|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! |
|
9 | 13,24% |
| Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! |
|
4 | 5,88% |
| Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. |
|
0 | 0% |
| W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. |
|
1 | 1,47% |
| Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. |
|
3 | 4,41% |
| Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. |
|
1 | 1,47% |
| Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. |
|
28 | 41,18% |
| Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. |
|
1 | 1,47% |
| W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. |
|
1 | 1,47% |
| Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. |
|
0 | 0% |
| Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. |
|
14 | 20,59% |
| Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. |
|
0 | 0% |
| Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. |
|
6 | 8,82% |
| Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011
Jestem z powrotem. U mnie w końcu ładna pogoda, dlatego wyłaziłam się po mieście, obiadek ugotowałam i męża wyprawiłam na nockę.
youyou to i ja się dołączę do spóźnionych życzeń, wszystkiego naj Która załączyła zdjęcie z pięknymi, świeżymi truskawkami ? Ja tutaj nie kupuję, bo chemia w czystej postaci, ale za tydzień w PL to już sobie nie będę żałować . Nerolka nie dobrze, że z mężem się nie dogadujecie. Dziewczyny już dały dobre rady, ja tylko trzymam kciuki, żebyście szybko doszli do kompromisu, bo na kłótniach niestety cała rodzinka cierpi. |
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
youyou ja już znalazłam....Czesia
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod tym względem to i moj jest ok. bo odkurza, sprzata, we wszytskim mi pomaga.Ale to wędkarz i najchętniej dzień w dzień, siedział by na tych rybach, a ja chętnie bym spędziła z nim troche czasu. On mnie wyciąga nad rzeke, ze mi wezmie krzesełko, ale ja się tylko denerwuje, bo ja gaduła jestem, a on albo si e tak wgapia w te wedki, ze nic do niego nie dociera, albo mnie ucisza
|
|
|
|
|
#1144 |
|
BAN stały
|
Agadus otóż to.
Choć mój wie ile w domu sie trzeba narobić bo przerabialiśmy to niejednokrotnie.\ Mój nie pije poid sklepem,na imprezach z kolegami tylko w domu ale prosiłam bo |:raz-nie ma kasy a dwa śmierdzi mi to i przeszkadza. Niby nie powinnam narzekać bo to dobry chłop. Ale jak sie ma 4 dzieci,swoją chałupę,to nie mogę mu pokazać,ze radzę sobie ze wszystkim.Robiłam tak i ten doszedł do wniosku,ze nie jest mi potrzebny. Czasem chcę udać taką słabiutką.Ale nie idzie mi to cholera ![]() Scio i jeszcze arbuzy,pepsi i czereśnie A nie wiem czy Wy chcecie wiedzieć czy nie,ale Wam powiem: Izie w 14 dobie odpadł kikucik ![]() Dziś ma 17 dni. Ani razu nie miała smoka w buzi. Jeszcze Jej nie nosiłam na rękach. Nie bujałam. Śpi w łóżeczku. Nie dokarmiam i nie dopajam. Nie słyszałam jak płacze. Najadłąm się truskawek,czereśni z ogródka i popiłam pepsi-jak mi dobrze i radośnie!!! Więcej grzechów nie pamiętam ![]() Chyba się przejdę do pediatry bo coś mi tu nie gra z Nią.Położna twierdzi,ze OK. Chłopcy też w sumie tacy byli . DaKaro buziak!!!No,kłótnie to nic dobrego.Ale ja obecnie milczę.I to Go męczy hahah Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-06-02 o 19:26 |
|
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
Co do tż to Was nie pocieszę ale po porodzie niestety może się pogorszyć
![]() na moim wątku mamusiowym wiele z nas zaczęło mieć problemy z tż-tami, nawet Ci idealni na początku, przejmujący się, pomagający zmieniali się w nowej roli ![]() Bo najpierw jest etap takiego ekscytujcego oczekiwania a potem przychodzi normalne życie, rutyna, problemy z powrotem do pracy, kasą, opieką nad dzieckiem itd i wiele par zaczyna mieć kryzys ![]() My z tżtem też mieliśmy gorszy okres, ale chyba już zażegnany.. To chyba taki naturalny etap związku......
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
ela patrzyłam na te pieluszki wielorazowe na ebay'u. Tutaj jest link wychodzi o wiele taniej niż w Polsce: http://cgi.ebay.co.uk/Reusable-Minky...#ht_5413wt_905 Co prawda nie wiem jak z ich jakością, jeszcze nie zagłębiałam się tak bardzo w temat, ale chyba skusze się na kilka sztuk na spróbowanie
.
|
|
|
|
#1147 | |||
|
Zadomowienie
|
Dobrze powiedziane, a co!
![]() Cytat:
Oj nerola, może Ty i nie masz już brzuszka, ale naprawdę lada chwila przejdziemy na Twoją stronę mocy i jeśli teraz czujesz się niekomfortowo, bo my w tematach około ciążowych wciąż jesteśmy a Ty już nie ,to już niedługo to się zmieni. A poza tym, moja droga, tak jak dziewczyny piszą, wiele z nas tu zielonych jak ogórki i Twoje mądre rady są jak najbardziej nam potrzebne więc proszę pisać i doradzać!!!!! A nie się chować po kątach!![]() Co do męża - należy mu się porządne lańsko za beznadziejne zachowanie i teksty!!! Faceci nigdy nie potrafią docenić jakie skarby mają obok siebie...No i ja też jestem zdania, że jesteś idealną mamą dyżurującą! W końcu na porodówkę już Cię nikt i nic nie zaciągnie, więc spokojna głowa o docieralność na wątek info porodowych tylko ten nr telefonu jeszcze raz wstaw to sobie od razu wpiszę w fonie![]() Cytat:
Cytat:
tylko, że ja tam sporo naknociłam, korekty składałam, to może dlatego
|
|||
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka pewnie że interesuje przecież jesteśmy Ciociami
Ty się Kobietko ciesz, że masz Aniołka w domu ![]() DaKaro na ebayu po ile na polskie jedna wychodzi ? Tak z ciekawości ![]() A do to PITa to ja składałam pod koniec marca i też do tej pory nie ma. Niby mają 3 miesiące.
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-02 o 19:28 |
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak możesz szaleć to HotMilk są super, śliczne, takie kobiece Panache i kilka innych też mają fajne "karmniki" Próbuję coś na allegro wypatrzeć ale widzę tylko te bawełniane paskudy w rozmiarach np... 90b ![]() kiedyś wrzucałam trochę linków z biustonoszami do karmienia, jakbyś chciała to Ci podeślę na pw żeby mnie ktoś nie zlinczował za powtarzanie sie Kupuję sobie głównie on-line, bo w sklepach problem, choć i tak już trochę fajnych sklepów się pojawiło i np w krakowie jest już w czym wybierać zerknij sobie tu: http://stanikowamapa.prv.pl/ i zobacz gdzie masz najbliższy sklep z brafittingiem
|
|
|
#1150 |
|
Zadomowienie
|
Nerolko - chlopy ach te chlopy...
ale czym by bez nich byl ten swiat..??![]() trzymam kciuki, zeby sytuacja sie wyprostowala, zebys Ty mogla poczuc sie lepiej a naprawde jeszcze nie mialas Izy na rekach? nie rozumiem.. a do karmienia?
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
meszares chyba w sensie że jej nie "bujała" na rękach w celu uspokojenia bądź uśpienia :P
|
#1152 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() : oklaski: to się nazywa właśnie siła kobiety! Najważniejsze, ze sie nie dołujesz tylko w porę zareagowałaś i stoisz twardo na nogach, bo co o by było za zycie z takim palantem.... a tak to będziesz miała przy sobie najlepszego faceta na swiecie i nie będzie Was unieszczęśliwiam jakiś imbecyl![]() Cytat:
Cytat:
Domyslam się że z tym zapuszczeniem domu siedzeniem przed tv to było do AgiGuernsey bo jak jej wypowiedź przeczytałam to pomyślalam sobie że znając Ciebie to bys tak nie potrafiła i prosze długo czekać nie musiałam![]() Izka placze u taty - w końcu babska solidarność zagości w domu! a tak na serio to najwidoczniej wyczuwa coś i czuje się przy nim nie pewnie... może T. boi się z nią obchodzić bo to dziewczynka, a dzieci to czują![]() No i popatrz kochana jak dzięki Tobie sie posypało narzekanie na facetów - każdej na sercu ulży po to mamy ten nasz mały sabat wiedź na forum żeby ponarzekać, poplotkować, pożalić się...
|
|||
|
|
|
#1153 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świeta prawda nerolka - sloneczko nie smutaj sie, ja dokładnie ciebie rozumiem. myślę że i kłopoty, i baby blues, i inność gatunku męskiego wprowadza cię w taki nastrój wisielczy. zadbaj o siebie - jak nie ty to kto inny ma to zrobic? jak chcesz mopa to sobie kup i już! przecież to twój prezent mial byc, a nie znowu chemia, opony... ja wiem - mi samej czasem ciezko ale trzeba dla wlasnej psychicznej rownowagi. ja sznurków nie trawie wiec tym bardziej rozumiem. i tez czasem sie czulam jak mleczarnia/sprzataczka/inkubator, tym bardziej jak maz mowi "uwazaj bo sie dziecku cos stanie" a ja to kurcze co niby, z gumy i mnie nie boli? |
|
|
|
|
#1155 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no niech buduja.....bo ja nie ma zamiaru do wawy jezdzic po zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nerolka sie zglosila ja akceptuje ![]() Cytat:
![]() oddzielnie sa wspaniali ale razem tworza toksyczna mieszanke Tylko pozazdroscic Ci takiego dziecka..... ![]() Myslalam ze sobie odpoczne a tu mama przyjechala zobaczyc lozeczko i przywiozla mi cal siatke koperku..... musze teraz skroic i zamrozic co prawda sama ja prosilam o to ale nie wiedzialam ze az tak zaszaleje.............. pozatym wyciagnela mne ido lumpka i kupila wnuczkowi na Dzien Dziecka spoznine prezenty jak to nazwala hehe.... noi dopiero jestem po obiado-kolacji i czeka mnie krojenie............ zalamka
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-06-02 o 19:40 |
||||
|
|
|
#1156 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem, która z Was to powiedziała, ale po nieudanym związku dostaje się nagrodę - super faceta. i wiecie co ja tak mam (odpukac). dwa lata życia zmarnowane płaczem, krzykiem i obrzydzeniem, ale teraz to mam anioła.
codziennie przygotowuje mi sniadanie, obiad (nie muszę o to prosic), pomaga zmieniac mi pościel bo mamy gigantyczne łóżko, nadskakuje jak się da. teraz w czasie ciąży pomaga mi w sprzątaniu. jak się denerwuję, że jestem zbyt zmęczona by dalej coś sprzątac tego dnia, to mówi, że to nie koniec świata i żebym sobie odpuściła, robi zakupy. a jak idziemy na zakupy (typu ubrania, kosmetyki) to sam mi podsuwa różne rzeczy. tylko ja nie lubię zakupów i zazwyczaj robię zakupy jak już muszę. jako że nie pracuję i nie mam żadnych dochodów póki co, to miesięcznie robi mi przelew na moje konto (i nazywa to kieszonkowym ). normalnie jak los na loterii.ps. ma wolnego brata
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
DaKaro no różnica kolosalna
![]() Jak takie tanie to bym się nawet może skusiła na kilka sztuk ? Ela weź zerknij swym fachowym okiem już na to
|
#1158 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo jak wejdzie w nasze charakterki to będzie krzyk i zgrzytanie zębamiCytat:
|
||
|
|
|
#1159 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co, trzeba pamiętac o jednym: gdyby nie ci konkretni faceci, to byśmy nie miały naszych pociech albo z niecierpliwością nie oczekiwały na nie, a co za tym idzie pewnie byśmy się nie spotkały, czy zaprzyjaźniły (bo i takie więzy się pojawiły).
|
|
|
|
#1161 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i gratulacje dla Izy! A Ty się nie doszukuj tylko ciesz, że masz wyrozumiałą sjuszniczkę w domu, "tata daje mamie popalić, to ja dam popalic tacie! " Cytat:
|
||
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
agni82 no ja 'swojemu' to dziękować nie będę
A właściwie podziękuje...sprawą w sądzie
|
#1163 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1164 |
|
BAN stały
|
Meszsares
Nie nosiłam Jej na rękach.Tylko karmienie,odbicie albo i nie i łóżeczko.W tym sensie. Monia no właśnie takie odnoszę wrażenie-inkubator a teraz mleczarnia. I będę dbać o siebie bo inaczej wiem czym to się moze skończyć ![]() Nie dajmy się!!! Sweet no właśnie.Gorzej jeszcze jak to piwsko laduje na łóżku rozlane bo szanowny pan T. zaśnie z nim w ręku ![]() O matulu to ja chcę te pieluszki i wkłady na próbę.Ale jak to zrobić? Na ebayu nie umiem kupować ![]() Tak po becikowym bym małej sprawiła. Właśnie mi się trafił bo burzy T. i w porównaniu z Maksa ojcem to chodzący ideał. Dlatego wierzę,ze i Zmalowana znajdzie TAKIEGO. |
|
|
|
#1165 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak, my juz dostalismy, tez skladalismy w marcu. Cytat:
|
||
|
|
|
#1166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do niektórych rzeczy nawet nadają
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nerolka słońce nie smutaj sie mój R jest dobry i kochany ale co będzie jak sie Krystianek urodzi Youyou spóźnione sto lat |
|
|
|
|
#1168 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A Zmalowana ma Czesia i co jej zrobisz jak innego nie chce! |
||
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zmarnowałam w sumie 10 lat zycia :jeden 4 letni związek, drugi 6 letni ale teraz mam nagrodę ![]() ![]() ![]() mam kochanego mężusia który kilka razy na dzień nawet z pracy dzwoni i mówi że mnie kocha i tęskni. W domu jest w stanie zrobić wszystko i robi więc nie ma to jak pocierpieć ale dostać za to nagrodę ![]() ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

? Ja tutaj nie kupuję, bo chemia w czystej postaci, ale za tydzień w PL to już sobie nie będę żałować
. 

pod tym względem to i moj jest ok. bo odkurza, sprzata, we wszytskim mi pomaga.

a do karmienia?

Zakończone: 2