|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe |
|
31 | 44,29% |
| Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer |
|
5 | 7,14% |
| Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 |
|
12 | 17,14% |
| Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI |
|
0 | 0% |
| Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI |
|
2 | 2,86% |
| Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI |
|
7 | 10,00% |
| Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 |
|
13 | 18,57% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
|
|
|
|
#2732 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer
ale mi sie dzisiaj nic nie chce..caly czas siedze w lozku, TZ szykuje sie do pracy a ja nie mam sily sie podniesc
ziiimnooo na dworze, minus 9 stopni, snieg..brrrr...nie ruszam sie stad na krok!Cytat:
teraz leze sobie i juz sie uczepilam tego ze mnei kluje w pochwie no comments ![]() trzymam kciuki za samochod! Cytat:
![]() co do TZ moj tez czasem ma takie genialne komentarze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() RELAKSUJ MACICE! ja dzisiaj wyjatkowo tylko 3 razy w nocy relaksowalam! bylam w szoku doslownie ) ale od rana juz tez niezle pocwiczyla hihi![]() Cytat:
ide zjesc kolejne!! sniadanie
|
|||||
|
|
|
#2733 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki, ja juz sie czuje o wiele lepiej
![]() zaraz mykam pod prysznic i czekam na Tż w sobote konczy o 13 matallewar glukoza rzeczywiscie niska ale brzuszek fajny no i ta kreseczka![]() mary poziomkowa lez w lozeczku nie daj sie grypie ![]() witam nowa mamusie czerwcowa ![]() milej soboty wam zycze
|
|
#2734 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj tego paczka tu ![]() zapraszam na maslaneczke bo ja tez mam ![]() Cytat:
3mam kciuki, zeby bylo okej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() najpierw spac nie moglam Mary kochana o tym cos wie ![]() no a do tego mala tak szalala, ze do 2 kopala mnie niemilosiernie tz mowil, ze w nnocy to samo no i wstalam o 9,30 nie wyspalam sie ![]() bede troche sprzatac dzsiaj u mnie na obiad PIEROGI NA SLODKO Z SERKIEM I RODZYNKAMI ![]() a macie, za te truskwki
|
||||
|
|
|
#2735 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
Cytat:
Cytat:
Chociaż miał dobre strony.. że dzidzuś się już urodził ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja o truskawkach nie pisałam, a też za nie teraz pokutuje ![]() Andziotku i jak u Baby? Ja wczoraj tak na szybko przeczytałam, że się wybieracie do BABY i pomyślałam, że to jakiś sklep dzieciowy "BEJBI" |
||||
|
|
|
#2736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Btw, Monia super brzusio, ale drobniutki i niewielki mi sie wydaje ![]() Grazin; masz racje Ja troche jestem jak "zona" która bije mąż, a ona mówi, ze to jej wina wzoruje sie na mojej v-ce która choc jest umierająco chora (w przenosi... przeziebienie) to łazi do pracy i siedzi po 12 h dzien w dzien Mam wrazenie, ze wg niej powinnam chodzić tez do pracy, zreszta tak jak i inni bo skoro ona moze pracowac chora to czemu inni nie..Skoncze w tym tygodniu ocene wniochów ktore mi zostały i na poczatku marca mykam na L-4. 03.03 zaczyna mi sie III trymestr ![]() Dziekuje za opr ![]() Renessme no to zle sie wyraziłam Mialam na mysli, ze do konca macierzynskiego bede dostawała 100% wynagrodzenia. Z jednej strony byłabym happy gdyby ze mną nie przedłużyli (choc chyba to niemozliwe) bo miałabym kopa aby zacząć nowej, mniej stresujacej pracy szukac.Dziekuję ![]() Agnieszka.M, no to zmienia postać rzeczy... faktycznie tez miałaś przegwizdane... Ale wtedy ani Ty ani prezio nie wiedzieli o ciąży? Mysle, ze nie pozwoliliby Ci na taką pracę w stanie błogosławionym? Bo u mnie nikogo to nie ruszało, był deadline i koniec... Grazin RELAKSACJA macicy !! to mnie zabiło jest siurek ja tra lala Jajeczka też na swoim miejscu juz Ci nic sie nie zmieni Sebuś pełną gębą Upsss sorrki pełnym penisem hiiA ten magnez zalecił mi lekarz.. chyba mam do niego zaufanie-jest dyr i ordynatorem szpitala ginekolog-połozniczego wiec mam nadzieje, ze wie co gada. Kazał mi brac ten Magnez forte 400, 2 x dziennie po jednej tabletce (choc na opakowaniu jest 0,5 tabletki dziennie!) a gdy będę miała mocne skurcze to UWAGA: moge przyjąć do 8 tabletek na dzien !! Cytat:
"talia" 102, biodra 102, waga 70 !! Ide z Toba łeb w łeb ![]() mary poziomkowa;małż nie chciał uciekac w łoza za to wiercenie? Moj z tego powodu od 2 msc śpi na osobnym łózku ![]() a w ogóle całuje Was i pozdrawiam z czestochowy byłam wczoraj na parapetówie soczków oczywiscie
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
odnośnie tych pierogów z truskawkami i tych z serkiem i tych wczorajszych truskawek musiałam to czymś sobie zrekompensować
![]() ![]() czekoladzie
|
#2739 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus nie lubie rodzynek
![]() ale wypilam dwa kubki jogurtu truskawkowego z banankiem na maslance ![]() na obiad tez mam pierogi! RUSKIE ![]() Otworzylam ta posciel z MILPOLu http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...454810361.html mam kolor jasny bez. kolor zbyt bardzo nie odbiega od koloru na zdjeciu... wydaje mi sie, ze krateczka jest troszke w ciemniejszej barwie niz na zdjeciu. Jest to posciel bawelniana. W dotyku nie jest tak cudownie milutka, ale zaczynam podejrzewac, ze zdana taka nie jest Misiowy motyw jest zrobiony z pluszu i on jest bardzo milutki w dotyku. Baldachim jest w bardziej zoltawym kolorze, ale nie rozkladalam go takze ciezko mi powiedziec jaki bedzie efekt po zmontowaniu na lozeczku. Rozek cieplutki, nie usztywniany. Zawieszki dostalam serduszka. Jestem zadowolona. Podoba mi sie Szukam teraz czegos na zmiane.
|
#2740 |
|
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy czytałaś co napisałam wczoraj o Feretti? Jakie ty masz zdanie? Pytam, bo my razem Ricordo miałyśmy kupować
![]() ![]() Paulizia a co u Ciebie z zakupami? Wykupiłaś nam pół kraju, czy jeszcze coś dla nas zostało? ![]() ..ale ceny chyba w UK atrakcyjniejsze, co?
|
|
|
|
#2741 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia jeszcze nie bylam
dzisaj dopiero ide na zwiady po sklepach co do cen to wczoraj szlam na to spotkanie z moimi znajomymi i se mysle ''malo wydam, bo nie pijaca jestem'' spadlam z krzesla jak zobaczylam cene soku pomaranczowego 13.50zl ZA SOK???????????? Daisy chodz do mnie na ciasto i jakies lody... poplaczemy razem nad swoja waga...chlip chlip - godzillka -bambarylka -glodomorra i powiedzial, ze mi majteczki juz gina i jeszcze dodal, ze jak bede z polski wracac to juz sie pewnie bede turlac
|
#2742 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sok 13,50? Ale litr czy szklanka? Bo jak szklanka to cena zaporowa ![]() Cytat:
I co bedzie????????? a ta co Paulizia bodajże podesłała? http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...454810361.html W dotykku fajna ?? nie ogladałam tez jeszcze
|
|
#2743 |
|
Wtajemniczenie
|
ddaisy ona w dotyku jets taka... no jak zwykla posciel, no nie wiem... nie jest wcale milusia czy cos, dosc sztywna, ale wydaje mi sie, ze po praniu i prasowaniu zmieknie z reszta trzeba Andziot zapytac, bo ona dla Zosi kupila ta posciel.
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Kochaniutkie! Ja tez nocke mialam beznadziejna, usnelam po 1szej a obudzialm sie o 5.30 i znowu skolowana jestem, a mielismy dzis w planach odrazu po obiadku jechac do CH, pozniej na pizze i do kina, mam nadzieje ze nie przysne w miedzyczasie
![]() anula_81 wczoraj troche czytalam o tych pryszczach w ciazy i prawda jest taka, ze jesli ma sie wysoki testosteron (zazwyczaj jak sie oczekuje chlopczyka...) to niestety syfy wyskakuja i nic tu nie pomoze, ja brode mam tragiczne, az wstyd z domu wyjsc, mam nadzieje ze po ciazy przejdzie... Cytat:
![]() Paulizia ale Ci zazdroszcze obzarstwa i tego, ze nawieziesz sobie troche rzeczy dla maluszka made in Poland
|
|
#2745 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki,
Nie nadrabiam zaległości bo już stwierdziłam że z Wami to nie ma sensu ![]() Dwa dni nie całe a tu 15 stron - przeginacie ![]() Ja wczoraj na zakupach byłam ciuchowych. Próbowałam kupić coś w czym będę wyglądać w miarę znośnie i kształtnie a nie jak wielka kulka. Mąż ma urodziny 30-te za tydzień i chciałabym wyglądać jak człowiek. Ale mówię Wam ciężko było !!! Poza tym kupiłam w empiku piękny album dla dziecka. http://arkady.wsofkrakow.com.pl/albu...,bid77640.html Przecudnie opracowany, śliczne ilustrację i dużo miejsca na wklejanie swoich zdjęć. Ja dziś znowu poza domkiem, powrócę w poniedziałek. Ściskam mocno.
|
#2746 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry Brzuchatki
Mam pytanie do naszej skarbnicy wiedzy odnośnie telefonii komórkowej. Mam telefon w Play Long na abonament. Przyszedł mi niewiarygodnie duży rachunek do płacenia. Abonament wynosi 69 zł, do tego mam 350 minut do wszystkich sieci. I tu pytanie. Jak mam sprawdzić biling w internecie?? I czy w ogóle jest taka możliwość ?
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
atiz sliczny albumik!!!
Kochane zapomnialam Wam napisac, ze obserwowalam aukcje i przymierzalam sie do kupna rzeczy u nijakiego little_boy1 a dzis patrze, ze ma zawieszone konto, dobrze ze nic nie kupilam... no i artykul na onecie i siusiakowych problemach chlopcow ![]() http://dziecko.onet.pl/57954,6,9,mal...y,artykul.html
|
#2748 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W każdym razie, ja z niej zrezygnowałam..Też myślę nad pościelą Paulizii Tym bardziej jak dzisiaj Paula napisała, że kolor na zdjęciach nie odbiega od rzeczywistości! Kruczaa też wczoraj cos podesłała, widziałaś? http://www.nino-espana.pl/kolekcje-poscieli/canguro-red Paulizia masz rację, że dla babci wnuki od strony córki są jakby bardziej "swoje".. chociaż nie wiem czy "swoje" lub "bliskie" to dobre określenie Dla moich rodziców i dla teściów mój Wojtuś to pierwszy wnuk, ale jakoś takoś wydaje mi się, że moja rodzinka bardziej szaleje.. Mam wrażenie, że rodzice męża spokojniej do mojej ciąży i wnuka podchodzą.Udanych zakupków życzę Ja też na miasto sie zbieram i właśnie mężus już po mnie jedzie |
|
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
jezu ale mi dzis słabo
![]() tż poszedł do pracy. a ja chyba sie zdrzemne . cisnienie mam 120 /60 wiec chyba nie tragiczne? ale czuje sie jakbym miala z 90/30 nie mam siły sprzartac, ale caly dzien bede sama wiec zdaze poki co pranie mam zrobionw i nawet rozwieszone![]() aha wiecie co. dostałam wyprawke ciuszków od kuzynki tylko jest tam bardzo duzo ubranwekj z pluszu, np bluzeczki z długim rękawem z pluszu i śpiochy i sie zastanawiam czy ja to w ogole wykorzystam????
|
#2750 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do mojego linka o blizniaczkach faktycznie to trojaczki, jeden gdzies na uboczu ![]() ja juz nie moge sie doczekac mojego bombelka jak bedzie zemna po tej stronie brzusia ![]() |
|
|
|
|
#2751 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam na chwilkę życzyć Wam udanego weekendu ![]() Ja niedługo jadę do teściów . Więc do poniedziałku |
|
|
|
#2752 |
|
Wtajemniczenie
|
renessme psieplasiam
a jeśli chodzi o smoczek to może warto zainwestować zeby teściowa padła... spokój by był a ja odzyskałabym mężatrzeba się nad tym zastanowić ![]() klaterina ja też chcę do IKEI ![]() no i wiecie co dziewczyny jak tak można pierogami z truskawkami kusić... chyba pójdę na dół do kuchni po ciasto z galaretką bo tatuś przywiózł a co
|
#2753 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() może to cena ze szklanką była ![]() Cytat:
(choć ja jej nigdy nie prasowałam więc może to ją zmiękczy )
|
||||
|
|
|
#2754 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia jednak troszke sie rozni... kolor nie jest az tak jasny jak na zdjeciu. krateczka jest troszke ciemniejsza, ale mnie sie podoba. To kwestia gustu... nie chcialabym zebys potem np. nie byla zadowolona dlatego najlepiej spytac Andziot jak jej sie ta posciel sprawuje w uzytku
![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ---------- Nie wiem czy za szklanke, bo nie zamowilam ![]() Andziot, ale zadowolona jestes? Jesli nawet Feretti za tyle pieniedzy nie jest mieciutka to ja nie wiem czego szukac z reszta ja mam juz zamowione i maly bedzie musial spac czy mu sie podoba czy nie
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za normoglikemię, czyli poziom cukru we krwi u zdrowego człowieka, przyjmuje się przedział 80–120 mg%. Niższe stężenie glukozy oznacza hipoglikemię, a wyższe oznacza: stan przedcukrzycowy (ang. prediabetes) czyli: nieprawidłowa glikemia na czczo (ang. IFG – Impaired Fasting Glucose): na czczo 100–125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) lub nieprawidłowa tolerancja glukozy (ang. IGT – Impaired Glucose Tolerance): w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia 140–199 mg/dl (7,8-11 mmol/l). cukrzycę, gdy: stężenie glukozy zmierzone o dowolnej porze doby przekracza 200 mg/dl i występują objawy hiperglikemii (polidypsja, poliuria), dwukrotnie poziom glukozy na czczo przekracza 126 mg/dl (7,0 mmol/l), w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą poziom glukozy przekracza 200 mg/dl (11,1 mmol/l)." Mango08 A mi jeszcze nikt nic nie ustąpił, co więcej ludzie mnie przepychają, jak wsiadam do autobusu, a jak widzą, że idę do kasy, to wbiegają przede mnie ![]() andziot Grzecznie siedziałam, czytałam książkę i rozwiązywałam krzyżówki, raz poszłam do łazienki mary Ja się nawet wyspałam (rodzice mają całkiem wygodne łóżko I niech mi tż jeszcze raz powie, że się rozpycham, to nie wiem, co ja mu zrobię... ![]() No i jeszcze muszę powiedzieć, że jestem ZROZPACZONA! Zaprzestali produkcji ramek do gniazdek, które mam w mieszkaniu i muszę wymienić WSZYSTKIE gniazdka z powodu przemalowania ścian
|
|
|
#2756 |
|
Wtajemniczenie
|
paulizia ja też chorowałam na tą pościel ale nie kupiłam niestety
![]() ale też chcę...
główny cel: powrót do dawnej sylwetki Edytowane przez vanes Czas edycji: 2011-02-19 o 13:14 |
|
|
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz się jeszcze naczytałam o hipoglikemii i tak się zastanawiam, czy nie mam jej objawów... Kręci mi się w głowie, jest mi słabo, szybko się męczę, mam skoki temperatury (w sensie zimno mi, a zaraz uderzenie gorąca), wahania nastroju...
Ale wszystko to zwalałam na ciążę... ![]() Zaczynam się martwić, a wizyta dopiero za 6 tygodni andziot Wiesz może, czy internista może mi zlecić badanie obciążenia glukozą w ramach nfz i w razie czego zacząć leczenie od razu?? Bo za półtora miesiąca - zakładając, że to moje wyniki, a nie błąd laboratorium - to ja mogę w szpitalu wylądować z takim cukrem
|
|
#2758 | ||
|
Zakorzenienie
|
princi, oj to nie pospałas ! Jedzac pizzke pomysl o nas
Bo my uwielbiamy jedzonko włoskie i Ci zazdroscimy ![]() Cytat:
Faktycznie ta od Kruczaa tez ładniusia !! mam młyn !! Cytat:
![]() Andziot, dziekuje Ci za wskazówki ! A ja sie tym faktem zachłysnęłam... chociaz jako lekarz ma b.dobre opinie na forum znanylekarz... No nic to, tak czy siak nie biore wiecej jak 2 x magnez Jak po urodzinach? Suszy??
|
|
#2759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prałam ją wielokrotnie i nic się z nią nie dzieje ... mam jeszcze jedną na zmianę i tamta jakoś po praniu się ciut zmecholiła i wcale taka miękka też nie jest ... ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() nie wiem czy będzie chciał robić ten test jeżeli masz dobre cukry, każdy organizm inaczej toleruje poziom cukru, ty być może masz zawsze takie poziomy i tego nie czujesz, bo dla ciebie to normlane, cukrzyk gdyby miał taki cukier to pewnie w szpitalu by wylądaował z objawami hipoglikemii, to tak jak z ciśnieniem jest, jeśli ktoś ma podwyższone zazwyczaj to jak mu sie obniży np dp 130/90 to będzie juz słaby, chociaż to normalne ciśnienie dla zdrowego człowieka ... ty masz dość niskie te poziomy, ale nie są aż takie złe jak dla mnie, ja jak w poprzedniej ciąży byłam już na diecie (bo miałam cukrzycę ciążową) to z rana miałam czasem 48, 55 do 60 góra. Byłam pod opieką diabetologa i ona rzeczywiście mówiła że to za niskie poziomy, żebym wieczorem zjadała jakieś orzechy, słonecznik itp czyli coś co bardzo długo uwalnia węglowodany, żeby w nocy nie mieć niskich poziomów, ale nie robiła z tego powodu jakieś afery .... może po prostu kup sobie paczkę MICHAŁKÓW w białej czekoladzie i podjadaj bez wyrzutów sumienia ![]() Cytat:
do profesora już na pewno nie poszłabym się leczyć ! a po urodzinach - ?? jakoś wyjątkowo bez echa przeszły zjadłam tylko wczoraj pyszną karpatkę
|
|||
|
|
|
#2760 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() zjadlam 8 pierozkow ![]() alez byly za.je.biaszcze
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

ziiimnooo na dworze, minus 9 stopni, snieg..brrrr...nie ruszam sie stad na krok!
oj kochana, przesadziłaś tym razem
Dobrze, że leżałam bo bym padła. Musiał być strasznie głodny, że pierwsze pomyślał o jedzeniu wrrr....

ale brzuszek fajny no i ta kreseczka
(nie chciał powiedzieć o co chodzi) 
Chociaż miał dobre strony.. że dzidzuś się już urodził
Mam wrazenie, ze wg niej powinnam chodzić tez do pracy, zreszta tak jak i inni bo skoro ona moze pracowac chora to czemu inni nie..
Sebuś pełną gębą 

02.08.2014
Dla moich rodziców i dla teściów mój Wojtuś to pierwszy wnuk, ale jakoś takoś wydaje mi się, że moja rodzinka bardziej szaleje.. Mam wrażenie, że rodzice męża spokojniej do mojej ciąży i wnuka podchodzą.
a jeśli chodzi o smoczek to może warto zainwestować zeby teściowa padła...