|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA
![]() ![]() ![]() Laski u nowej fasolki raczej wszytsko okej, w przyszlym tyg mam usg i badanie preziernosci, wiec kciuki prsze trzymac ![]() Dzis ide do gina na badanie i ma mi dac skierowanie na badania. Jutro koncze 12 tydz a to moje pierwsze badania beda ![]() Konspi Tz w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Języki się rozkręcają, nogi biegają a mamuśki wciąż gadają (list-grud 2009)
Cytat:
![]() A na zamowienia juz sie ciesze ![]() Cytat:
![]() ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-05-26 o 10:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta dla wszystkich mamusiek
![]() Chociaż sie nie udzielamy, to jestem na bieżąco ![]() U nas wszystko ok, chociaż mała ma alergie i w piątek idziemy do alergologa, najprawdopodobniej chodzi o kurz i nie możemy chodzić do piaskownicy ;( Bianka liczy Juz sama do 10 i zaczyna mówić pełnymi zdaniami: np Gdzie jest dziadek albo Kocham Cie a ty mnie itp Uciekam bo mam rozmowę o prace. Buziaki
#2224 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
huggies za 17 zł, a moja z basenu nie chce wychodzić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() powodzenia na rozmowie!! Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-05-26 o 11:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Rozeznanie
|
Hej.
Szkoda, że tak mało tych pieluch "rzucili", może jeszcze dowiozą... Karenina nie pomyliłam się chodziło mi o Deep red, ona nas długo podczytywała, napisała pare postów i znów tylko podczytuje, bo widziałam ją na dole pare razy ![]() ![]() A co do PinkyDear to nie było jej już koooooope czasu, ostatnio wpadła napisa, że nie najlepiej u niej się działo i cisza... Ciekawe jak jej badania wyszły... |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego kochane mamuski
![]() ![]() ![]() w zeszłym roku tż się postarał i rano czekała na mnie Blanka z kwiatkami a dziś nic ![]() ![]() u nas po staremu raczej wszystko, Blanka powolutku tez zaczyna składać zdania, mówi "tata poszedł" - tzn tata poszd, dzieci nie ma, nie ma a jest, baje nie ma, baja jest itd ![]() ![]() ![]() ja mam 8 czerwca waaaazny egzamin a uczyc mi sie wcale a wcale nie chce ![]() teraz powinnam być na pogrzebie, tydzien temu dwóch przyjaciół mojej przyjaciołki wracalo z imprezy pijani i mieli wypadek, pasazer zginal na miejscu - 22 lata... tragedia, moja przyjaciolka w ogole nie moze sie pozbierac ![]() domi, fajnie że jestes ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
Katarina, powodzenia na rozmowie
Widze, ze wasze pociechy zabieraja sie ostro za mowienie. Sandra mowi pojedyncze slowa i w 3 jezykach ![]()
#2228 |
Zadomowienie
|
byłam u tego lekarza-dała syrop wit c zyrtec i najprawdopodobniej na coś uczulona -ta lekarka jakaś nie bardzo Oli jej strasznie nie lubie jest jeszcze jedna ale ona dziś zdrowe przyjmowała.
![]() Ale mówie wam co ja w nocy przechodzę ona się normalnie dusi............. beczeć mi się chce już w tego.......ciągle nie wyspana,ona płacze przecież już od dłuższego czasu -cała noc przespana to nie wiem kiedy była.
#2229 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kciuki beda ![]() Cytat:
Nawet 6 i 12 m-cy...ciekawe ![]() My tez! ![]() Odzywka do wlosow wzbudzila zywe zaiteresowanie ![]() ![]() Cytat:
Fajnie ![]() ![]() Cytat:
No wiem wiem.... ![]() Cytat:
Ola spokojnie ![]() ![]() Fajnie! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2230 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do mowy to nadal jesteśmy w tyle. Nasladuje zwierzatka mowi mama amam tijj 'tir' a poza tym pepla cos w jezyku tylkodlaniegozrozumialemu ![]() jestesmy w trakcie rozważan co do przedszkola. Dyrektorka (nasza bardzo dobra znajoma) nam odradza bo mowi ze widzi co sie dzieje z tymi maluszkami, ze sa bardziej nerwowe, potrzebuja jeszcze mamy itp. wiec mowi ze lepiej jak bym posiedziala z nim jeszcze rok w domu ale jak sie upre to oczywiscie przyjmie Filipka do grupy i nie wiemy co zrobic.. Kasa by sie przydala bo mieszkamy u moich rodzicow z ktorymi wiecznie sie kloce, a takto moze udalo by nam sie wziasc kredyt i kupic wlasne mieszkanie.. ciezko ciezko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Duzo zdrowka i sil dla zafosolkowanych mamusiek zdrowka malys chorowitkom i nam mamusia z okazji naszego swieta duzo radosci i usmiechow od naszych brzzdąców ![]() Całuje ![]()
![]() |
#2231 |
Zadomowienie
|
tak Kamila, kierowca miał ponad 2 promile... głupota ludzka nie zna granic a w tym wszystkim najbardziej mi szkoda mojej przyjaciółki, której jeden przyjaciel zginął a drugi okazał się idiotą i pójdzie do więzienia, zresztą słusznie..
Marta - współczuje ![]() ![]() EDIT: Kamila, miałaś do czynienia z rozświetlaczem gosha? do tej pory mój makija ż się ograniczał do podkładu/różu/ kreski jeśli permanentna mi nie wystarczala i tuszu i szukam czegos nowego ![]() Edytowane przez olalicious07 Czas edycji: 2011-05-26 o 12:20 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2232 |
Zadomowienie
|
wszystkiego najlepszego z okazji mamusiowego święta!!!!
domi, serdeczne gratulacje! pozdrawiam was gorąco! i całuje wszystkie maluszki i zafasolkowane brzuszki! |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2234 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze jestes ![]() Wiesz, z tym przedszkolem wcale niekoniecznie jest tak, ze maluszki na tym cierpia... ![]() ![]() ![]() Cytat:
No comments... ![]() Nie mialam... ![]() Jako, ze faze na rozswietlacze mialam calkiem niedawno to troche ich wyprobowalam... ![]() ![]() - Estee Lauder jest boooooooooooski (ale to limitowanka, trodno dostac) - Maczki Clinique sa cudne! - Dior (ale chyba tez limitowanka, polowalam na niego dluuuugo na ebayu, ale sie oplacilo... ![]() - MAC - rozswietlacz Sephory Chyba ze chodzi co o ladnodny efekt rozswietlenia na cala twarz? To polece cos innego...Czy tylko miejscowo? Dziewczyny, wpadnijcie na chwile do Klubu nr 2... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-05-26 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zadomowienie
|
wow, jesteś prawdziwym kosmetykowym expertem
![]() ![]() a co do wydawania/inwestowania... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 | |||||
Zakorzenienie
|
Domi, kciuki za badanie
![]() ... ![]() Staś mi ostatnio robi 3h drzemki w dzień, trochę to mi za dlugo... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A miałaś meteoryty? Ja na nie długo chorowałam i jestem very zadowolona. Ale to drobinki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ach Ci finansiści ![]() Dziewczyny, dajecie dzieciom truskawki? Pomijam fakt że niby od 3 roku sie powinno, ale też slyszalam, ze teraz jeszcze to wszystko pryskane, ze w czerwcu dopiero lepsze będą. Ale ja kofffam truskawki i małemu chetnie bym dała spróbować...
![]() |
#2237 |
Zadomowienie
|
o kurcze, Konspi, Blanka już w zeszłym roku jadła truskawki ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
Staś w zeszłym jeszcze nie, ale teraz spróbuje. Chciałam poznac Wasze opinie.
No i ciesz sie, że masz wypróbowane i Blania nie jest uczulona ![]()
#2239 |
Zadomowienie
|
całe szczęście, że na czekoladę nie jest uczulona bo bez kinderków żyć nie może
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Expertem albo...maniakiem...ale preferuje oczywiscie experta... ![]() Wiesz, studiowanie wizazu to nie wszystko...trzeba byc tez odpowiednio krytycznym w stosunku do tego, co sie czyta zwlaszcza jesli chodzi o subiektywne odczucia innych osob w jakims temacie... ![]() A wydawac to ja duzo tez nie lubie, ale niekiedy warto kupic jeden drozszy kosmetyk, ktory posluzy dlugo i z ktorego jest sie naprawd zadowolonym niz szukac u szukac i wydawac niby mniej na kilka innych... ![]() ![]() Cytat:
Spac André chodzi jak zawsze o 19, a drzemki dzienne sa od 12.30 do - tu roznie - czasami 14/15 a ostatnio kilka razy do po 16... ![]() Cytat:
A jakie konkretnie meteoryty? Sporo ich przeciez...mialam chya z 4 rozne...teraz gdzies tam leza motylki w kulkach, bo prasowane tez oddalam...ale srednio na jeza, ze tak powiem... ![]() A na cala twarz jest jedno jedyne cudenko ![]() ![]() Cytat:
Ja dalam juz...nie duzo, ale dalam... ![]() Dodam, ze w De sa sloiczki Hippa dla niemowlat z truskawkami do spozycia po 8 m-cu zdaje sie... ![]() Nie, wlasnie sprawdzilam - po 4 m-cu ![]() Wypucowalam wlasnie nasza lodowke...ale sie zmachalam... ![]()
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2011-05-26 o 13:34 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2242 |
Wtajemniczenie
|
kurcze - głowa mnie boli - migrana mnie znowu dopadła, juz wczoraj ale dziś jest katastrofa, a ja durna zjadłam wczoraj jeszcze orzeszki
![]() ![]() ![]() byłam u pulmonologa z Grzesiem - wszystko OK - ale no własnie usłyszała szmer w sercu i stwierdziłą, ze mam nie panikowac tylko raz w miesiącu sprawdzać, jak sie będzie powtarzac to na usg denerwuję sie |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Zakorzenienie
|
WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ŚWIĘTA DLA WAS MAMUSIE ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2011-05-26 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2244 | |||
Wtajemniczenie
|
Mamusie kochane wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta Cytat:
ja juz nie podaję od jakiegoś miesiąca. wydawało mi sie, że wystarczy słoneczko na spacerze i mleko modyfikowane. pijemy go 3 razy dziennie po 150ml Cytat:
chyba będę podawać raz na parę dni. ![]() Cytat:
ale lepiej trzymać rękę na pulsie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooooo fajnie...czyli moge przekazac dalej, ze to tez mozna zamowic..? ![]() Cytat:
Mam nadzieje, ze glowa juz lepiej ![]() Hmm...nie jestem pewna, ale slyszalam gdzies, ze takie szmery u malych dzieci czasami sie slyszy, ale to oznaczaja niczego zlego...Trzymam mocno kciuki, na pewno to nic. ![]() Dzien doberek ![]() wcinam juz trzecia kanapke....malz kupil taki pyyyyszny dzemik, ze nie moge przestac jesc.... ![]() A wlasnie, mysle o tym od wczoraj a caly czas zapominam napisac... ![]() ![]()
![]() |
#2246 |
Wtajemniczenie
|
Wiem, ze szmery nie oznaczają problemu - ale ja tak mam, ze się stresuję
u mnie wystarczy, z enasza pediatra dłużej osłuchuje ja juz myslę ze coś nie tak jestem podejrzliwa i mam wybujałą wyobraźnię - ale tak mi zostało z czasów choroby Mamy co do głowy - ćmi ale nie jest źle, gorzej, ze klima w aucie chyba znowu narobiła mi problemów i - kaszle gardło i coś ucho mi się nie podoba, idę dziś do lekarza |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2248 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() mam dziś zabiegany dzień, ale wpadam tylko napisać że byłam wczoraj na USG i małe ma się świetnie, waży 2300 g, tylko wciąż się nie odwróciło, a to już 35 tydzień Także trzymajcie kciuki, żeby fiknęło, bo nie chcę CC ![]() pozdrawiam Was, papapa |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zadomowienie
|
Eluś trzymamy mocno kciuki za fikołki w brzuszku
![]() ![]() Ja dziś od rana się troszkę uczę ( stare nawyki - najlepiej mi się uczy wieczorami i noca ;/) a później zabieram Blanke i jedziemy połazić po sklepach z moją przyjaciółką i do kinderplanety ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.