|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie boimy się końca świata bo Nasze śluby są za dwa lata!:)-PM 2013
Cytat:
Ale np. w Toruniu już można.. Więc to wszystko zależy od uzcelni.. Cytat:
Dokladnie.. Też to czytałam.. Niestey taki wychowawca musi się liczyc z ogromną odpowiedzialnością.. Ja sobie nie wyobrażam jaki to musi być stres opiekować sie dziećmi na koloniach.. Sama opiekuję się 2 dziewczynkami i czasami mam takiego stracha o nie, a co dopiero jak się ma tyle dzieci do nadzoru..
|
|
|
#3782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama jeździła poza miasto do dziewczyny, która miała indywidualne nauczania, bo była częściowo niepełnosprawna i nie dostawała ani grosza za dojazdy A jeszcze zapytam - jakie dodatki niby nauczyciele z wiejskich szkół? Za co te dodatki? Bo jedyne dodatki o jakich słyszałam to za wychowawstwo - uwaga uwaga - 20 zł na miesiąc. Kupa szmalu!!! ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- A wychowawcom kolonijnym to ja serdecznie współczuję
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.oswiataiprawo.pl/Dyrektor...odatek-wiejski
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10% zawsze coś, ale przy dochodach nauczycieli to i tak niewiele fajna ta stronka w ogóle
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny... ja już nie mam siły. Ostatnio coś złego się ciągle dzieje Najpierw u mnie ta afera z uczelnią a dziś... mój TŻ to ma taki dzień... |
||
|
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tż dzieci uwielbia, praca go cieszy, robienie nawet całorocznych projektów z dzieciakami też. Dzieciaki lubią jego, on ich i widzę, że ta praca sprawia mu prawdziwą satysfakcję. Co do zarobków: zrobił awans na nauczyciela kontraktowego, obronił mgr-a. W przyszłym roku będzie miał ok 1800/1900 zł na rękę. Około 30-stki jakieś 2,5 tys. Nie żyjemy w Warszawie, a ot w małej mieścinie 100 tys mieszkańców, jeśli i mi się uda zarabiac 2,5 tys to będzie nas stac przy 1 dziecku nawet na zagraniczne wczasy co roku. I tak dla przykładu, przyjaciel Tż, te same studia cały czas... Od 2 lat pracuje za 1300zł, jest tłumaczem w firmie zajmującej się eksportem łożysk jakichś tam. Zero możliwości awansu, zero podwyżki... pracy też nie umie zmienic. Tylko jak mówię... Zarobki tutaj mają nikłe znaczenie. Tą pracę trzeba lubiec i się nadawac. Dla dobra własnego... i dzieci ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
A najprościej miec to w dupie i nie przeżywac tego jak mrówka okres. Cytat:
Tak nic się samo nie robi, samo nie sprawdza, samo nie organizuje. Jednak nauczyciel podejmując pracę MA TEGO ŚWIADOMOŚC. Chwała panie, że jeszcze istnieją tacy z powołania. Co do kariery. Wiesz ja chciałabym i 5 tys zarabiac. Jednak realia są takie, że jeś.li będę miałą 1500 i takie godziny pracy, że będę wiedziała czym jest życie rodzinne, to będę bardzo, bardzo szczęśliwym człowiekiem. Pogoń za mamoną to nie wszystko. Są rzeczy dla mnie osobiście ważniejsze. A co do robienia kariery, życzę po prostu powodzenia.
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2011-06-29 o 19:43 |
|||||
|
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Mam naprawdę nadzieję, że wszystko będzie dobrze i z mamą i z wszystkimi Trzymaj się bo na pewno Tobie i Tż bardzo ciężko
|
#3790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to się wytnie. Inni, którzy w życiu nie zjechali te 1000m. pod ziemię ani nie znają osób, które tam były - wiedzą najlepiej ![]() Oj Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2011-06-29 o 19:27 |
|
|
|
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Linaewen- ja nie wchodzę z tobą na wojenną ścieżkę. Ja się w sumie po części nawet zgadzam, chodzi mi o spojrzenie na sprawę z innej perspektywy. Ok na nauczycieli narzekają... ale u nas narzeka się i oczernia WSZYSTKICH. Ok płace nie powalają... ale gdzie teraz powalają? A jednak około 30-stki 2500 na rękę to nie jest tak mało. Ok nauczyciele sporo robią w domu, sporo w szkole. To prawda. Jednak wiedzą o tym decydując się na tą pracę. Jeśli ktoś siedzi, zrzędzi i narzeka, na pracę na dzieciaki, na rodziców, na płacę na dyrekcję, to nie z tą pracą jest coś nie tak, po prostu wykonuje ją niewłaściwa osoba. O to mniej więcej mi chodzi.
Wiek: 23 lata Wzrost: 165 cm Waga: Było: 83 kg Jest: 75,5 kg Będzie: 58 kg Edytowane przez andzia1989r Czas edycji: 2011-06-29 o 19:43 |
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
andzia, ale skąd wiesz o tym 2,5 tys koło 30 -stki na rękę? Bo nie czaję skąd się ta kwota bierze? Pewnie zanudzę jak powołam się po raz kolejny na przykład mojej mamy - ona ma 2,5 tys (nawet mniej chyba) na rękę po 30 LATACH PRACY.
widziałaś tego linka z zarobkami nauczycieli, który wcześniej wklejałam?
|
#3793 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
A w tym roku dostalam propozycje wyjazdu do Blugarii, ale coz... CHINY ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
A poza tym teraz wiele uczelni zamiast 2letnich magisterskich studiow otwiera 3letnie studia mgr of course dla ludzi np. po ekonomii |
||||
|
|
|
#3794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Wyniki są dobre ale i tak po przedyskutowaniu z Tż-tem stwierdziliśmy, że rzucam tabsy na jakiś czas
Cytat:
Dlaczeg o tak uszczypliwie podchodzisz do wszystkiego Babk a zachowała się bardzo nieprofesjonalnie bo nie powinna się w ogóle wdawać w dyskusję ze studentami zwłaszcza mailowo...Ma do czynienia z dorosłymi ludźmi a nie gówniarzami, których można postraszyćCytat:
Właśnie napisz coś o sobieCytat:
![]() Kurcze musiałam odpisywać drugi raz bo sobie wszystko skasowałam ![]() Mój Tż oczywiście nie umie usiedzieć na tyłku i poszedł dzisiaj na nockę pilnować czegoś tam na plaży Nie lubię kiedy chodzi gdzieś na noc bo wtedy spać nie mogę. A już raz był ochroniarzem na plaży i wiem jakie akcje były![]() Chodze cały dzień i szukam czegoś dobrego do jedzenia. Najpierw mam ochotę na pizzę a za chwilę coś słodkiego |
|||
|
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zarabia tyle bo pensje od pewnego pułapu nie rosną. No i zależy czy ktoś ma goły 18-godzinny etat czy nadgodziny. Ja mówię o przypadku pracującym godzin 25. Po 2 latach pracy nauczycielu kontraktowym, z dodatkiem wiejskim, motywacyjnym i wychowawstwem niecałe 1900zł na rękę. Kolejne 9 lat liczę na zdobycie 2 kolejnych stopni zawodowych, w wypadku mojego Tż będzie to 34 lata i wtedy jego pensja, przy obecnej liczbie godzin będzie wynosiła około 2300-2500. Później rosnąc przestanie. Nie ważne czy będzie pracował lat 10 czy 30. Ja mówię na przykładzie własnym. Nie zaglądałam do tabelki.
|
|
#3797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie ściągam. Nie umię ściągać. I co? Wkurza mnie czasem jak ja się nauczę i dostanę 3, a ktoś ściągnie na 5. Ale jak się uspokoję to myślę, że w sumie to też pewnego rodzaju umiejętność, której ja nie posiadłam.
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
mia trzymaj się.. będzie dobrze, musi być
my będziemy trzymam , żeby wszystko sie ułożyło![]() A do tych co mają telefon w Orange wyślijcie najpierw KODY na 816, a później: SENEGAL UGANDA ANTANANARYWA KAMERUN NEON DINAR REUNION na 80106 to są darmowe kody(tyko pierwszy 20gr) na darmowe minuty i sms do orange i wszytskich sieci... ze 2 moga by już nie aktywne, ale nie wiem które, ale reszta działą ![]() no to czemu się czepiasz innych? Kobieta nikogo za rękę nie złapała więc nie ma powodu, żeby robić takie zamieszanie i nie ma prawa wyciągać konsekwencji... Stałaś się ostatnio strasznie uszczypliwa, swoją drogą
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2011-06-29 o 20:47 |
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jednak nie?A wy macie konta na facebooku? |
|
|
|
|
#3802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3803 |
|
Rozeznanie
|
mia8544
rany Kochana życzę zdrówka dla Was wszystkich,oby skończyło się tylko na strachu.. ![]() Angel nie bij, ja malinki uwielbiam mam nadzieje że dziewczynki Nasze malinowe mnie nie zlinczują![]() Dastin ja miałam taki dzień wczoraj, co chwilę miałam ochote na coś innego , ale sama nie wiedziałam na co... A te kody działają na 100% ale tylko w telefonach na karte i mix abonamet się nie łapie... a szkoda... sms wysyłasz każdy osobno tam są darmowe minuty do orange, sms , min, do wszystki ważne przeważnie 3-4 dni andzia z górnikami to się zgodzę ale tylko z Tymi którzy schodzą pod ziemię, to jest dla mnie niewiargodnie ciązka praca,za małe pieniądze nie kiedy Ci górnicy ryzykują własne ŻYCIE żeby przyniosić zyski swym pracodawcom!! Ci to powinni zarabiać krocie! A ja mieszkam przy kopalni ale odkrywkowej i oni mają jeszcze pretensje że mało zarabiają siedzą na zwałowarce i wszystko za nich robi, nic ręcznie nie robią, nie schodzą pod ziemie.
Powietrze pachnie jak malinowa mamba! Edytowane przez aga512152 Czas edycji: 2011-06-29 o 21:00 |
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko dziękuję
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Fajne są te kody ale pewnie i tak nie wykorzystam wszystkiego
|
|
|
|
#3805 |
|
Zadomowienie
|
Dastin, tez mam tak, ze zachcianki mam z kosmosu... Slodycze moglabym caly dzien jesc :-P I czesto przejedzona jestem, a zjem nie wiele :-S Chodz tu jem za chyba dwoje... No I gazowane napoje zaczelam pic :-( I wymyslam sobie, ze szok... Fast foody maja pycha :-D Zbieram sie od 24 na jakies ograniczenie, ale ciezko... Jednak obiecuje sobie od jutra na 100% I laski pilnujcie mnie :-P
Edytowane przez NAUGHTYxANGEL Czas edycji: 2011-06-29 o 21:11 |
|
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idę właśnie po coś słodkiego![]() A czemu chcesz się ograniczać? Przecież jesteś chudziutka Sama pisałaś, że Tż chciałby żebyś przytyła
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
mia kurcze to zabrzmiało groźnie... Mam nadzieję, zę wszystko będzie dobrze!!!!! 3mam tak bardzo mocno kciuku
![]() aga jak mogłaś tak nas po prostu zjeść?? Nie masz serca!! oczywiście żartuje;DDzięki za uświadomienie mnie z tym kursem przedmałżeńskim jeszcze się księdza zapytam
|
|
#3809 |
|
Rozeznanie
|
Ja PRZEPRASZAM!!! ale te malinki tak kuszą
i musiałam ...heheU mnie jest tak że od słodyczy to wolę wcinać jogurty i owoce, a ze słodyczy to najbardziej ciasta i desery własnej roboty (albo Mamy te mi bardziej smakują jak wszystko zresztą zrobione przez kogoś) a czasem mam tak że jak nie zjem np jakiegoś batona to pozabijałabym wszystkich dookoła
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

- isc sladem kolezanki mojej
Przecież taki opiekun musiałby ich wszystkich mieć w jednej sali i ciągle nie spać

moja mama jeździła poza miasto do dziewczyny, która miała indywidualne nauczania, bo była częściowo niepełnosprawna i nie dostawała ani grosza za dojazdy
10% zawsze coś, ale przy dochodach nauczycieli to i tak niewiele
fajna ta stronka w ogóle 
Najpierw u mnie ta afera z uczelnią a dziś... mój TŻ to ma taki dzień...