Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerwcowe - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Brzuszki wielkie, nogi spuchnięte a mamy MAJOWO-CZERWCOWE ciągle uśmiechnięte 9 15,52%
Wózki odlotowe, wypraweczki nowe. Szczęśliwe mamusie majowo-czerwcowe. 5 8,62%
Wiosenne promyki słońca chwytamy a wkrótce dzieciaczki witamy! Mamusie maj-czerwiec 2011 13 22,41%
Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki! 31 53,45%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-03, 15:52   #1561
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009
Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

No to elegancko! Synuś rośnie jak na drożdżach - ładnie Ci się termin przesunął Ale czytałam, że tylko pierwsze usg może sugerować inny tp niż terminu ostatniej @ bo kolejne są już mało wiarygodnie gdyż dzieci rosną skokowo i coś tam coś tam jeszcze
Lekarz też nam o tym mówił. A na 1 usg ( prenatalnym ) tp wychodził na 10 maja. Więc pewnie tej daty będziemy się trzymali
I nie wiem, co z tą cesarką, jak się Pepe odwrócił?? Pewnie podejmiemy decyzję w kwietniu.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:52   #1562
migotka03
Zadomowienie

Dot.: Kopniak tu, kopniak tam, nowe życie w sobie mam. Mamusie wyjątkowe majowo-czerw

Witam! Ja tak dzis leniwie podczytuje Bo nie mam za bardzo siły na pisanie.

Zjadłam dziś dwa pączuszki i jeszcze bym chciała, ale juz nie mam I tak myśle co by tu innego zjeśc

Anulinka gratuluję udanej wizyty a z nereczką napewno będzie dobrze skoro lekarz tak mówi

Kasia86 za wizytę

Anula też bym zjadła faworki

Grazin ale dużo masz ciuszków, ja to mam tyle, ze nawet nie ma sensu do pralki wkładać ale może coś jeszcze dokupię.

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 15:52   #1563
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
a ja sie wzielam za segregacje...ale szczeka mi opadla....
powiedzcie czy ktoras z was ma tyle ciuchow co ja!?!?!?! czy kompletnie mi odbilo?!?!?!?

Załącznik 3791077
i zeby wam sie odwdzieczyc za te paczki, wstawiam wam na smaka (a co...?!?!) moje faworki, trzeci polmisek w trakcie konsumpcji autorki
Załącznik 3791078
Kochana nie odbiło ci mam podobną ilość, albo i więcej ciuszków, samych spodni to będzie z 15 par
Dopiero jak wczoraj układałam to zobaczyłam że tyle rzeczy już nagromadziłam

Jej za niedługo muszę spadać na zebranie do szkoły nie powiem żeby mi się jakoś bardzo chciało iść
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:01   #1564
ania2631
Wtajemniczenie

Dziewczynki-w przyszłym tygodniu chciałabym kupić już wózek z racji tego że wchodzi wiosenna gama kolorystyczna...Ale wszyscy mi odradzają mówiąc ,że wózek kupuje się na końcu.Kurcze już sama nie wiem.Co o tym sądzicie? Kupować czy się wstrzymać?
Stary 2011-03-03, 16:04   #1565
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Anula ale faworków narobiłaś , ja też teraz pojadłam faworków - moja siostrzyczka przywiozła
A ciuchów dla małej mam podobną ilośc i nadal coś tam znoszę, mimo że obiecuję sobie, że nie będę. Najlepsze jest to, że moja mama i siostry mówią mi, że zwariowałam, że nawet raz nie założę, a one cały czas też coś przynoszą
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:04   #1566
ania2631
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja sie wzielam za segregacje...ale szczeka mi opadla....
powiedzcie czy ktoras z was ma tyle ciuchow co ja!?!?!?! czy kompletnie mi odbilo?!?!?!?

Załącznik 3791077
i zeby wam sie odwdzieczyc za te paczki, wstawiam wam na smaka (a co...?!?!) moje faworki, trzeci polmisek w trakcie konsumpcji autorki
Załącznik 3791078
,ale mi ochoty na faworki narobiłaś.Powiadasz trzeci półmisek,ale największy......Też niezła wyprawka.

Edytowane przez ania2631
Czas edycji: 2011-03-03 o 16:06
ania2631 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:06   #1567
migotka03
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania2631 Pokaż wiadomość
Dziewczynki-w przyszłym tygodniu chciałabym kupić już wózek z racji tego że wchodzi wiosenna gama kolorystyczna...Ale wszyscy mi odradzają mówiąc ,że wózek kupuje się na końcu.Kurcze już sama nie wiem.Co o tym sądzicie? Kupować czy się wstrzymać?
Jak masz kasę to kupuj

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:07   #1568
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Ania jeżeli uważacie np. że teraz cena będzie bardziej korzystniejsza i macie gdzie trzymac to kupcie teraz, a jak nie ma to znaczenia to później. Ciężko mi doradzic. My np. mieliśmy kupowac nowy wózek, więc czekaliśmy, trafiła się naprawdę fajna oferta z używanym i kupiliśmy , życie zweryfikowało
Stary 2011-03-03, 16:09   #1569
Marina1
Zakorzenienie

"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:11   #1570
Lolka1212
Zadomowienie

Kasia86, Anulinka za wizytki!

Anulinka sliczne zdjęcie Piotrusia dostaliście!!!

Kiara, ale zakupki! Skarpeteczki wymiatają szkoda, że róż w zestawie, inaczej wziełabym dla mojego synusia

Anula ile ciuchów!! A ile faworków
Stary 2011-03-03, 16:13   #1571
anula_81
Zakorzenienie

kocham was dziewczyny!!!
od razu mi lepiej jak mowicie ze tez macie podobna ilosc! poukladalam rozmiarami i bede prasowac od najmniejszych
mam dzis ambitny dzien, potem fryzjer o 19-stej z TZtem a potem IKEA jak sil nam wystarczy

wracam do prasowania, ale wieczorem na pewno wpadne,
dzieki was nie czuje sie wariatka, ze tyle ciuchow mam

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

aa i ZAPRASZAM NA FAWORKI oczywiscie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:15   #1572
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ja się tam jakoś waga nie przejmuję mój młody wygląda jak normalne dziecko, hehe ani nie gruby ani nie chudy taki w sam raz, ma 4 lata i waży 15 kg
Wiem, że dzieci są różne jedne szybko przybierają na wadzę inne wolniej ale przecież jak taki brzdąc już zaczyna raczkować to nawet te szelki nie będą w stanie go zatrzymać w tym leżaczku To będzie chciał zmacać, tamto obślinić
Musisz mieć świadomość, że to nie jest rzecz która ma długo służyć...
u nas jak już młody wszędzie "wycierał kurze" sprawiliśmy mu chodzik. Są zdania za i przeciw takiej zabawce ale to dopiero był szał mógł dotrzeć dalej i wyżej
Moja córeczka też ma 15 kilo Szczuplutka jest, ale nie chuda

Doczytałam Was i idę się walnąć na łóżko. Umyłam dziś prawie wszystkie okna, więc teraz trzeba poleżeć. Dotleniłam się przy okazji, bo taka piękna pogoda. Teraz wypadałoby jeszcze posprzątać i pomyć, ale przecież za dwa dni jest sobota
Od poniedziałku zaś chwytam się ciężkiego kalibru, czyli szaf. Muszę wykorzystać przymusowe wolne mojego męża
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:17   #1573
Lolka1212
Zadomowienie

Dziewczynki a kupujecie wałeczek :
http://allegro.pl/bezpieczne-waleczk...467912616.html
??

Jakie macie zdanie i opinie?
Stary 2011-03-03, 16:18   #1574
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
Dokładnie tam były, gdzie napisałaś, ale wstyd , dobrze że nie zadzwoniłam do sprzedawcy, to przez to zapączkowanie od rana

anulinka2009 samedobre wieści, super że z maleństwem wsio gra, a skoro z nereczką tak może być, to miej nadzieję, że faktycznie wszystko się unormuje.
Ja też chcę szybszy termin bo po ostatnim usg przesunął mi się ..... ale w siną dal
Dobrze, że były
Spokojnie, to tylko zbudynienie

anula Jak możesz... Ja nie mam ani pączusia w domu. Ani jednego faworka! NIC
I nie mam czasu iść na piechotę do sklepu, a tż wziął auto

ania Ja wózek już mam, a z tego, co widziałam sporo z nas już kupiło

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:24   #1575
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupilam wozek w 28 tyg,
masz kase, to kupuj
niech se mowia co chca
my na wozek dostalismy, wiec kupilismy, ale sama chcialam tez ku[ic wczesniej

Cytat:
kocham was dziewczyny!!!
od razu mi lepiej jak mowicie ze tez macie podobna ilosc! poukladalam rozmiarami i bede prasowac od najmniejszych
mam dzis ambitny dzien, potem fryzjer o 19-stej z TZtem a potem IKEA jak sil nam wystarczy

wracam do prasowania, ale wieczorem na pewno wpadne,
dzieki was nie czuje sie wariatka, ze tyle ciuchow mam

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

aa i ZAPRASZAM NA FAWORKI oczywiscie
rob kakało wbijam i zabieram chalke, ktora mi sie upiekla
Stary 2011-03-03, 16:24   #1576
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Dziewczyny, zmykam na szkołę rodzenia
Totalnie mi się nie chce, jestem zmęczona po dzisiejszej wizycie w Katowicach , tym bardziej, że jeszcze na zakupach byliśmy i trochę zeszło.
Dzisiaj na zajęciach ma być wykład o karmieniu piersią i gdyby nie to wzięłabym sobie wolne od szkoły
Mam nadzieję, że dzisiaj skończy się wcześniej niż zwykle, bo tam zasnę
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:24   #1577
spice1985
Zadomowienie

Cześć Ja zjadłam dzisiaj już 2 pączki i niepotrzebnie weszłam na stronę z wypiekami i zobaczyłam mój ulubiony tort Dacquoise...i teraz ciągnę męża żeby mnie na miasto zawiózł http://mojewypieki.blox.pl/2011/02/T...istaKomentarzy

Normalnie zaraz się ubieram i jedziemy

Co do bujaczka to ja też kupuję na allegro z fisher price, coś takiego: http://allegro.pl/fisher-price-lezac...430855868.html Chyba Mary_poziomkowa go wklejałaś,tak?

Zęby Hanusi
spice1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:26   #1578
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Jak chcesz kupic teraz to poprostu kup.
Ja mam termin pozniej niz Ty a wozek juz kupiony. Mialam kupic nowy dopiero w kwietniu albo w maju, ale trafila sie okazja kupic uzywany, taki co zawsze chcialam miec a na nowy wozek tej firmy mnie nie stac. Kupilam wiec puki byla okazja.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:28   #1579
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
zrobiłąm tylko kilka bo wszystko jest jeszcze nie prane i wymięte jak krowie z gardła
1. pan hipek i czerwone trampciochy
2. częśc syfku w moim pokoju, jeszcze mam rzeczy w szafie u mamy ale nie mam chyba siły juz na nie:P
3. seledynkowy sweterek ze srebrną niteczką (miał byc dla ZUZI ) zdjęcie nie oddaje jego uroku ale jest prze śliczny w ciucholandzie za 7 zl:P ale bedzie musiał czekac do innej ciązy
body z napisemk kocham moja babcie oczywiscie kupiła moja mama
no i jeszcze skarpety z zabciami one maja w srodku jaka grzechotke
super ciuszki! a dresik

Cytat:
Napisane przez Kiara76 Pokaż wiadomość
A ja się przywitam i pochwalę moimi zakupami - właśnie kurier przyjechał

http://allegro.pl/usztywniany-przewijak-na...1478896319.html
http://allegro.pl/praktyczny-pokrowiec-fro...1463507104.html
http://allegro.pl/wkladki-laktacyjne-tomme...1464043491.html
http://allegro.pl/butelka-antykolkowa-260m...1465603041.html
http://allegro.pl/bezpieczne-nozyczki-tomm...1470190606.html
http://allegro.pl/praktyczna-szczotka-do-m...1474327812.html
http://allegro.pl/sliczne-skarpetki-z-abs-...1485188167.html
http://allegro.pl/poporodowe-ginekologiczn...148627356 2.html
http://allegro.pl/koszula-kopertowa-ciazow...1457048457.html
http://allegro.pl/hello-kitty-body-bluzecz...1473850928.html

Tylko zmartwiłam się , bo jak oglądałam ten sztywny przewijak w sklepie, to pod spodem miał takie ograniczniki przesuwania się po łóżeczku, a ten nie ma i boję się, czy mi kiedyś nie zsunie się z łóżeczka, jak maluch bedzie np. wiercił się
Teraz doczytałam na aukcji, że miał być jednak kołek przeciwko przesuwaniu się, a jednak go w paczce nie ma, ki czort, może nie zauważyłam ?
Piękna koszula

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

My już po wizycie. A prosiłam, aby tyle nie pisać, nadrabiałam 45 minut

Pepe jest dalej chłopczykiem, nic nie odpadło, a to co ma prezentuje się wyjątkowo okazale ( było super widać ).
Wszystkie parametry są w normie, jedynie w jednej z miedniczek nerkowych widać zbierający się mocz. Lekarz mówił, że w przypadku chłopców tak bywa i nie powinno być z tego powodu problemów, ale trzeba to obserwować.
Najlepsze jest to, że Pepe się odwrócił i w tej chwili główka jest już na dole ( musiał to zrobić w ciągu ostatnich 3 dni ).
Szacunkowa waga to 1667g, czyli niemało, a tp wg dzisiejszych badań to 3 maja Trochę jestem w szoku, bo wg @ wychodziło 16.05.
Mamy filmik i parę zdjęć, ale tylko jedno buzi, resztę jakachiś narządów.
TŻ zrobi jakiś krótki filmik czy screeny. Nie robiliśmy dodatkowo 4D, bo to już rozbój w biały dzień - samo badanie kosztowało 180 zł plus 30 zł za płytkę, a gdybyśmy chcieli dodatkowo 4D to jeszcze 120 zł więcej ( a to w sumie 3 czy 4 minuty trwa ). Za tą kasę mamy papmpersy na m-c dla Pepe.
Trochę się zamrtwiłam tą nereczką, ale mam nadzieję, że wszystko się ustabilizuje. Nie chcę uprawiać czarnowidztwa, już nawet TŻ mnie skrzyczał. Będzie dobrze. Musi być

Oto nasz synuś, a ten bąbelek koło ust to pępowina:
Jakie piękne zdjęcie Śliczny jest!

moria przeczytaj proszę priv ode mnie

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:31   #1580
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
??

Też się właśnie nad tymi wałeczkami zastanawiałam robiąc wczoraj zakupy u tego sprzedawcy, tym bardziej, że koszt nieduży, ale nie wiem - nie znam się czy to praktyczne czy nie?
Stary 2011-03-03, 16:31   #1581
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kwiatecek Pokaż wiadomość
aga_pe powinnismy sie napisc teraz razem winka, ale jedyne co nam mozna to herbatka z miodem, choc zapraszam.
chetnie

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość

zjadłabym z budyniem i czekoladą ale małż kupił tylko z marmoladą

ja mam non stop dzień dresiarza i to na dodatek chodzę w dresach TŻ bo moje za małe, więc wyglądam dość debilnie jak jakiś raper
haha , mozemy porapowac razem dzisiaj

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
agnieszka_pe25 ale zdzierają za te badania ! Przecież to nie jest nasze widzi mi się... a konieczność ! Nie my same, sobie je wymyślamy.. to nie jest zabieg typu "mam zły dzień, powieksze sobie usta"
na szczęscie ja mam wszystko za friko bo małż za mnie płaci ubezpieczenie.. ale ma tak wspaniałe ubezpieczenie, ze za urodzenie dzidzi nie dostaniemy ani grosiczka

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Witajcie, ja już w domku

Glukoza wcale nie taka zła miałaś rację ddaaiissyy

Wyniki też ok. Na czczo 75, po godzinie 101 mg/dl Słodkie można nadal wcinać!

Waga 54,7 czyli przez miesiąc przybrałam prawie kilogram. U dzidziunia wszystko super, wymiarami odpowiada 24 tygodniowi, więc prawidłowo. Tylko główka troszeczkę mniejsza. Pytałam czy powinnam się martwić tą główką, a lekarka się zaśmiała i powiedziała, że oczywiście, że nie. "Poza tym Pani też ma małą główkę" usłyszałam No fakt- mam! Zapomniałam zapytać ile niunia waży Leży główką w dół, niestety buzi nie widzieliśmy bo leży tyłem. Te malutkie pięty

I nadal płeć nie potwierdzona. Wypięło się dupcią i nic nie było widać. Usłyszałam, że między nóżkami nic nie widać dzisiaj. Na moje pytanie czy będzie córunia, usłyszałam tylko, żeby jeszcze nie kupować różowych ubranek.

Jestem happy, że wszystko super, szyjka macicy też

Dziękuję za kciuki!!

I melduję, że jednego paczka już zjadłam
super, gratki

Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Ja się tam jakoś waga nie przejmuję mój młody wygląda jak normalne dziecko, hehe ani nie gruby ani nie chudy taki w sam raz, ma 4 lata i waży 15 kg
moj ma prawie 5 i wazy 16 jakos tak

kochane doczytuje was, jestem na 51str, ale pisze co i jak po wizycie

jednak ide do szpitala ze wzgl na ta hemoglobine

ide w poniedzialek na min 4dni.

reszte napisze pozniej bo ide teraz na spacer

moria dzisiaj kupilam monitor oddechu ten a angelcare, sam bez niani, bo niania mi nie potrzebna
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:33   #1582
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Kurczę czekam i czekam na mojego Tż od godziny, dzwonił, że u klienta mu sie przedłużyło i jeszcze do pracy musi wrócic....a ja chcę gyrosa
Stary 2011-03-03, 16:34   #1583
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
??

Jezeli dziecko faktycznie powinno spac na boku to wydaje mi sie to bardzo praktyczne.
Tylko co do tego kladzenia dziecka caly czas mam watpliwosci. Zauwazylam, ze duzo ludzi kladzie dzieci na boku a we wszystkich informatorach o ciazy jakie dostalam ze szpitala jest napisane, ze dziecko powinno byc kladzione na plecach.
Stary 2011-03-03, 16:35   #1584
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość

moria dzisiaj kupilam monitor oddechu ten a angelcare, sam bez niani, bo niania mi nie potrzebna
Jak to.... przecież hemoglobinka nie spadła? Pisz Nam tu szybko Aga co i jak
Stary 2011-03-03, 16:47   #1585
ania2631
Wtajemniczenie

Dziewczyny macie rację .Nie będę słuchać życzliwych ludzi..Po prostu go kupię.Z resztą to co ma się stać to i tak się stanie z wózkiem czy bez.Dzięki!
Stary 2011-03-03, 16:49   #1586
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
(..)

(..)
Aga_Pe do szpitala? O o ! ..ale 4 dni to nie dużo.. szybko minie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Jezeli dziecko faktycznie powinno spac na boku to wydaje mi sie to bardzo praktyczne.
Tylko co do tego kladzenia dziecka caly czas mam watpliwosci. Zauwazylam, ze duzo ludzi kladzie dzieci na boku a we wszystkich informatorach o ciazy jakie dostalam ze szpitala jest napisane, ze dziecko powinno byc kladzione na plecach.
Może Andziotek nam pomoże

Z moich informacji wynika, że taki wałeczek jest dobry i użyteczny, gdy dzidzi się ulewa i spływa pokarm, bo wtedy nie blokuje buzi.

Ale tylko wtedy wałek jest używany, normalnie niemowlaczek powinien spać na pleckach..

Hmmm
Stary 2011-03-03, 16:51   #1587
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny macie rację .Nie będę słuchać życzliwych ludzi..Po prostu go kupię.Z resztą to co ma się stać to i tak się stanie z wózkiem czy bez.Dzięki!
otoz to

ale sie rozleniwialam
Stary 2011-03-03, 16:53   #1588
listopadowa80
Zakorzenienie

Aj Dziewczyny kusicie tymi pączkami i faworkami.

Gusiagatko, Kasia, Anulinka - gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczkówklask i:. Anulinka - śliczny profil ma Twój Pepe. Gusiagatko - chłopak będzie, Kasia - właśnie ja we wtorek też mam mieć pobrany wymaz, ostatnio mi gin o tym wspominał. W pierwszej ciąży nie miałam, a teraz to już chyba robią rutynowo.

Moniqac, ja wiem, że cukrzycy typu 2 nie muszę mieć na starość, no ale taka nietolerancja w ciąży do niej predysponuje. No oby nie
Ja bardzo nie lubię kłucia paluchów, ale mus to mus. W zasadzie to bardziej nie lubię tego uczucia po nakłuciu - jak dotykam opuszki.

Lolka - ja nie wiem, czy warto kupować taki wałek. Dziecko najlepiej układać na pleckach - zmniejsza się ryzyko śmierci łóżeczkowej.
A jak będziesz chciała ułożyć dziecko na boku to możesz podłożyć 2 zrolowane kocyki lub poduszeczki (tak przy Adrianku robiłam).

Marina - witaj w naszym wątku. Napisz coś więcej o sobie, czy spodziewasz się chłopca czy dziewczynki
A może masz jakieś zdjątka dzidziusia i brzusia

Monika - ale pokaźny i okrąglutki brzusio

Anula - no masz tych ciuszków, ja mam dużooooo mniej (na razie)
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:54   #1589
MoniaK
Zakorzenienie

Drzemka poobiednia zaliczona, więc doczytuję o czym rozmawiacie

Kasia, Anulinka, cieszę się że wizyty udane

Anula, ale faworki

Agnieszka_pe, jak to szpital? Mów szybko co i jak.

Zjadłam dziś dwa pączki ale chodzi za mną jeszcze jeden z budyniem i czekoladą. Myślicie że to byłoby już za wielkie obżarstwo?
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-03, 16:55   #1590
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Aga_Pe do szpitala? O o ! ..ale 4 dni to nie dużo.. szybko minie

Może Andziotek nam pomoże

Z moich informacji wynika, że taki wałeczek jest dobry i użyteczny, gdy dzidzi się ulewa i spływa pokarm, bo wtedy nie blokuje buzi.

Ale tylko wtedy wałek jest używany, normalnie niemowlaczek powinien spać na pleckach..

Hmmm
Przydala by sie opinia kogos, kto sie na tym zna bo doswiadczone matki z mojego otoczenia wlasnie na boku klada mimo, ze dziecko odbilo i nie ulewa a znowu szpitalne informatory mowia co innego i juz zbaranialam z tego wszystkiego bo nie wiem jak to w koncu byc powinno.

Ale wydaje mi sie, ze faktycznie jak ulewa to na boku a jesli wszystko jest ok to pozycja na pleckach.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości