|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Zaneta ja na przyklad w ogole takiego zestawu do obcinania nie kupowalam/kupuje, dziewczynkom od malego obcinam takimi malymi nozyczkami jak do skorek. Na poczatku obcinalam im na spiocha, zeby czasem nie skaleczyc, gdyby ruszaly lapkami, ale teraz juz oczywiscie nie spia przy tych zabiegach.
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() i poprosze dokładny przepis na ktorys z tych koktajlików czego ile i wogole hehe ![]() ja chce kupic nozyczki takie wygiete w jedna strone jak zanka kupila zmalowana - do legginsow wyglada b.fajnie |
|
|
|
|
#4743 |
|
Zakorzenienie
|
Natka w takim razie czekam na relacje
i na zdjęcie w kiecce oczywiście! Dzieki za stronkę, poprzeglądam sobiePatik Sukieneczka bardzo fajna! tyle że nie mój styl, tzn ja bym bardziej w takiej po działce smigała niż na wesele, jaki to jest materiał? bo wygląda jak len normalnie ![]() Marzena super że po wizycie wszystko ok!! ![]() DaKaro ciekawość mnie zżera jak ta długa na Tobie leży?? i czy wygodnie Ci w niej?? ładna, taka prosta i nieprzesadzona Vaniliova ja sprzedałam garnitur tż na allegro, upierdzieliło mu się iść w jasnym ecru do slubu.... Garnitur był porządny bo Digel i kosztował ponad 2 tys .... no ale po co go w szafie trzymać, przecież w jasnym nigdzie nie pójdzie....Aania_20 no właśnie tego efektu "dwuosobowego namiotu" sie obawiam w końcu to już 8 miesiąc będzie więc brzuchol nie mały...Sweet Angel zależy o jakie chodzi jeśli takie owocowe to ja zawsze wrzucam np truskawki, rozdrobię i dolewam kefiru, albo mleka czy jogurtu naturalnego i np do tego pokruszony na miazgę lód - mniam....A np to tego listek mięty pieprzowej... mniam rozmarzyłam się ![]() Albo malinowy......... albo z owoców leśnych.... Mężuś robi obiadek a mi sie oczy zamykają.... rano byliśmy u teściów zawieść prezent komunijny, bo nie chcialo nam się na komunię iść, a oni szli
|
|
|
|
#4744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga wiesz co właśnie Ja nie umiem sobie samej obcinać nożyczkami paznokcie, skórki też obcinam obcinaczkami więc raczej się wstrzymam co do obcinaczek.
|
|
|
|
|
#4745 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
zgadzam sie z Aga Ja nie uzylam ani razu pilniczka czy obcazkow, tylko nozyczki z zaokraglonymi koncami sie przydaja, ale tez w sumie nie sa konieczne, mozna spokojnie obcinac takimi zwyklymi jak dla doroslychI fakt - pierwsze miesiace to i tak obcinanie na spiocha |
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4748 |
|
Zadomowienie
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzuch od trzech tygodni się nie powiększa?!
Nadal mam 99 cm! O co chodzi??! |
|
|
|
#4750 |
|
Wtajemniczenie
|
Zaneta ja od 4 tyg. mam 95-96 cm, ale to mnie akurat nie martwi, ze nie rosnie, z doswiadczenia wiem, ze on rosnie tak skokowo, czyli przez jakis czas nic, a potem w ciagu dnia, czy nocy buch o kilka cm. Moze masz tak samo?
Agula sliczna ta sukienka! |
|
|
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
zaglosowalam
![]() informuje ze dzisiaj mamy studniowke
|
#4752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam w poprzednich tygodniach to tak miałam właśnie, że nic nie rośnie, nie rośnie a potem buch wyskoczył bebzol. Teraz myślałam,że on z tygodnia na tydzień będzie co raz większy a on stoi w miejscu. Pewnie będzie tak jak piszesz, że za kilka dni albo tyg wyskoczy ![]() Idę grillować
|
|
|
|
|
#4753 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Zagłosowane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
caly mały pokoj pachnie proszkiem (dzidziusiem ) chociaz jeszcze nie otworzyłam go hehe ![]() Cytat:
brzuś (piłka do kosza ) piekny Cytat:
jakie 20kg ?? ja niczego takiego nie widze ![]()
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-08 o 15:34 |
||||||
|
|
|
#4754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I podobnie jak Aga pisze - rośnie skokowo.
|
|
#4755 |
|
Zadomowienie
|
zmalowana ten grzebyczek i szczoteczke mam taki sam zestaw. A powiedz mi ty chcialas dodatkowo kupic te podpaski poporodowe?? Bo na zdjeciu masz podklady, mam nawet takie same.
zrobilam pyszne zeberka i ciasto jogurtowe
|
|
#4756 |
|
Zadomowienie
|
A właśnie dziewczyny dajcie mi proszę ten przepis na jogurtowca
Nie chce mi się szukać, bo dużo czasu by to zajęło, a może któraś ma zapisany Muszę upiec coś na przyszły tydzień na urodziny, a za wielkich zdolności kulinarnych nie mam
|
#4757 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4758 |
|
Zadomowienie
|
sygine nie wiem jaki tutaj wczesniej byl przepis ale wklejam ten z ktorego ja robilam, tyko bez tej cytrynowej skorupki
125 g miękkiego masła 250 g cukru 2 jaja 275 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml jogurtu naturalnego 6 łyżek soku z cytryny skórka otarta z dwóch cytryn (dałam nieco mniej) Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać (albo i nie) Masło i 200 g cukru ucieramy. Następnie dodajemy kolejno jajka, potem jogurt, połowę soku z cytryny i skórkę, a potem mąkę z proszkiem do pieczenia. Włożyć do formy natłuszczonej i posypanej mąką czy bułką tartą, piec około godziny (do suchego patyczka) w temp. 180 stopni (ja mam piekarnik bez termoobiegu, z termoobiegiem pewnie ciutkę krócej). Pozostałe 50 g cukru, 3 łyżki soku z cytryny i 100 ml wody zagotować razem i gotowac na małym ogniu do zgęstnienia do konsystencji syropu. Polać przestudzone ciasto - robi się wtedy taka cytrynowa skorupka lepka na wierzchu.
|
|
#4759 | ||
|
Zakorzenienie
|
zanka - ślicznie wyglądałaś! świetny jest kolorek tej sukienki
Cytat:
![]() ja też mam jutro.... Cytat:
nie słodzę bo owoce są słodkie ![]() nic prostszego: maślanka (czy jakiś jogurt naturalny) + banan + kiwi = pychota ![]() albo z bananem i truskawkami, albo jeszcze jagody i gruszka. Biorę to co jest a szczególnie to co trzeba zutylizować, jak np mocno dojrzałe banany czy gruszki ![]()
|
|
#4760 |
|
BAN stały
|
moj synek dzisiaj caly dzien nosi misia, lula go i usypia, bo to jego dzidzius jest
jak ktos cos glosniej powie to zaraz ucisza bo dzidzius potrzebuje spokoju, zalozyl mu nawet majtki i koszulke hehe ![]() juz sie nie moze braciszka doczekac. |
|
|
|
#4761 |
|
Zadomowienie
|
Sygine ja mam zapisany ten przepis co był na forum umieszczony:
Jogurtowiec! Opakowanie biszkoptów okrągłych (ok. 120g) Masa truskawkowa 1/2 L jogurtu truskawkowego 1/2 L śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki cukru pudru 2 galaretki truskawkowe (po90 g) 30 - 50 dag świeżych truskawek Wierzch: galaretka truskawkowa Dno blaszki (25x30) lub większej tortownicy wyłożyć biszkoptami. Masa truskawkowa: śmietanę ubić. Dodać cukier. Następnie delikatnie dodawać jogurt truskawkowy. Galaretki rozpuścić w 300ml wody i gdy zaczną tężeć wlać do masy. Na końcu wsypać pokrojone drobno (ja kroję w kostkę) truskawki. Wierzch zalać galaretką truskawkowa (lub dwiema rozpuszczonymi w 3 szklankach wody).
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z obiadku i z kina.
Powiem szczerze, że nie podobała mi się ta bajka co byliśmy Mąż chciał bo była 3d, ale bez rewelacji. W pewnym momencie nawet mi sie usnęło |
|
|
|
#4763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Co do brzucha, to mnie też się wydaje, że mój nie rośnie, ale pewnie tak jak piszecie, rośnie skokowo. |
|
|
|
|
#4764 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jestem już. Za godzinę jeszcze do rodziców na chwilę jedziemy. Dzień bez szczególnych ekscesów, zakupy, lody, obiad i tyle, z moim mężem nie da się aktywnie czasu spedzić pospacerować, bo ciągle go coś boli, i problemy z kolanem. Sąsiadka oczywiście komentarz bo ją spotkałam jaki jeszcze brzuszek mały, a taka jedna to duże dziecko urodziła i jakieś inne głupie gadki.Olewka
Zmalowana jaki słodziutki brzuszek, tuniczka b. ładna. Agula sukienka też tak średnio w mój gusst, ale ze droga nie była, i potem ją oddam mamie to wzięłam. Len to nie jest, taki przyjemny materiał- ale nie wiem co. Margaret tort pewnie pyszności. Zaneta ja swojego bebzola nie mierzyłam, ale wydaje mi się że tak fazami jak laski mówią rośnie. Nie martwiuniaj się. ![]() a tak wogóle od jakiegoś czasu pod oczami mam takie ciemne plamy, wygląda to jak opalone od okularów, a to nie jest opalenizna! co to może być? źle to wygląda. ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
słodko to musi wyglądać ---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ---------- wszystkie ciuchy z happymum są bombowe, ale cena tez.. ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Cytat:
ja upiłam tylko obcinacz, ale i tak będę się bała u takich malutkich rączek obciąć. Narazie nie wyobrażam sobie nawet na śpiocha.
Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-08 o 18:33 |
||
|
|
|
#4765 |
|
Zakorzenienie
|
patik87 czytałam w ksiażce ' w oczekiwaniu na dziecko' że mogą się pojawić przebarwienia na twarzy właśnie plamki i one jakoś się nawet nazywają. Znikają po ciąży ( o ile to to
). A wczoraj czytałam o tym kremie do twarzy Perfecta Mama z kwasem foliowym i podobno on redukuje takie przebarwienia
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o dzięki, napewno spróbuję. Jak mnie zobaczysz to Ci dokładnie pokaże jak to wygląda, bo przypudrować się nie da! |
|
|
|
|
#4767 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To teraz pozostaje mi wybrać ten łatwiejszy ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
W razie "W" już się zapowiedziałam u kuzynki, która jest kosmetyczką i ma małego synka, że będę do niej przyjeżdżać na obcinanie pazurków ![]() W ogóle to jedna moja koleżanka jeszcze z czasów podstawówki to podobno córce paznokci nie obcinała tylko obgryzała Bo mama jej tak poleciła bo sama tak też 30 lat temu robiła Dla mnie to lekkie przegięcie ![]() A teraz zmykam na grilla bo już teściowa przyszła zaglądać co robię
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-05-08 o 19:30 |
|||
|
|
|
#4768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() maz mi zrobil taki z bananow jogurtu brzoskwiniowego i mleka tez dobry ![]() ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
![]() Prosze o kciuki za jutrzejsza wizyte u alergologa
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-08 o 19:44 |
||
|
|
|
#4769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak, te kiecki mają świetne! muszę się dokładnie zastanowić.... bo mnie strasznie ta jedna kusi... ![]() Cytat:
zresztą chyba nawet ja tu pozarażałam tym kremem, też miałam te przebarwienia, żaden puder tego nie przykrył! wyglądało to jak jakieś plamy np po samoopalaczu z tym że bardziej czerwone... i zeszło po tym kremie![]() ![]() Przez obecną tu Sweet Angel, musiałam jechać po truskawki 14zł za kg!! ale pyszniutkie i mężuś mi zrobił koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym ![]() Nie kuście już tak tymi grillami błagam może zrobimy za tydzień, bo dzisiaj niby ładnie ale 12st przez dzień było....
|
||
|
|
|
#4770 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool dziękuję za odpowiedz. Więc będę go brała.
Zmalowana fajnie wyglądasz, a zestaw z pilnikiem kupiłam taki sam, tyle że pomarańczowy, ale ten pilnik już wyciągnęłam dla siebie z zestawu ![]() Nic, lecę na x factor. A sukienka wstawiona przez agulę śliczna. Ktoś wspomniał jezcze o żóltej sukince Kate Hudson- bajecznie wyglądała na tych zdjęciach... I Natka ta sukienka która zamówiłaś, też b. ładna, taka stylowa.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-08 o 20:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

w Biedronie kosztują te podpaski ok 3-4 zł za 15 szt + 5 szt gratis.
ale narobiłaś mi ochoty na taki tort!
gratuluje autka!
Ja dzisiaj piłam koktajl
zrobiłam go z mrożonych owoców leśnych i bananów, dodałam kefiru, trochę śmietany, jogurtu naturalnego bo miałam i cukru. PYSZNOŚCI!

.... no ale po co go w szafie trzymać, przecież w jasnym nigdzie nie pójdzie....

Zakończone: 2

mi gin nie powiedziała ile mam brać w sumie..

Mąż chciał bo była 3d, ale bez rewelacji. W pewnym momencie nawet mi sie usnęło 

ale pyszniutkie