Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz. III. - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-03-30, 14:13   #4591
tusia_m
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP;2604819 6
[B
tusia_m[/B] ten kawałek "żono moja" musiałam aż znaleźć na youtube i posłuchać Podobnie jak nena, też nie chcę disco polo na weselu.....ale już sobie wyobrażam banan na buźce TŻta jak by to zagrali z tą żoną Pierwsze chwile bycia Jego ŻONĄ Mmmm.....
dokładnie Ja też wiem, że ta piosenka na pewno pojawi się na naszym weselu
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
No na pewno nie chcę Złotego krążka - to chyba najgłupsza pseudoweselna piosenka, jaka istnieje Najbardziej śmieszą mnie pary, które biorą to na pierwszy taniec Poza tym mateczki w kropeczki odpadają, chociaż Jesteś szalona na pewno nie zabraknie Ale ogólnie nastawimy DJa na starsze i nowsze przeboje, a takie typowo weselne kawałki niech wplata co jakiś czas

Twój TŻ jest autentycznie przeuroczy, możesz Mu to powiedzieć

U mnie w mieszkaniu Sodoma się skończyła, jeszcze mam trochę Gomory, jako, że wszystko, co z szafek zostało wyjęte, teraz musi być z powrotem włożone Co oznacza mycie wszystkiego, układanie, przemyślenie, słowem reorganizację, na którą jakoś chwilowo nie mam ochoty... Ale poczekam, może przyjdzie

Natomiast wiercenie w bloku jest dalej - chociaż teraz pewnie z każdym dniem będzie już ciszej, bo coraz niższe piętra będą robić. Ale dziś od 8 rano koncert miałam jeszcze na swoim piętrze
A mnie najbardziej rozwala jak ktoś bierze sobie "windą do nieba" na pierwszy taniec Ale już coraz mnie takich sytuacji się spotyka. ale pamiętam, że kiedyś był na to istny booom

ok, powiem TŻ, że jest przeuroczy

to super, że remont prawie się kończy
Cytat:
Napisane przez ewika19 Pokaż wiadomość
Piwo tak zaraz po obiadku, albo i nawet przed gdy się długo czeka Ja sama chodząc na poprawiny zawsze oczekuję na to piwo
u nas też będzie piwo na weselu. zawsze fajnie wygląda kolejka po nie przed obiadem. goście (a w szczególności faceci) z niecierpliwością na nie czekają
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
właśnie zrobiłam liste wydatków na kwiecień i jestem załamana Nie licząc żadnych zakupów zostanie mi uwaga uwaga... 327 zł 400 zł czynsz, 40 zł doładowanie telefonu, 33 rata za laptopa, 40 tabsy, 350 na szkołę, 180 za prąd, 70 zł za fitness i 110 za telewizję, internet i telefon. Kurde może by rozbić na pół ten rachunek za prąd...
no to rzeczywiście masz sporo wydatków W przyszłym m-cu będzie lepiej
Cytat:
Napisane przez czwartkowa Pokaż wiadomość
hej Dziewczny
jestem załamana jutro mija tydzień jak nie rozmawiam z TŻ tzn. jestem zła na niego on zaczął to wszytko myślałam że zrozumie ale do niego jak do ściany się mówi wiec się wk******m i teraz to ja focha strzelam ale mam powody, on ma daleko w dupie to co do niego mówię i jeszcze nie czuje się winny i wogóle to on problemu nie widzi i najlepiej żeby ja go przeprosiła bo przecież to ze K**** się widzimy raz na ruski rok to wcale to nie jest problem, oczywiście nie z mojej winy się tak widzimy, na wszytko ma K**** czas ale nie dla mnie

nie mam już siły tak strasznie mnie on wkurza dodam ze mielismy rocznice poznania a on nawet nie przyjechal nie zadzwonil bo przeciez wyszedl zalozenia ze ja to moge zrobic, ja nie wiem co mu od******la ostatnio
hmm.... nie wiem co Ci doradzić, bo nigdy nie miałam tak z TŻ. ja jestem osobą,która musi zawsze wszystko wyjaśnić i powiedzieć co mi leży na sercu.
To dziwne i smutne, że Twój TŻ tak długo się nie odzywa i zapomniał o waszym święcie...

Welon - tak, ja będę mieć. Woalki bardzo mi się podobają, ale nie są dla mnie. Mam troszkę inną wizję ślubnego imagu Jeśli tylko któraś z Was nie chce welonu - nie musi go mieć. Warto jednak go przymierzyć i zobaczyć jak się będzie wyglądało, bo sporo moich koleżanek zarzekało się, że nie chce mieć welonu, a jak przymierzyły to powiedziały, że MUSZĄ mieć

poprawiny - mamy wesele 2 dniowe. poprawiny zatem będą też na sali. zapraszamy wszystkich gości z pierwszego dnia oprócz delegacji.

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 14:15   #4592
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Nasze śluby w przyszłym roku, a przygotowania w toku :) - Panny Młode 2012, cz

Cytat:
Napisane przez Liama Pokaż wiadomość
Hejka PMki, mogę przyłączyć?
jasne, witaj i opowiadaj o sobie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Muszę Was prosić o kciuki Jutro o 13 mam rozmowę kwalifikacyjną i mam nadzieję, że będzie dobrze, także proszę o wsparcie kochane

ja za prąd mam prognozy co pół roku na pół roku i płacę co miesiąc 250 zł. (wyliczone za letnie miesiace) Ale nie mam w domu gazu i ogrzewanie mam na prąd, więc dlatego. Mimo wszystko Madziuniusia nie płaci tak dużo. Za miesiące zimowe w lato będę płacić pewnie koło 400 zł Ale już z TŻtem przywykliśmy
powodzenia

my co miesiąc płacimy 60-80 zł a też mamy wszystko na prąd. jakoś strasznie wielkie te wasze sumy mi sie wydają.

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ale gafa

dziś mija 6 lat odkąd poznałam TŻ dokładnie o 21.06

a ja cały czas przekonana byłam że to 31.03 a on wiedział lepiej niż ja
gratuluję rocznicy
Stary 2011-03-30, 14:28   #4593
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
hej Dziewczny
jestem załamana jutro mija tydzień jak nie rozmawiam z TŻ tzn. jestem zła na niego on zaczął to wszytko myślałam że zrozumie ale do niego jak do ściany się mówi wiec się wk******m i teraz to ja focha strzelam ale mam powody, on ma daleko w dupie to co do niego mówię i jeszcze nie czuje się winny i wogóle to on problemu nie widzi i najlepiej żeby ja go przeprosiła bo przecież to ze K**** się widzimy raz na ruski rok to wcale to nie jest problem, oczywiście nie z mojej winy się tak widzimy, na wszytko ma K**** czas ale nie dla mnie

nie mam już siły tak strasznie mnie on wkurza dodam ze mielismy rocznice poznania a on nawet nie przyjechal nie zadzwonil bo przeciez wyszedl zalozenia ze ja to moge zrobic, ja nie wiem co mu od******la ostatnio
eh.... wiem co czujesz kochana, nie raz to przechodziłam, ale za każdym razem jakos wychodziliśmy z tego trzeba uzbroić się w cierpliwość ale wiem jak to wkuuuuurza

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
Welon - tak, ja będę mieć. Woalki bardzo mi się podobają, ale nie są dla mnie. Mam troszkę inną wizję ślubnego imagu Jeśli tylko któraś z Was nie chce welonu - nie musi go mieć. Warto jednak go przymierzyć i zobaczyć jak się będzie wyglądało, bo sporo moich koleżanek zarzekało się, że nie chce mieć welonu, a jak przymierzyły to powiedziały, że MUSZĄ mieć
hhehee właśnie, dlatego ja piszę, że na dzień dzisiejszy nie chcę welonu. a jak to będzie jak przymierzę to się okaże ale dziś 100 %- Welon nieeee
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 14:29   #4594
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
powodzenia
Nie dziękuję

Cytat:
my co miesiąc płacimy 60-80 zł a też mamy wszystko na prąd. jakoś strasznie wielkie te wasze sumy mi sie wydają.
To aż niemożliwe, że płacicie tak mało. Zazdroszczę My po okresie grzewczym (teraz jeszcze też włączam normalnie grzejniki) mamy bardzo duże rachunki. Duże pomieszczenia i na prawdę ciężko jest je ogrzać. Mamy ekologiczny, energooszczędny ogrzewacz wody zamiast bojlera i tak wszystko wychodzi drogo.

Lecę z psiakiem na spacer, aż szkoda nie skorzystać z ciepełka

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-03-30 o 14:31
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 14:34   #4595
czwartkowa
Raczkowanie

dzięki dziewczyny za słowa otuchy, właśnie mam tak zamiar zrobić wziąść go na przetryzmanie jak zatęskni to przypędzi, tylko że ja też nie chcę go mieć wtedy jak zatęskni bo wyjdzie na niego - bo przyjedzie wtedy kiedy on uzna a nie kiedy ja po za tym to świat ma się kręcić wokół nas kobiet a nie kurde wobec płci brzydkiej, a jak na razie to kręci się wokół niego bo ja zrezygnowałam z wielu rzeczy dla mnie ważnych co być może teraz ma swoje odzwierciedlenie, zrezygnowałam ze swoich planów i marzeń a było mi ciężko nagle zostawić coś o czym zawsze marzyłam i chciałam, a z jego strony nie było takiej sytuacji nie był pod murem postawiony bo zawsze ma być tak jak on zaplanuje, nawet ze ślubem chciałam sierpien a mam lipiec, chciałam lokal tanszy i rownie ładny a mam kurde najdroższy w okolicy, chciałam małe wesele a mam duże,

jeszcze niech mnie k**** przyszła tesciowa ubierze ktora mu truje ze jestem za chuda i laduje procje jedzenia jak dla słonia a coreczką ledwo na dnie, bo przecież muszą o linie dbać - porażka

[QUOTE=odnośnie alkoholu będę sobie załatwiać od siebie z firmy od handlowców także ceny będą hurtowe ja pierdziele nawet alkohol mam na głowie co za jełop [/QUOTE]
ale mnie rozbawiłaś tym hehehe noralnie az mi sie humor poprawił,
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 14:42   #4596
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziękuję

To aż niemożliwe, że płacicie tak mało. Zazdroszczę My po okresie grzewczym (teraz jeszcze też włączam normalnie grzejniki) mamy bardzo duże rachunki. Duże pomieszczenia i na prawdę ciężko jest je ogrzać. Mamy ekologiczny, energooszczędny ogrzewacz wody zamiast bojlera i tak wszystko wychodzi drogo.
w sumie to tak: całe dnie nie ma nas w domu- wtedy zakręcone sa grzejniki, albo odkręcone minimalnie. podkręcam temp jak wracam do domu. nie mam zmywarki, a to podobno tez nieźle ciagnie (tak słyszałam przynajmniej). no i mamy dość małe mieszkanie 40m, więc może dlatego płacimy tak mało.
Stary 2011-03-30, 14:54   #4597
karolinka85
Rozeznanie

Witam nową PM-kę
MagdziaS -trzymamy kciuki..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 14:55   #4598
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
hej Dziewczny

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
wiem co czujesz!! jestem z Tobą rękami i nogami przechodze to samo ze swoim TŻ i też nie odpuszcze w odróżnieniu od Ciebie zapuściłam zamiast focha - DĄSA nie odzywam się nie dzwonie nie piszę jak zatęskni to przyjdzie do moich drzwi jak zbity pies i tak samo jak ty ze swoim TŻ widzę się rzadko tj. co drugi weekend

odnośnie alkoholu będę sobie załatwiać od siebie z firmy od handlowców także ceny będą hurtowe ja pierdziele nawet alkohol mam na głowie co za jełop
Wiecie co Dziewczyny, nawet nie wiem, co mam Wam powiedzieć... Ja sobie takiej sytuacji w swoim związku nie wyobrażam w ogóle.
Wydaje mi się, że czas się tu zastanowić, jak to będzie po ślubie? Bo teraz, jak rozumiem, nie mieszkacie razem, to możecie się nie odzywać choćby i rok. Ale po ślubie zamieszkacie razem i co, byle kłótnia i ciche dni? Albo nie wiem, ucieczka do Rodziców na kilka dni? A jak pojawią się dzieci, będziecie je nastawiać przeciw sobie nawzajem?
Może nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że takimi kłótniami można sobie nieźle spartolić nie tylko związek, ale i całe życie, bo przecież zamierzacie dzielić z tymi facetami życie, a dzielić życie znaczy być razem, na dobre i złe. Z tego, co tu opowiadacie, obecnie wygląda na to, że jesteście ze sobą tylko na dobre, bo jak przychodzi złe, to się od siebie odcinacie i to tak, że nawet rocznica nie staje się "pretekstem" do pogodzenia...
Nie chcę Wam tu czarno wróżyć, ale ja na Waszym miejscu zastanowiłabym się, czy chcę, żeby właśnie tak (albo gorzej) wyglądało moje życie i chciałabym przerwać to błędne koło jak najszybciej - zdecydowaną zmianą w relacjach najlepiej i na nowo jasno ustalonymi wspólnie regułami.
Wybaczcie, jeśli moje słowa brzmią ostro, ale to samo powiedziałabym w takiej sytuacji swoim przyjaciółkom, lubię Was i przejmuję się Waszym losem po prostu

czwartkowa, teraz jeszcze przed chwilą doczytałam, że rezygnujesz dla TŻta z marzeń, planów, wszystko jest po Jego myśli, nigdy po Twojej? A gdzie WASZA myśl? Czy wszystko z Waszym związku jest kompromisem z Twojej strony? Nie podoba mi się to, bardzo mi się nie podoba... Tak być nie może! Masz prawo do własnego życia i własnych decyzji, a z tego, co widzę, to On robi z Tobą co chce! Nie możesz się na to godzić już teraz, bo inaczej całe życie będziesz tańczyła, jak Ci zagra!

Cytat:
Witaj i opowiadaj! Skąd, jak, gdzie, kiedy, jada, data, jaki pierścionek i czy coś już macie zaklepane (prócz siebie nawzajem )

Cytat:
Muszę Was prosić o kciuki Jutro o 13 mam rozmowę kwalifikacyjną i mam nadzieję, że będzie dobrze, także proszę o wsparcie kochane

Cytat:
ale gafa

gratuluję rocznicy OJ, po tylu latach to się może pomylić

Cytat:
Napisane przez tusia_m Pokaż wiadomość
A mnie najbardziej rozwala jak ktoś bierze sobie "windą do nieba" na pierwszy taniec Ale już coraz mnie takich sytuacji się spotyka. ale pamiętam, że kiedyś był na to istny booom
Ooo, a mi właśnie o Windą do nieba chodziło Bo tam jest "złooooty krążek mi wcisną na ręęęęękę" i myślałam, że to to... tego Złotego krążka to nawet nie znałam, dopiero teraz wklikałam w net

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Edytowane przez Chatka
Czas edycji: 2011-03-30 o 15:08
Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:14   #4599
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co Dziewczyny, nawet nie wiem, co mam Wam powiedzieć... Ja sobie takiej sytuacji w swoim związku nie wyobrażam w ogóle.
Wydaje mi się, że czas się tu zastanowić, jak to będzie po ślubie? Bo teraz, jak rozumiem, nie mieszkacie razem, to możecie się nie odzywać choćby i rok. Ale po ślubie zamieszkacie razem i co, byle kłótnia i ciche dni? Albo nie wiem, ucieczka do Rodziców na kilka dni? A jak pojawią się dzieci, będziecie je nastawiać przeciw sobie nawzajem?
Może nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że takimi kłótniami można sobie nieźle spartolić nie tylko związek, ale i całe życie, bo przecież zamierzacie dzielić z tymi facetami życie, a dzielić życie znaczy być razem, na dobre i złe. Z tego, co tu opowiadacie, obecnie wygląda na to, że jesteście ze sobą tylko na dobre, bo jak przychodzi złe, to się od siebie odcinacie i to tak, że nawet rocznica nie staje się "pretekstem" do pogodzenia...
Nie chcę Wam tu czarno wróżyć, ale ja na Waszym miejscu zastanowiłabym się, czy chcę, żeby właśnie tak (albo gorzej) wyglądało moje życie i chciałabym przerwać to błędne koło jak najszybciej - zdecydowaną zmianą w relacjach najlepiej i na nowo jasno ustalonymi wspólnie regułami.
Wybaczcie, jeśli moje słowa brzmią ostro, ale to samo powiedziałabym w takiej sytuacji swoim przyjaciółkom, lubię Was i przejmuję się Waszym losem po prostu

czwartkowa, teraz jeszcze przed chwilą doczytałam, że rezygnujesz dla TŻta z marzeń, planów, wszystko jest po Jego myśli, nigdy po Twojej? A gdzie WASZA myśl? Czy wszystko z Waszym związku jest kompromisem z Twojej strony? Nie podoba mi się to, bardzo mi się nie podoba... Tak być nie może! Masz prawo do własnego życia i własnych decyzji, a z tego, co widzę, to On robi z Tobą co chce! Nie możesz się na to godzić już teraz, bo inaczej całe życie będziesz tańczyła, jak Ci zagra!
muszę przyznać, że bardzo dobrze powiedziane Twoje słowa Chatko dają do myślenia. tak sobie własnie probowałam wyobrazić, jak to by było jakbym teraz mieszkając z Tż nie odzywała się do niego tydzień i jakoś mi się nie udaje.

zastanawiam się jeszcze: czy reszta dziewczyn tez ma z Tż-tami takie ciche dni? bo ja to raczej powiem (nawet dobitnie) co mam powiedzieć, Tż odpowie i jakoś to jest. jeszcze nam się nie zdarzyło mieć takich dni, nawet jak nie mieszkaliśmy razem.
Stary 2011-03-30, 15:17   #4600
Madziuniusia
Zakorzenienie

Nie wyobrażam sobię nie odzywać się z moim TŻ przez tydzien. Ja jeden dzień bym pewnie nie potrafiła.
Stary 2011-03-30, 15:19   #4601
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
zastanawiam się jeszcze: czy reszta dziewczyn tez ma z Tż-tami takie ciche dni? bo ja to raczej powiem (nawet dobitnie) co mam powiedzieć, Tż odpowie i jakoś to jest. jeszcze nam się nie zdarzyło mieć takich dni, nawet jak nie mieszkaliśmy razem.
Nie miewamy z TŻem cichych dni, nie wyobrażam sobie nie odzywać się do kogoś mieszkając z kimś. Zresztą jest tak, że jak się kłócimy, a kłócimy się oczywiście, to powiemy sobie co mamy do powiedzenia i dyskusja się kończy, nie odzywamy się przez chwilę, a potem nam mija i mam nadzieję, że tak zostanie, bo taki sposób kłótni to najmniejsze zło, a kłótnia zdarza się chyba każdej parze.
Wiem jednak, że ciche dni parom się zdarzają często i często wychodzi to im na dobre. Nie zawsze takie nieodzywanie się to powód do rozstania. Pytanie jak daleko zachodzi taka sytuacja...

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:25   #4602
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
jasne, witaj i opowiadaj o sobie

powodzenia

gratuluję rocznicy
Ja tez płace coś koło tego i mi się dużo wydawało;-)
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:25   #4603
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
muszę przyznać, że bardzo dobrze powiedziane Twoje słowa Chatko dają do myślenia. tak sobie własnie probowałam wyobrazić, jak to by było jakbym teraz mieszkając z Tż nie odzywała się do niego tydzień i jakoś mi się nie udaje.

Ja raz nie odzywałam się do TŻa 1 dzień, ale to było 3 lata temu Teraz to u nas nie ma czegoś takiego, że się do siebie nie odzywamy. Ewentualnie wymienimy parę zdań i na tym się cała afera kończy
ewika19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:26   #4604
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:

U mnie kiedyś taka sytuacja się zdarzyła raz może dwa-nie więcej-na te 7lat.. (nie odzywaliśmy się do siebie góra 3 dni)..
Ale teraz już tak nie ma.. chyba zmądrzeliśmy
zresztą jak się pokłócimy czy coś, to nie odzywamy się tylko przez chwilkę a potem nam przechodzi..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
Stary 2011-03-30, 15:27   #4605
Seagirl
Zadomowienie

Cytat:
Ja raz nie odzywałam się do TŻa 1 dzień, ale to było 3 lata temu Teraz to u nas nie ma czegoś takiego, że się do siebie nie odzywamy. Ewentualnie wymienimy parę zdań i na tym się cała afera kończy
My nie mamy cichych dni, nie lubimy się kłócić a jeśli już to parę godzin max jesteśmy na fochu, ale mimo wszystko rozmawiamy tylko tak inaczej.Ale mowię to jest max parę godzin, póxniej jest już ok;-)
Seagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:29   #4606
kindziulindzia
Zakorzenienie

kicia ładna rocznica

magdzia

chatko taka już jestem, że lubię sobie zrzędzić jak stara baba i taki mam chakter, że nie dam sobie nikomu w kasze dmuchać nawet swojemu "przyszłemu męzowi" ponadto gdy jest taka potrzeba TŻ potrafi stanąć na wysokości zadania - moja akcja ginekolog nie narzucamy sobie nic w związku nie ograniczamy się a fakt że nie odezwiemy się do siebie przez jakiś czas nie jest powodem do stwiedzenia, że nie pasujemy do siebie jest wręcz odwrotnie i to się tyczy nas, w sobie to lubimy - mamy wtedy czas na przemyślenie i wyciągnięcie wniosków i nigdy w takich momentach nie uciekaliśmy, kłótnia kłótnią ale za to jakie jest pogodzenie a charakter mam taki, że własnemu ojcu powiedziałam. że facet to świnia i zdania nie zmienię
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:32   #4607
(kicia)
Zakorzenienie

Chatka ma absolutną rację
Ja się często z TŻ kłóciłam o głupoty ale dla mnie foch 2 godziny to max wiadomo trzeba sie uspokoić. Ja bym nie wytrzymała tygodnia nie odzywania się z powodu jednej kłótni bo to do niczego nie prowadzi. a wychodzenie z założenia że jak się stęskni to wróci jest bez sensu bo on też tak może pomyśleć. Nie lepiej pogadać niz się fochać? Wiadomo nie jest łatwo. Może to i jego wina że coś tam zrobił ale no cóż czasem trzeba znaleźć kompromis.

zdjęcia z pokazu gdzie czesały panie z VIP tu są bardziej artystyczne fryzury u siebie mają katalog ze zdjęciami dziewczyn które czesały na normalne wesela http://agnieszkapasieczny.pl/?tag=fo...-slubna-leczna

w tej kwiaciarni która robiła bukiety ja chcę zamawiać bo wiele razy kupowałam tam kwiaty i były bardzo trwałe i ładne

a makijaż który mi się podobał wstawiam ponizej

Dziekuje w imieniu moim i TŻ który poszedł spac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 191.jpg (102,4 KB, 27 załadowań)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:33   #4608
D0tk4
Zadomowienie

Ale mialam nadrabiania! Na szczescie lot odbyl sie bez problemow, jesli nie liczyc mojej wielkiej i ciezkiej torby podrecznej do ktorej sie troszke pan przyczepil, ale moj urok osobisty zdzialal cuda i zotalam wpuszczona do samolotu :P
Teraz juz w pracy, ale w miare luzno jest wiec znalazlam pol godziny, zeby Was nadrobic

Cytat:
Dotka, szczęśliwego lotu!
Cytat:
Napisane przez Karinkaa88 Pokaż wiadomość
Dotk4 szczęśliwej podróżyyy
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
zapomnialam Dotk4 spokojnego lotu
Dziekuje Kochane!

Cytat:
Może taki?
A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy - PM 2012, cz. IV
Nie dalas dziewczynom nawet szansy na wymyslenie czegos innego. Tak z grubej rury takimi pomyslami walisz Jestem na tak!

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wy co sadzicie na etykietach na wódkę? i zawieszkach? Osobiście nie popieram ale jestem ciekawa co wy uwazacie o tym
Mnie sie ten pomysl bardzo podoba, choc to niesttey dodatkowe koszta .. Ale jeszcze zobaczymy. Mylismy z TZna paru weselach, dzie Para Mloda miala wlasne etykietki i bardzo fajnie to wygladalo

Cytat:
Napisane przez ibyza Pokaż wiadomość
hm... moja mam taka już jest, ja nie mam z nią dobrego kontaktu i nigdy nie miałam, (może kiedyś, bardzo dawno temu) a po śmierci bliskiej nam osoby ona sie po prostu odizolowała od wszystkiego i momentami jest nieznośna,... i uwierz mi,rozmowa nic nie da... do niej teraz nic nie dociera... aj tam nawet nie umiem tego wytłumaczyć jak coś próbuję wytłumaczyć to się kłótnia zaczyna... dla mnie takie zachowanie jest chore...
co do nazwy kolejnego wątku jestem jak najbardziej na "tak"
Mowisz o stracie bliskiej osoby .. Moze to wlasnie strach przed samotnoscia, Twoim 'odejsciem' tak blokuje Twoja Mame, ze ona nie chce Ci puscic myslac, ze w ten sposob Cie traci? .. Mysle, ze szczera rozmowa moze naprawde wiele wniesc ..

Cytat:
Napisane przez NightButterflyVIP Pokaż wiadomość
dotk pewnie już daaaawno temu wylądowałaś i szczęście Cię wypełnia z powodu ponownej bliskości Tżta kiedy powrót do pracy?
Co do wnoszenia swojego alkoholu...Tu proszę cytat z pałącu w paszkówce:
"Nie akceptujemy "wnoszenia" własnych" potraw lub "własnego" alkoholu. ",
z kolei zamek korzkiew:
"Decydując się na organizację przyjęcia w Zamku Korzkiew zobowiązują się Państwo do dokonania zamówienia następujących usług dodatkowo płatnych:
Tort weselny – cena uzależniona od ilości Gości.
Alkohole – kilka propozycji cenowych do wyboru" ...
Powrot do pracy? Juz, wlasnie pracuje A na uczelnie jutro .. Nie ma zmiluj ..
Co do takich zasad .. To naprawde nigdy sie z nimi nie spotkalam .. Wiadomo, z chca na tym zarobic .. Ale zarzucanie ludziom gdzie maja kupowac tort mi sie nie podoba ...

Cytat:
A...dziewczyny....każda robi poprawiny drugiego dnia? I jeśli tak...to gdzie? I jak??? Byłam na jednych tylko poprawinach w życiu, odbywały się już tylko dla nielicznych(może z 20 os. max było) i pod namiotem ogrodowym w ogrodzie młodych....Był maj- piękna pogoda, pamiętam

A chciałam jeszcze zapytać, czy welon trzeba mieć??? Wy zamierzacie? Bo myślę nad woalką.....i nie bardzo wyobrażam sobie wtedy welon do tego......
Co do poprawin, to tak, robimy, ale nie dla wszystkich gosci, tylko dla najblizszych, czyli mysle, ze ok. 40 osob bedzie. Gdzie? Nasz hotel ma taka piekna sporej wielkosci altanke, gdzie wszyscy bysmy mogli sie zmiescic, tanczyc i w ogole .. Moja znajoma wykorzystala ja w takich wlasnie celach i bylo super. My pewnie zdecydujemy sie na to samo, bo w czerwcu na pewno bedzie piekna pogoda

Jesli chodzi o welon, to na dzien mowie mu NIE! Na dzien dziejszy, moja wizja, to kwiat wpiety we wlosy

Cytat:
Witam Opowiadaj o sobie )

Cytat:
ale gafa

Gratuluje A nam 6 lat znajomosci minie w lipcu Ahhhh, leci ten czas jak glupi :P

a poki co dosc tych pogadujesz, trzeba wracac do pracy :P

mam wrazenie ze chcialam zacytowac wiecej postow ... hmmm .. moze jest jakis limit w wielocytowaniu?

Edytowane przez D0tk4
Czas edycji: 2011-03-30 o 15:35
D0tk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:41   #4609
czwartkowa
Raczkowanie

może się zle wyraziłam tydzien miałąm na myśli tydzien sprzeczek, nieporozumienia, ja mówię mu co mi się nie podoba w tym naszym związku a on zmienia temat, tak jakbym do sciany mówiła, oczywiście on informuje mnie co robi itd, dzwoni ale ja nie mam ochoty na rozmowę z nim, bo czemu mam z nim rozmawiać wtedy co on chcę i udawać że jest wszystko ok jak nie jest, on nie wyciąga wniosków ze swojego postępowania,

jesteśmy ze sobą 6 lat i nie było między nami tak beznadziejnie jak teraz, to jego zachowanie olewające jest nie do wytrzymania, on uwaza ze swiat sie kreci wokol mnie a nie wokol niego, ja bym chciała z nim spędzić więcej czasu a nie ma kiedy bo zawsze coś, najbardziej mnie wkurza jak ja zaplanuje coś a on wszytkich by zapraszał wtedy zeby z nami posiedzieli, żeby z nami pojechali, ogladneli film tak jakbysmy nie mogli sami zero prywatności

nie mieszkamy razem dlatego nie ukrywam ze tego sie rowniez boje jak to będzie po ślubie, twierdzi że będzie miał wiecej czasu dlamnie a ja mu na to ze chyba jak bedzie jadał i kład się spać!
czwartkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:43   #4610
lena832
Raczkowanie

Pozdrawiam Was dziewczyny
Ja własnie w pracy- i nadrabiam zaleglosci na WIZAZU
Pieknie sloneczko swieci
lena832 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 15:46   #4611
evoonia86
Zakorzenienie

D0tk4 jakieś 2 godz temu tak sobie pomyślałam, że coś się nie odzywasz, ale od razu doszłam do wniosku, że pewnie ściskasz Tż-ta a tu proszę- dziewczynka już pracuje

ja zmykam do domku
Stary 2011-03-30, 16:01   #4612
ibyza
Wtajemniczenie

Cytat:
zdjęcia z pokazu gdzie czesały panie z VIP tu są bardziej artystyczne fryzury u siebie mają katalog ze zdjęciami dziewczyn które czesały na normalne wesela http://agnieszkapasieczny.pl/?tag=fo...-slubna-leczna

a makijaż który mi się podobał wstawiam ponizej
oo ja właśnie to samo zdjęcie sobie zapisałam w moim folderze ale mi sie podoba fryzurka, ale obwaiam się, że nie dla moich włosów to ale zapisałam

Cytat:
Napisane przez D0tk4 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o welon, to na dzien mowie mu NIE! Na dzien dziejszy, moja wizja, to kwiat wpiety we wlosy

Gratuluje A nam 6 lat znajomosci minie w lipcu Ahhhh, leci ten czas jak glupi :P
hehe to mamy podobną wizję Dotk4 bo ja też właśnie chcę dużego kwiatka, ogromnego storczyka białego z fioletowym środkiem
ibyza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 16:06   #4613
jagodzia133
Zakorzenienie

Hej dziewczyny dopiero co wróciłam z wawy w oczach mi się mienia i błędy robię ale to nic.....
Jestem złą jak nic kurczę przez warszawę z Janek na Marywilską jechaliśmy 2,5h porażka dawno tamtędy nie jechałam i normalnie pół warszawy rozkopane jest.... pozaty zabłądziliśmy kilka razy eh jednak takie duże mista są nie na moje nerwy
Cytat:
menipe ŁOOOO ale masz drogą fotografkę!!!! SZOK! No, ale rozumiem, skoro nie planujecie kamerzysty... P.S. Jesteś też z moich okolic Czyli Magdzia też musi być gdzieś blisko...

jagodzia baw się dobrze w Wawie ja muszę się wreszcie zabrać za czytanie na temat tej Twojej diety cud A o balerinach, ha, mówiłam, że pięty bolą??? Mówiłam???
no miałaś rację i dobrze że o tym wspomniałaś bo zapomniałam już o tym jak mi nogi wysiadały po całkowicie płaskich balerinach. Poczytaj poczytaj warto
Cytat:
hej Dziewczny

biedna będzie dobrze zobaczysz....
Cytat:
Witaj
Cytat:
Witam dziewczyny, znowu dzisiaj piękny dzionek

Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 16:11   #4614
Irmelin333
Raczkowanie

Witam Wizażanki
Jestem Irmelin i z najewieksza przyjemnościa do Was dołacze!)
Moj w ielki dzień o 20 X 2012.... tak jakos dalekooooo mi sie wydaje wolałabym juz!
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 16:13   #4615
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
Witam Wizażanki
Moj w ielki dzień o 20 X 2012.... tak jakos dalekooooo mi sie wydaje wolałabym juz!
Witaj opowiedz coś o sobie i o twoim TŻ skąd jesteś?? my tu strasznie cielawskie jesteśmy ;p
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-03-30, 16:15   #4616
karolinka85
Rozeznanie

Cytat:
Witam Wizażanki
Witam nową PM-kę
opowiadaj o sobie, o Was, jaką salę macie, co załatwiliście..
i skąd do nas piszesz?
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko

Edytowane przez karolinka85
Czas edycji: 2011-03-30 o 16:16
Stary 2011-03-30, 16:18   #4617
menippe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seagirl Pokaż wiadomość
Mi się nawet to podoba ale szkoda mi kasy na to

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Ale jak to jest z tą wodą? Czy tak się robi na kazdym weselu? Czy wszystkie będziecie miały wodę?
Ja się nie zamierzam upić ale nie wiedziałam że się pije wodę.
Ja wiem, że toasty u mnie będą co chwilę szły. Myślałam, że będę piła delikatne winko. Jak byłam u koleżanki na weselu to też miała specjalną butelkę z wodą, bo inaczej o godzinie 17 ledwie by chodziła. Fajnie jest jak goście potrafią zrozumieć, że ktoś nie pije. Jednak ja nie chcę sobie tego dnia psuć tłumaczeniem komuś, że nie piję wódki. Wiem, że byłyby nagabywania i może nawet docinki, więc wolę tego uniknąć.

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Jako Panna Młoda popijać będę białe martini lub białe półwytrawne/wytrawne wino, żeby sukni nie poplamić. Normalnie kazałabym sobie mojito zrobić, ale wtedy umiaru bym nie miała...
widzę, że mamy tą samą słabość hehe

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Macie tak, że niektórych popularno-weselnych piosenek nie życzycie sobie na waszej zabawie??? Ja już zaznaczyłam, że u mnie jest stanowczy zakaz grania "Żono moja, serce moje"!!!!!!!!!! Po prostu moje uszy i mój mózg tego nie znoszą...
Niektórych piosenek też nie trawię. DJ umówił się z nami tak, że mamy przygotować mu listę co chcielibyśmy, aby puszczał i czego sobie nie życzymy.

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
__Paulinka__ - Myślę, że to dobry pomysł, ale obcej osoby bym się bała brać, bo wiadomo - musisz za nią poręczyć, a co jezeli np zacznie kraść? To i Ty reputacje stracisz Wiem, że nie można tak z góry zakładać, ale niestety różnie bywa...
pomysł jest fajny, ale jednak wówczas bym postawiła na kogoś znajomego, za którego możesz ręczyć, że będzie ok, bo łatwo sobie zniszczyć reputację

Cytat:
Zdajecie się na dekorację sali przez Właściciela ? Kogoś zatrudniacie, czy dekorujecie same ?
Nasze wesele będzie w chacie góralskiej. Wystrój już jest sam w sobie charakterystyczny, więc nie będziemy mieli dodatkowych dekoracji. Na stołach będą koronkowe obrusy oraz świeże kwiaty i świece.

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
magdziaS - fajny link, bardzo podoba mi się kryształowa dekoracja. Moja sala nie wymaga dekoracji jest tam dużo mebli stylizowanych na antyki, obrazy w złotych ramach, starodawny zegar, kominek itp itd, jedynie świeże kwiaty, resztę zapewnia właściciel. A przy tym opowiedział nam zabawną historię...Kiedyś pewna para przy podpisywaniu umowy zapytała o dekorację sali, w sensie o to czy będą balony. Właściciel na to pełna konsternacja...pyta po co te balony do takiej sali??. A tu parka na to, że te stare meble przecież trzeba przykryć .
hehe niezłe

Cytat:
P.S. Jesteś też z moich okolic Czyli Magdzia też musi być gdzieś blisko...

A...dziewczyny....każda robi poprawiny drugiego dnia? I jeśli tak...to gdzie? I jak??? Byłam na jednych tylko poprawinach w życiu, odbywały się już tylko dla nielicznych(może z 20 os. max było) i pod namiotem ogrodowym w ogrodzie młodych....Był maj- piękna pogoda, pamiętam

A chciałam jeszcze zapytać, czy welon trzeba mieć??? Wy zamierzacie? Bo myślę nad woalką.....i nie bardzo wyobrażam sobie wtedy welon do tego......
Night jak będą u nas jakieś targi ślubne to daj znać albo wówczas możemy razem się wybrać na taką imprezę

My robimy wesele poza naszym miejscem zamieszkania, dlatego zapewniamy gościom nocleg, a w drugi dzionek późne śniadanko z jakimś żurkiem. Jako takich poprawin nie przewidujemy. Jak ktoś będzie chciał z gości w knajpie dłużej posiedzieć to nie ma z tym problemu. Rodzice nasi (moi i TŻ) planują zostać w Koniakowie na urlopie hehe i wtedy jak to ostatnio stwierdzili będą świętować, bo w wesele im nie będzie za bardzo wypadało i będą musieli trzymać fason

Welon - chyba wolałabym jakieś kwiaty upięte we włosy, ale to dopiero czas pokaże...

Cytat:
Co do tej wody w butelce, to my też się tak nie zamierzamy wygłupiać, nasza Rodzina i Przyjaciele już się nauczyli, że jak nie mamy ochoty na picie, to po prostu nie pijemy - więc na weselu będzie to już chyba zupełnie jasne Natomiast na pewno będę potrzebowała bardzo dużo soków, bo zawsze na weselach potrzebuję dużo płynów do uzupełnienia - a co dopiero na takim, gdzie będę ciągle tańczyć - zdecydowanie załatwię sobie dobre, skutecznie gaszące pragnienie napoje niegazowane i mogę nimi spokojnie wznosić toasty
U mnie w rodzinie niektórym nie idzie tego przetłumaczyć ech... zazdroszczę...

Cytat:
Dzień przed żeby się nie miały okazji uszkodzić.
oczywiscie robię tipsy. A sporo jest tu w okolicy dziewczyn zajmujących się tym.
Ja też będę robić tipsy. Mam kobietkę, która ładnie robi i nic z pazurkami się nie dzieje. Na zdjęciach zawsze dłoń ładniej wygląda jak są pazurki ciekawie zrobione, tym bardziej, że ja mam małą, a szeroką dłoń, więc ją optycznie wydłużę

Cytat:
ale gafa

gratulacje!

Ja dziś walczyłam z farbowanie kurteczki. Kiedyś kupiłam sobie taką bladoróżową, bo kolor był modny. No, ale teraz w tym kolorze niezbyt dobrze się czuję, więc kurtka wisiała dłuuugi czas w szafie. Wpadłam na pomysł by zmienić jej kolor i trochę poeksperymentowałam z farbkami do odzieży. Trochę się bałam co z tego wyjdzie, ale na szczęście jestem zadowolona z efektu końcowego i mam teraz modny czerwony kolorek
Stary 2011-03-30, 16:19   #4618
ewika19
Zadomowienie

Cytat:
Witam Wizażanki
I ja witam

Kolejny część wątku się szykuje i coraz nas wiecej
Stary 2011-03-30, 16:21   #4619
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
niuto dobry pomysł z tą etykietą na butelkach w stylu jakiegoś śmiesznego obrazka ekhm....też uwielbiasz fioletowy????

taak uwielbiam fioletowy zapisałam już sobie nawet jedną naklejkę, ale jeszcze ich nie szukałam, przypadkiem w ręce wpadła
naklejki wódka.jpg

co do welonu- zgadzam się z dziewczynami. teraz już nic nie trzeba do woalki bym go nie zakładała
a sama (oczywiście na chwilę obecną) chciałabym fryzurę w takim stylu, a welon podpięty od spodu
fryzr.jpg

Cytat:
Ja mam ściany różowo-brązowe I co tu wymyślić?
A tych bordowych zasłon nie da się ściągnąć? Moja kuzynka ściągała zasłony i dekoratorka jej swoje zaproponowała
właśnie o tym wczoraj pomyślałam - żeby je po prostu ściągnąć
tyle, ze dekoratorki nie zatrudniam, coś innego będę musiała wymyślić - może na sali mają na zmianę zasłony w innym kolorze - jeszcze nie pytałam

Cytat:
czasami ja, albo TŻ się o coś fochniemy, ale to góra na godzinę. Nie mamy nigdy cichych dni. TŻ pochodzi z rodziny, która właśnie takie ciche dni ma i widzę jak piętrzą się czasami negatywne emocje i w końcu ktoś po x latach wybucha. Ja wolę to od razu z siebie wyrzucić i właściwie mogę powiedzieć, że to ja ucze TŻ się kłócić - ale, tak jak napisałam - wolę kłótnie niż ciche dni

Co do poprawin - mamy dwudniowe wesele, wiec poprawiny będą na sali. Z jednej strony ich nie chce wcale, wolałabym odpocząć, a z drugiej czasami czytam opinie, ze dopiero na poprawinach można się bez stresu pobawić zobaczymy jak to będzie Gości będzie ok 50-60 także to tylko nasze najbliższe rodziny i znajomi
Stary 2011-03-30, 16:26   #4620
ewika19
Zadomowienie

niut0- O! Właśnie takiej fryzury szukałam Pozwól, że sobie pożyczę do moich "Inspiracji ślubnych"
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości