|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Witam dziewczyny
![]() Ale sobie dzisiaj pospałam I oczywiście muszę jeszcze nadrabiać posty z wczorajszego popołudnia, bo nie dałam rady i poszłam spać Jak się zmobilizuję i uda mi się wstawić zdjęcia w klubie to obiecuję że wkleję mojego brzuchola w wersji naturysta
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
|
|
|
|
#4023 |
|
BAN stały
|
A teraz o tym co się dzialo jak mnie nie bylo.
Miałam tragiczną noc, normalnie myslalam ze urodze za chwile. Obudzily mnie skurcze. Nie wiem czemu tak się stalo, co malenstwo sie poruszylo to momentalnie twardnial i bolal mnie brzuch. W pewnym momencie czulam nawet jak mi glowka napiera na sam dol. Balam się ruszyc, bo brzuch mnie bolal jak do porodu. Tz musial wstac i przyniesc mi z dolu nospe no i przeszlo. Co prawda nie jest dobrze bo czuje się obolala, ciągnie mnie w pachwinach ale skurcze przeszly. Ciesze się ze jutro mam umówioną wizyte i ze stalo się to teraz a nie np po wizycie. Do tego od wczoraj mnie grypa rozklada
|
|
|
|
#4024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie chciałam wierzyć że to takie targowe bluzki a nie specjalnie ciążowe ale nosi mi się je superrrr ![]() za aukcje !!!!---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- laski uratujcie mnie , wstawiam zdjęcia do naszego klubu ale znowu pokazują mi się linki a nie zdjęcia
|
||
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny
jeśli chodzi o fotelik musiał być maxi cosi żeby nam w stelaż wózka się wpinał, a citi tańszy od cabrio fix no to apeluję do wszystkich Wysyłajcie do mnie na PW maksymalnie po 2 propozycje tytułu kolejnej części
potem stworzę ankietę i wybierzemy jeden tytuł
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
wydaje mi sie ze do Citi nie wchodzi do bazy.
|
|
|
|
#4027 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam porannie, zaraz do pracy
. Ech, jeszcze 3 tygodnieCytat:
. W sumie trochę to wszystko niedograne, ale wyjdzie w praniu .Cytat:
Miłego dnia życzę. |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny madziranew i dziubek piękne macie brzuszki
Zanka tanio w miarę kupiliście ten fotelik, bo nasz kosztował 500, ale ma jakieś uchwyty dodatkowe do montowania w pasy, wiec może dlatego.A łóżeczko super, lubię białe meble, ale trzeba mieć pokój fajnie urządzony w odpowiednim stylu aby pasowało. Brumek i inne mamusie trzymam kciuki za wizyty ![]() Brunetka nic się nie zamartwiaj, to nawet dobrze że zostałaś, muszą być 100% pewni diagnozy, pewnie w najbliższym czasie zrobią badania i ak wyjdą dobre to Cię wypuszczą. A nadal Cię swędzi?Zmalowana Cię nawiedzi to nie będzie nudy.Trzymaj się Bartessa odpoczywaj, wszystko będzie dobrze, aby do wizyty I ja dzisiaj źle spałam, rano podnieść się nie mogłam, muszę spłodzić prezentację na uczelnię do zaliczenia i obiad. Przejmuje się tą głupią szkołą, bo okazało się że nie mogę zrobić badań tam gdzie planowałam i tam gdzie zalecała promotorka. Jutro do niej jadę, o ile raczy na maila odpisać.Wykończy mnie ta szkoła. Wesele jeszcze nam wypada jak mam zjazd i narobię sobie zaległości. No nic, jakoś da się radę. |
|
|
|
#4029 |
|
Zakorzenienie
|
patik Filip u siebie ma białe meble, więc kiedyś kiedy Lenka będzie starsza przeniesiemy jej łóżeczko do młodego i lepiej będzie pasowało białe
|
#4030 |
|
Zadomowienie
|
No i klops
I w ogóle czemu w tym Imageshack mi sie poobracały i są na leżąco Można to zmienić???
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 1. stronie chyba wątku ze zdjęciami można jeszcze przez fotosik dodawać no i mi też czasem się zdjęcia obracają ale nie wiem czemu wtedy dodawałam przez fotosik
|
|
#4032 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry o poranku!
Slonce wesolo swieci, a ja czuje sie jak zombie.. ![]() Mloda wstala dzisiaj o 5.00 rzeska i chetna do zabawy nic sie nie dalo zrobic zeby zasnela kiedy ja sie wyspie???oddalabym krolestwo za kilka spokojnych leniwych porankow..
|
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
![]() wlasnie wcianm sniadanko platki z mlekiem......chcialam sie wybrac na rundke po ciuchlandach ale pada deszcz :/ zanetka - no kaszanki za malo cale dziewiec mc celibatu bo lekarz zabronil hahahah ale maz jest tak zmeczony po pracy ze odrazu zasypia a ja ratuje sie mysla o tym jak i kiedy bedziemy nadrabiac zaleglosci wiec jest dobrze ![]() zanka - super zakupki fotelik boski strasznie mi sie podobaja tej firmy carmela cudne te rzeczy w lidlu brzuszki sliczne ![]() za wizyty ![]() za aukcje zanetka - a co licytujesz????? ![]()
|
|
|
|
#4034 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No i trzymam kciuki za wizyty ![]() Poza tym to dzień dobry dziewczynki. Ja właśnie piję kawkę (no męczy mnie zgaga ale kawy nie potrafię sobie odmówić) i oglądam DDTVN. Muszę się zebrać i głowę umyć, ale mi się nie chce
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś ide sama W ogóle to jestem zrozpaczona, mąż dostał wczoraj wypłate o 250 zł niższą niż zwykle ![]() Po 15 będę mieć wyniki tych transminazów, trzymajcie kciuczki
|
|
|
|
|
#4036 |
|
Zadomowienie
|
witajcie, wczoraj wieczorem nadrabialam co tam u was,a sporo tego bylo bo az 17 stron
nie zagladalam od wtorkunadrobilam i mialam zrobiony wielocytat do waszych postow, jak dalam odpowiedz to wyskoczylo czyste okienko, zniknely cytaty zeby je odzyskac musialabym znowu sie cofnac do 117stronywiec ogolnie gratuluje wizyt, kolejnych tygodni i cudnych brzuszkow ![]() i te najswiezsze wiadomosci: Pieleszka - super ze juz wiesz kto w brzuszku mieszka Bartessa, oby to jednorazowe bole byly, jutro lekarz obejrzy Cie dokladnie, bedzie dobrze ![]() Brumek, za glukoze Brunetka, za spokoj i dobre wiadomosci ![]() Nerolka - wytrwalosci, nagroda bedzie Izunia ![]() ja nadal bez komputera chodze do mamy i z jej korzystamw weekend bede miec nowy wielki dysk, bede probowala ratowac dane z mojego lapka, ryczalam nad nim, mam w nim tyle waznych rzeczy, pamiatkowych zdjec... dzisiaj rano mialam akcje odklaczanie - moich i mamy kotkow, zaczynaja tracic siersc i musze im pomoc by klaczki je nie zatykaly trzeba bedzie to powtarzac co jakis czas, az do lata a teraz musze sie cofnac i odnalezc przepis na racuchy zmalowanej i nalesniki.... yyyyyyyyy wczoraj je widzialam i zapomnialam kto podawal... prosze wybaczyc
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Dzisiaj i do mnie dotarł śnieg mąż od rana siedzi w swojej kostce bo ma wolne... czekam na niego ze śniadaniem i już mnie ssie w żołądku....Znalazłam sobie śliczną torebkę na allegro, ale licytacja kończy się jutro eh... będę walczyć ![]() Czy Was też tak męczy ta krew z nosa?! bo mnie to wykończy! A tak w ogóle to zaczynam dzisiaj 27 t.c. ![]() Ale już się sama pogubiłam czy to któryś miesiąc nowy czy trymestr... cholera wie
|
|
|
|
|
#4038 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() Ja tez dziś niewyspana, Filip budził się w nocy i płakał bo mu chyba trójka kolejna wychodzi ![]() zanka fajne to łóżeczko, mi się białe bardzo podoba ale totalnie by nam nie pasował kolor i Lilka odziedziczy łóżeczko po Filipie, a Filipowi przedwczoraj kupiliśmy nowe "dorosłe" łóżeczko
|
#4039 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
przed chwilą wstałyśmy![]() Cytat:
Cytat:
A ja przypominam nieśmiało o naszej dzisiejszej wizycie u gina i jeszcze bardziej nieśmiało proszę o zaciskanie kciuków ![]() ![]() ![]() Za wszystkie dzisiejsze wizyty oczywiście ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4040 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4041 |
|
Zadomowienie
|
Mocno zaciskam
![]() Mnie męczy!!! Krew, krwiste skrzepy, zawalony nos - oddychanie dla mnie to męka teraz |
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
sygine kochana miałam ten sam problem ale już Ci pomagam
![]() jak wejdziesz w jeden link t opo prawej stronie masz 4 opcje : link do umieszczenia tego obrazu zamieść ten obraz itd to wejdz w tą 2 opcję : zamieść ten obraz i skopiuj link który Ci się wyświetli przy opisie FORUM do naszego klubu wtedy pojawi się zdjęcie ![]()
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-05-05 o 10:22 |
|
|
|
#4043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwlaszcza w nocy!Trzymam mocne mocne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!
|
|
|
|
|
#4044 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4045 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
YouYou wczoraj wieczorem mialam do Ciebie pytanie o butelki TT, ale chyba przoczylas... I pochwal sie jakie lozko kupiliscie dla Filipa. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty! |
||||
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
po weselu się pochwalę fotkami w sukience
teraz nie ma sensu sie przebierać
|
#4047 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#4048 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie!
Dawno mnie nie bylo aktualnie jestesmy na wakacjach w Polsce i mam słaby dostep do neta. Młodszy brat oblega komputer. Do nadrabiania mam tyle ze ho ho, ale zdazyłam sie dowiedziec troche co u Was. Nerola, Brunetka trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze. Beatka ja tez kupiłam wózek, no moze ciut drozszy niz Twoj ale niewiele. Zapłacilismy 150 zł. A było to tak. Wybralismy sie z TZ, w sumie przez przypadek, na rynek. No i tak chodzimy, chodzimy no i ja patrze stoi wozek. Mowie do Tz zobacz jaki fajny wózek, wlasnie cos takiego mi sie podoba. No ale zastanowil mnie fakt ze ten wozek stal bez opieki, no bo kto zostawia dziecko same w wozku?? Podeszlismy wiec i sie okazalo ze jest do sprzedania. Jedna babka dostala go w prezencie, uzywala go ok miesiaca i wyjechala z dzieckiem za granice a wózek zostal. Znajomi obiecali zajac sie sprzedaza. Takim wiec oto sposobem nabylismy tanio wózek. Teraz tylko musimy go jakos przewieźć do Anglii , a nasz golfik duzy nie jest. Jakos moze zmiescimy. Fotki wstawie jak juz wrocimy do domku, bo teraz nie mam jak. Nie moj komputer i w ogole. Widziałam tez w sklepie fajne łóżeczko, kosztowalo 230 zł no ale niestety tego łóżeczka juz na bank nie zmiescimy, wiec musialam zrezygnowac Ja tez jestem alergikiem, kurz, pyłki, siersc i do tego alergie skórne (atopowa skóra). W ostatnich dniach dało mi sie niezle we znaki bo mam stycznosc z kotami. Kicham, smarkam ogolnie nic fajnego. No ale w sobote wyjezdzamy, wiec wszystko szybko wroci do normy - mam nadzieje. Czy u Was tez pada snieg????? Karolinee1983, CarmelaSoprano kciuki zacisniete
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2011-05-05 o 10:25 |
|
|
|
#4049 | |||||
|
Rozeznanie
|
mnie nie tyle lewatywa przeraża co ewentualne cewnikowanie
ale ja w ogóle w życiu w szpitalu nie leżałam i pewnie większości z tych rzeczy boję się na zasadzie że najbardziej boimy się tego, czego nie znamy ![]() chociaż samego porodu jakoś się nie boję.. zaciśnięte ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ale wielkolud!!! ja mojemu powiedziałam do brzuszka żeby przytył max do 3,5kg, żeby mamusia mogła go urodzić bez zbytniego szwanku, ale czy posłucha, to się okaże ![]() Cytat:
oj, współczuję to jest jedna z rzeczy, których najbardziej się boję, bardziej od porodu.. Cytat:
te kopniaczki, to uczucie, że nosisz nowe życie, coś wyjątkowego Cytat:
![]() dziewczyny, czy Wam też się ciąża już troszkę dłuży? tzn jak wyżej pisałam, w ciąży jest cudnie ale zaczyna mi się zwyczajnie dłużyć ten okres oczekiwania. Chciałabym, żeby przynajmniej był już czerwiec. Nie mogę się coraz bardziej doczekać aż zobaczę synka. Wiem, że doświadczone mamusie pewnie napiszą, żeby się delektować tymi ostatnimi tygodniami bo potem będę tęsknić za takimi leniwymi dniami w zupełnej ciszy. Każdy mi to mówi. Ale ja już bym tak troszkę chciała wejść w tą nową rolę..
Loteria Bitcoin - aż 2 BTC do wygrania Edytowane przez LadyInBlack2 Czas edycji: 2011-05-05 o 10:19 |
|||||
|
|
|
#4050 | |
|
Zadomowienie
|
Czesc wszystkim nmamusiom i brzusiom
![]() Cytat:
ankieta rozwiaze problem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:10.

I oczywiście muszę jeszcze nadrabiać posty z wczorajszego popołudnia, bo nie dałam rady i poszłam spać

zębole
. W sumie trochę to wszystko niedograne, ale wyjdzie w praniu

I w ogóle czemu w tym Imageshack mi sie poobracały i są na leżąco
Można to zmienić???

nic sie nie dalo zrobic zeby zasnela
kiedy ja sie wyspie???
cudne te rzeczy w lidlu 
przeczytałam co tam u Was.
zeby je odzyskac musialabym znowu sie cofnac do 117strony
prosze wybaczyc

Zakończone: 2
, a nasz golfik duzy nie jest. Jakos moze zmiescimy. Fotki wstawie jak juz wrocimy do domku, bo teraz nie mam jak. Nie moj komputer i w ogole.