|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Yyyyy....Jaki plan porodu??? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() :pa la:Cytat:
![]() Cytat:
miejmy nadzieje, że nasze szyjki wszystko wytrzymają...Wklejam jako bonus zdjęcie naszej Mai z wczorajszej wizyty. Ciekawa jestem, co tam wypatrzycie
|
|||||
|
|
|
#4473 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrabiam dalej
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Należy Wam się porządne
za tyle stron niedobroty![]() Nie dobrze się widzę dzieje Madziulka jestem w szoku zachowaniem lekarza, ale z drugiej strony może i dobrze robi jak się nie zna, ale powinna dać namiary na innego lekarza, jakoś się zainteresować bardziej, no nie wiem. I nie czekaj do 19 tylko w pon pędem do szpitala, bo ciśnienie to powazna sprawa, z cukrzycą dasz radę.Głowa do góry. Scio u ciebie widzę też coś nie tegez, ale bądź dobrej myśli, choleostazy żadnej nie masz, tylko szkoda że na weekend szpital Cię czeka. Dzielna jesteś laska, dobrze będzie, my trzymamy kciuki. Brunetka jak dobrze Zanka butki super, fotelik też, rybaczki to wogóle extra. Wodaqua zakupy lumpkowe śliczne, ja się coś ostatnio wyleczyłam z kupowania, tyle tego mam że nie ma co szaleć, inne wydatki czekają. Agula ja na twarzy też jak pucuś. Zresztą zawsze byłam okrąglejsza i pełna na buzi, ale teraz wszędzie mi przybyło. To tyle zapamiętałam z tego co nadrobiłam, a teraz co u mnie po usg: Naomi to nadal ONA. Nerolka przesyłam buziaki dla Ciebie i Niuni Izuni Oliweczka zazdraszczam zakupu mieszkanka.Fajnie Wam, teraz przeprowadzka, urządzanie się.. Zanetaa zajrzałam do yuska, pościeli nie kupiłam, ale za to kocyk polarowy, prześcieradło i takie nakrycie( narzutę) na łóżko. Buty tez kupiłam, potem wkleję fotkę, takie i na wesele i do spodni i do spódnicy, na lekkim podwyższeniu. Sprawy które miałam poplanowane załtwiłam w każdym bądź razie. I portfel dużo chudszy, masakra jak kasa się rozchodzi.... Dzisiaj zaczęłyśmy 31 tc |
|
|
|
#4475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no ale własnie chyba ta najniższa dobrowolna to 890zł?? bo za 15dni księgowa policzyła jej ok 600zł ja nie wiele o tym niestety wiem...
|
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
taak, mój plan:
wchodze na luzie o 8:30 ostatniego dnia czerwca (a co tam - daty tez mam ) na oddzialmam niebolesne skurcze a na badaniu wychodzi ze to juz 7 cm ![]() klada mnie w sexi szpitalnej koszuli, obok po ręce gładzi mnie mąż podpinaja ktg - wszystko ok posapuje sobie i człapie co chwile do wc na posiedzenie ![]() po 2-3h max polozna stweirdza ze chyba juz warto zaczac i przebija mi pecherz płodowy (jak poprzednio tylko czasowo inaczej było)potem już leciiiiiiiii i wylatuje co mialo, odpowiednia strona oczywiscie (głowka) dziecko dostaje 10 pkt a ja rycze ze szczescia nie popękałam bo teraz wyluzowana tam jestem wiec mam komfort przez okno swieci słoneczko... a w sali jest temp optymalna bo maja klime (?) a co tam, realny plan? |
|
|
|
#4477 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że same dobre wieści przynosisz i , że szyjka pięknie się trzyma gratuluję również kolejnego zaczętego tygodnia
|
|
|
|
|
#4478 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w razie nasilenia no-spe ![]() Cytat:
Oby lekarze sobie poradzili z cisnieniem, bo cukrzyce to dieta ogarniesz napewno ![]() Nadrabiam dalej
|
|
#4479 |
|
Zadomowienie
|
w sprawach zusu nie znam sie na tym :/
scio mam nadzieje, ze to falszywy alarm i zaraz bedziesz u nas Madziulka - z jednej strony rozumiem ginke ale z drugiej powinna dac ci namiary na kogos innego. Jak mozna tak zostawic ciezarna na lodzie?? Mojej siostry ginekolog, to nawet jak jechala na urlop, to dawala jej numer do kolezanki wrazie w. Beatko i inne dziewczyny jak wasze wizyty dzisiaj??
|
|
#4480 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
jacieee ale shira pisala chyba o czyms takim http://www.ekomama.pl/index.php?opti...ykuy&Itemid=29
|
|
#4482 |
|
Zadomowienie
|
skąd się dowiedziec ile dokładnie musi zapłacic składki Nerola,żeby dostac potem na rękę ok 1000zł... ?????
|
|
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
oto i mój tobołek
|
|
|
|
#4484 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A tak serio to słyszałam coś o planach porodu, nawet program o tym był, ale jakoś mnie to nie przekonuje...
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
Meszsares -gdzie jesteś? Ty jesteś dobra w temacie!!!!
|
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4490 |
|
Zadomowienie
|
83monia, wzięłam rozmiar większy.
![]() Karolinee, obstawiam, że to zdjęcie potwierdzające płeć dziecka. Zgadłam?
|
|
|
|
#4491 |
|
BAN stały
|
a pamiętacie jak to bylo z nerolka? czy rozwarcie miala jeszcze w domu czy dopiero w na tej ostatniej wizycie przedszpitalnej stwierdzili u niej rozwarcie?? bo nie mam czasu szukac do tylu tyle czasu.
kurcze jak ja się teraz boję. jak jest rozwarcie juz to moze isc raz dwa wszystko... tym bardziej ze juz widze ze nie dadzą mi polezec! mowie tz ze mam lezec albo siedziec, zakaz jakiejkolwiek pracy, a ten mi steka zebym mu glupie kanapki zrobila, normalnie mam ochote go udusic. Dup*k jeden |
|
|
|
#4492 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerolko jeżeli Nas czytasz to przesyłam Ci pozdrowienia! Trzymaj się i niech Iza siedzi w brzuszku jak najdłużej
A jeżeli chodzi o zus to ja niestety się na tym nie znam...
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja już po wizycie - w międzyczasie jak siedziałam w poczekalni to napisałam do Neroli co tam u niej i Izy i pisała że ma doła bo złapała paciorkowca i ma być przez 10dni na antybiotyku, w domu sajgon bo z dziećmi nie ma kto siedzieć i pomóc.. ech.. ale ja wierzę że po tych wszystkich zakrętach w końcu uda się wyjść Neroli na prostą a Iza poczeka jeszcze grzecznie w brzuszku kilka tygodni Na wizycie ok szyjka ładnie trzyma, nadal 34mm ma, więc się nic nie skróciła, tętno ładnie biło jak położna mierzyła, ważę 78kg więc 2 kilo przybyło od ostatniej wizyty miesiąc temu czyli w sumie mam 2 kg na plusie do wagi sprzed ciąży - nie jest źle jak na 7 miesiąc ![]() na skurcze mam brać magnez i no-spę, i dodatkowo mi zapisał luteinę 2x2tab. aha i jeszcze mi dał skierowanko na mocz i morfologię, za 2 tyg mam się pokazać to się umówimy na usg bo dziś tylko szyjkę zmierzył a Juleczki nie podglądał ![]() aaaa.. tż odebrał moje spodnie z allegro o te: http://allegro.pl/show_item.php?item=1570338828 i powiem Wam że są suuper ![]() rozmiar L idealnie leży, w końcu mam spodnie takie że mi nie będą lecieć z tyłka. Mamie musze tylko podrzucić do skrócenia bo są ciut za długie ale materiał super, ładny krój, świetnie leżą i są naprawdę dobrej jakości, jak za 16zł to są cudne jak któraś chce kupić albo wylicytować to polecam
|
|
|
#4494 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A tak na powaznie, to wiem, ze za granica robi sie Plan Porodu i tam go rzeczywiscie respektuja, ale czy u nas tez? Nie mam pojecia... |
||||||||
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.temidajestkobieta.pl/2011...estia-skladek/ Żeby otrzymać zasiłek z ubezpieczenia chorobowego, trzeba podlegać temu ubezpieczeniu minimum 90 dni (tzw. okres wyczekiwania dla prowadzących działalność gospodarczą. Zapłata składki za jeden miesiąc nie uprawnia w żadnym wypadku do otrzymania zasiłku macierzyńskiego. Inaczej sprawa się ma, gdy przed zalożeniem działalności istniał inny tytuł do ubezpieczenia chorobowego. http://www.se.pl/twoje-pieniadze/por...me_139743.html Jako właścicielka firmy składkę na ubezpieczenie chorobowe płacisz w zależności od wysokości zadeklarowanej kwoty. Minimalna to 1887,60 zł (60 proc. przeciętnego wynagrodzenia), co oznacza składkę w wysokości 46,25 zł miesięcznie. Możesz zadeklarować jednak wyższą kwotę - maksymalnie 8109 zł (250 proc. przeciętnego wynagrodzenia). Wówczas co miesiąc płacisz 198,67 zł, ale przez cały czas trwania urlopu macierzyńskiego (obecnie 20 tygodni) dostajesz zasiłek w wysokości 5737,75 zł (na rękę), czyli w sumie ponad 28 tys. zł. "Co najmniej 2 tygodnie zasiłku macierzyńskiego mogą przypadać przed przewidywaną datą porodu, natomiast po porodzie przysługuje zasiłek macierzyński nie wykorzystany przed porodem, aż do wykorzystania przysługującego pełnego wymiaru." http://www.e-inspektorat.zus.pl/spra...wy=283&pomoc=3 i dosc dobrze tlumaczone http://forum.gazeta.pl/forum/w,1152,...kiego.html?v=2 Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-06 o 18:47 |
|
|
|
|
#4496 |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
o mały włos bym kupiłą ale powstrzymałam się bo może mi jeszcze cycki urosną do porodu
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
ale przeciez (wg mnie) plan porodu niepotrzebny bo: dane o wynikach i grupie masz w karcie, a i tak podpisujesz ze zgadzasz sie na wszystko co beda robić (np. ze jak cos bedzie nietegos mocno to zgadzasz sie nawet na usuniecie macicy) a z tym planem to co - oni maja to podpisac, czy jak, zeby respektowali?
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-06 o 19:00 |
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dziwnie ociężały brzuch..... mała strasznie kopie, dostałam jednego naprawde bardzo bolącego kopniaka i czuje non stop jakby mi ktos nozem brzuch nacinał
wzielam no-spe i magnez, ale nie pomaga ![]() miała to któraś? martwie się
|
|
|
|
#4500 |
|
Zadomowienie
|
Patik
za wizyte i brzuś Bartessa odpoczywaj kochana Beata za wizyte Mamad sto lat!!! ![]() Nerola Dziewczyny zrobiła mi sie ta krecha na brzuchu jakaś taka żółta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.

, T. nie ma z kim dzieci zostawiać

) na oddzial

więc 2 kilo przybyło od ostatniej wizyty miesiąc temu 

Zakończone: 2