Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej?
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. 18 29,51%
Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. 13 21,31%
Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. 6 9,84%
Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. 6 9,84%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. 1 1,64%
Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. 6 9,84%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. 0 0%
Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. 11 18,03%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-29, 22:39   #1411
agnyska81
Zakorzenienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Czy Wy też czujecie maleństwo nisko??? Kurcze, bo dziś kopie tak nisko, że zaczynam się martwić zawsze na wysokości pępka, a teraz stamowczo nizej

Pomocy!!
Aguś, spokojnie, ja czuję też bardzo nisko, ale tak naprawdę nisko, nie sądziłam, że mi tam macica sięga. Tak wysoko, pod pępkiem to czułam tyllko jednego dnia. Widocznie nasze dzieci jeszcze mają miejsce i obracają się w brzuchu.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 22:47   #1412
81gosia
Zadomowienie

Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Ja mamuśki jestem na etapie szukania stroju kąpielowego, przede wszystkim na basen bo przecież nie wyskocze już w dwuczęściowym prawda, bo brzuch na wierzchu
ja mam własnie 2 częściowy i specjalnie takiego szukałam. Nic nie gniecie i na dłużej sie przyda - po porodzie też, bo biust zostanie spory, a brzucha nie bedzie. W czym ci przeszkadza odkryty brzuch na basenie?

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Ja rowniez nie wybieram sie na zwolnienie, jak na razie w ogole nie przewiduje, chyba ze sytuacja bedzie tego wymagac. Czuje sie swietnie wiec po co.
I ja się przyłączam na L4 mi nie spieszno.
Może dopiero na początku października.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 22:50   #1413
agnieszka 0605
Zakorzenienie

popłakałam sobie i idę spać ... Obyś agnysko miała rację

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 22:50   #1414
Ellabailasola
Raczkowanie

Cytat:
Czy Wy też czujecie maleństwo nisko??? Kurcze, bo dziś kopie tak nisko, że zaczynam się martwić zawsze na wysokości pępka, a teraz stamowczo nizej

Pomocy!!
Wszedzie. I nisko i wysoko, nawet nad pepkiem czasem. Roznie kreci sie i wierci po prostu. Mam wrazenie, ze siedzi i odbija sie nozkami i czuje wtedy az na spojeniu lonowym. Dziwne uczucie
Jako "nie-specjalista" mysle, ze to jak najbardziej ok. Takze nie martw sie!
Stary 2011-05-29, 22:51   #1415
aa2
Zakorzenienie

wiecie co wkurzają mnie te wszystkie podreczniki i artykuły w internecie bo tam według wszystkich w 21-22 tyg juz w ogóle nie ma opcji zeby nie czuc ruchów-wszędzie pisza o tym jak to czujemy ruchy i jak mozemy je intensywnie odczuwać a i czuc jak dziecko ma czkawkę-no i takie artkuły wpędzają przyszłe mamy w depresje -bo ja czasem poczuje bulgotki ale ni jest to regularne i jest to na prawde rzadko!!!

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
kochana ni epłakusiaj, na peno dzieciatko tak sobie pozycje obrało na pewno jest dobrze
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 23:06   #1416
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Cotka, sukienka mi się podoba Z Twoich włosów zapewne można wyczarować cuda, może jakieś kwiaty wpięte? I będziesz wyglądać kwitnąco
Szkoda mi kasy na fryzjera

Cytat:

Pomocy!!
Kochana, nie doszukuj się, bo to nic dobrego. Musimy myśleć pozytywnie i nie przyciągać złego myślami

Dzieci teraz często i szybko zmieniają pozycję. Mój na usg przekręcił się tak że w jednej chwili miał głowę po lewej, a zaraz potem po prawej Ja bardzo często czuję ruchy nisko, czasami nawet tak jakby w pipkę mi wchodziło

Dzisiaj z tż obserwowaliśmy brzuch, skakał normalnie cały czas tylko z różną częstotliwością. I też tż nie mógł się nadziwić że w jednej wchwili wysoko, zaraz potem nisko, z boku, w środku Szaleństwo.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-29 o 23:16
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-29, 23:22   #1417
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Szkoda mi kasy na fryzjera
To sama sobie coś wplączesz i będzie git

Lecę na Blue Velvet, dobranoc

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 06:13   #1418
MAGiALENA
Zakorzenienie

dzień dobry!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 06:14   #1419
acelinka
Zakorzenienie

hej moje kochane

ja tylko na chwilke, bo muszę jeszcze z rana porobić kilka rzeczy do pracy na dzisiaj, jak zwykle zostawiłam to sobie na ostatni moment

dzisiaj zakończenie zajęć w dwóch przedszkolach

jak sie wybiore z wszystkim to zajrzę jeszcze przed wyjściem
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 06:36   #1420
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja ci powiem, że chodzę w dwuczęsciowym i mimo brzuszka byłam jedną z najchudszych w towarzystwie serio ....a największe brzuchy mieli faceci. W dwuczęsciowym wyglądam jak wielorybek
nio nie wiem, jakoś chyba będę się niekomfortowo czuc z bębzunem na wierzchu bo i ten pępek nie wygląda jak dawniej zresztą tak czy siak to muszę sobie kupić jakis strój bo z mojego cycki mi wychodzą
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Kurcze...widzę, że ze mnie to pracoholiczka, bo na L4 wybieram się od 1 sierpnia ... no chyba, że lekarz postanowi inaczej a na wizytę idę w czwartek
nie martw się ja też pracuje i narazie jest mi dobrzezobacze jak w wakacje bedzie, bo wiadomo moga byc upaly duchotasie zobaczy
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
wiecie co wkurzają mnie te wszystkie podreczniki i artykuły w internecie bo tam według wszystkich w 21-22 tyg juz w ogóle nie ma opcji zeby nie czuc ruchów-wszędzie pisza o tym jak to czujemy ruchy i jak mozemy je intensywnie odczuwać a i czuc jak dziecko ma czkawkę-no i takie artkuły wpędzają przyszłe mamy w depresje -bo ja czasem poczuje bulgotki ale ni jest to regularne i jest to na prawde rzadko!!!

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

kochana ni epłakusiaj, na peno dzieciatko tak sobie pozycje obrało na pewno jest dobrze
kochana ja tez czuje bardzo rzadko ruchy, i sa one takie bardzo nieśmiałe mało wyczuwalne..ale to normalne na początku ciążynie ma co sie denerwować i sie nakręcać negatywnie szkoda ciebie i dzidziulitakże głowa do góry, niedługo nam tez bedą podskakiwać brzuchy zobaczysz
Stary 2011-05-30, 06:37   #1421
Patiisia
Wtajemniczenie

Witam Was z rana Niestety mój obowiązek szkolny powrócił Trzymajcie kciuki żebym dzisiejszy dzień przeżyła bo na dobry początek zapowiada mi się sprawdzian i być może pytanie.. Miłego dnia Btw, czy jeśli w nocy czułam podskakiwanie w brzuchu, ale wiem że to nie było nic z mojego organizmu, tylko wydawało mi się że właśnie synek, możliwe jest żeby to była czkawka? Bo normalnie aż się przestraszyłam i podskoczyłam ze strachu, jak zaczęły się takie podskoki jakby w moim brzuchu Dziwne, nieznane dotąd uczucie..

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-30 o 06:39
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 06:56   #1422
anuska_s
Rozeznanie

I tak wogóle dzień doberek mamiszcze kochaniutkie

U mnie zapowiada się śliczny i gorący dzionek więc po pracy zmykam na działeczke złapać troszkę słonkaweekend był taki intensywny, ze dziś musze naprawde odpoczac

---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ----------

Uciekam się szykować...,miłego dnia maminki
Stary 2011-05-30, 07:13   #1423
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cheakyrockchick Pokaż wiadomość
dziekuje, nad imieniem jeszcze sie zastanawiamy ale po powrocie z wakacji to napewno dam znac. lece w poniedzialek na 2 tygodnie wiec prosze mnie nie wykreslac z listy.
udanych wakacji kochana
Cytat:
a teraz ja się chwalę poprawinową, a co
śliczna, taka ślubna
ja miałam kremową, w sumie jakbym miała brac ślub cywilny to dla mnie by się nadała
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Ja też już tę ulotkę dorwałam i jutro lecę kupić ten termometr. U mojej mamy na oddziale stosuje się takie termometry i są OK

Widzę, że nie jestem sama Zastanawiam się czy biust zwiodczał - zmalał... czy w stosunku do brzusia zdaje się mniejszy... sama nie wiem...
z biustem na pewno to drugie

co do termometru to gdybym sama miała kupowac to też bym pewnie kupiła właśnie ten z lidla ale chrzestna Natalci już sie zpaowiedziała ze ona chrześnicy kupi taki jak w szpitalu używają na podczerwień (taki "pistolet") te są podobno najlepsze, tylko że droższe bo kosztują ok 100 zł
Cytat:
Teraz ją przymierzyłam i ona jest jednak za prosta.
Pasuje chyba na jakąś rodzinną uroczystość, ale sukienka na ślub powinna być raczej bardziej na wypasie. A w te na wypasie się nie mieszczę
Normalnie mam ochotę to odwołać nie mam już sił przymierzać tych sukienek które w większości są okrutne.
jak dla mnie jest śliczna do tego jakaś biżuteria, mały bukiecik w rączke, może kwiatek do włosów i Panna Młoda jak z obrazka

Cytat:
a oto moja kieca
suuuuper
i makijaz the best
Cytat:

Pomocy!!
kochana nie smutaj sie i nie przejmuj
Ja czuje Natalcie niekiedy aż gdzieś na żołądku a niekiedy w pachwinach, zalezy jak się ułoży Nie wolno się tak smutać i tresowac bo przetrzepiemy Twoją pupcie śliczną

Okej, troszku nadrobiłm, wracam do tego co musze zrobić na dzisiaj. Drukuje dyplomy dla dzieciaków i kartek mi brakło chyba pobiegne do kiosku po bloki rysunkowe bo kartek do drukowania teraz nie wytrzasne

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-05-30 o 07:15
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 07:57   #1424
81gosia
Zadomowienie

Dziś jestem na półmetku. Moja dzidzia skończyła 20 tydzień
Znikam na śniadanko i do pracy

pa pa
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 08:05   #1425
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hej mamuśki

Ja już w pracy, ale mi się fajnie wstawalo z myślą, że dziś przed ostatni dzień

Miłego dzionka życzę wszystkim i ja dziś kończę 20tydzień
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 08:39   #1426
KarlaNobody
Zadomowienie

Dzień dobry

A ja lecę na uczelnie i jestem w 27 tygodniu

KarlaNobody jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 08:46   #1427
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cześć laski

Walczę z chrypą od kilku dni, dziś dopiero mam wrażenie, że odpuszcza, ale były chwile, że do Grzesia mówiłam szeptem

Od dziś upał zapowiadają, więc znów całe dnie na dworze nas czekają, spacery, wylegiwania się na leżaku w ogródku

My dziś kończymy 24 tc - czyli coraz bliżej, bliżej z każdym tygodniem do spotkania z synkiem

W sobotę idę na obciążenie glukozą.... blee...

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:31   #1428
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
Aguś, spokojnie, ja czuję też bardzo nisko, ale tak naprawdę nisko, nie sądziłam, że mi tam macica sięga. Tak wysoko, pod pępkiem to czułam tyllko jednego dnia. Widocznie nasze dzieci jeszcze mają miejsce i obracają się w brzuchu.
nie martw sie jak tez przeważnie czuje tak nisko tylko raz czułam wyżej wiec to chyba normalne

Cytat:
ty nie czytaj tych bzdur kazda kobieta ma inaczej moja znajoma w 24 tygodniu poczuła ruchy dopiero wiec nie martw sie

ja w czawartek i piatek czułam tak mocno ruchy a w sobote i w niedziele prawie w ogole juz sie zaczynałam martwic ze cos nie tak ale to chyba przez ten stres zwiazany z egzaminami i nadmiar nauki bo dzis czuje delikatne bulgotki w moim brzuszku

egzaminy zdałam jeden nawet jako jedyna na 5 co dwie głowy to nie jedna

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 09:33   #1429
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
cały czas leże z poduchą między nogami, bez niej wogóle bym nie wytrzyła!! A problem mam z odcinkiem lędźwiowo - krzyżowym.... przed ciążą pracowalam z rehabilitantem, a teraz?? kiepściucha i nie umiem pisać na boku!!
Poduszka pomaga, ale w ciągu dnia niestety znowu ból powraca ...
Mi od czasu do czasu kręgosłup dokucza, najgorsze te pachwiny... dziś myślałam że będę wyła w nocy... wstałam po 4 z łóżka (jakoś, bo ciężko jest nawet wstać) i chodziłam po domu... ból pachwin, całe uda no i moja myszka męczę się i męczę, lekarz powiedział że taki mój urok i będzie boleć, ale mój próg bólu już jest przekroczony

co do spania mogę sobie już łapkę podać z Lulą ... bezsenność mnie dopadła . Wstaje codziennie koło 5 rano i książkę czytam a kłade się koło 12. Na weselu wogóle nie byłam zmęczona, wrecz jak wróciliśmy to jeszcze z pół godziny książkę czytałam

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Ja dopiero teraz dotarłam do domu. Cały dzień na wykładach, aż dupsko mnie boliAle dobrze bo TŻ dziś na służbie, więc mogę sobie odpocząć w ciszy i pomalować pazurki
I muszę się pochwalić, że moje maleństwo nieśmiało do mnie puka hihi
Gratuluję pukania, doczekałyście się wkońcu

Cytat:
a kt óry masz tydzień? bo zapomniałam?
do mnei tez puka chyba delikatnie, dzis co prawda jeszcze nic ale wczoraj miałam takie jakby bulgotki/burczenie z lewej strony i jak sie przykładało łapke do brzuszka to było to nawet czuc czuła kolezanka i mąz wiec to chyba na 100% dzidziol nam tam stukał
Aa2 wkońcu doczekałaś się cieszę sie razem z Tobą
To teraz życzę prawdziwych kopniaczków
Cytat:
O to super Moje dzisiaj kopie aż miło. Nawet nagrałam kilka podskoków brzucha, ale teraz jak oglądam na komputerze to oczywiście nie jest to jakoś szczególnie widoczne
Też mam takie wrażenie jak patrzę na filmik na zywo te ruchy sa tak widoczne że szok, cały brzuch chodzi

Cytat:
spoko zakupimy na pół

laski kochane na was zawsze mozna liczyc wiec poprosze o podpowiedzi co mam kupić mezulkowi na urodziny? dzicieka se juz machnelismy to chyba czas na co innego nie mam pomysła-chciałam mu sie oddać ale on mnie nie bzyknie dla dobra dzidziulka a do lekarza ide dopiero 6 wiec o zezwolenie na bzykanie za późno bo on ma ur 3
hah jeśli dziecko jest to może jakaś fajną koszulkę "będę tatą"

Cytat:
toaleta jest niezła
Też mi się podoba

Cytat:
Oesu, umarłam na samą myśl o takiej imprezie
haha to uwierz że mój mąż bardziej chciał jechać do domu niż ja powiedział że już za stary na takie imprezy
Mój mąż to wariat tyle powiem co dawał na weselu
Miał duże okulary takie białe, czapkę oficerkę,i tak sobie chodził po sali czy tańczył, ludzie mi gratulowali "przebojowego męża" a po oczepinach zrobili zkolegą "ciocie z Ameryki" , mąż wygladał jak upadły mafiozo, kulawy i pomalowany

Cytat:

Pomocy!!
Kochana nie martw się naprawdę też czuję czasem tak nisko , nisko , koło myszki
Wszsytko jest ok

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
ja mam własnie 2 częściowy i specjalnie takiego szukałam. Nic nie gniecie i na dłużej sie przyda - po porodzie też, bo biust zostanie spory, a brzucha nie bedzie. W czym ci przeszkadza odkryty brzuch na basenie?.
Też będę chodzić w 2 cześciowym, choć moja góra trochę urosła i zastanawiam się czy nie założyć takiej koszulki z gatty, akurat mam dwie czarne, mam czarny dół od stroju i chociaż tyci zasłonię brzuch

Witam nowe mamusie !!!
Mam konkurencję w postaci Małgosi

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 10:08   #1430
DzastaW
Zadomowienie

Mój mały często kopie bardzo nisko. Wczoraj byliśmy w sklepie i gdy staliśmy w kolejce, to kasjerka do Mnie "niech pani podejdzie tu do Mnie", a przedemną stały jeszcze dwie osoby. W sklepie miałam kamienną minę, a jak wyszliśmy ze sklepu to mega uśmiech że widać ciąże =))) he he.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

I wczoraj widzieliśmy się też z kolegami narzeczonego, jeden zaczął temat wózka i później zaczął gadać do Mojego brzucha "młody będziesz miał klimatyzacje, abs, amortyzacje" =))) myślałam że umrę ze śmiechu =))) he he. I dostałam sporo komplementów że ładna jestem =)))

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Zmykam do pracy, miłego dnia =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 10:18   #1431
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dzien dobry kochane! zaraz poodpisuje bo juz nadrobilam czytanie
Stary 2011-05-30, 10:26   #1432
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Żadna tam konkurencja Małgosiu ;-)
Miłego dnia dziewczęta !
Stary 2011-05-30, 10:37   #1433
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

Pomocy!!
Kochana, ja bardzo czesto czuje maleństwo gdzies baaaaaardzo, bardzo w dole, za chwile sie przemieszcza a czasami wypina rownoczesnie łapki i nóżki i kopie z dwoch stron, niczym sie nie martw, to normalne

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
oj żebyś wiedziała! w dwa tygodnie każda babcia zrobi z dziecka małego terroryste. NAwet najgrzeczniejszego

ja kiedyś zrobiłam mojemu cos w stylu książeczki o nim - a na niektórych kartkach były wklejone niespodzianki lub mapki do skarbów - czyli ukrytych po domu drobnych prezentów. Np. jedna cała strona zebranych newsów o jego ulubionym zespole i ich nowa płyta w przyklejonej kopercie, na innej stronie były opracowane przeze mnie trasy rowerowe, bo uwielbia jeździć na rowerze, wymyśliłam wierszyki o nim, musiał rozwiązac krzyżowkę a rozwiązaniem bylo miejsce kolejengo jakiegos tam drobnego prezentu, juz nie pamiętam dokłądnie co to były za prezenciki ale drobiazki - piwo, ulubiony batonik, nowy numer pisma motoryzacyjnego i takie tam. Tylko ta płyta i bilety do teatru były droższe. Na ostatniej stronie były życzenia i namalowany tort z dopiskiem "zajrzyj do lodowki". A tam był oczywiście prawdziwy torcik Małz był naprawde zaskoczony, rozbawiony i chyba nawet troszkę poruszony tym prezentem. Książeczka przetrwała do dziś już około 7 lat

a małża pozdrawiam bo ma urodziny wtedy kiedy ja pamiętasz ze jeden toast jest dla mnie nie?
Jestem pod wrazeniem! Ale widze ze nie ma to jak bliźniacza, tworcza, artystyczna natura

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Kurcze...widzę, że ze mnie to pracoholiczka, bo na L4 wybieram się od 1 sierpnia ... no chyba, że lekarz postanowi inaczej a na wizytę idę w czwartek
Ja tez mam plan zeby isc na L4 w sierpniu, ale cos czuje ze pojde wczesniej bo bezsenne noce mnie wykoncza

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
a kt óry masz tydzień? bo zapomniałam?
do mnei tez puka chyba delikatnie, dzis co prawda jeszcze nic ale wczoraj miałam takie jakby bulgotki/burczenie z lewej strony i jak sie przykładało łapke do brzuszka to było to nawet czuc czuła kolezanka i mąz wiec to chyba na 100% dzidziol nam tam stukał

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

dobrze zrobiłas z tym podłączeniem

co do kolorów to mam sypialnie w fiolecie i teraz zastanawiamy sie nad połaczeniem dwóch kolorów, wiec moze ciemniejszy fiolet plus oczowalny zielony-na razie to nam wpadło do głowy ale u mnie z męzem to pomysłów mamy mase wiec nei wiem na czym sie skończy
Nic mi nie mow o malowaniu scian, bo musimy to zrobic w salonie ale wybralismy przynajmniej kolory(ja wybralam ), wlasnie ciemny, ciemny fiolet i jasny szary a sypialnie mamy w takim kolorze jak wy salon

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

[/COLOR]

dobrze zrobiłas z tym podłączeniem

co do kolorów to mam sypialnie w fiolecie i teraz zastanawiamy sie nad połaczeniem dwóch kolorów, wiec moze ciemniejszy fiolet plus oczowalny zielony-na razie to nam wpadło do głowy ale u mnie z męzem to pomysłów mamy mase wiec nei wiem na czym sie skończy
Widze, że mamy podobny kolorystyczny gust. Ja do mojej fioletowej sypialni wstawiałam m.in. limonkowe dodatki: osłonki na doniczki paprotek, pościel itp ;-)
Widziałam też sypialnie w połączeniu jasnej szarości (jako kolor głowny) plus jedna ściana w poziome pasy pomarańczowo-beżowe- jasno szare o nieregularnych szerokościach. Boskie
Możliwości jest mnóstwo

Lepiej późno niż wcale. Jeszcze ogarniam całe to wpisywanie, odpowiadanie, wątkowanie ;-)
U mnie narazie pojawiły się dwa terminy: 21.IX i ostatnio 18.IX Poczekamy zobaczymy [/QUOTE]

Witaj nowa mamo

Cytat:
Cotus no własnie kopniaków nie ma, raz na jakis czas bulgotki i tyle, ostatnio miałam wrażenie ze w ogóle nawet bulgotków nie było , ale wczoraj cois sie pojawiło az kazałam siedziec , dotykac kolezance i męzulowi no i oni tam takie smyranie tez wyczuli wiec chyba teraz moge sie spodziewac ze sie rozkreci

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

no własnie my tam na razie dodatków dużo nie dawaliśmy bo wiedzieliśmy ze jak zajdziemy w ciąze to beda zmiany wiec nie chciałam sie ograniczac, ale zółty do fioletu super wygląda-mam skarbonkę tweetego (nie wiem czy dobrze napisałam) no i super tam pasuje teraz bedziemy mogli pokombinowac
Rozkreci sie tak, ze az bedzie bolalo

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no co Ty? mniejsza o kieckę i mniejsza o brzusio Asik jakbyś tak chodziła umalowana to by nikt na ciążę nie zwracał uwagi

a ja mam w domu K. Po pierwszej euforii przyszedł czas na pierwsze krzyki - czyli bunt przed snem. Zaczęło się
Nareszcie jest radosc, a co
Stary 2011-05-30, 10:46   #1434
lullaby_ml
Zakorzenienie

Małgoś wytrzymamy, damy rade, jeszcze 3 mies, chyba juz gorzej nie bedzie
Asik sukienka świetna, ale co Ci sie stalo z fejsem..?
Cotka fajna ta kiecka na ślub, podrasujesz dodatkami i bedzie ok
Stary 2011-05-30, 10:51   #1435
mucka21
Rozeznanie

Witam się i ja w ten ciepły dzień

Nie było mnie bo musiałam pomóc kuzynce przy komunii, zła jestem bo miała moja mama przyjechać i jej pomóc, mówiła że przyjedzie a nie przyjechała! Kuzynka została ze wszystkim sama i musiałam jej pomóc po tym pomaganiu brzuch mnie trochę bolał i cały czas leżałam, dziś już jest chyba lepiej. Dobrze że maleństwo kopie bo bym zwariowała! Ale koniec już z pomaganiem! Dziecko najważniejsze.

Wczoraj w nocy jak poszłam siku to moim oczom ukazała się myszka w wannie! nie wiem skąd się wzięła, bo w domu myszy nie ma (były by jakieś "bobki", ten smrodek czy nawet by się ją widziało czy słyszało a tu nic). Było to o 5 rano i nic z nią nie zrobiłam, wiadomo i tak z wanny nie ucieknie. I mnie teściowa wkurzyła bo wywnioskowała że jak ją nie zabiłam tzn że się jej boję jak bym się bała to bym zaczęła się na jej widok drzeć i uciekać, a nie. I później jak chodziłam do łazienki to teściowa mówiła że nie muszę się już bać bo ona ją zabiła

Dobra, idę was nadrabiać
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:33   #1436
Caltea
Zadomowienie

Dzień dobry!
Chwilkę nie zaglądałam i... nie zawiodłam się, jest co nadrabiać
Cały zeszły tydzień miałam bardzo pracowity i pełen atrakcji. Dni Mamy we wszelkich możliwych miejscach (w przedszkolu nawet podwójnie, bo jeszcze był piknkik, na chórze, na balecie). W piątek miałam 3 godziny chodzenia za różnymi sprawami (a upał był koszmarny), jak padłam wieczorem, tak przeleżałam jeszcze całą sobotę. Nogi odmówiły mi posłuszeństwa. Dziś rano wysłałam Julcię na tydzień na zieloną szkołę, ale za to zabrałam się za pranie, przebieranie pościeli i takie tam...

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

Cytat:
Nie martw się Aga, ja też czasem czuję Leosia bardzo niziutko, a czasami ponad pępkiem. Zależy od jego fantazji
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 11:57   #1437
gerda
Zadomowienie

witajcie,

danika kciukasy za połówkowe

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

witajcie,
znowu ładna pogoda do nas wróciła. W sobote byliśmy na grillu u znajomych dawno nie widzianych i zebrałam wiele komplementów, fajnie tak biorąc pod uwagę rozmiar

Danika kciukasy za połówkowe

idę nadrabiac

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:16   #1438
Caltea
Zadomowienie

Danika to i ja się przyłączam. W ogóle nie da się pisać, chyba Wizaż szaleje. Czasem zapisze posta, a czasem nie
Stary 2011-05-30, 12:26   #1439
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
gratuluję szczególnie 5

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
co do spania mogę sobie już łapkę podać z Lulą ... bezsenność mnie dopadła . Wstaje codziennie koło 5 rano i książkę czytam a kłade się koło 12. Na weselu wogóle nie byłam zmęczona, wrecz jak wróciliśmy to jeszcze z pół godziny książkę czytałam

Mam konkurencję w postaci Małgosi

moja ginka ostatnie mnie wypytywała o sen, więc podejrzewam, że im bliżej porodu tym będzie gorzej...

co do drugiej Małgosi to masz rację, brak avka dał mi do myślenia, że to nie Ty

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-30, 12:27   #1440
Caltea
Zadomowienie

Agnysko, to ja Cię poproszę" z pewną dozą nieśmiałości" o wklepanie przy moim synku imienia Leoś. Na razie zmian nie przewiduję.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości