Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-02, 19:16   #1141
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

Jestem z powrotem. U mnie w końcu ładna pogoda, dlatego wyłaziłam się po mieście, obiadek ugotowałam i męża wyprawiłam na nockę.

youyou to i ja się dołączę do spóźnionych życzeń, wszystkiego naj.

Która załączyła zdjęcie z pięknymi, świeżymi truskawkami? Ja tutaj nie kupuję, bo chemia w czystej postaci, ale za tydzień w PL to już sobie nie będę żałować.

Nerolka nie dobrze, że z mężem się nie dogadujecie. Dziewczyny już dały dobre rady, ja tylko trzymam kciuki, żebyście szybko doszli do kompromisu, bo na kłótniach niestety cała rodzinka cierpi.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:19   #1142
Zmalowana
Zakorzenienie

youyou ja już znalazłam....Czesia

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:19   #1143
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
ja na mojego meza narzekac nie moge poki co to i upierze i ugotuje i sprzatnie i wszystko zrobi wiec nie moge narzekac. bardzo mi pomagal jak zaszlam w ciaze i ogolnie zawsze myje okna jak trzeba wiesza firanki
ja jeszcze nigdy nie wieszałam firanki pod tym względem to i moj jest ok. bo odkurza, sprzata, we wszytskim mi pomaga.

Ale to wędkarz i najchętniej dzień w dzień, siedział by na tych rybach, a ja chętnie bym spędziła z nim troche czasu. On mnie wyciąga nad rzeke, ze mi wezmie krzesełko, ale ja się tylko denerwuje, bo ja gaduła jestem, a on albo si e tak wgapia w te wedki, ze nic do niego nie dociera, albo mnie ucisza

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:23   #1144
nerola
BAN stały

Agadus otóż to.
Choć mój wie ile w domu sie trzeba narobić bo przerabialiśmy to niejednokrotnie.\
Mój nie pije poid sklepem,na imprezach z kolegami tylko w domu ale prosiłam bo |:raz-nie ma kasy a dwa śmierdzi mi to i przeszkadza.
Niby nie powinnam narzekać bo to dobry chłop.
Ale jak sie ma 4 dzieci,swoją chałupę,to nie mogę mu pokazać,ze radzę sobie ze wszystkim.Robiłam tak i ten doszedł do wniosku,ze nie jest mi potrzebny.
Czasem chcę udać taką słabiutką.Ale nie idzie mi to cholera

Scio i jeszcze arbuzy,pepsi i czereśnie

A nie wiem czy Wy chcecie wiedzieć czy nie,ale Wam powiem:

Izie w 14 dobie odpadł kikucik
Dziś ma 17 dni.
Ani razu nie miała smoka w buzi.
Jeszcze Jej nie nosiłam na rękach.
Nie bujałam.
Śpi w łóżeczku.
Nie dokarmiam i nie dopajam.
Nie słyszałam jak płacze.
Najadłąm się truskawek,czereśni z ogródka i popiłam pepsi-jak mi dobrze i radośnie!!!

Więcej grzechów nie pamiętam

Chyba się przejdę do pediatry bo coś mi tu nie gra z Nią.Położna twierdzi,ze OK.
Chłopcy też w sumie tacy byli .

DaKaro buziak!!!No,kłótnie to nic dobrego.Ale ja obecnie milczę.I to Go męczy hahah

Edytowane przez nerola
Czas edycji: 2011-06-02 o 19:26
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:24   #1145
youyou
Zakorzenienie

Co do tż to Was nie pocieszę ale po porodzie niestety może się pogorszyć
na moim wątku mamusiowym wiele z nas zaczęło mieć problemy z tż-tami, nawet Ci idealni na początku, przejmujący się, pomagający zmieniali się w nowej roli

Bo najpierw jest etap takiego ekscytujcego oczekiwania a potem przychodzi normalne życie, rutyna, problemy z powrotem do pracy, kasą, opieką nad dzieckiem itd i wiele par zaczyna mieć kryzys
My z tżtem też mieliśmy gorszy okres, ale chyba już zażegnany..

To chyba taki naturalny etap związku......
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:25   #1146
DaKaro
Zadomowienie

ela patrzyłam na te pieluszki wielorazowe na ebay'u. Tutaj jest link wychodzi o wiele taniej niż w Polsce: http://cgi.ebay.co.uk/Reusable-Minky...#ht_5413wt_905 Co prawda nie wiem jak z ich jakością, jeszcze nie zagłębiałam się tak bardzo w temat, ale chyba skusze się na kilka sztuk na spróbowanie.

Malwinka
Stary 2011-06-02, 19:25   #1147
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Moniczka co do liczby postów to nie liczy się ilość ale jakość
Dobrze powiedziane, a co!

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

A poszło mi o to,że:
jak pisałam tu,to tak jakoś bez odpowiedzi i doszłam do wniosku,ze po co chwilowo pisać,skoro Wy macie inne pytania,problemy bo ciazowe a ja poporodowe i nic w tym dziwnego ale jakoś tak odrzucona się poczułam.

Pożarłam się z T. .

Oj nerola, może Ty i nie masz już brzuszka, ale naprawdę lada chwila przejdziemy na Twoją stronę mocy i jeśli teraz czujesz się niekomfortowo, bo my w tematach około ciążowych wciąż jesteśmy a Ty już nie ,to już niedługo to się zmieni. A poza tym, moja droga, tak jak dziewczyny piszą, wiele z nas tu zielonych jak ogórki i Twoje mądre rady są jak najbardziej nam potrzebne więc proszę pisać i doradzać!!!!! A nie się chować po kątach!

Co do męża - należy mu się porządne lańsko za beznadziejne zachowanie i teksty!!! Faceci nigdy nie potrafią docenić jakie skarby mają obok siebie...

No i ja też jestem zdania, że jesteś idealną mamą dyżurującą! W końcu na porodówkę już Cię nikt i nic nie zaciągnie, więc spokojna głowa o docieralność na wątek info porodowych tylko ten nr telefonu jeszcze raz wstaw to sobie od razu wpiszę w fonie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Wiecie co jak dzisiaj takie zwierzenia to powiem Wam, że ciesze się, że jestem sama. Dotarło do mnie jak mocno by mnie Dawca unieszczęśliwiał. Pewne rzeczy ignorowałam bo myślałam że to przejdzie, ale doszło do tego że obrażał się nawet o to jak ubrałam się inaczej niż on chciał. Nie mówiąc o zazdrości gdzie zrobił mi nawet scenę na środku sklepu bo podobno ktoś na mnie spojrzał. Dobrze wyszło
Bo w życiu nigdy nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło ja sama wiele razy przekonałam się o tym w swoim życiu

Cytat:

Właśnie-dostałyście moze zwrot ze skarbówki?U mnie sobie z nas jajca robia-PIT złożyłam 15 marca.
No ja też do dziś nie dostałam tylko, że ja tam sporo naknociłam, korekty składałam, to może dlatego

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:27   #1148
Zmalowana
Zakorzenienie

Nerolka pewnie że interesuje przecież jesteśmy Ciociami Ty się Kobietko ciesz, że masz Aniołka w domu

DaKaro na ebayu po ile na polskie jedna wychodzi ? Tak z ciekawości

A do to PITa to ja składałam pod koniec marca i też do tej pory nie ma. Niby mają 3 miesiące.

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-06-02 o 19:28
Stary 2011-06-02, 19:28   #1149
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
ooo ania nie wiedziałam że mamy tu taką brafitterkę
ja już od dawna wybieram się do porządnego sklepu żeby mnie zmierzyli i dobrali właściwy rozmiar.
A napisz gdzie kupowałaś te biustonosze?? online?
i czy masz jakieś godne polecenia do karmienia??
(muszę sobie zakupić w ramach prezentu urodzinowego od tż więc moge zaszaleś )

Jak możesz szaleć to HotMilk są super, śliczne, takie kobiece Panache i kilka innych też mają fajne "karmniki" Próbuję coś na allegro wypatrzeć ale widzę tylko te bawełniane paskudy w rozmiarach np... 90b
kiedyś wrzucałam trochę linków z biustonoszami do karmienia, jakbyś chciała to Ci podeślę na pw żeby mnie ktoś nie zlinczował za powtarzanie sie

Kupuję sobie głównie on-line, bo w sklepach problem, choć i tak już trochę fajnych sklepów się pojawiło i np w krakowie jest już w czym wybierać
zerknij sobie tu: http://stanikowamapa.prv.pl/ i zobacz gdzie masz najbliższy sklep z brafittingiem

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:29   #1150
meszsares
Zadomowienie

Nerolko - chlopy ach te chlopy... ale czym by bez nich byl ten swiat..??
trzymam kciuki, zeby sytuacja sie wyprostowala, zebys Ty mogla poczuc sie lepiej
a naprawde jeszcze nie mialas Izy na rekach? nie rozumiem.. a do karmienia?
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:30   #1151
Zmalowana
Zakorzenienie

meszares chyba w sensie że jej nie "bujała" na rękach w celu uspokojenia bądź uśpienia :P

Stary 2011-06-02, 19:34   #1152
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co jak dzisiaj takie zwierzenia to powiem Wam, że ciesze się, że jestem sama. Dotarło do mnie jak mocno by mnie Dawca unieszczęśliwiał. Pewne rzeczy ignorowałam bo myślałam że to przejdzie, ale doszło do tego że obrażał się nawet o to jak ubrałam się inaczej niż on chciał. Nie mówiąc o zazdrości gdzie zrobił mi nawet scenę na środku sklepu bo podobno ktoś na mnie spojrzał. Dobrze wyszło
Ogromne brawa dla Ciebie: oklaski: to się nazywa właśnie siła kobiety! Najważniejsze, ze sie nie dołujesz tylko w porę zareagowałaś i stoisz twardo na nogach, bo co o by było za zycie z takim palantem.... a tak to będziesz miała przy sobie najlepszego faceta na swiecie i nie będzie Was unieszczęśliwiam jakiś imbecyl
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Ostatnio staram sie więcej stękać, i marudzić że mi ciężko i niewygodnie żeby jak najszybciej przeprowadzkę przefosować.

cały czas powtarzam że mogę urodzić nawet pod koniec czerwca więc czasu niewiele zostało i że chcę jeszcze tam się ogarnąć na nowym miejscu i nie popuszczę na pewno i 12 czerwca będę już "na nowym".

Faceta trzeba sposobem bo inaczej to zgłupieć można i nerwy stracić.
Dobreee ale tak trzymaj! trzeba czasem na swoim postawić, zwłaszcza dla dobra rodziny bo to nie tylko Twoje widzimisie.... to na dniach pakowanko:jup i:

Cytat:
No ANIOŁY NIE KOBIETY!!!!!

Macie rację,znów macie racje-tylko ja to wdrożyć w moje zycie?
I wiesz Iustyna?Zgadzam sie.
Święte słowa!
Tak to chyba dział-ja się wszystkim zajmę,to po co ona ma się wysilać?
Ale na razie milczę,choć mam na końcu języka i mogę niebawem wypluć-że od tego jest by nam byt zapewnic i na zarcie zarobić,skoro ja sprzątam,piorę,zajmuję się dziećmi.
Póki co nie chcę bo widzę jak i on się męczy,ze robota nie idzie wcale.

Właśnie-dostałyście moze zwrot ze skarbówki?U mnie sobie z nas jajca robia-PIT złożyłam 15 marca.

Ale Izka mi sie zesr**a na śpiąco teraz

I u mnie cały czas śpi-czy Ona czuje,ze mnie nie ma w domu?To już 3 sytuacja taka jak z T. ryczy.
Mi jeszcze ani razu

A ten jełop znów pije piwsko-zakamuflował sobie w samochodzie.
To i ja idę coś kupić bo tylko to na niego działa-kasa,nic więcej,żadne gadanie.

Trzymam kciuki za Wasze egzaminy,rozmowy,wizyty!! !
No i powoli kolejka może się ruszać
Albo tak za tydzień-dwa i rodzcie po kolei zaczynając od Marinki,Dziubka,Zmalowane j,Shirki........

Agulaaa ale ja nie potrafie oglądać TV i siedzieć w brudzie

Zmalowana lepiej samej z Filipkiem niż z z nieodpowiednim i nieodpowiedzialnym facetem i kłębkiem nerwów.
Ja jestem do usług-oczywiście nie wszystkich ale polecam sie hahah

Beatko tak,sposobem.
Mój o wielu rzeczach nie wie bo i po co?
Choćby dziś zaszalałam i kupiłam sitko do przesianie maki za 3,50 i 2 łyżeczki(nie wiem gdzie się podziały wszystkie komplety???) po 1 zł.I do teray mam to w torebce.
Choć z drugiej str. facet powinien wiedzieć co trzeba do domu kupić i ile kosztuje.
Ale my kobiety wolimy odpuścić sobie ich gadanie i nerwy.
Dokładnie, ciężko im zrozumieć że "co tanie to drogie" bo slabsze, szybciej się zużywa, trzeba więcej dawać np płyn do naczyń czy proszek... no ale bezmozgowa część naszego społeczeństwa widzi tylko ceny na półce, bo przecież myslenie boli bardziej od porodu o czego my baby wredne wymagamy...

Domyslam się że z tym zapuszczeniem domu siedzeniem przed tv to było do AgiGuernsey bo jak jej wypowiedź przeczytałam to pomyślalam sobie że znając Ciebie to bys tak nie potrafiła i prosze długo czekać nie musiałam

Izka placze u taty - w końcu babska solidarność zagości w domu! a tak na serio to najwidoczniej wyczuwa coś i czuje się przy nim nie pewnie... może T. boi się z nią obchodzić bo to dziewczynka, a dzieci to czują

No i popatrz kochana jak dzięki Tobie sie posypało narzekanie na facetów - każdej na sercu ulży po to mamy ten nasz mały sabat wiedź na forum żeby ponarzekać, poplotkować, pożalić się...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:35   #1153
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
DaKaro na ebayu po ile na polskie jedna wychodzi ? Tak z ciekawości .
Około 4,5 zł za pieluszkę! Trzeba by tylko dokupić wkłady - około 6 zł za jeden. Bardzo duża ta różnica, ciekawe czemu.

Malwinka
Stary 2011-06-02, 19:35   #1154
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

No właśnie...niestety. Jak to mówią, "mężczyzna rozwija się do 3 roku życia, potem już tylko rośnie... "
[/QUOTE]
świeta prawda

nerolka - sloneczko nie smutaj sie, ja dokładnie ciebie rozumiem. myślę że i kłopoty, i baby blues, i inność gatunku męskiego wprowadza cię w taki nastrój wisielczy. zadbaj o siebie - jak nie ty to kto inny ma to zrobic? jak chcesz mopa to sobie kup i już! przecież to twój prezent mial byc, a nie znowu chemia, opony... ja wiem - mi samej czasem ciezko ale trzeba dla wlasnej psychicznej rownowagi. ja sznurków nie trawie wiec tym bardziej rozumiem. i tez czasem sie czulam jak mleczarnia/sprzataczka/inkubator, tym bardziej jak maz mowi "uwazaj bo sie dziecku cos stanie" a ja to kurcze co niby, z gumy i mnie nie boli?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:36   #1155
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a co do piersi to dziewczyny dbajcie o nie teraz bo po porodzie jak bezie nawał pokarmu na 2 -3 dobę to od razu robia się rozstępy tak jak na brzuchu zazwyczaj robia sie rozstępy w ostatnich tygodniach oczywiście jak ktos ma tendencje bo np. moja mama to jest chyba jakaś inna bo ani jednego rozstępu nie ma a 2 urodziła ani cellulitu nie ma za to ja mam cellulit
naprawde pod koniec ciazy .................. ja jestem w 28 tc i tak sie cieszylam ze mi nic nie wyskoczylo... czyli co ma sie dalej bac................

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
brunetka 2000 w lublinie maja budowac ikeę
no niech buduja.....bo ja nie ma zamiaru do wawy jezdzic po zakupy

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a ja długo pracowałam, żeby z 85C dojśc do pięknego rozmiaru 75b. i dupa teraz bo juz mam 90D
to ja moge sie zamienic na moje male 85 b

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
jestem tego zdania ze moze wybierzmy jedna osobe albo niech zglosi sie jakas chetna ja nie mam do zadnej z was nr
b.dobry pomysl
nerolka sie zglosila ja akceptuje

Cytat:
Agadus otóż to.
Choć mój wie ile w domu sie trzeba narobić bo przerabialiśmy to niejednokrotnie.\
Mój nie pije poid sklepem,na imprezach z kolegami tylko w domu ale prosiłam bo |:raz-nie ma kasy a dwa śmierdzi mi to i przeszkadza.
Niby nie powinnam narzekać bo to dobry chłop.
Ale jak sie ma 4 dzieci,swoją chałupę,to nie mogę mu pokazać,ze radzę sobie ze wszystkim.Robiłam tak i ten doszedł do wniosku,ze nie jest mi potrzebny.
Czasem chcę udać taką słabiutką.Ale nie idzie mi to cholera

Dziś ma 17 dni.
Nie bujałam.
Śpi w łóżeczku.
Najadłąm się truskawek,czereśni z ogródka i popiłam pepsi-jak mi dobrze i radośnie!!!
skad ja to znam.... Facet i Piwo to moj odwieczny wrog
oddzielnie sa wspaniali ale razem tworza toksyczna mieszanke

Tylko pozazdroscic Ci takiego dziecka.....

Myslalam ze sobie odpoczne
a tu mama przyjechala zobaczyc lozeczko
i przywiozla mi cal siatke koperku.....
musze teraz skroic i zamrozic
co prawda sama ja prosilam o to ale nie wiedzialam ze az tak zaszaleje..............
pozatym wyciagnela mne ido lumpka
i kupila wnuczkowi na Dzien Dziecka
spoznine prezenty jak to nazwala hehe....
noi dopiero jestem po obiado-kolacji
i czeka mnie krojenie............ zalamka

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-06-02 o 19:40
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:39   #1156
agni82
Zadomowienie

Nie wiem, która z Was to powiedziała, ale po nieudanym związku dostaje się nagrodę - super faceta. i wiecie co ja tak mam (odpukac). dwa lata życia zmarnowane płaczem, krzykiem i obrzydzeniem, ale teraz to mam anioła.

codziennie przygotowuje mi sniadanie, obiad (nie muszę o to prosic), pomaga zmieniac mi pościel bo mamy gigantyczne łóżko, nadskakuje jak się da. teraz w czasie ciąży pomaga mi w sprzątaniu. jak się denerwuję, że jestem zbyt zmęczona by dalej coś sprzątac tego dnia, to mówi, że to nie koniec świata i żebym sobie odpuściła, robi zakupy. a jak idziemy na zakupy (typu ubrania, kosmetyki) to sam mi podsuwa różne rzeczy. tylko ja nie lubię zakupów i zazwyczaj robię zakupy jak już muszę. jako że nie pracuję i nie mam żadnych dochodów póki co, to miesięcznie robi mi przelew na moje konto (i nazywa to kieszonkowym). normalnie jak los na loterii.

ps. ma wolnego brata
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:39   #1157
Zmalowana
Zakorzenienie

DaKaro no różnica kolosalna Jak takie tanie to bym się nawet może skusiła na kilka sztuk ? Ela weź zerknij swym fachowym okiem już na to

Stary 2011-06-02, 19:40   #1158
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Dziś ma 17 dni.
Nie bujałam.
Śpi w łóżeczku.
Boże! Jak ja ci zazdroszczę takiego dziecka!!!! Jeszcze nie wiem, jaka będzie nasza mała, ale i tak Ci zazdroszczę bo jak wejdzie w nasze charakterki to będzie krzyk i zgrzytanie zębami

Cytat:
na moim wątku mamusiowym wiele z nas zaczęło mieć problemy z tż-tami, nawet Ci idealni na początku, przejmujący się, pomagający zmieniali się w nowej roli

Bo najpierw jest etap takiego ekscytujcego oczekiwania a potem przychodzi normalne życie, rutyna, problemy z powrotem do pracy, kasą, opieką nad dzieckiem itd i wiele par zaczyna mieć kryzys

Racja. Sama mam kilka koleżanek - mamuś, które miały super facetów, a jednak kryzys po porodzie w związku ich nie ominął. Co by nie powiedzieć, dziecko to dużo rewolucja - jak przychodzą nieprzespane noce, zmęczenie, monotonia to i szybko o nerwy z jednej i drugiej strony, ale myślę, że jak to się przejdzie, to związku już nic nie zburzy...

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-06-02, 19:44   #1159
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Youyou i znów święta racja a ja mam 2 latka,to chyba 2 najmłodszy bo jeszcze Zanka i Bartessa,Blondynka mają maluszki w podobnym wieku.
moja cora wlasnie skonczyla 20miechow, to chyba najmlodsza po Filipku..
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:45   #1160
agni82
Zadomowienie

wiecie co, trzeba pamiętac o jednym: gdyby nie ci konkretni faceci, to byśmy nie miały naszych pociech albo z niecierpliwością nie oczekiwały na nie, a co za tym idzie pewnie byśmy się nie spotkały, czy zaprzyjaźniły (bo i takie więzy się pojawiły).
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:45   #1161
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

A nie wiem czy Wy chcecie wiedzieć czy nie,ale Wam powiem:

Dziś ma 17 dni.
Nie bujałam.
Śpi w łóżeczku.

Więcej grzechów nie pamiętam

Chyba się przejdę do pediatry bo coś mi tu nie gra z Nią.Położna twierdzi,ze OK.
Chłopcy też w sumie tacy byli .

DaKaro buziak!!!No,kłótnie to nic dobrego.Ale ja obecnie milczę.I to Go męczy hahah
Mamuśka to Ty mi powiedz, bo ja już zgłupłam totalnie... czym pielęgnowałaś pępek? nie wiem czemu ale tego najbardziej się boję, własnie tego pępka !

No i gratulacje dla Izy! A Ty się nie doszukuj tylko ciesz, że masz wyrozumiałą sjuszniczkę w domu, "tata daje mamie popalić, to ja dam popalic tacie! "

Cytat:

Święta racja..... wydaje mi sie że to się pojawia w każdym związku.... chociażby jak było pięknie, to w końcu zmęczenie, zmiana sytuacji, stres dadzą popalić.... i jakoś trzeba będzie odreagować.... też się powoli na to przygotowuje..... facet może być wspaniałym mężem, ale pogubi się w roli ojca, nie dając tego oczywiście po sobie poznać - durne ego..... i robią się problemy.... a zmęczona kobity nie będzie fochów faceta znosić bo skąd ma mieć na to siłe.... i koło się nakręca

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-02, 19:47   #1162
Zmalowana
Zakorzenienie

agni82 no ja 'swojemu' to dziękować nie będę A właściwie podziękuje...sprawą w sądzie

Stary 2011-06-02, 19:50   #1163
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem. U mnie w końcu ładna pogoda, dlatego wyłaziłam się po mieście, obiadek ugotowałam i męża wyprawiłam na nockę.

youyou to i ja się dołączę do spóźnionych życzeń, wszystkiego naj.

Która załączyła zdjęcie z pięknymi, świeżymi truskawkami? Ja tutaj nie kupuję, bo chemia w czystej postaci, ale za tydzień w PL to już sobie nie będę żałować.

Nerolka nie dobrze, że z mężem się nie dogadujecie. Dziewczyny już dały dobre rady, ja tylko trzymam kciuki, żebyście szybko doszli do kompromisu, bo na kłótniach niestety cała rodzinka cierpi.
ja ale nie bij

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:52   #1164
nerola
BAN stały

Meszsares
Nie nosiłam Jej na rękach.Tylko karmienie,odbicie albo i nie i łóżeczko.W tym sensie.

Monia no właśnie takie odnoszę wrażenie-inkubator a teraz mleczarnia.
I będę dbać o siebie bo inaczej wiem czym to się moze skończyć
Nie dajmy się!!!

Sweet no właśnie.Gorzej jeszcze jak to piwsko laduje na łóżku rozlane bo szanowny pan T. zaśnie z nim w ręku

O matulu to ja chcę te pieluszki i wkłady na próbę.Ale jak to zrobić?
Na ebayu nie umiem kupować
Tak po becikowym bym małej sprawiła.

Właśnie mi się trafił bo burzy T. i w porównaniu z Maksa ojcem to chodzący ideał.
Dlatego wierzę,ze i Zmalowana znajdzie TAKIEGO.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:52   #1165
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Tak, my juz dostalismy, tez skladalismy w marcu.

Cytat:
Dziś ma 17 dni.
Nie bujałam.
Śpi w łóżeczku.
Tylko pogratulowac takiego cukiereczka! A nie martwic sie, ze cos nie tak.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:53   #1166
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co, trzeba pamiętac o jednym: gdyby nie ci konkretni faceci, to byśmy nie miały naszych pociech albo z niecierpliwością nie oczekiwały na nie, a co za tym idzie pewnie byśmy się nie spotkały, czy zaprzyjaźniły (bo i takie więzy się pojawiły).
Fakt.... czasem się przydają i do niektórych rzeczy nawet nadają

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-02, 19:54   #1167
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
i tu masz rację czasem faktycznie lepiej być samej i zakończyć związek który nie ma szans na przyszłość, nie można non stop ustępować i się "podkładać" dla spokoju i uniknięcia awantury. Zawsze jest ciężko podjąc taką decyzję ale jak nie ma szans na dogadanie się to do widzenia, niestety.
Na pocieszenie powiem, że w większości przypadków kolejny partner to nagroda za wcześniejsze męki a Ty kochana taka młoda to tym bardziej znajdziesz kogoś kogo wato pokochać
Zmalowana Dziubek ma racje a z tym następnym partnerem to prawda ja jestem tego najlepszym przykładem tak więc słuchaj troszke starszych koleżanek trzymam kciuki za Ciebie
Nerolka słońce nie smutaj sie a z facetami to jest tak że z nimi źle ale bez nich jeszcze gorzej mój R jest dobry i kochany ale co będzie jak sie Krystianek urodzi
Youyou spóźnione sto lat
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-02, 19:56   #1168
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
agni82 no ja 'swojemu' to dziękować nie będę A właściwie podziękuje...sprawą w sądzie
I tak to możesz mu dziękować!!!!!!

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mamuśka to Ty mi powiedz, bo ja już zgłupłam totalnie... czym pielęgnowałaś pępek? nie wiem czemu ale tego najbardziej się boję, własnie tego pępka !
O własnie miałam zapytac o to samo, bo sprawa pepka mnie nurtuje. Bo niby sie mowi, żeby smarowac spirytusem, czy tym octeniseptem ( co raz popularniejszy w szpitalach) a jak zapytałam mojej przyjaciolki, ktora ma 3 miesiecznego synka o ten pepek to powiedziala, że jak przestala czymkolwiek smarować to wtedy on dopiero odpadł

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-06-02, 19:56   #1169
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Toś się szarpnęła na gest uznania dobrze mu tak
Cytat:

Sweet no właśnie.Gorzej jeszcze jak to piwsko laduje na łóżku rozlane bo szanowny pan T. zaśnie z nim w ręku

Właśnie mi się trafił bo burzy T. i w porównaniu z Maksa ojcem to chodzący ideał.
Dlatego wierzę,ze i Zmalowana znajdzie TAKIEGO.
Za to piwo to chyba bym jajca przy samej dupie tepym nożem cięła

A Zmalowana ma Czesia i co jej zrobisz jak innego nie chce!

Czas na zmiany !
Stary 2011-06-02, 19:59   #1170
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, która z Was to powiedziała, ale po nieudanym związku dostaje się nagrodę - super faceta. i wiecie co ja tak mam (odpukac). dwa lata życia zmarnowane płaczem, krzykiem i obrzydzeniem, ale teraz to mam anioła.

codziennie przygotowuje mi sniadanie, obiad (nie muszę o to prosic), pomaga zmieniac mi pościel bo mamy gigantyczne łóżko, nadskakuje jak się da. teraz w czasie ciąży pomaga mi w sprzątaniu. jak się denerwuję, że jestem zbyt zmęczona by dalej coś sprzątac tego dnia, to mówi, że to nie koniec świata i żebym sobie odpuściła, robi zakupy. a jak idziemy na zakupy (typu ubrania, kosmetyki) to sam mi podsuwa różne rzeczy. tylko ja nie lubię zakupów i zazwyczaj robię zakupy jak już muszę. jako że nie pracuję i nie mam żadnych dochodów póki co, to miesięcznie robi mi przelew na moje konto (i nazywa to kieszonkowym). normalnie jak los na loterii.

ps. ma wolnego brata
ja pisałam bo znam to z autopsji tak jak Ty
ja zmarnowałam w sumie 10 lat zycia :jeden 4 letni związek, drugi 6 letni ale teraz mam nagrodę
mam kochanego mężusia który kilka razy na dzień nawet z pracy dzwoni i mówi że mnie kocha i tęskni. W domu jest w stanie zrobić wszystko i robi więc nie ma to jak pocierpieć ale dostać za to nagrodę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości