Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011 - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Czerwiec szybko w dal odleci, na świat przyjdą nasze dzieci! 9 13,24%
Porodówki coraz bliżej, na świat idą letnie dzidzie! 4 5,88%
Czeka babcia, czeka dziadek, aż urodzi się nasz szkrabek. 0 0%
W końcu brzuszki opadają, letnie dzieci się pojawiają. 1 1,47%
Maluszku co siedzisz u mamy w brzuszku słyszysz co się tu dzieje świat na twym punkcie szaleje. 3 4,41%
Jesteś już częścią mnie -choć nie ma jeszcze Cię, kontakt ze sobą mamy i mentalnie się wyczuwamy. 1 1,47%
Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. 28 41,18%
Czopy wychodzą i maluchy się rodzą Wakacyjne mamusie 2011. 1 1,47%
W kolejce na porodówkę się ustawiamy. W tej części zostaniemy mamusiami. 1 1,47%
Brzuszki Nam opadają, dzieciątka Nasze powoli Nas witają.Lipiec/Sierpień 2011. 0 0%
Mamo, mamo torbę spakuj, bo Ja już nie chcę być w dwupaku! - Lipiec/Sierpień 2011. 14 20,59%
Czy córeczke czy synka na świat wydamy bedą z nas fajowe mamy. 0 0%
Lipcowo sierpniowe dwupaki- akcja ROZPAKOWYWANIE oficjalnie rozpoczęta. 6 8,82%
Głosujący: 68. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-14, 07:48   #4111
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. Lipiec-sierpień 2011

asiago gratulacje!!!
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 07:56   #4112
pieleszka
Wtajemniczenie

witajcie
a gdzie wszystkie mamuśki się podziały??? śpicie??? wstawać już śpiochy
carmela mocne za dzisiejsze usg - na pewno nereczki będą w porządku!!!
za wszystkie inne wizyty dzisiejsze też trzymam
a my dzisiaj na SR idziemy - będziemy ćwiczyć, a Hania już chyba rozgrzewkę zaczęła bo takie szarże ułańskie mi w brzuchu od rana wyczynia, że szok

---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:52 ----------

Cytat:
Napisane przez asiago Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, część z was pewnie mnie jeszcze pamięta zginęłam bo za wami nie nadążałam, zwłaszcza jak wróciłam do pracy...
wpadłam pokazać wam moje kruszynki
Na pierwszym zdjęciu jest Mikołaj - ur.10.06.11 godz.4.55 2090g/47cm 9 pkt.
na drugim Liliana godz.4.57 2380g/49cm 9 pkt.

Urodzili się przez cc w 35t.c. po tym jak w nocy odeszły mi wody, niestety nie zdążyłam do mojego lekarza i rodziłam bliżej domu, na szczęście nie tam gdzie tak bardzo nie chciałam, ale tam nie mają inkubatorów dla wcześniaków. Cały czas jestem w szpitalu, pomału dochodzę do siebie po cc, nie jest lekko, rana wciąż boli, ale możliwość pójścia na oddział neonatologiczny do moich kruszynek dodaje mi sił. Dla nich wszystko Ogólnie stan maluszków jest dobry, ładnie jedzą zarówno z butelki jak i z piersi, w pierwszej dobie Liliana miała problemy z oddychaniem i była podłączona pod cpap,ale szybko sobie poradziła sama i teraz już jest odłączona, choć wciąż oboje przebywają w inkubatorach. Dobrze że w 31 t.c. mój gin zdecydował o podaniu mi sterydów żeby maluszkom szybciej wykształciły się płuca, to bardzo dużo dało teraz muszą ładnie przybierać i za jakieś 10 dni powinniśmy być juz w domku, czego nie mogę się już doczekać, zwłaszcza że moja starsza córka Julka bardzo przeżywa że mnie nie ma, wieczorami płacze mi w słuchawkę że tak bardzo mnie kocha i tęskni bidulka, tatuś musi jej póki co
zastąpić i mamę...

uwierzycie że przez te całe 35 tyg przytyłam 12kg? z dwójką dzieci
asiago gratuluję Maluszków !!! śliczne dzieciaczki
bądźcie dzielni całą trójką w szpitalu - niech rosną zdrowo i wracajcie szczęśliwie do domku

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:01   #4113
aania_20
Zakorzenienie

asiago, gratulacje!! Śliczne maleństwa!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:04   #4114
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

asiago Gratuluję b.długo wytrzymałaś dzieciaczki śliczne
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:05   #4115
kalinkap13
Rozeznanie

dzien dobry

dzis ja prosze o kciuki bo o 16.20 mam wizyte u lekarza.. juz doczekac sie nie moge jak podejrze tego malego babelka

tak piszecie o tych kocykach z 5 10 15 a ja patrzalam w dwoch i ani sladu po nich nie ma a tak bardzo mi zalezalo..buu!

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Oszczędzaj się więc, zrób już na raty to prasowanie, żeby znowu Cię nie bolało!
po wczorajszym tak plecy mnie dzis bola ze na pewno prasowanie bedzie na raty albo poczekac dzien/dwa

asiago GRATULACJE!! sliczne dzieciaczki!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:07   #4116
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

carmela Trzymam kciuki za wizytę
Stary 2011-06-14, 08:07   #4117
editka2022
Rozeznanie

asiago gratulacje sliczne macie malenstwa
trzymam kciki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!ide dalej spac

Edytowane przez editka2022
Czas edycji: 2011-06-14 o 08:08
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:17   #4118
Natka_
Zakorzenienie

Hej Mamuśki

Brumek u mnie też w obu 5-10-15 cena za kocyk 9,90 zł

Asiago pytałysmy parę razy tutaj o Ciebie! Gdzieś Ty była?!

Gratuluję dzieciaczków, są śliczne Trzymajcie się i wracajcie szybciutko i zdrowo do domku

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

Aniaa czooop Czyli możesz się powoli szykować, Maluszek lada chwila zapuka

Kalinka za wizytę!
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:18   #4119
JustPi
Rozeznanie

dzień dobry mamusie

aania_20 wow, no to trzymam i niecierpliwie oczekuję na dalszy rozwój sytuacji

asiago GRATULACJE! i to podwójne maleństwa prześliczne Ładnie dotrwaliście do 35 tc
12 kg

carmela za wizytę

zapomniałam jeszcze: zaczynam 37 tydzień
chyba poważnie za pakowanie torby trzebaby się zabrać

Edytowane przez JustPi
Czas edycji: 2011-06-14 o 08:20
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:20   #4120
Natka_
Zakorzenienie

Dzisiaj chyba nam wkońcu Zankę zwracają
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:29   #4121
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Hmm.. Ty wiesz, co oni potem z tym prezentem zrobią?
Użytek
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość

A ja po wizycie, jeszcze raz Wam bardzo dziękuję za kciuki!!!!!!! Z najważniejszych rzeczy, to Julcia jest zdrowa i waży 2240g a ja przytyłam w 3 tyg. 1,5 kg ciśnienie w normie. Poza tym wszystko ok-dostałam jedynie na moje spuchnięte stopy( nie tak strasznie) jakiś tam lek i mam go brac do końca ciąży. Przy okazji kupiłam sobie w aptece fajny preparat przeciw rozstępom
A! Jak lekarz oglądał buziaka, to Julcia pokazywała jęzor a jak chciał ją podpatrzec- chyba to było 4d, bo takie pomarańczowe, to pokazywała tylko czubek nosa-mała figlara
za wizyte
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Wrzucam mój dzisiejszy brzuchol - 38 tc
śliczny
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
wyszlam na balkon bo jakies dziwne dzwieki slyszalam, nie wiedzialam czy ktos placze, dziecko, zwierze? popatrzylam czy ktos nie wypadl i nie lezy gdzies na trawniku
a tu chyba ktos ma ostry seks, kobieta tak jeczy, steka, krzyczy... szok
chyba pol osiedla wylazlo na balkony
nieźle
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No to jestem.
Dziękuję za kciuki...choć wizyta średnia można by rzec.

Lekarz stwierdził, że dzieć jest troszkę mniejszy niż powinien. Nóżki w normie, brzuszek ze dwa tygodnie mniejszy, główka jakieś 1,5 tygodnia. Waga - 2400kg. Nie wiem sama co myśleć. Stwierdził, że zobaczymy za dwa tygodnie czy coś się ruszyło, no i niby żeby się nie martwić, bo to dolna granica ale jednak normy
Tłumaczę to sobie tak, że ja chyba później zaszłam (tak wynika z moich obliczeń) no ale i tak się martwię
Poza tym mam już na plusie jakieś 16kg. Lekarz nie komentował, ale chyba trzeba na jakąś dietę przejść. Łudzę się, że to woda bo bardzo puchnę, ale znając moje szczęście - sam tłuszcz .
Chyba kolejny lekarz narobil niepotrzebnego strachu
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

Nooo i tak chcialam przypomnie ze jutro mamy kontrolne USG nereczek i bardzo prosze o kcuki...
jak pomysle o tym badaniu to juz mam stresa i brzuch mnie z nerwów boli

Cytat:

wstałam rano do łazienki, i...cały czop mi pięknie wypadł raczej nie ma możliwości z czymś innym go pomylić?
ooohooo ktoś tu popwoli zaczyna rodzić
Cytat:
Cześć dziewczyny, część z was pewnie mnie jeszcze pamięta zginęłam bo za wami nie nadążałam, zwłaszcza jak wróciłam do pracy...

Urodzili się przez cc w 35t.c. po tym jak w nocy odeszły mi wody, niestety nie zdążyłam do mojego lekarza i rodziłam bliżej domu, na szczęście nie tam gdzie tak bardzo nie chciałam, ale tam nie mają inkubatorów dla wcześniaków. Cały czas jestem w szpitalu, pomału dochodzę do siebie po cc, nie jest lekko, rana wciąż boli, ale możliwość pójścia na oddział neonatologiczny do moich kruszynek dodaje mi sił. Dla nich wszystko Ogólnie stan maluszków jest dobry, ładnie jedzą zarówno z butelki jak i z piersi, w pierwszej dobie Liliana miała problemy z oddychaniem i była podłączona pod cpap,ale szybko sobie poradziła sama i teraz już jest odłączona, choć wciąż oboje przebywają w inkubatorach. Dobrze że w 31 t.c. mój gin zdecydował o podaniu mi sterydów żeby maluszkom szybciej wykształciły się płuca, to bardzo dużo dało teraz muszą ładnie przybierać i za jakieś 10 dni powinniśmy być juz w domku, czego nie mogę się już doczekać, zwłaszcza że moja starsza córka Julka bardzo przeżywa że mnie nie ma, wieczorami płacze mi w słuchawkę że tak bardzo mnie kocha i tęskni bidulka, tatuś musi jej póki co
zastąpić i mamę...

Oczywiście, że pamiętamy
serdeczne gratulacje mamusiu! Maluszki są prześliczne na pewno szybko wyjdziecie do domku

DZIEŃ DOBRY
wczoraj wrócilismy bardzo pozno od fryzjera, nie wyspalam sie... maz juz pojechał na egzamin, za pół godz zaczyna wiec prosze o mocne kciuki

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:42   #4122
aania_20
Zakorzenienie

Dziewczyny, to jeszcze głupie pytanie - powinnam do swojej lekarki jechać?
lekarka mi tylko mówiła o wodach - że jak odejdą to mam się pojawić do 2 godzin po antybiotyk, o czopie nic.....
a wizytę planowo mam dopiero za 1,5 tyg... ciekawe czy doczekam

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2011-06-14 o 08:45
Stary 2011-06-14, 08:43   #4123
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
z tym toxo - przyznać sie kto w dziecinstwie nie jadl opadłych owoców, truskawek z piachem, żwiru, nie wkładał patyków i kamieni do buzi? jakim cudem wszyscy nie mieli toxo to ja nie wiem. raczej ja mialam (niebadana jestem, moze kiedys sobie zrobie zeby miec spokój...)
No właśnie. Ja miałam już toxo - nie wiem kiedy ale miałam wyszło to z wyników wpierniczałam piasek,trawę, pamiętam jak była taka roślinka i nazwaliśmy sobie ją chlebek

Cytat:
messzares, dobrze widzisz
Pisałam wczoraj że jadę do Gliwic, zależy od pracy TŻa- wersja pesymistyczna - jutro wracamy do domu, optymistyczna - w piątek. Może jakaś kawa wtedy?
Ja nawet nie mam jak dojechać do Gliwic

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
nerola - sprawdz czy taki doradca konsumenta nie pracuje w urzedzie miasta, u nas jest to moze i u was jest. wiem ze udziela porad za darmo.
Dokładnie. Chciałam to samo pisać, sprawdź NEROLA czy u Ciebie w mieście działa za darmo ( u mnie działa) taki rzecznik do spraw konsumenta, on Ci doradzi !

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Ja skończyłam prasowanie pościeli do łóżeczka, czyli wszystko juz raczej poprane i poprasowane.
Ten żółty kocyk z 5-10-15 stał sie moim ulubionym, jednak co bawełna to bawelna

Jeszcze dokupie podkład na materac i fasolke do karmienia z Motherhood wezme z allegro razem z monitorem odechu, bo ma jeden sprzedawca wszystko. Dzis w Smyku oglądałam fasolke i nawet TZ sprawdzał czy na niego bedzie dobra

Jutro jestem umówiona z Pania ktora ma na sprzedaz karuzelke fishera ta z miśkami, podobno nieużywana, za 60zł, jesli tak faktycznie bedzie to kupie.

Nooo i tak chcialam przypomnie ze jutro mamy kontrolne USG nereczek i bardzo prosze o kcuki...
jak pomysle o tym badaniu to juz mam stresa i brzuch mnie z nerwów boli

dobranoc
Proszę Jak kupisz karuzelę to się pochwal

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
O kurcze, ale cena
Wow! tylko, że Ja znowu dostałam 2 kocyki mam ich chyba dosyć sporo już...

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
To może i ja się pochwalę kotami To zdjęcia z zeszłego roku, gdy jeszcze mieszkałam u rodziców. Szara w tym roku już jest mamuśką 4 kociąt (choć nie wiem, jak to w tej chwili wygląda), a ruda niestety zaginęła...
Śliczne są. U mnie się przypałęsała kotka ale już wykastrowana i nie ma małych kotek ale może i dobrze, bo nie wiem gdzie bym je dawała jakby miała rodzić kilka razy w roku.

Cytat:

Podstępem
Ja swojego wczoraj przekonałam, i sam niech się cieszy że się nie opierał bo ostatni moment, od dziś chyba abstynencja...

wstałam rano do łazienki, i...cały czop mi pięknie wypadł raczej nie ma możliwości z czymś innym go pomylić?

Oooo to się powoli zaczyna

Cytat:

zastąpić i mamę...

Gratuluje małych pięknych szkrabów Ja z jednym już przytyłam 12 kg !

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
dzien dobry

dzis ja prosze o kciuki bo o 16.20 mam wizyte u lekarza.. juz doczekac sie nie moge jak podejrze tego malego babelka
Proszę bardzo

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość

za 37 tydzień

Ja już wstałam,
muszę się ogarnąć i wybywam w miasto
Sprawy urzędowe mnie czekają
i chce sobie kupić jakieś fajne japonki, albo sandałki
mam ochotę w ogóle na zakupy i muszę się zaspokoić

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 08:44   #4124
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

My dzisiaj zaczynamy 32tc zostało Nam 56 dni do terminu
Stary 2011-06-14, 08:56   #4125
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja swojego wczoraj przekonałam, i sam niech się cieszy że się nie opierał bo ostatni moment, od dziś chyba abstynencja...

No jak czop wypadł to podobno abstynencja . Jeżu już czopy tu latają . Dobrze, że mąż załapał się na ostatni moment .

Cytat:

Ja bym była z siebie dumna gdybym nawet niepoważnie zaczęła się pakować .

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
DZIEŃ DOBRY
wczoraj wrócilismy bardzo pozno od fryzjera, nie wyspalam sie... maz juz pojechał na egzamin, za pół godz zaczyna wiec prosze o mocne kciuki
za męża

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość

Dzień dobry, idę dalej spać .

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Mój suwaczek pokazuje 29 dni ... Aaaaa
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:16   #4126
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

zastąpić i mamę...

Piękne maluszki. Gratuluję

Cytat:
Na razie nic się nie martw. Tutaj nie chodzi chyba o samą wagę dziecka, bo to różnie może być, tylko o proporcje. Mi w pewnym momencie stwierdzili IUGR, bo brzuszek był chudszy niż reszta, ale co tydzień mam usg i co tydzień proporcjonalnie wszystko rośnie. Więc uznałam, że nie wszystkie dzieci mają wymiary jak standaryzowane kurczaki w UE, a mój syn jest zupełnie zdrowy. Po to chcą Ci powtórzyć badanie za 2 tygodnie, żeby sprawdzić przyrosty, zresztą różnice do 2 tygodni to jest zupełna norma. W dodatku badanie usg jest jednak cholernie niedokładne - mam robione na podobno super sprzęcie 4d i czasem się okazuje, że np. z tygodnia na tydzień główka schudła A to jest kwestia ułożenia dziecka, dokładności lekarza, rzadko ściągają każdy wymiar kilka razy żeby wyliczyć średnią, różnice milimetrowe robią potem sztuczny problem. Z maluszkiem jest na pewno wszystko w porządku.
Ja dzisiaj też najprawdopodobniej mam usg
No właśnie tak staram się myśleć, tym bardziej że lekarz też coś burknął o sprzęcie, no ale wiesz jak jest z babami

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dzisiaj chyba nam w końcu Zankę zwracają
Tak, tak. Dziś Zaneczka wraca

Dobry dzień Kochane. Bardzo dziękuję wszystkim za słowa otuchy Mam nadzieję, że faktycznie to tylko takie straszenie. Musi być dobrze i tyle

Ja zaraz wybieram się po firanki bo mamy dziś do odebrania, a potem teściowie wpadają na kawę i przy okazji teściówka zawiesi mi je, żebym nie musiała po stołkach latać. Tylko jeszcze TŻ musi wsporniki od karnisza przyciąć.
Będę później - nie pisać za dużo

No i kciukasy za wizyty- Carmela, Kalinkap13

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:19   #4127
Bartessa
BAN stały

Cytat:

zastąpić i mamę...

OMG :ekk:
gratulacje
oczywiscie że Cię pamiętamy kochana

Najwazniejsze ze maluszki zdrowe. No i waga też ładna jak na blizniaki.

ja tez sie boje tego ze moj maly bedzie tesknil za mną i plakal ale coz, trzeba wytrzymac

przytylas bardzo malo, a wlasciwie to schudlas, bo z blizniakami podobno powinno sie 20 kg przytyc
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:19   #4128
Kolina
Zadomowienie

dzien dobry

asiago, witamy i gratulujemy
kolejne blizniaczki mamy
super! mocne kciuki zaciskam i zycze szybkiego powrotu do domku

CarmelaSoprano, za udane usg

jacieeeee, nie martw sie, moze faktycznie ciaza jest mlodsza, zreszta nie kazda jest taka sama, dzieci sa roznej wielkosci i w trakcie ciazy i po porodzie, nie martw sie na zapas bedzie kontrolne usg i zobaczysz ze bedzie dobrze
ja mialam dwa usg w przeciagu 5dni i waga dziecka wyszla bardzo rozna, oni mierza to orientacyjnie, na wydruku mam napisanie + - 200g to przeciez bardzo duzo

Cytat:
Straszy się, bo kot jest źródłem zakażenia, a te owoce czy warzywa są zanieczyszczone też od kota a nie same z siebie, bo toxo to pasożyt, a tylko kot jest zywicielem ostatecznym i wydala pasożyta. Ja wiem, że wiele osób twierdzi, że mają koty i nic im nie jest i to jest prawda, bo to jest rzadka choroba, całe szczęście. Żeby całkiem wyelimnować zagrożenie trzeba by było nie tylko owoce myć, ale też kota po wyjsciu z kuwety dezynfekować, żeby mu te pierwotniaki wybić, co mogą zostać na futerku i latać z kurzem, ja bym się bała po prostu, zwłaszcza po tym, co tu widziałam. A Wy możecie sobie chrupać ten żwirek jak się nie boicie :p Ja mam zaszczyt mieć powikłania dotyczące mniej niż 1% ciąż i nawet jak toksoplazmoza jest równie 'częsta', to się zdarza.
elu, masz racje, zagrozenie jest, ale ja postulowalam ze znalezc kota z toxo jest bardzo trudne, ze szybciej zarazimy sie z gleby, owocow, warzyw czy miesa
kiedys robilam badania kalu kotom na toxo (na zyczenie adoptujacych) nigdy nie byly pozytywne
moje kotynie wychodza, wiec skad maja to dostac? nei wytwarzaja w sobie toxo, tylko nabywaja z gleby

Cytat:
Napisane przez zanetaa88
Śliczne są. U mnie się przypałęsała kotka ale już wykastrowana i nie ma małych kotek ale może i dobrze, bo nie wiem gdzie bym je dawała jakby miała rodzić kilka razy w roku.
jak juz w temacie jestesmy.. dobrze ze jest sterylna, nie powinno sie dopuszczac do niekontrolowanego rozrodu psow i kotow, w polsce jest ogromny problem bezdomnosci zwierzat, nei wielu zdaje sobie sprawe jak wielki

dziewuszki ja wstalam niewyspana, wiecie ze ta para po 1,5 godzinie zaczela od nowa bylo juz pozno, wiec krzyki kobiety jeszcze lepiej byly slyszalne... tyle dobrze ze tym razem znacznie krocej to trwalo

nie dlugo wybieram sie na zakupy - roletki do okien dachowym pora kupic, bo poddasze nagrzewa sie niemilosiernie

edit: zapomnialam napisac
gratuluje nowych tygodni

i ja dzis zaczynam 32 tc

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-06-14 o 09:21
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:23   #4129
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Agadus polecam Hipp + linomag Hipp tak pięknie pachnie i jest od 1.dnia

jacieee oj coś Cię ten lekarz nastraszył, ja mam ciążę parę dni młodszą od Twojej i wczoraj mała ważyła 2,5kg, więc tylko minimalnie więcej i nic gin nie mówił że za mała, moim zdaniem jak w sam raz.
Teraz dzieciaki przybierają 200-300g tygodniowo więc jeszcze do 3kg spokojnie dobije.
Nie wszystkie dzieci muszą ważyć pow. 4kg, ważne że zdrowe i może łatwiej będzie urodzić

Ja to się teraz zupełnie nie przejmuję wagą, z Filipem chciałam aby był większy i większy.. a teraz najważniejsze dla mnie czy mała zdrowa, wag nie jest taka istotna

Carmela trzymam mocno kciuki za usg

Aania czop powiadasz?
Oj coś czuję że jutro będziemy witać bobasy na świecie

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

asiago o mamuś teraz doczytałam!!

wielkie gratulacje !!!!
ale masz śliczności

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-06-14 o 09:32
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:26   #4130
meszsares
Zadomowienie

Aania - wlasnie chcialam napisac, ze mam pare stron w plecy i tam pewnie umknela mi informacja, ze jestes w G-cach...
Ale tu widze nowe wazne wiesci!
Powiem tak - bez czopa mozna jeszcze chodzic jakis czas, nie trzeba sie z tym zglaszac do szpitala ani do lekarza. Ale ... to rowniez moze oznaczac, ze wlasnie zaczynasz rodzic
I jesli nie chcesz urodzic w gliwickim szpitalu (ktory nota bene jest bardzo OK i w niczym nie ustepuje krakowskim) to radzilabym Ci pomyslec nad jak najszybszym powrotem do domu
trzymam kciuki i daj znac co postanowilas. jesli zostaniesz to moze cos wymyslimy z jakimis plotkami, chociaz sadze, ze teraz Ci pewnie nie w glowie kawki

asiago - wow!!! piekne dzieciaczki! wielkie gratulacje! i do tego zdrowiutkie, skoro chca was wypuscic juz za 10 dni - super!!!

my z bratem jak sie urodzilismy w 8miesiacu mielismy po 2,5kg i jeszcze miesiac lezelismy w inkubatorze, w sumie nie wiem czemu tak dlugo..

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2011-06-14 o 09:29
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:34   #4131
youyou
Zakorzenienie

ja też chcę taki kocyk z 5-10-15 kto mi kupi i wyśle pocztą??

Brumek w W-wie nie znalazłaś ich??

kalinkap
kciuki za wizytę zaciśnięte

Cytat:

lekarka mi tylko mówiła o wodach - że jak odejdą to mam się pojawić do 2 godzin po antybiotyk, o czopie nic.....
nie ma potrzeby, teraz spokojnie czekaj na rozwój akcji

Cytat:

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
iustyna to ja jakoś zmobilizuję Ciebie a Ty mnie żeby się wziąc za pakowanie
może tak:

ja nawet nie wiem czy wszystko do tej torby mam

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
my z bratem jak sie urodzilismy w 8miesiacu mielismy po 2,5kg i jeszcze miesiac lezelismy w inkubatorze, w sumie nie wiem czemu tak dlugo..
my z siostrą ważyłyśmy 2050g i 2100g i też jakoś szybko ze szpitala wyszłyśmy
Stary 2011-06-14, 09:38   #4132
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Mój brat urodził się 5 tygodni przed terminem, ważył 2,5 kg, ale w inkubatorze nie był. Właśnie rozmawiałam z mamą na ten temat- ten rozwój płuc, to też chyba indywidualna sprawa. Zresztą któraś dziewczyna już pisała, że nie u wszystkich dzieci są oznaki wcześniactwa...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:43   #4133
youyou
Zakorzenienie

mi wczoraj gin mówił że po skończonym 34tc płucka są już rozwinięte..
Stary 2011-06-14, 09:44   #4134
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki,
ja już wróciłam z lab, oddałam siuśki i krew. Ale miałam jazde rano...przez brzuch nie widziałam pojemniczka na siuśki i nie mogłam trafić rosyjska ruletka dosłownie

asiago gratuluje Kruszynek Czekamy aż wyjdziecie i zadasz nam pełną relacje

agulaaabar pokaż fryzurkę

A my dzisiaj weszliśmy w 38 tc

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:50   #4135
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam mocno!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
carmela mocne za dzisiejsze usg - na pewno nereczki będą w porządku!!!
Cytat:
carmela Trzymam kciuki za wizytę
Cytat:
carmela za wizytę
Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
za wizyte
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Proszę Jak kupisz karuzelę to się pochwal
Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No i kciukasy za wizyty- Carmela, Kalinkap13
Cytat:
CarmelaSoprano, za udane usg
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Carmela trzymam mocno kciuki za usg

dziekuje za wszystkie kciukasy
...teraz jeszcze tylko doczekać do 18.30 !

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:52   #4136
aania_20
Zakorzenienie

meszsares, bardzo Ci dziękuję Mowisz o tym szpitalu przy Kościuszki? Wielospecjalistycznym? bo znam tylko ten i wojskowy Dobrze wiedzieć że jest w porządku

A nie upierałabym się że nie chcę, wiadomo że lepiej w tym który się zna, no ale jak nie będzie innego wyjścia ...

Na razie to czekam co mi TŻ powie, jeśli będzie musiał zostać w pracy to zostaniemy, na pewno się wtedy odezwę. Jeśli mu się uda no to po 15.00 jedziemy do domu

Stary 2011-06-14, 09:52   #4137
zanetaa88
Zakorzenienie

Bartessa jakbym mogła wszystkie bezdomne zwierzęta bym zaadaptowała chciałabym mieć schronisko i w Nim mnóstwo zwierząt, przynajmniej mam kotkę która się łasi i siedzi sobie tylko na naszym terenie, ewentualnie pójdzie do sąsiadki narobić w grządki ( i dobrze)

Zmalowana
kurcze ciekawe czy Ja będę miała problem, jutro mam oddać siuśki

Nerolka powiedz mi czy Ty brałaś jakieś dofinansowanie z Unii?
Czy któraś z Was ma jakieś pojęcie na ten temat ?!
Zadzwoniła do Nas jakaś Pani (na tel domowy,który nie jest podawany jako nr firmowy) i mówiła o dofinansowaniu z Unii, że trzeba zapłacić tylko 189zł za jakieś papierki, każda pomoc związana z dofinansowaniem jest za darmo, konsultant nawet dojedzie do domu po godzin 17stej.I zastanawiam się czy to tak pięknie brzmi, czy naprawdę tak jest...te dofinansowania dla firm weszły od nie dawna i jest zatwierdzone przez Ministra Finansów, Brumek Ty może coś wiesz?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:55   #4138
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
wyszlam na balkon bo jakies dziwne dzwieki slyszalam, nie wiedzialam czy ktos placze, dziecko, zwierze? popatrzylam czy ktos nie wypadl i nie lezy gdzies na trawniku
a tu chyba ktos ma ostry seks, kobieta tak jeczy, steka, krzyczy... szok
chyba pol osiedla wylazlo na balkony

eheheheheh doczytałam że potem też była akcja drugi raz

Carmela trzymam kciuki za nereczki.

Ania-czop o laaa ciekawe kiedy TO nastąpi, może lada dzień a może to jeszcze potrwa?

Dziewczyny ja się boję! do mojego terminu z OM równo miesiąc. A jeszcze tyle spraw nie załatwionych, wszystkie ubranka leżą w łóżeczku, nie wszystko wyprane, prasować nie zaczęłam, torba nie do końca spakowana, szkoła nie zaliczona..

Odebrałam wymaz z pochwy. Nie ma tego najgorszego, ale jest:

1. staphylococcus species( pojedyncze)- Nic na necie nie mogę znaleźć!, znalazłam tylko że species to nie jest konretnie określony gatunek, i może to być nawet naturalna mikroflora organizmu, ale nie wiem HELP!
2. Candida albicans- nieliczne- to grzybek, ale wiedziałam ze wyjdzie już na wizycie mi powiedziała. Mam pimafucin na to.

Asiago śliczna parka.

gratuluję kolejnych tygodni.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 09:59   #4139
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
za 37 tydzień
dziękuję

Cytat:
za nowy tydzień

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
niepoważnie to się już od miesiąca pakuję, jak mnie gin skracającą szyjką postraszył
ale widać nie wystarczające to straszenie było

Cytat:
i ja dzis zaczynam 32 tc

Zamalowana no to już donoszona

ja właśnie piję kawkę, jednak w tej ciąży nie mogę się oprzeć i chyba wezmę się dzisiaj za jakieś porządki.... chyba w końcu zaczynam się lepiej czuć, że mi takie rzeczy po głowie chodzą choć to zapalenie oskrzeli to mnie nieźle wykończyło. Na szczęście Maja z ospą też już lepiej się czuje - choć wiąże się to z dużymi pokładami energii, a w domu jeszcze musi siedzieć.....
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-14, 10:00   #4140
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Nerolka aż tyle ?

zaneta88 w samsungach nie da się ustawić swojego dzwonka na SMS więc nie masz się co męczyć.

Martwię się jakoś. Ostatnio Dzidziol się mało rusza :/
zmalowana, dzidzia ma juz malo miejsca w brzuszku wiec to normalne . Liczysz ruchy??

Cytat:
Ojjj dzisiaj ode mnie z sali wyszła do domu dziewczyna z toksoplazmozą i mam alergię nawet na zdjęcia z kotami wiem, że się pewnie ze swoimi kotami całujecie i przytulacie "i nic", ale taka historia choroby usłyszana "na żywo" bardziej mnie przekonuje i szczerze mówiąc przeraża.

ja lezalam z dziewczyna w 32 tygodniu ciazy, od stycznia co jakis czas musiala byc w szpitalu na przetaczaniu krwi. Nikt nie wiedzial, co jej jest. Zrobili test na toxo i tada... Az sie poryyczala. Szkoda mi jej bylo, bo w ogole nie wiedziala, ze takie cos istnieje. Pytala sie mnie od czegpo to moze byc. I jak pozniej myslala, to ja natchnelo, ze przeciez kupila swinie od gospodarza i nie wiadomo czy byla zbadana.

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Kajool, ania zostały nam równe 3 tygodnie, 21 dni
masakra co??

Cytat:
Kajool - a na Ciebie kochana to jeszcze nie tak calkowicie czas, choc ciaza niby donoszona, ale niech sobie tam dzidzius posiedzi jeszcze do tp
.
tylko mam przeczucie, ze ja wczesniej urodze

Cytat:
slychac, ciagle i ciagle
az glupio sie przysluchiwac
ja ich przez wlaczony tv slysze
dlugo tu mieszkamy i nie bylo takich atrakcji
wiesz kolina jak studiowalam, to wynajmowalismy mieszkanie. I ktos sobie nad nami agencje towarzyska otworzyl Ale odglosow bylo....
Cytat:

aniu witaj w klubie czyli lada dzien.

Cytat:

z tym wypadnietym czopem mozna jeszcze ze dwa tygodnie chodzic

Witam was brzuchatki. Wczoraj byam u swojej kochanej babci na dzialce i jak mnie zobaczyla, to stwierdzila, ze ja juz lada chwila A moja babcia to czarownica, siostrze tez wywrozyla. Zobaczymy jak jej sie teraz sprawdzi. Ale jestem taka zmeczona straszliwie, w nocy tez nie moglam spac, bo plecy bolaly. Brzuch tez co jakis czas boli. Jutro jade na ktg, zobaczymy co pokaze.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości