|
|
#1951 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prokrastynacja - czyli zgubne odkładanie na później...
Hej. QueenBlair
I piękny podpis. W sam raz na jęczenie Nebuli: "People dont tell you who you are, you tell them !" Problem widzę w tym, że Ty Nebula sama jestes ślepa na to kim naprawdę jesteś. Cytat:
hej divona trzymam kciuki ![]() Cytat:
Chciałam mieć szczura, ale boję się, ze nie wiem za dużo o ich psychice, nie wiem tyle ile o psach. Dlatego czułabym się strasznie niepewnie na tym gruncie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja sobie mogę... nic nie mogę, bo teraz chodzi o badania, a to zależy od mojego promotora, i wygląda na to, że kolejny tydzień mam z głowy, bo on nie ma czasu. Owszem, teoretycznie moge siedzieć i pisać sobie, to też wolę pisać (ze sporym prawdopodobieństwem, że będę odkładać, będę niechętna, będzie mnie odpychać, będę zmęczona) niż rozmyślać ile może mi to zająć, rozplanować całość z podziałem na godziny, a potem olać cały ten doskonały plan, jak zawsze.... Cytat:
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-06-06 o 11:18 |
||||||
|
|
|
#1952 |
|
tree hugger
|
Raport z wczoraj:
+ zmywanie + posprzątać pokój + zrobić zakupy + zadzwonić do Mamy + nauczyć się kolejnych 2 wykładów na czwartkowy egzamin + 15 minut - francuski - poświęcić godzinę na esej + poświęcić 2 godziny na projekt z ruralistyki + poświęcić 2 godziny na projekt z rekreacji - poświęcić 2 godziny na projekt z wnętrz - przeżyć plus nieplanowane: + odpisać na maile + zadbać o włosy Plan na dziś:
|
#1953 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1954 |
|
tree hugger
|
Atka87, gratulacje!
|
#1955 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() Dziś: * przeżyć na uczelni * załatwić sprawę z promotorką * mycie szafek * spakować rzeczy * prasowanie (jak będę miała jeszcze siłę po całym dniu) |
|
|
|
#1956 |
|
Rozeznanie
|
Atka87 gratulacje
W niedzielę i wczoraj popołudniu byłam w dodatkowej pracy i całkiem sporo zrobiłam Na dziś: skończyć k**** dział! drugie 10 min hulahopa po drodze do drugiej pracy kupić sobie wodę wieczorem nastawić pranie i rozwiesić (dobrze, że to tylko jeden śpiwór) odkurzyć uświadomić męża, że jutro go czeka mycie łazienki (wieczorem przychodzą goście) głowa do smarowania |
|
|
|
#1957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mozecie wierzyc lub nie, ale przeszlam na diete. stwierdzilam, ze raz sie zyje i trudno. najwyzej padne z przemeczenia albo z niej zrezygnuje. Zapewne slyszaleyscie - o diecie Dukana. wiec, poki co zywie sie samymi bialkami. ciezko cos powiedziec po jednym dniu, ale poki co czuje sie niezle. Poza tym co do kwestii oltazowych - mozliwe, ze macie racje. zreszta juz chyba o tym mowilam, ze potrzebuje czegos pewnego, jakiejs rzeczy, ktorej bede mogla sie uczepic i funkcjonowac tutaj myslac o niej. Obecnie nic nie jest pewne i walcze o wszystko :/ Jak ta praca byla chociaz stabilna, to mialam minimalny wewnetrzny spokoj, ze jak do mnie przyjedzie to i tak bedziemy razem. niestety slepa jestem i probuje sobie te oczy otworzyc. Ale musze zrobic to sama, a nie liczac, ze od nadmiaru komplementow to zrozumiem. Nie robie teraz zadnych list bo nie mam pojecia jak beda wygladac moje dni, ale wspieram was i gratumuje tym, ktorym sie udaje osiagnac >90% 'zrobione' Pozdrawiam cieplutko z mzacego Rouen Asia Ps. Wczoraj zginal jeden z najwybitniejszych polskich architektow. szkoda Co zabawne, znow zabrala pogoda i samolot...jakas plaga normalnie.
|
|
|
|
|
#1958 |
|
Rozeznanie
|
Fioleciasto, chyba mnie za wczesnie pochwalilas...
Wczorajszy dzien kompletnie do d*&py. ![]() )
|
|
|
|
#1959 |
|
Rozeznanie
|
Na dzis:
![]() Edytowane przez Addicted to love Czas edycji: 2011-06-07 o 22:29 |
|
|
|
#1960 |
|
tree hugger
|
Raport z wczoraj:
+/- nauczyć się kolejnych 2 wykładów na czwartkowy egzamin (1/2) + 15 minut - francuski + zajrzeć do projektu z instalacji - dokończyć esej - przeczytać tekst prezentacji i poprawić ewentualne błędy plus nieplanowane: + sprawdzić termin oddania ksiażek i ew. przedłużyć + zadbać o stopy + wyspać się Plan na dziś:
|
#1961 |
|
Raczkowanie
|
Plan na dziś:
Plan na jutro: Co sądzicie o umawianiu się na spotkania z chłopakami poznanymi przez interent?
|
|
|
|
#1962 |
|
Rozeznanie
|
Dzisiejszy dzien do tej pory jest calkiem udany
zobaczymy czy wyrobie sie ze wszystkim.Fairytale moge wiedziec z jakiej ksiazki uczysz sie idiomow? bo tez czegos poszukuje a co do spotykania sie z chlopakami z internetu to raz sie spotkalam. milo wspominam
|
|
|
|
#1963 |
|
Raczkowanie
|
Na dziś dwie rzeczy: gramatyka i literatura. Luuuudzieeeeee, jak mi się nie chceeeeeeeee!!!!!!!!!!!! ;(
|
|
|
|
#1964 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, mam pytanie - bo zdaje mi się, że kilka w Was ćwiczy na twisterze. Chciałam sobie kupić to cudo, ale weszłam na allegro i jest bardzo duża rozpiętość cenowa (od 12zł do 60zł) i zastanawiam się czy te bardzo tanie są bardzo bublowate?
Za ile można to kupić w stacjonarnym sklepie?---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
Jeden z nich to mój były - dość udany 3 letni związek Reszta raczej kumple, nadal się kontaktujemy - spotkania mile wspominam Plus dwóch fotografów amatorów i umawianie się na sesje zdjęciowe - też super sprawa
|
|
#1965 |
|
Rozeznanie
|
Na dzis:
![]() Jupiii udalo mi sie 100% Lista na jutro : Edytowane przez Addicted to love Czas edycji: 2011-06-08 o 20:18 |
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pomożecie wygrać mojej znajomej a przy okazji może i mi
|
|
|
|
|
#1967 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
-posprawdzać pojedyncze pisma, czy są już w aktach -zabrać się za kolejny dział i nie przesadzać z perfekcjonizmem, jeśli coś nie jest wymagane, to tego nie robić, bo tracę tylko czas (np. usuwać zszywki z papierów, które w przyszłym roku pójdą na makulaturę )-20 min. hula hop -pójść do drugiej pracy - skończyć rekrutację i porozdzielać organizację -wrócić do domu akurat na film ze znajomymi -mycie, smarowanie głowy Mam nadzieję, że do wieczora przestanie padać, bo już mnie raz dziś zmoczyło na rowerze
Edytowane przez ziazik Czas edycji: 2011-06-08 o 13:39 |
|
|
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Wstałam późno, bo przed 10, nic prawie nie zrobiłam od tamtego czasu... Rozflaczenie totalne a lista czeka na wykonanie...
|
|
|
|
#1969 |
|
Zakorzenienie
|
Nie będzie planu, ale dzień nie spełza na niczym. Mimo osłabienia coś tam udaje mi sie ruszyć. Wczoraj wstawiłam pranie, zmyłam część naczyń, ugotowałam obiad. Dziś byłam na korepetycjach (może dlatego mam wrażenie, że jest już popołudnie!!!! Wczoraj tak samo, bo jechałam z dzieckiem do lekarza, wracam, pokrzątałyśmy się trochę, myślałam, ze juz około 16 a tu dopiero 12 była!!!) Wpłaciłam tez za przedszkole. Zapisałam się nawet do fryzjera. Nie planuje dalej, bo nie chce potem na siebie kląć...
Do sklikania później.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) |
|
|
|
#1970 |
|
tree hugger
|
Raport z wczoraj:
+ kupić płyty CD i kawę + wypłacić pieniądze na wydruki + nauczyć się ostatnich 2 wykładów na czwartkowy egzamin + 15 minut - francuski +/- dokończyć wizualizację projektu z wnętrz - dokończeniem bym tego nie nazwała, ale jest sporo do przodu - zrobić kilka renderów - ja chciałam, mój komputer niestety nie :/ + sprawdzić dokładny temat pracy semestralnej z urbanistyki plus nieplanowane: + film Plan na dziś:
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2011-06-08 o 13:40 |
|
|
|
#1971 |
|
Rozeznanie
|
Lista na dzisiaj:
-phrasal verbs (4 rozdziały) -collocations (3 rozdziały) -3 rozdziały do przeczytania z finansów I tyle... Dzisiaj odniosłam jakże wielki sukces czyli zadzwoniłam do szkoły z zapytaniem, co z moim egzaminem z finansów. I okazało się,że 12 dniowe odkładanie tego telefonu było totalną głupotą...Mam przyjść i go napisać.I już... Takie proste,a kiedy czekałam na połączenie to myślałam,że zwymiotuję z nerwów... Dlatego czasem za dużo myślenia nie robi człowiekowi dobrze. Pod koniec czerwca wyniki z matury. Póżniej rekrutacja. I z jednej strony fajnie bo wreszcie będę mieć jasną sytuację. Z drugiej strony nerwy będą. Ale chcę iść do przodu bo każdy mały krok dodaje mi poczucie władzy nad własnym życiem. Wczoraj oglądałam w internecie plecaki JanSportu i chyba czas sobie takowy sprawić. Kiedy chodziłam do podstawówki rodzice mi takowy zakupili i wytrzymał, aż do ukończenia liceum, wyobrażacie sobie? Mam nadzieję,że niedługo będzie przypływ konkretnej gotówki, więc sobie taki sprawię. Potrzebuję też torby(ale takiej bardziej sportowej). Może macie jakiś swój typ? Myślałam o Campusie,ale trochę zbyt sportowo wygląda. Chciałabym,żeby torba miała do 25 litrów pojemności. Te na laptopy odpadają bo za małe. Przed nami druga połowa czerwca, lipiec i sierpień? Jakie plany na wakacje dziewczyny macie? |
|
|
|
#1972 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się!
![]() Moje plany na wakacje odkładam na "po sesji". Do tego w lipcu zaczynam nową pracę, do której chcę się trochę przygotować. Dziś: + zaliczyłam trzy przedmioty; + zdobyłam cztery wpisy (mam już 10 wpisów na 30); Do zrobienia: - językoznawstwo; - przygotować lekcję. Dziś jest dobry dzień, wierzę, że dam radę. |
|
|
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
Na jutro :
Edytowane przez Addicted to love Czas edycji: 2011-06-09 o 13:41 |
|
|
|
#1974 |
|
tree hugger
|
Raport z wczoraj:
+ ponownie przeczytać wszystkie wykłady na czwartkowy egzamin + i przeczytać jeszcze raz + 15 minut - francuski + zadbać o włosy + zrobić w końcu normalny obiad (i zapamiętać, że chipsy i piwo nie są normalnym obiadem )- pozmywać + ogarnąć (pseudo)artystyczny nieład w pokoju + zdecydować się na jeden z czterech tematów na zaliczenie z urbanistyki, a resztą (bez)interesownie podzielić się z koleżanką + odpisać na jednego maila - odpisać na drugiego maila plus nieplanowane: + ogarnąć kuchnię + przeczytać artykuł o wybranym osiedlu + poszukać w necie materiałów na temat tego osiedla + stworzyć szablon plansz pracy semestralnej Plan na dziś (kolejność chronologiczna):
Nie potrafię zmierzyć się z codziennością, choć nadal zdarza mi się wierzyć w cuda i marzyć o lataniu. Edytowane przez isza89 Czas edycji: 2011-06-09 o 12:05 |
|
|
|
#1975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
paginacja kilku teczek sprawdzenie jednej informacji posprawdzać pisma i zabrać się za nowy dział (chociaż sobie znieść teczki) drugie 10 min hula hop druga praca - końcówka rekrutacji, organizacja wieczorem zrobić zamówienie rowerowe koniecznie! Co tak nic nie piszecie, same suche listy do zrobienia?
|
|
|
|
|
#1976 |
|
Rozeznanie
|
Edytowane przez Addicted to love Czas edycji: 2011-06-10 o 11:52 |
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u lekarza pierwszego kontaktu - ból w klatce piersiowej, nie mogłam oddychać, temperatura 35,5 , ręka mi drętwiała.
Diagnoza - nerwica - i jakieś uspokajacze na recepcie... Do tego przy okazji wywiadu monolog... : Badania amerykańskie pokazują, że jeśli człowiek nie wdroży się do pracy przed 30 to już się nie wdroży. Pani nie chce skończyć studiów, bo pani jest tak wygodnie. Ktoś panią utrzymuje, ktoś, a nie pani, jest odpowiedzialny za dziecko. Pani nie pójdzie już do pracy. 34 lata, kto panią przyjmie do pierwszej pracy?! Jeszcze kobietę. Pani nie pójdzie do pracy, ja znam te przypadki, a pracuję dłużej niż pani ma lat i naoglądałam się ludzi takich jak pani tez. Nie pomogą pani zadne tabletki, będzie pani popadać w depresje i inne choroby, bo mózgowi potrzebna jej aktywność, a jak jej brak, to on się skupi na czymś nieistotnym. I bedzie sobie pani wymyslac choroby, zeby nie isc do pracy. Bo pani tak jest dobrze. Niewolnictwo to jest najłatwiejsza droga. Nie wymaga wysiłku. W domu poryczałam się do końca. Spałam do teraz. Budzę się, napływa do świadomości co usłyszałam i znów zbierają mi się łzy. Nie mam siły... Gdybym mogła zmienić siebie na bardziej pewną siebie... cv, list motywacyjny, wiedziec gdzie i po co, wiedziec, że tam się odnajdę... Drżę o swoją przyszłość. O to, że nie mam swoich pieniędzy, prócz tych z korepetycji, czego nikt nie uważa za pracę. Generalnie ma rację, jak wszyscy dookoła. A ja czuję się w potrzasku. Nikt nie jest w mojej skórze i nie wie co czuję, a może to nie jest ważne. Po prostu. Załamka, totalna, znów.
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-06-09 o 16:39 |
|
|
|
#1978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i jeszcze pewnie zalecil 'mniej stresu'? czy jest cos co mozemy dla Ciebie, jako silna grupa wsparcia , zrobic? Wspieram ile moge, przesylam energie, chec do dzialania i optymizm. Weszlam na debet z tego tytulu ; ) Nie bede mowic co u mnie, bo szkoda waszego czasu. OO. Kto Ci to powiedzial? Kurcze Patri, tak mi przykro Nie wiem co mam powiedziec... poza tym, ze taka osoba niekoniecznie musi byc super psychologiem. nie kazdy jest taki sam i wyciaganie tak drastycznych wnioskow po jednej rozmowie, jest dosc... no nie wiem. zazwyczaj ze stawianiem diagnozy czeka sie tak dlugo az to mozliwe. By nie popelniac bledow. Z drugiej strony, moze to mial byc kubel zimnej wody, bys sie ruszyla i pokazala, ze to nieprawda Cos jak moja szefowa, co miesza Cie z gownem bys lepiej pracowala... chociaz nie mam pewnosci co moja szefowa akurat kieruje, wiec kiepski to przyklad. Z jeszcze innej strony, moze lepiej poddac sie i poplakac, to czasem po prostu daje re-fresh zycia. I potem przychodza lepsze dni, kiedy mamy wiecej energii na dzialanie. Ludziom roznie sie w zyciu uklada. I nie jest powiedziane, ze po 30tce to juz sie jest na przegranej pozycji. Co to w ogole za szowinista byl? Edytowane przez Nebula Czas edycji: 2011-06-09 o 16:39 |
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
Kubeł zimnej wody.
Pogadała sobie, nie powiedziała niczego czego bym już od kogoś nie usłyszała... Tak zdaję sobie sprawę, że jestem alkoholikiem, ale czy wszyscy myślą, że wyzdrowieję, jak na mnie pokrzyczą? Gdzie jest ręka, która mnie poprowadzi? Poklepie po plecach i doda otuchy, posiedzi ze mną nad zadaniem, a nie będzie tylko krytycznie sprawdzać rezultaty........... Nie ma, bo te czasy już minęły, nie jestem w podstawówce.... A jednak tak się czuję. Znów zostawiona sama sobie, bezradna kompletnie. Ustawicznie pokazywano mi wszystkich jako lepszych niż ja i na szarym końcu ofiara losu = ja. A teraz błyszcz pewnością siebie! Bo tego oczekuje świat!!!
FILIŻANKA Kilka filmików dających do myślenia: 1. How to stop screwing yourself over. 2. Bez działania marzenie nie ma sensu. 3. The Neuroanatomical Transformation of the Teenage Brain.(Jill Bolte Taylor) 4. Stroke of insight.(JBT) Edytowane przez Patri Czas edycji: 2011-06-09 o 16:48 |
|
|
|
#1980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiec...nie pozwól zeby jedna osoba wydawała wyrok i osąd na twoje zycie!!! Bo nic o Tobie nie wie! i tak naprawde nie wie, jak ułozy sie Twoje zycie. Amen...bo sie zdenerwowałam... Edytowane przez Aranel Czas edycji: 2011-06-09 o 16:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

- nie wiem czy zauważyłaś? Jestem ciekawa co o tym myślisz?

)

)

a lista czeka na wykonanie...