Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009) - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 10:08   #2221
domi7ks
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA

Laski u nowej fasolki raczej wszytsko okej, w przyszlym tyg mam usg i badanie preziernosci, wiec kciuki prsze trzymac
Dzis ide do gina na badanie i ma mi dac skierowanie na badania. Jutro koncze 12 tydz a to moje pierwsze badania beda

Konspi Tz w domu

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:31   #2222
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

O fajnie! A co za szkola? Ile trwa??

A ja mam zamowienia juz dla ciebie ode mnie i dziewczyn...
tu info nt szkoly http://www.inkofa.net/ Oczywiscie dla mnie byloby to bardziej uzupelnienie wiedzy niz podstawa zawodowa

A na zamowienia juz sie ciesze

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

Laski u nowej fasolki raczej wszytsko okej, w przyszlym tyg mam usg i badanie preziernosci, wiec kciuki prsze trzymac
Dzis ide do gina na badanie i ma mi dac skierowanie na badania. Jutro koncze 12 tydz a to moje pierwsze badania beda

Konspi Tz w domu
i za dzis i za przyszly tydzien

Edytowane przez gucia6
Czas edycji: 2011-05-26 o 10:38
gucia6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:00   #2223
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta dla wszystkich mamusiek))))

Chociaż sie nie udzielamy, to jestem na bieżąco
U nas wszystko ok, chociaż mała ma alergie i w piątek idziemy do alergologa, najprawdopodobniej chodzi o kurz i nie możemy chodzić do piaskownicy ;(
Bianka liczy Juz sama do 10 i zaczyna mówić pełnymi zdaniami: np Gdzie jest dziadek albo Kocham Cie a ty mnie itp

Uciekam bo mam rozmowę o prace.

Buziaki
Stary 2011-05-26, 11:27   #2224
elalank
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
jakie sandalki?

w biedronie sa pieluchy na basen? ale huggies czy inne jakies? moja ostatnio z basenu z placzem wychodzila
primigi takie http://www.maragakids.eu/image/3475/...1.jpg_list.jpg

huggies za 17 zł, a moja z basenu nie chce wychodzić zjeżdza z TZ z rur i cała się chichra!

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość

U nas wszystko ok, chociaż mała ma alergie i w piątek idziemy do alergologa, najprawdopodobniej chodzi o kurz i nie możemy chodzić do piaskownicy ;(
Bianka liczy Juz sama do 10 i zaczyna mówić pełnymi zdaniami: np Gdzie jest dziadek albo Kocham Cie a ty mnie itp

Buziaki
ooo myślałam o Tobie ostatnio bo mamy zamiar isc na rodzinną sesję zdjęciową i szukam pomysłów ma zdjęcia, a pamiętam,że Wasze mi się bardzo podobały. Mogłabyś mi przesłać na maila kilka??

brawo dla Bianki, jestem pod wrażeniem, moja Olka prawie nic nie mówi

powodzenia na rozmowie!!

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2011-05-26 o 11:29
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:42   #2225
suonko2
Rozeznanie

Hej.
Szkoda, że tak mało tych pieluch "rzucili", może jeszcze dowiozą...
Karenina nie pomyliłam się chodziło mi o Deep red, ona nas długo podczytywała, napisała pare postów i znów tylko podczytuje, bo widziałam ją na dole pare razy A pamiętam ją, bo z tych samych regionów jest
A co do PinkyDear to nie było jej już koooooope czasu, ostatnio wpadła napisa, że nie najlepiej u niej się działo i cisza... Ciekawe jak jej badania wyszły...
suonko2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:44   #2226
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

wszystkiego najlepszego kochane mamuski
w zeszłym roku tż się postarał i rano czekała na mnie Blanka z kwiatkami a dziś nic my też mu nic na dzien taty nie przygotujemy a rok temu dostal piekny odcisk rączki z dedykacją

u nas po staremu raczej wszystko, Blanka powolutku tez zaczyna składać zdania, mówi "tata poszedł" - tzn tata poszd, dzieci nie ma, nie ma a jest, baje nie ma, baja jest itd rośnie moje dziecko jak na drozdzach, wazy 10,7kg więc tak w sam raz a i w tym roku pierwszy raz sie odważylismy z tż i wysyłamy Blankę na 5 dni na mazury z babciami, 22 czerwca jada

ja mam 8 czerwca waaaazny egzamin a uczyc mi sie wcale a wcale nie chce

teraz powinnam być na pogrzebie, tydzien temu dwóch przyjaciół mojej przyjaciołki wracalo z imprezy pijani i mieli wypadek, pasazer zginal na miejscu - 22 lata... tragedia, moja przyjaciolka w ogole nie moze sie pozbierac

domi, fajnie że jestes ) będziesz miala dwojke grudniowych dzieciaczkow
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 11:59   #2227
gucia6
Zakorzenienie

Katarina, powodzenia na rozmowie

Widze, ze wasze pociechy zabieraja sie ostro za mowienie. Sandra mowi pojedyncze slowa i w 3 jezykach Ale panie w zlobku mowia, ze tez czesto powtarza slowa i nie jest jakos z tylu za rowiesnikami, takze sie nie martwie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 12:02   #2228
martaN23
Zadomowienie

byłam u tego lekarza-dała syrop wit c zyrtec i najprawdopodobniej na coś uczulona -ta lekarka jakaś nie bardzo Oli jej strasznie nie lubie jest jeszcze jedna ale ona dziś zdrowe przyjmowała.oj inhalator by się przydał...ale niestety go brak
Ale mówie wam co ja w nocy przechodzę ona się normalnie dusi............. beczeć mi się chce już w tego.......ciągle nie wyspana,ona płacze przecież już od dłuższego czasu -cała noc przespana to nie wiem kiedy była.
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:08   #2229
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:

Kciuki beda

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
tu info nt szkoly http://www.inkofa.net/ Oczywiscie dla mnie byloby to bardziej uzupelnienie wiedzy niz podstawa zawodowa

A na zamowienia juz sie ciesze

Nawet 6 i 12 m-cy...ciekawe

My tez!
Odzywka do wlosow wzbudzila zywe zaiteresowanie.. .a powiedz, bo dziewczyny sie pytaly - czy cos typowo na koncowki bys miala? Np. z olejkiem jojoba..?

Cytat:

Fajnie

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Hej.
Szkoda, że tak mało tych pieluch "rzucili", może jeszcze dowiozą...
Karenina nie pomyliłam się chodziło mi o Deep red, ona nas długo podczytywała, napisała pare postów i znów tylko podczytuje, bo widziałam ją na dole pare razy A pamiętam ją, bo z tych samych regionów jest
A co do PinkyDear to nie było jej już koooooope czasu, ostatnio wpadła napisa, że nie najlepiej u niej się działo i cisza... Ciekawe jak jej badania wyszły...

No wiem wiem....

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
wszystkiego najlepszego kochane mamuski
w zeszłym roku tż się postarał i rano czekała na mnie Blanka z kwiatkami a dziś nic my też mu nic na dzien taty nie przygotujemy a rok temu dostal piekny odcisk rączki z dedykacją

u nas po staremu raczej wszystko, Blanka powolutku tez zaczyna składać zdania, mówi "tata poszedł" - tzn tata poszd, dzieci nie ma, nie ma a jest, baje nie ma, baja jest itd rośnie moje dziecko jak na drozdzach, wazy 10,7kg więc tak w sam raz a i w tym roku pierwszy raz sie odważylismy z tż i wysyłamy Blankę na 5 dni na mazury z babciami, 22 czerwca jada

teraz powinnam być na pogrzebie, tydzien temu dwóch przyjaciół mojej przyjaciołki wracalo z imprezy pijani i mieli wypadek, pasazer zginal na miejscu - 22 lata... tragedia, moja przyjaciolka w ogole nie moze sie pozbierac

Ola spokojnie dzien dopiero sie zaczal...podejrzewam, ze wieczorkiem bedzie czekala na ciebie niespodzianka

Fajnie!

Ale dobrze zrozumialam, ze jechali po pijaku..?

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:13   #2230
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

A tak w ogole to gdzie sa Agusia, DiTu, Domi, Olalicious, Brombi, Zaharia..?

Ja juz nawet nie mam czasu na czytanie was.. caly bozy dzien tj. od 6 rano do 19 jestesmy na dworze, wracamy tylko na jedzenie i zmiane pampka. Filp jak widzi dom na horyzoncie to krzyczy w nieboglosy, tylko spacerowanie mu w glowie. Wczoraj bylismy w zoo, dziecko zachwycone

Co do mowy to nadal jesteśmy w tyle. Nasladuje zwierzatka mowi
mama
amam
tijj 'tir'

a poza tym pepla cos w jezyku tylkodlaniegozrozumialemu
jestesmy w trakcie rozważan co do przedszkola. Dyrektorka (nasza bardzo dobra znajoma) nam odradza bo mowi ze widzi co sie dzieje z tymi maluszkami, ze sa bardziej nerwowe, potrzebuja jeszcze mamy itp. wiec mowi ze lepiej jak bym posiedziala z nim jeszcze rok w domu ale jak sie upre to oczywiscie przyjmie Filipka do grupy i nie wiemy co zrobic.. Kasa by sie przydala bo mieszkamy u moich rodzicow z ktorymi wiecznie sie kloce, a takto moze udalo by nam sie wziasc kredyt i kupic wlasne mieszkanie.. ciezko ciezko z Tztem tez nie najlepiej sie nam uklada, najchetniej zamknal by mnie w klatce i nie wypuszczal z domu a ja uwielbiam wyjsc z kolezakami do pubu lub na dyskoteke wiec z mezem sa wieczne awantury niestety i na dodatek wtracaja sie moi rodzice i tesciowie wiec klotnie sa duuuze i powazne rozmowy z rodzicami nieciekawe:/

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

No i sie pochwale ze moj zbój juz prawie sam chodzi,potrzebuje tylko opuszka zeby czuc ze ktos go trzyma i biega wrecz za jedna reke,juz kilka razy go zagadałam i puscilam to nawet nie zauwazył i sam przeszedł po 3 kroczki
klask i:

Duzo zdrowka i sil dla zafosolkowanych mamusiek
zdrowka malys chorowitkom
i nam mamusia z okazji naszego swieta duzo radosci i usmiechow od naszych brzzdąców

Całuje

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:15   #2231
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

tak Kamila, kierowca miał ponad 2 promile... głupota ludzka nie zna granic a w tym wszystkim najbardziej mi szkoda mojej przyjaciółki, której jeden przyjaciel zginął a drugi okazał się idiotą i pójdzie do więzienia, zresztą słusznie..

Marta - współczuje może faktycznie te inhalacje najbardziej pomogą??

EDIT: Kamila, miałaś do czynienia z rozświetlaczem gosha? do tej pory mój makija ż się ograniczał do podkładu/różu/ kreski jeśli permanentna mi nie wystarczala i tuszu i szukam czegos nowego

Edytowane przez olalicious07
Czas edycji: 2011-05-26 o 12:20
Stary 2011-05-26, 12:30   #2232
xpressja
Zadomowienie

wszystkiego najlepszego z okazji mamusiowego święta!!!!

domi, serdeczne gratulacje!
pozdrawiam was gorąco! i całuje wszystkie maluszki i zafasolkowane brzuszki!

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:37   #2233
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:

André chowa wlasnie fride pod sofe i zerka czy ja widze...

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:

Konspi Tz w domu
kciuki będą zaciśnięte na pewno

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Cytat:

Buziaki
dla Bianki i powodzenia na rozmowie!
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 12:42   #2234
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Ja juz nawet nie mam czasu na czytanie was.. caly bozy dzien tj. od 6 rano do 19 jestesmy na dworze, wracamy tylko na jedzenie i zmiane pampka. Filp jak widzi dom na horyzoncie to krzyczy w nieboglosy, tylko spacerowanie mu w glowie. Wczoraj bylismy w zoo, dziecko zachwycone

Co do mowy to nadal jesteśmy w tyle. Nasladuje zwierzatka mowi
mama
amam
tijj 'tir'

a poza tym pepla cos w jezyku tylkodlaniegozrozumialemu
jestesmy w trakcie rozważan co do przedszkola. Dyrektorka (nasza bardzo dobra znajoma) nam odradza bo mowi ze widzi co sie dzieje z tymi maluszkami, ze sa bardziej nerwowe, potrzebuja jeszcze mamy itp. wiec mowi ze lepiej jak bym posiedziala z nim jeszcze rok w domu ale jak sie upre to oczywiscie przyjmie Filipka do grupy i nie wiemy co zrobic.. Kasa by sie przydala bo mieszkamy u moich rodzicow z ktorymi wiecznie sie kloce, a takto moze udalo by nam sie wziasc kredyt i kupic wlasne mieszkanie.. ciezko ciezko z Tztem tez nie najlepiej sie nam uklada, najchetniej zamknal by mnie w klatce i nie wypuszczal z domu a ja uwielbiam wyjsc z kolezakami do pubu lub na dyskoteke wiec z mezem sa wieczne awantury niestety i na dodatek wtracaja sie moi rodzice i tesciowie wiec klotnie sa duuuze i powazne rozmowy z rodzicami nieciekawe:/

Fajnie, ze jestes

Wiesz, z tym przedszkolem wcale niekoniecznie jest tak, ze maluszki na tym cierpia... mamy juz niedlugo dwulatki (boszzzz, jak to brzmi... ) i w grupie takie brzdace czuja sie naprawde dobrze! Rozwijaja sie fajnie, bo podpatruja inne dzieci, nabywaja wiele spolecznych umiejetnosci...wiec jesli masz ochote, przydaloby sie wam, zebys poszla do pracy to mysle, ze spokojnie mozesz isc...zwlaszcza, jesli przyczyniloby sie do polepszenia waszej sytuacji mieszkaniowej...Wspolczuj e klotni...

Cytat:
tak Kamila, kierowca miał ponad 2 promile... głupota ludzka nie zna granic a w tym wszystkim najbardziej mi szkoda mojej przyjaciółki, której jeden przyjaciel zginął a drugi okazał się idiotą i pójdzie do więzienia, zresztą słusznie..

EDIT: Kamila, miałaś do czynienia z rozświetlaczem gosha? do tej pory mój makija ż się ograniczał do podkładu/różu/ kreski jeśli permanentna mi nie wystarczala i tuszu i szukam czegos nowego

No comments...

Nie mialam...

Jako, ze faze na rozswietlacze mialam calkiem niedawno to troche ich wyprobowalam... zalezalo mi na tym, zeby nie bylo widac drobinek tylko peikny efekt tafli... i tak polecam:

- Estee Lauder jest boooooooooooski (ale to limitowanka, trodno dostac)
- Maczki Clinique sa cudne!
- Dior (ale chyba tez limitowanka, polowalam na niego dluuuugo na ebayu, ale sie oplacilo... )
- MAC
- rozswietlacz Sephory

Chyba ze chodzi co o ladnodny efekt rozswietlenia na cala twarz? To polece cos innego...Czy tylko miejscowo?

Dziewczyny, wpadnijcie na chwile do Klubu nr 2...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-05-26 o 12:43
Stary 2011-05-26, 12:46   #2235
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

wow, jesteś prawdziwym kosmetykowym expertem sama nie wiem jeszcze o jaki efekt mi chodzi, moja koleżanka studiuje wizaż i poleciła mi ten gosha właśnie, a cena jest przystępna bo 70zł a ja jestem z tych co za dużo na kosmetyki wydawać nie lubią

a co do wydawania/inwestowania... ostatnio był u nas kolega, doradca finansowy,ubezpieczyciel itd. I pytał czy ja coś robię w kwestii inwestowania itd a ja -taaak, dużo inwestuje w hiszpanską markę Zara, a on - tak? masz jakieś akcje? teraz przecież Hiszpania ma kryzys to nie wartomyślałam,że padne głupol nie zrozumiał

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 13:19   #2236
konspiracja
Zakorzenienie

Domi, kciuki za badanie

Cytat:

maly zaraz pewnie wstanie...

... a o ktorej teraz chodzicie spać? Dalej tak wcześnie jak kiedyś?

Staś mi ostatnio robi 3h drzemki w dzień, trochę to mi za dlugo...

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Heloł

byłam w biedronce i niestety nie było pieluch pytałam pani, to powiedziała, że do nich nie dojechały. hm....
A wiecie ja myślę, że oni serio jakąś awarię mieli. Małż zajechał do biedrony przed pracą czyli przed ósmą, a nie było, potem jeszcze sprawdzał w drugiej po drodze... nie coś im sie chyba pochrzaniło...

Cytat:
Napisane przez suonko2 Pokaż wiadomość
Hej.
Też o niej myślalam ostatnio i o Malince...

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
byłam u tego lekarza-dała syrop wit c zyrtec i najprawdopodobniej na coś uczulona -ta lekarka jakaś nie bardzo Oli jej strasznie nie lubie jest jeszcze jedna ale ona dziś zdrowe przyjmowała.oj inhalator by się przydał...ale niestety go brak
Ale mówie wam co ja w nocy przechodzę ona się normalnie dusi............. beczeć mi się chce już w tego.......ciągle nie wyspana,ona płacze przecież już od dłuższego czasu -cała noc przespana to nie wiem kiedy była.
Marta, ja bym poszła jeszcze do innego lekarza. Przeciez dziecko nie moze się dusić w nocy. I z tym nie-spaniem w nocy tez u Was stanowczo coś za dlugo trwa. Poszukaj jeszcze jakiegoś lekarza.

Cytat:

Jako, ze faze na rozswietlacze mialam calkiem niedawno to troche ich wyprobowalam... zalezalo mi na tym, zeby nie bylo widac drobinek tylko peikny efekt tafli... i tak polecam:

- Estee Lauder jest boooooooooooski (ale to limitowanka, trodno dostac)
- Maczki Clinique sa cudne!
- Dior (ale chyba tez limitowanka, polowalam na niego dluuuugo na ebayu, ale sie oplacilo... )
- MAC
- rozswietlacz Sephory

Chyba ze chodzi co o ladnodny efekt rozswietlenia na cala twarz? To polece cos innego...Czy tylko miejscowo?

Dziewczyny, wpadnijcie na chwile do Klubu nr 2...

A co na calą twarz? Efekt tafli mi się spodobał
A miałaś meteoryty? Ja na nie długo chorowałam i jestem very zadowolona. Ale to drobinki

Cytat:
a co do wydawania/inwestowania... ostatnio był u nas kolega, doradca finansowy,ubezpieczyciel itd. I pytał czy ja coś robię w kwestii inwestowania itd a ja -taaak, dużo inwestuje w hiszpanską markę Zara, a on - tak? masz jakieś akcje? teraz przecież Hiszpania ma kryzys to nie wartomyślałam,że padne głupol nie zrozumiał
:haha ha::h ahaha:dawno lepszego kawału nie słyszałam...
ach Ci finansiści

Dziewczyny, dajecie dzieciom truskawki? Pomijam fakt że niby od 3 roku sie powinno, ale też slyszalam, ze teraz jeszcze to wszystko pryskane, ze w czerwcu dopiero lepsze będą. Ale ja kofffam truskawki i małemu chetnie bym dała spróbować...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:23   #2237
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

o kurcze, Konspi, Blanka już w zeszłym roku jadła truskawki ;/
Stary 2011-05-26, 13:27   #2238
konspiracja
Zakorzenienie

Staś w zeszłym jeszcze nie, ale teraz spróbuje. Chciałam poznac Wasze opinie.
No i ciesz sie, że masz wypróbowane i Blania nie jest uczulona

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 13:28   #2239
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

całe szczęście, że na czekoladę nie jest uczulona bo bez kinderków żyć nie może myślę, że bez truskawek jakoś by dała radę ale kinderki.... mus codziennie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 13:31   #2240
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
wow, jesteś prawdziwym kosmetykowym expertem sama nie wiem jeszcze o jaki efekt mi chodzi, moja koleżanka studiuje wizaż i poleciła mi ten gosha właśnie, a cena jest przystępna bo 70zł a ja jestem z tych co za dużo na kosmetyki wydawać nie lubią

Expertem albo...maniakiem...ale preferuje oczywiscie experta...

Wiesz, studiowanie wizazu to nie wszystko...trzeba byc tez odpowiednio krytycznym w stosunku do tego, co sie czyta zwlaszcza jesli chodzi o subiektywne odczucia innych osob w jakims temacie...

A wydawac to ja duzo tez nie lubie, ale niekiedy warto kupic jeden drozszy kosmetyk, ktory posluzy dlugo i z ktorego jest sie naprawd zadowolonym niz szukac u szukac i wydawac niby mniej na kilka innych...

Poza tym ekspert z niego sredni skoro nie widzi roznicy w inwestowaniu w sama "kryzysowa" Hiszpanie a w marke hiszpanska...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
... a o ktorej teraz chodzicie spać? Dalej tak wcześnie jak kiedyś?

Spac André chodzi jak zawsze o 19, a drzemki dzienne sa od 12.30 do - tu roznie - czasami 14/15 a ostatnio kilka razy do po 16...

Cytat:
A co na calą twarz? Efekt tafli mi się spodobał
A miałaś meteoryty? Ja na nie długo chorowałam i jestem very zadowolona. Ale to drobinki

A jakie konkretnie meteoryty? Sporo ich przeciez...mialam chya z 4 rozne...teraz gdzies tam leza motylki w kulkach, bo prasowane tez oddalam...ale srednio na jeza, ze tak powiem...

A na cala twarz jest jedno jedyne cudenko - Chanel...no efekt jest niesamowity po prostu, jak uzylam go pierwszy raz to zrozumialam co znaczy efekt photoshopu w makijazu...

Cytat:
Dziewczyny, dajecie dzieciom truskawki? Pomijam fakt że niby od 3 roku sie powinno, ale też slyszalam, ze teraz jeszcze to wszystko pryskane, ze w czerwcu dopiero lepsze będą. Ale ja kofffam truskawki i małemu chetnie bym dała spróbować...

Ja dalam juz...nie duzo, ale dalam...

Dodam, ze w De sa sloiczki Hippa dla niemowlat z truskawkami do spozycia po 8 m-cu zdaje sie...

Nie, wlasnie sprawdzilam - po 4 m-cu

Wypucowalam wlasnie nasza lodowke...ale sie zmachalam...

Edytowane przez karenina19
Czas edycji: 2011-05-26 o 13:34
Stary 2011-05-26, 13:41   #2241
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Nawet 6 i 12 m-cy...ciekawe

My tez!
Odzywka do wlosow wzbudzila zywe zaiteresowanie.. .a powiedz, bo dziewczyny sie pytaly - czy cos typowo na koncowki bys miala? Np. z olejkiem jojoba..?
wiec typowo na koncowki to nie, chociaz moglabym polecic maske, ktora ma w sobie olej jojoba, rycynowy, awokado, Sanddorn i jeszcze pare innych skladnikow. Ja to stosuje juz od dluzszego czasu, raz na tydzien (jakies 30 min przed umyciem) i wlosy mi szybciej rosna, a rozdwojonych koncowek, to juz wieki nie widzialam

Cytat:

Stary 2011-05-26, 18:15   #2242
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

kurcze - głowa mnie boli - migrana mnie znowu dopadła, juz wczoraj ale dziś jest katastrofa, a ja durna zjadłam wczoraj jeszcze orzeszki

byłam u pulmonologa z Grzesiem - wszystko OK - ale
no własnie usłyszała szmer w sercu i stwierdziłą, ze mam nie panikowac tylko raz w miesiącu sprawdzać, jak sie będzie powtarzac to na usg
denerwuję sie
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 20:06   #2243
DiTu77
Zakorzenienie

WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĘTA DLA WAS MAMUSIE

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
...

no własnie usłyszała szmer w sercu i stwierdziłą, ze mam nie panikowac tylko raz w miesiącu sprawdzać, jak sie będzie powtarzac to na usg
denerwuję sie
Ściskam Was mocno i zaciskam kciuki

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2011-05-26 o 20:08
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2011-05-26, 22:00   #2244
tarasia
Wtajemniczenie

Mamusie kochane
wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta
Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Nie ma Kamilka zadnego plasterka domyslam sie ze chodzi ci o to zdjecie w spodenkach na golasa to wystaje pampres
tak. a już martwiłam się, że się coś stało.
Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość

chciałam jeszcze Was zapytać czy podajecie jeszcze wit D3 ??
ja juz nie podaję od jakiegoś miesiąca. wydawało mi sie, że wystarczy słoneczko na spacerze i mleko modyfikowane.
pijemy go 3 razy dziennie po 150ml

Cytat:
Przede wszystkim zapobiega krzywicy. Toksyczna jest dopiero jak czterokrotnie przekroczy się dzienną dawkę.
Spór o wit d trwa od dawna. Ja uważam że moja pedi ma rację. A gdyby samo słonce wystarczyło żeby uzupełnić niedobor tej witaminy, to chyba dzieci w Afryce by nie chorowaly, a niestety jest inaczej...

a http://www.resmedica.pl/pl/archiwum/zdart5982.html podaje:

"witamina D jest jedną z nielicznych witamin, których nie musimy dostarczać w pożywieniu; organizm sam może produkować witaminę D pod wpływem promieni słonecznych, które przedostają się do naszej skóry. Naukowcy twierdzą, że dziesięć minut słonecznej kąpieli codziennie w czasie letnich miesięcy zapewnia odpowiednią dawkę tej witaminy na cały rok. Należy tu jednak brać pod uwagę indywidualne zapotrzebowania, np. to, że dzieci potrzebują więcej witaminy niż dorośli, a ponadto - że wraz z wiekiem zmniejsza się zdolność organizmu do wytwarzania tej witaminy pod wpływem promieni ultrafioletowych. Również osoby znajdujące się w zanieczyszczonym środowisku mają mniejsze szanse na odpowiednią ilość witaminy D w organizmie. Podobnie ci, którzy mają ciemną karnację, muszą otrzymywać więcej witaminy D, gdyż ich cera odbija promienie słoneczne".
kurcze teraz to już sama nie wiem.
chyba będę podawać raz na parę dni.

Cytat:
a zapomniałam - Grześ nie ma stulejki -

Cytat:
denerwuję sie
maluchy mogą mieć szmery w sercu. związane jest to z przepływem krwi przez serce, które słyszane jest jako szmer.
ale lepiej trzymać rękę na pulsie.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 08:09   #2245
karenina19
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
wiec typowo na koncowki to nie, chociaz moglabym polecic maske, ktora ma w sobie olej jojoba, rycynowy, awokado, Sanddorn i jeszcze pare innych skladnikow. Ja to stosuje juz od dluzszego czasu, raz na tydzien (jakies 30 min przed umyciem) i wlosy mi szybciej rosna, a rozdwojonych koncowek, to juz wieki nie widzialam

Ooooo fajnie...czyli moge przekazac dalej, ze to tez mozna zamowic..?

Cytat:
kurcze - głowa mnie boli - migrana mnie znowu dopadła, juz wczoraj ale dziś jest katastrofa, a ja durna zjadłam wczoraj jeszcze orzeszki

denerwuję sie

Mam nadzieje, ze glowa juz lepiej

Hmm...nie jestem pewna, ale slyszalam gdzies, ze takie szmery u malych dzieci czasami sie slyszy, ale to oznaczaja niczego zlego...Trzymam mocno kciuki, na pewno to nic.

Dzien doberek

wcinam juz trzecia kanapke....malz kupil taki pyyyyszny dzemik, ze nie moge przestac jesc....

A wlasnie, mysle o tym od wczoraj a caly czas zapominam napisac... co u naszej Lucky?? Jak tam nianie sie spisaly?

Stary 2011-05-27, 08:24   #2246
magdawikp
Wtajemniczenie

Wiem, ze szmery nie oznaczają problemu - ale ja tak mam, ze się stresuję
u mnie wystarczy, z enasza pediatra dłużej osłuchuje ja juz myslę ze coś nie tak
jestem podejrzliwa i mam wybujałą wyobraźnię - ale tak mi zostało z czasów choroby Mamy

co do głowy - ćmi ale nie jest źle, gorzej, ze klima w aucie chyba znowu narobiła mi problemów i - kaszle gardło i coś ucho mi się nie podoba, idę dziś do lekarza
Stary 2011-05-27, 08:55   #2247
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

denerwuję sie
oby bylo wszystko dobrze

Cytat:
Ooooo fajnie...czyli moge przekazac dalej, ze to tez mozna zamowic..?

Mam nadzieje, ze glowa juz lepiej

Hmm...nie jestem pewna, ale slyszalam gdzies, ze takie szmery u malych dzieci czasami sie slyszy, ale to oznaczaja niczego zlego...Trzymam mocno kciuki, na pewno to nic.

Dzien doberek

wcinam juz trzecia kanapke....malz kupil taki pyyyyszny dzemik, ze nie moge przestac jesc....

A wlasnie, mysle o tym od wczoraj a caly czas zapominam napisac... co u naszej Lucky?? Jak tam nianie sie spisaly?
na razie testuje jeszcze na jak dlugo starcza jaka ilosc ale dam ci znac na maila co i jak

REKLAMA
Stary 2011-05-27, 10:53   #2248
elalank
Zadomowienie

heloł

mam dziś zabiegany dzień, ale wpadam tylko napisać że byłam wczoraj na USG i małe ma się świetnie, waży 2300 g, tylko wciąż się nie odwróciło, a to już 35 tydzień
Także trzymajcie kciuki, żeby fiknęło, bo nie chcę CC

pozdrawiam Was, papapa

elalank jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-27, 11:15   #2249
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

Eluś trzymamy mocno kciuki za fikołki w brzuszku i w ogóle to Cię podziwiam, że tyle wytrzymałaś bez sprawdzania co Ci w tym brzuchu siedzi

Ja dziś od rana się troszkę uczę ( stare nawyki - najlepiej mi się uczy wieczorami i noca ;/) a później zabieram Blanke i jedziemy połazić po sklepach z moją przyjaciółką i do kinderplanety moje dziecko ma takie pokłady energii, że mogłaby się ze mną podzielić, wstaje przed 8, śpi tylko 1,5hh dziennie i zasypia po 21
Stary 2011-05-27, 12:30   #2250
magdawikp
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
heloł

mam dziś zabiegany dzień, ale wpadam tylko napisać że byłam wczoraj na USG i małe ma się świetnie, waży 2300 g, tylko wciąż się nie odwróciło, a to już 35 tydzień
Także trzymajcie kciuki, żeby fiknęło, bo nie chcę CC

pozdrawiam Was, papapa
i
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości