|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2431 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Dziewczyny może Wy tak na księżyc reagujecie i spać nie możecie, bo on coraz większy, pełnia się zbliża, może to to?
A ja znowu czuję jak się maleństwo wierci ![]() ![]()
#2432 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
dziękuję dziewczyny za wsparcie
![]() Dziś nie jest niestety lepszy dzień, jedną z kilku rzeczy, które mnie gnębią jest stan zdrowia mojego taty.Dziś ma wypis ze szpitala i diagnozę-zatkana tętnica szyjna, grozi to udarem i ciekawa jestem czy i na kiedy wyznaczą zabieg.Mam nadzieję, że można to jakoś zoperować, boję się bardzo bo tata ma 69 lat, więc wiek też już nienajmłodszy ![]() Do tego dochodzą problemy moich dwóch sióstr, po prostu chodzę do tyłu i od wczoraj tylko ryczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Acelinka łączę się w bólu ja mam wielkiego siniaka na prawym kolanie tylko nie wiem od czego ![]() Małgosia zapominałam gratuluje udanej wizyty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2434 |
Zadomowienie
|
Witam Was =) Ja dzisiaj się cudownie wyspałam, śniłam z około 10 godzin =)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mój mąż czuje takie delikatnie, a spodziewał się kopów ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2436 |
Zadomowienie
|
W następnym tygodniu spotkam się może z byłą Mojego narzeczonego, więc muszę się zrobić na bóstwo =))) he he
|
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |||||
Zadomowienie
|
Mam Peg Perego Skate
![]() Cytat:
![]() ![]() Bernard piękne imię, ale nie daj Boże, żeby dziecko miało wadę wymowy ![]() A Stefan to był Malutki, taka bajka o myszce - wróżce zębuszce ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas na razie jest Leon (3:1, bo małż nie bardzo), choć przecież też jest taki sok ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ja ciągle nie mam skierowania na glukozę. Może dostanę przy kolejnej wizycie... Cytat:
![]() ![]() ![]() Mówiłam, że powinien zapytać mamę o budowę taty, ale się oburzył ![]() ![]() Bianeczka, ale poszalałaś ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2439 |
Zakorzenienie
|
Agnyska te malutka nie oznacza że mam malutką: malutek-dzidzius ze malutki w zrobieniu malutek
![]() Bianeczka ile jestescie ze sobą i ile po slubie? bo takie zachowanie jakby conajmniej od tygodnie byliscie razem , ja sobie nie wyobrażam moje-twoje, u nas zawsze wszystko jest nasze, razem urządazmy mieszkanko , razem kupujemy zresztą co bede opisywac moje i meża to wspólne i nie ma innej opcji, ja kiedyś więcej zarabiałam od meża ooi co z tego maiałam przed nim chowac , mieć osobno? kurcze teraz zaraz bedziecie miec dzieciątko i chyba musisz poważną rozmowe w tym temacie przeprowadzić , bo za chwile na pieluchy nie dostaniesz bo jego? Golgie trzymam kciuki zeby wszystko sie powiyjasniało z siostrami no a przede wszystkim aby tacie sie polepszyło bo teraz to najwazniejsze-trzymaj sie cieplutko i stara sie myslec pozytywnie-choć wiem ze to trudne |
![]() ![]() |
![]() |
#2440 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam taki czarny z ciemno pomarańczową wkładką (ostatnio był taki na All, teraz widzę taki sam ale z zielonym środkiem) ![]() Anusko, ja tam się cieszę, że nie jest taki popularny, bo np.: u mnie w mieście takiego nie ma, a za to Buzzów i Speedów coraz więcej... Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Asiu, normalnie Twoje perypetie z lekarzami śledzę jak jakąś telenowelę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Zakorzenienie
|
dziękuję raz jeszcze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2442 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jak o to chodzi to luzik ![]() a ja bede miec malutka ![]() ![]() masakra ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2443 |
KWC
|
Golgie, glowa do góry, wczoraj to wczoraj, dzisiaj będzie lepiej
![]() Właśnie wróciliśmy z połówkowego USG. Synek rozwija się prawidłowo, lekarka nie stwierdziła żadnych wad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Zadomowienie
|
U Mnie leje deszcz, a muszę wyjść =///
|
![]() ![]() |
![]() |
#2445 | ||
Zakorzenienie
|
Właśnie kupiłam taką sukenusie dla Niuni:
http://moda.allegro.pl/mini-mode-sli...594868126.html Troche mam obawy czy w ogóle będzie wygodna, czy ten jeans nie będzie twardy (licze na to że bedzie mięciutki bo oglądałam takie sukienusie w sklepie- jeansowe ale miękkie jak bawełna), no ale jedną sukienke taką mieć nie zaszkodzi, nie umiałam się oprzeć ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() co do konta to rzeczwyiscie sobie wybrał, konto dla emerytów ![]() u nas z kasą też jest tak że to tż wiecej zarabia, ja też ok 1000 łącznie przedszkola i opieka nad Wojtasem, w sumie zależy od miesiaca no i mam stypendium niewielkie, do tego rencinka ale renta idzie zazwyczaj an szkołe i jeszcze trzeba dołożyć ![]() ![]() Cytat:
![]() ja sie zastanawialam co to są te półśpiochy a to takie spodenki co natka ostatnio pokazywała, o coś takiego: http://allegro.pl/polspiochy-spodenk...601153898.html bratowa mnie oświeciła ![]() ![]() Ja już po pierwszym przedszkolu, miałam tylko jedną grupe bo starszaki poszły do biblioteki ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2446 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajne, marzą mi się lniane, białe, nowe, ale nic z tego bo jakieś starocie wiszą w szafie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A tetrykiem się nie przejmuj. Do dla niego ode mnie: ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2447 |
Raczkowanie
|
witam
![]() bianeczkaa - no niefajnie musze powiedziec z tymi waszymi finansowymi "uregulowaniami". My z Tz rozwiazalismy to tak, ze kazdy ma swoje konto, gdzie co miesiac wplywa kaska. Oprocz tego zalozylismy jedno wspolne i przelewamy stalym zleceniem proporcjonalnie do zarobkow kaske ( w koncu nie moja wina, ze mniej zarabiam). W ten sposob mamy na domowe wspolne wydatki. Jak cos zostanie przewalamy wspolnie, jak brakuje to dokladamy z "prywatnej" kasy po trochu. A kazdy do tego ma jakies tam swoje "fanaberie" osobno. Przynajmniej sie czlowiek nie musi ze wszystkiego tlumaczyc ![]() Jak sie kiedys tam skoncza moje wplywy (po macierzynskim pewnie), to juz pewnie bedzie inaczej...zobaczymy ![]() ![]() golgie - wspolczuje zmartwienia... U nas troche podobna sytuacja. Rodzice Tz jakby sie zmowili...mama miala jakies 2 miesiace temu usuwany guz piersi, teraz dostaje etapami chemie, ktora niezbyt dobrze przechodzi (kobitka ma 75 lat). Jego tata z kolei (83letni staruszek) mial zawal serca jakis miesiac temu...I jak wczesniej nawet "nordic walking" trenowal, tak teraz woda mu sie wszedzie zbiera i nie jest w stanie bez zadyszki pojsc do ubikacji... Naprawde, az przykro patrzec. Do tej pory bylo wszystko OK! Chcielibysmy bardzo, zeby sie dziadkowie jeszcze nacieszyli wnuczka... Trzeba miec nadzieje po prostu i pozytywnie myslec! I cieszyc sie kazdym dniem przede wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Zakorzenienie
|
Caltea ale ty masz starszą ciąże i waga dzidziusia odpowiedni ato tyg ciązy he he
![]() no i musze chyba zaczac znów brac jakies itaminy bo powiem wam ze biore tylko zelazo i magnez a takie standardowe olałam ale moze wezmę jeszcze jednak troche je połykam, ten prenatal to lekarka powiedziała zeby brać nawet jak bede po ciaży i bede karmiła wiec chyba sie skusze |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2450 | |||||||
Zadomowienie
|
Zaciskam mocno
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ciężarna pani od matematyki w klasie mojej córki powiedziała dzieciom w klasie, że po świętach już jej nie będzie, bo jedzie się opalać na Hawaje. Hmmm, niezłe określenie porodu... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś rano zamiast pędzelkiem, zaczęłam nakładać róż na policzki mascarą ![]() ![]() A co do USG, to chyba nie stwierdzono do tej pory aby w jakikolwiek sposób oddziaływało na maluszka ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2451 | ||
Zakorzenienie
|
Cotka mam coś dla ciebie
![]() MalgosiaM8 zdrówka ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratulacje za negatywną toxo - moje 2 badanie też było negatywne ![]() No a na brzuszek to się nie mogę doczekać ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bianeczkaa trochę dziwnie macie, że każdy swoje pieniądze i swoje konto, moim zdaniem na dłuższą metę tak się nie da ![]() Cytat:
![]() ![]() Golgie ![]() Caltea pytałaś w galerii o moją dietę więc odpowiadam: dieta będzie (nawet trochę już jest) ponieważ test glukozy wyszedł za wysoki ![]() ![]() A teraz lecę załatwiać dalej, wpadnę późnym popołudniem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2453 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdecydowanie muszę z nią zacząć na nowo ćwiczyć różne rzeczy. Pojętna jest bardzo, więc nauka pójdzie nam jak marzenie ![]() Zaraz idę do ogrodu to się będzie piesia socjalizować. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pocieszę Cię, że cioci mama, starsza od Twojego taty, z cukrzycą itd. miała operację wymiany obu tych tętnic i śmiga tak już parę lat. Cytat:
![]() Tylko chciałabym uniknąć sytuacji, że ludzie mają jakieś zbiorowe skojarzenie, a widzę, że z Anatolem mają ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to jak zapowiedziałam, że idę do ogrodu, to teraz wypadałoby tam pójść ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2454 |
Zakorzenienie
|
cos mi tu dzisiaj za spokojne jesteście
![]() ![]() kochane tymi terminami porodu sie nie przejmujcie bo i tak pewnie róznie urodzimy ja mam termin na 10.10 a wczoraj babka powiedziała ze z usg wychodzi juz nawet 06.10 ![]() a zapomniałam wam jeszcze powiedziec ze mojemu maluszkowi ten mięśniak który mam wcale nie przeszkadza i nei jest mu ciasno -zapomniałam o tym napisac bo o to tez sie martwiłam |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |||||||||
Zadomowienie
|
Boszszsz, wreszcie Was nadrobiłam, ufff. Widzę swoje posty
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Teściowa działa jak rakieta. Zleć jej jeszcze parę rzeczy, to co najpilniejsze i wyprawkę będziesz miała z głowy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mnie się wydaje, że jednak jedna warstwa to może być za mało ![]() ![]() A takie gatki są bardzo praktyczne ![]() Cytat:
![]() ![]() No, ja jestem za witaminami. Łykam cały czas i włosy są w porządku i paznokcie też... |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Zakorzenienie
|
Natka moge zadac bardzo, bardzo, bardzo głupiutkie pytanie..?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2457 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny dziś byliśmy na umówionej wizycie,nareszcie się doczekałam...jest synek ,więc proszę o aktualizację
![]()
#2458 |
Zadomowienie
|
lullaby miałam zamilczeć, a teraz mam pisać =P he he. Chodzi o przepisanie czegoś tam z telewizorem, bo jest na narzeczonego i chce żeby przepisać na nią, bo On nie korzysta. Też nie chce się z Nią widzieć (bo w dodatku Mnie z Nią zdradził), ale narzeczony powiedział że On chce żebym pojechała żebym nie miała głupich myśli że coś robili
---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- eveline gratulacje =))) |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2460 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ciekawe kiedy bedziemy rodzily, ja licze ze wczesniej bo najchetniej juz bym urodzila i trzymala maluszka w swoich ramionach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:05.