|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Torby już pakujemy, wkrótce nasze dzieci tulić będziemy. Mamy maj-czerwiec. |
|
1 | 1,61% |
| Mamuśki maj-czerwiec torby pakują, bo dzieci na świat powoli się szykują. |
|
2 | 3,23% |
| Wiosenne promienie nas ogrzewają, mamy maj-czerwiec maluchy witają. |
|
1 | 1,61% |
| Nasze dzieci dorastają i na świat się wydostają. |
|
0 | 0% |
| Wszystkie świerszcze pięknie grają, bo mamy maj-czerwiec dzieci na świat wydają. |
|
0 | 0% |
| Najpiękniejsza to melodia gdy głos dziecka słychać co dnia. |
|
0 | 0% |
| Zbudynienie sięga zenitu, zamiast się pakować, my na forum pitu-pitu, mamy V-VI 2011 |
|
19 | 30,65% |
| Babciu, Dziadku jestem w drodze! W maju - czerwcu sie urodzę! |
|
6 | 9,68% |
| Nie wytrzymam ani chwili! Chcę urodzić moi mili! |
|
1 | 1,61% |
| Czas upływa nam jak rzeka - wyjdźcie dzieci! Mama czeka. |
|
4 | 6,45% |
| Osiem części już za nami w tej będziemy już matkami! Mamusie majowo-czerwcowe 2011 |
|
28 | 45,16% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czkawka, fikołek, trzy kopniaki - mamy majowo-czerwcowe i ich dzieciaki!
Cytat:
ciekawe ile w tym prawdy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mój tz sie ze mnie śmiał bo chciałam wyretuszować fotke zanim wrzuce, żeby pozbyć się tej zwałki tłuszczyku pod pachą ![]() dobrze, że gotowa juz jests ze wszystkim, bo jakby nie patrzeć to byłby już 9 misiąc
|
|
#3062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ślicznie wyglądasz
![]() Cytat:
|
|
|
#3063 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moze i moja sie kiedys uaktywni bardziej---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
)
|
|
#3064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hebarcik fajny ja już hebarta widziałam wczesniej bo koleżanki z innego wątku mają![]() antropia ale fajna z Ciebie kobitka fajne zdjęcia.lubisz czarny kolor??
|
|
#3065 |
|
Zakorzenienie
|
antropia A co ja mam powiedzieć, jak jestem na etapie tuczenia mojego tż?
![]() Jeszcze z 8kg musi mu przybyć, to będę mogła zracjonalizować mu dietę, ale on miał niedowagę i MUSI dużo jeść ![]() A ja cierpię ![]() anula_81 Ale ja już mówiłam, że ubolewam nie dlatego, że 8kg na +, tylko, że 6kg w 5 tyg. Boję się iść do gina, bo to znów za tydzień, a jeszcze na jego wadze ZAWSZE WAŻĘ WIĘCEJ... Więc jeśli moja pokazuje 75-76kg, to znów +1kg to jego pokaże 80kg ![]() agus I ona się niemalże chwali, że na porodówkę to wchodziła mając 108kg A przed ciążą jej waga była zwykle od 63 do 70 kg ![]() P.S. I nie zrzuciła większości, ale ona jest na diecie pączkowej ![]() Kwiatecek Ja widzę Twoje posty Znaczy zależy które, bo jeśli są jakieś których nie widzę, to nie wiem, że ich nie widzę
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-03-28 o 13:37 |
|
|
|
#3066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3067 |
|
Zakorzenienie
|
Eve1603 no dorosłe te nasze dzieci się robią
![]() moja "daj" już mówi, ale w jej wydaniu to jest "dan", ostatnio też nauczyła się "kółka" jak to Olek o 10 spi jeszcze ????????? ![]() anulinka2009 powodzenia u dentysty !!! kasia1361 trzymaj się Kasiu ![]() naszło mnie pytanie odnośnie drugiego porodu ??? rodziłaś naturalnie ??? nacinali cię ??? violisia ja strasznie nie lubię jak mała sobie dłuższą drzemkę zrobi, bo też od razu zaczynam się martwić dobrze ze wszystko tylko strachem się kończy ![]() agus87 daisyyy współczuje ponownej wizyty u diabetologa ![]() zabuus to że zwymiotowałaś nic nie oznacza, po prostu to bardzo duża dawka glukozy i każdemu mam prawo się zrobić niedobrze ... pytanie czy będzie Ci kazał drugi raz zrobić badanie .... Dziewczonka ![]() 24kasia86 dobrze że wszystko ok, a wagą się nie przejmuj, każdy lekarz ma inną wizję ![]() śliczna ta komoda ![]() gusiagatko ludzik z kasztanów ??????? cóż za takt !!! antropia piękna mamusia z CIebie ![]() JanuszAgnieszka bardzo ładne kolorki bryczki takie delikatne co do tycia przez facetów: mój wczoraj sobie kupił białe michałki i teraz mam do zjedzenia jego i swoje czekoladowe ![]() gotuję pomidorówke w sumie to meżul większość zrobił ... smutno mi bo mężul mój znów musi wyjechać a ja czuję się samotna !!!!! nie wiem dziewczyny jak Wy wytrzymujecie tak same ciągle .... ja tak nie umiem !!!!!! idę zabić smutki w pomidorówce ... |
|
|
|
#3068 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
on wszystko w pracy spala, bo się nabiega, nadźwiga i to leci...![]() Dziewczonka dziękuje
|
|
#3069 |
|
Zadomowienie
|
Kasiu super,że wyniki masz dobre oby tak dalej.
Zachowanie twojej gin nie ładne,przecież same warzywa nie wystarczą z tego co wyczytałam to szpinak jest zdrowy ale zbyt duże ilości nie wskazane ze względu na szczawiany w nim zawarte. A pieczywo zawsze można jeśc pełnoziarniste ciemne. Dziewczonka jak dobrze czytać takie świetne informacje,w domku leży sie inaczej.Dużo odpoczywaj i dbaj o siebie niech mała jeszcze posiedzi w brzuszku. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Ja jutro idę do gina sprawdzi jak pessar sie ułożył i czy wszystko jest ok. Aguś twoje dolegliwości z bólem spojenia łonowego prawdobodobnie spowodowane są ustawianiem się główki w kanał.Pamiętam,że z Igorem pod koniec ciąży też tak miałam. Spać się nie dało chodzić też nie,żadna pozycja nie była wygodna. Andziot pierwszy poród miałam naturalny,nie nacinali mnie ,nie było takiej potrzeby.Dziecko było bardzo malutkie.Pisałam już o tym kiedyś,rodziłam w 32tc,która nie rozwijała się prawidłwo,mały urodził się martwy. Z Kacprem miałam CC w 34 tc a z Igorem również CC ze względu na poprzednie. Także teraz także czeka mnie cięcie już jakoś nie martwię się tym,bedzie co ma być. Jedynie sen z powiek ściąga mi to aby mała posiedziała jeszcze te 7 tyg i aby szyjka już dalej się nie skracała
Igorek&Kacperek Edytowane przez kasia1361 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:40 |
|
|
|
#3070 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kasia, przecież Ty wcale dużo nie przytyłaś
Ja rozumiem, że lekarze martwią się aby kobiety za dużo w ciąży nie przytyły ale bez przesady. Przecież wiadomo że połowa z tego to wody, płyny i dziecko.Cytat:
Moje dziecię też mocno się nie rusza ale w pierwszej ciąży nie każda będzie odczuwała mocne ruchy. Po prostu trzeba obserwować i czuwać, czy nie dzieje się coś niepokojącego. Wiadomo, że jak przez np. jeden dzień nic nie czujesz to biegusiem do szpitala. Cytat:
![]() elegancka mamusia ![]() Cytat:
Poza tym mój lekarz chyba nie praktykuje takich rzeczy U mnie w szpitalu też trzeba mieć pampki i chusteczki swoje.Dziewczonka, super wieści
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117911 Edytowane przez MoniaK Czas edycji: 2011-03-28 o 13:37 |
|||
|
|
|
#3071 |
|
Zadomowienie
|
Antropia brzuszek wielki, masz mily wyraz twarzy
![]() Tez bym brzuchola wstawila, ale przez ten warjujacy komp nawet nie licze ,ze sie uda, duzo postow mi zjadlo dzis. W kauflandzie sa tanie wkladki laktacyjne, po 6 z groszami, 30 szt pakowane po 2. Agus czyli i u mnie sie ruszylo bo podobno ksztalt brzucha mi sie zmienil, no zobaczymy co sie bedzie dzialo, zakupki juz dokonczylam w sobote wiec sie Alan moze rodzic. W tygodniu tym torbe spakuje, a w piatek do gina, moze wkoncu ktg zrobia. I fajnie,ze duzo wiesz, bardzo pomocna jestes jak tu panikujemy
|
#3072 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Mango08
tez mi sie wydaje ze od tych obrzekow tak tyje, rowniez zalecila lezec z nogami do gory, mowi, ze jak ustepuja po nocy to w zasadzie nie ma sie czym przejmowac ![]() tez nie daje sobie rady z zachciankami- chodza za lody, w ogole w ciazy kocham wszystko to co ZIMNE i kwaśne ![]() Cytat:
Ollliwka tez mam suchą skore.... szczerze co lekarz to inna opinia, myslałam o zmianie gin, ale tak jakos wyszlo, a teraz sie nie oplaca juz. Nie ufam lekarzom, jestem pesymistycznie nastawiona do nich, dlatego jak juz pisalam wczesniej- bolu porodowego nie boje sie tak bardzo jak tego kto bedzie mi go odbieral i ze mna przebywal pozniej ![]() JanuszAgnieszka ja ruchow nie licze, z tego co wiem nie ma tak naprawdę obowiązku, ale jak sie dzidzia mało rusza to możesz spróbować moje dziecię to w brzuchu sie czuje jak w dyskotece najwazniejsze ze sie ruszaja, ze czujesz. antropia a wiesz ze tez tak pomyślałam jak mi zwolnienie wypisywała ciesze sie bardzo ze to juz blisko.... ona o tej diecie mi truje od 7miesiaca a dokładnie od 12kg na plus Cytat:
kochane ja sie nie przejmuje ile przytyłam,ale jaki jest stosunek gin do mojej wagi a przeciez taka jest kolei rzeczy... przyjdzie czas, bedziemy zrzucac ![]() Cytat:
Cytat:
sam porod to jakieś 6kg mniej Cytat:
![]() tez mi sie pojawily z dnia na dzien, boje sie ze do porodu bedzie ich wiecej. dziekuje w imieniu meza za wszystkie "komplementy komodowe"
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:36 |
|||||
|
|
|
#3073 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ślicznie wyglądasz! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3074 |
|
Wtajemniczenie
|
dziekuje
bardzo dlugo nie moglismy sie zdecydowac na kolor, bo podobaja nam sie ciemniejsze, ale jestem zadowolona
|
#3075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie smutniaj masz jeszcze nas ale ja cie doskonale rozumiem.... ja bym bez mojego małża te długo wytrzymać nie mogła... wystarczy, że w pracy jest 12 godzin a nie 8 jak zwykle i mnie już skręca
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
Matall, dwa dlugie posty zjadlo
![]() Wlasnie to mnie zdziwilo jak mi powiedziala znajoma ,ze trzeba cos dawac w szpitalu , powiedziala mi tak: jak nie dasz to zadowolona nie bedziesz, te co nie daja to maja ich gdzies, a jak cos dasz to zobaczysz ,ze porod bedzie inny i, ze inaczej beda kolo Ciebie chodzic beda.
|
#3077 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu komoda super i to za takie pieniądze!
dla TŻ-taantropia ja nie przypominam sobie, aby mi puchły ręce czy nogi, pojawiło się to dopiero podczas ciąży, z efektem stóp ogra w sb, więc też się boję co będzie w upalne dni. Może powinnaś powiedzieć lekarzowi, że masz takie problemy od dawna i czy możesz temu zapobiec... Choć pewnie powie, że za wiele nie da się zrobić ![]() Edit: Bardzo ładnie wyglądasz! Dziewczonka kochana pocieszyłaś mnie z tymi 38kg na plusie, bo do takiej wagi to chyba nie dojdę ![]() ![]() zosiu wierzę, że masz rację i nim się obejrzymy kilogramy będą na 0 ![]() anula jestem w 100% za! Zawsze w sienkiewiczakach jest taka niewidoczna więź;P, ja w 2000 zaczynałam, także się minęłyśmy. Moja młodsza siostra też tam chodziła, a wczoraj do brzuszka mówiłam, żeby się zapoznał ze swoim ogólniakiem Chociaż słyszałam, że to już nie ta szkoła co kiedyś... TŻ rekacja na wnętrza była jak większości, czyli straszny "zapaszek", no i staroć, eh nie czuł tego klimatu...
Edytowane przez Mango08 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:41 |
|
|
|
#3078 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi nasza gin zalecila liczyc teraz od 29 tyg, bo tez jej sie skarzylam,ze rzadziej wyczuwam ruchy. Na usg nie stwierdzila nic niepokojacego, ale powiedziala ze liczyc nie zaszkodzi i jak dzidzius bedzie sie ruszal faktycznie mniej niz zazwyczaj to wtedy marszem do przychodni na ktg aby go podejrzec
Edytowane przez wieka22 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:41 |
|
|
|
|
#3079 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale to byl ten 1 raz, tak to zachowuje sie jakby sie np krecila w kolko a nog czy rak nie wystawia zeby sie przepychac ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
no to sluchajac naszej gin bede liczyla u mnie ciezko stwierdzic czy rusza sie mniej jesli ogolnie malenko sie rusza
|
|
#3080 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dodam, że nie robię groźnych min na zawołanie Cytat:
Cytat:
ale Ty kochana do porodu już masz niedaleko, a ja? jeszcze tyle tygodni...boje się, że będę całą w rozstępach ![]() Cytat:
dziękuje
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
andziot Ja tak nie potrafię
- raz, że daleko, bo drugi koniec miasta, a dwa, że jak cokolwiek tam złapię, to potem nie ma jak leczyć
|
|
#3082 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jak byłam młodsza to pamiętam, że robiłam jakieś badania na te ręce...moja lekarka rodzinna wypisywała mi jakieś skierowania...nie pamiętam co to było dokładnie, bo to dosc dawno było, ale nic nie wykazały, wszystkie wyniki w normie ![]() skończyło się na tym, że powiedziała,że taki mój urok i mam dużo płynów pic latem i tyle... a podczas ciąży spuchły mi pierwszy raz jak się teraz ciepło zaczęło robić, więc pomysłam, że to tak jak zwykle...tylko, że do tego zaczęła mi detwieć jedna ręka troszke i teraz jak będe na wizycie to pogadam z mojagin na ten temat....zobaczymy co mi powie
|
|
#3083 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wazne aby liczyc o stalych porach rano i wieczorem po 1 godz, norma niby aby nie bylo mniej niz 10 ruchow na godzja np wczesniej bardziej czulam ruchy i co dziwne bardziej byly widoczne na powierzchni brzucha niz teraz gdy on jest wiekszy(zreszta smiesznie to wygladalo jak poruszal mi sie brzuch kiedy nawet nie wygladal na ciazawy )
|
|
|
#3084 |
|
Rozeznanie
|
antropia bardzooo ładnie
![]() andziot chyba "zapić" smutki głowa do góry !Kwiatecek to jest chore, ja sobie nie wyobrażam przed porodem iść i coś dawać no bo trzeba by trafić na te co będą przy porodzie, więc co pójdziesz jak się pojawisz na porodówce? ale realia powalają nie ma co ! na wszelki wypadek coś tam podrzuć dla swojego spokoju.
|
#3085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi sie kiedys poruszal brzuch (rzadko to rzadko ale jednak), teraz juz nie, moze Daria troche podrosla i tez juz jej brakuje miejsca? za 2 tyg wizyta i wszystko sie okaze
|
|
#3086 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiedzieli, że ewentualnie mogę łyka wody, ale jesli naprawdę nie wytrzymuje. podoba mi się Cytat:
Cytat:
super wyglądasz a ja zapraszam na sernik na zimno z dodatkowymi kawałkami brzoskwini i z bitą śmietaną z okazji mojego przejścia na L4 .synuś mój tak się rozpycha mi w prawym boku, że masakra. |
|||
|
|
|
#3087 | ||
|
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim poniedzialkowo
, nadrabiam was, ale powolutku...Dziewczonka, ale super, ze puscili cie do domku Obys juz teraz do samego porodu nie miala zadnych dodatkowych "atrakcji" Cytat:
Kasia, ta gin jest jakas nienormalna .16kg to nie jest jakos strasznie duzo, a juz na pewno nie ma sensu, zeby teraz przechodzic na diete, w 9 miesiacu .Ile przytyjemy tyle przytyjemy, ale czas na zrzucanie bedzie po porodzie, moim zdaniem, nie przed... Takze glowa do gory Cytat:
A jak nie to czekoladki zatrzymam sobie ![]() Bardzo ladnie wygladasz .Tez lubie czern. |
||
|
|
|
#3088 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za szyjkę i coreczkę, oby jak najdluzej siedziała w brzuszku. Oszczedzaj sie!Cytat:
moja mała też wierzga ciagle, nie mam na razie powodow do zmartwien. ale fajniutka mama jesteś Cytat:
![]() mysle przejsc na femibion classic po porodzie bo z tego co wiem jest tanszy. Cytat:
![]() Cytat:
smieje sie z niego ze ma tasiemca bo naprawde duuzzzooo je.Cytat:
![]() najwazniejsze, ze dzieciaczkom dobrze. Cytat:
ja rzadko do gin chodzialam, w lodzi tez mieszkam dopiero 2lata, wiec malo co wiem. Moja sie nazywa Nowobilska-Kaufmann. Tez mam badania za darmo, dostaje skierowania na morfo, mocz, usg itp. dlatego chodze na nfz. W koncu kazdemu sie nalezy-taka prawda. Nie pisz o coli
04.05.2011r. godz.21.42 Nikosia Edytowane przez 24kasia86 Czas edycji: 2011-03-28 o 13:54 |
|||||||
|
|
|
#3089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak się właśnie nakręca ta machina ![]() Cytat:
Zjadłam obiad i na deser wcisnę jeszcze Grześka
|
|
#3090 |
|
Wtajemniczenie
|
na smutki ![]() Andziotku mam pytanie medyczne - czy to, że tak źle zareagowałam na fenoterol (oni to nazwali bólami zamostkowymi) oznacza, że z moim sercem jest coś nie tak? Nie zapytałam w szpitalu, a wizytę u gina mam teraz za 2 tyg.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:41.

ciekawe ile w tym prawdy 

kazala tylko obserwowac ruchy
Czekamy na Ciebie fasolko

dobrze ze wszystko tylko strachem się kończy 

Poza tym mój lekarz chyba nie praktykuje takich rzeczy 

.
na smutki