Rozstanie z facetem, cz. XVIII - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-23, 16:48   #2401
monilkaa
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem, cz. XVIII

Ogłoszenie parafialne:
Słuchajcie kobiety Mallę, Elve i Królową Zimy, bo bez nich modliłabym się co wieczór do ołtarzyka zbudowanego dla mojego ex. Nie wypłacę Wam się za to w niczym, ale wdzięczność moja granic swych nie ma. Niech Wam Bóg wynagrodzi w dzieciach/samochodach/domach/kochankach/pensjach. AMEN
Stary 2011-05-23, 16:49   #2402
sylllvia89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Prawda, ale co zrobić, jak się ma znajomych na drugim końcu kraju, a brak czasu i kasy na śmiganie wte i wewte?

Za to związek oparty na fb, gg, smsach...coraz częstsze zjawisko...porażka. Niewiele mnie tak cieszy jak to, że dla Młodego internet to google, mail i allegro

I słusznie.

No swego czasu uchodziłam za wątkowego hardkora

I wiele jest/było dziewczyn, które ostatnie co by o mnie powiedziały, to to, że jestem dobra duszyczka
Zwłaszcza jak się okazywało, że te bździągwy Malla i Elve znowu miały rację
Cytat:
Napisane przez monilkaa Pokaż wiadomość
Ogłoszenie parafialne:
Słuchajcie kobiety Mallę, Elve i Królową Zimy, bo bez nich modliłabym się co wieczór do ołtarzyka zbudowanego dla mojego ex. Nie wypłacę Wam się za to w niczym, ale wdzięczność moja granic swych nie ma. Niech Wam Bóg wynagrodzi w dzieciach/samochodach/domach/kochankach/pensjach. AMEN

: roza:

POMÓŻ http://☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/?ref=7683eef
sylllvia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 16:50   #2403
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
wiem, ale kurczę. ja jestem taka trochę w gorącej wodzie kąpana i bym chciała wszystko od razu wiedzieć co i jak, a w tym przypadku tak się nie da.
cudowny jest jak jest ze mną, dobrze się przy nim czuje i w ogóle. ale żeby on właśnie chciał ze mną być, w sensie spotkać się. bo już tydzień go nie widziałam. cały czas pisze ze niby chce mnie zobaczyć, a nic z tego pisania nie wychodzi konkretnego
Też taka jestem, ale trzeba nad sobą pracować...
Może sama zaproponuj spotkanie?
Cytat:
Ogłoszenie parafialne:
Nóżkę poproszę
Stary 2011-05-23, 16:52   #2404
Duszek2
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jak mieszkałam z eksem, to kontaktowaliśmy się telefonicznie tylko wtedy, gdy gdzieś wyjeżdżaliśmy, więc gdy poznałam Zakalca i ten zaczął zalewać mnie powodzią smsów, to była dla mnie kompletna nowość. Lubię dużo pisać, ale codzienne godzinne rozmowy późnym wieczorem męczyły mnie. Obecnie Słodziak napisze 1 smsa w ciągu dnia, coś tam sobie postukamy na gadu - wolimy się zobaczyć, bo nie mamy do siebie daleko.

Wydaje mi się, że ludzie często preferują kontakt wirtualny nad rzeczywisty i nie podoba mi się to.

No włąśnie jak sie z kims mieszka to wiadomo, pisze sie do kogos jak sie cos potrzebuje a ten ktos akurat wyjechał czy cos, tak samo jak is ejest blisko z kims, zastanawiam sie jak powinno byc u mnie- bo ja bylam na odleglosc duza widywalismy sie raz w miesiacu albo co dwa. Teraz gadamy ze soba dalej i wiem, ze on by chcial zebysmy byli dalej razem, ale wlasnie nie odyzwa sie tka na dzien dobry" czy na dobranoc , nie lubi pisac smsow i prazuje 7 dni w tyg od 6 do 19 lub 20 i niby jest zmeczony wiec zdarza sie rozmawiac raz dizennie tylko . Zastanawiam sie czy to zle, czy to znaczy, że mu nie zalezy.

Cytat:
U mnie w obecnym związku jest rytuał smsów na dzień dobry, a potem to już się pisze jak się zachce. Gadania przez tel nie ma w ogóle, bo u mnie żeby znaleźć zasięg do rozmowy, to się trzeba nagimnastykować

Ja ogólnie dużo piszę, nie do faceta tylko w ogóle do ludzi, wychodzi mi jakieś 700 smsów miesięcznie +/- stówka. Czasem więcej. I w tym wszystkim z facetem piszę najmniej więc tak, obeszłabym się, po prostu ktoś inny by mi na początku te smsy na dzień dobry pisał

Wow mega liczba smsow!! Ja kiedys ze sowim pisalam 700 smsow tygodniowo haha ale to jak bylam w LO (osz kurde kiedy to było? ) ale bylo prze to sporo kłótni i nieporozumień wiec zaniechalismy tego po polrocznej przerwie. Potem Mniej sie pisalo, teraz juz bardzooo małooo, telefonow tez nie ma duzo. Staram sie jednak to rozumeic bo jak tyle prracuje godzin to moze nie meic czasu.

Aj cos mi ise porobiło z tym cytatem. Pogrubione jest moje :P Reszta elve

Edytowane przez Duszek2
Czas edycji: 2011-05-23 o 16:54
Duszek2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:00   #2405
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez sylllvia89 Pokaż wiadomość
ale wszystko sie dobrze u Ciebie hardkorze ulozylo?ze juz tu malo zagladasz?
Różnie bywa, raz na wozie, raz pod, raz radośnie, raz z nadmiarem analiz...to nie jest tak, że przestałam tu wchodzić, bo mi się ułożyło. Przestałam kwitnąć jak ta rosiczka w tym wątku żeby mi się ułożyło.
Wątek jest fajny, ale nie na długo. Ja tu w sumie weszłam nie mając większych problemów, zobaczyłam na liście wątków, że tu się wypowiedziała wizażanka, w której wątek się zaangażowałam, przyszłam tutaj ją skopać i się wciągnęłam w ogólny klimat. Angażuję się w sprawy rozstaniowe dziewczyn, przeżywam, chcę pomóc i takie tam, a potem to się odbija na mojej psychice. Człowiek nabiera poczucia beznadziei, jak po raz kolejny wpada "nówka" z tym samym schematem, jak piszesz po raz kolejny to samo i po raz kolejny czytasz te same odpowiedzi...czytasz te same foszki "bo ja wiem że mój związek był inny, skąd ty to możesz wiedzieć", przestaje się wierzyć w sens czegokolwiek, związku, miłości, pomocy, popada się w marazm. Za dużo się analizuje i zaczyna się widzieć wszystko w czarnych barwach.

Zapowiedziałam sobie, że jak się z kimś zwiążę, to stąd zniknę. Całkiem zniknąć mi się nie udało ale widzę różnicę jak tu nie siedzę dzień w dzień.

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
bo już tydzień go nie widziałam. cały czas pisze ze niby chce mnie zobaczyć, a nic z tego pisania nie wychodzi konkretnego
To go sama gdzieś wyciągnij Albo jak będzie nastepnym razem pisał o spotkaniu, to mu walnij "zrób to nie obiecuj"

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Cytat:
Ogłoszenie parafialne:
: cmok:

No, Królowa też jest dobra, zrobiła się na tajniaczkę, wpada raz na jakiś czas i wali między oczy
Stary 2011-05-23, 17:09   #2406
201801191006
Konto usunięte

.

Edytowane przez 201801191006
Czas edycji: 2011-06-02 o 14:18
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:12   #2407
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
wiecie co, ja to jestem gotowa nawet rzucić wszystkie notatki, przestać się uczyć na jutrzejsze zaliczenia i się z nim zobaczyć.
A to akurat błąd

Cytat:
no i wychodzę z założenia, ze teraz on powinien coś zaproponować, bo nie chce wyjść na nachalną.
A ja wychodzę z założenia, że lepiej wyjść na nachalną, ale wiedzieć na czym stoję, niż siedzieć dumna, że nie napisałam pierwsza, ale blada, że czemu on nie pisze, pewnie mu nie zależy, co się stało, oj.

Stary 2011-05-23, 17:18   #2408
alka132
Zadomowienie

GG do alka132

mi to już też zaczyna ten wątek wjeżdżać na psychikę.. wszyscy są tacy sami, wszystko się powtarza. Ale z drugiej strony dzięki temu trochę się zdystansowałam. I choć może jestem wkurzona, że muszę coś takiego przeżywać będąc 'taka młoda i do życia' (), to jednak dziękuję że stało się to wszystko teraz a nie za 3-4 lata.. bo te problemy uczą wielkiej pokory, uzmysławiają, że należy dostrzegać te małe rzeczy, które cieszą, a nie cały czas skupiać się na tym co jest złe. (przynajmniej u mnie tak jest zupełnie zmieniłam poglądy na pewne sprawy, a zapewne by się tak nie stało gdybym skowroniła sobie dalej w związku. I za to dziękuję!)

no i .... nie mogę przestać tu wchodzić !

Edytowane przez alka132
Czas edycji: 2011-05-23 o 17:19
alka132 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 17:19   #2409
201801191006
Konto usunięte

.

Czas edycji: 2011-06-02 o 14:26 Powód: moje na zielono ;)
Stary 2011-05-23, 17:30   #2410
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
eh, ale on pisze cały czas tylko zobaczyć się nie chce. tzn pisze ze niby chce, ale nie proponuje.
to co, myślicie żeby zaproponować jakieś kino czy coś?
Ja bym albo zaproponowała spotkanie, albo bym poczekała z zaciśniętymi zębami i pazurami wbitymi w ścianę () na jego kolejne hasło o tym, że chciałby się spotkać i napisałabym że przydałoby się przekuć słowa w czyn albo coś w tym stylu. Żeby wiedział, że widzisz, że się bawi w pustawe zapewnienia Dać mu wyraźny sygnał, że albo się ogarnie i zacznie sprawiać wrażenie zainteresowanego, albo dojdziesz do wniosku, że zainteresowany nie jest.

Ale znając siebie i swoją niecierpliwość wybrałabym pierwszą opcję

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez alka132 Pokaż wiadomość
no i .... nie mogę przestać tu wchodzić !
Tylko pamiętaj, nie angażuj się w to co tu się dzieje zbyt mocno. Zadbaj, żeby oprócz wątku rozstaniowego było w Twoim życiu jak najwięcej radości, żeby tutejsze smutaski czymś zrównoważyć
Stary 2011-05-23, 17:30   #2411
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wychodzę z założenia, że lepiej wyjść na nachalną, ale wiedzieć na czym stoję, niż siedzieć dumna, że nie napisałam pierwsza, ale blada, że czemu on nie pisze, pewnie mu nie zależy, co się stało, oj.

No to z tego wynika, że powinnam się do nowego odezwać. bo nie wiem na czym stoję. na nogach.
Stary 2011-05-23, 17:34   #2412
201801191006
Konto usunięte

.

Stary 2011-05-23, 17:34   #2413
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
No to z tego wynika, że powinnam się do nowego odezwać. bo nie wiem na czym stoję. na nogach.
Twój Ci pokazał już pierdyliard razy, jak głęboko w dupie Cię ma, nie ma sensu włazić głębiej, serio.
Stary 2011-05-23, 17:35   #2414
monilkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nóżkę poproszę
Obetnę i wyślę! Teraz utyła i wygląda jak mała paróweczka, ale ją odchudzam. Schudłam 7kg!

Cytat:

: cmok:

No, Królowa też jest dobra, zrobiła się na tajniaczkę, wpada raz na jakiś czas i wali między oczy

Właśnie widzę, bo nie myślta se, podczytuję Was! Tylko czasu coraz mniej. Królowa jest moim totalnym guru, katuję ją nawet smsownie, kiedy mam wielkie doły i doliny.

Jak doczekam-zaproszę Was na moje wesele! Będziecie mi niosły dłuuuuuuuuuuugi welon! A potem się upijemy i będziemy wspominać stare czasy
Stary 2011-05-23, 17:37   #2415
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
ja wybiorę drugą opcję, jakoś bardziej mi odpowiada teraz

ehh, jak strasznie bym chciała wiedzieć co mu w głowie siedzi.
No i dobrze, tylko pamiętaj żeby jednak COŚ z tym zrobić Bo się dalej będziesz gryzła, a to niepotrzebne.

Kurde, ja to jestem mocno nietypowa, bo jak chcę wiedzieć, to pytam
Stary 2011-05-23, 17:37   #2416
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
Twój Ci pokazał już pierdyliard razy, jak głęboko w dupie Cię ma, nie ma sensu włazić głębiej, serio.
ok ok nie będę.
debil , ten się śmieje kto się śmieje ostatni, nie bez powodu ktoś wymyślił to powiedzenie.
Stary 2011-05-23, 17:44   #2417
201801191006
Konto usunięte

.

Stary 2011-05-23, 17:46   #2418
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
wole tutaj na spokojnie raczej i co ma być to będzie
Przynajmniej oficjalnie
Stary 2011-05-23, 18:14   #2419
Yuuka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylllvia89 Pokaż wiadomość
musisz go bardzo kochac skoro jestes mu w stanie wybaczyc?

No cóż - tak.
Yuuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:17   #2420
idedodomu
Raczkowanie

Ktos tu napisal ze jednym ze sposobow zeby szybciej wyrzucic z glowy exa jest go sobie obrzydzic... W sumie pomysl niezly tylko ze u mnie wywoluje on reakcje odwrotna. Nie umiem w sobie wzbudzic wscieklosci. I to nie dla tego ze moj ex byl aniolem... nie nie
Po prostu jak sobie pomysle o tych wszystkich sytuacjach w ktorych mnie lekcewazyl, nie liczyl sie z moimi uczuciami...(dlugo by wymieniac) odczuwam cholery żal, przykrosc i smutek. Siedzi to we mnie w srodku

PS elvegirl przeczytalam pare Twoich postów i musze przyznac ze bardzo mi przypadly do gustu poprawiaja humor
idedodomu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:18   #2421
Yuuka
Rozeznanie

[QUOTE=Malla;27079329]A rzygaj na zdrowie
Nie osaczaj go, nie możecie być normalną parą, która gołąbkuje od rana do nocy.
On się musi skupić na terapii, nie na związku.[QUOTE]

To już sobie uświadomiłam. O bym się porzygała ale tylko ze szcześcia, a na pełnię szczęścia sobie jeszcze troszkę poczekam
Yuuka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:21   #2422
wandaweranda
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to niestety schemat, trzeci raz podobna sytuacja, że jestem z nowym, a były tkwi w głowie. Nie chcę trzeci raz obudzić się z ręką w nocniku.
uwierz, smutne schematy nie są Twoją karmą. To, czy karta się odwróci, zależy od Ciebie. To naprawdę jest kwestia naszych wyborów.
wandaweranda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:29   #2423
juniorka89
Wtajemniczenie

Na prawdę przyszła wiosna

W końcu kogoś poznałam Przy mojej strasznej i obrzydliwej skłonności do porównywania wszystkich do eksa w końcu się udało Tylko imię cholera zostało to samo co eksowe no ale co zrobić ;]

Pierwsze wrażenie pozytywne...Nie uciekł z krzykiem po 2.5 godzinnym spacerku z psem i nawet napisał dzisiaj sms-a od rana życząc mi miłego i spokojnego dnia (mimo,że obydwoje zawaleni robotą)...

Mam nadzieję,że chociaż tym razem wyjdzie z tego cokolwiek i zgodnie z radą Cioci Elve () nie podpalam się sianem

Także kochane
Uśmiech na usta, pierś do przodu i hola w miasto
Cytat:
Napisane przez lala2506 Pokaż wiadomość
Jak nie wisisz Misiowi na szyi non stop, on z zachwytu nie wrzeszczy, że jest z Tobą szczęśliwy, to strzeż się! Zaraz się znajdzie podobna do Autorki On na pewno jest z Tobą nieszczęśliwy
juniorka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 18:41   #2424
201801191006
Konto usunięte

.

Czas edycji: 2011-06-02 o 14:19
Stary 2011-05-23, 18:55   #2425
AguŚ87
Zakorzenienie

Cytat:
o
jejku, nie mam się w co ubrać!
/
Stały motyw wywal wszystko na podłoge

a nowy sobie siedzi na necie i nic cisza buhehehe jestem silna NIC się nie odzywam . szok. daje rade
Stary 2011-05-23, 19:06   #2426
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez idedodomu Pokaż wiadomość
PS elvegirl przeczytalam pare Twoich postów i musze przyznac ze bardzo mi przypadly do gustu poprawiaja humor
A dziękować

Cytat:
Napisane przez wandaweranda Pokaż wiadomość
uwierz, smutne schematy nie są Twoją karmą. To, czy karta się odwróci, zależy od Ciebie. To naprawdę jest kwestia naszych wyborów.
Wandziaaaaa...a powiedz mi, czy jest szansa, że problem pod tytułem "nie ma między nami tej samej bliskości emocjonalnej, co w poprzednim, wieloletnim układzie damsko-męskim" rozpłynie się z czasem...?

Cytat:
Napisane przez juniorka89 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję,że chociaż tym razem wyjdzie z tego cokolwiek i zgodnie z radą Cioci Elve () nie podpalam się sianem
No to ciiiiiiiiiiiiiii...

Cytat:
jejku, nie mam się w co ubrać!
Kobieta to zawsze problem znajdzie

Strój seksownej pielęgniareczki proponuję

Cytat:
się czuję jak z border line =/
Nie ma tak dobrze, to nie border, tylko standard porozstaniowy

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
jestem silna NIC się nie odzywam . szok. daje rade
Kto by pomyślał, nie?
Stary 2011-05-23, 19:11   #2427
alka132
Zadomowienie

GG do alka132

loloo. ja też tak mam.. cała w skowronkach, "zakochana" co chwilę w innym, ale poryczeć za eksem to sobie poryczę - z tego to już nawet żartować umiem a tak w ogóle to i tak z nikim nie wychodzi, bo ja to zaraz coś głupiego zrobię i albo jestem cała happy albo całkowicie się odcinam, więc kto tam chce mieć stuknięta dziewczynę
no i trzymam kciuki, żeby doszło do jutrzejszej randki

wanda, Twój post daje do myślenia! bo to znaczy, że sama sobie wybieram stare śmieci, ba, nawet bagno. o nie, jutro wstaję z uśmiechem na twarzy (a dzisiaj się jeszcze posmucę)

Edytowane przez alka132
Czas edycji: 2011-05-23 o 19:14
Stary 2011-05-23, 19:14   #2428
solideja
Zadomowienie

Przepaliłam się fajkami aż mi gorzej i zaraz zabiorę się za wkuwanie
Przydałby mi się kop od kogoś, ale raczej na rozpęd, bo decyzję już podjęłam. Muszę spróbować odzyskać tego faceta, szaleję na jego punkcie i wiem, że on też znów może oszaleć na moim... Muszę przestać być tylko taką marzycielką-histeryczką, wziąć się do kupy i być dalej silną sobą, która nie roztkliwia się kilka miesięcy jak napisać do faceta tylko bez zastanowienia to robi... Lepiej trzymajcie kciuki bo solideja zamierza zrobić niezły chaos w swoim życiu
solideja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-23, 19:15   #2429
alka132
Zadomowienie

GG do alka132

tylko żeby to mi był kontrolowany chaos nie chcę Cię tu już widzieć ze zdaniem, że coś nie wyszło ! powodzenia
Stary 2011-05-23, 19:20   #2430
solideja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alka132 Pokaż wiadomość
tylko żeby to mi był kontrolowany chaos nie chcę Cię tu już widzieć ze zdaniem, że coś nie wyszło ! powodzenia
dziękuję. Chaos jak zawsze będzie niekontrolowany, ale jak nie wyjdzie to przynajmniej będę wiedziała że spróbowałam i mogę iść dalej w świat, a tak siedzę zamknięta w swojej głowie z marzeniami z dala od rzeczywistości i stoję w miejscu
solideja jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości