|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA
Laski u nowej fasolki raczej wszytsko okej, w przyszlym tyg mam usg i badanie preziernosci, wiec kciuki prsze trzymac Dzis ide do gina na badanie i ma mi dac skierowanie na badania. Jutro koncze 12 tydz a to moje pierwsze badania beda ![]() Konspi Tz w domu
|
|
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() A na zamowienia juz sie ciesze ![]() Cytat:
i za dzis i za przyszly tydzien
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-05-26 o 11:38 |
||
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta dla wszystkich mamusiek
))))Chociaż sie nie udzielamy, to jestem na bieżąco ![]() U nas wszystko ok, chociaż mała ma alergie i w piątek idziemy do alergologa, najprawdopodobniej chodzi o kurz i nie możemy chodzić do piaskownicy ;( Bianka liczy Juz sama do 10 i zaczyna mówić pełnymi zdaniami: np Gdzie jest dziadek albo Kocham Cie a ty mnie itp Uciekam bo mam rozmowę o prace. Buziaki
|
#2224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
huggies za 17 zł, a moja z basenu nie chce wychodzić zjeżdza z TZ z rur i cała się chichra! ![]() Cytat:
bo mamy zamiar isc na rodzinną sesję zdjęciową i szukam pomysłów ma zdjęcia, a pamiętam,że Wasze mi się bardzo podobały. Mogłabyś mi przesłać na maila kilka??![]() brawo dla Bianki, jestem pod wrażeniem, moja Olka prawie nic nie mówipowodzenia na rozmowie!! Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-05-26 o 12:29 |
||
|
|
|
#2225 |
|
Rozeznanie
|
Hej.
Szkoda, że tak mało tych pieluch "rzucili", może jeszcze dowiozą... Karenina nie pomyliłam się chodziło mi o Deep red, ona nas długo podczytywała, napisała pare postów i znów tylko podczytuje, bo widziałam ją na dole pare razy A pamiętam ją, bo z tych samych regionów jest![]() A co do PinkyDear to nie było jej już koooooope czasu, ostatnio wpadła napisa, że nie najlepiej u niej się działo i cisza... Ciekawe jak jej badania wyszły... |
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego kochane mamuski
w zeszłym roku tż się postarał i rano czekała na mnie Blanka z kwiatkami a dziś nic ![]() u nas po staremu raczej wszystko, Blanka powolutku tez zaczyna składać zdania, mówi "tata poszedł" - tzn tata poszd, dzieci nie ma, nie ma a jest, baje nie ma, baja jest itd rośnie moje dziecko jak na drozdzach, wazy 10,7kg więc tak w sam raz a i w tym roku pierwszy raz sie odważylismy z tż i wysyłamy Blankę na 5 dni na mazury z babciami, 22 czerwca jada ja mam 8 czerwca waaaazny egzamin a uczyc mi sie wcale a wcale nie chce ![]() teraz powinnam być na pogrzebie, tydzien temu dwóch przyjaciół mojej przyjaciołki wracalo z imprezy pijani i mieli wypadek, pasazer zginal na miejscu - 22 lata... tragedia, moja przyjaciolka w ogole nie moze sie pozbierac ![]() domi, fajnie że jestes ) będziesz miala dwojke grudniowych dzieciaczkow
|
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
Katarina, powodzenia na rozmowie
Widze, ze wasze pociechy zabieraja sie ostro za mowienie. Sandra mowi pojedyncze slowa i w 3 jezykach Ale panie w zlobku mowia, ze tez czesto powtarza slowa i nie jest jakos z tylu za rowiesnikami, takze sie nie martwie
|
#2228 |
|
Zadomowienie
|
byłam u tego lekarza-dała syrop wit c zyrtec i najprawdopodobniej na coś uczulona -ta lekarka jakaś nie bardzo Oli jej strasznie nie lubie jest jeszcze jedna ale ona dziś zdrowe przyjmowała.
oj inhalator by się przydał...ale niestety go brakAle mówie wam co ja w nocy przechodzę ona się normalnie dusi............. beczeć mi się chce już w tego.......ciągle nie wyspana,ona płacze przecież już od dłuższego czasu -cała noc przespana to nie wiem kiedy była.
|
#2229 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki beda Cytat:
Nawet 6 i 12 m-cy...ciekawe My tez! ![]() Odzywka do wlosow wzbudzila zywe zaiteresowanie .. .a powiedz, bo dziewczyny sie pytaly - czy cos typowo na koncowki bys miala? Np. z olejkiem jojoba..? ![]() Cytat:
Fajnie ![]() Cytat:
No wiem wiem.... ![]() Cytat:
Ola spokojnie dzien dopiero sie zaczal...podejrzewam, ze wieczorkiem bedzie czekala na ciebie niespodzianka Fajnie! ![]() Ale dobrze zrozumialam, ze jechali po pijaku..?
|
|
#2230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do mowy to nadal jesteśmy w tyle. Nasladuje zwierzatka mowi mama amam tijj 'tir' a poza tym pepla cos w jezyku tylkodlaniegozrozumialemu ![]() jestesmy w trakcie rozważan co do przedszkola. Dyrektorka (nasza bardzo dobra znajoma) nam odradza bo mowi ze widzi co sie dzieje z tymi maluszkami, ze sa bardziej nerwowe, potrzebuja jeszcze mamy itp. wiec mowi ze lepiej jak bym posiedziala z nim jeszcze rok w domu ale jak sie upre to oczywiscie przyjmie Filipka do grupy i nie wiemy co zrobic.. Kasa by sie przydala bo mieszkamy u moich rodzicow z ktorymi wiecznie sie kloce, a takto moze udalo by nam sie wziasc kredyt i kupic wlasne mieszkanie.. ciezko ciezko z Tztem tez nie najlepiej sie nam uklada, najchetniej zamknal by mnie w klatce i nie wypuszczal z domu a ja uwielbiam wyjsc z kolezakami do pubu lub na dyskoteke wiec z mezem sa wieczne awantury niestety i na dodatek wtracaja sie moi rodzice i tesciowie wiec klotnie sa duuuze i powazne rozmowy z rodzicami nieciekawe:/Cytat:
![]() ![]() klask i:Duzo zdrowka i sil dla zafosolkowanych mamusiek zdrowka malys chorowitkom i nam mamusia z okazji naszego swieta duzo radosci i usmiechow od naszych brzzdąców ![]() Całuje
|
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
tak Kamila, kierowca miał ponad 2 promile... głupota ludzka nie zna granic a w tym wszystkim najbardziej mi szkoda mojej przyjaciółki, której jeden przyjaciel zginął a drugi okazał się idiotą i pójdzie do więzienia, zresztą słusznie..
Marta - współczuje ![]() EDIT: Kamila, miałaś do czynienia z rozświetlaczem gosha? do tej pory mój makija ż się ograniczał do podkładu/różu/ kreski jeśli permanentna mi nie wystarczala i tuszu i szukam czegos nowego
Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2011-05-26 o 13:20 |
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego z okazji mamusiowego święta!!!!
domi, serdeczne gratulacje! pozdrawiam was gorąco! i całuje wszystkie maluszki i zafasolkowane brzuszki! |
|
|
|
#2233 | ||
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
dla Bianki i powodzenia na rozmowie!
|
|
#2234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze jestes Wiesz, z tym przedszkolem wcale niekoniecznie jest tak, ze maluszki na tym cierpia... mamy juz niedlugo dwulatki (boszzzz, jak to brzmi... ) i w grupie takie brzdace czuja sie naprawde dobrze! Rozwijaja sie fajnie, bo podpatruja inne dzieci, nabywaja wiele spolecznych umiejetnosci...wiec jesli masz ochote, przydaloby sie wam, zebys poszla do pracy to mysle, ze spokojnie mozesz isc...zwlaszcza, jesli przyczyniloby sie do polepszenia waszej sytuacji mieszkaniowej...Wspolczuj e klotni... Cytat:
No comments... ![]() Nie mialam... ![]() Jako, ze faze na rozswietlacze mialam calkiem niedawno to troche ich wyprobowalam... zalezalo mi na tym, zeby nie bylo widac drobinek tylko peikny efekt tafli... - Estee Lauder jest boooooooooooski (ale to limitowanka, trodno dostac) - Maczki Clinique sa cudne! - Dior (ale chyba tez limitowanka, polowalam na niego dluuuugo na ebayu, ale sie oplacilo... )- MAC - rozswietlacz Sephory Chyba ze chodzi co o ladnodny efekt rozswietlenia na cala twarz? To polece cos innego...Czy tylko miejscowo? Dziewczyny, wpadnijcie na chwile do Klubu nr 2... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-05-26 o 13:43 |
||
|
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
wow, jesteś prawdziwym kosmetykowym expertem
sama nie wiem jeszcze o jaki efekt mi chodzi, moja koleżanka studiuje wizaż i poleciła mi ten gosha właśnie, a cena jest przystępna bo 70zł a ja jestem z tych co za dużo na kosmetyki wydawać nie lubią ![]() a co do wydawania/inwestowania...
|
|
|
|
#2236 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Domi, kciuki za badanie
... a o ktorej teraz chodzicie spać? Dalej tak wcześnie jak kiedyś?Staś mi ostatnio robi 3h drzemki w dzień, trochę to mi za dlugo... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A miałaś meteoryty? Ja na nie długo chorowałam i jestem very zadowolona. Ale to drobinki ![]() Cytat:
![]() :haha ha:![]() ![]() ach Ci finansiści Dziewczyny, dajecie dzieciom truskawki? Pomijam fakt że niby od 3 roku sie powinno, ale też slyszalam, ze teraz jeszcze to wszystko pryskane, ze w czerwcu dopiero lepsze będą. Ale ja kofffam truskawki i małemu chetnie bym dała spróbować...
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
o kurcze, Konspi, Blanka już w zeszłym roku jadła truskawki ;/
|
|
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Staś w zeszłym jeszcze nie, ale teraz spróbuje. Chciałam poznac Wasze opinie.
No i ciesz sie, że masz wypróbowane i Blania nie jest uczulona
|
|
#2239 |
|
Zadomowienie
|
całe szczęście, że na czekoladę nie jest uczulona bo bez kinderków żyć nie może
|
|
|
|
#2240 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Expertem albo...maniakiem...ale preferuje oczywiscie experta... ![]() Wiesz, studiowanie wizazu to nie wszystko...trzeba byc tez odpowiednio krytycznym w stosunku do tego, co sie czyta zwlaszcza jesli chodzi o subiektywne odczucia innych osob w jakims temacie... ![]() A wydawac to ja duzo tez nie lubie, ale niekiedy warto kupic jeden drozszy kosmetyk, ktory posluzy dlugo i z ktorego jest sie naprawd zadowolonym niz szukac u szukac i wydawac niby mniej na kilka innych... Cytat:
Spac André chodzi jak zawsze o 19, a drzemki dzienne sa od 12.30 do - tu roznie - czasami 14/15 a ostatnio kilka razy do po 16... Cytat:
A jakie konkretnie meteoryty? Sporo ich przeciez...mialam chya z 4 rozne...teraz gdzies tam leza motylki w kulkach, bo prasowane tez oddalam...ale srednio na jeza, ze tak powiem... ![]() A na cala twarz jest jedno jedyne cudenko - Chanel...no efekt jest niesamowity po prostu, jak uzylam go pierwszy raz to zrozumialam co znaczy efekt photoshopu w makijazu... Cytat:
Ja dalam juz...nie duzo, ale dalam... ![]() Dodam, ze w De sa sloiczki Hippa dla niemowlat z truskawkami do spozycia po 8 m-cu zdaje sie... ![]() Nie, wlasnie sprawdzilam - po 4 m-cu ![]() Wypucowalam wlasnie nasza lodowke...ale sie zmachalam... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-05-26 o 14:34 |
||||
|
|
|
#2241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze - głowa mnie boli - migrana mnie znowu dopadła, juz wczoraj ale dziś jest katastrofa, a ja durna zjadłam wczoraj jeszcze orzeszki
byłam u pulmonologa z Grzesiem - wszystko OK - ale no własnie usłyszała szmer w sercu i stwierdziłą, ze mam nie panikowac tylko raz w miesiącu sprawdzać, jak sie będzie powtarzac to na usg denerwuję sie |
|
|
|
#2243 | |
|
Zakorzenienie
|
WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĘTA DLA WAS MAMUSIE Cytat:
Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-05-26 o 21:08 |
|
|
|
|
#2244 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie kochane wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta Cytat:
ja juz nie podaję od jakiegoś miesiąca. wydawało mi sie, że wystarczy słoneczko na spacerze i mleko modyfikowane. pijemy go 3 razy dziennie po 150ml Cytat:
chyba będę podawać raz na parę dni. Cytat:
ale lepiej trzymać rękę na pulsie. |
|||
|
|
|
#2245 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooo fajnie...czyli moge przekazac dalej, ze to tez mozna zamowic..? ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze glowa juz lepiej Hmm...nie jestem pewna, ale slyszalam gdzies, ze takie szmery u malych dzieci czasami sie slyszy, ale to oznaczaja niczego zlego...Trzymam mocno kciuki, na pewno to nic. Dzien doberek wcinam juz trzecia kanapke....malz kupil taki pyyyyszny dzemik, ze nie moge przestac jesc.... ![]() A wlasnie, mysle o tym od wczoraj a caly czas zapominam napisac... co u naszej Lucky?? Jak tam nianie sie spisaly?
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem, ze szmery nie oznaczają problemu - ale ja tak mam, ze się stresuję
u mnie wystarczy, z enasza pediatra dłużej osłuchuje ja juz myslę ze coś nie tak jestem podejrzliwa i mam wybujałą wyobraźnię - ale tak mi zostało z czasów choroby Mamy co do głowy - ćmi ale nie jest źle, gorzej, ze klima w aucie chyba znowu narobiła mi problemów i - kaszle gardło i coś ucho mi się nie podoba, idę dziś do lekarza |
|
|
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby bylo wszystko dobrzeCytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2248 |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() mam dziś zabiegany dzień, ale wpadam tylko napisać że byłam wczoraj na USG i małe ma się świetnie, waży 2300 g, tylko wciąż się nie odwróciło, a to już 35 tydzień Także trzymajcie kciuki, żeby fiknęło, bo nie chcę CC pozdrawiam Was, papapa |
|
|
|
#2249 |
|
Zadomowienie
|
Eluś trzymamy mocno kciuki za fikołki w brzuszku
![]() Ja dziś od rana się troszkę uczę ( stare nawyki - najlepiej mi się uczy wieczorami i noca ;/) a później zabieram Blanke i jedziemy połazić po sklepach z moją przyjaciółką i do kinderplanety moje dziecko ma takie pokłady energii, że mogłaby się ze mną podzielić, wstaje przed 8, śpi tylko 1,5hh dziennie i zasypia po 21
|
|
|
|
#2250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

A co za szkola? Ile trwa??
i za dzis i za przyszly tydzien 

brawo dla Bianki, jestem pod wrażeniem, moja Olka prawie nic nie mówi
Ale panie w zlobku mowia, ze tez czesto powtarza slowa i nie jest jakos z tylu za rowiesnikami, takze sie nie martwie

oj inhalator by się przydał...ale niestety go brak
.. .a powiedz, bo dziewczyny sie pytaly - czy cos typowo na koncowki bys miala? Np. z olejkiem jojoba..? 
klask i: