Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1232 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 15:18   #36931
Bryzejda
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Witam
Całą noc olejowałam (kokos + oliwa z oliwek z odrobiną odżywki), rano umyłam, nałożyłam jeszcze odżywkę, spłukałam i moje włosy wyglądają gorzej niż źle
Tak jakbym w ogóle ich nie myła, loki to jakies strąki, puszą się i aaaa szkoda gadać
Nie wiem czy to wina olejowania, czy może moje włosy dopiero się przekształcają i to jakas faza
Dlaczego jak wczesniej nakładałam piankę i nie pielęgnowałam specjalnie loki były dużo ładniejsze

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:23   #36932
nusia114
Zadomowienie

ojp, ale Ty masz sprawne rączki takie te warkoczyki równe i w ogóle... Loczki jak sobie robiłaś to też było widać, że wprawiona jesteś w takie rzeczy zazdraszczam

A ja dziś w końcu upolowałam balsam aloesowy pottersa
Powiedzcie mi jak go używacie? Może do OMO? I jako które O ? Albo może nakładacie sobie np. na godzinkę na mokre/suche?

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:45   #36933
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Włosy ludzi białych i czarnych różnią się od siebie, to oczywiste, będą w Anglii widziałam już nawet roczne czarne dzieci z przeróżnymi fryzurami od cornrowsów, poprzez warkoczyki, aż do twistów.
Swego czasu oglądałam sporo programów o tym, co mamy robią dzieciom, by wyglądały jak Hana Montana. To, o czym piszesz przy chemicznym prostowaniu, to pikuś...
Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
u mnie muzulmanki chodza w chustach jednak twarze musza miec odkryte bo tutaj weszlo takie prawo ogolnie co to by bylo gdyby kazdy tak demonstrowal swoja religie
Czyli nie tylko Francja wdrożyła regulacje w tym zakresie
Cytat:
Napisane przez czikibam Pokaż wiadomość
Eloe byłam u tego fryzjera, i w sumie chyba pierwszy raz jestem zadowolona
bardzo się cieszę
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Wczoraj miałam mały kryzys, chciałam podciąć włosy tzn cieniowanie mnie jakby denerwuje, ta najdłuższa warstwa... już sama nie wiem co by najlepiej wyglądało na tej mojej łepetynie
Zawsze możesz podpiąć te kosmyki, które Cię denerwują.
Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Hm...pomyślę, kiedy by tu coś takiego wyczarować.
będę czekać
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
włosy prawie całkiem rozkręcone
Mogłaś niepotrzebnie dorzucić Niveę po myciu (czasem za dużo stylizatora tak działa), mogłaś niepotrzebnie nałożyć Naturię plus Niveę (za dużo dobrego naraz, Naturię może zestawiaj z żelem), mogły przejeść się już Alterrą (potrzebują zmiany zestawu co jakiś czas), mogłaś za długo zostawić na włosach odzywkę d/s, może brakować odpowiedniej kwasowości (warto sięgnąć po płukanki), może brakować protein (nie masz ich w diecie?). Mógł też pojawić się kryzys. Nieco za wcześnie, ale nie ma co rezygnować - pielęgnować dalej, sprawdzać zestawy i metody. Na pewno się poprawi
Cytat:
Napisane przez little J Pokaż wiadomość
CZY KTOŚ SIĘ Z TYM ZABIEGIEM SPOTKAŁ I CHCIAŁBY SIĘ PODZIELIĆ WRAŻENIAMI albo wykonuje go na terenach Trójmiasta ?

-> Naturkeratin: zabieg keratynowej regeneracji - uwydatnij i utrzymaj loki

http://www.naturakeratin.pl/node/82
ale kiedyś dyskutowałyśmy na ten temat. W którejś we wcześniejszych części. Polecam wyszukiwarkę

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Byłam w dziekanacie, jutro najpewniej drukuję i składam pracę. Termin obrony dopiero ustalą ale będzie po 10.07 :/ Wyłysieję do tej pory

[quoet]Mam "na wsi" Schleckera Mają tam coś dobrego? [/quote] Spinki do podpinania włosów.
Cytat:
Eloe - też bym się sprawdziła na Betainę chociaż chyba mi nie szkodzi jakoś bardzo (o SLS też tak myślałam dopóki mi mycie Hegronem nie podeszło). Nie mogę znaleźć żadnego szampona, Betaina jest wszędzie! Czym Ty myjesz?
Alterrą Perfumfrei, ale Ty nie możesz, Fitomedem z mydlnicą (ma betainę, ale daleko ), Alterrą z migdałkiem - też nie możesz
A teraz oczyszczałam slsem jakimś prostym szamponem na gościnnych występach. Kilka składników.
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Według mnie cała ta akcja świadczy o tym, że może samo miasto piękne, ale dzięki ludziom Lublinowi do tytułu stolicy kultury naprawdę daleko.
Może nie jest tak źle. My dostaliśmy tyle razy w tyłek w tak wielu konkursach, że umiemy przyjąć porażkę. Z wielu miejsc posypały się głosy oburzenia. Cóż...
Powodzenia w hennowaniu

Zostało mi do odpowiedzi:
Cytat:
Napisane przez czikibam Pokaż wiadomość
Ehhhh.
Moje włosy wyglądają jak pół tyłka zza krzaka
Myśle tu o wpływie kokosa, ale musze jeszcze raz przeczytać ten post.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:47   #36934
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Dziękuję Mam nadzieję, że znajdę go w drogerii lub aptece
TYLKO w aptece

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Hmm... Ciekawostka Mnie średnio pasował ze względu na wodę z Rabki (tak podejrzewam). Ale świetnie, ze Twoim włosom się podoba
A co z tą woda jest nie tak?

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 15:59   #36935
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
TYLKO w aptece
Wychodzę na polowanie Mam nadzieję, że po zakupie ocenicie, czy kupiłam wszystko, co potrzebne, bo znając mnie to o czymś zapomnę

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 16:27   #36936
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Wychodzę na polowanie Mam nadzieję, że po zakupie ocenicie, czy kupiłam wszystko, co potrzebne, bo znając mnie to o czymś zapomnę
Ok

Stary 2011-06-27, 16:35   #36937
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Swego czasu oglądałam sporo programów o tym, co mamy robią dzieciom, by wyglądały jak Hana Montana. To, o czym piszesz przy chemicznym prostowaniu, to pikuś...
ja ogładam czasem na TLC "Mała piękność", co te matki tym dziewczynkom (a ostatnio nawey i chłopcom) robią to się w głowie nie mieści...takie rzeczy to chyba tylko w Stanach
Cytat:
Mogłaś niepotrzebnie dorzucić Niveę po myciu (czasem za dużo stylizatora tak działa),
oj to możliwe ale ostatnio na suche tak się ładnie skręciły po niej
Cytat:
mogłaś niepotrzebnie nałożyć Naturię plus Niveę (za dużo dobrego naraz, Naturię może zestawiaj z żelem),
chyba poszukam siemienia lnianego zaraz, powinno gdzieś być w domu
Cytat:
mogły przejeść się już Alterrą (potrzebują zmiany zestawu co jakiś czas),
tylko 3 razy miałam Alterkę na głowie, ale to możliwe, że
Cytat:
mogłaś za długo zostawić na włosach odzywkę d/s
Cytat:
może brakować odpowiedniej kwasowości (warto sięgnąć po płukanki),
ostatnio miałam nieprzyjemności z octem , jakiś link do przepisów na płukanki? mniej śmierdzące?
Cytat:
może brakować protein (nie masz ich w diecie?)
włosowej czy jedzeniowej?
we włosowej nie mam (jedyne proteiny to w isanie z pszenicą, ale jeszcze jej nie używałam)
Cytat:
Mógł też pojawić się kryzys. Nieco za wcześnie, ale nie ma co rezygnować - pielęgnować dalej, sprawdzać zestawy i metody. Na pewno się poprawi
dużo tych możebyciów , dziękuję ślicznie za sugestie
dojście do tego, co służy a co szkodzi to będzie niezła przeprawa
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 17:04   #36938
seduction
Zakorzenienie

Wróciłam
Ale nie jestem zadowolona, bo mam wrażenie, że moje zakupy są ubogie i zdecydowanie im czegoś brakuje. Jeśli tak jest to proszę o podpowiedź, wszelkie komentarze mile widziane

Kupiłam:
- Joanna "Z apteczki babuni" Balsam nawilżająco-regenerujący (ekstrakt z miodu i proteiny mleczne)
- Odżywkę Isana z olejkiem babassu (dzięki Maliniarce )
- Garnier Neril - tonik (dzięki Benek )
- siemię lniane niemielone - będziemy pichcić
i jutro jeszcze się wybiorę po jakieś zakupy i zrobię zamówienie na necie - tylko błagam, powiedzcie co potrzebuję bo jak chyba każda początkująca mam mętlik w głowie
jeśli zdecyduję się na olejowanie to potrzebne jest tu OMO, tak?
Muszę zrobić zamówienie, żeby móc robić sobie jakieś mgiełki do włosów.

W domu mam Tigi Catwalk Curl Rocks - odżywkę do włosów, ale się nie nadaje - mam racje?

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-06-27 o 17:06
Stary 2011-06-27, 17:19   #36939
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

W domu mam Tigi Catwalk Curl Rocks - odżywkę do włosów, ale się nie nadaje - mam racje?
Ja mam i stosuję. Moje włosy bardzo ją lubią. Tyle że ja nie jestem CG Moje włosy lubią różne "zakazane" rzeczy

Stary 2011-06-27, 17:21   #36940
marika161
Raczkowanie

seduction też bym chętnie wysłuchała porad jakiegoś Cherubka Ja się dopiero uczę, więc niestety też wiem niewiele
Stary 2011-06-27, 17:31   #36941
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Czy mógłby mi ktoś napisać coś o wcierkach? Z czego robicie i jak stosujecie?
Ja mam wcierki wrażliwcowe: herbatka z siemienia lnianego, żel aloesowy z Lidla Cien Med do psikacza i psikuję po skalpie. Jak nierozwodniony nałożę to mi potem niekomfortowo, zasycha to i w ogóle
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
kolorek spoko, co spojrze w lustro to mam taki szczezozeb (i juz mnie mnie denerwuje ze sa krotkie,
No aż u mnie widać ten szczerzozęb
Cytat:
niestety meza nadal i jak cos marudze zeby mi powiedzial cos milego o moich wloskach to pyta 'kiedy beda dluzsze o 25 cm?'
Ja bym powiedziała że na nogach zapuszczę
Cytat:
Na isanki patrzyłam, ale nie uwierzycie... zero naklejek z tyłu po polsku, bo sprawdzałam, a z niemieckiego jestem noga. Te isanki, które wymieniłaś będą nadawać się do mycia? Bo chcę spróbować myć odżywką samą, a nie OMO.

Te isanki co Ci dziewczyny opisały nadają się do mycia
, czyli różowo-różowa i biała z różową zatyczką. Jest jeszcze biała z beżową to ona nie.
Cytat:
Idę poczytać o olejach, bo chciałabym jakiś, którego zmyje odżywka.
Kokos się genialnie zmywa.
Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Całą noc olejowałam (kokos + oliwa z oliwek z odrobiną odżywki), rano umyłam, nałożyłam jeszcze odżywkę, spłukałam i moje włosy wyglądają gorzej niż źle
Któryś olej nie podszedł albo oba. Miałam tak po migdale. Niektóre mają tak po kokosie.
Cytat:
Dlaczego jak wczesniej nakładałam piankę i nie pielęgnowałam specjalnie loki były dużo ładniejsze
Efekt silikonowej ściemy Teraz przynajmniej będziesz wiedzieć że to 100% natura i że SIAMA dokonałaś
Cytat:
Alterrą Perfumfrei, ale Ty nie możesz, Fitomedem z mydlnicą (ma betainę, ale daleko ), Alterrą z migdałkiem - też nie możesz
Dzięki Pojaśnione ;] Do Fitomedu też się nie palę bo taka masa ekstraktów ziołowych to za dużo szczęścia naraz ;]
Widziałam w tym Szlekerze szampon dzieciowy z bardzo krótkim składem, Sodium Cocoamfo, pewnie Betainą skoro go nie wymieniłaś i niestety dużo soli ;] Nie wiem co myśleć o soli hm.

Maliniarka - trochę dużo szczęścia naraz. Odstaw połowę. Len dobry plan
Cytat:
ostatnio miałam nieprzyjemności z octem , jakiś link do przepisów na płukanki? mniej śmierdzące?
Kropla soku z cytryny? Jak to ktoś opisał cytryny się tyle daje zeby była ledwo wyczuwalna w smaku wody.
Cytat:
włosowej czy jedzeniowej?
we włosowej nie mam (jedyne proteiny to w isanie z pszenicą, ale jeszcze jej nie używałam)
Włosowej oczywiście A użyj jej, ciekawam efektu (wzmacnia skręt i u mnie usztywnia włosy troszkę, są bardziej uparte)

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 17:32   #36942
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam i stosuję. Moje włosy bardzo ją lubią. Tyle że ja nie jestem CG Moje włosy lubią różne "zakazane" rzeczy
A może miałabyś ochotę ją przygarnąć? Jest jej 3/4 opakowania, bo chcę być CG, a na dodatek ta odżywka mi nie służy z tego, co zauważyłam Jeśli miałabyś ochotę to podaj adres na PW - szkoda, aby się u mnie zmarnowała, a stoi i stoi, i ja jej nie używam.

Stary 2011-06-27, 17:34   #36943
AjriszMarta
Zakorzenienie

Się mi wysypało coś?
Cytat:
A co z tą woda jest nie tak?
Wody uzdrowiskowe są wysoko zmineralizowane a przez to inne. Jeśli unikam soli to obawiałabym się takiej wody, może bezpodstawnie

Stary 2011-06-27, 17:37   #36944
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
seduction też bym chętnie wysłuchała porad jakiegoś Cherubka Ja się dopiero uczę, więc niestety też wiem niewiele
No, ja właśnie nie wiem, czy Cherub jestem, bo częściowo mi pasowało tutaj jeszcze inny typ (ale o wiele mniej), a mam iii, co najprawdopodobniej nie jest możliwe
Myślałam, że nas więcej Cherubków tutaj będzie

Cytat:
Ja mam wcierki wrażliwcowe: herbatka z siemienia lnianego, żel aloesowy z Lidla Cien Med do psikacza i psikuję po skalpie. Jak nierozwodniony nałożę to mi potem niekomfortowo, zasycha to i w ogóle

Te isanki co Ci dziewczyny opisały nadają się do mycia[/COLOR], czyli różowo-różowa i biała z różową zatyczką. Jest jeszcze biała z beżową to ona nie.

Kokos się genialnie zmywa.
Dziękuję - w takim razie zakupię kokos. A możesz napisać jaki jeszcze idzie zmyć odżywką? Chciałabym zamówić od razu coś jeszcze, żeby płacić raz za przesyłkę.
Isanka jedna zakupiona

Mówcie dziewczyny, co potrzebuję, co pominęłam i co schrzaniłam w zakupach

Stary 2011-06-27, 17:42   #36945
caskada
Zakorzenienie

eloe wygladaja na delikatniusie i takie sa jak u dziecka niewiem jaka tego jest zasluga ale wole takie niz sztywny stog siana

co do chust i muzulmanek ja popieram rowniez te prawo zeby nie zakrywaly twarzy wystarczy ze nosza chusty i ubranie od stop po glowe przeciez my nie nosimy na czole krzyza zeby kazdy widzial ogolnie to denerwujacy narod i zeby ich zrozumiec trzeba zyc obok nich wogole wiecie ze np male dziewczynki w szkole na lekcji wf nie moga u nich korzystac z basenu bo to wbrew ich religiitakze to wyglada tak ze inne dzieci sie kapia a oni do domu
Stary 2011-06-27, 17:56   #36946
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
A właśnie. Dlatego nie ma co porównywać ich z nami. Zresztą z tego, co ostatnio podczytuję i rozważam, wynika, że i my, Polki, jesteśmy odmienne od reszty Europejek. Historia naszego kraju sprawiła, że musimy być silne i samodzielne. Wystarczy przeczytać biografię Marii Skłodowskiej-Curie, by się zorientować, jak bardzo odstawałyśmy już na początku XX wieku (komentarz Magdaleny Środy w "Gazecie Wyborczej" po wydaniu "Spacerownika śladami MS-C" bezcenny). Polecam.
Nieładnie Wychodzę z założenia, że wzajemne okazywanie szacunku to podstawa w dialogu kultur (a przy globalizacji nie da się inaczej). We Włoszech przy drzwiach do kościoła sprawdza się ubiór turysty i nie są wpuszczani ci, co za bardzo się odsłaniają. W meczecie tureckim można wypożyczyć chusty, którymi okrywa się nogi, ręce i głowy. W Błękitnym Meczecie bardzo się tego pilnuje. Podobnie jest w cerkwiach na Ukrainie, gdzie w Ławrach wypożyczysz nie tylko chusty, ale też spódnice. We Wrocławiu w cerkwi przy ul. Nankiera również można wypożyczyć chustę. Można. Wystarczy chcieć.
Takie podejście do stroju wynika z tradycji - na co dzień chodziło się w tym samym, ale na niedzielę miało się specjalny strój w skrzyni (jeszcze w "Chłopach" Reymonta jest o tym mowa, a jeszcze dodam "Trza być w butach na weselu" z "Wesela" Wyspiańskiego, co wskazuje wyraźnie na to, że okazje uświetniało się ubiorem, który swoje kosztował). Każdy się stroił. Założę się, ze babcie na Boże Ciało też się wystroiły, w końcu to nie lada okazja, by wyjąć z szafy ładną sukienkę czy garsonkę. A plotkowanie było, jest i będzie. Niech sobie gadają. Kiedyś to o nich gadali.
Najważniejsze, by nie krzywdzić innych tym, co się robi. By rano móc spojrzeć sobie w lustrze w oczy i nadal mieć do siebie szacunek.
Oczywiście. Pod wszystkim się ponownie podpisuję. Gazety Wyborczej nie czytam...Moi rodzice są przeciwko wyborczej, TVN, itp. Twierdzą, że wszystko jest po stronie PO ...Nie chcę ich prowokować
Co do kultur religijnych. Denerwuje mnie jak ludzie nie szanują kultur religijnych danego państwa. Nie każdy jest katolikiem i na siłę kultury i tradycji innym ludziom nie zmienimy. Jestem tolerancyjna, ale jak widzę osoby, które nie szanują to zwracam im uwagę. Starszym osobom "moherowym beretom" (niektórzy tak nazywają) zwłaszcza, gdyż myślą, że na siłę zmienią wszystkich. A księża też wpajają tym ludziom podczas kazań nie raz, że powinno się takim ludziom wpajać, że nasza religia jest lepsza...Bez sensu. (Często takie sytuacje są na wsiach).
Oczywiście, jeśli bym wiedziała, że do danego kościoła, cerkwi, meczetu nie wolno wchodzić z odkrytymi ramionami to założyłabym chustę. Nie chcę innych ludzi swoją postawą urazić ani zdenerwować.

Co do fryzurek.
Ten link, który wskazałeś nie trudno wykonać. Na prawym boku wykonać malutkiego francuza, który będzie doczepiony pod upięciem, by się wydawał, że jest taką naszą opaską. W tą niedzielę mi siostra zrobi fryzurkę na jej córeczki urodziny, bo będziemy świętować to poproszę ją o podobne uczesanie i zrobię zdjęcie Pięknie wygląda.
I dziękuję Kłosa łatwiej wykonać jak francuza Zrobię na dniach kłosa na swoich włosach i wstawię zdjęcie

caskada
No taka jest ich kultura i tradycja...

ojp
Dziękuję.
Ty również widzę, że ładnie potrafisz uczesać dziewczynkę Bardzo ładnie. U mojej siostry dziewczynki też są czesane. Moja siostra im czesze koszyczki na okazje. Francuzy, kłosy (nie widziałam)
Trzymamy za obronę !
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka

Edytowane przez bernadka20
Czas edycji: 2011-06-27 o 18:02
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 18:00   #36947
caskada
Zakorzenienie

bernardko ale oni krzywdza dzieci wiesz jak placza ze inni sie kapia a oni nie moga i nie rozumieja tego dlaczego
my tez mamy kulture i religie i krzyza na czole nie nosimy
i co najgorsze to kobiety maja u nich prze***e w tej wierze

a wiecie i mnie dzis w cieniu 35
Stary 2011-06-27, 18:05   #36948
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caskada Pokaż wiadomość
bernardko ale oni krzywdza dzieci wiesz jak placza ze inni sie kapia a oni nie moga i nie rozumieja tego dlaczego
my tez mamy kulture i religie i krzyza na czole nie nosimy
i co najgorsze to kobiety maja u nich prze***e w tej wierze

a wiecie i mnie dzis w cieniu 35
Mam tego świadomość..Jednak nic na to nie poradzimy. Muszą sami coś usprawnić. U nich jest też wiekszość rzeczy zakazanych mężczyźni nago nie biorą prysznica tylko w bokserkach. Kobiety nago też nie biorą prysznica tylko w bieliźnie. Mam znajomą, która ma chłopaka Araba. Jego ojciec na szczęście 1 żonę ma a nie kilka jak się zdarza u niektórych...
Stary 2011-06-27, 18:12   #36949
caskada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Mam tego świadomość..Jednak nic na to nie poradzimy. Muszą sami coś usprawnić. U nich jest też wiekszość rzeczy zakazanych mężczyźni nago nie biorą prysznica tylko w bokserkach. Kobiety nago też nie biorą prysznica tylko w bieliźnie. Mam znajomą, która ma chłopaka Araba. Jego ojciec na szczęście 1 żonę ma a nie kilka jak się zdarza u niektórych...
u bardziej "religijniejszych" to kobiety nie moga nawet spojrzec na innego faceta stad te burki zeby jak najmniej byly widoczne a czasami zdarzalo sie ze szedl muzulman z muzulmanka i ktos spojrzal na nia badz powiedzial cos nie tak i zostal pobity za to temat rzeka jednak dobrze ze ktos inny podejmuje decyzje zeby cos u nich zmienic ostatnio byl tu przypadek zabicia mlodej dziewczyny ktora nie chciala poslubic przeznaczonego dla niej faceta(!) wiec jej rodzina miala prawo i brat ja zabil

w taka pogode jak dzis u mnie olejek daje super efekt ciekawe jak to bedzie zima
Stary 2011-06-27, 18:18   #36950
bernadka20
Wtajemniczenie

caskada
Olejki będą jeszcze lepiej działały :P nie ma nad czym się zastanawiać.
Ja ostatnio do mycia użyłam krem Nivea Curls i co..
Takie nijakie falo/loki ...Byłam mocno zszokowana, gdyż ten krem u mnie w zimie jest najlepszy na moje włosy...A tu taki numer w lecie zakazany Zazdroszczę pogody. Gdyby tak u nas było to już bym leżała sobie na podwórku i się opalała a tu kicha...
Co do kultury...No u nich tak jest niestety...I oby to zmienili szybko, bo zabić człowieka to dla mnie skandal u nich tak można...
Stary 2011-06-27, 18:58   #36951
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
No, ja właśnie nie wiem, czy Cherub jestem, bo częściowo mi pasowało tutaj jeszcze inny typ (ale o wiele mniej), a mam iii, co najprawdopodobniej nie jest możliwe
Myślałam, że nas więcej Cherubków tutaj będzie
A który? Nikt lepiej niż Ty nie wie jakie masz włosy. Pomnij, że ciasność loka to ostatnia kwestia w doborze pielęgnacji
Cytat:
Mówcie dziewczyny, co potrzebuję, co pominęłam i co schrzaniłam w zakupach
Którą Isankę? Proteinki by się zdały. Możesz zamówić i dokapywać

Stary 2011-06-27, 19:04   #36952
doti8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam Też mi się tak wydaje z moimi włosami A dziś to w ogóle strach na wróble Ale zrobiłam standardowy błąd o którym tu czytałam, chociaż nie wierzyłam, że to aż tak szybko może się stać Chodzi (chyba) o proteiny, zrobiłam maseczkę na godzinę pod folią z alterry morelki z duża ilością joanny mleko i miód. Po godzinie spłukałam i jeszcze joanny użyłam b/s. Podpięłam jak zwykle a rano jak wstałam i spojrzałam w lustro tylko jedno słowo mi przychodziło do głowy - puszak
doti8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:09   #36953
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
A który? Nikt lepiej niż Ty nie wie jakie masz włosy. Pomnij, że ciasność loka to ostatnia kwestia w doborze pielęgnacji

Którą Isankę? Proteinki by się zdały. Możesz zamówić i dokapywać
Pisałam wyżej, że kupiłam Isankę z olejkiem babassu. W takim razie zamówię jakieś proteiny, zaraz pogrzebię a jakieś konkretnie polecasz?

Wychodzi mi Cherub z mniejszą ilością Botticelli, ale sama do końca nie wiem.

Mam jeszcze pytanie: pierwsze mycie jest szamponem tym, co zwykle + soda/aspiryna, a potem od razu odżywka bs?

Przepraszam za milion pytań, staram się czytać, ale wciąż mam wiele wątpliwości i wolę się zapytać, niż jakiegoś bubla strzelić moim włosom

Czas edycji: 2011-06-27 o 19:14
Stary 2011-06-27, 19:31   #36954
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Maliniarka - trochę dużo szczęścia naraz. Odstaw połowę. Len dobry plan

Kropla soku z cytryny? Jak to ktoś opisał cytryny się tyle daje zeby była ledwo wyczuwalna w smaku wody.

Włosowej oczywiście A użyj jej, ciekawam efektu (wzmacnia skręt i u mnie usztywnia włosy troszkę, są bardziej uparte)
no chciałam dobrze myślałam, że wcześniej za mało

cytryna...hm...a to nie rozjasnia?

spróbuję isany jako drugiego O dzisiaj albo jutro

zrobiłam żel lniany, ale wyszedł dość rzadki, zobaczę czy zgęstnieje po ostygnięciu nawet mam pomysl na sposób nakładania, ale zdam relację jeśli się uda (lub nie)
Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Oczywiście. Pod wszystkim się ponownie podpisuję. Gazety Wyborczej nie czytam...Moi rodzice są przeciwko wyborczej, TVN, itp. Twierdzą, że wszystko jest po stronie PO ...Nie chcę ich prowokować
o matko u mnie to samo: reklama wyborczej w tv=komentarz
i ciągłe wspominanie ś.p. Kaczyńskiego, ile to on zrobił dla Polski i tak go prześladowali :x, ale moja rodzinka (Wujek i Ciocia) są już po 70tce więc wiele im trzeba wybaczyć
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:46   #36955
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Pisałam wyżej, że kupiłam Isankę z olejkiem babassu. W takim razie zamówię jakieś proteiny, zaraz pogrzebię a jakieś konkretnie polecasz?
Przepraszam, dużo nowych Twarzy i nie pamiętam tego wszystkiego co piszecie Hydrolizowane proteiny jedwabiu są dobrze przyswajalne.
Cytat:
Wychodzi mi Cherub z mniejszą ilością Botticelli, ale sama do końca nie wiem.
A to piękne loczki Boticelli ma cescada - szczegolowy opis pielęgnacji w blogu
Cytat:
Mam jeszcze pytanie: pierwsze mycie jest szamponem tym, co zwykle + soda/aspiryna, a potem od razu odżywka bs?
A po myciu odżywka d/s albo nawet maseczka. Szamponem peelingujesz włosy "do spodu", teraz trzeba im zrobić dobrze A potem b/s żeby maska nie wyparowała
Cytat:
Hm nie wiem :/

