Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-17, 16:56   #991
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
mój zespół bierze 3500 za dwa dni i jest ich 4 osoby a grają rewelacyjnie

jejj, dziewczyny Wy już o wszystkim teraz myłśicie, ja to jeszcze nie myślałam o takich rzeczach jak bukiet (coś tam tylko sie rozglądałam co mi się podoba) może jak będę miała wenę jakąś to pooglądam sobie to wszystko i wybiorę coś ale to i tak pewnie nie będzie na 100% bo mam zmienny gust cóż... kobieta zmienną jest
\większość rzeczy to się pewnie niektórym z nas 10 razy do wesela zmieni
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 17:00   #992
malwus20
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
A Malwinko jaki planowałaś mieć makijaż? Może brązowe cienie ? Albo cieniowana tęcza brązowo-różowa mmm...
Jesli wyjdzie ze będę mieć taki pastelowy bukiet (troche rozu i beżu) to pewnie nic innego mi nie pozostanie jak brązowy lub brązowo-różowy makijaż. Nie wiem jeszcze jak to będzie. Nie spytalismy sie faceta od sali czy wystrój sie zmieni ale podejrzewam że nie.

Albo po prostu nie będę patrzeć na wystrój sali i bede miała wtedy wiecej kolorów do wyboru.

Nie wiem też jaki będę miała kolor włosow bo malowałam w sierpniu na toffi i mi sie nie podoba, niestety siora sie uparła ze mi taki pasuje a ja jednak nie jestem do niego przekonana, poza tym szybko mi wyblakł bo to odcien w kierunku rudego. Swoje włosy mam takie mysie i chciałam je tylko przyciemnic a wyszło ze zmieniłam tylko kolor i wcale nie sa ciemniejsze niz te swoje. W tej chwili mam mega odrosty ale sie tym nie przejmuje. Sama nie wiem jaki kolor mi pasuje, mam z wyborem zawsze problem bo na palecie taki kosmyk mały a w całosci na głowie wychodzi nieco inny.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
mój zespół bierze 3500 za dwa dni i jest ich 4 osoby a grają rewelacyjnie

jejj, dziewczyny Wy już o wszystkim teraz myłśicie, ja to jeszcze nie myślałam o takich rzeczach jak bukiet (coś tam tylko sie rozglądałam co mi się podoba) może jak będę miała wenę jakąś to pooglądam sobie to wszystko i wybiorę coś ale to i tak pewnie nie będzie na 100% bo mam zmienny gust cóż... kobieta zmienną jest
A mozesz zdradzic jaki to zespoł?
Stary 2011-02-17, 17:13   #993
Brydzia_
Zakorzenienie

my mamy zespół na 1 dzień za 3,5 tys
jak wy to wszystkie robicie ze macie tak tanio

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 17:21   #994
Nattiv
Zakorzenienie

Witam. Wpadłam tylko na chwilę powiedzieć, że mamy już zaklepaną godzinę Byliśmy u księdza i zapisał Nas na 15:00

Nadrobię wszystko dopiero w sobotę, bo jutro mam 3 egzaminy pod rząd od 16:00 Proszę Was bardzo o trzymanie kciuków

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 17:28   #995
Veronika24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Witam. Wpadłam tylko na chwilę powiedzieć, że mamy już zaklepaną godzinę Byliśmy u księdza i zapisał Nas na 15:00

Nadrobię wszystko dopiero w sobotę, bo jutro mam 3 egzaminy pod rząd od 16:00 Proszę Was bardzo o trzymanie kciuków

Gratulacje!!!;-) ja to bym chciała mieć na 13/14.00,żeby dłużej trwało wesele, bo bez poprawin, ale zobaczymy jak się ksiądz zgodzi
Powodzenia na egzaminach! Ja już na szczęście sesje mam za sobą i wszystko zdane za pierwszym razem
Veronika24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 17:46   #996
magdziaS
Podróżniczka

A my jeszcze nie wybraliśmy zespołu Musimy wybrać się przesłuchać występy 3 zespołów i nie mamy czasu Zresztą, żadne wykonanie mi się nie podoba ... Chyba zorganizujemy sobie zespół z poza Częstochowy, bo na prawde w okolicy nie ma dobrych zespołów w normalnej cenie.
Ceny kształtują się na poziomie 4,5 tyś. za dwa dni (zespół 3 osobowy), gdzie uważam, że to dużo. A znowu zespół ze śląska musiałby mieć zapewniony nocleg, więc to też dodatkowe koszty, sama nie wiem :/
Co byście zrobiły w takiej sytuacji ?

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 17:49   #997
Madziuniusia
Zakorzenienie

dziewczyny mój TŻ jest niemożliwie przyzwoity. Powiedział mi dzisiaj, że część z tego, co dostaniemy na ślub to część kasy da rodzicom.
Stary 2011-02-17, 18:35   #998
di4n4
Raczkowanie

Cześć kochane!

Nie mam stałego łącza internetowego, ale od dwóch tygodni posiadam new telefonik, więc mogłam trochę Was poczytać . Mam nadzieje, że za ok miesiąc będę miała stałe łącze i wszystko się zmini. Jakie było Moje zdziwienie gdy weszłam na drugą część wątku a Tu już następna! Ja łącznie może napisałam z 20 wiadomości a niektóre z Was 20 wiadomości dziennie zostawiają . Szalejecie!

Witam wszystkie nowe PM 2012

A wiec z tego co pamiętam:

alkohol : 1l na jedną osobę, (u Nas panuje taka tradycja, że po poprawinach goście dostają 0,5 litra i ciasto przy wyjściu - 0,5 oczywiście na zaproszenie, nie na osobę.) Jak zostanie, kiedyś się przyda... czy to urodziny czy inne okazje.

bukiet: podobają mi się okrągłe, i chyba takie będą pasować do Mojej wyśnionej sukni ślubnej. Sale mam bardzo jasną i króluje biel, dlatego będą czerwone róże dodatkowo lub różowe.

Dodatki do sukienki sama nie wiem jakiego koloru będą, widzę, że u Was króluje fiolet! ja chyba chciałabym biżuterię perłową lub jakieś kamienie svarowskiego. Buty białe obcas ok 8 cm.

U księdza jeszcze nie byliśmy, idziemy na wiosne > chociaż U Nas takie sprawy załatwia się rok wcześniej więc nie wiem czy już termin nam zapisze.

Edytowane przez di4n4
Czas edycji: 2011-02-17 o 18:37
di4n4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 18:49   #999
ewika19
Zadomowienie

Smile Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
dziewczyny mój TŻ jest niemożliwie przyzwoity. Powiedział mi dzisiaj, że część z tego, co dostaniemy na ślub to część kasy da rodzicom.
Eeee... Twoim czy jego? Ja nie wiedziałam, że Państwo Młodzi oddają część swoich pieniędzy... My tego nie przewidujemy nawet. A jakby mi tak powiedział to bym mu to wybiła z głowy bo te pieniądze będą na start dla nas...
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:01   #1000
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez biedroneczek Pokaż wiadomość
A ja słyszałam ostatnio o takim zwyczaju, że z wesela powinna zostać conajmniej jedna butelka. Jako pierwszą powinno się ją otworzy na chrzcinach pierwszego dziecka. Fajny pomysł ciekawe czy u nas się tak uda
Tą wódeczkę weselną to chyba wszędzie się zostawia, ale u nas faceci wypiją ją raczej na pępkowym, bo na chrzcinach wódki nie postawię na stół, na komunii też nie. Z tego co pamiętam, to facetom na komunii ewentualnie piwo dawali, ale za to w lokalach sobie sami płacili.

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
alkohol - jeszcze się nie zastanawialiśmy ile wódki kupimy, ale trochę tego będzie bo mamy wesele 2-dniowe.
Na stołach będzie stała tylko czysta.
Kto będzie chciał piwo - podejdzie do barku.
Kto będzie chciał kolorowy alkohol (wina, whisky, kolorowa wódka itd) - podjedzie sobie do stoliczka, na którym takowe będą stały
U nas będzie tak samo, wódka na stołach, piwo będą kelnerki podawać, a reszta alkoholi na stoliku (whiskacze obowiązkowo i koniak też, no i winka, wermuty, ew. likiery) A ile wódki to nie wiemy jeszcze, musze siostry podpytać ile u niej poszło, ale nie chce liczyć więcej niż 0.5 litra na łeb (bez dzieci) i z poprawinami, jak zabraknie to sorry Winetou, ale ja nie jestem za upijaniem towarzystwa!

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ciekawa jestem jak to jest z tym co łaska, ale nie mniej niż? Naprawdę tak Wam to przedstawiają? A jak by ktoś dał 300 tam, gdzie nie mniej niż to 500 to co, ślubu nie udzieli? Czy nie powie kazania, bo kazanie to było to 200zł? Ja się mogę obejść bez kazania, wszak prawdopodobnie będzie je mówił człowiek, który kompletnie nic o nas nie wie.
U nas dostanie po mszy, wszyscy dostana po mszy, i u siostry tak było, i ogólnie ksiądz tak chce... Nasz trochę nas zna, a z TŻ ma niemiłe skojarzenia, bo TŻ na kolędzie mu swoje wygarnął, więc zobaczymy jak chętne nam kazanie zapoda.

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
http://www.kwiat-lotosu.pl to strona lokalu
sale są oddzielne
śliczna sala

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość

Ślub w drugą rocznicę katastrofy smoleńskiej - brrr! No ja osobiście bym nie chciała, niestety zbyt negatywnie kojarzy mi się teraz 10 kwietnia Oczywiście to Wasz dzień, ale ja niestety przywiązuję ogromną wagę do skojarzeń, symboliki i dat :p
Ale to super, ze będziecie mieli wymarzony zespół, super
Mi to nie przeszkadza, z całym szacunkiem, Jeden dzień w tą czy inną stronę, a już z tych względów przekładać nie będę. Może to i głupie z mojej str. ale nad tą data nie ubolewam, a za rok będę się bardzo nią cieszyć. Za to do daty 2 kwietnia mam ogromny sentyment!

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

a ja się wam pochwalę W KOŃCU ZDAŁAM SESJĘ!!
gratulacje!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Falsify Pokaż wiadomość
Witajcie drogie Wizażanki
Dawno mnie tu nie było, a tyle udało nam się już załatwić przez ten cały czas. Na chwilę obecną mamy już właściwie zamówione wszystko to, za czym trzeba było biegać i podpisywać umowy. Tylko w pierwszy poście można zmienić datę naszego ślubu, bo pobieramy się 25.08, a nie 08.09, jak na początku miało być (ktoś nam podebrał salę przed podpisaniem umowy; potem okazało się, że to kolega TŻta z liceum, więc łatwiej było przebaczyć, a o zastanowieniu stwierdziliśmy, że to i tak lepiej )
A więc przystępuję do prezentacji:
- Kościół na 15.00
- sala - Romantyczna
- fotograf - Marek Bodzioch
- zespół - Milwalking

Zdecydowaliśmy, że nie chcemy kamerzysty, bo wiemy, że i tak obejrzelibyśmy nasz film maksymalnie dwa razy po ślubie.
Następną rzeczą na naszej liście są nauki przedmałżeńskie. Jak myślicie, z jakim wyprzedzeniem trzeba się tym zająć? Chcielibyśmy je zrobić w Krakowie, gdzie oboje studiujemy, a tam podobno jest mnóstwo świetnych kursów, zwłaszcza w duszpasterstwie akademickim.
Powoli zaczynam się też zastanawiać nad sukienką. Co prawda już od zaręczyn siedzę w różnych katalogach, ale nie potrafię nawet powiedzieć jaki fason by mi odpowiadał. W niedzielę byliśmy na targach ślubnych, ale te wszystkie sukienki stamtąd to była kompletna porażka - jak z wiejskiego odpustu. Nie wiem czy one po prostu wszystkie tak wyglądają na żywo, czy firmy, które się wystawiały były marne. Dzisiaj przeglądałam jakieś strony internetowe i znalazłam jedną ciekawą, acz nieco oryginalną. Ciekawa jestem co o niej myślicie:

http://www.classa.com.pl/img/ladybir...urgundy_01.jpg
za załatwienie wszystkich spraw!!!! A kiecka bardzo ciekawa i piękna

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Z bukietów ślubnych zastanawiam się nad kilkoma kompozycjami, choć ostatecznie zobaczymy jak to będzie. wszystko napewno będzie zależało od ostatecznego koloru dekoracji na sali (jesli dojdziemy do porozumienia z TŻ-tem). napewno koleżanka mi coś doradzi i zrobi bukiet włącznie z ubraniem auta. wie co i jak i jakie kwiaty wytrzymają długo

Na dzień dzisiejszy najbardziej przemawia do mnie zdjęcie nr 1,3,6, 7 i 8
Pierwszy jak dla mnie bomba

Wybaczcie, że tak pobieżnie, ale nie było mnie calutki Boży dzień i nie zdążyłam wszystkiego nadrobić.

Co do cen za zespół, ja zapomniałam nasz zapytać ile teraz sobie życzą, ale w zeszłym roku mi mówili, że na rok 2012 3,500zł za 2 dni (4 os. zespół z damskim wokalem). Nawet gdyby podnieśli do 4000 to i tak są tego warci.
Fotografa już też mam przełożonego o jeden dzień- nie było najmniejszego problemu

Wcześniej nie zastanawiałam się nad kwiatami i dekoracja, bo na sali ogólnie jest bardzo przyzwoite przystrojenie, takie bardziej skromne (tak jak lubię). Jednak na stoły mimo wszystko bedę sie starała dać żywego kwiatka do szklanego wazoniku. Chciałabym wszędzie frezeje, ew. tulipany (które niestety szybko więdną). Do bukieciku i strojenia samochodu też póki co wybieram frezje. I bardzo podoba mi sie ich zapach...

A teraz kończę, bo TŻ wkurzony, że zamiast zajmować się nim to siedzę na cytuję "głupim babskim forum"... szkoda gadać

---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Jeszcze tylko na momencik wracam

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość

za ustalenie godziny!!! i kciuki się trzymają zobaczysz, wszystko pójdzie dobrze:kc iuki:

Cytat:
O kurna, ale ma serducho i gest Jeszcze o czymś takim nie słyszałam.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:12   #1001
Madziuniusia
Zakorzenienie

No właśnie kompletnie tego nie rozumiem! Zwłaszcza, że jego rodzice chcieli robic normalne wesele, a obiad sam obiad będzie ogromną oszczędnością. Zwariował ten TŻ. Pierwsze słysze, żeby sie dzielić kasą z rodzicami. To tak jak sie dostaje kase na komunie czy bierzmowanie, całe sie bierze dla siebie.
Stary 2011-02-17, 19:23   #1002
(kicia)
Zakorzenienie

przecież to dla was. To wasze prezenty. Trochę bez sensu. Moi rodzice nawet by nie wzięli tej kasy. Moja mama to już planuje co bym mogła sobie do mieszkanka za tą kasę kupić. Zaczniemy od kupna wypaśnego łózka tylko na 49 m2 nie poszalejem

Stary 2011-02-17, 19:34   #1003
Madziuniusia
Zakorzenienie

No byloby milo jakby nie wzieli tej kasy. Ale znając ich to może być różnie.
Stary 2011-02-17, 19:34   #1004
ewika19
Zadomowienie

Post Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Troszkę to dziwne, bo tym bardziej Twój TŻ powinien chcieć mieć dla siebie te pieniądze. Przecież za to moglibyście dla siebie jakieś fajne rzeczy kupić, czy nawet zainwestować te pieniądze.
Może mu jeszcze przejdzie . A poza tym to pozostaje pytanie czy rodzice Twojego TŻa wzięliby pieniądze... Bo moi i od mojego R. na pewno nie...
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 19:38   #1005
di4n4
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie kompletnie tego nie rozumiem! Zwłaszcza, że jego rodzice chcieli robic normalne wesele, a obiad sam obiad będzie ogromną oszczędnością. Zwariował ten TŻ. Pierwsze słysze, żeby sie dzielić kasą z rodzicami. To tak jak sie dostaje kase na komunie czy bierzmowanie, całe sie bierze dla siebie.

Też się pierwszy raz z taką sytuacją spotykam, pieniądze chcecie podzielić miedzy Was i Waszych rodziców? czy tylko jednym z rodziców dacie część?. My pieniądze przeznaczymy na remont domu

Ja w ramach podziękowań dla rodziców myślałam nad koszami, w których znajdą się komplety biżuterii dla mam (np. bransoletka z wygraderowanymi podziękowaniami) a dla ojców jeszcze myślę nad prezentem. W koszu znajdą się jeszcze jakieś słodkości itp.
Stary 2011-02-17, 20:37   #1006
(kicia)
Zakorzenienie

właśnie znalazłam prawię idealną biżuterię pasującą do kolorystyki mojego ślubu. tylko ten naszyjnik trochę za duży bo pwnie będę miała prosty dekolt
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg apartczerwony.jpg (24,7 KB, 24 załadowań)

Stary 2011-02-17, 21:01   #1007
ibyza
Wtajemniczenie

Nattiv : kciuki: kciuki się już trzymają

Brydzia_ przepis na taniość jest prosty - jesteśmy z lubelskiego

Di4n4 świetny pomysł z tymi koszami podoba mi się
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 21:03   #1008
kindziulindzia
Zakorzenienie

prrrrr szalone

kicia biżuteria jak pasuje do kolorystyki to jak najbardziej dla mnie trochę za wcześnie jak na wybór bo sama nie wiem co chcę

melody sala
nattiv gratuluję zaklepania godziny zuch dziewczynka

a ja biedna bez zespołu, bez kamerzysty, bez fotografa załamka
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 21:04   #1009
evoonia86
Zakorzenienie

Nattiv trzymam kciuki

oddawanie kasy rodzicom? hmmmm.... nasi na pewno na coś takiego nie pójdą, bo już od dawna nam mówią, że albo pójdzie to na spłatę rat za mieszkanie, albo kupimy coś do mieszkania

Veronika24 bardzo ładne te dekoracje mi się podobają takie delikatne np. http://www.sawadekoracje.pl/www/GALE...OSCIOOW.html#6
Stary 2011-02-17, 21:11   #1010
(kicia)
Zakorzenienie

mi się podoba taka dekoracja kościołą że przy drzwiach jest łuk z kwiatów i wzdłuż głównej nawy stojaki z białymi kwiatami w między stojakami takie ładne lampiony ze świeczkami i ew ławki tiulem udekorowane.

Ale ja to jeszcze co do dekoracji to z rok poczekam i poproszę księdza na namiary na pary przede mną może kupimy coś wspólnego

Stary 2011-02-17, 21:14   #1011
beat@
Zakorzenienie

GG do beat@ Send a message via Skype™ to beat@

Podpisuję jutro umowę z orkiestrą, dzwonili dziś i około 17 jesteśmy umówieni. Dziewczyny o co można ich jeszcze konkretnie zapytać (poza tym oświetleniem), jakieś specjalne punkty w umowie ?? Podpowiedzcie, bo pewnie jak już podpiszę to wtedy mi się masa pytań nasunie

Patrycja 28.06.2014

beat@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 21:18   #1012
(kicia)
Zakorzenienie

wiecie ja sobie tak teraz pomyślałam ze ja mam trochę kichę z zespołem bo mam tylko umowę na słowo bo zespół ten grał u mojej kuzynki i jej mama nam załatwiała no i dzwoniła do nas że jest załatwione i w ogóle ale nie mamy umowy na razie ani nic. Chcieliśmy w wakacje podpisać a co będzie jak się okaże że oni zapomnieli czy coś. Zaczynam szukać dziury w całym

Stary 2011-02-17, 21:26   #1013
kindziulindzia
Zakorzenienie

ja w ogóle nie mam i ciężko mi cokolwiek wybrać chandra mnie dopadła
19.05.2012
Stary 2011-02-17, 21:46   #1014
Falsify
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez beat@ Pokaż wiadomość
Podpisuję jutro umowę z orkiestrą, dzwonili dziś i około 17 jesteśmy umówieni. Dziewczyny o co można ich jeszcze konkretnie zapytać (poza tym oświetleniem), jakieś specjalne punkty w umowie ?? Podpowiedzcie, bo pewnie jak już podpiszę to wtedy mi się masa pytań nasunie
Zapytać ile miejsca potrzebują na sali, czy przyjadą sobie ją przed weselem obejrzeć, jaki mają stosunek do alkoholu w czasie pracy (ewentualne spożycie im wyperswadować) , czy prowadzą konferansjerkę, ewentualne zabawy (lub zastrzeżenie, że ich nie chcecie), repertuar. My pytaliśmy też o to, jak długie bloki piosenek robią (chcieliśmy się upewnić, że nie będzie tak, jak na weselu naszego kolegi, gdzie zespół robił sobie przerwę po dwóch utworach, kiedy ludzie chcieli jeszcze tańczyć), do której grają i kiedy płaci się resztę kasy. TŻ chciał też wiedzieć czy pozwolą mu dotknąć gitarrę jakby chciał coś świeżej żonce zagrać
Potem można pogadać o śmiesznych przypadkach z innych wesel, żeby rozluźnić atmosferę
Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to napiszę

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
wiecie ja sobie tak teraz pomyślałam ze ja mam trochę kichę z zespołem bo mam tylko umowę na słowo bo zespół ten grał u mojej kuzynki i jej mama nam załatwiała no i dzwoniła do nas że jest załatwione i w ogóle ale nie mamy umowy na razie ani nic. Chcieliśmy w wakacje podpisać a co będzie jak się okaże że oni zapomnieli czy coś. Zaczynam szukać dziury w całym
Zadzwoń do nich, żeby się upewnić, że mają Cię zapisaną. Mnie przygotowania do ślubu nauczyły właśnie tego, żeby NIGDY nie załatwiać niczego "na gębę".

25.08.2012 - jeszcze bardziej szczęśliwa żona

Edytowane przez Falsify
Czas edycji: 2011-02-17 o 21:47
Falsify jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 22:01   #1015
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Sztuczka_magiczna: dziękuję za ciepłe słowa

Miłego planowania wszystkim życzę, no i będę sobie Was czytać w wolnych chwilach, a jak coś kiedyś jakoś uda się załatwić, zakupić, zarezerwować to się pochwalę
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 22:03   #1016
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Sztuczka_magiczna: dziękuję za ciepłe słowa

Miłego planowania wszystkim życzę, no i będę sobie Was czytać w wolnych chwilach, a jak coś kiedyś jakoś uda się załatwić, zakupić, zarezerwować to się pochwalę
opuszczasz nas na dłużej ?
19.05.2012
Stary 2011-02-17, 22:04   #1017
betterw
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Najzwyczajniej w świecie NIE CHCĘ alkoholu przy moim dziecku, prosta sprawa I niestety myślę, że dalsza Rodzina by mnie w tej kwestii nie zrozumiała Dla nich wódka jest przy każdej "okazji" i dziwią się, kiedy z TŻ czasem odmawiamy kielicha, bo zwyczajnie nie mamy ochoty.
A bliższa nawet jeśli będzie miała z tym problem, to będzie musiała się z naszą decyzją pogodzić i przecierpieć te kilka godzin siedząc przy kawce, herbatce i soczku
Ja mam takie samo podejście jak Ty, tym bardziej, że niemowlę, które jest chrzczone napewno będzie "wolał" cichą spokojną atmosferę od rozkrzyczanych popdpitych osób, po po alkoholu automatycznie człowiek głośniej mówi, nawet jak mu się wydaje, że nie. Ale... u nas nie dalsza, ale bliższa rodzina (nasi ojcowie) nie wyobrażają sobie chrzcin bez alkoholu, więc nie wiem, jak to w końcu rozwiążemy. A bobasa chcemy od razu po ślubie, więc chcrzciny będą w sumie już niedługo.

A powiedzcie mi, bo wyniknęła u nas taka sytuacja, chodzi o ZAIKS- pani z sali mówi, że to opłaca zespół, a zespół upiera się, ze to sala powinna mieć to załatwione. Jak to w końcu powinno być?

Jeśli chodzi o oddawanie części pieniędzy od gości rodzicom, to tylko wtedy, gdy rodzice finansują wesele. Wtedy to uważam, że nie jest to zły pomysł, a wręcz bardzo dobry (tylko pytanie, czy przyjmą). Ale jeśli sami za wszystko płacicie, albo rodzice się tylko częściowo dorzucają w ramach prezentu na nową drogę życia, to nie widzę potrzeby oddawania prezentów od gości. Ale każdy ma prawo robić, jak uważa.

Edytowane przez betterw
Czas edycji: 2011-02-17 o 22:13
betterw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-17, 22:10   #1018
beat@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
to czekam na zdjęcia z niecierpliwością a wasz zespół/DJ będzie miał jakieś swoje oświetlenie? bo czasem tak bywa ze maja ze sobą własne
no więc tak jak obiecałam, mam znalazłam zdjęcia mojej sali na żywo z wesela brata TŻ-ta i z wesela brata bratowej TŻ-ta. Na początek tak dla porówniania oto jak budynek wyglądał w roku 2007 i jak wygląda teraz, chyba nic dodawać nie trzeba...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 01-Dw-1-2.jpg (59,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg budynek[1].jpg (80,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02-S-1-7.jpg (55,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02-S-2-6.jpg (54,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02-S-2-7-1.jpg (56,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02-S-2-8.jpg (49,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 02-S-2-9.jpg (53,9 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0510.jpg (56,1 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2067.jpg (55,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2071.jpg (35,0 KB, 5 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-02-17, 22:13   #1019
beat@
Zakorzenienie

no a tutaj pierwsze foto oddaje to jak sala jest oświetlona, tak więc jest naprawdę jasno pod tym względem

No i tak jak już pisałam wcześniej scena jest naprawdę ciemna więc tam mocne rozjaśnianie będzie potrzebne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_2280.jpg (77,5 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_2330.jpg (51,7 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2068.jpg (45,3 KB, 17 załadowań)

Patrycja 28.06.2014

Stary 2011-02-17, 22:18   #1020
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basiek19 Pokaż wiadomość
Mój Tż sam powiedział, że musi się nauczyć tańczyć przed ślubem, wiec na pewno na kurs tańca pójdziemy

A mogę zapytać ile płacicie za kurs? To jakiś miesięczny jest, czy za lekcje płacicie, czy jak?
płacimy 50 zł miesięcznie (zajęcia są raz w tygodniu) Kurs podstawowy trwa 4 miesiące, ale po każdym miesiącu się decyduje czy chce się chodzić dalej czy nie

Cytat:
eee, bez sensu nie spotkałam sie nigdy z czymś takim... prezenty dla pary młodej są na ich nowe wspólne życie przecież...

Tyle napisałyście że nie ma szans nadrobić

Dziś byliśmy na spotkaniu z dj-em (a właściwie z wodzirejem bo będziemy mieć raczej dj-a i wodzireja). Pokazał nam przykładowy filmik z wesela które prowadził i w sumie pozytywnie na pewno się chemy jeszcze z innymi spotkać, ale tego nie skreślamy

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości