Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 10:01   #2371
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

aAulaaabar, nie to że zapomniałyśmy - czekałyśmy spokojnie na relację! dla Malutkiej Ja też miałam jakieś takie szybkie USG, ale trudno...

Nerolka, myślimy, pamiętamy i trzymamy Dasz radę Kobieto!!!!

Kciukia za dzisiejsze wizyty zaciśniętę

Margaret, zazdroszczę wyjazdu i odpoczynku! U nas malowanie, ale podejrzewam, że bez grilla inaugurującego sezon się nie obędzie i jeszcze małż zapowiedział, ze zabiera mnie na Moto Majówkę do Mikołajek albo na otwarcie sezonu żeglarskiego w Mikołajkach Zawsze to coś

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Witam z rana normalnie zaatakowaly nas mrowki, i nie sa to faraonki bo za duze ani ogrodowe bo za małe wyzabijalam co wylazlo i wysypalam proszek do pieczenia, mam nadzieje ze sobie pojda bo jak nie to wrrr boje sie dawac jakies kratki czy cos bo to moze byc szkodliwe dla dzidzi jakbym sie niechcacy nawdychala a one łażą w kuchni buuu..
My na takie mrówki wysypywaliśmy taki różowy proszek z saszetki, tylko nie pamiętam nazwy - one graktują to jako pokarm, niosą do gniazda, tak szefostwo zjada i padają - wielokrotnie już nam pomogło. Trzeba tylko dzieci i zwierząt domowych pilnować, żeby nie zjadły. W ogrodzie też sypaliśmy.

Beatko przekaż gartulacje dla Belli i kciuki od nas za zdrowie Dziewczynek. Mogły jeszcze posiedzieć u mamusi, ale miejmy nadzieję, że wszystko im się unormuje. Chrześnica męża też jest wcześniakiem - wyszła ze 2 m-ce wcześniej, a teraz to taka iskierka, że już nikt za nią nie wyrabia. Wiadomo, więcej badań i kontroli z nią było, ale najważniejsze, że jest zdrowiutka

Monia, ale fura, miał koleś polot

Dziewczyny, w Rossmanie jest nowa gazetka, i sa tak wkąldki laktacyjne Johnson 30+20 za 13 zł i podkłady do przewijania Babydream 10 szt za 11 zł - dobre są? Cena ok? Ja bez doświadczenia, więc wolę zapytać...

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-04-28 o 10:21
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:03   #2372
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Mialam tego nie pisac, ale napisze... na innym forum, na ktorym sie udzielam mamus sierpniowych jest dziewczyna, ktora ze 2 tygodnie temu urodzila chlopczyka, miala termin na poczatek sierpnia, malutki wazyl zaledwie 680 g, teraz walczy o zycie. Ona akurat sie oszczedzala, byla w szpitalu, ale pamietajcie, ze w niektorych przypadkach duzo zalezy od Was samych! A przeciez kazda z nas chce miec zdrowe dziecko.
680 g Jeju
Moja kuzynka leży w szpitalu i trzyma kruszynkę tak długo jak tylko może, termin ma na połowę czerwca i też się oszczędzała.
Może to gdzieś w genach siedzi ona ma kłopoty z wysokim ciśnieniem,
które przyszło z dnia na dzień i do tego białko w moczu
ale jest silna!

Sweet no mówię Ci jesteś moim klonem

Pati Ja przytyłam już 9 kg! ale gin nic nie mówi, ze za dużo
Jaki masz rozmiar buta?Biustonosz kup sobie najzwyklejszy ,po co będziesz przepłacać?!

Dziubek jak przyjdzie bluzka to daj znać czy jakościowo ok, bo Ja się zastanawiam nad kilkoma rzeczami od tego allegrowicza

Wodaqua choć na goffry idziemy

Karolineee idź z reklamacja!! Pokaż paragon i muszą Ci przyjąć reklamacje! Powiedz, że wadliwy materiał!

Agulaabar to dobrze że wszystko w porządku!

Nerola Skarbu nie możesz się tak dołować, wiem że łatwo się piszę,
ale pomyśl o Izuni , ona też się będzie martwić i denerwować a to może źle wpłynąć!
Gdzie Ty mieszkasz? w jakiej miejscowości?
Szukam codziennie ofert dla mojego D , więc będę patrzeć na Twoje miasto i na oferty jakie mają?! No i w jakim kierunku szukać pracy?!
Może jakoś pomogę aby Twój maż znalazł jakąś fuche?!
Nie zamartwiaj się

DObrze, że BELLA się odezwała dziewczyny na pewno są silne i za nie długo obie będą oddychały samodzielnie !

Kurde zaczyna się POWOLI coś dziać
aż jakąs adrenalina mnie opętała

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
To ja chyba wystawię moją mazdę
Jest zdecydowanie w lepszym stanie, może za 2 tys pójdzie
Kto chce kupić mazdę 121 z otwieranym dachem?!
Do ubezpieczenia i przęglądu

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:09   #2373
kasshia
BAN stały

Gratulacje dla belli i jej dziewczynek!!! za dziewczynki!!!Kto by się spodziewał że w kwietniu będziemy mieć mamusię i bobaski Mój sen nie był chyba proroczy

83monia, ta aukcja... upadłam ze śmiechu

a ja przytyłam 8 kg

Edytowane przez kasshia
Czas edycji: 2011-04-28 o 10:24
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:10   #2374
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Lady in Black jak to możliwe że przytyłaś tylko 3 kg? dla mnie to takie nierealne..a dlaczego ja w tym samym tyg co Ty mam już 12 do przodu?ja też chcę tak mało...

Moja ciotka 35 lata temu urodziła ponad 5 kg dziecko, (teraz ma ponad 2 m wzrostu )ale skutek taki że potem kolejnego dziecka mieć nie mogła. 35 lat temu chyba nie było cesarek, co?
były, ale nie było usg, wiec na oko i "palce" wiedzieli ile kg ma dziecko. wiec jeszcze gorzej niz teraz z usg, ktore tez sie czesto myli. wtedyu robili cesarke jak bylo problematycznie z tętnem płodu, a i to rzadko, czesciej kleszcze, próżnociąg... bo czekali jak dlugo sie da

NEROLA - trzymaj sie!!!

doczytuje watek dalej...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:12   #2375
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj z tztem gadaliśmy ile jeszcze mamy wydatków.... OC auta, chłodnica do samochodu, opony...i masa innych koniecznych wydatków, tztowi okulary nowe, jeszcze wesele....butów nie mam, biustonosza, nie wiem wkońcu jak z sukienką, czy iść w tej od koleżanki ( ale chyba tak zrobię, zawsze coś oszczędzę..)
Ech My w tym miesiącu wydaliśmy sporo na auto Rejestracja, ubezpieczenie, jakiś recykling trzeba było zapłacić bo auto z zagranicy, opony, powymienianie filtrów i olei i 2 tyś poszły Tyle ze pocieszam się że teraz juz z głowy

Idę zaraz sie ogarnąć trochę bo po 13 wizyta to trzeba kopytka ogolic
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:13   #2376
wodaqua
Zadomowienie

Zanetaa88, zaraz spadam do Biedry, zakupie gotowe gofry, bitą śmietanę i jakiś sosik i HEJA! Wiem, ze to nie to, ale chociaż namiastka będzie, a iśc na miasto mi się nie chce Zapraszam więc

Jeśli już tak o autach piszemy, to mój małż poważnie zastanawia się nad zakupem czegoś małego, taniego i do zniszczenia - dla mnie :P Po tym jak go powoziłam w święta, to nie wiem czy mi nowe auto którego szukamy już chyba z pół roku, da poprowadzić.... U mnie byle do przodu jechać, a on że od razu z parkowaniem, wszystko na cacy ma być i do tego te alufelgi - no swietość, a mnie przeszkadzają, więc coś tak czuję, że niedługo będę pomykac swoim :P

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-04-28 o 10:17
Stary 2011-04-28, 10:15   #2377
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Dziewczyny, w Rossmanie jest nowa gazetka, i sa tak wkąldki laktacyjne Johnson 30+20 za 23 zł i podkłady do przewijania Babydream 10 szt za 11 zł - dobre są? Cena ok? Ja bez doświadczenia, więc wolę zapytać...
Co do podkładów z Babydream to nic na ich temat nie wiem, natomiast te wkładki z Johnsona są podobno ok, ale na swoim przykładzie jeszcze oczywiście nie sprawdzałam, ale ich cena jakoś nie zachwyca. Ok. miesiaca temu widzialam te wkladki 30+20 w Kuflandzie za ok 19 zl, więc jakby nie bylo trochę taniej

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Karolineee idź z reklamacja!! Pokaż paragon i muszą Ci przyjąć reklamacje! Powiedz, że wadliwy materiał!
Oj, uwierz mi, że z chęcią bym im odniosła tą szmatę, ale wyrzuciłam już dawno paragon. Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby paragony od ciuchów trzymać, no i teraz się przejechałam ale zachowałam paragon od jeansów z c&a, które wczoraj kupiłam - oczywiście, znając życie z nimi się nic nie stanie

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:21   #2378
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Co do podkładów z Babydream to nic na ich temat nie wiem, natomiast te wkładki z Johnsona są podobno ok, ale na swoim przykładzie jeszcze oczywiście nie sprawdzałam, ale ich cena jakoś nie zachwyca. Ok. miesiaca temu widzialam te wkladki 30+20 w Kuflandzie za ok 19 zl, więc jakby nie bylo trochę taniej
Kurka, źle wpisałam - 13 zł te wkładki, więc chyba ok?
Stary 2011-04-28, 10:22   #2379
Kajool
Zadomowienie

agulaaabar gratuluje wizyty
bella duzo zdrowka dla ciebie i dziewczynek
nerolko
ja tam wierze, ze po kazdej burzy przychodzi slonce i czesto jest tak, ze doswiadczaja nas rozne problemy abysmy bardziej mogli cieszyc sie pozniejszym szczesciem. Bedzie dobrze tylko mysl pozytywnie. Popatrz mimo tych zmartwien masz kochajaca rodzine a to najwazniejsze. Wracaj szybko do nas

Ja dzisiaj jestem strasznie zmeczona, za duzo wczoraj spaceru az mnie brzusio pobolewa.
Stary 2011-04-28, 10:23   #2380
patik87
Zakorzenienie

zanetaa rozmiar buta 37, ale to różnie z tym jest, teraz chodzę w balerinach i mnie w małego palca obcierają, nogi pewnie tez mi trochę napuchły, obrączkę mam problem zdjąć..chyba czas się z nią pożegnać, bo będzie jeszcze gorzej. a biustonosz zamierzam najzwylejszy a jakże.

Zaczęłam gotować kapuśniak i skończyła się butla z gazem...tzt będzie za 3 h, więc nie robię nic narazie, nie będę prosić teściowej żeby mi poszła do śąsiadów i wymieniła. Ona teraz chodzi i się przymila bo ostatniej akcji. A niech spier..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:23   #2381
BABONIK
Zadomowienie

Stapelka- widzę,że jesteś forumową hurtownią aspiratorów,mój mąż nie mówi,że jestem gruba ale widzę jak na mnie patrzy... najszczuplejsza to już nie jestem...to ze względu na to może jakieś lody w Galerii p 8 maja?? bo wtedy jestem wolna

Bella- GRATULACJE teraz mocno mocno mocno trzymamy za zdrówko dziewczynek!!!!!!!!!

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:23   #2382
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamusie.

Bella gratulacje Niech dziewczynki zdrowo rosną.

Nerola trzymaj się Kobito!!! Tyś silna babeczka, na pewno nie wypuścisz Izy za wcześnie.

A ja wczoraj poszperałam trochę po necie i poczytałam o porodach tak koło 29 tc. I wiecie co? Nie było ani jednej źle kończącej się historii. Wszystkie dzieciaczki zdrowe, rosną jak na drożdżach. Niektóre już chodzą do szkoły i nie odbiegają od swoich kolegów ani wyglądem ani intelektem.
Tak mnie naszło jakoś żeby Wam to napisać ...

A w ogóle to położyłam się ze zgagą i z nią wstałam...przesada.
Idę do sklepu po mięsko i kapuchę...dziś łazanki

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:25   #2383
83monia
Zakorzenienie

bella - trzymam kciuki za was trzy, dziewczynki! blizniaki zwykle rodza sie szybciej, jak lezalam w szpitalu z moim dzieckiem to mialam dwie babki z blizniakami na sali. jedne akurat wychodzily z inkubatorow... plakalam razem z matka, bo to jednak jak krok w dorosłość... trzymaj sie, poglaskaj maluszki ode mnie po głowce... rozczuliłam sie...

uwaga, wstawiam obiecane zdjecia: szafa (druga to same półki z ksiazkami) i komoda, w piatek bedzie jeszcze biurko i 2go jedziemy po farby i wykladzine (zamiast dywanu) do castoramy. 4go bedzie jszcze elektryk i potem heja malujemy pokoje (mam nadzieje ze maz wezmie wolne i pomaluje bo wieczorami moze byc problem...)

wstawiam tez siebie (28tc 3d) i jedne z pierwszych lumpkowych ciuszkow. za duzo nie kupuje bo bede wiekszosc miala, ale sie oprzec nie moglam...

w zlobku mojego syna sa dwa wczesniaki - roznia sie tylko tym ze sa mniejsze niz wiekowo powinny. jeden ma porazenie mózgowe (lekarze mowili ze nie bedzie chodzic ale dzieki rehabilitacji ma tylko lekko niesprawna prawa noge i smiga jak szalony), ale on byl tzw. skrajnym wczesniakiem (ledwo ponad 1 kg wagi... mimo 29tc!!! wiec Iza neroli to wypasiona!!!) i dlugo nie mogli zdiagnozowac czy to wynik wczesniactwa czy choroby ze wolniej sie rozwija. za to inny wczesniak - Michalinka, to słodka jest ze schrupac mozna! tylko malutka. ma roczek a wyglada na mniej (na razie raczkuje). uwielbiam ją!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06034.jpg (92,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06035.jpg (118,3 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06038.jpg (92,7 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28tc.jpg (106,8 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06033.jpg (109,8 KB, 27 załadowań)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-04-28 o 10:38
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:27   #2384
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dzień dobry mamusie.

Bella gratulacje Niech dziewczynki zdrowo rosną.

Nerola trzymaj się Kobito!!! Tyś silna babeczka, na pewno nie wypuścisz Izy za wcześnie.

A ja wczoraj poszperałam trochę po necie i poczytałam o porodach tak koło 29 tc. I wiecie co? Nie było ani jednej źle kończącej się historii. Wszystkie dzieciaczki zdrowe, rosną jak na drożdżach. Niektóre już chodzą do szkoły i nie odbiegają od swoich kolegów ani wyglądem ani intelektem.

A w ogóle to położyłam się ze zgagą i z nią wstałam...przesada.
Idę do sklepu po mięsko i kapuchę...dziś łazanki
Mnie też ogarniają jakies głupie myśli, jeszcze bella urodziła, nerola ma problemy, a ja myślę co zaraz mnie może spotkać, i czy wszyskto w porządku z dzidzią, czytam na necie różnie historie...
Nie wstaję już w nocy siku od kilku dni. Czy coś nie tak? W dzien tez mnie tak nie gania jak wcześniej, dziwne to..
Stary 2011-04-28, 10:29   #2385
BABONIK
Zadomowienie

Dziś w okazjach ROSSMANA dobra cena na jedwab biosilk farouka-jak ktoś ma suche włosy to polecam-cena bardzo dobra. http://www.rossnet.pl/okazja_dnia

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:30   #2386
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki
Jacieeee kocham łazanki

BELLA
gratulacje dla świeżo upieczonej Mamusi I trzymamy kciuki za Maleństwa

Nerolka
będzie dobrze, a odzywaj się i pisz jak tylko masz ochotę. To nie jest marudzenie, bo wszystkie się o Ciebie martwimy o Was

83monia opis aukcji BOMBA

A ja dzisiaj przeżyłam fatalną noc ( Złapał mnie pierwszy raz skurcz łydki i zwijałam się z bólu. NIKOMU NIE ŻYCZĘ. Do tej pory kuśtykam na te nogę. :/

patik ja w ogóle w nocy nie wstawałam i nie wstaje na siku I nie czytaj żadnych strasznych historii na necie bo pejcz pójdzie w ruch :P

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-04-28 o 10:31
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:40   #2387
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Zanetaa88, zaraz spadam do Biedry, zakupie gotowe gofry, bitą śmietanę i jakiś sosik i HEJA! Wiem, ze to nie to, ale chociaż namiastka będzie, a iśc na miasto mi się nie chce Zapraszam więc

Jeśli już tak o autach piszemy, to mój małż poważnie zastanawia się nad zakupem czegoś małego, taniego i do zniszczenia - dla mnie :P Po tym jak go powoziłam w święta, to nie wiem czy mi nowe auto którego szukamy już chyba z pół roku, da poprowadzić.... U mnie byle do przodu jechać, a on że od razu z parkowaniem, wszystko na cacy ma być i do tego te alufelgi - no swietość, a mnie przeszkadzają, więc coś tak czuję, że niedługo będę pomykac swoim :P

Jedynym miejscem jakie nie zwiedziłam w Polsce są właśnie MAZURY!
Chętnie się wybiorę!
Jak chcesz to sprzedam Ci moją mazde 121 Myśmy też ją zakupili właśnie dla mnie abym się nauczyła jeździć i jak wjechałam na krawężnik to niczego mi nie było szkoda
Ma otwierany dach, akumulator nowy, czerwony
Są małe wgniecienia ale to jest do zrobienia, Ja bym mazdęczkę chętnie sprzedała, bo nią w sumie teraz nie jeżdżę i jeździć raczej nie będę,
przeniosłam się do autka męża

http://allegro.pl/mazda-121-gaz-najn...577865079.html

To jest coś takiego.

Karolinee oj to nie fajnie, ale możesz spróbować iść zareklamować bez paragonu. Ja pracuje w sklepie z odzieżą (konkurencja H&M) i w ostateczności przyjmujemy reklamację bez paragonu,ale wtedy klientka musi napisać że zgubiła paragon itd. ale nie wiem jak jest w H&M

Pati oj Ja mam 40.Myślałam, że ewentualnie będę Ci mogła sprzedać za grosze, ale to będziesz butów szukała

Jacieee łazanki musiałabym je zrobić kiedyś w końcu!

Monia nic nie ma a już jest jak pisałam posta jeszcze zdjęć nie było

A to My
Koło pępka mam pieprzyki ten największy to taka gromadka małych pieprzyków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 26 tyd.jpg (23,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26 tydz i 6 dzień.jpg (31,0 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-04-28 o 10:45
Stary 2011-04-28, 10:46   #2388
patik87
Zakorzenienie

http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=271 to jest wózek jaki kupilismy, tzn chodzi mi o kolor. Nasz jest troszkę inny, kosz na dole ma zielony. Nie będę robic zdjęc bo wózek jest złożony i już schowany, nie chce mi się wybaczcie
Stary 2011-04-28, 10:48   #2389
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, w Rossmanie jest nowa gazetka, i sa tak wkąldki laktacyjne Johnson 30+20 za 13 zł i podkłady do przewijania Babydream 10 szt za 11 zł - dobre są? Cena ok? Ja bez doświadczenia, więc wolę zapytać...
za 13 zł przetestuje te wkładki, od kiedy do kiedy jest ta gazetka?

Cytat:
To ja chyba wystawię moją mazdę
Jest zdecydowanie w lepszym stanie, może za 2 tys pójdzie
Kto chce kupić mazdę 121 z otwieranym dachem?!
Do ubezpieczenia i przęglądu
Ojjjj szukałam kiedyś 121 jest taka brzydka, że aż ładna

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:52   #2390
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=271 to jest wózek jaki kupilismy, tzn chodzi mi o kolor. Nasz jest troszkę inny, kosz na dole ma zielony. Nie będę robic zdjęc bo wózek jest złożony i już schowany, nie chce mi się wybaczcie
Mamy taką samą fure

Dzisiaj oddałam krew, teściowa mi pobrała
na ft3 ft4 i antygen TPO !

aby wszystko było ok!

Stary 2011-04-28, 10:53   #2391
SweetAngel1984
Zadomowienie

Hej

nerola - pamietaj pozytywne myslenie to polowa sukcesu

i przestan sie zamartwiac domem i dziecmi oni sobie dadza rade najwazniejsza teraz jest Iza i Ty

Dziewczyny maja racje jak trza kasiorki to mow tu odrazu

zanetka - a nie prawda nie jestem Twoim klonem tylko Ty moim

Bella oby dziewczyny zdrowo rosły

wodaqua, carmela
- ja sie zastanawialam nad wkladkami babydream jest 30 szt za niecale 10 zl i nad patyczkami do uszu z tej firmy maja te smieszne ograniczniki

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-04-28 o 10:55
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:56   #2392
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ojjjj szukałam kiedyś 121 jest taka brzydka, że aż ładna

Mnie urzekła że jest mała i zgrabna
no i ten otwierany dach
Jak zajechaliśmy żeby ją zobaczyć to w ogóle mnie nie zachwyciła,
nic a nic nie miała tego czegoś
ale mój mąż wsiadł i jak zobaczył że dach się otwiera to namawiał mnie,
że takie auto mi wystarczy, a że kosztowało 1500zl to je wzięłam.
Bałam się jeździć autem od męża, bo wiecznie stracha miałam, że gdzieś wjadę, coś zrobię i wtedy wysłuchiwać, że mam ostrożnie jeździć itd
to już wolałam taką mazdeczkę
A z czasem przesiadłam się do auta od męża i mazda stoi

Stary 2011-04-28, 11:02   #2393
editka2022
Rozeznanie

hej dziewczyny trzymam mocno kciuki za nerole i jej malutka zeby wszystko bylo dobrze-musi byc dobrze!!!!!
gratulacje dla belli, rowniez trzymam kciuki za jej coreczki,oby zdrowo rosly.
jutro mam wizyte u lekarza niemoge sie juz doczekac
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:03   #2394
madziaranew
Rozeznanie

Przekazcie Belli 7 ze trzymamy kciuki za dziewczyny , a ja sie rozryczalam , ach te hormony.Boze to juz jedna z naszych , silne dziewczyny dadza rade.
Witam poza tym.
Co do mojego grzyba to nie mam zamiaru uzywac tego octu , musze poczekac na wizyte a raczej na wyniki.gdybym byla w Pl to napewno bylabym juz u Gina a tu musze czekac na wyniki I dopiero do rodzinnego , a on wtedy zadecyduje. Jest to dokuczliwe, bopiecze , swedzi....
Nerola - wszystko bedzie dobrze , moja znajoma tez ma bardzo duzo wody, ilekarz jej kazal troche mniej pic Bo woda sie zatrzymuje w organizmie. Ona sobie mierzyla lie wypilam a lie wysikala I jej wyszla roznica.trzymam kciuki.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:04   #2395
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Hej Dziewuszki
Jacieeee kocham łazanki
To ja zapraszam, tylko nie obiecuję walorów smakowych bo ja je pierwszy raz robię. Ogólnie to ze mnie kulinarny laik, ale teraz jak jestem na L4 to mam więc czasu żeby w kuchni posiedzieć. Zwłaszcza jak moja mama w pracy, bo nikt mi się nie pląta i nie udziela dobrych rad

Zanetka88 pikny brzuś. Zgrabna jesteś

Monia świetne mebelki. A jaki porządek. U mnie się takiego nie doświadczy. No i cudnie wyglądasz.

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-04-28 o 11:07
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:12   #2396
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Zaczęłam gotować kapuśniak i skończyła się butla z gazem...tzt będzie za 3 h, więc nie robię nic narazie, nie będę prosić teściowej żeby mi poszła do śąsiadów i wymieniła. Ona teraz chodzi i się przymila bo ostatniej akcji. A niech spier..
mnie nie raz się zdarzyło że mi się butla skończyła jak coś gotowałam, kiedyś myślałam że nie dogotuje klusek śląskich bo już palnik ledwo dychał ale położyłam butlę na leżąco zaworem w dół i jeszcze pociągnęła do końca gotowania - taki mały patent jak Ci coś dogotować trzeba a butla ledwo zipie

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Stapelka- widzę,że jesteś forumową hurtownią aspiratorów,mój mąż nie mówi,że jestem gruba ale widzę jak na mnie patrzy... najszczuplejsza to już nie jestem...to ze względu na to może jakieś lody w Galerii p 8 maja?? bo wtedy jestem wolna

a z ciekawości chciałam zapytać Stapelkę, ile tych aspiratorków kupiła w końcu bo chyba w sklepie mieli niezłą minę jak ok. 10 kupowała naraz

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
teraz medycyna jest na tyle rozwinięta że dzieci urodzone nawet w 6 miesiącu są w stanie uratować, moja znajoma urodziła właśnie w 6-tym miesiącu ale nie wiem w którym tyg. dokładnie i chłopczyk przeżył, jest w pełni sprawny fizycznie i intelektualnie, do tego ma buźkę jak aniołek i loczki i w ogóle. Może na początku wolniej się rozwijał, później siadał, raczkował i chodził ale potem nadrobił wszystko, ale leżał ponad 3 miesiące w Przemyślu w szpitalu bo było kiepsko i z nim i z jego mamusią po cesarce, ale ona chorobliwie szczuplutka była zawsze, w ciąży mało przytyła bo nie mogła jeść prawie nic, mdłości miała do porodu i w ogóle.

Ale wszystko dobrze się skończyło.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:13   #2397
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam sms-a od Belli7 i przekazuję Wam:

Hej Beatko. Z tej strony bella7. Nie udało mi się wytrzymać i tak przez cc 26 kwietnia (30t 4d) o godz. 21.40 i 21.41 urodziłam córeczki. Dostały 7 punktów. Mają problemy z oddychaniem i leżą w inkubatorach, jedna jest zaintubowana a druga oddycha sama z małą pomocą, są bardzo drobne i malutkie.
Aż się popłakałam! Bello trzymam kciuki za dziewczynki - niech zdrowo rosną!

Dzień dobry Wam

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:13   #2398
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Mnie też ogarniają jakies głupie myśli, jeszcze bella urodziła, nerola ma problemy, a ja myślę co zaraz mnie może spotkać, i czy wszyskto w porządku z dzidzią, czytam na necie różnie historie...
Nie wstaję już w nocy siku od kilku dni. Czy coś nie tak? W dzien tez mnie tak nie gania jak wcześniej, dziwne to..
ja mam czasem tak że przez tydzień nie wstaje na siku w nocy a po kilku dniach znowu musze, więc pewnie tak ma być. A dziś wstawałam 2 razy

do tego spać nie mogłam bo mnie bolało wszystko - nogi, plecy, kręgosłup, pod żebrami - masakra jakaś. Jak połamana wstałam rano.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-28 o 11:27
Stary 2011-04-28, 11:13   #2399
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dzień dobry

Nerola- nie bój sie poprosic o pomoc jeśli będzie niezbędna.Jeśli Cię uratują nasze chocby grosze to jesteśmy do usług.rozwalamy pieniądze na prawo i lewo na allegro jak poświęcimy parę złotych na pomoc koleżance to na pewno nam wiele nie ubędzie.Milena-powiem wprost,jeśli potrzebujesz choc drobnej pomocy,prześlij nam nr konta,kto będzie chciał to wpłaci ile będzie chciał,ja chętnie pomogę."Ziarko do ziarka...".Jeśli nie chcesz oficjalnie,prześlij mi na PW ile będę mogła to pomogę.A trzymam mocno za zdrowie Twoje i Izy.Jestem przekonana,że wszystko bedzie dobrze.Jak już będziesz pod opieką to na pewno wszystko się uda.Przesyłam mocne
normlanie to samo chciałam napisać, nie ma co się szczypać tylko podać nr konta, jak część z nas wrzuci cokolwiek to się już jakaś kwota nazbiera tylko jak naszą Nerolkę do tego zmusić

Cytat:
Dziubek jak przyjdzie bluzka to daj znać czy jakościowo ok, bo Ja się zastanawiam nad kilkoma rzeczami od tego allegrowicza
jak tylko dojdzie dam znać

Nerolka , jesteście silne kobietki i dacie radę obie, wszystko będzie dobrze!!!

Bella strasznie się cieszę że dziewczynki są na świece choć mogło im się tak nie spieszyć !! ALe jestem pewna ,że dadzą radę i wrócicie szczęśliwie do domku

Beatka pogratuluj i pozdrów Belle no i życz zdrówka dla dziewczynek !!

a ja dziś pospałam do 10:11 , i spałabym dalej gdyby mama nie zadzwoniła nie wiem co mnie dziś tak zmogło.

no i chwalę się :
Dziś zaczynamy 32 tydzień !!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:14   #2400
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj przeżyłam fatalną noc ( Złapał mnie pierwszy raz skurcz łydki i zwijałam się z bólu. NIKOMU NIE ŻYCZĘ. Do tej pory kuśtykam na te nogę. :/
Tak samo mojego tż-ta w nocy skurcz taki złapał że aż kwiczał z bólu na łóżku, musze mu magnez wcisnąć żeby łykał

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości