|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Aguś, spokojnie, ja czuję też bardzo nisko, ale tak naprawdę nisko, nie sądziłam, że mi tam macica sięga. Tak wysoko, pod pępkiem to czułam tyllko jednego dnia. Widocznie nasze dzieci jeszcze mają miejsce i obracają się w brzuchu.
|
#1412 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
Cytat:
na L4 mi nie spieszno. Może dopiero na początku października.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
||
|
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
popłakałam sobie i idę spać ...
Obyś agnysko miała rację |
|
|
|
#1414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kreci sie i wierci po prostu. Mam wrazenie, ze siedzi i odbija sie nozkami i czuje wtedy az na spojeniu lonowym. Dziwne uczucie ![]() Jako "nie-specjalista" mysle, ze to jak najbardziej ok. Takze nie martw sie!
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co wkurzają mnie te wszystkie podreczniki i artykuły w internecie bo tam według wszystkich w 21-22 tyg juz w ogóle nie ma opcji zeby nie czuc ruchów-wszędzie pisza o tym jak to czujemy ruchy i jak mozemy je intensywnie odczuwać a i czuc jak dziecko ma czkawkę-no i takie artkuły wpędzają przyszłe mamy w depresje -bo ja czasem poczuje bulgotki ale ni jest to regularne i jest to na prawde rzadko!!!
---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- kochana ni epłakusiaj, na peno dzieciatko tak sobie pozycje obrało |
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzieci teraz często i szybko zmieniają pozycję. Mój na usg przekręcił się tak że w jednej chwili miał głowę po lewej, a zaraz potem po prawej Ja bardzo często czuję ruchy nisko, czasami nawet tak jakby w pipkę mi wchodziło ![]() Dzisiaj z tż obserwowaliśmy brzuch, skakał normalnie cały czas tylko z różną częstotliwością. I też tż nie mógł się nadziwić że w jednej wchwili wysoko, zaraz potem nisko, z boku, w środku Szaleństwo.
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-29 o 23:16 |
||
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
To sama sobie coś wplączesz i będzie git
![]() Lecę na Blue Velvet, dobranoc
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
hej moje kochane
![]() ja tylko na chwilke, bo muszę jeszcze z rana porobić kilka rzeczy do pracy na dzisiaj, jak zwykle zostawiłam to sobie na ostatni moment dzisiaj zakończenie zajęć w dwóch przedszkolach jak sie wybiore z wszystkim to zajrzę jeszcze przed wyjściem
|
|
|
|
#1420 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bo i ten pępek nie wygląda jak dawniej zresztą tak czy siak to muszę sobie kupić jakis strój bo z mojego cycki mi wychodzą![]() Cytat:
zobacze jak w wakacje bedzie, bo wiadomo moga byc upaly duchota sie zobaczy![]() Cytat:
nie ma co sie denerwować i sie nakręcać negatywnie także głowa do góry, niedługo nam tez bedą podskakiwać brzuchy zobaczysz
|
|
#1421 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was z rana
Niestety mój obowiązek szkolny powrócił Miłego dnia Bo normalnie aż się przestraszyłam i podskoczyłam ze strachu, jak zaczęły się takie podskoki jakby w moim brzuchu Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-30 o 06:39 |
|
|
|
#1422 |
|
Rozeznanie
|
I tak wogóle dzień doberek mamiszcze kochaniutkie
U mnie zapowiada się śliczny i gorący dzionek więc po pracy zmykam na działeczke złapać troszkę słonka---------- Dopisano o 06:56 ---------- Poprzedni post napisano o 06:38 ---------- Uciekam się szykować...,miłego dnia maminki
|
#1423 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śliczna, taka ślubna ![]() ja miałam kremową, w sumie jakbym miała brac ślub cywilny to dla mnie by się nadała Cytat:
![]() co do termometru to gdybym sama miała kupowac to też bym pewnie kupiła właśnie ten z lidla ale chrzestna Natalci już sie zpaowiedziała ze ona chrześnicy kupi taki jak w szpitalu używają na podczerwień (taki "pistolet") te są podobno najlepsze, tylko że droższe bo kosztują ok 100 zł ![]() Cytat:
do tego jakaś biżuteria, mały bukiecik w rączke, może kwiatek do włosów i Panna Młoda jak z obrazka suuuuper ![]() i makijaz the best ![]() Cytat:
Ja czuje Natalcie niekiedy aż gdzieś na żołądku a niekiedy w pachwinach, zalezy jak się ułoży Nie wolno się tak smutać i tresowac bo przetrzepiemy Twoją pupcie śliczną ![]() Okej, troszku nadrobiłm, wracam do tego co musze zrobić na dzisiaj. Drukuje dyplomy dla dzieciaków i kartek mi brakło
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-30 o 07:15 |
||||
|
|
|
#1424 |
|
Zadomowienie
|
Dziś jestem na półmetku. Moja dzidzia skończyła 20 tydzień
Znikam na śniadanko i do pracy ![]() pa pa
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#1425 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
Ja już w pracy, ale mi się fajnie wstawalo z myślą, że dziś przed ostatni dzień ![]() Miłego dzionka życzę wszystkim i ja dziś kończę 20tydzień
|
|
|
|
#1426 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() A ja lecę na uczelnie i jestem w 27 tygodniu
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski
Walczę z chrypą od kilku dni, dziś dopiero mam wrażenie, że odpuszcza, ale były chwile, że do Grzesia mówiłam szeptem ![]() Od dziś upał zapowiadają, więc znów całe dnie na dworze nas czekają, spacery, wylegiwania się na leżaku w ogródku ![]() My dziś kończymy 24 tc - czyli coraz bliżej, bliżej z każdym tygodniem do spotkania z synkiem W sobotę idę na obciążenie glukozą.... blee...
|
#1428 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiec to chyba normalneCytat:
ja w czawartek i piatek czułam tak mocno ruchy a w sobote i w niedziele prawie w ogole juz sie zaczynałam martwic ze cos nie tak ale to chyba przez ten stres zwiazany z egzaminami i nadmiar nauki bo dzis czuje delikatne bulgotki w moim brzuszku![]() egzaminy zdałam co dwie głowy to nie jedna
|
|
|
#1429 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi od czasu do czasu kręgosłup dokucza, najgorsze te pachwiny... dziś myślałam że będę wyła w nocy... wstałam po 4 z łóżka (jakoś, bo ciężko jest nawet wstać) i chodziłam po domu... ból pachwin, całe uda no i moja myszka co do spania mogę sobie już łapkę podać z Lulą ... bezsenność mnie dopadła . Wstaje codziennie koło 5 rano i książkę czytam a kłade się koło 12. Na weselu wogóle nie byłam zmęczona, wrecz jak wróciliśmy to jeszcze z pół godziny książkę czytałam Cytat:
Cytat:
To teraz życzę prawdziwych kopniaczków Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też mi się podoba ![]() haha to uwierz że mój mąż bardziej chciał jechać do domu niż ja powiedział że już za stary na takie imprezy Mój mąż to wariat tyle powiem ![]() Miał duże okulary takie białe, czapkę oficerkę,i tak sobie chodził po sali czy tańczył, ludzie mi gratulowali "przebojowego męża" Cytat:
Wszsytko jest ok Cytat:
i zastanawiam się czy nie założyć takiej koszulki z gatty, akurat mam dwie czarne, mam czarny dół od stroju i chociaż tyci zasłonię brzuch ![]() Witam nowe mamusie !!! Mam konkurencję w postaci Małgosi
|
|
|
#1430 |
|
Zadomowienie
|
Mój mały często kopie bardzo nisko. Wczoraj byliśmy w sklepie i gdy staliśmy w kolejce, to kasjerka do Mnie "niech pani podejdzie tu do Mnie", a przedemną stały jeszcze dwie osoby. W sklepie miałam kamienną minę, a jak wyszliśmy ze sklepu to mega uśmiech że widać ciąże =))) he he.
---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- I wczoraj widzieliśmy się też z kolegami narzeczonego, jeden zaczął temat wózka i później zaczął gadać do Mojego brzucha "młody będziesz miał klimatyzacje, abs, amortyzacje" =))) myślałam że umrę ze śmiechu =))) he he. I dostałam sporo komplementów że ładna jestem =))) ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Zmykam do pracy, miłego dnia =))) |
|
|
|
#1431 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kochane!
|
|
#1432 |
|
Wtajemniczenie
|
Żadna tam konkurencja Małgosiu ;-)
Miłego dnia dziewczęta !
|
#1433 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
ale wybralismy przynajmniej kolory(ja wybralam ), wlasnie ciemny, ciemny fiolet i jasny szary a sypialnie mamy w takim kolorze jak wy salon![]() Cytat:
Widziałam też sypialnie w połączeniu jasnej szarości (jako kolor głowny) plus jedna ściana w poziome pasy pomarańczowo-beżowe- jasno szare o nieregularnych szerokościach. Boskie Możliwości jest mnóstwo ![]() Lepiej późno niż wcale. Jeszcze ogarniam całe to wpisywanie, odpowiadanie, wątkowanie ;-) U mnie narazie pojawiły się dwa terminy: 21.IX i ostatnio 18.IX Poczekamy zobaczymy [/QUOTE]Witaj nowa mamo ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś wytrzymamy, damy rade, jeszcze 3 mies, chyba juz gorzej nie bedzie
![]() Asik sukienka świetna, ale co Ci sie stalo z fejsem..? Cotka fajna ta kiecka na ślub, podrasujesz dodatkami i bedzie ok
|
|
#1435 |
|
Rozeznanie
|
Witam się i ja w ten ciepły dzień
![]() Nie było mnie bo musiałam pomóc kuzynce przy komunii, zła jestem bo miała moja mama przyjechać i jej pomóc, mówiła że przyjedzie a nie przyjechała! Kuzynka została ze wszystkim sama i musiałam jej pomóc po tym pomaganiu brzuch mnie trochę bolał i cały czas leżałam, dziś już jest chyba lepiej. Dobrze że maleństwo kopie bo bym zwariowała! Ale koniec już z pomaganiem! Dziecko najważniejsze. Wczoraj w nocy jak poszłam siku to moim oczom ukazała się myszka w wannie! nie wiem skąd się wzięła, bo w domu myszy nie ma (były by jakieś "bobki", ten smrodek czy nawet by się ją widziało czy słyszało a tu nic). Było to o 5 rano i nic z nią nie zrobiłam, wiadomo i tak z wanny nie ucieknie. I mnie teściowa wkurzyła bo wywnioskowała że jak ją nie zabiłam tzn że się jej boję jak bym się bała to bym zaczęła się na jej widok drzeć i uciekać, a nie. I później jak chodziłam do łazienki to teściowa mówiła że nie muszę się już bać bo ona ją zabiła Dobra, idę was nadrabiać |
|
|
|
#1436 | |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Chwilkę nie zaglądałam i... nie zawiodłam się, jest co nadrabiać ![]() Cały zeszły tydzień miałam bardzo pracowity i pełen atrakcji. Dni Mamy we wszelkich możliwych miejscach (w przedszkolu nawet podwójnie, bo jeszcze był piknkik, na chórze, na balecie) . W piątek miałam 3 godziny chodzenia za różnymi sprawami (a upał był koszmarny), jak padłam wieczorem, tak przeleżałam jeszcze całą sobotę. Nogi odmówiły mi posłuszeństwa . Dziś rano wysłałam Julcię na tydzień na zieloną szkołę, ale za to zabrałam się za pranie, przebieranie pościeli i takie tam...Cytat:
![]() Nie martw się Aga, ja też czasem czuję Leosia bardzo niziutko, a czasami ponad pępkiem
|
|
|
|
|
#1437 |
|
Zadomowienie
|
witajcie,
danika kciukasy za połówkowe ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- witajcie, znowu ładna pogoda do nas wróciła. W sobote byliśmy na grillu u znajomych dawno nie widzianych i zebrałam wiele komplementów, fajnie tak biorąc pod uwagę rozmiar ![]() Danika kciukasy za połówkowe ![]() idę nadrabiac |
|
|
|
#1438 |
|
Zadomowienie
|
Danika to i ja się przyłączam
. W ogóle nie da się pisać, chyba Wizaż szaleje. Czasem zapisze posta, a czasem nie![]()
|
|
|
|
#1439 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja ginka ostatnie mnie wypytywała o sen, więc podejrzewam, że im bliżej porodu tym będzie gorzej... co do drugiej Małgosi to masz rację, brak avka dał mi do myślenia, że to nie Ty
|
||
|
|
|
#1440 |
|
Zadomowienie
|
Agnysko, to ja Cię poproszę" z pewną dozą nieśmiałości"
o wklepanie przy moim synku imienia Leoś .
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

zawsze na wysokości pępka, a teraz stamowczo nizej
bo przecież nie wyskocze już w dwuczęściowym prawda, bo brzuch na wierzchu
17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
Mierzyłam 54 cm.

... no chyba, że lekarz postanowi inaczej a na wizytę idę w czwartek 

bo dzis czuje delikatne bulgotki w moim brzuszku