|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Witam Mamusie
![]() U nas też trochę chłodniej, chociaż oczywiście nie było żadnej burzy ani nawet deszczu Nas zawsze omija Nogi mi po weekendowych wojażach opuchły Znacie jakiś skuteczny sposób na pozbycie się tej cholernej opuchlizny?W ogóle to od paru dni strasznie boli mnie nadgarstek i jak nim ruszam to chrupie w środku. Nie wiem czy można smarować jakąś maścią rozgrzewającą czy przeciwbólową Bo ten ból to mnie nawet w nocy budzi...Gratuluję każdego kolejnego tygodnia ![]() I mocno trzymam za wizyty które dzisiaj macie
|
#3212 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Dzień dobry Dziewczyny
![]() Gratuluję zaczętych tygodni, zbliżamy się juz ku końcowi My dzisiaj zaczynamy 33 tydzień niżej wklejam zdjęcie z dzisiaj ![]() Cytat:
za Malutką i za Twoją szyjkę! ![]() Moniczka bardzo ładnie wyglądasz Tak promiennie i nie widzę grubasa![]() Zmalowana zaciskam!
|
|
|
|
|
#3213 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
już niedługoCytat:
Trzymam kciuki Cytat:
Cytat:
zgrabny i nie za dużyWczoraj nerwowo było u niektórych mamuś, u mnie dzień minął dosyć przyjemnie. Obiad u rodziców i potem grill ze znajomymi. ALe ale..napuchłam, i mam jakieś uczulenie, czerwone plamki swędzące, kilka na rękach, na nogach, szyi..co to qrwa ma być? Muszę się uczyć Zjadałam prawie całą bmbonierkę z rana, aż mnie mdli. TO JAK Z JUTREM 13.30 NA ZAMKU? |
||||||||
|
|
|
#3214 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3216 |
|
Zakorzenienie
|
Zbliża się 11 więc mnie zaczynają brać duszności i robi mi się słabo.... dobrze, ze wizyta już za 2 dni........
|
|
|
|
#3217 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 31 tydzien i za tekst "jestem gruba" po pierwsze z tej perspektywy to nic takiego nie widać a po 2 założe się że to tylko Twoja wersja :P ślicznie wyglądasz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jedna do porodu i dwie na zmianę .no to witam się poniedziałkowo, ale coś czuję że to będzie kolejny ciężki tydzień, boże jaka ja już jestem zmęczona tym bólem ehhh odechciewa się wszystkiego ...Nerolka czekamy z niecierpliwością na Twój powrót na wątek buziaki dla Ciebie Izuni i reszty bandy ![]() :
|
|||||
|
|
|
#3218 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
mam nadzieję, że nasza tż taka będzie, choć wątpię![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wow - 35 tc! Jak zleciało ![]() ![]() Cytat:
proszę bardzo![]() Cytat:
i miło, że fotka z buźką bo chyba wcześniej nie wstawiałaś, co? fajnie zobaczyć, kto za nickiem się kryjeCytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję!!!! I ślicznie wyglądasz! |
|||||||
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę
|
|
|
|
|
#3220 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
klaskiLCytat:
![]() Dziewczyny dla mnie ładnie śpiewają, ale szczerze wolę same solo tej czarnej,ruda ma piękne włosy ![]() A dziewczyny zrobią i tak karierę Cytat:
Cytat:
fajną masz bluzkę! a brzuszek taki mały )Kurczę wczoraj złapał mnie skurcz i do dziś mnie boli łydka Biorę Aspargin 2 razy dziennie, ale W ogóle miało padać i czekam na deszcz jak na zbawienie! okropnie się czuje jak jest tak duszno, nogi mam jak balerony!! |
||||||
|
|
|
#3221 |
|
Zakorzenienie
|
witam poniedziałkowo.
U mnie dziś dzień latania po lekarzach. Najpierw w labie na pobranie aspatów i alatów do kontroli (oby nie urosły ) na 14 do okulisty, zeby zobaczyc, czy w ogóle moge sn rodzić, potem na 17.30 do gina.
|
|
|
|
#3222 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się biorę za naukę
, ale w piątek mam pierwsze i zarazem ostatnie zaliczenie, więc przydałoby się zaliczyć przynajmniej na 3
|
|
|
|
#3223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wszystkie wizyty i badania a ja się wnerwiam, od rana koszą koło naszego bloku trawę i hałas straszny jak otworze okno że tv nie słyszę a jak zamknę to mi pot po plecach leci |
|
|
|
|
#3224 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się!!
zrobiłam sobie przerwę w pracy i nadrobiłam co tam się u Was w weekend działo... a u mnie w sobotę była Nerolka na chwilkę, ze swoim synem Maksem mały przystojniaczek jej rośnie a wieczorem w sobotę byliśmy na nasiadówie u znajmowych..śmiesznie tak siedzieć na imprezie i obserwować co to promilki z ludźmi robią ale ogólnie ok było, tylko zmęczona już byłam i wróciliśmy koło północy... a wczoraj cały dzień leniuchowaliśme z mężem w domu i dopiero wieczorem sie na spacer wybraliśmy..zdążyliśmy wrócić akurat chwilę przed burzą...brrr... ja tam strasznie burzy nie lubię, ale jak mąż w domu to się mniej boję ![]() a dzisiaj od rana byłam oddać krew do badania, jutro wyniki a w środę wizyta... za dzisiejsze wizyty mocno zaciskam ![]() nam dzisiaj z mężem stuknęło 7 miesięcy od ślubu...leci ten czas, oj leci.. |
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana dopiero doczytałam że to JUŻ ten tydzień!!
![]() ![]() To jak z jutrem? nie obciążymy Cię żadnymi kosztami, jeśli o to chodzi U nas w domu jest tak duszno i gorąco, od dachu bo się nagrzewa, nie wiem jak dziecko tu wytrzyma. Wiatrak można przy takim bobasie włączyć? jeszcze jej pokój jest tam gdzie w południe najbardziej grzeje. Śmierdzi mi coś w kuchni!! nie mogę wyniuchać co ![]() Uczę się i ja, i podczytuję..obiad jeszcze między czasie. Brunetka to obydwie będziemy się pocić w piątek na zaliczeniu. Moniczka śliczy brzuszek,przyjemna buzia. Do szpitala koszul pewnie 2 do karmienia i jedną do porodu.. Scio i brunetka jak miałyście swędzenia na choleostazę to też jakieś czerwone plamki miałyście? Nerolka ma grzeczniutką Izunię jak śpi i ją musi budzić do kapania i karmienia, niech moja taka będzie. |
|
|
|
#3226 | |||||
|
Rozeznanie
|
dzień doberek
witam nowe mamusie Cytat:
Cytat:
Cytat:
żeby każdy facet tak myślał, ech.. Cytat:
Cytat:
mój mały też ma swoje pory intensywnego kopania i względnego spokoju. Skoro czuję kopniaki w ciągu dnia- raz dotkliwsze, raz mniej, to po co liczyć? Gorzej, gdybym rzeczywiście nie czuła go przez cały dzień. Co do skurczy w łydkach- witam w klubie Po BluMag żadnej poprawy, dopiero jak zaczęłam brać Zdrovit Magnez z Potasem to jest poprawa. Biorę zawsze przed snem i skurczy prawie nie ma a jak są to chwilowe.Dziś zaplanowałam sprzątanie ale narazie zapału brak
|
|
#3227 |
|
BAN stały
|
Gratuluje rozpoczętych tygodni, trymam kciuki za wizyty
u nas w nocy byla straszna burza, masakra, tak walilo ze nie szlo spac. normalnie jakby obok domu stal kosciol i w niego pioruny strzelay. ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- masakra http://demotywatory.pl/1235 dziewczyny tylko wy tak nie róbcie
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
Patik dziękuje
ale nie czułabym się komfortowo Może uda się jeszcze w czerwcu w Lublinie spotkać ?
|
#3229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3230 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odrazu lżej się na sercu robi![]() Cytat:
Cytat:
Śliczne zdjęcie, śliczna dziewczyna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja dzisiaj pierwszy dzień na L4 ![]() Czekam aż mąż wróci od dentysty, posprzątam trochę, pewnie skoczę do babci i na spacer do męża do garazu. Potem obiad trzeba zmontowac i zleci dzionek .... A! Muszę zamówic jezyk niemowląt. Miłego dnia. Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-05-23 o 11:36 |
|||||||
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3232 |
|
BAN stały
|
no a ten domotywator to jest naprawde aua, wogole jak mozna takie cos wstawic na nk.....
http://demotywatory.pl/88431 albo ten http://demotywatory.pl/1793 http://demotywatory.pl/958 Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-23 o 11:39 |
|
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja biore trzy razy dziennie asmag forte i tez nic, od dwoch dni boli mnie lydka po skurczu jaki dopadl mnie w nocy
|
|
|
#3234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Kajool dziękuje za info o proszku
![]() Co do skurczy to też brałam magnez i potas i nic to nie pomogło. Więc odpuściłam już.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-05-23 o 11:40 |
|
|
|
#3236 |
|
Zakorzenienie
|
Patik Ja tak samo mam sypialnie od strony południowej,
oglądam teraz moskitiery na łóżeczko przeciw komarom. A z wiatrakiem to nie wiem, bo w nocy jest na szczęście chłodniej. Jaka ja jestem śpiąca
|
|
|
|
#3237 |
|
BAN stały
|
o. a to jest genialne
http://demotywatory.pl/689035
|
|
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde moja mała dzisiaj tak mnie kopie, że aż sprawia mi to ból
Parę razy w oczach świeczki mi się pojawiły. Czy wy też tak macie ???
|
|
|
|
#3239 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dziś na dworze sporo chłodniej, a w domu i tak parówa |
||
|
|
|
#3240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie a jak kopie to ma swoją lewą stronę, choć ostatnio często kopie koło pępka, natomiast nie odczuwam przy tym bólu. Oglądam "WIEM CO JEM"
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

Nas zawsze omija
Znacie jakiś skuteczny sposób na pozbycie się tej cholernej opuchlizny?
Bo ten ból to mnie nawet w nocy budzi...
za wizyty które dzisiaj macie 

i dokładne usg malutkiej - ciekawe ile waży i czy wszystkie narządy w porządku

już niedługo

Trzymajcie dzisiaj kciuki bo idę na wizytę
ale to dopiero wieczorem 

Zakończone: 2

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
fajnie zobaczyć, kto za nickiem się kryje
klaskiL

, ale w piątek mam pierwsze i zarazem ostatnie zaliczenie, więc przydałoby się zaliczyć przynajmniej na 3