|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#36931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Witam
Całą noc olejowałam (kokos + oliwa z oliwek z odrobiną odżywki), rano umyłam, nałożyłam jeszcze odżywkę, spłukałam i moje włosy wyglądają gorzej niż źle ![]() Tak jakbym w ogóle ich nie myła, loki to jakies strąki, puszą się i aaaa szkoda gadać ![]() Nie wiem czy to wina olejowania, czy może moje włosy dopiero się przekształcają i to jakas faza ![]() Dlaczego jak wczesniej nakładałam piankę i nie pielęgnowałam specjalnie loki były dużo ładniejsze
|
#36932 |
|
Zadomowienie
|
ojp, ale Ty masz sprawne rączki
takie te warkoczyki równe i w ogóle... Loczki jak sobie robiłaś to też było widać, że wprawiona jesteś w takie rzeczy A ja dziś w końcu upolowałam balsam aloesowy pottersa Powiedzcie mi jak go używacie? Może do OMO? I jako które O ? Albo może nakładacie sobie np. na godzinkę na mokre/suche?
|
|
#36933 | ||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mogłaś niepotrzebnie dorzucić Niveę po myciu (czasem za dużo stylizatora tak działa), mogłaś niepotrzebnie nałożyć Naturię plus Niveę (za dużo dobrego naraz, Naturię może zestawiaj z żelem), mogły przejeść się już Alterrą (potrzebują zmiany zestawu co jakiś czas), mogłaś za długo zostawić na włosach odzywkę d/s, może brakować odpowiedniej kwasowości (warto sięgnąć po płukanki), może brakować protein (nie masz ich w diecie?). Mógł też pojawić się kryzys. Nieco za wcześnie, ale nie ma co rezygnować - pielęgnować dalej, sprawdzać zestawy i metody. Na pewno się poprawi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [quoet]Mam "na wsi" Schleckera Mają tam coś dobrego? [/quote] Spinki do podpinania włosów.Cytat:
), Alterrą z migdałkiem - też nie możesz ![]() A teraz oczyszczałam slsem jakimś prostym szamponem na gościnnych występach. Kilka składników. Cytat:
Powodzenia w hennowaniu ![]() Zostało mi do odpowiedzi: Myśle tu o wpływie kokosa, ale musze jeszcze raz przeczytać ten post.
|
|
#36934 |
|
Zakorzenienie
|
TYLKO w aptece
A co z tą woda jest nie tak?
|
#36935 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzę na polowanie
Mam nadzieję, że po zakupie ocenicie, czy kupiłam wszystko, co potrzebne, bo znając mnie to o czymś zapomnę
|
#36936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#36937 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale ostatnio na suche tak się ładnie skręciły po niej ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, jakiś link do przepisów na płukanki? mniej śmierdzące? ![]() Cytat:
we włosowej nie mam (jedyne proteiny to w isanie z pszenicą, ale jeszcze jej nie używałam) Cytat:
, dziękuję ślicznie za sugestiedojście do tego, co służy a co szkodzi to będzie niezła przeprawa
|
|
|
#36938 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Ale nie jestem zadowolona, bo mam wrażenie, że moje zakupy są ubogie i zdecydowanie im czegoś brakuje. Jeśli tak jest to proszę o podpowiedź, wszelkie komentarze mile widziane ![]() Kupiłam: - Joanna "Z apteczki babuni" Balsam nawilżająco-regenerujący (ekstrakt z miodu i proteiny mleczne) - Odżywkę Isana z olejkiem babassu (dzięki Maliniarce )- Garnier Neril - tonik (dzięki Benek )- siemię lniane niemielone - będziemy pichcić ![]() i jutro jeszcze się wybiorę po jakieś zakupy i zrobię zamówienie na necie - tylko błagam, powiedzcie co potrzebuję bo jak chyba każda początkująca mam mętlik w głowie ![]() jeśli zdecyduję się na olejowanie to potrzebne jest tu OMO, tak? Muszę zrobić zamówienie, żeby móc robić sobie jakieś mgiełki do włosów. ![]() W domu mam Tigi Catwalk Curl Rocks - odżywkę do włosów, ale się nie nadaje - mam racje?
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-27 o 17:06 |
|
|
|
#36939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje włosy lubią różne "zakazane" rzeczy
|
|
#36940 |
|
Raczkowanie
|
seduction też bym chętnie wysłuchała porad jakiegoś Cherubka
Ja się dopiero uczę, więc niestety też wiem niewiele
|
#36941 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Te isanki co Ci dziewczyny opisały nadają się do mycia, czyli różowo-różowa i biała z różową zatyczką. Jest jeszcze biała z beżową to ona nie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz przynajmniej będziesz wiedzieć że to 100% natura i że SIAMA dokonałaś ![]() Cytat:
Pojaśnione ;] Do Fitomedu też się nie palę bo taka masa ekstraktów ziołowych to za dużo szczęścia naraz ;]Widziałam w tym Szlekerze szampon dzieciowy z bardzo krótkim składem, Sodium Cocoamfo, pewnie Betainą skoro go nie wymieniłaś i niestety dużo soli ;] Nie wiem co myśleć o soli hm. Maliniarka - trochę dużo szczęścia naraz. Odstaw połowę. Len dobry plan ![]() Cytat:
Cytat:
A użyj jej, ciekawam efektu (wzmacnia skręt i u mnie usztywnia włosy troszkę, są bardziej uparte)
|
||||||||||
|
|
|
#36942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli miałabyś ochotę to podaj adres na PW - szkoda, aby się u mnie zmarnowała, a stoi i stoi, i ja jej nie używam.
|
|
#36943 |
|
Zakorzenienie
|
Się mi wysypało coś?Wody uzdrowiskowe są wysoko zmineralizowane a przez to inne. Jeśli unikam soli to obawiałabym się takiej wody, może bezpodstawnie
|
|
|
|
#36944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że nas więcej Cherubków tutaj będzie ![]() Cytat:
Isanka jedna zakupiona Mówcie dziewczyny, co potrzebuję, co pominęłam i co schrzaniłam w zakupach
|
|
#36945 |
|
Zakorzenienie
|
eloe wygladaja na delikatniusie i takie sa
jak u dziecka niewiem jaka tego jest zasluga ale wole takie niz sztywny stog siana ![]() co do chust i muzulmanek ja popieram rowniez te prawo zeby nie zakrywaly twarzy wystarczy ze nosza chusty i ubranie od stop po glowe przeciez my nie nosimy na czole krzyza zeby kazdy widzial ogolnie to denerwujacy narod i zeby ich zrozumiec trzeba zyc obok nich wogole wiecie ze np male dziewczynki w szkole na lekcji wf nie moga u nich korzystac z basenu takze to wyglada tak ze inne dzieci sie kapia a oni do domu
|
|
#36946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kultur religijnych. Denerwuje mnie jak ludzie nie szanują kultur religijnych danego państwa. Nie każdy jest katolikiem i na siłę kultury i tradycji innym ludziom nie zmienimy. Jestem tolerancyjna, ale jak widzę osoby, które nie szanują to zwracam im uwagę. Starszym osobom "moherowym beretom" (niektórzy tak nazywają) zwłaszcza, gdyż myślą, że na siłę zmienią wszystkich. A księża też wpajają tym ludziom podczas kazań nie raz, że powinno się takim ludziom wpajać, że nasza religia jest lepsza...Bez sensu. (Często takie sytuacje są na wsiach). Oczywiście, jeśli bym wiedziała, że do danego kościoła, cerkwi, meczetu nie wolno wchodzić z odkrytymi ramionami to założyłabym chustę. Nie chcę innych ludzi swoją postawą urazić ani zdenerwować. Co do fryzurek. Ten link, który wskazałeś nie trudno wykonać. Na prawym boku wykonać malutkiego francuza, który będzie doczepiony pod upięciem, by się wydawał, że jest taką naszą opaską. W tą niedzielę mi siostra zrobi fryzurkę na jej córeczki urodziny, bo będziemy świętować to poproszę ją o podobne uczesanie i zrobię zdjęcie Pięknie wygląda.I dziękuję Zrobię na dniach kłosa na swoich włosach i wstawię zdjęcie ![]() caskada No taka jest ich kultura i tradycja... ojp Dziękuję. Ty również widzę, że ładnie potrafisz uczesać dziewczynkę Bardzo ładnie. U mojej siostry dziewczynki też są czesane. Moja siostra im czesze koszyczki na okazje. Francuzy, kłosy (nie widziałam) ![]() Trzymamy za obronę !
Narzeczona 11.10.2013 Dbam o włosy Mój typ-2C. Od końca lipca 2010 dbam o swoje loczki !! ![]() Stop suszarce od końca czerwca 2010 ![]() Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek ![]() Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka Edytowane przez bernadka20 Czas edycji: 2011-06-27 o 18:02 |
|
|
|
|
#36947 |
|
Zakorzenienie
|
bernardko ale oni krzywdza dzieci
wiesz jak placza ze inni sie kapia a oni nie moga i nie rozumieja tego dlaczego my tez mamy kulture i religie i krzyza na czole nie nosimy ![]() i co najgorsze to kobiety maja u nich prze***e w tej wierze ![]() a wiecie i mnie dzis w cieniu 35
|
|
#36948 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam tego świadomość..Jednak nic na to nie poradzimy. Muszą sami coś usprawnić. U nich jest też wiekszość rzeczy zakazanych mężczyźni nago nie biorą prysznica tylko w bokserkach. Kobiety nago też nie biorą prysznica tylko w bieliźnie. Mam znajomą, która ma chłopaka Araba. Jego ojciec na szczęście 1 żonę ma a nie kilka jak się zdarza u niektórych...
|
|
|
|
#36949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czasami zdarzalo sie ze szedl muzulman z muzulmanka i ktos spojrzal na nia badz powiedzial cos nie tak i zostal pobity za to temat rzeka jednak dobrze ze ktos inny podejmuje decyzje zeby cos u nich zmienic ostatnio byl tu przypadek zabicia mlodej dziewczyny ktora nie chciala poslubic przeznaczonego dla niej faceta(!) wiec jej rodzina miala prawo i brat ja zabil ![]() w taka pogode jak dzis u mnie olejek daje super efekt ciekawe jak to bedzie zima![]()
|
|
|
#36950 |
|
Wtajemniczenie
|
caskada
Olejki będą jeszcze lepiej działały :P nie ma nad czym się zastanawiać. Ja ostatnio do mycia użyłam krem Nivea Curls i co.. Takie nijakie falo/loki ...Byłam mocno zszokowana, gdyż ten krem u mnie w zimie jest najlepszy na moje włosy...A tu taki numer w lecie zakazany Zazdroszczę pogody. Gdyby tak u nas było to już bym leżała sobie na podwórku i się opalała a tu kicha...Co do kultury...No u nich tak jest niestety...I oby to zmienili szybko, bo zabić człowieka to dla mnie skandal u nich tak można... |
|
|
|
#36951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#36952 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A dziś to w ogóle strach na wróble Chodzi (chyba) o proteiny, zrobiłam maseczkę na godzinę pod folią z alterry morelki z duża ilością joanny mleko i miód. Po godzinie spłukałam i jeszcze joanny użyłam b/s. Podpięłam jak zwykle a rano jak wstałam i spojrzałam w lustro tylko jedno słowo mi przychodziło do głowy - puszak
|
|
|
|
|
#36953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakieś konkretnie polecasz? Wychodzi mi Cherub z mniejszą ilością Botticelli, ale sama do końca nie wiem. ![]() Mam jeszcze pytanie: pierwsze mycie jest szamponem tym, co zwykle + soda/aspiryna, a potem od razu odżywka bs? Przepraszam za milion pytań, staram się czytać, ale wciąż mam wiele wątpliwości i wolę się zapytać, niż jakiegoś bubla strzelić moim włosom
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-27 o 19:14 |
|
|
|
|
#36954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, że wcześniej za mało ![]() cytryna...hm...a to nie rozjasnia? ![]() spróbuję isany jako drugiego O dzisiaj albo jutro zrobiłam żel lniany, ale wyszedł dość rzadki, zobaczę czy zgęstnieje po ostygnięciu nawet mam pomysl na sposób nakładania, ale zdam relację jeśli się uda (lub nie) Cytat:
i ciągłe wspominanie ś.p. Kaczyńskiego, ile to on zrobił dla Polski i tak go prześladowali :x, ale moja rodzinka (Wujek i Ciocia) są już po 70tce więc wiele im trzeba wybaczyć
|
|
|
#36955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hydrolizowane proteiny jedwabiu są dobrze przyswajalne.Cytat:
Cytat:
A potem b/s żeby maska nie wyparowałaHm nie wiem :/ |
|||
|
|
|
#36956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytryna lubi rozjaśniać wiele rzeczy, więc podejrzewam, że włosy może też rozjaśniać przy dłuższym i częstym stosowaniu. Ale nie jestem pewna, tak na logikę mi się wydaje
![]() Cytat:
Pogrubionego nie rozumiem tego peelingowania od spodu.Właśnie zauważyłam, że nie mam odżywki d/s ale pogrzebię w maseczkach w przepisach - może uda mi się coś sklecić edit: jednak mam avokado i karite, resztka na jeden raz starczy
Edytowane przez seduction Czas edycji: 2011-06-27 o 19:58 |
|
|
|
|
#36957 |
|
Raczkowanie
|
AjriszMarta spróbowałam Twojego zestawu - w 2O dałam Jedwab z Isany i dałam trochę Isany z babassu na 7 minut i to było super
Loczki ładne (a nie układałam praktycznie, były zawinięte w zwykłym turbanie i tylko chwilkę wgniatałam żel) mięciutkie, super (po samym jedwabiu była tragedia). Tylko nad tymi pięknymi loczkami miałam puszaka.... Co prawda użyłam normalnego ręcznika. Może to pogoda, spróbuję jeszcze.Nie mam pojęcia, jak walczyć z puszakiem i w skrócie jakie czynniki mogą go powodować. Eloe77, spróbuję Twojej wersji i dam znać, dzięki! I co to jest kryzys włosowy? Tzn. rozumiem, że chwilowe pogorszenie stanu włosów czy też takie wrażenie, przejściowe, ale co go powoduje?
Wymienię 4 ml. Armani Prive Royal Oud na Armani Prive Ambre Soie i Amblre Orient Lakiery, kolorówka, włosy, zapachy, nowe ubrania i buty grudzień FREYA ARABELLA 30E Edytowane przez Kociasta Czas edycji: 2011-06-27 o 21:11 |
|
|
|
#36958 |
|
Raczkowanie
|
Eloe czekam na 'diagnozę' :p
|
|
|
|
#36959 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
i zaczynam wielką regenerację mam nadzieję, że powrócąCytat:
ale obiecuję już nie będę... nie wiem jak mogłam być tak głupia, no ale niestety już się stało i teraz muszę je ratować do puki nie jest jeszcze za późno
|
|
#36960 |
|
Zakorzenienie
|
Taka analogia
Szampon z SLS mogę porównać do peelingu np twarzy czy stóp takim gruboziarnistym. Zostawiasz skórę świeżą gołą i wesołą bez warstwy ochronnej z brudu, sebum i starego naskórka i trzeba to naprawić, najlepiej porządną bogatą maską, lekki kremik to mało. Nie robi się tego za często bo jest inwazyjne.Włosy też mają "naskórek"= łuski. Rozumiesz o co mi chodzi mniej więcej? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

takie te warkoczyki równe i w ogóle... Loczki jak sobie robiłaś to też było widać, że wprawiona jesteś w takie rzeczy 
ogolnie co to by bylo gdyby kazdy tak demonstrowal swoja religie

tzn cieniowanie mnie jakby denerwuje, ta najdłuższa warstwa... już sama nie wiem co by najlepiej wyglądało na tej mojej łepetynie 
? 
Mają tam coś dobrego? [/quote] Spinki do podpinania włosów.

)
(i juz mnie mnie denerwuje ze sa krotkie,![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Będziemy ratować
za prostowanie