|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
|
|
#992 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz
Cytat:
Albo po prostu nie będę patrzeć na wystrój sali i bede miała wtedy wiecej kolorów do wyboru. Nie wiem też jaki będę miała kolor włosow bo malowałam w sierpniu na toffi i mi sie nie podoba, niestety siora sie uparła ze mi taki pasuje a ja jednak nie jestem do niego przekonana, poza tym szybko mi wyblakł bo to odcien w kierunku rudego. Swoje włosy mam takie mysie i chciałam je tylko przyciemnic a wyszło ze zmieniłam tylko kolor i wcale nie sa ciemniejsze niz te swoje. W tej chwili mam mega odrosty ale sie tym nie przejmuje. Sama nie wiem jaki kolor mi pasuje, mam z wyborem zawsze problem bo na palecie taki kosmyk mały a w całosci na głowie wychodzi nieco inny. ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy zespół na 1 dzień za 3,5 tys
![]() jak wy to wszystkie robicie ze macie tak tanio
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
Witam. Wpadłam tylko na chwilę powiedzieć, że mamy już zaklepaną godzinę
Nadrobię wszystko dopiero w sobotę, bo jutro mam 3 egzaminy pod rząd od 16:00 Proszę Was bardzo o trzymanie kciuków
|
#995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje!!!;-) ja to bym chciała mieć na 13/14.00,żeby dłużej trwało wesele, bo bez poprawin, ale zobaczymy jak się ksiądz zgodzi Powodzenia na egzaminach! Ja już na szczęście sesje mam za sobą i wszystko zdane za pierwszym razem
|
|
|
|
|
#996 |
|
Podróżniczka
|
A my jeszcze nie wybraliśmy zespołu
Musimy wybrać się przesłuchać występy 3 zespołów i nie mamy czasu Zresztą, żadne wykonanie mi się nie podoba ... Chyba zorganizujemy sobie zespół z poza Częstochowy, bo na prawde w okolicy nie ma dobrych zespołów w normalnej cenie. Ceny kształtują się na poziomie 4,5 tyś. za dwa dni (zespół 3 osobowy), gdzie uważam, że to dużo. A znowu zespół ze śląska musiałby mieć zapewniony nocleg, więc to też dodatkowe koszty, sama nie wiem :/ Co byście zrobiły w takiej sytuacji ? |
|
|
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mój TŻ jest niemożliwie przyzwoity. Powiedział mi dzisiaj, że część z tego, co dostaniemy na ślub to część kasy da rodzicom.
|
#998 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane!
Nie mam stałego łącza internetowego, ale od dwóch tygodni posiadam new telefonik, więc mogłam trochę Was poczytać a niektóre z Was 20 wiadomości dziennie zostawiają . Szalejecie! Witam wszystkie nowe PM 2012 ![]() A wiec z tego co pamiętam: alkohol : 1l na jedną osobę, (u Nas panuje taka tradycja, że po poprawinach goście dostają 0,5 litra i ciasto przy wyjściu - 0,5 oczywiście na zaproszenie, nie na osobę.) Jak zostanie, kiedyś się przyda... czy to urodziny czy inne okazje. bukiet: podobają mi się okrągłe, i chyba takie będą pasować do Mojej wyśnionej sukni ślubnej. Sale mam bardzo jasną i króluje biel, dlatego będą czerwone róże dodatkowo lub różowe. Dodatki do sukienki sama nie wiem jakiego koloru będą, widzę, że u Was króluje fiolet! ja chyba chciałabym biżuterię perłową lub jakieś kamienie svarowskiego. Buty białe U księdza jeszcze nie byliśmy, idziemy na wiosne > chociaż U Nas takie sprawy załatwia się rok wcześniej więc nie wiem czy już termin nam zapisze.
Edytowane przez di4n4 Czas edycji: 2011-02-17 o 18:37 |
|
|
|
#999 |
|
Zadomowienie
|
Eeee... Twoim czy jego? Ja nie wiedziałam, że Państwo Młodzi oddają część swoich pieniędzy... My tego nie przewidujemy nawet. A jakby mi tak powiedział to bym mu to wybiła z głowy bo te pieniądze będą na start dla nas...
|
|
#1000 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
gratulacje!!!!!! ![]() Cytat:
![]() za załatwienie wszystkich spraw!!!! A kiecka bardzo ciekawa i pięknaCytat:
![]() Wybaczcie, że tak pobieżnie, ale nie było mnie calutki Boży dzień i nie zdążyłam wszystkiego nadrobić. Co do cen za zespół, ja zapomniałam nasz zapytać ile teraz sobie życzą, ale w zeszłym roku mi mówili, że na rok 2012 3,500zł za 2 dni (4 os. zespół z damskim wokalem ). Nawet gdyby podnieśli do 4000 to i tak są tego warci. Fotografa już też mam przełożonego o jeden dzień- nie było najmniejszego problemu ![]() Wcześniej nie zastanawiałam się nad kwiatami i dekoracja, bo na sali ogólnie jest bardzo przyzwoite przystrojenie, takie bardziej skromne (tak jak lubię). Jednak na stoły mimo wszystko bedę sie starała dać żywego kwiatka do szklanego wazoniku. Chciałabym wszędzie frezeje, ew. tulipany (które niestety szybko więdną). Do bukieciku i strojenia samochodu też póki co wybieram frezje. I bardzo podoba mi sie ich zapach... A teraz kończę, bo TŻ wkurzony, że zamiast zajmować się nim to siedzę na cytuję "głupim babskim forum"... szkoda gadać ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Jeszcze tylko na momencik wracam ![]() Cytat:
za ustalenie godziny!!! i kciuki się trzymają zobaczysz, wszystko pójdzie dobrze![]() :kc iuki:Cytat:
Jeszcze o czymś takim nie słyszałam.
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie kompletnie tego nie rozumiem! Zwłaszcza, że jego rodzice chcieli robic normalne wesele, a obiad sam obiad będzie ogromną oszczędnością. Zwariował ten TŻ. Pierwsze słysze, żeby sie dzielić kasą z rodzicami. To tak jak sie dostaje kase na komunie czy bierzmowanie, całe sie bierze dla siebie.
|
#1002 |
|
Zakorzenienie
|
przecież to dla was. To wasze prezenty. Trochę bez sensu. Moi rodzice nawet by nie wzięli tej kasy. Moja mama to już planuje co bym mogła sobie do mieszkanka za tą kasę kupić.
Zaczniemy od kupna wypaśnego łózka tylko na 49 m2 nie poszalejem
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
No byloby milo jakby nie wzieli tej kasy. Ale znając ich to może być różnie.
|
#1004 |
|
Zadomowienie
|
Troszkę to dziwne, bo tym bardziej Twój TŻ powinien chcieć mieć dla siebie te pieniądze. Przecież za to moglibyście dla siebie jakieś fajne rzeczy kupić, czy nawet zainwestować te pieniądze.
Może mu jeszcze przejdzie . A poza tym to pozostaje pytanie czy rodzice Twojego TŻa wzięliby pieniądze... Bo moi i od mojego R. na pewno nie...
|
|
#1005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Też się pierwszy raz z taką sytuacją spotykam, pieniądze chcecie podzielić miedzy Was i Waszych rodziców? czy tylko jednym z rodziców dacie część?. My pieniądze przeznaczymy na remont domu ![]() Ja w ramach podziękowań dla rodziców myślałam nad koszami, w których znajdą się komplety biżuterii dla mam (np. bransoletka z wygraderowanymi podziękowaniami) a dla ojców jeszcze myślę nad prezentem. W koszu znajdą się jeszcze jakieś słodkości itp.
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie znalazłam prawię idealną biżuterię pasującą do kolorystyki mojego ślubu. tylko ten naszyjnik trochę za duży bo pwnie będę miała prosty dekolt
|
#1007 |
|
Wtajemniczenie
|
Nattiv
![]() ![]() : kciuki: kciuki się już trzymają Brydzia_ przepis na taniość jest prosty - jesteśmy z lubelskiego ![]() Di4n4 świetny pomysł z tymi koszami podoba mi się
|
|
|
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
prrrrr szalone
![]() kicia biżuteria jak pasuje do kolorystyki to jak najbardziej dla mnie trochę za wcześnie jak na wybór bo sama nie wiem co chcę ![]() melody sala ![]() nattiv gratuluję zaklepania godziny zuch dziewczynkaa ja biedna bez zespołu, bez kamerzysty, bez fotografa załamka
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
Nattiv trzymam kciuki
oddawanie kasy rodzicom? hmmmm.... nasi na pewno na coś takiego nie pójdą, bo już od dawna nam mówią, że albo pójdzie to na spłatę rat za mieszkanie, albo kupimy coś do mieszkania ![]() Veronika24 bardzo ładne te dekoracje |
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
mi się podoba taka dekoracja kościołą że przy drzwiach jest łuk z kwiatów i wzdłuż głównej nawy stojaki z białymi kwiatami w między stojakami takie ładne lampiony ze świeczkami i ew ławki tiulem udekorowane.
Ale ja to jeszcze co do dekoracji to z rok poczekam i poproszę księdza na namiary na pary przede mną może kupimy coś wspólnego
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
), jakieś specjalne punkty w umowie ?? Podpowiedzcie, bo pewnie jak już podpiszę to wtedy mi się masa pytań nasunie
|
|
|
|
#1012 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie ja sobie tak teraz pomyślałam ze ja mam trochę kichę z zespołem bo mam tylko umowę na słowo
|
#1013 |
|
Zakorzenienie
|
ja w ogóle nie mam
|
#1014 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Potem można pogadać o śmiesznych przypadkach z innych wesel, żeby rozluźnić atmosferę ![]() Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to napiszę ![]() Cytat:
25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona Edytowane przez Falsify Czas edycji: 2011-02-17 o 21:47 |
||
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
Sztuczka_magiczna: dziękuję za ciepłe słowa
Miłego planowania wszystkim życzę, no i będę sobie Was czytać w wolnych chwilach, a jak coś kiedyś jakoś uda się załatwić, zakupić, zarezerwować to się pochwalę |
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#1017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A powiedzcie mi, bo wyniknęła u nas taka sytuacja, chodzi o ZAIKS- pani z sali mówi, że to opłaca zespół, a zespół upiera się, ze to sala powinna mieć to załatwione. Jak to w końcu powinno być? Jeśli chodzi o oddawanie części pieniędzy od gości rodzicom, to tylko wtedy, gdy rodzice finansują wesele. Wtedy to uważam, że nie jest to zły pomysł, a wręcz bardzo dobry (tylko pytanie, czy przyjmą). Ale jeśli sami za wszystko płacicie, albo rodzice się tylko częściowo dorzucają w ramach prezentu na nową drogę życia, to nie widzę potrzeby oddawania prezentów od gości. Ale każdy ma prawo robić, jak uważa. Edytowane przez betterw Czas edycji: 2011-02-17 o 22:13 |
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
no więc tak jak obiecałam, mam znalazłam zdjęcia mojej sali na żywo z wesela brata TŻ-ta i z wesela brata bratowej TŻ-ta. Na początek tak dla porówniania oto jak budynek wyglądał w roku 2007 i jak wygląda teraz, chyba nic dodawać nie trzeba...
|
|
|
|
#1019 |
|
Zakorzenienie
|
no a tutaj pierwsze foto oddaje to jak sala jest oświetlona, tak więc jest naprawdę jasno pod tym względem
![]() No i tak jak już pisałam wcześniej scena jest naprawdę ciemna więc tam mocne rozjaśnianie będzie potrzebne |
|
|
|
#1020 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie spotkałam sie nigdy z czymś takim... prezenty dla pary młodej są na ich nowe wspólne życie przecież...Tyle napisałyście że nie ma szans nadrobić ![]() Dziś byliśmy na spotkaniu z dj-em (a właściwie z wodzirejem bo będziemy mieć raczej dj-a i wodzireja). Pokazał nam przykładowy filmik z wesela które prowadził i w sumie pozytywnie na pewno się chemy jeszcze z innymi spotkać, ale tego nie skreślamy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

a grają rewelacyjnie
ale to i tak pewnie nie będzie na 100% bo mam zmienny gust 

? Albo cieniowana tęcza brązowo-różowa mmm... 
Musimy wybrać się przesłuchać występy 3 zespołów i nie mamy czasu
Zresztą, żadne wykonanie mi się nie podoba ... Chyba zorganizujemy sobie zespół z poza Częstochowy, bo na prawde w okolicy nie ma dobrych zespołów w normalnej cenie.