Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-06, 17:54   #4471
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
robicie plan porodu??

Yyyyy....Jaki plan porodu???

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej laski
ja tak na szybko wrzucam fotki fotelika bo dziś przyszedł
później coś popiszę, jak wysprzątam mieszkanie
Filip do teściów pojechał, mąż na ryby, a jutro wesele mamy
więc mam duuuużo roboty
Fajny fotelik

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Witam!
Dawno mnie tu nie było i mam baaaardzo dużo nadrabiania. Mąż dostał tydzień wolnego i korzystając we wtorek pojechaliśmy w świętokrzyskie do jego rodziny. Niestety pogoda nie dopisała, nawet nie dało się nigdzie wyjść Za to usłyszałam tyle "dobrych rad", że aż się ucieszyłam, że tak rzadko gdzieś jeździmy...
Dziś mam urodzinki, w dodatku okrągłe, więc nawet się cieszę, że już wróciliśmy. Jakoś mało towarzyska się zrobiłam. Na niedzielę zapowiedzieli się bracia z rodzinkami, to trochę wesoło będzie, ale coś przygotować trzeba. Żeby tylko tak mi się chciało, jak mi się nie chce Ale dziś sobie odpuszczam wszystko i leniuchuję I zaraz Was idę nadrabiać
Wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek!!!!

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
WAŻNA SPRAWA DLA NEROLI!!!!!!!!!!!!!!!

Najlepiej zadzwonic do ZUSu,ale do poniedziałku odpada
Nerola otworzyła działalność, ma do opłacenia składke za 15 dni kwietnia.Teraz sie zastanawia co robić,jaką składkę opłacać.Czy ktos wie ile dostanie macierzyńskiego po opłaceniu najnizszej składki za 15 dni ? bo byc moze ze nie zdarzy już opłacic nastepnej składki w czerwcu.i nie wie co robić? czy jej sie to opłaca,księgowa jej powiedziała,że dostanie macierzyńskiego 300zł...
do tego ma paciorkowca i jest na lekach, T. nie ma z kim dzieci zostawiać kasy nie ma ogólnie dół straszny.Macie jakies znajome znajjące się na srpawach ZUSu? bo Milenie pasuje wiedzieć teraz,żeby w weekend kase na ZUS pożyczyć.
HELP
Kurde, nie znam nikogo, co na Zusie się zna, ale może któraś z dziewczyn pomoże A paciorkowcu - precz!!!!!:pa la:

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Jutro czeka nas uzupełnienie badania połówkowego- trzymajcie kciuki, żeby tym razem mała ułożyła się odpowiednio do badania.

zaciskam mocno

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Wróciłam

Lekarz stwierdzil że moje wyniki są zadowalające, no ale niestety tylko to. Okazalo się ze po ostatnich ekscesach zrobilo mi sie male rozwarcie. Jak to lekarz powiedział: małe ale jest! No i mam prowadzic leżąco-siedzący tryb życia.
Najgorsze jest to ze nie dal mi zadnych lekow, jak zapytalam co robic jakby takie skorcze sie powtorzyly, czy nospe brac czy co, to powiedzial mi ze mam tylko lezec i jak co to za tydzien do kontroli; zeby nospy nie brac, ale czemu??
Eh, znowu te skurcze, rozwarcia miejmy nadzieje, że nasze szyjki wszystko wytrzymają...

Wklejam jako bonus zdjęcie naszej Mai z wczorajszej wizyty. Ciekawa jestem, co tam wypatrzycie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Maja.jpg (102,7 KB, 56 załadowań)

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:04   #4472
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Karolineee czy to zdjęcie twarzyczki?

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:08   #4473
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
mi dziś siostra odbiera wyniki badań, mocz, krew i toxo a w poniedziałek wizyta... już się nie mogę doczekać, ciekawe jak szyjka trzyma
Kochana a napisz prosze jak Ci wyszedl Htc i Hb jesli mozez oczywiscie bo mi chyba nienajlepiej

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Wróciłam z USG dzidziusia
ALICJA na 100% jest dziewczynką
Waży 1370 gram i tyle udało mi się wyciągnąć od lekarza. Wogóle małomówni są ci lekarze
Zabrali mi już dokumenty do wypisy ale wychodzę dopiero jutro po obchodzie
Super

Nadrabiam dalej

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:15   #4474
patik87
Zakorzenienie

Należy Wam się porządne za tyle stron niedobroty

Nie dobrze się widzę dzieje Madziulka jestem w szoku zachowaniem lekarza, ale z drugiej strony może i dobrze robi jak się nie zna, ale powinna dać namiary na innego lekarza, jakoś się zainteresować bardziej, no nie wiem. I nie czekaj do 19 tylko w pon pędem do szpitala, bo ciśnienie to powazna sprawa, z cukrzycą dasz radę.Głowa do góry.

Scio u ciebie widzę też coś nie tegez, ale bądź dobrej myśli, choleostazy żadnej nie masz, tylko szkoda że na weekend szpital Cię czeka. Dzielna jesteś laska, dobrze będzie, my trzymamy kciuki.

Brunetka jak dobrze hurra

Zanka butki super, fotelik też, rybaczki to wogóle extra.

Wodaqua zakupy lumpkowe śliczne, ja się coś ostatnio wyleczyłam z kupowania, tyle tego mam że nie ma co szaleć, inne wydatki czekają.

Agula ja na twarzy też jak pucuś. Zresztą zawsze byłam okrąglejsza i pełna na buzi, ale teraz wszędzie mi przybyło.

To tyle zapamiętałam z tego co nadrobiłam, a teraz co u mnie po usg:

Naomi to nadal ONA. Na dowód pokazał mi szparkę. Waży 1600, stosownie do wieku ciąży, pielektazje na nerkach nadal są, ale co najważniejsze nie powiększają się, więc to nie jest groźne. Chciałam 3d, ale mała ciągle zakrywała buzię obiema rączkami, wogóle dziwnie była ułożona i gin powiedział że nie ma sensu. Dał mi nagranie ale z 2d, a dla mnie tam nic nie widać. Ale przynajmniej na kasę nie naciąga.A i szyjka ma 38 mm więc super, martwiłam się że przez te twardnienia coś nie halo z nią. Może dzisiaj cosik popsocimy w łóżeczku.

Nerolka przesyłam buziaki dla Ciebie i Niuni Izuni

Oliweczka zazdraszczam zakupu mieszkanka.Fajnie Wam, teraz przeprowadzka, urządzanie się..

Zanetaa zajrzałam do yuska, pościeli nie kupiłam, ale za to kocyk polarowy, prześcieradło i takie nakrycie( narzutę) na łóżko.
Buty tez kupiłam, potem wkleję fotkę, takie i na wesele i do spodni i do spódnicy, na lekkim podwyższeniu.

Sprawy które miałam poplanowane załtwiłam w każdym bądź razie. I portfel dużo chudszy, masakra jak kasa się rozchodzi....

Dzisiaj zaczęłyśmy 31 tc
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:18   #4475
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Babonik od tej najnizszej sie nie oplaca bo dostanie ok 300zł
niech zapl 890zł oni jej to na dni podzielą to wyjdzie mniej na reke dostanie ok 1100zł

no ale własnie chyba ta najniższa dobrowolna to 890zł?? bo za 15dni księgowa policzyła jej ok 600zł ja nie wiele o tym niestety wiem...

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:20   #4476
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
robicie plan porodu??
[/CENTER]
taak, mój plan:
wchodze na luzie o 8:30 ostatniego dnia czerwca (a co tam - daty tez mam ) na oddzial
mam niebolesne skurcze a na badaniu wychodzi ze to juz 7 cm
klada mnie w sexi szpitalnej koszuli, obok po ręce gładzi mnie mąż
podpinaja ktg - wszystko ok
posapuje sobie i człapie co chwile do wc na posiedzenie
po 2-3h max polozna stweirdza ze chyba juz warto zaczac i przebija mi pecherz płodowy (jak poprzednio tylko czasowo inaczej było)
potem już leciiiiiiiii i wylatuje co mialo, odpowiednia strona oczywiscie (głowka)
dziecko dostaje 10 pkt a ja rycze ze szczescia
nie popękałam bo teraz wyluzowana tam jestem wiec mam komfort
przez okno swieci słoneczko... a w sali jest temp optymalna bo maja klime (?)

a co tam, realny plan?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:21   #4477
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Karolineee czy to zdjęcie twarzyczki?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
radę.Głowa do góry.
Naomi to nadal ONA. Na dowód pokazał mi szparkę. Waży 1600, stosownie do wieku ciąży, pielektazje na nerkach nadal są, ale co najważniejsze nie powiększają się, więc to nie jest groźne. Chciałam 3d, ale mała ciągle zakrywała buzię obiema rączkami, wogóle dziwnie była ułożona i gin powiedział że nie ma sensu. Dał mi nagranie ale z 2d, a dla mnie tam nic nie widać. Ale przynajmniej na kasę nie naciąga.A i szyjka ma 38 mm więc super, martwiłam się że przez te twardnienia coś nie halo z nią. Może dzisiaj cosik popsocimy w łóżeczku.

Dzisiaj zaczęłyśmy 31 tc

Super, że same dobre wieści przynosisz i , że szyjka pięknie się trzyma gratuluję również kolejnego zaczętego tygodnia

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:22   #4478
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
brzuszek mi czesto twardnieje, juz wczoraj mialam was zapytac, cyz nalezy cos brac jesli to twardnienie mija jak sie poloze? bo pomyslalam ze moze nie trzeba jak nie mam tego stale, a wizyte mam w przyszla srode to lekarz zobaczy jak tam moja szyjka itp
malucha czuje teraz prawie non stop, sa chwile ciszy, ale wieczorami i rano to prawie ciagle, czuje jak sie kreci i kopie, ale nie jest to bolesne
Tak jak pisala AgaG bierz magnez a w razie nasilenia no-spe

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj jestem już po wizycie u gina i nie mam dobrych wieści. Wypłakałam się już jak głupia...
Mam cukrzycę ciążową oraz za wysokie, dużo za wysokie ciśnienie.
Dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej i na dalsze prowadzenie ciąży na patologię ciąży. W poniedziałek muszę tam iść i zobaczę co powiedzą. Poza tym moja pani doktor, która prowadziła mi ciążę zrezygnowała z jej dalszego prowadzenia... Czeka tylko na wieść ode mnie o narodzinach małego.

Oby lekarze sobie poradzili z cisnieniem, bo cukrzyce to dieta ogarniesz napewno trzymam kciuki

Nadrabiam dalej

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:22   #4479
Kajool
Zadomowienie

w sprawach zusu nie znam sie na tym :/
scio mam nadzieje, ze to falszywy alarm i zaraz bedziesz u nas
Madziulka - z jednej strony rozumiem ginke ale z drugiej powinna dac ci namiary na kogos innego. Jak mozna tak zostawic ciezarna na lodzie?? Mojej siostry ginekolog, to nawet jak jechala na urlop, to dawala jej numer do kolezanki wrazie w.
Beatko i inne dziewczyny jak wasze wizyty dzisiaj??
Stary 2011-05-06, 18:23   #4480
83monia
Zakorzenienie

Cytat:

Kupiłam sobie polecany przez którąś z Was stanik do karmienia Triumph mamabel, ten co "rośnie razem z cyckiem" i jest naprawdę super.
Bałam się trochę, że źle się będę czuła w staniku bez fiszbin, ale ten jest tak uszyty, że wszystko ładnie podtrzymuje, chyba będę musiała kupić jeszcze jeden na zmianę.
kupowalas rozmiar wiekszy niz obecnie czy taki jak masz teraz? bo bede kupowac ale chyba w nastepnym miesiacu sie wybiore albo na allegro znajde

Stary 2011-05-06, 18:24   #4481
Kajool
Zadomowienie

jacieee ale shira pisala chyba o czyms takim http://www.ekomama.pl/index.php?opti...ykuy&Itemid=29
Stary 2011-05-06, 18:26   #4482
BABONIK
Zadomowienie

skąd się dowiedziec ile dokładnie musi zapłacic składki Nerola,żeby dostac potem na rękę ok 1000zł... ?????

Nikoś już z nami
Stary 2011-05-06, 18:27   #4483
patik87
Zakorzenienie

oto i mój tobołek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 019.jpg (118,6 KB, 45 załadowań)
Stary 2011-05-06, 18:28   #4484
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Eh, znowu te skurcze, rozwarcia miejmy nadzieje, że nasze szyjki wszystko wytrzymają...
no ja teraz się modle zeby rozwarcie sie nie powiekszylo i zeby chociaz ten 8 msc jako tako przelezec.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:28   #4485
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
taak, mój plan:
wchodze na luzie o 8:30 ostatniego dnia czerwca (a co tam - daty tez mam ) na oddzial
po 2-3h max polozna stweirdza ze chyba juz warto zaczac i przebija mi pecherz płodowy (jak poprzednio tylko czasowo inaczej było)
potem już leciiiiiiiii i wylatuje co mialo, odpowiednia strona oczywiscie (głowka)

a co tam, realny plan?
Mój jest taki sam

A tak serio to słyszałam coś o planach porodu, nawet program o tym był, ale jakoś mnie to nie przekonuje...

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:28   #4486
BABONIK
Zadomowienie

Meszsares -gdzie jesteś? Ty jesteś dobra w temacie!!!!

Nikoś już z nami
Stary 2011-05-06, 18:30   #4487
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
taak, mój plan:

a co tam, realny plan?
: hahaha: optymistka. Ja tez mam taki plan
Stary 2011-05-06, 18:33   #4488
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
jacieee ale shira pisala chyba o czyms takim http://www.ekomama.pl/index.php?opti...ykuy&Itemid=29
Ja wiem, wiem.... tylko to dziwnie brzmi. Wydaje mi się, że chciałaś to do Moni napisać

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:35   #4489
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dziś mam urodzinki, w dodatku okrągłe, więc nawet się cieszę, że już wróciliśmy. Jakoś mało towarzyska się zrobiłam. Na niedzielę zapowiedzieli się bracia z rodzinkami, to trochę wesoło będzie, ale coś przygotować trzeba.
sto lat kochana!

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:36   #4490
marzena_S
Zadomowienie

83monia, wzięłam rozmiar większy.

Karolinee
, obstawiam, że to zdjęcie potwierdzające płeć dziecka. Zgadłam?
Stary 2011-05-06, 18:42   #4491
Bartessa
BAN stały

a pamiętacie jak to bylo z nerolka? czy rozwarcie miala jeszcze w domu czy dopiero w na tej ostatniej wizycie przedszpitalnej stwierdzili u niej rozwarcie?? bo nie mam czasu szukac do tylu tyle czasu.

kurcze jak ja się teraz boję. jak jest rozwarcie juz to moze isc raz dwa wszystko... tym bardziej ze juz widze ze nie dadzą mi polezec! mowie tz ze mam lezec albo siedziec, zakaz jakiejkolwiek pracy, a ten mi steka zebym mu glupie kanapki zrobila, normalnie mam ochote go udusic. Dup*k jeden dzieckiem tez nikt sie nie zajmie mi chociaz przez chwile.
Stary 2011-05-06, 18:43   #4492
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Nerolko jeżeli Nas czytasz to przesyłam Ci pozdrowienia! Trzymaj się i niech Iza siedzi w brzuszku jak najdłużej

A jeżeli chodzi o zus to ja niestety się na tym nie znam...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:45   #4493
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Nerola otworzyła działalność, ma do opłacenia składke za 15 dni kwietnia.Teraz sie zastanawia co robić,jaką składkę opłacać.Czy ktos wie ile dostanie macierzyńskiego po opłaceniu najnizszej składki za 15 dni ? bo byc moze ze nie zdarzy już opłacic nastepnej składki w czerwcu.i nie wie co robić? czy jej sie to opłaca,księgowa jej powiedziała,że dostanie macierzyńskiego 300zł...
do tego ma paciorkowca i jest na lekach, T. nie ma z kim dzieci zostawiać kasy nie ma ogólnie dół straszny.Macie jakies znajome znajjące się na srpawach ZUSu? bo Milenie pasuje wiedzieć teraz,żeby w weekend kase na ZUS pożyczyć.
HELP
oj nie znam się na sprawach zus-owych....

ja już po wizycie - w międzyczasie jak siedziałam w poczekalni to napisałam do Neroli co tam u niej i Izy i pisała że ma doła bo złapała paciorkowca i ma być przez 10dni na antybiotyku, w domu sajgon bo z dziećmi nie ma kto siedzieć i pomóc.. ech.. ale ja wierzę że po tych wszystkich zakrętach w końcu uda się wyjść Neroli na prostą a Iza poczeka jeszcze grzecznie w brzuszku kilka tygodni

Na wizycie ok
szyjka ładnie trzyma, nadal 34mm ma, więc się nic nie skróciła, tętno ładnie biło jak położna mierzyła, ważę 78kg więc 2 kilo przybyło od ostatniej wizyty miesiąc temu czyli w sumie mam 2 kg na plusie do wagi sprzed ciąży - nie jest źle jak na 7 miesiąc

na skurcze mam brać magnez i no-spę, i dodatkowo mi zapisał luteinę 2x2tab. aha i jeszcze mi dał skierowanko na mocz i morfologię, za 2 tyg mam się pokazać to się umówimy na usg bo dziś tylko szyjkę zmierzył a Juleczki nie podglądał

aaaa.. tż odebrał moje spodnie z allegro
o te:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1570338828

i powiem Wam że są suuper jak na moją dupcie szyte
rozmiar L idealnie leży, w końcu mam spodnie takie że mi nie będą lecieć z tyłka. Mamie musze tylko podrzucić do skrócenia bo są ciut za długie ale materiał super, ładny krój, świetnie leżą i są naprawdę dobrej jakości, jak za 16zł to są cudne

jak któraś chce kupić albo wylicytować to polecam warto!

Stary 2011-05-06, 18:45   #4494
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
AgaGuernsey, mnie wtorek na pewno pasuje, co do czwartku to się okaże jeszcze ale może też się uda
To super! Mam nadzieje, ze Stapelka i Babonik tez dolacza i moze jeszcze inne mamy?

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa
Dzwoniłam dopiero do tej poradni - powiedziałam jaka jest sytuacja. Najbliższy wolny termin na wizytę jest na 19 maja i tak się umówiłam. Ew.mogę pojawić się w poniedziałek między pacjentkami i spytać doktora, czy w takiej sytuacji mogę czekać do 19-stego jeżeli nie to przyjmie mnie szybciej.
Ja bym z nadcisnieniem nie czekala do 19-stego.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
hej laski
ja tak na szybko wrzucam fotki fotelika bo dziś przyszedł
później coś popiszę, jak wysprzątam mieszkanie
Filip do teściów pojechał, mąż na ryby, a jutro wesele mamy
więc mam duuuużo roboty
Swietnie sie prezentuje!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Nerola czyta nas
Buziaki Nerolka
Wiem tyle, że miała USG i wód jest tyle ile było, małej nie ważyli
A i ma jakąś bakterie chyba w moczu. Precz wstrętna bakterio
Bakterii mowimy NIE!

Cytat:
Dziś mam urodzinki, w dodatku okrągłe, więc nawet się cieszę, że już wróciliśmy. Jakoś mało towarzyska się zrobiłam. Na niedzielę zapowiedzieli się bracia z rodzinkami, to trochę wesoło będzie, ale coś przygotować trzeba. Żeby tylko tak mi się chciało, jak mi się nie chce Ale dziś sobie odpuszczam wszystko i leniuchuję I zaraz Was idę nadrabiać
Wszystkiego Najlepszego!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
wychodze do lekarza mam na 17.40 ale dojechac trzeba bede wieczorme papa
Kciuki zacisniete, choc juz pewnie dawno po wizycie, wiec czekamy na relacje...

Cytat:

HELP
Nie mam pojecia

Cytat:
taak, mój plan:

a co tam, realny plan?
Dobre, dobre...

A tak na powaznie, to wiem, ze za granica robi sie Plan Porodu i tam go rzeczywiscie respektuja, ale czy u nas tez? Nie mam pojecia...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:46   #4495
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ja też cos przez SMSy źle zrozumiałam,
chodzi o to ile macierzyńskiego dostaje się od najnizszej dobrowolnej składki?.w zasadzie to najważniejsze.

Milena nas podczytuje ale nie może nic napisać
cos z netu ale ja nie jestem z zusu dobra
http://www.temidajestkobieta.pl/2011...estia-skladek/

Żeby otrzymać zasiłek z ubezpieczenia chorobowego, trzeba podlegać temu ubezpieczeniu minimum 90 dni (tzw. okres wyczekiwania dla prowadzących działalność gospodarczą. Zapłata składki za jeden miesiąc nie uprawnia w żadnym wypadku do otrzymania zasiłku macierzyńskiego. Inaczej sprawa się ma, gdy przed zalożeniem działalności istniał inny tytuł do ubezpieczenia chorobowego.

http://www.se.pl/twoje-pieniadze/por...me_139743.html Jako właścicielka firmy składkę na ubezpieczenie chorobowe płacisz w zależności od wysokości zadeklarowanej kwoty. Minimalna to 1887,60 zł (60 proc. przeciętnego wynagrodzenia), co oznacza składkę w wysokości 46,25 zł miesięcznie. Możesz zadeklarować jednak wyższą kwotę - maksymalnie 8109 zł (250 proc. przeciętnego wynagrodzenia). Wówczas co miesiąc płacisz 198,67 zł, ale przez cały czas trwania urlopu macierzyńskiego (obecnie 20 tygodni) dostajesz zasiłek w wysokości 5737,75 zł (na rękę), czyli w sumie ponad 28 tys. zł.

"Co najmniej 2 tygodnie zasiłku macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu, natomiast po porodzie przysługuje zasiłek macierzyński nie wykorzystany przed porodem, aż do wykorzystania przysługującego pełnego wymiaru."
http://www.e-inspektorat.zus.pl/spra...wy=283&pomoc=3

i dosc dobrze tlumaczone http://forum.gazeta.pl/forum/w,1152,...kiego.html?v=2

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-06 o 18:47
Stary 2011-05-06, 18:49   #4496
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BABONIK

HELP
nie znam się na tym ale jezeli chodzi o tego paciorkowca to jestem pewna ze bedzie wszystko ok, mozliwe ze to przez niego ma rozwarcie itd, ale jak juz wykryli to na leki jest malo odporny...
Stary 2011-05-06, 18:51   #4497
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Wróciłam

Lekarz stwierdzil że moje wyniki są zadowalające, no ale niestety tylko to. Okazalo się ze po ostatnich ekscesach zrobilo mi sie male rozwarcie. Jak to lekarz powiedział: małe ale jest! No i mam prowadzic leżąco-siedzący tryb życia.
Najgorsze jest to ze nie dal mi zadnych lekow, jak zapytalam co robic jakby takie skorcze sie powtorzyly, czy nospe brac czy co, to powiedzial mi ze mam tylko lezec i jak co to za tydzien do kontroli; zeby nospy nie brac, ale czemu??
oj oj oj, niedobrze... uważaj na siebie, leż i wypoczywaj. Ja bym brała no-spe w razie skurczy bo samo leżenie czasem nie wystarczy..

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:

Kupiłam sobie polecany przez którąś z Was stanik do karmienia Triumph mamabel, ten co "rośnie razem z cyckiem" i jest naprawdę super.
Bałam się trochę, że źle się będę czuła w staniku bez fiszbin, ale ten jest tak uszyty, że wszystko ładnie podtrzymuje, chyba będę musiała kupić jeszcze jeden na zmianę.
Byłam dzisiaj w lumpku i po raz pierwszy kupiłam coś dziewczęcego- wydałam 5zł.

Jutro czeka nas uzupełnienie badania połówkowego- trzymajcie kciuki, żeby tym razem mała ułożyła się odpowiednio do badania.

ile zapłaciłaś za ten staniczek Triumpf'a? ja widziałam na bazarku kiedyś fajny staniczek do karmienia, jakość fajna i babka mówiła że to świetna pdróbka Triumpf"a - za 14zł o mały włos bym kupiłą ale powstrzymałam się bo może mi jeszcze cycki urosną do porodu

Stary 2011-05-06, 18:57   #4498
83monia
Zakorzenienie

ale przeciez (wg mnie) plan porodu niepotrzebny bo: dane o wynikach i grupie masz w karcie, a i tak podpisujesz ze zgadzasz sie na wszystko co beda robić (np. ze jak cos bedzie nietegos mocno to zgadzasz sie nawet na usuniecie macicy) a z tym planem to co - oni maja to podpisac, czy jak, zeby respektowali?

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-06 o 19:00
Stary 2011-05-06, 18:58   #4499
agulaaabar
Zakorzenienie

Mam dziwnie ociężały brzuch..... mała strasznie kopie, dostałam jednego naprawde bardzo bolącego kopniaka i czuje non stop jakby mi ktos nozem brzuch nacinał wzielam no-spe i magnez, ale nie pomaga

miała to któraś? martwie się

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-06, 18:59   #4500
Vaniliova11
Zadomowienie

Patik za wizyte i brzuś
Bartessa odpoczywaj kochana
Beata za wizyte
Mamad sto lat!!!
Nerola
Dziewczyny zrobiła mi sie ta krecha na brzuchu jakaś taka żółta
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości