|
|
#3211 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, cz. XVIII
Cytat:
![]() Jak się człowiek porządnie sobą zajmie, świat wydaje się piękniejszy (bo same tryskamy radością), a życie samo się jakoś układa. Mój ostatni sposób na lepszy nastrój to wyczesane kąpiele. Półki już mi się uginają od różnych pachnących i pieniących się żeli, płynów itd. Cytat:
![]() A przecież tak nie jest. Po prostu czasem nie wychodzi. Nie miałam na myśli takiego doświadczenia. Chodziło mi raczej o świadomość, że takie wyskoki zwykle (jeśli nie zawsze) nie prowadzą do niczego dobrego. BTW, okazało się, że mój eks zamieszkał ze swoją dziewczyną. Troszkę zabolało. Zwłaszcza, że jest z nią krócej ode mnie.
|
||
|
|
|
#3212 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() KZ a Ty masz kogoś na oku, czy cieszysz się życiem singielki a co będzie to będzie?
|
|
#3213 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam iść na imprezę, ale teraz czuję że nie mam nastroju już...nic nie wyszło z mojego planu pisania magisterki :/ a może się przymusić i iść jednak?
|
|
|
#3214 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sęk w tym, że ja zawsze miałam ten problem. Przed poznaniem eksa było już naprawdę dobrze. Wręcz rewelacyjnie. Niestety to, co udało mi się zbudować nie było na tyle ... yyyyy... stabilne, by wytrzymało próby, jakim poddawał mnie eks (koleżanki, flirty). Byłam też za słaba, by od razu dać mu popalić i nie dać się przeprosić. No i po roku związku, będąc już strzępem człowieka, powiedziałam "dość". Jak sobie daję radę? Myślę sobie często o tym, co mi się udało (jeśli czasem zarzucę tu Wam jakimś snobistycznym tekstem, to wybaczcie, ale nie mam wyjścia). Dbam o siebie. Staram się pomagać innym. Nie daję sobie wejść na głowę. Myślę, że po wakacjach będę już "gotowa" i pełna siły, by zacząć rozglądać się za kimś miłym ![]() Ale jeszcze nie, mam wciąż za duży bałagan ze sobą i mogłabym nabroić. |
|
|
|
|
#3215 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tu już gorzej, ale każdemu się zdarza ![]() ![]()
|
|
#3216 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kiedy spotykałam się z eksem, miał masę znajomych, ciągłe imprezy itd. (w których ja mu rzecz jasna przeszkadzałam). Po naszym rozstaniu wszystko zaczęło się zmieniać, jego "macho-kumple" się pożenili, trochę osób wyjechało. Musiał zostać sam. Do tego doszło doświadczenie z naszego związku... No i chłopak zrozumiał, że pora podjąć poważne i konkretne decyzje. Dobrze, mam nadzieję, że będzie szczęśliwy ![]() Co do pytania o mężczyzn, to trochę już na nie wyżej odpowiedziałam. Nie śpieszy mi się. Najpierw zrobię porządek ze sobą, potem otworzę się na ewentualne relacje. Na oku nikogo nie mam. Z osobą, która mi się spodobała i być może ja jej, mam niefajne stosunki. Takie wojenne raczej
|
|
|
|
|
#3217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ile czasu jesteś po rozstaniu?
|
|
|
#3218 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
takie udawanie to chyab jeszcze bardziej meczy...lepiej sie komus wygadac... nie wiem czy ja powinnam to mowic w ogole bo poki co nikt poza Wami tutaj i kartkami papieru nie wie co sie ze mna dzieje...JAk nigdy zrozumialam ze trzeba rozmawiac i mam zamiar se tego trzymac...zobaczymy jak wyjdzie w praktyce...najgorzej ze nie lubie pokazywac ze jestem slaba, zawsze tak mailam, wiec boje sie ze to znowu moze sie okazac silniesze... ale bed probowac... Czego i Tobie życze PS. szkoda ze pisanie mgr nie idzie mi tak dobrze jak pisanie tutaj... ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- Cytat:
Szkoda ze jak obudzi sie z tej zabawy w piaskownicy to pewnie nie ja bede go otrzpywac z piasku... |
||
|
|
|
#3219 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A teraz.. teraz jestem tak słaba psychicznie, że użalam się nad sobą, nic nie jest w stanie podnieść mojej samooceny, to co kiedyś zawsze poprawiało mi humor i sprawiało radość dzisiaj nie wzbudza nawet uśmiechu na twarzy. Patrzę na inne dziewczyny, na wygląd, pewność siebie i po prostu im zazdroszczę.. |
|
|
|
|
#3220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiadomo, skoro jeszcze to nie ten czas to nie ma się co spieszyć z nową miłością ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Wiem, tylko, że ma nową dziewczyne i mam wielką nadzieję, ze się zmienił, bo mnie psychicznie dołował przez rok, a ja się tak dawałam głupia. Ale i tak się tego nie dowiem, bo nie wiedzieć czemu, nienawidzi mnie ponad wszystko (niby powód jest taki, że nie chciałam do niego wrócić i jestem "złą kobietą" ).Za to mój nowy, był wcześniej w paru związkach i myślę, że gdyby nie jego byłe dziewczyny, to byłoby z niego niezłe ziołko i cham.... . Czegoś go nauczyły.
