|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
cześć dziewczyny!!
![]() No mnie to tutaj już wieki nie było, ale podczytuje Was regularnie, więc wiem co się u Was dzieje My się już nie staramy, i powiem szczerze, że mimo całego stresu z oczekiwaniem na @ podczas starań, teraz mi tego brakuje ![]() Tak bardzo bym chciała mieć Maleństwo, a tu trzeba jeszcze poczekać. ![]() Z TŻ stwierdziliśmy, że jeśli wszystko się unormuje, to za rok wznowimy starania. Z tym, że jakoś wątpię żeby się unormowało... Dużo z Was ma kociaki widzę A ja za to podzielę się moim nowym skarbem, którego posiadam od 2 dni i wobec którego przelałam chwilowo swój matczyny instynkt Dziewczynki a Wam standardowo życzę szybkiego zafasolkowania I trzymam za wszystkie kciuki.
|
#3992 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
![]() a psiunia przepiękna!!!! |
|
|
|
|
#3993 | ||
|
Rozeznanie
|
No kurcze wywiało wszystkie dzisiaj
normalnie nie ma co czytać ![]() Cytat:
To jedno mam zrobione ale skasować tych trzech dni dalej nie umiem Cytat:
Spokojnie z wykresem może długo gorączki nie będziesz miała i będziesz widzieć skok. Ostatni wykres miałaś ładny musieliście się nie wstrzelić w owulkę chyba Mnie zastanawia moja f.l. bo z tego co przeczytałam każda kobieta ma swoją indywidualną ale stałą a mi wychodzi, że chyba jestem wyjątkiem 5 dni różnicy to trochę za dużo i zmartwiło mnie to Ciekawa jestem co mi ten cykl pokarze, bo śmiesznie jest to, ,że za to skok mam w tym samym dniu pomimo różnych dł.c. Ja chyba z każdej strony i pod każdym względem jestem jakaś taka nie standartowa ![]() Cześć Olcia ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Ok. poradziłam sobie ze stronką Lece nyny a przed snem luknę na te słodkie maleństwa http://beataosowska71.blogspot.com/2...iemowleca.html Kolorowych snów dziewczynki
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-05-13 o 23:20 |
||
|
|
|
#3994 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Uff, ale miałam czytania, ale dobrze, że coś się dzieje u nas
![]() Ja jakoś nie miałam czasu zaglądnąć na wizaż Siedzę w domu od środy, bo jestem chora, ale zajęłam się sprzątaniem Już spieszę poodpisywać. Wszystkie Wasze pupile piękne są, ja też wrzucam zdjęcia mojego futrzaka z jego pierwszego wieczoru u nas w domu Jedno zdjęcie dla porównania z moją dłonią, żeby było widać jaki jest malutki Cytat:
Chociażby wobec mojego dziecka choć wie, że z tego więcej problemu. A ja jestem stanowcza, bo wiem, że na dłuższą metę są z tego korzyści, dziecko jest spokojniesze, bo wie czego się spodziewać, wie że od kary nie ma wykrętów, ale jak ma jakąś przyjemność obiecaną, to też wie, że nic tego nie zmieni.Więc mój kot tym bardziej od pierwszego dnia jedzenie ma zawsze w kuchni, śpi w legowisku, itp. Dobrze, że tyle kocich mam na wątku, to w razie czego po jakieś kocie porady też będę mogła do Was się zwrócić Ja miałam psa przez 11 lat, a z kotami nie mam żadnego doświadczenia, niestety teraz nie możemy sobie na psa pozwolić, bo często nie ma nas w domu cały dzień, więc muszę trochę wiedzy zdobyć, jak kota wychować, żeby nam z nim i jemu z nami było dobrze ![]() Cytat:
Nie cierpiałam jej jako nastolatka, a jak moja mama ma wiele zalet, tak niestety wszystko, co tyczyło się seksualności było u mnie w domu tematem tabu Co do pracy dobrze, że nie nastawiasz się negatywnie, ale zgadzam się, że to stresująca praca. Ja pracuję w banku i nieraz jak jest mało klientów, to musimy też dzwonić do ludzi z ofertami. Nie znam osoby, która by to lubiła, każdy próbuje się wykręcić ![]() Leisla, kropeczka, witajcie ziebulka, filmik fantastyczny dołączam do grona zachwyconych ![]() Cytat:
Cytat:
Co do endo ta ja niestety sensowną diagnozę i odpowiedzi na wszystkie moje wątpliwości usłyszałam dopiero u trzeciego lekarza, z przykrością przyznaję, że była to wizyta prywatna, a dwaj pierwsi byli na nfz Chodzę do tego trzeciego od ponad roku i mam wszystko pod ciążę ustawione i jestem spokojna Cytat:
![]() Poza tym dyplomem mgr to można sobie teraz często za przeproszeniem |
|||||
|
|
|
#3995 |
|
Zadomowienie
|
Hey dziewczyny!
Pamięta mnie tu jeszcze ktoś ? Ostatnio miałam mało czasu , żeby być z wami na bieżąco a do nadrabiania tyle ze szok Gratuluję świeżo zafasolkowanym , witam nowe staraczki i trzymam kciuki za wszystkie. A teraz mam prośbę powiedzcie mi co tu widzicie dokładnie, czy ja nie śnie ?? Przepraszam ze nie wyrazne
|
#3996 |
|
Rozeznanie
|
Sandra ja widzę 2 kreseczki
Gratuluję ![]() Pewnie jesteś przeszczęśliwa ![]() Proszę napisz, ile cykli się starałaś. |
|
|
|
#3997 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuch mnie od czasu do czasu na @ zakuję wiec mam pietra Staraliśmy się 4 cykle moja ost @ była 15 kwietnia. Chociaż uważałam ten cykl za stracony, bo było mało przytulasów.
|
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3999 |
|
Zakorzenienie
|
Sandra gratuluję :jupi
![]() Ale macie fajne zwierzaki ja to jestem wielką miłośniczką wszystkiego co "włochate". Jak znajdę potem jakieś fotki (i pomniejszę) to wrzucę moje prosiaki, pająka i psa.Dziewczyny pojawia się jeszcze tutaj LadyMK? Zaglądam tutaj na wątek ale nie jestem w stanie każdego posta przeglądać, a dosyć dawno Jej tutaj nie widziałam. Ciekawa jestem co u Niej
|
|
|
|
#4000 |
|
Raczkowanie
|
Witam moje kochane
i na początku chcę pogratulować Sandrze @ jak nie było tak nie ma , chyba kupię sobie jednak jutro ten test i zobaczymy Pozdrawiam Was |
|
|
|
#4001 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do labka to one jest mega kochany, ale podobno (słyszałam i zobaczymy czy okaże się prawdą ) do 3-4 roku życia będzie szalał no i póki co ma 1,5 roku i jest jak istny szczeniak ... 1 ADHD to za mało ... u niego to potrójne ADHD Jak będę miała jak wkleję zdjęcię ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4002 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4003 | |||
|
Rozeznanie
|
Wpadłam na chwilke się przywitać, coś skrobnąć i znikam do jutra pewnie, bo mój skarb przyjechał i chce się nim nacieszyć
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o konsekwencje w wychowaniu, to bez tego nic nie wyjdzie i tylko szarpać sobie będziemy nerwy i tyczy się to zarówno dzieci jak i zwierząt a tak wytaczasz zasady i trzymasz się ich choćby nie wiem co i choć jest to baardzo trudne ale dzięki temu żyje się lepiej, bo każdy wie"na czym stoi" i wszyscy są zadowoleni Cytat:
Wyraźnie widać dwie krechy zdrowej i ślicznej fasolki ci życzę Cytat:
może też wpadnie za chwile się pochwalić dwiema kreskami Ciekawa jestem twojego pająka choć mam arachnofobię ale z monitora mnie raczej nie zaatakuje Widze kochana Goldiczko, że już weszłaś w drugi trymestr Popatrz jak ten czas szybko leci Mam nadzieje, że już wiadomo czy toxo nie wyrządziło żadnych szkód i możesz się w pełni cieszyć tym pięknym odmiennym stanem dalej ci zatruwa życie? Nie wiem jak u was ale u mnie na dolnym śląsku jest pięknie i tylko deszczyk postraszył przed wczoraj
Konto nieaktywne-wtajemniczeni wiedzą ![]() Edytowane przez kaskaderka Czas edycji: 2011-05-14 o 14:14 |
|||
|
|
|
#4004 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kism skąd Ty masz w domu mojego kota?? Identyczny jak moja Ziutka ![]() Załączam zdjęcia jak były jeszcze małymi szkrabami. Teraz to już dorosłe kocice (druga fota) |
|
|
|
|
#4006 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowilam sie nie przejmowac bo ile mozna sie zamartwiac. Po prostu teraz mysle o moim dziecku, to ono jest najwazniejsze, a nie grymasy mojej matki.Oj leci ten czas a moje maleństwo w poniedziałek miało 6,9cm, karczek 1,6mm, kość nosowa wyraźna. Wyniki toxo spadają ale nadal nie są dobre. Co mnie nie dziwi bo to byłoby nierealne, żeby ze złych zrobiły się dobre. Po prostu apogeum choroby mam za sobą i nie dotknęła ona mojego dziecka ![]() Mi jest zawsze smutno jak mój Tż wyjeżdza gdzieś chociaż na jedną noc. A będzie go czekało w tym roku 3miesięczne szkolenie i będzie mógł tylko na weekendy wracać...Trzymam kciuki za kolejne II kreseczki!
|
|
|
|
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
zapomniałam wrzucić fotek moich zwierzaków
![]() na kartce widać wylinki mojej Tekli (ptasznik białokolanowy), ruda świnka to Tosia, a łaciata to Lenka ![]() Psa też mam ale nie mam łądnego foto
|
|
|
|
#4008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kaskaderko- ja w obecnej pracy też mam liste codziennych telefonow pod tytułem zawracania ![]() DolinaNocy- jak czytam o labku z ADHD to przed oczami mam Marleya z książki/filmu "Marley i Ja"- pies który zjadł ścianę w czasie burzy hehehe. Mój tż mawiał że nasza suka jest upośledzona i trzeba ją na hipoterapie zabrać-przewiesić przez konia i chodzić w kólko, bo np. jak rzuci się jej plasterek salami to dostanie nim po nosie, odbije się od niej i ta sierota ma problem żeby go znaleźć na podłodze- lebioda i tyle, ale kochamy ją Dziewczynki piękne macie kociaki i psiaki, ja zawsze marzyłam żeby zostać wetem ale pieprzone 2 pkt na egz wstępnym i skończyłam jako fizjoterapuetka, a teraz jeszcze robie budownictwo ![]() Poszukam foty i moją Hecką też się pochale
|
|
#4009 |
|
Raczkowanie
|
Goldika, Matko świętA, umarłam na widok pająka.
kaskaderka my staranka dopiero za 4-5 cykli zaczniemy to nie bylo sie jak wstrzelać w owu ostatnio;-) sandra GRATULACJE!!! ja nadal umieram, głupi wirus nie chce się ode mnie odczepić. ale go w koncu zwalczę! Edytowane przez martinka30 Czas edycji: 2011-05-14 o 21:44 |
|
|
|
#4010 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wprawdzie nie zjadł ściany, ale połowę kabli w domu ( m. in. 2 pary słuchawek do telefonu, kabel od ładowarki do telefonu, kręcony kabel od domofonu , no i mieliśmy przedpokój w boazerii i też połowę zjadł ... śmialiśmy się, że jakbyśmy mieli kominek to mielibyśmy czym palić, bo nam "rąbał" drewno ) A teraz chrapie obok z wyciągniętymi kopytkami i jest taki kochaniutki
Edytowane przez DolinaNocy Czas edycji: 2011-05-14 o 22:04 |
|
|
|
|
#4011 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczynki
No i przyszła @ siedzę właśnie na necie i szukam jaki jest najlepszy termometr do mierzenia tempki i znalazłam sporo dobrych opinii o microlife MT16C2. Patrze sobie na pudełko i jakieś takie podobne do mojego termometru. Poleciałam do kuchni, patrze a tam też microlife, ale MT 16F1. No i dokładność tylko do 1 miejsca po przecinku. Zadwoniłam do apteki u siebie i okazało się, że mają ten MT 16C2 także chyba się po niego wybiorę Powiedzcie mi tylko .... bo wolałabym mierzyć temperaturkę w ustach ... czy to będzie dużo gorzej niż "na dole" ??
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
sie witam -pamieta mnie ktos jeszcze? troche mnie nie bylo ;/ ale to wina barku czasu
dziewczyny ja mam pytanie do tych znajacych sie na wykresach czy mnozecie looknac na moj wykre ? no i jedno pytanie od ogolu jak jest owulacja to ile dnji jest plodna kobieta ? wiem wiem dziwne pytanie ale mnie to trapi i nie umialam znalesc takiej odp na nurtujace mnie pytanie gratyuluje zafasolkownaym i pocieszam tym kotrym si enie udalo ... u nas testownaie okolo 3 czerwca ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
#4013 |
|
Raczkowanie
|
sandra1892 Gratulacje!!!!!! Kreseczki super
![]() Super te wasze zwierzaczki Ja wczoraj robiłam test i niestety I krecha. A dziś @ zaczęła się rozkręcać. Także oficjalnie zaczynam 7 podejście Gizmiatko patrze na twój wykresik i co chcesz wiedzieć?
|
#4014 | |||||
|
Rozeznanie
|
Mi już mój TŻ wyjechał znowu
Cytat:
Powiem wam tak, jeśli macie czasu troche żeby wgryźć się w temat i na obserwowanie - porównywanie cykli innych dziewczyn to polecam stronkę www.28dni.pl Naprawde tam można szybko zdobyć wiedze, doświadczenie i dziewczyny czynnie sobie pomagają przy interpretowaniu cykli, można też zadawać pytania do eksperta ale ja to rozumiem jak się ma wszystko na głowie Cytat:
był tylko 1 dzień a na dodatek rozlała mi się @ i nawet nie moglismy się poprzytulać stęsknieni ![]() Cytat:
znam ten typ też ![]() Cytat:
Co do miejsca mierzenia to nie ma znaczenia czy na dole czy w buzi byle nie pod pachą, no i piszą, żeby zawsze w buzi w tym samym miejscu a nie raz pod a drugi raz obok języka ![]() Cytat:
Luknęłam na twój wykres i narazie luzik, bo masz 30 dniowe cykle- tak? To prawie tak jak ja i mi się nie śpieszy nawet z mierzeniem tempki zaraz po @ bo i tak skoki mam ok.19 d.c. Osobiście podglądam wykres każdej z was która da w podpisie linka do swojego wykresu i jak coś to będe komentować co widzę Dni płodne to rzecz bardzo względna, bo jeśli jesteś idealnie zdrowa to możesz mieć nawet do 9 dni w cyklu płodnych Na pewno prowadząc wykres możesz stwierdzić kiedy nie masz już dni płodnych i czy wogule miałaś owulkę, dlatego uważam, że warto prowadzić takie wykresy i tak "obserwuję ją" w rękawiczkach lateksowych(bez nie umiałam sobie tam palca włożyć, bo się uszkodzenia bałam) i zawsze jakiś dyskomfort czuje po badaniu więc robie to sporadycznie a szkoda, bo to dodatkowo duuużo mówi w jakiej fazie cyklu jesteśmy, no ale cóż:"nikt nie jest doskonały"
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny - wiecie ja biore catangusa i boje sie ze owulacje mam juz teraz no i biore siemie lniane i tez taki sie sluz dziwny robi - teraz mam 3 dni wyzszej tempki i nie wiem czy owulka juz ?? o to mi chodzi w sumie
co do szyjki to ja ja macam ale jakos mi chybanie wychodzi obserwacja jej hmmm .. dzis jeszcze dosla dosalam bo wlzalam na wage i ciu 80 kilo ;/ przy wzorscie 173 to juz makasrycznie wyglada ;/ ahhhhh jescze ta pogoda
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#4016 |
|
Rozeznanie
|
Ehh niech mnie ktoś przytuli. Mam od dwóch dni takiego doła, że szok. Nic mi się nie chce. Cały czas bym leżała w łóżku. Normalnie już nie pamiętam kiedy miałam taki spadek nastroju.
Trzymajcie kciuki za jutrzejszego gin. Co prawda idę dopiero na 19.00 ale i tak się stresuję. Zawsze tak mam jak idę pierwszy raz do gina, którego niee znam. Za każdym razem ten sam stres.
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4018 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem, chodzi ci o 7 d.c. ale tam było 36,54 a nast.dnia tylko 36,64 czyli tylko jeden stopień a skok następuje przy dwóch. Żeby uznać skok musiałoby być 36.74 w 8 d.c. Mam nadzieje, że to jakos zrozumiale napisałam Pamiętaj jednak, że płodna możesz być na pare dni przed skokiem i właściwie gdy on następuje to znak, że kończy się okres płodny(od skoku teoretycznie jeszcze 3 dni) To, że masz więcej śluzu to super ale ten płodny musi być przeźroczysty i rozciągliwy i może on wystąpić na kilka dni przed ow. jest on po to by plemniki mogły tam"posiedzieć"i dojrzeć zanim zaczną wędrówkę do jajowodów gdzie nastepuje zapłodnienie(też się dowiedziałam o tym jakiś czas temu kiedy"siedziałam" w temacie, bo myślałam, że jestem w ciąży ![]() Cytat:
To przez tą pogodę też, ciśnienie idzie w dół i mamy spadek nastroju Ja to się stresuje zawsze przed wszystkim co pierwsze i nieznane Trzymaj się dzielnie a u gin się nie daj a przede wszystkim idź przygotowana(wszystko zapisz na kartce pytania i datę ost.@) wtedy gin będzie"pod wrażeniem" i zdobędziesz jego szacunek a to zawsze pomaga w stosunkach międzyludzkich Trzymam kciuki!
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miałaś jeszcze skoku. Skok jest wtedy, gdy temperatura wzrośnie co najmniej o 0,2 stopnia (2 kreski) w porównaniu z temperaturami z 6 wcześniejszych dni. Także z wykresu wynika, że nie miałaś jeszcze owulacji. Łykaj wiesiołek dalej, a po skoku go odstaw. Trzymam kciuki O widzę, że jest już odpowiedź w tej sprawie Pozdrawiam
Leoś http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3th34quw.png Franio http://www.suwaczki.com/tickers/j5rb2n0a3h9hdz85.png Edytowane przez Irmusia81 Czas edycji: 2011-05-15 o 18:10 |
|
|
|
|
#4020 |
|
Raczkowanie
|
Ale pogoda
każdego by dobiło, ciemno, szaro-buro, eleje i wieje![]() aga_bre będzie dobrze, jutro będzie lepiej. A co do wizyty to ja przezd każdą wizytą u gin siedze jak na szpilkach, a przed drzwiami to czuje się jak bym szła na najtrudniejszy egzamin a po wizycie już totalny luzzz. Daj znać jak po wizycie.Ja jutro mam urlopik i uderzam na Zakopane na jeden dzień będzie cudownie bo uwielbiam to miasto, może nawet lać i tak mi to zabawy nie popsuje.Kurcze zastanawiam się o co chodzi z moimi temperaturami. -19 dc skok o 0,3 (36,4) -20 dc spadek o 0,2 (36,2) -21 dc skok o 0,15 (36,35) -22 dcspadek o 0,13 (36,22) -23 dc wzrost o 0,18 (36,4) -24 dc spadek o 0,4 (36,0) na wykresie to totalne zęby, zrobiłam progesteron i wyszła że owu już była- więc to temp FL, nigdy nie miałam wysokich temp. (najczęściej w FL mam 36,5) Przeczytałam gdzieś na necie że takie zęby to prolaktyna za wysoka i powiedziałam to gin a ona na to że prl nie ma wpływu na wykres więc ja już zgłupiałam. Od 22 dc biore luteine i myślałam że temp już się unormują a tu spadków i skoków ciąg dalszy... Czy ktoś to rozumie????
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.

normalnie nie ma co czytać 
To jedno mam zrobione ale skasować tych trzech dni dalej nie umiem
przez chorobe, skoku nie zanotuję, nie ma bata
Ciekawa jestem co mi ten cykl pokarze, bo śmiesznie jest to, ,że za to skok mam w tym samym dniu pomimo różnych dł.c.
Ja chyba z każdej strony i pod każdym względem jestem jakaś taka nie standartowa
i zyczę dużo cierpliwości i konsekwencji, pamiętaj, że kota też można paru żeczy nauczyć tylko trzeba zaznaczyć granicę i się ich trzymać a nie, bo on jest jeszcze taki malutki
Chociażby wobec mojego dziecka
za wszystkie.

dalej ci zatruwa życie? 
ale ja to rozumiem jak się ma wszystko na głowie
znam ten typ też