Stary 2011-06-27, 19:54   #36956
seduction
Zakorzenienie

Cytat:

Cytryna lubi rozjaśniać wiele rzeczy, więc podejrzewam, że włosy może też rozjaśniać przy dłuższym i częstym stosowaniu. Ale nie jestem pewna, tak na logikę mi się wydaje

Cytat:
Przepraszam, dużo nowych Twarzy i nie pamiętam tego wszystkiego co piszecie Hydrolizowane proteiny jedwabiu są dobrze przyswajalne.

A to piękne loczki Boticelli ma cescada - szczegolowy opis pielęgnacji w blogu

A po myciu odżywka d/s albo nawet maseczka. Szamponem peelingujesz włosy "do spodu", teraz trzeba im zrobić dobrze A potem b/s żeby maska nie wyparowała
Bloga już podczytywałam i podziwiałam włoski, ale dziękuję

Pogrubionego nie rozumiem tego peelingowania od spodu.

Właśnie zauważyłam, że nie mam odżywki d/s ale pogrzebię w maseczkach w przepisach - może uda mi się coś sklecić

edit: jednak mam avokado i karite, resztka na jeden raz starczy

Czas edycji: 2011-06-27 o 19:58
Stary 2011-06-27, 19:55   #36957
Kociasta
Raczkowanie

AjriszMarta spróbowałam Twojego zestawu - w 2O dałam Jedwab z Isany i dałam trochę Isany z babassu na 7 minut i to było super Loczki ładne (a nie układałam praktycznie, były zawinięte w zwykłym turbanie i tylko chwilkę wgniatałam żel) mięciutkie, super (po samym jedwabiu była tragedia). Tylko nad tymi pięknymi loczkami miałam puszaka.... Co prawda użyłam normalnego ręcznika. Może to pogoda, spróbuję jeszcze.
Nie mam pojęcia, jak walczyć z puszakiem i w skrócie jakie czynniki mogą go powodować.
Eloe77, spróbuję Twojej wersji i dam znać, dzięki!

I co to jest kryzys włosowy? Tzn. rozumiem, że chwilowe pogorszenie stanu włosów czy też takie wrażenie, przejściowe, ale co go powoduje?

Edytowane przez Kociasta
Czas edycji: 2011-06-27 o 21:11
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:56   #36958
czikibam
Raczkowanie

GG do czikibam Send a message via Skype™ to czikibam

Eloe czekam na 'diagnozę' :p
czikibam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:57   #36959
kama1615
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta

Kama - ciebie też zachęcam do mycia odżywką. Z grubsza zobacz co odpisałyśmy Basislov, pokazała się odtąd. Dużo nawilżania i oleje. Loki powrócą, ani się nie spodziewasz kiedy
dziękuję:-* na pewno zajrzę do tych postów i jutro lecę do sklepu zakupić jakieś kosmetyki do moich włosków i zaczynam wielką regenerację mam nadzieję, że powrócą
Cytat:

Jak można było takie cudo prostować Będziemy ratować
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

Czeeeeeść za prostowanie
lokasy wracajcie, jakie piękne były...

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Tak wiem należy mi się za to prostowanieale obiecuję już nie będę... nie wiem jak mogłam być tak głupia, no ale niestety już się stało i teraz muszę je ratować do puki nie jest jeszcze za późno
Stary 2011-06-27, 20:15   #36960
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Pogrubionego nie rozumiem tego peelingowania od spodu.
Taka analogia Szampon z SLS mogę porównać do peelingu np twarzy czy stóp takim gruboziarnistym. Zostawiasz skórę świeżą gołą i wesołą bez warstwy ochronnej z brudu, sebum i starego naskórka i trzeba to naprawić, najlepiej porządną bogatą maską, lekki kremik to mało. Nie robi się tego za często bo jest inwazyjne.
Włosy też mają "naskórek"= łuski.
Rozumiesz o co mi chodzi mniej więcej?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości