Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-15, 19:51   #2641
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Zabcia a wkleisz zdjęcia jak już to wszystko jest zrobione?? A myszkę może przygarnijcie
wkleje wkleje kochana tylko musze wszystko porobic jeszcze bo ciuchy nie wszystkie ulozone materac musi wrocic na swoje miejsce ale napewno wrzuce

ojjj nie .. Mezul dzisiaj bedzie polowal na myszke jak wroci z pracy

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
A ja jestem taką artystyczną duszą chciałabym coś ,kiedyś w tym kierunku działać.Projektowałam już kiedyś i szyłam ubrania ,robiłam biżuterię...Ale jakoś ciężko z tego byłoby wyżyć
ja tez jestem artystyczna dusza ..

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
zaaaabcia ale przygody!
przygoda z myszka

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:51   #2642
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXV

neska22 ojj wiem co to moja siostra lica robiła z dietetyki a mgr ze zdrowia publicznego całkiem fajne

idzia
no myślę że coś mają na pewno aczkolwiek na bank nie studia.. no ale wiedza to powinna być przedweszytkim zgadzam się..

ktosia86 coś nie poszło to ten
http://www.camarelo.pl/produkt/37/q12

ana katunia wie co..
Stary 2011-02-15, 19:57   #2643
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Kochana mam nadzieje, że dojdziecie do porozumienia. A wujek bardzo dobrze powiedział. Mam nadzieje, że do TŻeta dotrze, bo tak jak pisałyśmy wyżej zarabia się po to żeby mieć coś z życia. A małe przyjemności sprawiają największą frajdę.

Trzymam kciuki żeby było między Wami coraz lepiej.

Co do kwiatów, to ja od TŻeta raz w życiu dostałam. Przy zaręczynach (tych oficjalnych u rodziców) i to było pierwszy i ostatni raz. Mój tżet nie uznaje ciętych kwiatów za "coś fajnego" i nie rozumie, że komuś dostawanie kwiatów może sprawiać przyjemność. No cóż, skutecznie mnie oduczył czekania na bukiety kwiatów
mój dał mi wczoraj trzy róże dobre i to jak na jego stosunek co do kupowania kwiatów

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
co za szef, chodzisz do pracy i wiadomo ze się starasz a on jakieś durne warunki stawia, niech sam zacznie coś robić w tym kierunku a nie zwala wszystkie problemy na Ciebie.

Gucia jak byłam jego dziewczyną to przy kazdej okazji dostawalam kwiaty, odkąd jestem żoną-zero.
Tż prowadzi razem z ojcem gospodarstwo i powiem szczerze że biedy nie klepiemy, żyjemy na średnim poziomie i wcale nie musielibyśmy tak oszczędzać tylko ze mój mąż każdy grosz wkłada spowrotem w gospodarstwo. Z tym że są jeszcze siostry więc nie wiadomo czy to kiedykolwiek w całości będzie jego(ma tylko część na własność). Dlatego ja na razie nie chce miec dzieci, nie chce potem żebrać u meża na pampersy i rozliczać sie z nim z każdej złotówki.
Bo dziś poszło o tffifee które JA mu kupiłam na walentynki, zamiast podziekować to wydarł się że wydaje kasę na pierdoły, miałam mu batonika za złotówkę kupic na nie bombonierke za 7zł.
eh to mój raz rzucił hasłem że jak on studiował to potrafił za 30zł na tydzień wyżyć tak mnie wkurza ta jego gadka nie umie do niego dojść to że wszystko poszło w górę, jesteśmy we dwoje i wtedy on od rodziców jedzenie przywoził nie wiem jak mam mu to przetłumaczyć bo jak grochem o ścianę

Cytat:
Nam proponowała mały zestaw (bez mopa) za 900zł a tesciowa zadowolona ze szmatek?

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Laseczki macie jakiś namiar na kogoś komu można by było przekazać 1% podatku?
Jeśli tak to poproszę o namiary

A co do pracy w ciąży to chciałabym pracować, chociaż nie wiem czy będę mogła w sensie takim, że czasem np dzisiaj to mimo, że pracuję w biurze to czuję się jak maratończyk hehe... ani chwili nie mam na to, żeby odetchnąć... wszystko robię szybko... nawet czasem łapię się na tym, że coś robię ale już nie wiem co bo robię 5 rzeczy na raz, żeby szybciej... co chwile ktoś coś ode mnie chce, robota zamiast ubywac to rosnie i tak praktycznie codziennie... nie wiem czy to byloby dobre "tempo" dla rozwoju dziecka bo ja mam czasem wrazenie ze jeszcze troche i sie przekrece ale z drugiej strony to mam teraz dobra prace, w milej atmosferze i za w miare dobra kase i balabym sie ze znajda kogos na moje miejsce...

a propo pracy to mam w sobote egzamin i chcialam sobie wziac 2 dni urlopu zeby sie pouczyc, ale szef powiedzial ze moge ewentualnie w piatek bo nie dadza rady beze mnie fajnie być niezastąpionym, ale mam jeszcze 6 dni urlopu ze starego roku i 26 z nowego, a co chce urlop to szef sie krzywi

a w ogole to bylam wczoraj u gina... bylam w gabinecie 3 minuty, babka dala mi wyniki cytologii, zabrala wyniki badan hormonow ktore mi zlecila, powiedziala ze wszystko książkowo (to akurat sama zauwazylam bo byly podane zakresy) i zazyczyla se za to 50 zl... myslalam ze sie przekrece... musze chyba poszukac innego lekarza...chociaz dopiero niedawno znalazlam tego... w ogole to se nie wyobrazam być w ciąży, przecież te wszystkie kontrole mnie zezra finansowo
ja też bym chciała do końca pracować ale co z tego najpierw musiałabym mieć taką umowę w pracy

Cytat:
Atomufka ale chodzi o to, że niektóre biorą sobie l4 juz od początku ciąży twierdząc... no w końcu zasłużony odpoczynek Co innego w 7-8 miesiącu a co innego praktycznie od początku ciąży czy też 3 miesiąca kiedy to jeszcze brzucha prawie nie widać

Ale się we mnie pracoholik odezwał

Atomufka ja nie pisałam tego, napisałam o braniu zwolnienia na poczatku ciąży i już do końca a nie aby wracać z macierzyńskiego wcześniej. To zupełnie inna bajka. Bo wtedy masz dziecko i masę obowiązków.

u mnie jedna twardo że będzie jak najdłużej, na przerwie chodziła palić aż się okazało że ciąża zagrożona to już w 4m. poszła na L4

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Madziu no ja własnie nie za bardzo lubięmoją pracę. a ze na rynku pracy jest jak jest to wiadomo-jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma DLatego wykombinowałam, ze jak będę w ciąży i na macierzyńskim potem to będzie odpowiedni czas na zmiany Mam w domu mamę, która nie pracuje i chętnie zajmie się dzieckiem więć problemu nie ma....
no ale o czym ja mówię jak nawet w ciąży nie jestem ;/
mój TŻ wymyślił że poczekam aż jego rodzice pójdą na emeryturę czyli za 10lat

Cytat:
Ana jeśli bym nie dostała pracy to już inna bajka, prawda?? Z pracą jak będzie nie wie nikt. Może tylko do końca roku szkolnego będę pracowała?? Ale o tym na razie staram się nie myśleć, bo bym inaczej zwariowała. Co ma byc to będzie, na to ja już nic nie poradzę.
ja też już przestałam myśleć o tym czy będę pracować czy nie pocieszam się tym że kuroniówa będzie i jak mnie zwolnią to gdzieś tam czeka na mnie praca na całe życie

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 19:59   #2644
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana jeśli bym nie dostała pracy to już inna bajka, prawda?? Z pracą jak będzie nie wie nikt. Może tylko do końca roku szkolnego będę pracowała?? Ale o tym na razie staram się nie myśleć, bo bym inaczej zwariowała. Co ma byc to będzie, na to ja już nic nie poradzę.
A no inna bajka ale zajęcie jakieś sobie trzeba znaleźć i czas mija, ojjj mija...

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
wkleje wkleje kochana tylko musze wszystko porobic jeszcze bo ciuchy nie wszystkie ulozone materac musi wrocic na swoje miejsce ale napewno wrzuce

Jak kocur

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
neska22 ojj wiem co to moja siostra lica robiła z dietetyki a mgr ze zdrowia publicznego całkiem fajne

idzia
no myślę że coś mają na pewno aczkolwiek na bank nie studia.. no ale wiedza to powinna być przedweszytkim zgadzam się..

ana katunia wie co..
To nie wnikam
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:07   #2645
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się!
Ojj to macie problem z wózkami

(...)
Oj tak, dylemat jak nie wiem co, tym bardziej, że zdania mamy bardzo podzielone.
Mnie się podoba wózek jedo, może dlatego że koleżanka ma, więc mam opinię z pierwszej ręki. Mąż nie jest do niego przekonany, coś mu w nim nie odpowiada, w jego konstrukcji.
Ten z pierwszego linku mężowi się bardzo podoba, mnie niby też, ale... mały wybór kolorów
Ten środkowy jest w porządku, podobał się nam obojgu, choć oboje też stwierdziliśmy, ze wygląda tak jakoś niezgrabnie No i jak tu się zdecydować

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:

idzia

ana katunia wie co..
Dzięki za opinię
Moi rodzice widzieli go też na żywo i są zachwyceni, a ja mam dylemat przez te nieszczęsne kolory
Stary 2011-02-15, 20:07   #2646
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
idzia no myślę że coś mają na pewno aczkolwiek na bank nie studia.. no ale wiedza to powinna być przedweszytkim zgadzam się..
Dokładnie tak. Przecież pod opieką są dzieci, których rodzice liczą, że zajmuje się nimi kompetentna osoba. One mogą wiele osiągnąć, z dużym wysiłkiem specjalistów i rodziców. Nie można przecież zostawiać ich samym sobie, przecież to są ludzie. Wiadomo, ze kazdy chce być zdrowy, mądry i piekny, to nie jest ani ich wina, że są chore, ani rodzicow. Chyba, że matki piją alkohol w ciąży i nie dbają o siebie to wtedy jest wina rodziców!
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:10   #2647
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Nie? Myślałam,że kiedyś tu wklejałam swoje dzieła Właśnie niedawno sobie przypomniałam,że 2 lata temu wystawiłam na sprzedaż swoją biżu w takiej poznańskiej galerii i zapomniałam zupełnie o tym
z chęcią bym je zobaczyła.

Ana no właśnie inna bajka. Bo tu cię zwalniają i nie masz nic do gadania. A to kiedy idziesz na l4 w ciąży (jeśli oczywiście nic ci nie dolega) zalezy od ciebie

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:18   #2648
atomufka
Zakorzenienie

Cytat:
a jaka firme bys chciala zalozyc?

mam nadzieje ze dzisiaj nam juz da spac

hehe dokladnie tak .. ciekawe z kim bedzie dzisiejsza noc

dziekuje kurcze tak mnie katar meczy ze szok
Napiszę o tym kiedyś,ale w K

Cytat:

przygoda z myszka

Cytat:

Ana no właśnie inna bajka. Bo tu cię zwalniają i nie masz nic do gadania. A to kiedy idziesz na l4 w ciąży (jeśli oczywiście nic ci nie dolega) zalezy od ciebie
Po przeprowadzce mi przypmnij ,bo teraz mam wszystko spakowane

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:19   #2649
idzia111
Zakorzenienie

dziewczyny czy ja dobrze rozumiem, że

-pracodawca nie może zwolnić kobiety w ciąży dopiero w 4 miesiacu, a do 3 tak
-w przypadku ciąży zus wyplaca 100% jesli jest się na zwolnieniu

dobrze mówię??
Stary 2011-02-15, 20:21   #2650
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Oj tak, dylemat jak nie wiem co, tym bardziej, że zdania mamy bardzo podzielone.
Mnie się podoba wózek jedo, może dlatego że koleżanka ma, więc mam opinię z pierwszej ręki. Mąż nie jest do niego przekonany, coś mu w nim nie odpowiada, w jego konstrukcji.
Ten z pierwszego linku mężowi się bardzo podoba, mnie niby też, ale... mały wybór kolorów
Ten środkowy jest w porządku, podobał się nam obojgu, choć oboje też stwierdziliśmy, ze wygląda tak jakoś niezgrabnie No i jak tu się zdecydować
Mi na pierwszy rzut oke te się spodobały http://allegro.pl/hit-fyn-4ds-jedo-2...451716240.html chyba te jedo koła maja też fajne, choć wolałabym żeby te przednie były trochę większe... no i kolory mają boskie

Cytat:

Niby tak ale pewnie jak po 5 przepracowanych latach zaszłabyś w ciąże to chętnie byś poszła... a teraz? jesteś tym cały czas podekscytowana! i to zrozumiałe
Stary 2011-02-15, 20:21   #2651
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Zabcia to ciekam na zdjęcia

a mąż ma baty.... zabije biedną myszkę??

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość

dobrze mówię??
po 12 tyg umowę musi przedłużyć do dnia porodu.

Stary 2011-02-15, 20:26   #2652
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
A jak Ci się siedzi z takim brzucholkiem za kierownicą?

Genialne
hehehe a super mi sie jeździ od brzucha do kierownicy mam jeszcze jakieś 7 cm miejsca jeszcze wiec looooz

najgorzej jest z wysiadaniem wsiada sie sieper i jezdzi tez ale wysiąśc juz gorzej trza sie wygramolić

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
a ja nie robilam wiekszosci tych badan o ktorych piszecie

po za gr krwi, ktora mam, morfologia jak co msc i posiewem moczu, oraz przeciwcala robilam

a usg mam co wizyte, w koncu nie zgodzilbym sie miec tylko 3x w tracie ciazy, czytalam gdzies, zeusg nie zagraza zyciu dziecka, nigdzie naukowo tego nie stwierdzono, wiec nie rozumiem, jak mozna go nie robic
mozna nie robic można
jak chodzisz prywatnie to usg robią na kazdej wizycie a jak na NFZ to przysługują tylko 3 gora 4 ( ja miałam 4 u mojej robione) za te ponadprogramowe NFZ nie zwraca wiec lekarze nie robią wiecej niz im NFZ zapłaci

to tak jak z twoim podejsciem do badan skoro nie trzeba bo uwazam ze mi nic nie grozi to nie robię
jak nei potrzeba robić USG czesciej niz faktycznie trzeba czyli 12 / 20 / 30 / 36-37 tydzien to nie robie bo po co dziecko nmeczyc ... tylko po to zeby sobie poogladac?

a uwazam ze badania na różyczke toxo, czy hiv i inne ktore miałam robione sa jak najbardziej potrzebne
Cytat:
Myślę, że to też kwestia jak kto lubi swoją pracę

Ja sobie nie wyobraża siedzieć w domu na zwolnieniu np. 6 miesięcy + potem macierzyński 5 miesięcy czyli razem 11 miesięcy. masakra. Przecież ja bym zwariowała. ja rozumiem, że człowiek chce sobie odpocząć, ale aby tak z własnej chęci tyle czasu
pozyjemy zobaczymy

ja tez chciałam siedziec w pracy do konca ile sie da ale zycie to zweryfikowało, najpierw zagorzenie potem warunki i siedze w domu
i mi doooooobrze z tym
i nie uwazam zebym była jakims odludkiem, co wiecej czas mi leci jak szalony, cały czas mam piątek!!
naprawde jest tyle rzeczy w domu do zrobienia, ugotowania, obejrzenia, poczytania, pojechac na zakupy, pojechac do rodziców, spotkac sie ze znajomymi,

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a to ja moge spac do oporu tylko z kolei mój mąż wstaje po 5... ale się śmieje ze mnie, że jak tylko się podniesie to ja już hop siup na jego poduszce i połówce łóżka
ooooo jak bym siebie widziała maz do pracy wstanie a ja albo znim zrobic kanapeczki i wracam na chwilke do wyrka albo wcvale nei wstaję tylko kładesie w poprzek łóżka i sie wyleguuuuuje

Cytat:

przygoda z myszka
moze jakas łapka pomoże złapac wariatkę
nam na jesieni w nocy paradowała taka jedna po karniszu w te i wewte i cała nocke miałamz glowy
maz pozakładał łapki ale sie sama wyprowadziła od nas

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
mój dał mi wczoraj trzy róże dobre i to jak na jego stosunek co do kupowania kwiatów

eh to mój raz rzucił hasłem że jak on studiował to potrafił za 30zł na tydzień wyżyć tak mnie wkurza ta jego gadka nie umie do niego dojść to że wszystko poszło w górę, jesteśmy we dwoje i wtedy on od rodziców jedzenie przywoził nie wiem jak mam mu to przetłumaczyć bo jak grochem o ścianę
kwiaty szaleństwo

a co do zakupow..... to skoro on taki mądry to po nastepnej takie rozmowie wręcz mu 30 zł i powiedz ze od dziś przez tydzien to ona robi zakupy i gotuje i ma na to te 30 zł
i palcem nie kiwnij przez ten tydzien
ciekawe czy da sobie radę

a ja własnie wrociłam z pogaduch

dostałam piekne ciulipany z Natalą na pół i drugi bukiet róż herbacianych (moje ukochane)

wyklachałam sie za wszytskie czasy
przyszłam jak juz poł ekipy było na miejscu i mnie dziewczyny w drzwiach nie poznały
jak weszłam to L do D mowi ejjjjj to chybaAnia przyszla.... nieee ejjjj to Ania!!!
ponoc bardzo wypieknialam

najlepsze ze laseczki zapowiedziały sie na porodówce w odwiedziny
do mojej Liluś mam dać znac jak tylko przyjade na porodowke ( bo ona pracuje u nas w ginekologicznym ale o tym ciiiii) i dała mi do zrozumienia ze dobrze by bylo zebym jej dała znac natychmiast jak sie pojawię w szpitalu

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:26   #2653
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:

dobrze mówię??
1. Kobieta w ciąży jest chroniona od 1 miesiąca w przypadku umowy na czas nieokreślony. Jeśli jest to umowa na zastępstwo, na okres próbny, to wtedy pracodawca może ją rozwiązać lub nie przedłuzyc. W przypadku umowy na cz. określony to jesli uległaby rozwiązaniu przed upływem 3 mca ciąży, pracodawca nie musi jej przedłużać.
2. Teoretycznie tak, ale jest to 100% podstawy Twojego wynagrodzenia z ostatnich 12 m-cy. Ponadto nie mam pojęcia jak oni to liczą, ale ich 100 % to nigdy nie jest 100%, oni coś tam sobie zawsze poodejmują i dostaje się kilka (właściwie kilkadziesiąt) złotych mniej
Stary 2011-02-15, 20:26   #2654
idzia111
Zakorzenienie

tak, tak po 12 tyg. to miałam na myśli. A jak mama chce iść na macierzyński to wtedy do końca macierzyńskiego przedłuża?? A co po, musi zatrudnić chyba na 3 miesiące

Dam przykład z życia mojej koleżanki:

Zaszła w ciąże, wiedziała wcześnie ale pracodawcy powiedziała po upływie 12 tyg. ciąży, była to umowa na czas określony do końca listopada, a ona powiedziała mu w październiku, że będzie mamą i poszła na l4 do końca ciąży. Teraz ma umowę automatycznie przedłużoną do końca ciąży. Nie wiem ile jej wypłaca ZUS (to było pytanie z ciekawości). Ale czy będzie mogła iść normalnie na macierzyński? no i potem będą musieli ją zatrudnić na jakiś czas bo będzie w okresie chronionym

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2011-02-15 o 20:32
Stary 2011-02-15, 20:33   #2655
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Mi na pierwszy rzut oke te się spodobały http://allegro.pl/hit-fyn-4ds-jedo-2...451716240.html chyba te jedo koła maja też fajne, choć wolałabym żeby te przednie były trochę większe... no i kolory mają boskie

Niby tak ale pewnie jak po 5 przepracowanych latach zaszłabyś w ciąże to chętnie byś poszła... a teraz? jesteś tym cały czas podekscytowana! i to zrozumiałe
Kolory mają piękne, to fakt Mnie się bardzo ten wózek podoba, choć jest najdroższy z tych 3 co pokazałam, ale mąż techniczny i coś mu tam nie pasuje

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
(...)
ja tez chciałam siedziec w pracy do konca ile sie da ale zycie to zweryfikowało, najpierw zagorzenie potem warunki i siedze w domu
i mi doooooobrze z tym
i nie uwazam zebym była jakims odludkiem, co wiecej czas mi leci jak szalony, cały czas mam piątek!!
naprawde jest tyle rzeczy w domu do zrobienia, ugotowania, obejrzenia, poczytania, pojechac na zakupy, pojechac do rodziców, spotkac sie ze znajomymi,

ooooo jak bym siebie widziała maz do pracy wstanie a ja albo znim zrobic kanapeczki i wracam na chwilke do wyrka albo wcvale nei wstaję tylko kładesie w poprzek łóżka i sie wyleguuuuuje

(...)

najlepsze ze laseczki zapowiedziały sie na porodówce w odwiedziny
do mojej Liluś mam dać znac jak tylko przyjade na porodowke ( bo ona pracuje u nas w ginekologicznym ale o tym ciiiii) i dała mi do zrozumienia ze dobrze by bylo zebym jej dała znac natychmiast jak sie pojawię w szpitalu
Dokładnie
Ja też budzę sie razem z mężem, z tą różnicą, ze to on robi mi śniadanko i przynosi do pokoju, więc codziennie od 2 m-cy mam śniadanie do łóżka (no chyba, że jest weekend to wtedy razem wstajemy i szykujemy). A potem się wyleguję do 10
Dobrze, ze będziesz mieć koleżeńskie wsparcie na porodówce
Stary 2011-02-15, 20:34   #2656
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
tak, tak po 12 tyg. to miałam na myśli. A jak mama chce iść na macierzyński to wtedy do końca macierzyńskiego przedłuża?? A co po, musi zatrudnić chyba na 3 miesiące
tego już nie wiem. Ale chyba jest tak, ze w trakcie macierzyńskiego cię nie zwolnią a dopiero jak wrócisz z niego to mogą cię zwolnić od razu.

Anika jeśli ciąża by była zagrożona, albo warunki w pracy by były bardzo złe, to wiadomo, że nikt by w takiej pracy będąc w ciąży nie siedział i o tym nawet nie ma co dyskutować. Ja tylko zakładałam, przy super samopoczuciu.

Stary 2011-02-15, 20:35   #2657
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:

Dam przykład z życia mojej koleżanki:

Zaszła w ciąże, wiedziała wcześnie ale pracodawcy powiedziała po upływie 12 tyg. ciąży, była to umowa na czas określony do końca listopada, a ona powiedziała mu w październiku, że będzie mamą i poszła na l4 do końca ciąży. Teraz ma umowę automatycznie przedłużoną do końca ciąży. Nie wiem ile jej wypłaca ZUS (to było pytanie z ciekawości). Ale czy będzie mogła iść normalnie na macierzyński? no i potem będą musieli ją zatrudnić na jakiś czas bo będzie w okresie chronionym
Koleżanka dostanie zasiłek macierzyński z zusu, ale umowa z pracodawcą ulega rozwiązaniu w dniu porodu i on już wobec niej nie ma żadnych zobowiązań.
Stary 2011-02-15, 20:36   #2658
atomufka
Zakorzenienie

Madzialenka jutro ma przyjechać nasz narożnik

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-15, 20:39   #2659
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzialenka jutro ma przyjechać nasz narożnik
ooo super, super. Oby wam się spodobał

a ja mam jutro szkolenie na 8.00 Tylko nie wiem z czego, ale ma trwac 5 godzin

Stary 2011-02-15, 20:42   #2660
idzia111
Zakorzenienie

Miłego wieczoru, idę oglądać TV.
Stary 2011-02-15, 20:46   #2661
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:

mnie sie tez podobanawet za pare dni bede miała taki w domciuuuuu

Cytat:
Kolory mają piękne, to fakt Mnie się bardzo ten wózek podoba, choć jest najdroższy z tych 3 co pokazałam, ale mąż techniczny i coś mu tam nie pasuje

Dokładnie
Ja też budzę sie razem z mężem, z tą różnicą, ze to on robi mi śniadanko i przynosi do pokoju, więc codziennie od 2 m-cy mam śniadanie do łóżka (no chyba, że jest weekend to wtedy razem wstajemy i szykujemy). A potem się wyleguję do 10
Dobrze, ze będziesz mieć koleżeńskie wsparcie na porodówce
co prawda ona w kadrach siedzi ale... zawsze to coś a druga kolezanka jest v-ce dyrektor w tym szpitalu

Stary 2011-02-15, 20:47   #2662
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
W ogóle zła jestem

Prezes jak mnie przyjmował do pracy powiedział, że będę odpowiedzialna za kolportaż, promocję gazety.

Później po tygodniu powiedział, że da nam taką możliwość, że możemy zdobywać reklamy do gazety i dostaniemy prowizję.
W zeszły czwartek dał mi rozkaz zdobycia co najmniej jednej reklamy w tygodniu a w piątek mi powiedział, że mnie zwolni jak nie będę miała takich wyników.

I że bez dyskusji, nawet mi nie pozwolił wytłumaczyć jak wygląda pozyskiwanie reklam, że potrzebna jest telefonistka sprzedająca powierzchnię reklamową na cały etat, że pismo nie jest jeszcze nigdzie rozreklamowane i nie jest rozprowadzane. Zakazał mi zajmować się stroną internetową bo to nie ważne. Kurde, strona jest wizytówką. Zwłaszcza jak gazety jeszcze nigdzie nie ma. A ona ie beznadziejna.

Jak mnie zwolni to się będę sądzić za bezpodstawne zwolnienie.

Szlag mnie trafia, że mam dużą wiedzę, umiejętności i doświadczenie, które mu się przyda i które powinien wykorzystać a on mnie może zwolnić za coś na czym się nie znam i czego nigdy nie robiłam
Justyna współczuje sytuacji w parcy i takie potraktowania. Ja niestety w tej kwesti tez mam różne doświadczenia. mam nadzieje, ze tym zwolnienim tylko tak "postraszył". głowa do góry
ja tez jestem dzisiaj po rozmowie, ale pozniej to opisze

Cytat:
Śliweńka w sklepach coraz drożej, ja robie raz w tyg porządne zakupy w biedronce a w innych sklepach kupuje jak mi czegoś zabraknie,na misiąc 500zł minimum na samo jedzenie. Mięso jadamy raz w tyg, pozatym makaron, nalesniki itp, staram się gotować na 2 dni, picie dla mnie woda a tż soki, pozatym pijemy sporo herbaty.Raczej żyjemy skromnie chociaż raz na jakiś czas jedziemy na pizze lub kebaba.
W zeszłym roku kwiatów nie dostałam nawet na urodziny
.
nasz wczorajszy dzien minal bez walentynkowo, nawet nie zauwazyłam, ze to swieto zakochanych.

Cytat:
No i tak trzeba.

Będzie tylko lepiej.

Wiecie co muszę się pochwalić bo nie wytrzymam. Wchodzę na meila a tu ... gratulacje z perfumerii, zajęłam drugie miejsce i wygrałam perfumy. Mogłam wybrać damskie lub męskie, egoistycznie wybrałam te pierwsze i z wyrzutami sumienia zadzwoniłam do mężulka. Śmiał się z moich wyrzutów sumienia i powiedział, że to taka rekompensata od losu, za odzielnie spędzane walentynki. Ale się ciesze, raz w lotka wygrałam 20zł, a to moja druga nagroda. No i 2 miejsce, to nagroda sama w sobie.
gratulacje

Cytat:
No to jakieś pocieszenie dla mnie

A tu tak smutna refleksja... http://demotywatory.pl/2708123/Nie-w...sze-od-smierci
Trudne wybory...
smutne

dziś w pracy zbiorka na wieniec, wczoraj zmarł partner naszej radczyni prawnej wylew, 47lat.nie wyobrazam sobie takiej sytuacji

Cytat:
najważniejsze że robi te 3 główne mój robił za każdym razem, widocznie miał taki sposób a i ja się cieszyłam że podglądne malucha

patrzcie tego demota
Stary 2011-02-15, 20:51   #2663
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:

co prawda ona w kadrach siedzi ale... zawsze to coś a druga kolezanka jest v-ce dyrektor w tym szpitalu
u kochana to Ty szerokie plecy masz w szpitalu, nikt Ci nie fiknie
Stary 2011-02-15, 20:54   #2664
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje się solidny, no ale nie wiem

A ja uciekam, bo będziemy z mężusiem film oglądać "zapaśnik" a mężulek w tej chwili popcorn robi
Stary 2011-02-15, 20:55   #2665
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie Ja jestem na zwolnieniu ponad 2 m-ce już, a nie pytaj kiedy to zleciało

Racja

Życie często weryfikuje nasze poglądy, dlatego ja już nawet się nie zarzekam, że na pewno coś będę albo nie będę robić, bo wtedy i tak wychodzi odwrotnie
Nie mogę otworzyć tego linka co wkleiłaś

To że nie miałaś badań genetycznych to rozumiem, ale pytam o te podstawowe badania w ciąży na toxo, kiłę itp, bo napisałaś, że nie miałaś większości tych badań o których pisałyśmy...
na toxo nie mialam, nie bylo potrzeby, tak jak i na kile - tak mi powiedzial lekarz
nikt z moich znajomych/rodziny/sasiadek
nie mial tych badan
ide za tydzien znowu na wizyte i wiem, ze dostane jakies skierowania na badania, mozliwe, ze teraz dostane
a jestem w 30 tygodniu

na hiv wiem, ze bede miala, bo szpital wymaga
no i te koncowe morfologiczne, bez ktorych przy akcji porodowej nie bedzie czasu robic
Stary 2011-02-15, 20:56   #2666
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Który kolor?
oo to będą Cię pilnować i nie dadzą skrzywdzić

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
dziś w pracy zbiorka na wieniec, wczoraj zmarł partner naszej radczyni prawnej wylew, 47lat.nie wyobrazam sobie takiej sytuacji
Smutne...
Stary 2011-02-15, 20:56   #2667
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje się solidny, no ale nie wiem

A ja uciekam, bo będziemy z mężusiem film oglądać "zapaśnik" a mężulek w tej chwili popcorn robi
Być może kobieta, która pokazywała nam wózek w sklepie nie potrafiła go jakoś odpowiednio zaprezentować, widać było, że nie radzi sobie z jego składaniem i rozkładaniem i chyba też to go zniechęciło.
Stary 2011-02-15, 20:59   #2668
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ja też zaraz idę do mężulka pod kocyk i będziemy cos oglądać

Stary 2011-02-15, 20:59   #2669
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
u kochana to Ty szerokie plecy masz w szpitalu, nikt Ci nie fiknie

łiii tam nie licze na jakas wiekszą / lepszą opieke ale miło miec kogos kto czasem odwiedzi

Stary 2011-02-15, 21:05   #2670
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
na toxo nie mialam, nie bylo potrzeby, tak jak i na kile - tak mi powiedzial lekarz
nikt z moich znajomych/rodziny/sasiadek
nie mial tych badan
ide za tydzien znowu na wizyte i wiem, ze dostane jakies skierowania na badania, mozliwe, ze teraz dostane
a jestem w 30 tygodniu

na hiv wiem, ze bede miala, bo szpital wymaga
no i te koncowe morfologiczne, bez ktorych przy akcji porodowej nie bedzie czasu robic
Nie rozumiem trochę podejscia Twojego lekarza, bo np badanie na kiłę jest obowiązkowe, nie ważne czy wg lekarza jest potrzeba czy jej nie ma

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
łiii tam nie licze na jakas wiekszą / lepszą opieke ale miło miec kogos kto czasem odwiedzi
Nie miałam na mysli specjalnego traktowania, ale czasem w razie"wu" dobrze mieć kogoś znajomego na stanowisku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości