Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III - IV - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł następnego wątku??
Nasz autobus na porodówkę gna, wypatrujemy go każdego dnia, mamy III-IV 4 7,02%
Autobus na przystanku staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 5 8,77%
Autobus na porodówce staje, codziennie któraś z nas mamą zostaje, mamy III-IV 3 5,26%
Autobus do porodu gna, przybywają dzieciaczki każdego dnia, mamy III-IV 0 0%
Autobus do porodu gna, dzieciaczki rodzą się każdego dnia, mamy III-IV 13 22,81%
Nasz autobus gna do przodu coraz bliżej czas porodu, mamy III-IV 32 56,14%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-07, 12:26   #4621
tola3804
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cześć Dziewczynki!

Kalinaaa! Serdeczne gratulacje! I buziaczki dla Hani! Czekam na fotki!

Tity! Szymelka! Monti! Śliczne te Wasze dzieciaczki! Cud, miód i orzeszki! Buziaczki dla nich!

Pozdrawiam!
Stary 2011-03-07, 12:28   #4622
megi2015
Zadomowienie

Dot.: Mamusie jak pączusie, miłością nadziane czekające na szczęśliwe rozwiązanie III

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
nika, współczuję przeziębienia, mam nadzieję, że szybko wydobrzejesz

a ja dziś zaczynam 40 tydzień
boję się coraz bardziej, ale mogłoby się coś ruszyć....
dziś chyba zmolestuje tż (chociaż szczerze, nie mam na to ochoty ), ale może na jutrzejszym KTG wyjdzie coś więcej niż jeden skurczyk....
iweczka 40 ci strzeliła - super !!!

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny tak szybko, się postaram bo mały pewnie się zaraz obudzi
Wczoraj wyszliśmy ze szpitala
We wtorek jeszcze przed wyjazdem jeszcze położyliśmy się obejrzeć serial, żeby szybciej zleciał czas, a tu w połowie odcinka chlup.... No to pojechaliśmy, 2 godziny leżałam ze skurczami pod ktg i potem mnie uśpili, pocięli, po obudzeniu zaraz dali mi Leosia i tak z nim leżałam kilka godzin Niestety muszę karmić przez kapturek, ale je jak smok i jestem wykończona. Jeszcze mi się nie udało przespać 2 godzin ciurkiem. Mam nadzieję, że z czasem to się unormuje. Skurcze miałam dość mocne jak leżałam, ale do wytrzymania, chociaż co 5 i co 2 minuty, w drodze do szpitala i w szpitalu ciągle przeciekałam i trochę niekomfortowo było. Najnieprzyjemniejszą częścią było leżenie w skurczach z cewnikiem. Ale długo to nie trwało. Po obudzeniu czułam się jak świadoma wszystkiego roślinka, ani oczkiem, ani rączką i bardzo bolało, ale potem już coraz lepiej. Jeszcze 2 dni brałam leki przeciwbólowe. Po 24 h dopiero pozwolili mi wstać, kręciło się w głowie, ale nawet zaszłam do łazienki o własnych siłach. Tak już nieźle się poruszam od przedwczoraj, chociaż ciągle boli i piecze, ale to już niebo a ziemia. To tak ze strony technicznej, chociaż pewnie mało która z Was będzie usypiana
Jak już zaczęłam dobrze widzieć po przebudzeniu, przynieśli mi niunia, oh jak sobie wzdychał biedniutki Dalej wzdycha często. Ma taką delikatną buziunię. Płacze tylko jak chce jeść i przy przewijaniu trochę. Je jak smok. Czasami godzinę potrafi ssać, albo w ciągu 1,5 godziny 3 razy po 20 minut. No i cały czas robi kupki Co zje to sru Ale podobno to normalne na początku Noce w szpitalu były truudne, chociaż mój najmniej płakał, ale dwie dziewczynki z sali tak czadu dawały, że ogłuchnąć można było. No i mały ciągle chciał jeść i też często kwilił, już mi położne zaczęły współczuć bo jak zombie w nocy siedziałam ciągle, na leżąco nie mogłam go karmić i lulać bo musiałam go dźwignąć do łóżka, a to ponad moje siły było jeszcze. Później się okazało, że chciał być przy mamusi, bo spał dłużej i dał mi pospać jak czuł, że jestem blisko. A dzisiaj to już bajka po prostu obudził się w środku nocy tylko raz i potem dopiero nad ranem Tatuś jest zakochany i ochoczo zmienia mu pieluszki
No to z grubsza tyle
Aha no i opieka w szpitalu w takiej pipidówie jak moja była boska. Tylko dziecko chwilę dłużej płakało to przychodziły, cały czas opowiadały jak się zajmować, doradzały itd. itp. Bardzo jestem zadowolona z pobytu

No tak, trochę mnie ominęło, ale troszkę jednak musiałam pocierpieć ze skurczami. Ale to dobrze. Nie wiem czy jest czego zazdrościć jeśli chodzi o cc. Ból był bardzo duży przez kilka dni i jak mówią, że jak się już wstanie to potem jest z górki u mnie się nie do końca sprawdziło, kilka dni bardzo bolało i każda czynność sprawiała duży ból, który przechodził bardzo stopniowo przez te dni. Także są plusy i minusy.
nie martw się będzie dobrze

Trzymam kciuki!!!
No i widzę, że się nowe mamusie rozpakowały, więc serdecznie gratuluję!!!!!

Wstawiam jeszcze zdjęcie mojego uśmiechniętego słoneczka
dziękujemy za opis - a na ten uśmiech mały będzie podrywał dziewczyny

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za szybki poród

ale , zaraz, zaraz Castia, chwileczke, zatrzymaj sie, jeszcze ja mam termin na dziś i nie tylko ja, my tez chcemy wsiąść heloooołłłłłłl

śliczny maluszek

no własnie, mnie też, halo, stop, niech ktoś zatrzyma ten autobus na moim przystanku

Tak, kaalinaa planowała poród w domu

No ja się witam, dzień dobry pieknie .

Dzis skończyłam 40 TC
dzis mój TP, ale u mnie cisza...
niutka żal mi już ciebie - kobitko do roboty - rodzić trzymam kciuki abyś była zaraz po castii

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane
mało się teraz udzielam, bo brak mi siły i fizycznej i psychicznej. Wczoraj to z godzine przeryczałam i nie odzywałam się do nikogo. Mam już dość wszystkiego. Dzisiaj nie lepiej. Fizycznie też jestem słaba, duszno mi, nogi po chwili stania czuje jak po maratonie. Na dodatek stopy mam spuchnięte jak nigdy do tej pory. Dlatego nie chce Wam tu udzielać mojego podłego nastroju.

Dzisiaj mam wizyte w południe i gin, więc trzymajcie kciuki. Dzisiaj dowiem się wszystkiego już o mojej cc.

Gratulacje dla mam
głowa do góry kochana daj znać jak poznasz datę cesarki

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

dzwonila do mnie moja babcia chwile temu i placze mi do sluchawki ze zaziębie dzieciaka w brzuchu i nie bedzie chcial rosnac i bedzie plakal jak sie urodzi. no masakra. bo bylaw czwartek u nas i po pierwsze bylo zimnno-jej, bo mi ciagle goraco, i po drugie mialam nisko spodnie dresowe i bluzka mi troche nie dochodzila do nich i moze 2 cm byly odsloniete. ale jak leze to i tak zawsze sie kocykiem przykrywam. jak ja nie lubie zabobonow. mama mi kiedys mowila ze jak ja sie urodzilam, a byl to porod kleszczowy wiec mialam na glowie 2 guzy, to babcia kazala mnie w wozku zostawic na kilka dni w ciemnym kącie, mocno scisnac te guzy, poczym przelewala cos nad moja glowa i odczyniala jakieś modły. no ludzie!!!!

Cytat:
Napisane przez vanes Pokaż wiadomość
a ja mam zmywarke ale chyba do dupy bo nie domywa tak więc i tak przy zlewie stoję pół dnia... kolejny plus że nie muszę się ruszać bo wciąz leżę w łóżku
to zależy czy wkładasz całkiem brudne rzeczy do zmywarki takie zaraz po jedzeniu, czy lekko je opłukujesz. my zawsze opłukujemy i mam wszystko super domyte, lśniące i pachnące.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Hej mamuśki !

03.04.2011 o 18.35 przyszedł na świat nasz synek Fabianek

jestem zakochana i moje serce pęka z nadmiaru miłości, nigdy bym siebie nie posądziła o taką dawkę uczuć.... a jednak....

wszystko zaczęło się już 03.03.2011 nawet pisałam niutce że mogłabym rodzić w ten dzień, bo i na ćwiczeniach bym była i pączka bym zjadła
cały dzień byliśmy poza domem, szkoła, sklep, urząd.. pod koniec dnia padałam na pyszczek... zapodaliśmy sobie film i wypiłam do niego Karmi.
mój dziubek cały dzień się nie ruszał,ale po karmi zaczął fikać więc ok.
Po filmie poszłam siku i nagle patrze i mam mokro, a zaraz potem odszedł mi czop..

jednak nic się dalej nie działo, postanowiliśmy ,że położymy się i poczekamy godzinkę i pojedziemy do szpitala przez te wody.
No i zasnęłam i ..wstałam o 8 rano
wody zaczęły się sączyć konkretnie więc ogarnęłam się i pojechaliśmy do szpitala, niestety wody leciały a skurczy zero, akcji nie ma więc podali mi oksy

Już wiem czemu kobitki boją się wywoływanego porodu... ah tak jak napisała patrycja_22 łatwo nie było. Ale dzięki Bogu trafiłam na super położne, mówiły mi ,że to kryzys 7mego ceyntymetra,że dam radę.
Ulgę przynosił prysznic, na prawdę warto tam iść, ciężko było bo miałam kroplówkę ale woda przynosiła ulgę.
Już nie miałam sił bo 8 godzin się męczyłam, przyszedł lekarz i pytam się ile cm rozwarcia a on ile bym chciała? Ja 'prosiłam' o 9 bo już nie miałam siły na nic, a on mówi ,że 10 i zaczynamy !

Położona powiedziała,że teraz ostatnia faza i wszystko zależy ode mnie.. czy to będzie trwało 15 minut czy 2 godziny. I dostałam mocy niewyobrażalnej , Tż bardzo mi pomagał, od rana był przy mnie , na sali cały czas, kazałam mu jechać coś zjeść ale nie chciał... kiedy musiałam przeć przytrzymał mi głowę, nogi i nasz synek w 15 min był na świecie.. Boże jakie cudowne uczucie!
warto warto warto... tż popłakał się, ja to samo... moje maleństwo kochane....
3450 g i 58 cm.. a on dla mnie jest jak okruszek...
najlepsze,że nawet w ciuszkach 56 się topi. Wysłałam Tż na zakupy ciuszkowe dla Niego ...

Mruczy jak kotek, tuli się cały czas.. jestem zakochana, stwierdziliśmy z narzeczonym ,że to jest najpiękniejszy cud jaki w życiu nas spotkał...

Obecność ukochanego dużo dała, nie wiem czy dałabym radę sama .. a te sms które mi pisał jak od nas pojechał chyba zachowam do końca życia.

Laktacja się rozkręciła i na prawdę jak dzisiaj rano zobaczyłam własne piersi to ich nie poznałam z karmieniem nawet dobrze nam idzie chociaż to mały niejadek... tuleniem by tylko żył i pieszczotkami, jeść nie musi ale walczymy

oto zdjęcia mojego skarbka, ze szpitala jeszcze, różowy bodziak i kocyk to dzieło pielegniarek
w niebiesko białym to już w domku
właśnie śpi mój książę

Montii kochana jeszcze raz gratuluję.

Fabianek jest uroczy i ma takie długie paznokcie i włoski takie delikatne....ohhhhh też chce już mieć synka przy sobie......

dziękujemy za opis....jest taki wzruszający że popłakałam się. sama życzyłabym sobie i innym dziewczynom właśnie takich przeżyć porodu.

a ja dziś poprasowałam pościel dla mateuszka - jutro ide jeszcze do fryzjera na farbe i podcięcie włosków a w środę mam wizytę u gina i usg - mam nadzieję że ostatnią, bo w sumie mogłabym już rodzić
Stary 2011-03-07, 12:29   #4623
nuna_77
Zadomowienie

Montii gratuluje , przystojny Synek, wspaniały opis porodu, widze,ze nie tak zle było.
Ile Ci ubyło po porodzie kg?jesli mozna wiedziec.

Mokra gratuluje, ale nas zaskoczyłaś

Kaalina odważna z Ciebie kobieta , poród w domu, podziwiam

Laseczkaa sliczna karuzela i widzę piękny wzór na ścianie, na pewno maleństwo sie spodoba Gratuluje 35 tygodnia

Mnie w nocy obudził skurcz, silny , trwał około 5 min, sama nie wiem , torbę już pakować, czy co. Już nawet zapisałam sobie godzinę żeby w razie czego liczyć co ile miniut , na szczęście był tylko jeden.
Dzisiaj dopiero zaczęłam 35 tydzień,
Czy Wam tez się zdarzają takie skurcze?
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:30   #4624
Harrods
Zadomowienie

Montii, serdecznie gratuluję ślicznego synka. Mały jest przesłodki. Ale nie kupujcie mniejszych ubranek. Mały nie urodził się "taki mały". Jak kupisz mniejsze, to i tak będziesz ich używała kilka dni. A małemu nie przeszkadza to, że nie są dopasowane. Zawsze nogawki możesz przytrzasnąć skarpetkami.

Cytat:
Harods jak czytam o twoim tż to mam wrażenie ze czytam o swoim. ja mam manie chowania wszystkiego i nie lubie jak cos lezy. a ten sie wscieka. a jak o czyms zapomne to sie wsciekal na mnie bo w ciazy czesto mi sie to zdarza, ale mu przeczytalam w kilku ksiazkach ze w ciazy kobiecie sie mozg kurczy. wiec w zart to obrocilismy. ja mam spokoj, a on wytlumaczenie.
mnie wkurza jak tż jest w kuchni że on sukcesywnie nie zmywa. bierze tych talerzy i misek, potem mu miejsca brakuje. a w kuchni po jego gotowaniu jest sajgon. ja lubie miec wszystko od razu sprzatniete. jakos jak wiem ze w zlewie czekaja na mnie gary to mi obiad za bardzo nie smakuje, bo mysle o tym co mnie czeka jak skoncze
Doskonale Cię rozumiem. Ja też lubię jak jest posprzątane przed jedzeniem. Wtedy bardziej smakuje . A jak wiem, że w kuchni czeka wielkie sprzątanie, to jestem podirytowana. Dlatego jak mąż robi obiad, to ja mu asystuję i sprzątam. Wtedy czas spędzamy razem, a obiad jem ze spokojną głową .

Cytat:
Harrods bylas ostatnio w manufakturze??? jest tam cosik ciekawergo dla dzieciaczkow??? bo ja zawsze te sklepy omijałamm, nawet za specjalnie nie wiem jakie sa oprcz hm i ca...
Byłam w zeszłym tygodniu. Już w większości sklepów skończył się sezon wyprzedaży. Ja najbardziej na małe ubranka lubię Smyka - tam jeszcze wyprzedaże ostatnio były, więc możesz się jeszcze wybrać. Ale tam podobają mi się ubranka tylko dla najmłodszych (do 80). Jest też Mothercare, ale ich wzornictwo nie za bardzo mi się podoba, a ceny też nie są rewelacyjne. Uwielbiam Zara - ale to już od 3 miesiąca (teoretycznie, bo te ubranka na 3-6 m-cy są maleńkie). Ale to oczywiście zależy do dziecka. Synek mojej przyjaciółki ma 4 miesiące i te ubranka na 3-6 są akurat lub za małe. Także tam trzeba kupować większe. Z Zary mam spodnie, bluzy, sweterki i bluzki. Ceny mają wysokie. Na górze jest kilka sklepów, z których ja najbardziej lubię Okaidi - ale to też nie dla niemowlaków, a od 3 miesiąca. Ale tam już dawno wyprzedaże się skończyły. Mam od nich bluzkę, bluzę i skarpetki. Ale ceny są dosyć wysokie. Poza tym jest jeszcze 5-10-15 - mnie się akurat nie podobają ubranka z tego sklepu, a cenowo jest podobny do Smyka. Ostatnio jeszcze były w nim wyprzedaże. I jeszcze jeden lub dwa sklepy, ale nic mnie w nich nie zachwyciło i nawet ich nie pamiętam. No i oczywiście H&M - fajne ubranka i ceny nie najgorsze. Ubranek z C&A nie znam. I to tyle.
Ja wszystko kupiłam na wyprzedażach, bo te ceny normalne są kosmicznie wysokie. Teraz jest w Zarze nowa, wiosenna kolekcja ubranek i są naprawdę śliczne, ale jeansy dziecięce za 90,00 zł to zdecydowanie przesada. Przecież małe dziecko założy je kilka razy i wyrośnie.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:32   #4625
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Kinga dzikei za zyczonka ale ja na porodowke jeszce nie chce jechac - moze Błazejek z Rafałkeim si etelepatycznie zgadali kieyd beda wychodzic bo widze ze i ty jeszcze w dwupaku ;p

Cytat:
Napisane przez mokra6 Pokaż wiadomość
Witam Was! Chciałam tylko poinformować, że dołączyłam do grona szczęśliwych mamuś 2 marca o 14:45 (sn w 38 tyg) urodziła się moja Lilianka z wagą 3530 i 58 cm później zdam relację, bo wczoraj wróciliśmy ze szpitala i odpoczywamy
GRATULACJE !!!!!!! Zdroweczka dla Was i czkemay na fotki.

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Nie chwaliłam się jeszcze moją iskiereczką, więc dorzucę zdjęcie.
ślicznosci

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że 5 marca o godz. 8 w domu przyszła na świat Hania. Waży 3700g i ma 52cm. Poród dużo trudniejszy niż pierwszej córci ale było warto. Jak się ogarnę to napiszę coś więcej
Gratulacje Kalinko!!!!!!!!! !! Czekamy na opis porodu i duzo zdorweczk dla Was!!!!

Cytat:
Cytat:
przed wyjściem do domku i z dzisiaj
Cytat:
dziekuje dziewczyny
jak go karmie to on pieknie mruczy , ja go caluje noski noski sobie robimy... kocham go niewyobrazalnie mocno pieszczoch nieziemski
dziekuje za trzymanie kciukow
rodzic dziewczyny rodzic
eh Monti i ajk tu sie nie poplakac czytajc co piszesz i patrzac na fotki Fabianka. ja tez cche takiego przystojniaka miec przy sobie, eh jesli siczny

ja dziewczynki dizs ide na usg zeby zobacyzc czy to lozysko jeszce dobrze dziala, poza tym ciezko mi z minuty na minute bardziej , jestem spuchnieta jak balon, ale niemoge sie wyproznic :-( wiec nie wiem jak ja urodze z pelnym jelitem, do tego co noc wydaje mi sie ze juz rodze i przez to chodze niewyspana
wczoraj byli u nas rodizce z wizyta a dizs mam stos talezy do zmywania

Castia jak u ciebie juz tulisz malutka ???
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:42   #4626
Eirene1987
Zakorzenienie

Wreszcie!!!!
Smsik z przed chwilki od Castii:

"O 11.20 przyszła na świat nasza córeczka. 3400g i 54cm żywej miłości Pozdrawiamy wszystkie mamusie. Autobus już wraca do Was

potem jeszcze jednego mi napisała:

"Niezła impreza cały ten poród Ale maleńka na brzuszku i już wszystko mija Nawet już nie pamiętam jak bolało trzymajcie się i powodzenia dla następnych wsiadających do busa Trzymajcie się"

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
no powinna
bo ona kasę ze te wizyty zgarnia

u nas w mieście tez to funkcjonuje,
do mnie moja położna środowiskowa jeszcze nie zawitała,
ale ponoć jak się zdzwoni to przychodzi
po porodzie u nas też powinna przyjść wtedy nie odpuszczę jej

Cytat:
- odcisk mój tż koniecznie chce takie cuś w czym się odciska stópkę i rączkę dziecka
to jest fajne łudziłam się że dostanę to od kogoś hehe na baby shower ale nie dostałam jak nie dostanę to na pewno kupimy

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Mnie w nocy obudził skurcz, silny , trwał około 5 min, sama nie wiem , torbę już pakować, czy co. Już nawet zapisałam sobie godzinę żeby w razie czego liczyć co ile miniut , na szczęście był tylko jeden.
no ja od 2 nocy mam tak ogólnie 3 razy tak miałam że mnie mega ból obudził jak na @

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:49   #4627
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

UWAGA!!!!!!!
czy jest ktos zainteresowany ubrankiem- ubrankami do chrztu dz. i innymi ubrankami od narodzin do 3 mies.?????????
becik
szatka
dekorajca do swiecy
ubranka dla chlopcow
bialo nebieskie cienkie i grubsze
i calkiem biale!
w tym czapeczki spodnie koszula kurteczka butki rekawice etc...
informacje blizsze na meila
jjzmj@op.pl

pozdrawiam i powodzenia
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:52   #4628
wikakika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Chciałam się pochwalić, że 5 marca o godz. 8 w domu przyszła na świat Hania. Waży 3700g i ma 52cm. Poród dużo trudniejszy niż pierwszej córci ale było warto. Jak się ogarnę to napiszę coś więcej
Kaalina gratulacje, niech Ci sie Hania zdrowo chowa!!!

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj urodzę naszą NIUNIĘ !!!!!!!
Castia..trzymamy kciuki za Ciebie kobito!!Mma nadzieje, ze pojdzie Ci szybko!

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Wstawiam jeszcze zdjęcie mojego uśmiechniętego słoneczka
Tity malutki przesliczny...a jaki ma usmiech slodki!Pewnie po mamusi

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
. Dokumenty on uklada i rachunki, tak samo pilnuje kieyd co placic itp. Ja
Moj tez dokumenty uklada i rachunki segreguje. Ja to nawet nie wiem gdzie sa moje wydruki zbanku, stare umowy etc.A moj tz, wszystko ma pochowane, wedlug dat etc.

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Dobrze,z e teraz mamy zmywarkę.
Ja ostatnio tez doceniam zalety zmywarki. Wszystko sru do srodka i zlew czysty i pusty

Cytat:
Hej mamuśki !
Montii siedze w pracy, czytam Twoj opis i rycze jak bobr. Nie moge sie uspokoic tak mnie wzruszyl Twoj opis porodu.
Gratuluje Ci z calego serduszka i zcekamy na wiecej zdjec Twojego malego przystojniaczka
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:52   #4629
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Ja tam na razie chce ubranka włożyć, nie mam jeszcze komody dla dzidzi i akurat ta szuflada się przyda.

Ile zabawek
ja w ogóle nie będę wkładać na razie, bo już by się nimi moje kotki zajęły, nic by dla dzidzi nie zostało
ja ubranka mam w szafie i komodzie a w łóżeczku śpiworki ochraniacze, prześcieradła

ja uwielbiam maskotki a miałam kiedyś dwie kotki i wiem co z nimi robiły zrzucały na ziemię ciągle ...
a teraz mam psa- yorka wiec nie dosięgnie

Cytat:
dziekuje wam dziewczyny , ja dzisiaj rano płakałam jak sobie zdjecia zgrałam a tż przestraszony co sie dzieje a to ze wzruszenia ah hormony...

teraz w lozeczku sobie leży...a ja czekam na tż..był na zakupach no i miał kupić pajace dla Fabianka bo jak wspomniałam on długi..58 cm, a w 56 się topi i nie mam dosłownie nic...dwa pajacyki ale już jeden brudny.. wiec tż miał misje ciekawe co kupił

no to lepiej mieć więcej jednak tych malutkich ubranek
a mi się wydawało ze Ty masz tak dużo tych ciuszków dla Fabianka a tu jednak zabrakło małych .
czekamy na więcej zdjęć małego

Cytat:
mój mnie właśnie molestuje żebyśmy pojechali kupić ostatnie potrzebne rzeczy
Potrzebuję jeszcze:
- przewijak, bo jednak siostrze nie zabiorę
- stojak do wanny
- nianie
- 1 opakowanie mleka
- odcisk mój tż koniecznie chce takie cuś w czym się odciska stópkę i rączkę dziecka
ale masz dobrze ja mojego tż muszę się prosić o każdą rzecz że jest potrzebna .Tak sam z siebie to on jedynie wie że pampersy będą potrzebne

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Laseczkaa sliczna karuzela i widzę piękny wzór na ścianie, na pewno maleństwo sie spodoba Gratuluje 35 tygodnia
dziękuję
a wzór sami z tż malowaliśmy (taki szablon mamy ) latem
oj było z tym zabawy
ja również gratuluję 35 tygodnia
ja jak na razie aż takich silnych bóli nie mam , miałam kilka razy te przepowiadające ale bolały ale nie aż tak mocno

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
Wreszcie!!!!

"O 11.20 przyszła na świat nasza córeczka. 3400g i 54cm żywej miłości Pozdrawiamy wszystkie mamusie. Autobus już wraca do Was
"Niezła impreza cały ten poród Ale maleńka na brzuszku i już wszystko mija Nawet już nie pamiętam jak bolało trzymajcie się i powodzenia dla następnych wsiadających do busa Trzymajcie się"
GRATULACJĘ
JAK SZYBKO POSZŁO - POZAZDROŚCIĆ
CZEKAMY NA OPIS I FOTKI.
JESZCZE RAZ GRATULACJĘ

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:54   #4630
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Wreszcie!!!!

no ja od 2 nocy mam tak ogólnie 3 razy tak miałam że mnie mega ból obudził jak na @
No właśnie na poród jeszcze za wcześnie Z córcia nie miałam takich skurczy przed porodem
Eirene a masz juz spakowana torbę?
Wpadłam w lekką panike, zamawiam dzisiaj łóżeczko i jeszcze muszę zakupić stanik do karmienia

Castia gratuluje, idealne wymiary córci , brawo
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 12:54   #4631
wikakika
Rozeznanie

[QUOTE=Eirene1987;25566664]Wreszcie!!!!
QUOTE]

Bravoooo Castia!!!!Ej...szybko urodzila
wikakika jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-03-07, 13:00   #4632
Ewelqa1985
Zadomowienie

Castia gratulacje

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:01   #4633
Olusiaa_
Zakorzenienie

Castia
gratulacje!! klask i:
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:02   #4634
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:

a wlasnei o niej mylslam

GRATULACJE Kaska !!! Dalas rade i doczekals sie w koncu!!!! Zdroweczka i czekamy na info i zdjieca!!!!
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:04   #4635
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wikakika Pokaż wiadomość

Moj tez dokumenty uklada i rachunki segreguje. Ja to nawet nie wiem gdzie sa moje wydruki zbanku, stare umowy etc.A moj tz, wszystko ma pochowane, wedlug dat etc.

Ja ostatnio tez doceniam zalety zmywarki. Wszystko sru do srodka i zlew czysty i pusty
Moj TZ ma wszystkie wydruki z banku wedlug daty, payslipy, umowy od poczatku jak zaczal pracowac, rachunki posegregowane alfabetycnzie heh... ja raz tak ulozylam ale juz sie pobalaganilo;p, moze to bedzie moja robotas na jutro, bo nudy w domu.

Ja chcialabym w koncu miec swoje mieszkanie to bym po swojemu miala(po naszemu;p), ale mam nadzieje ze jeszcze troszke...

Naczynia umylam, kuchnia w miare wyczyszczona(na moje standarty hehe)
powycieralam kurze w sypialni i w salonie, stolik, lustra, te obrzydliwe skorzane(?) sofy... teraz wypadalo by odkurzyc... ale musze chwilke odpoczac;p
Cytat:
Wreszcie!!!!

gratulacje
Wyslij autobus do Londka heh ale moze jutro, dzis niech podjedzie po dziewczyny z dzisiejszym terminem i po terminie;p, mam nadzieje ze tam duzo miejsca w tym busie;p

Ide odkurzyc i chyba spadam do tesco kupic aptamil (mm) dla mojej malej... just in case:P
Pozniej ugotuje zupe buraczkowa mniam mniam

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:06   #4636
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
a to zdjęcia łóżeczka tak na szybko .
nie mam rozłożonej kołdry ani nic bo to jeszcze miesiąc czasu
jeszcze tż musi pomalować ściany bo jak montował lampkę to ubrudził i zrobić wyprawki w paru miejscach
ładniutkie

Cytat:
Wreszcie!!!!

no cała Castia, jeszcze ma siłę żartować

GRATULACJE DLA MAMUSI I CÓRUSI!!!!

Ciekawe jak z wyborem imienia im pójdzie, czy to samo przychodzi jak się urodzi
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:08   #4637
traicionera
Zakorzenienie

Castia, gratulacje, czekamy na fotki.
Szybko poszedł ten poród.
która teraz do busa się pakuje?

laseczka, tak właśnie się martwiłam, ze nie mam tych ciuszków 56, już miałam do sklepu iść, ale przyszła paczka 3o ubranek (za zawrotna kwotę 30 zeta) i tam sporo 56, chociaż nieraz mi się takie duże wydaja, większe od 62, widać, ze co firma, to rozmiarówka inna.

wikakika- ni ma to jak zmywarka, szczególnie, gdy nikt w domu nie lubi zmywać. Tylko trzeba opłukiwać ładnie naczynia wcześniej, bo jak nie, to nic dziwnego, ze może nie domyć.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:09   #4638
bosti
Zadomowienie

Castia no i znowu dziś płaczę czytając wizaz GRATULACJE KOCHANA!! chociaż to powinnaś dostac lanie, że nie poczekałaś na mnie
dziewczyny niech już dziś żadna nie rodzi, ani nie wrzuca opisów i fotek maluchów, bo mi łez braknie

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:10   #4639
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Wreszcie!!!!

nooo Castia, czyli dobrze przewidziałam, ze u Ciebie pójdzie szybciorkiem

Castia Gratulacje przeogromne !!!

i kurs do mnie please
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:11   #4640
Lustereczko
Rozeznanie

Montii Fabianek jest przesłodki super że masz dobre wspomnienia z porodu

O i mamy kolejną mamusię CASTIA GRATULACJE ale szybko poszło

A do mnie dotarł wózek bardzo zadowolona jestem z niego, wygląda identycznie jak na aukcji. Teraz tylko trzeba czekać na lokatora Wklejam parę zdjęć bryki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01318.jpg (37,4 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01322.jpg (39,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01324.jpg (33,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01325.jpg (43,8 KB, 35 załadowań)
Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:12   #4641
tola3804
Zakorzenienie

Wow! Castia! Super! Serdeczne gratulacje!
Stary 2011-03-07, 13:14   #4642
patrycja_22
Rozeznanie

Castia gratulacje kochana :roz a:

Tity, Szymelka słodziaki dzieciaczki

Monti Fabianek jest uroczy super, że już jesteście w domku.
Też miałam problem ze stanikami bo zrobiły się o wiele za małe ale po 3 dniach karmienia cycki mi się unormowały i już są dobre

To i ja wkleję fotki mojego małego żuczka, który teraz słodko śpi .
Powiem Wam, że to złote dziecko sypia po 3-3,5 godziny, je i się tuli.
Już sobie nie wyobrażam życia bez niego
Jedyny problem to to, że przy przewijaniu osikuje i okupkuje wszystko dookoła
Na jednym zdjęciu jest ubrany na różowo bo już nie miałam go w co ubrać...wszystkie śpioszki osikał
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2ebbf6c952.jpg (36,7 KB, 74 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 442f0c5da4.jpg (50,5 KB, 87 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg e84d6f360e.jpg (44,7 KB, 89 załadowań)

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:18   #4643
ada32
Wtajemniczenie

castia gratulacje wielkie... szybciutka jesteś: cmok:
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-03-07, 13:18   #4644
traicionera
Zakorzenienie

Castia chyba chodziła jakiś czas z rozwarciem, nie?
może mi tez to pomoże

lustereczko, fajny wózek, jaki to model?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:21   #4645
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wreszcie!!!!

GRATULACJE
Stary 2011-03-07, 13:22   #4646
diatoma
Zadomowienie

niutka nie ma mocnych!!! teraz kolej na ciebie!!! trzymam kciuki żeby sie ruszylo

Castia no moje gratulacje!!! ciekawa jestem imienia, czy was olsniło jak spojrzeliście na swoją kruszynkę

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:25   #4647
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

To i ja wkleję fotki mojego małego żuczka, który teraz słodko śpi .
Powiem Wam, że to złote dziecko sypia po 3-3,5 godziny, je i się tuli.
Już sobie nie wyobrażam życia bez niego
Jedyny problem to to, że przy przewijaniu osikuje i okupkuje wszystko dookoła
Na jednym zdjęciu jest ubrany na różowo bo już nie miałam go w co ubrać...wszystkie śpioszki osikał
Jaki fajny okruszek...
Kiedy ja wkleje foto mojej ;p??

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
A do mnie dotarł wózek bardzo zadowolona jestem z niego, wygląda identycznie jak na aukcji. Teraz tylko trzeba czekać na lokatora Wklejam parę zdjęć bryki.
Fajny wozeczek
dobra spadam w koncu sie szykowac do tego sklepu bo juz od 8 rano ide i dojsc nie potrafie

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:27   #4648
gosiawolna
Rozeznanie

Castia - gratulacje
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:29   #4649
prunelle
Wtajemniczenie

CASTIA, GRATULACJE!!! Szybko się uwinęłaś!
No właśnie, jak córcia ma na imię?

patrycja_22, słodki chłopczyk

Lustereczko, fajny wózek

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-07, 13:29   #4650
Olusiaa_
Zakorzenienie

patrycja
ale śliczności

Lustereczko
niezła bryka

Ale mi dziś z cycków leci 6 tyg przed terminem
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości