|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cytat:
![]()
![]() |
#1563 |
BAN stały
|
Dzień dobry
![]() Po pierwsze: Zanetko dzwoń do gina!!!!!!!!! Po drugie: Natko spełnienia wszystkicjh marzeń,wszystkiego naj,naj,naj....lepszego!! !!!!!!!!!!!!!! Po trzecie: Dziubku zakop doła i nie płacz ![]() Po czwarte: Zanko Twój humor i wczoraj i dziś jest cudownie przyjemny!!!!!!!!!!!! Po piąte: Trzymam kciuki za wizyty,wyniki i za co tylko chcecie ![]() Idę dziś na bioderka i do stomatologa(ze sobą) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a o której masz to ktg??? Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-06-22 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 |
Zakorzenienie
|
nie mogę się nie zgodzić
![]() ![]()
#1566 | |||
Zakorzenienie
|
Bartesso, Brunetko, Patik, Zanko, Zanetko, Dziubku, Agni, Jacieeeee, Baboniku z córeczką,Youyou, Brumku, Moniczko, Zmalowana, Kolinko, Nerolko
Dziękuję Wam bardzo za życzenia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja miałam wczoraj taką jedna noc i chodziłam jak zoombie ![]() Cytat:
Kolina dobrze, że sie odezwałaś ![]() Strasznie mi przykro z powodu kotki ![]() ![]() Zmalowana to trzymamy kciuki, żeby wyszły skurcze ![]() ![]() Patik ja ze swoją spotykam się dopiero w poniedziałek, ale napiszę Ci co chciałabym z nią ustalić: -ochrona krocza- jeżeli nie ma konieczności nacięcia to proszę nie nacinać "na wszelki wypadek" -chciałabym mieć dziecko zaraz po porodzie na trochę dłużej niż tylko 5 min -jak najszybsze przystawienie dziecka do piersi -pomoc przy pierwszym karmieniu-bez stersu, bez krzyku -ustalić najlepsze dla mnie pozycje podczas porodu hmm i chyba tyle ![]() Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2011-06-22 o 09:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1567 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Więc oby się sprawdzilo naszej Zmalowanej ![]() Właśnie dostalam sms-a od koleżanki, że zaczyna rodzić ![]() ![]() Zamówiłam wczoraj u mnie w aptece herbatkę z liści malin, dzisiaj odbieram i zaczynam pić. Zamowiłam w aptece dbam o zdrowie, więc jak któraś ma problem ze znalezieniem to może zapytajcie w tej aptece czy mogą dla Was zamówić z hurtowni ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamuśki
![]() Natka Kochana sto lat spełnienia marzeń bezbolesnego szybkiego porodu i spokojnego dzieciaczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marina wzruszyłam sie czytając opis Twojego porodu a big milki mnie powaliły ![]() ![]() ![]() Iustyna Krzynówek i książe Harry ![]() Agni nam lekarz na sr powidział że kobieta zazwyczaj pęka w najsłabszym miejscu i dlatego lepiej naciąć ale to wszystko wychodzi podczas porodu ![]() ![]() Bartessa zgadzam sie z Tobą jesli dziecko jest bardzo duze to lepiej cc ![]() Dziubek ![]() Za wszystkie wizyty i wyniki badań ![]() Ja też poprosze o kciuki bo mam usg i dowiem sie ile waży Krystianek bo brzucholec ogromny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
![]() NIEEEEE ! Ja się zaczynam bać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() My chyba za nie długo będziemy musieli uspać pieska, bo wychodzi mu coś z pupy i wiecznie to liże ![]() No ja ![]() ![]() Zadzwonię do niej dzisiaj na pewno, tylko że jest dostępna dopiero o 16stej ![]() Byłam na poczcie ![]() zjadłam całą czekoladę ponownie ![]() Zmartwiłam się trochę ![]() szyjka może się skracać, ale nic po za tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() [QUOTE=Natka_;27667573] Shira Super, że paciorkowca nie ma ![]() ![]() Ciśnienia pilnuj! ![]() ![]() sto lat sto lat ![]() ![]() Cytat:
![]() GIN WIZYTA! Cytat:
![]() [QUOTE=Zmalowana;27672895]O 16 ![]() trzymam za skurczybyki jak ta lala ![]() rano mierzyłam ciśnienie 140/100 ![]() ![]()
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Vaniliova, Shirko dziękuję za życzenia
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Bez stresu, napewno się wszystko ułoży ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
BAN stały
|
Chacialam znalezc jakas fotkę brzucha, ale nie mam nic ciekawego
![]() Ale. Wstawiam wam fotkę mojego synka, zrobioną kilka dni temu... taka zwykla, ale bardzo mi się podoba ![]() Bartek to maly babiarz, a ten kwiatek to dla Was ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moniczka, proponuję zaczekać trochę dłużej niż 3 dni ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-06-22 o 10:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1576 |
Zadomowienie
|
Zaneta mnie też tak kłuje
![]() Nerolka ![]() Kolina ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to by było piękne, zmalowana i możliwe też jest, może się mile zaskoczysz. ![]() Jak macie skurcze to cały brzuch czy gdzies w dole? bo mi dzisiaj tak 3 razy tam mocno na samym dole jak chodziłam coś ścisnęło, można to porównać do igieł, jak u zanety... Zanka fajnie ze wyspana i humor wrócił ![]() Brumek jak Ty funkcjonujesz kobieto? cierpisz na bezsenność? Kolina przykra sytuacja z kotką ![]() ![]() Nie mam sił nic zrobić. Kompletnie, jakby mnie ktoś pobił. A plan dnia jest taki: -wynieść psowi jeść ( nie chce mi się doopy ruszyć) -umyć głowę -zrobić obiad -wstawić pranie -uprasować ostatnią turę dzieciowych rzeczy -dopakować torbę ![]() -spotkanie z położna-wyjazd do lbn ( coraz gorzej znoszę jazdę autem, i sama za kierownicą) Myślicie ze do wykonania? chyba wątpię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1579 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1580 |
Zakorzenienie
|
![]() Czy WY też macie taki problem, jak JA? Że na wątek jak chce wejść to FORUM -> MAMA Z KLASĄ -> POCZEKALNIA i szukanie naszego wątku ? Drażni mnie to cholernie, bo wcześniej dałam na FORUM u góry i pisało mi substr (coś tam) wątki i raz dwa wchodziłam... a teraz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
Karolineee raz w pipce raz na dole brzucha,
to tak kuje jakbym za kilka dni miała dostać miesiączkę... a wczoraj i przed wczoraj mnie goniło do wc. Myślę, że to macica coś tam buszuje, i szyjka się skraca.. Bartuś słodziakkk ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1584 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na samej górze masz ustawienia konta jak wejdziesz tylo na stronę główną. Klikasz i otwierają się zasubskrybowane wątki. ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jak dla mnie to plan na dzisiaj masz zbyt ambitny. jedz do lublina i nakarm psa. resztę dasz radę ominąc. - nie myj głowy - załóż kapelusz -nie rób obiadu -kto pierwszy zgłodnieje ten ugotuje - nie rób prania -wywróc na lewą stronę i jeszcze polataj -nie prasuj -bo dziec i tak nie powie dziękuję przez pierwsze 6 lat (conajmniej) - nie pakuj torby, zwal to na męża - ty dzwigasz brzuch. niech i on coś zrobi Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() !!!Przypominamy o telefonie do gin!!! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jednak myślę że lekarze pozwolą mi rodzić naturalnie, bo wizja CC męczy mnie strasznie i tak się jej boję, że trudno to opisać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale USG dobre, więc masz powody żeby się cieszyć ![]() Witam mamusie! A ja pospałam znowu z przerwą dwugodzinną do 10 i całkiem dobrze się czuję. Młody wygina się niesamowicie i co chwilę w innym miejscu wywala nóżkę lub rączkę ![]() ![]() Nerolka kciuki za bioderka
![]() ![]() Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-06-22 o 10:25 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
Barusia też przerobiłam
![]() Fajny kawaler ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1588 |
Zakorzenienie
|
Patik oo już mam
![]() Ja to wcześniej miałam gdzie indziej |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 |
Zakorzenienie
|
patik87 ja mam skurcze z krzyża wiec nie pomogę
sygine wolałabym rodzić z mężem, więc kiedy by się nie zaczęło, czy dziś czy za 20 dni to przed 23.00 lub po 9.00 hehe mąż na noc pracuje
#1590 | |||
Zadomowienie
|
Gin wywa
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mnie tez tylko myslalam ze wina kompa :/
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.