|
|
#3221 |
|
Rozeznanie
|
Bezwartosciowa Na wstepie jeszcze chciałabym Ci zasadzić kopa za nick, który mi się nie podoba i nie będe tak do Ciebie pisać...
a więc wartościowa dziękuję za życzenia, myśle, że mi sie uda. Na chwilę obecną wydaje mi się że zostalam sama i chciałabym strasznie spędzic z kimś wieczór, ale chyba nie mam z kim. Szkoda, bo przez 3 lata związku zawsze miałam czas dla wszystkich... Mi też będzie cięzko się przyznać do słabości, ale cóż, nie będe oszukiwać samej siebie, no i w sumie mojego otoczenia, bo udając twardzielkę zwyczajnie kłamie. A tekst o piaskownicy świetny, tez bym mogła tak powiedzieć o swoim eksie. Edytowane przez LetMeBeYourFantasy_ Czas edycji: 2011-05-28 o 19:48 |
|
|
|
#3222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja niestety dysponuję tylko prysznicem, a to już nie to samo. Narobiłaś mi ochoty na jakąś bajeczną kapiel... chyba któregoś dnia wykorzystam wannę u mojej mamy![]() O to samo chciałam zapytac po przeczytaniu postów z tej strony
|
|
|
|
|
#3223 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a najlepszy jego tekst: nigdy Cię nie zdradziłem! i też byliśmy razem prawie 4 lata (no dobra 3,5 )a efekt finalny u mnie też taki sam jak u Ciebie. chociaż staram się z tym walczyć, nawet miewam juz przebłyski. Tobie też serdecznie tego życzę! i pomyśl, że naprawde mozesz być taka jak te dziewczyny, ktorym zazdrościsz! postaw sobie to za cel dla własnego dobrego samopoczucia, a jako bonus będziesz miała satysfakcję jesli spotkasz kiedyś byłego i zobaczysz żal w jego oczach że stracił taka świetną dziewczynę jak Ty! trzymaj się, ściskam mocno bo wiem dokładnie co przechodzisz
|
|
|
#3224 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomyśl, co się Tobie nie podoba i zmieniaj to ![]() Satysfakcja, że się udało, jest nieoceniona. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
ale zawsze chciałam mieć w domu prysznic. Może kiedyś, w jednej z moich łazienek
|
||||
|
|
|
#3225 |
|
Zadomowienie
|
podczytałam was, bo tu nasmarowałyście od wczorajszego popołudnia
![]() zainteresowała mnie wypowiedź elve na temat seksu itp i całkowicie się z tym zgadzam... takie zachowanie jest okropne, egoistyczne i wbrew pozorom przyjemności potrafi narobić sporo szkód. Ja jestem na siebie wściekła za to co zrobiłam z tą sferą życia i mam zamiar to zmienić Piraci byli super - tego mi było trzeba Gdybyście wiedziały z kim byłam to bym dostała niezłe manto. Wcale nie z eksem! Może ktoś się zorientuje o kogo chodzi. Ale.. ja nie żałuję! Nie będę czekać na eksa już, nie chcę, mam dosyć, to tylko sprawia, że jest mi smutno i beczę bez powodu. A dzisiaj? Jestem uśmiechnięta, wdzięczna, zadowolona, wesoła. |
|
|
|
#3226 |
|
Zadomowienie
|
Wtrącę się dziewczyny, wydajcie się takie silne i wartościowe...
dziś zrobiłam głupotę, bo przeczytałam gg TŻta, rozmowy z jego najlepszym przyjacielem [staram się go tolerować, znają się od dziecka,ale zauważałam ostatnio, że ma na niego zły wpływ - woli spotykać się z nim, chlać po nocach, dla mnie prawie wcale nie miał czasu]. Niedawno TŻ miał wypadek i codziennie odwiedzałam go w szpitalu,a teraz w domu, więc polepszyło się między nami. Ale dziś na tym gg... przed wypadkiem zachwalał nową dziewczynę przyjaciela, która jest bardzo poradną osobą. Studiuje, pracuje, uprawia sporty, ma jakieś stypendium sportowe, naukowe też; w dodatku uczy się języków. Ja natomiast mam fobię społeczną i agorafobię-leczę się od lat, ale nadal jest źle. Na studiach się męczę (chociaż też mam stypendium-ale kosztem wycieńczenia psychicznego i fizycznego), w związku z czym boję się jeszcze iść do pracy. Same studia zabierają mi tyle czasu i energii, nie czuję się jeszcze gotowa. Ale nie o tym miałam pisać. TŻ napisał o tej przebojowej dziewczynie, ze "taka kobieta to skarb, gdyby moja miała chociaż w połowie takie warunki i chęci...". Pisał też o innych kobietach, z zafascynowaniem zastanawiał się, kim może być ta SUCZ ( Rozmawiałam z nim o tym, tłumaczył się, że pisząc "nie masz warunków" miał na myśli moja chorobę, ale nie sądzę, żeby tak było... pisał też o braku CHĘCI,a to się wyklucza, bo ja codziennie rano przeżywam horror, trzęsę się przed pójściem na uczelnię ,serce mi nawala i robię to tylko po to, żeby jakoś żyć... żeby mieć motywację do wstania z łóżka, bo inaczej pewnie znów leżałabym z depresją. Nie chcę się nad sobą użalać - zastanawiam się, co zrobiłybyście na moim miejscu? Mnóstwo bliskich osób mówi mi, że on mnie nie docenia, ale nie wiem czy to prawda. Pewnie domyślacie się,ze czuję się tak bezwartościowa, że nie umiem spojrzeć obiektywnie. |
|
|
|
#3227 | |||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Poprzednio minęły 2 tygodnie teraz 3,5 miesiąca.
|
|
|
#3228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każdy z nas ma przecież inne zainetersowania. ja też TYLKO studiuję i nic więcej, i uważam siebie i tak za mega ambitną i wartościową i ty również taka jesteś tylko uwierz w to
|
|
|
#3229 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W tym jest właśnie pewien paradoks, którego chyba nigdy nie zrozumiem, zdradzał mnie, a jednak był ze mną, troszczył się o mnie i mimo to robił mi takie świństwa. Do tej pory nie wiem po co?! Ty również ![]() Cytat:
Męczę się już tak 8 miesięcy i wydaje mi się, że z każdym boli jeszcze bardziej, tak trudno jest uwierzyć w siebie , mimo to staram się nad tym pracować i mam nadzieję, że kiedyś stanę się naprawdę niezależna i myśl, że jakiś facet jest mi potrzebny do tego żebym mogła coś osiągnąć i czuć się lepsza nigdy mnie nie ogranie..
Edytowane przez emely Czas edycji: 2011-05-28 o 21:19 |
||
|
|
|
#3230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Ja mam krótkie włosy i zawsze jak chcę je ułożyć to mi nie wychodzi:/ Natomiast gdy wstaję mam super fryz, którego sama bym nie zrobiła:P
Popełniam błędy, tracę kontrolę i czasem jestem trudna do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie, kiedy jestem najgorsza, to CHOLERNIE pewne, że nie zasługujesz na mnie kiedy jestem najlepsza." MM. |
|
|
|
|
#3231 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3232 | |||||||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Najłatwiej powiedzieć, że jest się głupim, oprócz wybaczenia zyska się jeszcze litość. No bo biedny, głupiutki misiu...
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc Dziewczyny,dawno mnie tu nie bylo. Tydzien temu przeprowadzilam sie do siostry,poprostu nie moglam juz wytrzymac z nim w jednym mieszkaniu,tymbardziej,ze znalazl sobie kogos nowego i stawal sie wobec mnie agresywny.
Za dwa dni przeprowadzam sie do nowego mieszkania,najgorsze jest to,ze musze wrocic tam jeszcze po rzeczy. Generalnie trzymam sie jakos,chociaz najgorzej jest w pracy.Eks unika mnie jak moze.W sumie mnie to czasami rozsmiesza,ale najlepiej byoby go w ogole nie widywac. |
|
|
|
#3234 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!!!
Popełniam błędy, tracę kontrolę i czasem jestem trudna do zniesienia. Ale jeśli nie potrafisz znieść mnie, kiedy jestem najgorsza, to CHOLERNIE pewne, że nie zasługujesz na mnie kiedy jestem najlepsza." MM. |
|
|
|
|
#3235 |
|
Rozeznanie
|
Siedzę i płacze... nie mam nic lepszego do roboty. Nawet nie mam czym sie zajac zeby nie myslec o nim. Już mam dosyć mówienia sobie jaka to jestem silna, oszukuje się, że sobie radze, że go nie kocham, że wszystko jest ok. Nie ma przy mnie nawet koleżanki, bo wszystkie maja swoje sprawy. Nie chce mi się życ
Kupiłam sobie % na znieczulenie... nie ma to jak pic do lustra
|
|
|
|
#3236 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze się w życiu napracujesz![]() Ile jesteście razem? Może On jest zmęczony Twoją chorobą. To oczywiście go nie usprawiedliwia, ale wiem sama z doświadczenia, że cieżko jest z osobą która walczy z depresją czy z chorobami, które Ciebie dotknęły. To oczywiście nie jest Twoja wina, ale ważne jest żeby ze sobą rozmawiać, może On ma z tym jakiś problem? Jak On Cię traktuje tak na co dzien? Często czujesz, że Cię porownuje do innych czy to po prostu jedna taka sytuacja. Może być też tak, że źle odebrałaś to co napisał. Mój facet to np kombinator jeżeli chodzi o studia, zdawanie egzaminow itd. powiedziałabym, że prowadzi prawdziwe "studenckie życie", nie przeszkadza mi to, niech się wyszaleje póki jest na to czas, ale nie przeczę, że zaradni ludzie mi bardzo imponują co nie znaczy, że chciałabym zmienić swojego chłopaka na innego![]() Najgorsza sprawa to to, że napisałaś, że Cię olwa. Jak to dokładnie wygląda, czesto sie widujecie, czy On ewidentnie woli kolegów zamiast Ciebie? Najważniejsze co Ty czujesz. Jeżeli jesteś nieszczęśliwa, to sie z nim pożegnaj. Jeżeli chodzisz na terapie, to może warto też porozmawiać z psychologiem, bo to ktoś z zewnątrz, będzie patrzył trzeźwym okiem
|
|
#3237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślisz i będziesz myśleć jeszcze jakiś czas:/ Niestety takie jest życie. Ale jeśli ci ulży i poczujesz się lepiej to sobie popłacz. I nie mów że nie chce Ci się żyć. Wiele osób dużo by dało by mogło żyć jak Ty
|
|
|
|
#3238 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3239 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3240 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie kolejny postęp... wiem, że mój eks jest dzisiaj na wieczorze kawalerskim, a mnie to zupełnie nie rusza!!!
Właśnie przed chwilą sobie o tym fakcie przypomniałam i tak jakoś mnie to obeszło, a jeszcze kilka dni temu dostawałabym nerwicy na myśl, że będzie się świetnie bawił z dala ode mnie.A poza tym moja przyjaciółka mi poprawiła humor, bo przyjeżdża do mnie w poniedziałek ze swoją półroczną córcią, bo ostatnio się z nią w przelocie spotkałam i bardzo zaniepokoiło ją to co zobaczyła, więc przyjeżdża mi skopac tyłek
Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2011-05-28 o 21:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.

Można uznac, że zaczęłam od dziś wygrzewając się trochę w solarium, jutro zamierzam zadbac o swoje paznokcie i pofarbowac włosy... to chyba dobre na początek 

i co najgorsze nie potrafię w żaden sposób tego zmienić...

każdy z nas ma przecież inne zainetersowania. ja też TYLKO studiuję i nic więcej, i uważam siebie i tak za mega ambitną i wartościową

jak ich nie ma jest świętyyyyyy spokój.
Kupiłam sobie % na znieczulenie... nie ma to jak pic do lustra