązane
ja planuje w przyszlosci pod schodami zrobic zabudowe na buty i kurtki, ale na razie nie mamy kasy
u nas na systemach tylko szuflady i chyba gorne szafki, reszta szafek zwyklaki

a co do fachowca, no pewnie najlepiej sie nie przyznawac- wszystko samo sie zepsuło, dobrze, że nie zalało wiekszej czesci

spadam w koncu poczytac notatki, bo o 12tej wyjezdzam
Powodzenia
To tez drogo te wasze meble wyszly ,ale warto ,bo ldnie sie prezentuja.
My chcemy zabudowac dwie szafy w sypialniach ,ale wiadomo a razie nie ma kasy ,no i w wiatrolapie suwane drzwi,zeby ukryc liczniki,ale juz sprawdzalam ze to sami moze my zrobic

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
u mnie tez brrrr
Cytat:

gucia glowa do gory,choc przyznam ,ze w Krk faktycznie ceny straszne....
Cytat:

ja kiedys przerabialam takie przyjaznie z facetami i niestety zawsze to sie konczylo tym ,ze facet chcial czegos wiecej Od lat przyjaznie sie z dwoma gejami i sa to najfantastyczniejsi faceci pod sloncem
Nawet moj Tz sie kumpluje z jednym z nich

kasiaher dzieki

A propos tego naszego fachowca co nas zalal ,to juz mi przeszlo,ale wczoraj to myslalam ze cos rozwale ze zlosci....on teraz wyjechal do Niemiec i wroci za jakies 2 tygodnie,ciekawe czy w ogole nam sie przyzna,ale cos czuje ,ze nie.Na szczescie nie zaplacilismy mu calosci,wiec nie zamierzam tego zrobic do poki tego nie wyjasni...niestety wiem ze z niego niezly cwaniaczek i pewnie bedzie probowal zrzucic wine na kogos innego...Podobno brodzik tez cieknie.....

szafa

Stary 2011-02-11, 11:24   #2065
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

czesc kobietki
ale u mnie brzydka podoga bryyy
a chcialam isc na specer i na zakupy bo kilku rzeczy do mojegu menu mi jeszcze brakuje, ale juz zadzwonilam do mamy o po drodze do pracy mi kupi, tz dzis w pracy do 19 wiec siedzimy z Tomciem caly dzien w domu.
Dzisiejsza noc byla znow masakra maly budzil sie czesto, a na dodatek nie umial dlugo wieczorem zasnac, ja poszlam spac glodna bez koacji wiec w nicy nie mialam sily z nim walczyc. A zeby bylo malo bardzo boli mnie lewy cycus jak Tomcio z niego pije to az sie zkrecam z bolu tak przy pachwinie mnie boli.Nie mam zadnego zastaju pokarmu, bo nie ma zadnych grudek, jest miekki, wiec nie wiem moze po prostu naciagniety alłłłll

Cytat:

aha
a sam kierował autem?
jak tak to podziwiam
Tak Ana sam kierowal wtedy autem.Nie dosc ze z wenflonem to jeszcze z kurczem szyji, nie umial jej zgiac praktycznie w zadna strone, wiec jak sie rozgladal w około jak jechał to wyobraź sobie jak musiał całym ciałem sie obracać w aucie-dojechał wtedy do mnie i już nie pojechał na noc do domu bo nie był w stanie.

Cytat:

No wlasnie takie meskie rady sa fajne, bo faceci inaczej patrza na niektore sprawy i dobrze poznac ich punkt widzenia a jeszcze jak na dodatek jest calkiem szczery to w ogole spakr.
Tak jak piszesz mialam kiedys tez "przyjaciala" hetero, ja go traktowałam na prawde jak przyjaciela nic kompletnie wiecej mi po głowie nie chodziło (poza tym byłam juz długo z TZ) ale w pewnym momencie on cos zaczal wiecej czuc i to juz nie była przyjaźń. Niestety jak ludzie spędzaja ze soba dużo czasu (my mieszkaliśmy razem w akdemiku), świetnie sie rozumieja to w pewnym czasie zachodzi obawa, że jedna ze strom stwierdzi, że skoro tak świetnie się rozumiemy,spędzamy wspólnie czas to może być coś wiecej... ja nie chcialam obsolutnie nic wiecej poza przyjaznia i na na jakis czas nasza znajomosc sie skonczyla. Teraz dalej ze soba gadamy, ale ona wiem ze dalej ma jakas slabosc do mnie...wiec nie jest tak prosto na niektore sprawy gadac.

Cytat:

byzczko przed chwila wlasnie opisalam moja podobna histrorie do twojej, wiec potwierdzasz ze nie ma prawdziwej przyjaznie damsko meskiej ?...

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
hej

kasiu...
ja pytalam o wloski - to trzymam kciuki za udany efekt!
co do autek-akurat corsy i punta sa w tym przedziale cenowym ile chce wydac na auto. moze ogladne inne marki co pisalas ale pewnie drozsze beda. Wczoraj maz mi takie znalazl:
http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C17273538
co twoj mąż o tym sądzi ?
I Dominiczek - ciezko z bezglutenowa dieta co? bo gluten jest w wielu produktach... moze to nie calakia?byle by! teraz chyba najwazniejsze zeby znlezc przyczyne tych dolegliwosci! potem juz bedzie dobrze
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 11:39   #2066
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
jeszcze 4 godzinki i weekend. już się nie mogę doczekać
Ja dzisiaj do 16:00. Też już chcę weekendu, chociaż u mnie średnio się zapowiada, bo mąż w sobotę od 8:00 d0 21:00 w pracy, a w niedziele od 10:00 do 20:00.

Cytat:
gucia glowa do gory,choc przyznam ,ze w Krk faktycznie ceny straszne....

ja kiedys przerabialam takie przyjaznie z facetami i niestety zawsze to sie konczylo tym ,ze facet chcial czegos wiecej Od lat przyjaznie sie z dwoma gejami i sa to najfantastyczniejsi faceci pod sloncem
Nawet moj Tz sie kumpluje z jednym z nich
Niestety Kraków mnie przeraża cenowo. Ale na spokojnie, mam nadzieje, że i my za niedługo będziemy się urządzać

Tak to już jest z facetami, dać im palec, to od razu chcieliby całą rękę. A z gejami przyjaźń jest bezproblemowa, szczera, bez obaw.

Cytat:
czesc kobietki
ale u mnie brzydka podoga bryyy
a chcialam isc na specer i na zakupy bo kilku rzeczy do mojegu menu mi jeszcze brakuje, ale juz zadzwonilam do mamy o po drodze do pracy mi kupi, tz dzis w pracy do 19 wiec siedzimy z Tomciem caly dzien w domu.
Dzisiejsza noc byla znow masakra maly budzil sie czesto, a na dodatek nie umial dlugo wieczorem zasnac, ja poszlam spac glodna bez koacji wiec w nicy nie mialam sily z nim walczyc. A zeby bylo malo bardzo boli mnie lewy cycus jak Tomcio z niego pije to az sie zkrecam z bolu tak przy pachwinie mnie boli.Nie mam zadnego zastaju pokarmu, bo nie ma zadnych grudek, jest miekki, wiec nie wiem moze po prostu naciagniety alłłłll
Kochana, przykro mi, ze kolejna noc zarwana. Mam nadzieje, że w ciągu dnia Tomasz da Ci odpocząć.

Kiedy masz tą imprezę? W sobotę? Bo ja chętnie bym się spakowała i przyjechała Powodzenia w przygotowaniach!

No i mam nadzieje, że z piersią będzie lepiej.

Stary 2011-02-11, 11:43   #2067
ania20m
Wtajemniczenie

Żonki - Mamusie mam do was pytanie, nie wiem czy pamiętacie pisze moją prace dyplomową na temat zatrudnienia kobiet w ciąży i mam teraz problem z wymyśleniem podtytułów ostatniego IV rozdziału, tytuł rozdziału wymyśliłam taki: Struktura korzystania z uprawnień związanych z macierzyństwem. Pomożecie mi wymyślić do tego 3 podrozdziały??:pliz :

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 11:52   #2068
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

Gucia - pakuj sie i przyjezdzaj! impreze w niedziele ale przyjedz juz w sobote zrobimy befor party a potem jeszcze w pon after haha
Tomaszko teraz odsypia noc wiec mam czas z Wami posiedziec

a zapomnialam sie pochwalic - wczoraj od mamusi dostalam sweterek-tunike-a nawet jako sukienka moze sluzyc fajniutkie - granatowe, troche z cekinami

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2011-02-11 o 11:59
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:02   #2069
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-11, 12:06   #2070
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia - pakuj sie i przyjezdzaj! impreze w niedziele ale przyjedz juz w sobote zrobimy befor party a potem jeszcze w pon after haha
Tomaszko teraz odsypia noc wiec mam czas z Wami posiedziec

a zapomnialam sie pochwalic - wczoraj od mamusi dostalam sweterek-tunike-a nawet jako sukienka moze sluzyc fajniutkie - granatowe, troche z cekinami
Super prezent! Mnie też ostatnio coś wzięło na cekiny i już mam 3 bluzeczki, a nigdy świecidełek nie znosiłam...

Kochana, oj chętnie bym się wybrała, chętnie.

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ja zrobię jutro, żeby TŻet mógł w niedziele zabrać sobie do pracy

Kochana, jak Ty szukasz tych postów. Też to chciałam zrobić, ale nie wiem jak szukać.

Dziękuję za podanie przepisu

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości