Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Życie wyjątkowe - mamusie majowo-czerwcowe 31 44,29%
Idzie idzie wiosna, nasze dzieci rosną jak na drożdżach - mamusie majowo-czerwcowe 2011 0 0%
Ten duży to tatuś a ja jestem mamusia, za pare tygodni przywitamy dzidziusia - mamusie maj-czer 5 7,14%
Trzeciego trymestru uroki czujemy i przez zakupy bankrutujemy - V-VI- 2011 12 17,14%
Miłość ogromna w nas skumulowana czeka na szczęśliwe rozwiązania - mamusie V-VI 0 0%
Istotka mała w nas rośnie i rośnie a my czekamy cierpliwie na wiosnę -V-VI 2 2,86%
Przytulić tak bardzo maleństwa już chcemy, zaraz z miłości eksplodujemy - V-VI 7 10,00%
Nosimy w sobie małe serduszka, wkrótce przywitamy naszego maluszka - mamusie maj-czerwiec 2011 13 18,57%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-19, 10:58   #2731
Weredka
Zadomowienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dzięki za link do tych ubranek nexta, jeszcze odbiór we wrocku
Nie ma za co. Przypadkiem się natknęłam na nie na naszej lokalnej stronie z ogłoszeniami. Różne różności tam są. Na przykład butelki TT po 18 zł (260 ml).
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:01   #2732
anula_81
Zakorzenienie

Dot.: Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czer

ale mi sie dzisiaj nic nie chce..caly czas siedze w lozku, TZ szykuje sie do pracy a ja nie mam sily sie podniesc ziiimnooo na dworze, minus 9 stopni, snieg..brrrr...nie ruszam sie stad na krok!

Cytat:
jezu dziewczyny przestańcie o tych TRUSKAWKACH !!!!!!!!!!!!

anula_81 jaki sen oj kochana, przesadziłaś tym razem
bądź zdrów samochodziku

miłego dnia dziewuszki
no sen mialam niezly prawda? normalnie co ten nasz umysl potrafi sobie podswiadomie uroic! wariactwo co?
teraz leze sobie i juz sie uczepilam tego ze mnei kluje w pochwie
no comments
trzymam kciuki za samochod!
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Zasnęłam przed 6
ale już odespałam swoje.
Przebudziłam się koło 7 i czułam, że dalej boli.
Amarcia u mnie to na pewno nie był skurcz, bo ból był ciągły, taki tępy w podbrzuszu.

Najlepszy to mąż był rano, właśnie koło 7 godziny jak się przebudziłam, przyszedł i mówi "przeszło Ci? to co ty zjadłaś wczoraj, że cie brzuch boli?!" Dobrze, że leżałam bo bym padła. Musiał być strasznie głodny, że pierwsze pomyślał o jedzeniu wrrr....

Violisia to nie są bliźniaki to są chyba trojaczki bo po drugiej stronie dopatrzyłam się trzeciej dzidzi
Siasku ja tez czasami mam taki tepy bol, i juz sie kiedys zalilam lekarzon, nie boli mnie bardzo ale tak ciagnie jak na okres troche i to podobno normalne skoro nie w regularnych odsteoach czasu, ale moze lepiej zapytac lekarza. Najwazniejsze ze ci przechodzi
co do TZ moj tez czasem ma takie genialne komentarze
Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Oj ciężka to była noc... I jeszcze cały czas jakies bzdury mi się śnily - dziś płynęłam statkiem, który oczywiście zatonął i ratowałam się trzymając jakichś drzwi. Scena normalnie jak z Titanica, tylko bez Leo na całe szczęście
W pracy do 14.00 jupi!
widze, ze nie tylko ja barwnie snie
Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hello

widzę, że nie tylko ja miałam ciężką nockę. Nie mogłam długo zasnąć, a potem nie było dla mnie pozycji wygodnej i chyba pobiłam rekord w kręceniu się na łóżku

RELAKSOWANIE MACICY! Padłam ja swoją relaksuję kilkanaście razy na dobę, więc pewnie jest wyluzowana, jak po joinciku

Zytus, napiszę szpital na PW

Uciekam, ale będę wpadać pewnie
noooo i kolejna niewyspana mamusia
RELAKSUJ MACICE! ja dzisiaj wyjatkowo tylko 3 razy w nocy relaksowalam! bylam w szoku doslownie) ale od rana juz tez niezle pocwiczyla hihi

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
Wrzucam linka do stronki z ubrankami dla dzieci z Next. Może którąś zainteresuje
http://allegro.pl/my_page.php?uid=16350665
slodkie!

ide zjesc kolejne!! sniadanie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:03   #2733
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

hej dziewczynki, ja juz sie czuje o wiele lepiej
zaraz mykam pod prysznic i czekam na Tż w sobote konczy o 13 a wczoraj wrocil dopiero o 22

matallewar glukoza rzeczywiscie niska ale brzuszek fajny no i ta kreseczka
mary poziomkowa lez w lozeczku nie daj sie grypie

witam nowa mamusie czerwcowa

milej soboty wam zycze
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:07   #2734
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
aguś dziękuję bardzo za niespodziankę

lece po pączusie do kawy odezwe sie jak tż pójdzie do pracy o 13 póki co mam mase sprzatania
dawaj tego paczka tu
Cytat:
Napisane przez Renessme1985 Pokaż wiadomość
vanes

a tak w ogóle to chce iść po tą MAŚLANKĘ
zapraszam na maslaneczke bo ja tez mam
Cytat:

jezu dziewczyny przestańcie o tych TRUSKAWKACH !!!!!!!!!!!!

anula_81 jaki sen oj kochana, przesadziłaś tym razem

nadrobiłam Was,

my u BABY jesteśmy,
Zosia aktualnie na spacerze z babą i dziadzi ....
wczoraj po drodze (jak zawsze zresztą) mieliśmy przygody z naszym autem
(zawsze jak jedziemy do rodzinki to coś się dzieje, naszczęście to w drodze do domu więc zawsze ktoś może po nas wyjechać, a jakby mężulowi w Wawie np takie przygody się trafiały to by gorej było)
no więc coś się popsuło (mówiąc językiem kobiecym ) i padło wspomaganie kierownicy i ładowanie akumulatora,
no i panika
skręcaliśmy na hama,
i jechaliśmy czekając aż nam światła padną
teście po nas wyjechali już z domu
ale jakoś daliśmy radę dojechać

samochód u znajomego mechanika już
ale właśnie dzwonił że mamy szybko przyjeżdżać (nie chciał powiedzieć o co chodzi)
bądź zdrów samochodziku

miłego dnia dziewuszki
uu wspolczuje przebojow z autkiem
3mam kciuki, zeby bylo okej

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Hello

widzę, że nie tylko ja miałam ciężką nockę. Nie mogłam długo zasnąć, a potem nie było dla mnie pozycji wygodnej i chyba pobiłam rekord w kręceniu się na łóżku

RELAKSOWANIE MACICY! Padłam ja swoją relaksuję kilkanaście razy na dobę, więc pewnie jest wyluzowana, jak po joinciku

Zytus, napiszę szpital na PW

Uciekam, ale będę wpadać pewnie

Cytat:
Witam z rana wszystkie mamusie!! Jak samopoczucie dzisiaj?? Jak minęła nocka?? Ja się dziś wyjątkowo wyspałam, pomimo kilku pobudek w nocy...
a ja mialam noc dziwna

najpierw spac nie moglam
Mary kochana o tym cos wie
no a do tego mala tak szalala, ze do 2 kopala mnie niemilosiernie
tz mowil, ze w nnocy to samo

no i wstalam o 9,30
nie wyspalam sie

bede troche sprzatac

dzsiaj u mnie na obiad
PIEROGI NA SLODKO Z SERKIEM I RODZYNKAMI
a macie, za te truskwki
Stary 2011-02-19, 11:25   #2735
Lolka1212
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

Cytat:
aaaa... normalnie muszę Wam to pokazać

http://allegro.pl/super-smoczek-z-cz...466323435.html

http://allegro.pl/super-butelka-dla-...466323437.html

Jakby moja mother zobaczyła swojego pierwszego wnusia z takim smoczkiem i taką butelką, to by chyba od razu na zawał padła
Heheh śmieszne smoczek taki, że aż strach się bać

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
Ja sie witam z rana. Nocke mialam kiepska, pobolewal mnie brzuszek i sie zamartwialam, plus snilo mi sie ze urodzilam Zosie i byla taka malenka, miescila sie w dloni i nosilam ja w kieszeni , nie chciala nic jesc i robila sie coraz mniejsza. a nie moglam jej karmic piersia bo mleko nie chcialo leciec i musialam igla przebijac sobie sutki zeby cokolwiek polecialo. obudzilam sie kolo 7:30 i juz nie moglam zasnac, bo mialam lzy w oczach, plus oczywiscie znowu stwierdzilam, ze brzuch maly i jakos tak smutno mi sie zrobilo
na szczescie od razu poszlam zobaczyc pokoj malej w swietle dziennej i jest cudnie (..)
Anula buziak w brzuszek, żeby więcej już nie bolał A co to za sen, żeby Zosie w kieszeni nosić?? ehh dobrze, że sen Chociaż miał dobre strony.. że dzidzuś się już urodził

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Oj ciężka to była noc... I jeszcze cały czas jakies bzdury mi się śnily - dziś płynęłam statkiem, który oczywiście zatonął i ratowałam się trzymając jakichś drzwi. Scena normalnie jak z Titanica, tylko bez Leo na całe szczęście
W pracy do 14.00 jupi!
Amarcia a scena na dziobie statku była? Jak nie z Leo to z kim? Ty i Kate? eee

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
(..)
dzsiaj u mnie na obiad
a macie, za te truskwki
O nieee!! Agus znowu zaczyna Ja o truskawkach nie pisałam, a też za nie teraz pokutuje

Andziotku
i jak u Baby? Ja wczoraj tak na szybko przeczytałam, że się wybieracie do BABY i pomyślałam, że to jakiś sklep dzieciowy "BEJBI" budyńńń u mnie jak nic
Stary 2011-02-19, 11:26   #2736
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

dzsiaj u mnie na obiad
a macie, za te truskwki
Ja korzystając z faktu, że mojego mięsożernego męża nie ma (ach, te góry) kupiłam sobie pakę pierogów z truskawkami. Zrobię je z masełkiem i cukrem i najem się tak, że nie będę umiała się ruszać...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:34   #2737
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
Grazin - Ty jesteś z Oświęcimia? nie wiem dlaczego dopiero teraz to zauważyłam , ale w takim ukłądzie sporo nas stąd

DZIECZYNY Z OKOLIC ŚLĄSKA (zapraszamy też z innych okolic )!!!!!!!!!!
ROBIMY SPOTKANIE!!!!!!!!!!!!!

Chętne niech mi prześlą "kalendarz" i dokąd mogą ewentualnie dojechać może coś ustalimy i się spotkamy?! Ja bardzo chętnie.
suuuuper ! Ja tez jestem ZA ! Ale przed rozwiązaniem ? HURRAA
Btw, Monia super brzusio, ale drobniutki i niewielki mi sie wydaje

Grazin;
masz racje Ja troche jestem jak "zona" która bije mąż, a ona mówi, ze to jej wina
wzoruje sie na mojej v-ce która choc jest umierająco chora (w przenosi... przeziebienie) to łazi do pracy i siedzi po 12 h dzien w dzien Mam wrazenie, ze wg niej powinnam chodzić tez do pracy, zreszta tak jak i inni bo skoro ona moze pracowac chora to czemu inni nie..
Skoncze w tym tygodniu ocene wniochów ktore mi zostały i na poczatku marca mykam na L-4.
03.03 zaczyna mi sie III trymestr
Dziekuje za opr

Renessme no to zle sie wyraziłam Mialam na mysli, ze do konca macierzynskiego bede dostawała 100% wynagrodzenia. Z jednej strony byłabym happy gdyby ze mną nie przedłużyli (choc chyba to niemozliwe) bo miałabym kopa aby zacząć nowej, mniej stresujacej pracy szukac.
Dziekuję

Agnieszka.M, no to zmienia postać rzeczy... faktycznie tez miałaś przegwizdane... Ale wtedy ani Ty ani prezio nie wiedzieli o ciąży? Mysle, ze nie pozwoliliby Ci na taką pracę w stanie błogosławionym? Bo u mnie nikogo to nie ruszało, był deadline i koniec...

Grazin RELAKSACJA macicy !!
to mnie zabiło
jest siurek ja tra lala Jajeczka też na swoim miejscu juz Ci nic sie nie zmieni Sebuś pełną gębą Upsss sorrki pełnym penisem hii

A ten magnez zalecił mi lekarz.. chyba mam do niego zaufanie-jest dyr i ordynatorem szpitala ginekolog-połozniczego wiec mam nadzieje, ze wie co gada.
Kazał mi brac ten Magnez forte 400, 2 x dziennie po jednej tabletce (choc na opakowaniu jest 0,5 tabletki dziennie!) a gdy będę miała mocne skurcze to UWAGA: moge przyjąć do 8 tabletek na dzien !!

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Zalamka doszlo do mnie dzsiaj ile ja waze a jeszcze 3 miesiace do rozwiazania ... co ja narobilam
jak ja to zrzuce pozniej????
ja jestem u rodziców i tez sie zwazyłam i pomierzyłam
"talia" 102, biodra 102, waga 70 !!
Ide z Toba łeb w łeb

mary poziomkowa;małż nie chciał uciekac w łoza za to wiercenie? Moj z tego powodu od 2 msc śpi na osobnym łózku

a w ogóle całuje Was i pozdrawiam z czestochowy byłam wczoraj na parapetówie ależ sie opiłam
soczków oczywiscie

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:38   #2738
zosiaaa
Zadomowienie

odnośnie tych pierogów z truskawkami i tych z serkiem i tych wczorajszych truskawek musiałam to czymś sobie zrekompensować no i wciągłam parę michałków w białej czekoladzie

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 11:41   #2739
Paulizia
Wtajemniczenie

Agus nie lubie rodzynek
ale wypilam dwa kubki jogurtu truskawkowego z banankiem na maslance
na obiad tez mam pierogi! RUSKIE

Otworzylam ta posciel z MILPOLu http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...454810361.html
mam kolor jasny bez.
kolor zbyt bardzo nie odbiega od koloru na zdjeciu... wydaje mi sie, ze krateczka jest troszke w ciemniejszej barwie niz na zdjeciu. Jest to posciel bawelniana. W dotyku nie jest tak cudownie milutka, ale zaczynam podejrzewac, ze zdana taka nie jest Misiowy motyw jest zrobiony z pluszu i on jest bardzo milutki w dotyku. Baldachim jest w bardziej zoltawym kolorze, ale nie rozkladalam go takze ciezko mi powiedziec jaki bedzie efekt po zmontowaniu na lozeczku. Rozek cieplutki, nie usztywniany. Zawieszki dostalam serduszka. Jestem zadowolona. Podoba mi sie
Szukam teraz czegos na zmiane.
Stary 2011-02-19, 11:49   #2740
Lolka1212
Zadomowienie

Ddaaiissyy czytałaś co napisałam wczoraj o Feretti? Jakie ty masz zdanie? Pytam, bo my razem Ricordo miałyśmy kupować

Paulizia a co u Ciebie z zakupami? Wykupiłaś nam pół kraju, czy jeszcze coś dla nas zostało? ..ale ceny chyba w UK atrakcyjniejsze, co?
Stary 2011-02-19, 11:56   #2741
Paulizia
Wtajemniczenie

Lolcia jeszcze nie bylam dzisaj dopiero ide na zwiady po sklepach takze trzymaj kciuki bym sie nie zdenerwowala...
co do cen to wczoraj szlam na to spotkanie z moimi znajomymi i se mysle ''malo wydam, bo nie pijaca jestem'' spadlam z krzesla jak zobaczylam cene soku pomaranczowego 13.50zl ZA SOK????????????

Daisy chodz do mnie na ciasto i jakies lody... poplaczemy razem nad swoja waga...chlip chlip wyobraz sobie, ze nawet moj maz wymysla mi wspaniale przezwiska:
- godzillka
-bambarylka
-glodomorra
i powiedzial, ze mi majteczki juz gina i jeszcze dodal, ze jak bede z polski wracac to juz sie pewnie bede turlac
Stary 2011-02-19, 12:01   #2742
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Lolcia jeszcze nie bylam dzisaj dopiero ide na zwiady po sklepach takze trzymaj kciuki bym sie nie zdenerwowala...
co do cen to wczoraj szlam na to spotkanie z moimi znajomymi i se mysle ''malo wydam, bo nie pijaca jestem'' spadlam z krzesla jak zobaczylam cene soku pomaranczowego 13.50zl ZA SOK????????????

Daisy chodz do mnie na ciasto i jakies lody... poplaczemy razem nad swoja waga...chlip chlip wyobraz sobie, ze nawet moj maz wymysla mi wspaniale przezwiska:
- godzillka
-bambarylka
-glodomorra
i powiedzial, ze mi majteczki juz gina i jeszcze dodal, ze jak bede z polski wracac to juz sie pewnie bede turlac
Paulizia, ja tez mam przezwisko nowe od 2 dni od męża: GRUBSON nie pozwolił mi juz jesc słodkiego.. a tez 2 literki lodzików od grycana w zamrazalniku czekaja

Sok 13,50? Ale litr czy szklanka? Bo jak szklanka to cena zaporowa

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ddaaiissyy czytałaś co napisałam wczoraj o Feretti? Jakie ty masz zdanie? Pytam, bo my razem Ricordo miałyśmy kupować

Paulizia a co u Ciebie z zakupami? Wykupiłaś nam pół kraju, czy jeszcze coś dla nas zostało? ..ale ceny chyba w UK atrakcyjniejsze, co?
Lolka, no wlasnie czytalam i chciałam Ci pisac... troszkę mnie "zbiłąs" z tropu ! I mam mętlik w głowie. Nie widzialam jej live, więc wierze Twoim słowom..
I co bedzie?????????
a ta co Paulizia bodajże podesłała? http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...454810361.html

W dotykku fajna ?? nie ogladałam tez jeszcze

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-19, 12:04   #2743
Paulizia
Wtajemniczenie

ddaisy ona w dotyku jets taka... no jak zwykla posciel, no nie wiem... nie jest wcale milusia czy cos, dosc sztywna, ale wydaje mi sie, ze po praniu i prasowaniu zmieknie z reszta trzeba Andziot zapytac, bo ona dla Zosi kupila ta posciel.
Stary 2011-02-19, 12:19   #2744
principessina
Zakorzenienie

Dzien dobry Kochaniutkie! Ja tez nocke mialam beznadziejna, usnelam po 1szej a obudzialm sie o 5.30 i znowu skolowana jestem, a mielismy dzis w planach odrazu po obiadku jechac do CH, pozniej na pizze i do kina, mam nadzieje ze nie przysne w miedzyczasie

anula_81 wczoraj troche czytalam o tych pryszczach w ciazy i prawda jest taka, ze jesli ma sie wysoki testosteron (zazwyczaj jak sie oczekuje chlopczyka...) to niestety syfy wyskakuja i nic tu nie pomoze, ja brode mam tragiczne, az wstyd z domu wyjsc, mam nadzieje ze po ciazy przejdzie...

Cytat:
aaaa... normalnie muszę Wam to pokazać

http://allegro.pl/super-smoczek-z-cz...466323435.html

http://allegro.pl/super-butelka-dla-...466323437.html

Jakby moja mother zobaczyła swojego pierwszego wnusia z takim smoczkiem i taką butelką, to by chyba od razu na zawał padła
violisia paskudne te butelki z czacha

Paulizia ale Ci zazdroszcze obzarstwa i tego, ze nawieziesz sobie troche rzeczy dla maluszka made in Poland
Stary 2011-02-19, 12:21   #2745
atiz
Rozeznanie

Cześć Dziewczynki,
Nie nadrabiam zaległości bo już stwierdziłam że z Wami to nie ma sensu
Dwa dni nie całe a tu 15 stron - przeginacie

Ja wczoraj na zakupach byłam ciuchowych.
Próbowałam kupić coś w czym będę wyglądać w miarę znośnie i kształtnie a nie jak wielka kulka.
Mąż ma urodziny 30-te za tydzień i chciałabym wyglądać jak człowiek.
Ale mówię Wam ciężko było !!!
Poza tym kupiłam w empiku piękny album dla dziecka.
http://arkady.wsofkrakow.com.pl/albu...,bid77640.html

Przecudnie opracowany, śliczne ilustrację i dużo miejsca na wklejanie swoich zdjęć.

Ja dziś znowu poza domkiem, powrócę w poniedziałek.
Ściskam mocno.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:23   #2746
Martulka000
Raczkowanie

GG do Martulka000 Send a message via Skype™ to Martulka000

Dzień dobry Brzuchatki

Mam pytanie do naszej skarbnicy wiedzy odnośnie telefonii komórkowej. Mam telefon w Play Long na abonament. Przyszedł mi niewiarygodnie duży rachunek do płacenia. Abonament wynosi 69 zł, do tego mam 350 minut do wszystkich sieci. I tu pytanie. Jak mam sprawdzić biling w internecie?? I czy w ogóle jest taka możliwość ?
24 kwietnia 2011 godz. 10:40
2900 gram i 54 cm

II kreseczki 09.05.2014
02.08.2014

Tylko ktoś kto rozumie i akceptuje Cię
Może być przyjacielem
Martulka000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:25   #2747
principessina
Zakorzenienie

atiz sliczny albumik!!!

Kochane zapomnialam Wam napisac, ze obserwowalam aukcje i przymierzalam sie do kupna rzeczy u nijakiego little_boy1 a dzis patrze, ze ma zawieszone konto, dobrze ze nic nie kupilam...

no i artykul na onecie i siusiakowych problemach chlopcow
http://dziecko.onet.pl/57954,6,9,mal...y,artykul.html
Stary 2011-02-19, 12:32   #2748
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
(..)
Lolka, no wlasnie czytalam i chciałam Ci pisac... troszkę mnie "zbiłąs" z tropu ! I mam mętlik w głowie. Nie widzialam jej live, więc wierze Twoim słowom..
I co bedzie?????????
a ta co Paulizia bodajże podesłała? http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...454810361.html

Ddaaiissyy zmobilizuj się i zajrzyj do jakiegos sklepu, gdzie mają Ferettii.. czekam na twoje zdanie.. bo to może ja zdziwiam W każdym razie, ja z niej zrezygnowałam..
Też myślę nad pościelą Paulizii Tym bardziej jak dzisiaj Paula napisała, że kolor na zdjęciach nie odbiega od rzeczywistości! Kruczaa też wczoraj cos podesłała, widziałaś?
http://www.nino-espana.pl/kolekcje-poscieli/canguro-red

Paulizia masz rację, że dla babci wnuki od strony córki są jakby bardziej "swoje".. chociaż nie wiem czy "swoje" lub "bliskie" to dobre określenie Dla moich rodziców i dla teściów mój Wojtuś to pierwszy wnuk, ale jakoś takoś wydaje mi się, że moja rodzinka bardziej szaleje.. Mam wrażenie, że rodzice męża spokojniej do mojej ciąży i wnuka podchodzą.
Udanych zakupków życzę Ja też na miasto sie zbieram i właśnie mężus już po mnie jedzie
Stary 2011-02-19, 12:44   #2749
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

jezu ale mi dzis słabo

tż poszedł do pracy. a ja chyba sie zdrzemne . cisnienie mam 120 /60 wiec chyba nie tragiczne?
ale czuje sie jakbym miala z 90/30
nie mam siły sprzartac, ale caly dzien bede sama wiec zdaze poki co pranie mam zrobionw i nawet rozwieszone

aha
wiecie co. dostałam wyprawke ciuszków od kuzynki tylko jest tam bardzo duzo ubranwekj z pluszu, np bluzeczki z długim rękawem z pluszu i śpiochy i sie zastanawiam czy ja to w ogole wykorzystam????
Stary 2011-02-19, 12:46   #2750
violisia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dzien dobry Kochaniutkie! Ja tez nocke mialam beznadziejna, usnelam po 1szej a obudzialm sie o 5.30 i znowu skolowana jestem, a mielismy dzis w planach odrazu po obiadku jechac do CH, pozniej na pizze i do kina, mam nadzieje ze nie przysne w miedzyczasie

anula_81 wczoraj troche czytalam o tych pryszczach w ciazy i prawda jest taka, ze jesli ma sie wysoki testosteron (zazwyczaj jak sie oczekuje chlopczyka...) to niestety syfy wyskakuja i nic tu nie pomoze, ja brode mam tragiczne, az wstyd z domu wyjsc, mam nadzieje ze po ciazy przejdzie...

violisia paskudne te butelki z czacha

Paulizia ale Ci zazdroszcze obzarstwa i tego, ze nawieziesz sobie troche rzeczy dla maluszka made in Poland
okropne :P ale to nie ja wklejalam:P hehe

a co do mojego linka o blizniaczkach faktycznie to trojaczki, jeden gdzies na uboczu

ja juz nie moge sie doczekac mojego bombelka jak bedzie zemna po tej stronie brzusia
violisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:47   #2751
listopadowa80
Zakorzenienie

Wpadłam na chwilkę życzyć Wam udanego weekendu

Ja niedługo jadę do teściów . Więc do poniedziałku Pa pa
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 12:51   #2752
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

renessme psieplasiam a jeśli chodzi o smoczek to może warto zainwestować zeby teściowa padła... spokój by był a ja odzyskałabym męża
trzeba się nad tym zastanowić

klaterina ja też chcę do IKEI

no i wiecie co dziewczyny jak tak można pierogami z truskawkami kusić... chyba pójdę na dół do kuchni po ciasto z galaretką bo tatuś przywiózł a co

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 13:05   #2753
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Andziotku[/B] i jak u Baby? Ja wczoraj tak na szybko przeczytałam, że się wybieracie do BABY i pomyślałam, że to jakiś sklep dzieciowy "BEJBI" budyńńń u mnie jak nic
niezłe jesteście w interpretacji moich postów

Cytat:

A ten magnez zalecił mi lekarz.. chyba mam do niego zaufanie-jest dyr i ordynatorem szpitala ginekolog-połozniczego wiec mam nadzieje, ze wie co gada.
Kazał mi brac ten Magnez forte 400, 2 x dziennie po jednej tabletce (choc na opakowaniu jest 0,5 tabletki dziennie!) a gdy będę miała mocne skurcze to UWAGA: moge przyjąć do 8 tabletek na dzien !!
powiem Ci z doświadczenie, że to że ktoś jest ordynatorem i dyrektorem to nie znaczy wcale że jest dobrym lekarzem, a raczej oznacza wręcz odwrotnie ..... (najczęściej choć nie zawsze oczywiście) .... orydanator musi zarządzać oddziałem, mieć pieczę nad wszystkimi, ma mnóstwo innych obowiązków i często nie daje rady jeszcze iść razem z medycyną do przodu, ma utarte schematy których się trzyma ... ma swoją renomę i to mu starcza ...

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
odnośnie tych pierogów z truskawkami i tych z serkiem i tych wczorajszych truskawek musiałam to czymś sobie zrekompensować no i wciągłam parę michałków w białej czekoladzie
jesteście okropne

Cytat:
może to cena ze szklanką była

Cytat:
ddaisy ona w dotyku jets taka... no jak zwykla posciel, no nie wiem... nie jest wcale milusia czy cos, dosc sztywna, ale wydaje mi sie, ze po praniu i prasowaniu zmieknie z reszta trzeba Andziot zapytac, bo ona dla Zosi kupila ta posciel.
ta pościel wcale taka mięciutka się nie zrobi po praniu .... trochę na pewno, ale taka milusia nie będzie
(choć ja jej nigdy nie prasowałam więc może to ją zmiękczy )

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 13:08   #2754
Paulizia
Wtajemniczenie

Lolcia jednak troszke sie rozni... kolor nie jest az tak jasny jak na zdjeciu. krateczka jest troszke ciemniejsza, ale mnie sie podoba. To kwestia gustu... nie chcialabym zebys potem np. nie byla zadowolona dlatego najlepiej spytac Andziot jak jej sie ta posciel sprawuje w uzytku

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Nie wiem czy za szklanke, bo nie zamowilam jeszcze nie nie popitolilo zeby za sok placic tyle kasy. wolalam zamowic koktajl, ktory byl w tej samej cenie

Andziot, ale zadowolona jestes? Jesli nawet Feretti za tyle pieniedzy nie jest mieciutka to ja nie wiem czego szukac z reszta ja mam juz zamowione i maly bedzie musial spac czy mu sie podoba czy nie
Stary 2011-02-19, 13:11   #2755
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Witam mamusie
Nie nadrobię Was za wczoraj, nie mam siły

Doczytałam tylko że Mattal ma jakąś zbudyniałą glukozę i aż sama poszłam sprawdzić swoją. U mnie na czczo 75 a po godzinie 99, więc chyba też szału nie ma W każdym razie lekarz nic nie mówił i chyba mieszczę się w normach.
"...prawidłowa glikemia na czczo to 60–99 mg/dl (3,4-5,5 mmol/l), w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia poniżej 140 mg/dl (7,8 mmol/l).
Za normoglikemię, czyli poziom cukru we krwi u zdrowego człowieka, przyjmuje się przedział 80–120 mg%. Niższe stężenie glukozy oznacza hipoglikemię, a wyższe oznacza:
stan przedcukrzycowy (ang. prediabetes) czyli:
nieprawidłowa glikemia na czczo (ang. IFG – Impaired Fasting Glucose): na czczo 100–125 mg/dl (5,6-6,9 mmol/l) lub
nieprawidłowa tolerancja glukozy (ang. IGT – Impaired Glucose Tolerance): w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą glikemia 140–199 mg/dl (7,8-11 mmol/l).
cukrzycę, gdy:
stężenie glukozy zmierzone o dowolnej porze doby przekracza 200 mg/dl i występują objawy hiperglikemii (polidypsja, poliuria),
dwukrotnie poziom glukozy na czczo przekracza 126 mg/dl (7,0 mmol/l),
w 2 godzinie testu doustnego obciążenia glukozą poziom glukozy przekracza 200 mg/dl (11,1 mmol/l)."

Mango08 A mi jeszcze nikt nic nie ustąpił, co więcej ludzie mnie przepychają, jak wsiadam do autobusu, a jak widzą, że idę do kasy, to wbiegają przede mnie

andziot Grzecznie siedziałam, czytałam książkę i rozwiązywałam krzyżówki, raz poszłam do łazienki No i potem podeszłam do badania, ale to z 10 kroków...

mary Ja się nawet wyspałam (rodzice mają całkiem wygodne łóżko ), ale za to obudziłam się prawie z niego spadając... I niech mi tż jeszcze raz powie, że się rozpycham, to nie wiem, co ja mu zrobię...

No i jeszcze muszę powiedzieć, że jestem ZROZPACZONA!
Zaprzestali produkcji ramek do gniazdek, które mam w mieszkaniu i muszę wymienić WSZYSTKIE gniazdka z powodu przemalowania ścian Bo nasze ramki były w kolorze ścian, a inne nie będą pasować

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 13:12   #2756
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

paulizia ja też chorowałam na tą pościel ale nie kupiłam niestety

ale też chcę...

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55

Edytowane przez vanes
Czas edycji: 2011-02-19 o 13:14
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 13:18   #2757
matallewar
Zakorzenienie

A teraz się jeszcze naczytałam o hipoglikemii i tak się zastanawiam, czy nie mam jej objawów... Kręci mi się w głowie, jest mi słabo, szybko się męczę, mam skoki temperatury (w sensie zimno mi, a zaraz uderzenie gorąca), wahania nastroju...
Ale wszystko to zwalałam na ciążę...

Zaczynam się martwić, a wizyta dopiero za 6 tygodni

andziot Wiesz może, czy internista może mi zlecić badanie obciążenia glukozą w ramach nfz i w razie czego zacząć leczenie od razu?? Bo za półtora miesiąca - zakładając, że to moje wyniki, a nie błąd laboratorium - to ja mogę w szpitalu wylądować z takim cukrem

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 13:19   #2758
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

princi, oj to nie pospałas ! Jedzac pizzke pomysl o nas Bo my uwielbiamy jedzonko włoskie i Ci zazdroscimy

Cytat:
Ddaaiissyy zmobilizuj się i zajrzyj do jakiegos sklepu, gdzie mają Ferettii.. czekam na twoje zdanie.. bo to może ja zdziwiam W każdym razie, ja z niej zrezygnowałam..
Też myślę nad pościelą Paulizii Tym bardziej jak dzisiaj Paula napisała, że kolor na zdjęciach nie odbiega od rzeczywistości! Kruczaa też wczoraj cos podesłała, widziałaś?
http://www.nino-espana.pl/kolekcje-poscieli/canguro-red
Lolus jade do galerii, moze tam znajde feretti w smyku albo cus..
Faktycznie ta od Kruczaa tez ładniusia !! mam młyn !!

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

Wpadłam na chwilkę życzyć Wam udanego weekendu

Ja niedługo jadę do teściów . Więc do poniedziałku Pa pa
Tobie tez udanego weekendu

Andziot, dziekuje Ci za wskazówki ! A ja sie tym faktem zachłysnęłam... chociaz jako lekarz ma b.dobre opinie na forum znanylekarz...
No nic to, tak czy siak nie biore wiecej jak 2 x magnez Jak po urodzinach? Suszy??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-19, 13:40   #2759
andziot
Zakorzenienie

Cytat:

Andziot, ale zadowolona jestes? Jesli nawet Feretti za tyle pieniedzy nie jest mieciutka to ja nie wiem czego szukac z reszta ja mam juz zamowione i maly bedzie musial spac czy mu sie podoba czy nie
ja jestem zadowolona z tej pościeli,
prałam ją wielokrotnie i nic się z nią nie dzieje ...
mam jeszcze jedną na zmianę i tamta jakoś po praniu się ciut zmecholiła i wcale taka miękka też nie jest ...

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

andziot Wiesz może, czy internista może mi zlecić badanie obciążenia glukozą w ramach nfz i w razie czego zacząć leczenie od razu?? Bo za półtora miesiąca - zakładając, że to moje wyniki, a nie błąd laboratorium - to ja mogę w szpitalu wylądować z takim cukrem
internista może zlecić takie badanie, ale jeśli podejrzewa cukrzycę, a u ciebie cukrzycy niet
nie wiem czy będzie chciał robić ten test jeżeli masz dobre cukry,
każdy organizm inaczej toleruje poziom cukru,
ty być może masz zawsze takie poziomy i tego nie czujesz, bo dla ciebie to normlane, cukrzyk gdyby miał taki cukier to pewnie w szpitalu by wylądaował z objawami hipoglikemii,
to tak jak z ciśnieniem jest, jeśli ktoś ma podwyższone zazwyczaj to jak mu sie obniży np dp 130/90 to będzie juz słaby, chociaż to normalne ciśnienie dla zdrowego człowieka ...

ty masz dość niskie te poziomy, ale nie są aż takie złe jak dla mnie,
ja jak w poprzedniej ciąży byłam już na diecie (bo miałam cukrzycę ciążową) to z rana miałam czasem 48, 55 do 60 góra. Byłam pod opieką diabetologa i ona rzeczywiście mówiła że to za niskie poziomy, żebym wieczorem zjadała jakieś orzechy, słonecznik itp czyli coś co bardzo długo uwalnia węglowodany, żeby w nocy nie mieć niskich poziomów,
ale nie robiła z tego powodu jakieś afery ....

może po prostu kup sobie paczkę MICHAŁKÓW w białej czekoladzie i podjadaj bez wyrzutów sumienia

Cytat:
Andziot, dziekuje Ci za wskazówki ! A ja sie tym faktem zachłysnęłam... chociaz jako lekarz ma b.dobre opinie na forum znanylekarz...
No nic to, tak czy siak nie biore wiecej jak 2 x magnez Jak po urodzinach? Suszy??
ja nie twierdzę że każdy ordynator tak ma, ale nie zawsze stanowisko świadczy o umiejętnościach ....
do profesora już na pewno nie poszłabym się leczyć !

a po urodzinach - ??
jakoś wyjątkowo bez echa przeszły
zjadłam tylko wczoraj pyszną karpatkę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-19, 13:40   #2760
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja korzystając z faktu, że mojego mięsożernego męża nie ma (ach, te góry) kupiłam sobie pakę pierogów z truskawkami. Zrobię je z masełkiem i cukrem i najem się tak, że nie będę umiała się ruszać...

Cytat:
Agus nie lubie rodzynek
ale wypilam dwa kubki jogurtu truskawkowego z banankiem na maslance
na obiad tez mam pierogi! RUSKIE

Otworzylam ta posciel z MILPOLu http://allegro.pl/14ele-posciel-haft...454810361.html
mam kolor jasny bez.
kolor zbyt bardzo nie odbiega od koloru na zdjeciu... wydaje mi sie, ze krateczka jest troszke w ciemniejszej barwie niz na zdjeciu. Jest to posciel bawelniana. W dotyku nie jest tak cudownie milutka, ale zaczynam podejrzewac, ze zdana taka nie jest Misiowy motyw jest zrobiony z pluszu i on jest bardzo milutki w dotyku. Baldachim jest w bardziej zoltawym kolorze, ale nie rozkladalam go takze ciezko mi powiedziec jaki bedzie efekt po zmontowaniu na lozeczku. Rozek cieplutki, nie usztywniany. Zawieszki dostalam serduszka. Jestem zadowolona. Podoba mi sie
Szukam teraz czegos na zmiane.
tych rodzynek tyle, ze kot naplakal
Cytat:

- godzillka
-bambarylka
-glodomorra
hehe

Cytat:
Paulizia, ja tez mam przezwisko nowe od 2 dni od męża: GRUBSON nie pozwolił mi juz jesc słodkiego.. a tez 2 literki lodzików od grycana w zamrazalniku czekaja

I co bedzie?????????

ja jestem ciezaroweczka
zjadlam 8 pierozkow
alez byly za.je.biaszcze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości