|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł na nowy wątek podoba Wam się najbardziej? | |||
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z wyprawkami. |
|
18 | 29,51% |
| Wiosna minęła, lato przed nami, jesienne mamuśki szaleją z zakupami. |
|
13 | 21,31% |
| Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. |
|
6 | 9,84% |
| Mija czerwiec, czas szybko leci, mamusie czekają na swoje dzieci. |
|
6 | 9,84% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą maluszki. |
|
1 | 1,64% |
| Idzie lato, rosną brzuszki, jesienią wyskoczą z nich maluszki. |
|
6 | 9,84% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziecie z nami. |
|
0 | 0% |
| Brzuszki rosną, płeć już znamy, jesienią będziemy mamami. |
|
11 | 18,03% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
gratulacje kochana i wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia ![]() Cytat:
maz juz wczoraj zaczał a jak chciałam łazienke robic to mi nie pozwolił powiedział ze on to zrobi jutro![]() przez prae dni brzuch mi tak mocno twardniał i teraz musze sie oszczedzac i nic mi maz nie pozwala
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maj się kończy, czerwiec idzie, kopią nas już nasze dzidzie - mamy IX/X 2011
Cytat:
![]() gratulacje Pani R.! |
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry dziewczyny, ja tylko na chwile bo za niedlugo zmykam na wizyte u gin zeby zobaczyc swojego okruszka
![]() Cotka wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Aga cieszę się ze jestes juz uspokojona z ta szyjka, teraz mozesz normalnie na lajcie jechac na wejkejszyn ![]() Archinta siostrzyczko moja wizażowa-buziaki i milego dzionka Miss ja mam 23 tydz a 9 kg na plusie (chociaz ostatnio sie ważyłam na innej wadze i teoretycznie mogal byc różnica 2 kg bo podobno zepsuta, no mam nadz ), dzisiaj sie znowu zważe jak bede u gin i ciekawe ile mi tak tego sadelka przybralo
|
|
#2014 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO KOCHANA!! Dużo zdrowia dla was i dla waszego maluszka. O nic się nie martw - wszystko będzie cudownie. Na początku może być mały szok jak zamieszkacie razem ale to mija... a nie ma to jak kochany człowiek u boku!! P.S. I nie odpowiadaj tym zbokom na pytania o noc poślubną... dranie jedne
Edytowane przez KarlaM Czas edycji: 2011-06-03 o 10:03 |
||
|
|
|
#2015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu się zważyłam to w ciągu jednego dnia miałam różnicę 1 kg...
|
|
#2016 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziekuje Wam za pomoc.....juz mi lepiej.Dzwonilam wczoraj do ginki i polecila mi tabletki i scisla diete.....Zastanawiam sie czy dostane tutaj ten lek Nifuroksazyd....Tymczasem lece do pracy....to juz ostatni dzien....
|
|
|
|
#2017 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą nie wiem jakie Wy macie L4, ale ja dostaję z kodem 2 czyli PACJENT MOŻE CHODZIć, więc tak naprawdę nie mogą mi zabronić wyjazdu na świeże powietrze w weekend, przecież to dla mojego i dziecka zdrowia. Leżeć plackiem w domu to muszą tylko te dziewczyny, które faktycznie mają takie zalecenie od lekarza no i wtedy na pewno dostały L4 z kodem 1- PACJENT MUSI LEŻEć.
|
|
#2018 | ||
|
Zakorzenienie
|
Doberek
1/3 sprzątania mam za sobą, należy mi się chwila przerwy![]() Cytat:
Cytat:
Ja miałam tylko jednodniowe zatrucie więc się obyło bez leków, ale pomogła kola z bananem Nieciekawie miałaśTeż mam z kodem 2 Żadna z nas kontroli nie miała i oby tak zostało
|
||
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chłodny wietrzyk gdzieś tam wieje i da się znieść. Na mnie to usypiająco działa
|
|
|
|
|
#2021 |
|
Zadomowienie
|
cotynato gratulacje =)))
Ja byłam wczoraj w urzędzie i ślub będę mieć 13 sierpnia |
|
|
|
#2022 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
ale sobie poleniuchowałam wstałam o 10tej Cytat:
i jeszcze egzamin na pewno będzie do przodu, a wtedy to już możesz się relaksować i delektować ciążą![]() Cytat:
![]() miss.hot pokaż sukienkę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2023 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY
a co tutaj tak cichutko? ja jeszcze pracowo ale za parę godzinek weekend hurrraaa
|
|
|
|
#2024 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
a ja mam wpisane na ostatnim L4 kod nr 1 - czyli leżeć... ale co tam przecież nie muszę leżeć w domuLula - daj znać jak ma się Twój okruszek po wizycie Cytat:
to się nazywa po prostu ŻYCIE |
||
|
|
|
#2025 |
|
Zakorzenienie
|
kochane juz tyle razy pisałyśmy o L4 ze szok, w ciaży bardzo zadko kontrolują a jak kontrolują to zazwyczaj wysyłają pismo
ogólnie ja na biezaco jestem w temacie i babka (znajoma ) z Zus-u powiedziała ze jesli sa kontrole to zazwyczaj na prośbe pracodawcy-ale to zazwyczaj w przypadkach gdzie ktos idzie na lewe zwolnienie bo nei chce mu sie pracowac, jesli chodzi o L4 gdzie jest lezeć to tez niekoniecznie musicie lezec w domu wiec spokojnie wszystko w razie czego da sie wyjasnić i zrobić tak aby było dobrze
|
|
|
|
#2026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2027 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2028 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie tez słoneczko wyszło to chyba skorzystam z wolnosci i zalegnę na tarasie
![]() a co na obiadek robicie? ja mam fileta z dorsza i chyba usmaże w panierce i zjemy z ziemniaczkiem i jakaś surówkę do tego obmyślę ![]() a na jutro mam w planie sałatkę gyrosową. ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Dzasta super, że macie juz datę slubu szybko zleci 2 miesiące
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dziś obiadu nie mam , chyba ze coś wymyśle
![]() ale będę kończyła dziś robienie bigosu, wczoraj juz podgotowałam sobie kapuche bop ona sie troche musi gotowac a dzis wrzucę kiełbachę i mięsko plus koncentrat i będzie cacy
|
|
|
|
#2030 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie coś odkryłam, jutro zaczynam 6 miesiąc =) jestem szczęśliwa z tego powodu =)))
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Ja ostatnio nie mam ochoty robić nic do jedzenia. Żywię się kupnym jedzeniem albo jedzonkiem od mamy =))) |
|
|
|
#2031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana jesteś |
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2033 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2034 | ||||
|
Zadomowienie
|
Hallo
Piję kawkę i Was nadrabiam (znowu usłyszałam, że będę miała czarne wody płodowe , ale jednak zaryzykuję )![]() Cytat:
![]() Witaj , ponownie![]() Cytat:
![]() . Twoją relację czytałam z zapartym tchem. Może jednak będzie BeniaCytat:
![]() . Chyba, że już jesteś pogodzona a może nawet zadowolona, to odwołuję![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#2035 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu - masz racje, gdyby co bedziemy się martwić potem
Siostra - widzę Cię i tęskniulam za Tobą!---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- natka - a czemu tak teoretycznie?? <ten 7 miesc>
|
|
|
|
#2036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jaki ten sos? Zainteresowałaś mnie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- czarne wody płodowe agnyska wczoraj byłam u mojej pani endokrynolog i mówiła, że ona w pierwszej ciąży czuła chłopca, na usg była dziewczynka,a wyszedł jednak chłopak opowiadała też o pacjentce, która miała mieć Jasia, a jest Kasia, więc u Ciebie też Benek może nie miec siusiaka, chyba będziesz mieć niespodziankę![]() aha jeszcze się dowiedziałam, że jak sie karmi to również powinno się zażywać jod, coby dziecku do przekazywać, w meiszankach modyfikowanych jest on już zawarty |
||
|
|
|
#2037 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkie ciuszki typowo chłopięce (poza jednym pajacem w maleńkie różowe gwiazdeczki ), no i nasze nastawienie... Nawet nie chcę myśleć o zaskoczeniu, jakie mogłoby nas spotkać na porodówce![]() Aiszko Cytat:
Cytat:
).Cotka, powiedz lekarzowi o puchnięciu Gerda, śliczne te sukienusie Cytat:
Wapno jak najbardziej można pić nawet 3x dziennie po 2 tabletki (tylko takie najprostsze, bez udziwnień i dodatków, np.: z Polfy), zwłaszcza, że miałaś kurcz, który może świadczyć min.: o niedoborach wapnia (magnezu, i/lub potasu też )
|
||||
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś robię szparagi w cieście francuskim z sosem beszamelowym i serem żółtym
|
#2039 |
|
Wtajemniczenie
|
Agus dzięki
![]() Bardzo się cieszę z tego że poszłaś do innego gina i że szyja się nie skracaWróciłam od teściów ale K. cały czas jest przeziębiony a ząbkowanie dodatkowo pogarsza to smarkanie. Ale pediatra mówi że oskrzela i pluca czyste i możemy siedzieć na dworze więc głownie to robimy Agnyska ale jaja z tym siusiakowym zamieszaniem ![]() Lec do innego gina bo ja nawet zastanawiam się co tam siedzi, Ty chyba musisz wariowac co? I nie wiem czy teraz trzymac kciuki za Benka czy Wandę?Coteczko moja kochana wszystkiego naj na nowej drodze życia O ile dobrze pamiętam chciałas obrączke z diamencikiem, no to masz zamiennik Bardzo ładnie się komponuje![]() a ja dostałam rano od małza cudowny prezent - dwa bilety na mecz siatkówki na ligę światową ![]() A mały na dzialke na wies z dziadkami zebym się nie martwila o niego ) ale malż powiedzial ze w ciazy to raczej wolal postawić na mecz siatkowki bo przynajmniej w kraju A prezent wniósł Konradek i jeszcze dostałam mnóstwo buziaczków od niego a po południu i jutro małż nas bierze nad jeziorko. No po prostu bajka - wreszcie nie te cztery ściany |
|
|
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
lausanne - już są 3 pary sióstr na wizażu u nas
rodzina się powiększa ![]() prezent pierwsza klasa Dobrze, że u mego zięcia czyściutkie płuca - niech się chłopak dotlenia na dworze, tym bardziej, że taka ładna pogoda. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

), dzisiaj sie znowu zważe jak bede u gin i ciekawe ile mi tak tego sadelka przybralo

Do zjedzenia spróbuj może sucharki, albo wasse?

).