Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013 - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 18:24   #3781
agunineczka
Zakorzenienie

Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013

Cytat:
Napisane przez NAUGHTYxANGEL Pokaż wiadomość
Ja robilam 3 lata temu taki kurs wychowawacy kolonijnego i 100 zl placilam :P Jak to sie mowi papierek wiecej :P

No ja mysle o oligo teraz i w czasie magisterki zrobic podyplomowki z Wczesnoszkolnej i Przedszkolnej - isc sladem kolezanki mojej
A moze isc odrazu na mgr z Wczesnoszkolnej?? Ale jaki jest wtedy sens robienia podyplomowki??
Nie wiem czy można tak. U mnie np. po mojej specjalności nie mogę robić magisterki z wczesnej, tylko mogę wybrać społeczną alb o specjalną - ped. dorosłości albo wspomaganie wczesnego rozwoju..
Ale np. w Toruniu już można..
Więc to wszystko zależy od uzcelni..

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
No niestety kurs trzeba zrobić... Ja kiedyś o tym myślałam, ale stwierdziłam, że w dzisiejszych czasach taki wyjazd do zbyt odpowiedzialne... Czytałam nawet, że jeśli dziewczyna zaszłaby w ciąże na koloniach, rodzice mogą pozwać jej opiekuna o alimenty, bo nie dopilnował ich dziecka Przecież taki opiekun musiałby ich wszystkich mieć w jednej sali i ciągle nie spać
Co innego być w grupie najmłodszej... Ale wśród młodzieży gimnazjalnej? Nie wyobrażam sobie...

Dokladnie.. Też to czytałam.. Niestey taki wychowawca musi się liczyc z ogromną odpowiedzialnością..
Ja sobie nie wyobrażam jaki to musi być stres opiekować sie dziećmi na koloniach..
Sama opiekuję się 2 dziewczynkami i czasami mam takiego stracha o nie, a co dopiero jak się ma tyle dzieci do nadzoru..
Stary 2011-06-29, 18:31   #3782
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Nauczyciele w wiejskich szkolach maja dodatki i calkiem niezle, nawet im dojazdy zwracaja, wiec warto

\
Pierwszy raz coś takiego słyszę moja mama jeździła poza miasto do dziewczyny, która miała indywidualne nauczania, bo była częściowo niepełnosprawna i nie dostawała ani grosza za dojazdy
A jeszcze zapytam - jakie dodatki niby nauczyciele z wiejskich szkół? Za co te dodatki? Bo jedyne dodatki o jakich słyszałam to za wychowawstwo - uwaga uwaga - 20 zł na miesiąc. Kupa szmalu!!!

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

A wychowawcom kolonijnym to ja serdecznie współczuję
Stary 2011-06-29, 18:39   #3783
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
Pierwszy raz coś takiego słyszę moja mama jeździła poza miasto do dziewczyny, która miała indywidualne nauczania, bo była częściowo niepełnosprawna i nie dostawała ani grosza za dojazdy
A jeszcze zapytam - jakie dodatki niby nauczyciele z wiejskich szkół? Za co te dodatki? Bo jedyne dodatki o jakich słyszałam to za wychowawstwo - uwaga uwaga - 20 zł na miesiąc. Kupa szmalu!!!

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

A wychowawcom kolonijnym to ja serdecznie współczuję
Dodatek jest
http://www.oswiataiprawo.pl/Dyrektor...odatek-wiejski
Stary 2011-06-29, 18:53   #3784
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
To sorki, nie wiedziałam 10% zawsze coś, ale przy dochodach nauczycieli to i tak niewiele fajna ta stronka w ogóle
Stary 2011-06-29, 18:53   #3785
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka_070190 Pokaż wiadomość
Witaj i postaraj się powiedzieć Nam coś więcej o sobie

mia mam nadzieję, ze z mamą TŻ wszystko będzie dobrze...

Ja też mam bardzo miękkie serce i nie mogę patrzeć na cierpienie innych, a wogóle dzieci i zwierząt...

Słuchajcie dziewczynki jak to wkońcu jest z tymi naukami przedmałżeńskimi?? Ja miałam w szkole kurs przedmałżeński i mam na to zaświadczenie. Mój TŻ też. To się wkońcu liczy czy już nie, bo się pogubiłam...;/
Cytat:
Ten papierek do niczego Cie nie upowaznia Chyba kazdy Go ma z LO
Taki kurs ze szkoły jest tak samo ważny jak tez z kościoła więc nie musisz się martwić

Dziewczyny... ja już nie mam siły. Ostatnio coś złego się ciągle dzieje Najpierw u mnie ta afera z uczelnią a dziś... mój TŻ to ma taki dzień... Przed chwilą skonczyłam z nim rozmawiać i.. nie wiem tego już za wiele jest i siedze i płaczę. Wyobraźcie sobie że dziś do szpitala trafiła mama mojego TŻ, która będzie miała operację, i siostra TŻ, która też będzie miała operację jutro i... tak! druga siostra ma jutro jechac do szpitala i to już coś poważniejszego. Jeśli siostra zostanie jutro w tym szpitalu tzn że musi się tez przebadać TŻ, jego brat i możliwe że ja też..
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 18:55   #3786
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mia8544 Pokaż wiadomość
Taki kurs ze szkoły jest tak samo ważny jak tez z kościoła więc nie musisz się martwić

Dziewczyny... ja już nie mam siły. Ostatnio coś złego się ciągle dzieje Najpierw u mnie ta afera z uczelnią a dziś... mój TŻ to ma taki dzień... Przed chwilą skonczyłam z nim rozmawiać i.. nie wiem tego już za wiele jest i siedze i płaczę. Wyobraźcie sobie że dziś do szpitala trafiła mama mojego TŻ, która będzie miała operację, i siostra TŻ, która też będzie miała operację jutro i... tak! druga siostra ma jutro jechac do szpitala i to już coś poważniejszego. Jeśli siostra zostanie jutro w tym szpitalu tzn że musi się tez przebadać TŻ, jego brat i możliwe że ja też..
Dlaczego? to coś zakaźnego?

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:15   #3787
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:

Hej piekne Mama TŻ wylądowała w szpitalu A najgorsze jest to że on tak się martwi o nią a nie może sie z nią zobaczyć
Przykro mi Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Andziu, witaj znowu. Śniło mi się, że pisałaś, że jednak nie skończyłaś pracy u Chinoli...
Kończę kończę! 31 lipca

Cytat:
Trzeba. Ale jeżeli za tak ciężką i odpowiedzialną pracę [opowieści o calutkich wolnych feriach i wakacjach to sobie można włożyć...a w ciągu roku urlopu nie weźmiesz.] satysfakcjonuje cię na początku tak niska stawka-spoko. Ja widzę, że to jest bardzo ciężka i praca i nie szła bym do szkoły, jezeli bym miała inne wyjście. Lepiej rozkładać towar w markecie, zarobisz więcej, możliwości awansu też lepsze[w szkole niemal zerowe] i nawet sie nie musisz użerać z rodzicami i ich ukochanymi dzieciaczkami.

-
A moim zdaniem to kwestia osoby nie pracy. Bo to praca, do której trzeba miec predyspozycje.

Tż dzieci uwielbia, praca go cieszy, robienie nawet całorocznych projektów z dzieciakami też. Dzieciaki lubią jego, on ich i widzę, że ta praca sprawia mu prawdziwą satysfakcję.

Co do zarobków: zrobił awans na nauczyciela kontraktowego, obronił mgr-a. W przyszłym roku będzie miał ok 1800/1900 zł na rękę. Około 30-stki jakieś 2,5 tys. Nie żyjemy w Warszawie, a ot w małej mieścinie 100 tys mieszkańców, jeśli i mi się uda zarabiac 2,5 tys to będzie nas stac przy 1 dziecku nawet na zagraniczne wczasy co roku. I tak dla przykładu, przyjaciel Tż, te same studia cały czas... Od 2 lat pracuje za 1300zł, jest tłumaczem w firmie zajmującej się eksportem łożysk jakichś tam. Zero możliwości awansu, zero podwyżki... pracy też nie umie zmienic.

Tylko jak mówię... Zarobki tutaj mają nikłe znaczenie. Tą pracę trzeba lubiec i się nadawac. Dla dobra własnego... i dzieci

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Sorry, ale od lat obserwuję, jak wygląda praca nauczyciela, bo moja mama jest. I to nie jest tak różowo, jak się postronnym wydaje.
No nie jest. I ględzenie na nauczycieli jako nierobów jest niesprawiedliwe. Tak samo jak niesprawiedliwe jest obsmarowywanie górników, którzy za nic 5 tys zarabiają (wielkie gie że tak powiem prawdy w tym, ale to trzeba kogoś w rodzinie miec, zeby wiedziec jakie bzdury mówią, obsmarowują też lekarzy bo konowały i łapówkarze. Tak naprawdę w polsce obsmarowują każdego, bo oczywiście każdy ma lepiej od tego co obsmarowuje, albo obsmarowac trzeba dla zasady.

A najprościej miec to w dupie i nie przeżywac tego jak mrówka okres.

Cytat:

Co do nauczycieli-nie będę się więcej wypowiadać, mam swoje zdanie na temat tej pracy, poparte latami obserwacji. Sprawdziany nie sprawdzają się same, papiery się same nie wypełniają[a teraz szkoła to same papiery], a na aktualnie nauczyciele pracują dwie godziny w tygodniu przymusowo za darmo. Jak ktoś ma normalną dyrekcję to spoko, może to jakoś łatwiej idzie, nie wiem. Ale jak się trafi na dziwną dyrekcję to życze miłej zabawy.
Moim zdaniem mieszkasz z matką, która jest z tych, że pracują w zawodzie wręcz za karę i jak ona tych dzieci nie .lubi i tej pracy tak samo pewnie one nie lubią jej.

Tak nic się samo nie robi, samo nie sprawdza, samo nie organizuje. Jednak nauczyciel podejmując pracę MA TEGO ŚWIADOMOŚC.

Chwała panie, że jeszcze istnieją tacy z powołania.

Co do kariery. Wiesz ja chciałabym i 5 tys zarabiac. Jednak realia są takie, że jeś.li będę miałą 1500 i takie godziny pracy, że będę wiedziała czym jest życie rodzinne, to będę bardzo, bardzo szczęśliwym człowiekiem. Pogoń za mamoną to nie wszystko. Są rzeczy dla mnie osobiście ważniejsze. A co do robienia kariery, życzę po prostu powodzenia.
Było: 83 kg
Jest: 75,5 kg
Będzie: 58 kg

Edytowane przez andzia1989r
Czas edycji: 2011-06-29 o 19:43
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:16   #3788
mia8544
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego? to coś zakaźnego?
Tak, to co podjerzewaja u niej jest zakaźne i niebezpieczne...
mia8544 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 19:23   #3789
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:

Mam naprawdę nadzieję, że wszystko będzie dobrze i z mamą i z wszystkimi Trzymaj się bo na pewno Tobie i Tż bardzo ciężko
Stary 2011-06-29, 19:25   #3790
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość

No nie jest. I ględzenie na nauczycieli jako nierobów jest niesprawiedliwe. Tak samo jak niesprawiedliwe jest obsmarowywanie górników, którzy za nic 5 tys zarabiają (wielkie gie że tak powiem prawdy w tym, ale to trzeba kogoś w rodzinie miec, zeby wiedziec jakie bzdury mówią, obsmarowują też lekarzy bo konowały i łapówkarze. Tak naprawdę w polsce obsmarowują każdego, bo oczywiście każdy ma lepiej od tego co obsmarowuje, albo obsmarowac trzeba dla zasady.
A najlepsze jest to, że nawet sztygar górnik nie zarobi 5000 Ale to się wytnie. Inni, którzy w życiu nie zjechali te 1000m. pod ziemię ani nie znają osób, które tam były - wiedzą najlepiej

Cytat:

Oj Trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze skończyło.

Edytowane przez FlightlessBird
Czas edycji: 2011-06-29 o 19:27
Stary 2011-06-29, 19:35   #3791
andzia1989r
Zakorzenienie

Linaewen- ja nie wchodzę z tobą na wojenną ścieżkę. Ja się w sumie po części nawet zgadzam, chodzi mi o spojrzenie na sprawę z innej perspektywy. Ok na nauczycieli narzekają... ale u nas narzeka się i oczernia WSZYSTKICH. Ok płace nie powalają... ale gdzie teraz powalają? A jednak około 30-stki 2500 na rękę to nie jest tak mało. Ok nauczyciele sporo robią w domu, sporo w szkole. To prawda. Jednak wiedzą o tym decydując się na tą pracę. Jeśli ktoś siedzi, zrzędzi i narzeka, na pracę na dzieciaki, na rodziców, na płacę na dyrekcję, to nie z tą pracą jest coś nie tak, po prostu wykonuje ją niewłaściwa osoba. O to mniej więcej mi chodzi.

Edytowane przez andzia1989r
Czas edycji: 2011-06-29 o 19:43
Stary 2011-06-29, 19:56   #3792
_kamea_
Zakorzenienie

andzia, ale skąd wiesz o tym 2,5 tys koło 30 -stki na rękę? Bo nie czaję skąd się ta kwota bierze? Pewnie zanudzę jak powołam się po raz kolejny na przykład mojej mamy - ona ma 2,5 tys (nawet mniej chyba) na rękę po 30 LATACH PRACY. widziałaś tego linka z zarobkami nauczycieli, który wcześniej wklejałam?
Stary 2011-06-29, 20:13   #3793
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga512152 Pokaż wiadomość
aaaa i w końcu zjadłam malinkiudało mi się kupić!bo tak to już rano o 11 nie było ;/
Kolezanki nasze wizazowe jadasz - a Ty nie dobra

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
No niestety kurs trzeba zrobić... Ja kiedyś o tym myślałam, ale stwierdziłam, że w dzisiejszych czasach taki wyjazd do zbyt odpowiedzialne... Czytałam nawet, że jeśli dziewczyna zaszłaby w ciąże na koloniach, rodzice mogą pozwać jej opiekuna o alimenty, bo nie dopilnował ich dziecka Przecież taki opiekun musiałby ich wszystkich mieć w jednej sali i ciągle nie spać
Co innego być w grupie najmłodszej... Ale wśród młodzieży gimnazjalnej? Nie wyobrażam sobie...
Dlatego ja mimo kursu nie skorzystam z takiej oferty. Raz mi proponowali odmowilam, balam sie odpowiedzialnosci, poza tym mialy to byc dzieci z "trudnych i patologicznych rodzin".
A w tym roku dostalam propozycje wyjazdu do Blugarii, ale coz... CHINY

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aga512152 Pokaż wiadomość
FlightlessBirddokładnie tak jest:/ dziecko się napije alko, złamie noge to TY będziesz odpowiedzialna za to i możesz do końca życia płacić mu rente;/ chore ale prawdziwe niestety dla tego też papierek leży w szufladzie i nie podejmnę się odpowiedzialności za wybryki małolatów... dokładnie grupy młodsze są bardziej hmm zdyscyplinowani i nie ""zniszczone" ew."zdemoralizowane...
Dokladnie, a teraz i 13sto latki wspolzyja, wiec lepiej nie ryzykowac!!

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Nie wiem czy można tak. U mnie np. po mojej specjalności nie mogę robić magisterki z wczesnej, tylko mogę wybrać społeczną alb o specjalną - ped. dorosłości albo wspomaganie wczesnego rozwoju..
Ale np. w Toruniu już można..
Więc to wszystko zależy od uzcelni..
Na UW na Wydziale Pedagogicznym mozna po kazdym kierunku studiow A poza tym teraz wiele uczelni zamiast 2letnich magisterskich studiow otwiera 3letnie studia mgr of course dla ludzi np. po ekonomii
NAUGHTYxANGEL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:14   #3794
dastin
Zakorzenienie

Cytat:

Czekamy na info jak wyniki ale na pewno dobrze.
Wyniki są dobre ale i tak po przedyskutowaniu z Tż-tem stwierdziliśmy, że rzucam tabsy na jakiś czas
Cytat:
Niestety, ale to nie wykładowczyni zaczęła się zachowywać nieprofesjonalnie. Ściągaliście i miała pełne prawo się podkurzyć i wysmarować Wam tego maila. Nie mówię, że ja nigdy nie ściągam, ale mam świadomość, że prowadzący może różnie na to ściąganie zareagować. U nas z jednych laborak wywalali z dwóją w indeksie za próby ściągania, a gdzie indziej wychodzili dla podniesienia poziomu.
A piszesz tak właśnie jakbyś nigdy nie ściągałaDlaczeg o tak uszczypliwie podchodzisz do wszystkiegoBabk a zachowała się bardzo nieprofesjonalnie bo nie powinna się w ogóle wdawać w dyskusję ze studentami zwłaszcza mailowo...Ma do czynienia z dorosłymi ludźmi a nie gówniarzami, których można postraszyć
Cytat:
Napisane przez drea Pokaż wiadomość
dzień dobry wszystkim Paniom,
Z przyjemnościa dołączam do Waszej grupy.
Data jeszcze nie ustalona.
Prawdopodobnie czerwiec/ lipiec, ale potwierdze jak zarezerwuję salę,
Pozdrawiam,
Witaj Właśnie napisz coś o sobie
Cytat:

Cytat:
Ojej, to co napisałaś zabrzmiało bardzo groźnie Ale trzymam bardzo mocno kciuki, żeby to co podejrzewają lekarze się nie sprawdziło i, żeby z siostrami Tż-ta, mamą, Tobą i Tż-tem było wszystko ok!!

Kurcze musiałam odpisywać drugi raz bo sobie wszystko skasowałamTak się tu rozgadałyście, że masakra... Jeżeli chodzi o pracę nauczyciela to uważam, że powinni pracować tylko ludzie, którzy robią to z powołania. A jeśli ktoś uważa, że ta praca go męczy to w takim razie chyba musi pomysleć o zmianie pracy dla dobra swojego i dzieci. Akurat pisze magisterkę na temat wypalenia zawodowego nauczycieli i jestem w temacie
Mój Tż oczywiście nie umie usiedzieć na tyłku i poszedł dzisiaj na nockę pilnować czegoś tam na plażyNie lubię kiedy chodzi gdzieś na noc bo wtedy spać nie mogę. A już raz był ochroniarzem na plaży i wiem jakie akcje były

Chodze cały dzień i szukam czegoś dobrego do jedzenia. Najpierw mam ochotę na pizzę a za chwilę coś słodkiego
dastin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:14   #3795
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
O M G - a co sie stalo??
Stary 2011-06-29, 20:37   #3796
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _kamea_ Pokaż wiadomość
andzia, ale skąd wiesz o tym 2,5 tys koło 30 -stki na rękę? Bo nie czaję skąd się ta kwota bierze? Pewnie zanudzę jak powołam się po raz kolejny na przykład mojej mamy - ona ma 2,5 tys (nawet mniej chyba) na rękę po 30 LATACH PRACY. widziałaś tego linka z zarobkami nauczycieli, który wcześniej wklejałam?

Zarabia tyle bo pensje od pewnego pułapu nie rosną.

No i zależy czy ktoś ma goły 18-godzinny etat czy nadgodziny. Ja mówię o przypadku pracującym godzin 25.

Po 2 latach pracy nauczycielu kontraktowym, z dodatkiem wiejskim, motywacyjnym i wychowawstwem niecałe 1900zł na rękę. Kolejne 9 lat liczę na zdobycie 2 kolejnych stopni zawodowych, w wypadku mojego Tż będzie to 34 lata i wtedy jego pensja, przy obecnej liczbie godzin będzie wynosiła około 2300-2500. Później rosnąc przestanie. Nie ważne czy będzie pracował lat 10 czy 30.

Ja mówię na przykładzie własnym. Nie zaglądałam do tabelki.
Stary 2011-06-29, 20:37   #3797
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
A piszesz tak właśnie jakbyś nigdy nie ściągałaDlaczeg o tak uszczypliwie podchodzisz do wszystkiegoBabk a zachowała się bardzo nieprofesjonalnie bo nie powinna się w ogóle wdawać w dyskusję ze studentami zwłaszcza mailowo...Ma do czynienia z dorosłymi ludźmi a nie gówniarzami, których można postraszyć
Ściągam czasami. Ale znam konsekwencję takiego zachowania i nie uważam tego za powód do dumy.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:43   #3798
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Ściągam czasami. Ale znam konsekwencję takiego zachowania i nie uważam tego za powód do dumy.
A ja nie ściągam. Nie umię ściągać. I co? Wkurza mnie czasem jak ja się nauczę i dostanę 3, a ktoś ściągnie na 5. Ale jak się uspokoję to myślę, że w sumie to też pewnego rodzaju umiejętność, której ja nie posiadłam.

Stary 2011-06-29, 20:44   #3799
malinka9191
Zakorzenienie

mia trzymaj się.. będzie dobrze, musi być my będziemy trzymam , żeby wszystko sie ułożyło

A do tych co mają telefon w Orange wyślijcie najpierw KODY na 816, a później:
SENEGAL
UGANDA
ANTANANARYWA
KAMERUN
NEON
DINAR
REUNION

na 80106

to są darmowe kody(tyko pierwszy 20gr) na darmowe minuty i sms do orange i wszytskich sieci... ze 2 moga by już nie aktywne, ale nie wiem które, ale reszta działą

Cytat:
no to czemu się czepiasz innych? Kobieta nikogo za rękę nie złapała więc nie ma powodu, żeby robić takie zamieszanie i nie ma prawa wyciągać konsekwencji... Stałaś się ostatnio strasznie uszczypliwa, swoją drogą

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2011-06-29 o 20:47
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 20:46   #3800
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Konsekwencje powinny być tylko wtedy gdy ktos złapie za rękę a tak? na jakiej podstawie ona to może pisać?
Stary 2011-06-29, 20:48   #3801
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
mia trzymaj się.. będzie dobrze, musi być my będziemy trzymam , żeby wszystko sie ułożyło

SENEGAL
UGANDA
ANTANANARYWA
KAMERUN
NEON
DINAR
REUNION

na 80106

to są darmowe kody(tyko pierwszy 20gr) na darmowe minuty i sms do orange i wszytskich sieci... ze 2 moga by już nie aktywne, ale nie wiem które, ale reszta działą

no to czemu się czepiasz innych? Kobieta nikogo za rękę nie złapała więc nie ma powodu, żeby robić takie zamieszanie i nie ma prawa wyciągać konsekwencji... Stałaś się ostatnio strasznie uszczypliwa, swoją drogą
Sama nie mam Orange, ale widziałam to dziś na facebooku u znajomych i się zastanawiałam co to za ściema a jednak nie?

A wy macie konta na facebooku?

Stary 2011-06-29, 20:49   #3802
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość

SENEGAL
UGANDA
ANTANANARYWA
KAMERUN
NEON
DINAR
REUNION

na 80106

malinko a te kody wszystkie w jednym smsie?

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Sama nie mam Orange, ale widziałam to dziś na facebooku u znajomych i się zastanawiałam co to za ściema a jednak nie?

A wy macie konta na facebooku?
ja nie mam
Stary 2011-06-29, 20:53   #3803
aga512152
Rozeznanie

mia8544
rany Kochana życzę zdrówka dla Was wszystkich,oby skończyło się tylko na strachu..
Angel nie bij, ja malinki uwielbiam mam nadzieje że dziewczynki Nasze malinowe mnie nie zlinczują
Dastin ja miałam taki dzień wczoraj, co chwilę miałam ochote na coś innego , ale sama nie wiedziałam na co...

A te kody działają na 100% ale tylko w telefonach na karte i mix abonamet się nie łapie... a szkoda...

sms wysyłasz każdy osobno tam są darmowe minuty do orange, sms , min, do wszystki ważne przeważnie 3-4 dni

andzia z górnikami to się zgodzę ale tylko z Tymi którzy schodzą pod ziemię, to jest dla mnie niewiargodnie ciązka praca,za małe pieniądze nie kiedy Ci górnicy ryzykują własne ŻYCIE żeby przyniosić zyski swym pracodawcom!! Ci to powinni zarabiać krocie!
A ja mieszkam przy kopalni ale odkrywkowej i oni mają jeszcze pretensje że mało zarabiają siedzą na zwałowarce i wszystko za nich robi, nic ręcznie nie robią, nie schodzą pod ziemie.

Edytowane przez aga512152
Czas edycji: 2011-06-29 o 21:00
aga512152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:01   #3804
dastin
Zakorzenienie

Malinko dziękuję

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Fajne są te kody ale pewnie i tak nie wykorzystam wszystkiego
Stary 2011-06-29, 21:05   #3805
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Chodze cały dzień i szukam czegoś dobrego do jedzenia. Najpierw mam ochotę na pizzę a za chwilę coś słodkiego
Dastin, tez mam tak, ze zachcianki mam z kosmosu... Slodycze moglabym caly dzien jesc :-P I czesto przejedzona jestem, a zjem nie wiele :-S Chodz tu jem za chyba dwoje... No I gazowane napoje zaczelam pic :-( I wymyslam sobie, ze szok... Fast foody maja pycha :-D Zbieram sie od 24 na jakies ograniczenie, ale ciezko... Jednak obiecuje sobie od jutra na 100% I laski pilnujcie mnie :-P

Edytowane przez NAUGHTYxANGEL
Czas edycji: 2011-06-29 o 21:11
Stary 2011-06-29, 21:12   #3806
dastin
Zakorzenienie

Cytat:
dastin, tez mam tak, ze zachcianki mam z kosmosu... Slodycze moglabym caly dzien jesc :-P I czesto przejedzona jestem, a zjem nie iele :-S Chodz tu jem za chyba dwoje... I wymyslam sobie, ze szok... Zbieram sie od 24 na jakies ograniczenie, ale ciezko... Jednak obiecuje sobie od jutra na 100% I laski pilnujcie mnie :-P
Ja słodycze też mogłabym jeść na okrągłoIdę właśnie po coś słodkiego
A czemu chcesz się ograniczać? Przecież jesteś chudziutka Sama pisałaś, że Tż chciałby żebyś przytyła
Stary 2011-06-29, 21:17   #3807
_kamea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Zarabia tyle bo pensje od pewnego pułapu nie rosną.

No i zależy czy ktoś ma goły 18-godzinny etat czy nadgodziny. Ja mówię o przypadku pracującym godzin 25.

Po 2 latach pracy nauczycielu kontraktowym, z dodatkiem wiejskim, motywacyjnym i wychowawstwem niecałe 1900zł na rękę. Kolejne 9 lat liczę na zdobycie 2 kolejnych stopni zawodowych, w wypadku mojego Tż będzie to 34 lata i wtedy jego pensja, przy obecnej liczbie godzin będzie wynosiła około 2300-2500. Później rosnąc przestanie. Nie ważne czy będzie pracował lat 10 czy 30.

Ja mówię na przykładzie własnym. Nie zaglądałam do tabelki.
W takim razie życzę twojemu Tżtowi, żeby przez te 9 lat udało mu się utrzymać 25 godzin
Stary 2011-06-29, 21:19   #3808
malinka_070190
Zakorzenienie

mia kurcze to zabrzmiało groźnie... Mam nadzieję, zę wszystko będzie dobrze!!!!! 3mam tak bardzo mocno kciuku

aga jak mogłaś tak nas po prostu zjeść?? Nie masz serca!! oczywiście żartuje;D

Dzięki za uświadomienie mnie z tym kursem przedmałżeńskim jeszcze się księdza zapytam

30/30 shred
malinka_070190 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 21:24   #3809
aga512152
Rozeznanie

Ja PRZEPRASZAM!!! ale te malinki tak kuszą i musiałam ...hehe
U mnie jest tak że od słodyczy to wolę wcinać jogurty i owoce, a ze słodyczy to najbardziej ciasta i desery własnej roboty (albo Mamy te mi bardziej smakują jak wszystko zresztą zrobione przez kogoś) a czasem mam tak że jak nie zjem np jakiegoś batona to pozabijałabym wszystkich dookoła
Stary 2011-06-29, 21:49   #3810
NAUGHTYxANGEL
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dastin Pokaż wiadomość
Ja słodycze też mogłabym jeść na okrągłoIdę właśnie po coś słodkiego
A czemu chcesz się ograniczać? Przecież jesteś chudziutka Sama pisałaś, że Tż chciałby żebyś przytyła
Ale ja mam wrazenie, ze tutaj przytylam, i ze brzuszek mam duzy!! Poza tym zle sie czuje jakos na psychice... Chociaz TZ wiem, ze chce te swoje upragnione 52 kg, bo zna mnie jak wazylam 54, ale ja wole swoje 47
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości