Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 12:12   #4891
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Agula nie wiem czy ten wózek faktycznie brzydki na allegro nie wygląda źle

http://allegro.pl/i-coo-plasma-bests...692315190.html

rzecz gustu
No fakt, ten niebieski jakoś znośniej wygląda ale i tak nie w moim stylu.

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:13   #4892
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Youyou bidulka jesteś z tą zgagą
Znalazłaś juz jakiś wozeczek?

Wodaqa z tego co wiem to Carmela kupiła też X-landera XA U nas też na osiedlu duzo ich jeździ, więc musi byc dobry

Ja wczoraj porozkładałam wkońcu cały wózek Pouczyliśmy się z mężem co jak zakładać, wstawiam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010188.jpg (83,6 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010191.jpg (43,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010192.jpg (60,3 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010193.jpg (53,9 KB, 44 załadowań)
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:17   #4893
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Zaneta88, Brunetka i Nerola spisalam wasze numery, jak co to bede do Was pisac

Torba spakowana, wypucowana, teraz czekam na tz. za godzinke bedzie, zjemy obiad i jedziemy.

Maly wali jak zly, chyba czuje ze jestem zdenerwowana. dostałam kilka takich strasznych przeszywających skurczy ze aż zaczęlam syczec... ale przeszlo.
Bartessa trzymam kciuki

wszystko pójdzie po Twojej myśli

Natka - piekny wózeczek
i bardzo fajnie urządzona kuchnia

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:19   #4894
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście Ja właśnie spisuje nr tel i akurat jestem na Tobie Rano w nocy i o północy czekam na dobre wiadomości Powodzenia
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:20   #4895
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Natka fajny wózek ale mnie by wkurzał ciemny środek budki tzn miałam kiedyś Mutsy z granatowym środkiem i od słońca wyblakł
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:21   #4896
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:

rzecz gustu
ten mi sie bardzo podoba kolorek i wogole ksztalt

ale tamten faktycznie byl brzydki moze przez kolor?

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
na pewno pokorny jak baranek - niech się dobrze podlizuje - i spełnia wszystkie zachcianki ja bym powykorzystywała okazję i zrobiła sobie dzień księżniczki - przynieś, podaj, pomasuj, ugoruj, nakarm itd

od rana nie ale jakąś godzinkę temu się rozpadało już chyba na dobre i leje cały czas od tej pory.. ja lecę gotować sos do gołąbków bo te mam z soboty ale sosu brakło bo zjedli

a ja nic kompletnie od rana nie zrobiłąm, siedze w fotelu, czytam, nadrabiam, jem i chodzę na siku - cała moja egzystencja od 6 rano

ale się usprawiedliwiam bo tż mi pozwolił już tylko leżeć i pachnieć do porodu - więc tylko coś do żarcia naszykuje i mam wolne

ale mnie gniecie z boku pod żebrami.... ałaaaa.... idę się rozchodzić bo przyrosnę do fotela
no...nie wiem kochana bo to tez niezle ziolko jes
t moze powiedziec ze ma dosyc tego pokutowania
ze przeprasza ze wie
ze zle zrobil
i ze obiecuje ze to ostatni raz
i ze jak ma sie tak zachowywac
to zebysmy wogole ze soba nei gadali

a ja zjadlam zupine
zrobilam sobie herbatke lipton owoce lesne

i ide te rzeczy wieksze do pudla pakowac
bo tez zakwitne na tym fotelu
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:22   #4897
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

rzecz gustu
Oczywiście zgadzam się, że to rzecz gustu, ale ten który ja wstawiłam jest dostepny tylko w tym dziwnym czerwonym kolorze... nie chodzi mi o kształt wózka tylko akurat o ten konkretny model, który akurat jest paskudny, jeszcze te koła.... w innych kolorach wygląda fajnie
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Wiecie ja już wolę te skurcze niż tę cholerną zgagę
Skurczy porodowych jeszcze nie znam, ale przez zgagę to przecież mozna świra dostać! wczoraj mnie tak męczyła że zwariować można było.... wypiłam 2 kubki lodowatego kakao i na trochę ulżyło
Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
uważam tak samo
i mam nadzieję, że potencjalne współlokatorki z sali poporodowej też nie będą spraszać pół rodziny w odwiedziny bo sorry, ale kobieta w pidżamie, wymęczona porodem to nie jest miły widok, dla mnie to będzie krępujące i już. Pidżama to jednak bielizna a ja w bieliźnie pokazuję się tylko mężowi. W ogóle uważam, że w każdym szpitalu położniczym powinien być zakaz odwiedzin na salach poporodowych. Jak ktoś chce przyjść w odwiedziny i mama też tego chce to powinny być jakieś pokoje odwiedzin czy coś takiego. Na salę powinni mieć wstęp wyłącznie tatusiowie.
Dlatego właśnie się cieszę, że u nas zarówno na położnictwie jak i ginekologii jest zakaz odwiedzin.... nie oszukujmy się, kobieta przed, po czy w trakcie porodu to nie to samo, co ze złamaną nogą na chirurgii.... Jedna drugą zrozumie, ale już mężowie, mamusie, babcie... to już przesada...
Moja siostra po porodzie leżała z turczynką na sali.... zwaliło się do niej dokladnie 32 osoby! z pełną wyżerką typu kebaby itd.... no ale cóż, jedna i druga zapłaciła za szpital i miała do tego prawo.... tyle że jak dla mnie to gruuuba przesada... przez to wszystko siostra sie wypisała na własne życzenie po kilku godzinach

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 12:24   #4898
youyou
Zakorzenienie

Co do karmienia piersią to święta racja dziewczyny większośc z nas chce karmić ale często są problemy i nie ma co mieć wyrzutów sumienia że sięga się po mm.
Karmienie cyckiem to przede wszystkim oszczędność a wpływu na zdrowie raczej nie ma.
Sama jestem wykarmiona od samego początku na mm (jestem z bliźniaków i mama nie była w stanie dwójki dzieci wykarmić cyckiem, więc od razu mleko - niebieskie z torebki - poszło w ruch, a my jesteśmy okazami zdrowia

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
W sprawie "konspiry" nie mam zamiaru się więcej wypowiadać. Wyjaśniłam sens, jak ktoś ma za złe- trudno, nie uszczęśliwię całego świata.
Zmalowana ja nie mam do Ciebie pretensji, dotrzymałaś słowa, bo obiecałaś, nie ma co wracać do tematu

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Napiszę Wam tyko szybciutko jedną rzecz, a potem wpadnę na dłużej

Justynka i Zuzia już sa w domu, od wczoraj Z nóżkami małej mają iść na konsultację ortopedyczną. Justynka napisała ze postara się wieczorem sama wpaść i co nam skrobnąć
cudownie nadrabiam dalej i nie wiem czy iustyna już się odezwała ale czekam niecierpliwie na relację i zdjęcia

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Witam!
Tu ponownie mąż dziubka
Oto kolejna porcja zdjęć, mamusia powoli dochodzi do siebie, Szymuś również ma się bardzo dobrze.
Przekazuję pozdrowienia dla wszystkich ciotek!!!!
ale słodki

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
JustPi - kupiłam ten plain bo ja małobiuściasta jestem i ładnie wyglądają. Ten cienki robił mi z piersi takie dwa stożki bleee

A ja do odwiedzin nie mam nic, przynajmniej na razie tak myślę. Nie wiem kiedy urodzę ale 10 sierpnia przyjeżdża siostra męża z Belgii z dziećmi i psem na 2-3 tygodnie i myślę, że będzie fajnie - pomogą, zabawią, wyleczą z deprechy:d a dziadkowie niech też odwiedzają - to też ich radość.
Co do odwiedzin to mi to szczerze mówiąc zwisa.. rodzina najbliższa (rodzice i siostry) pewnie przyjdzie i ostatnio nie mogłam się ich doczekać bo myślałam, że sama zwariuję w szpitalu a poza tym reszta ma nieco taktu i do szpitala na pewno nie przyjdą.

Każdy wie o co chodzi i pierwsze rodzinne wizytacje miałam dopiero po miesiącu jakoś.

Brumek ale masz śliczny ten brzuch i rzeczywiście urósł choć do wieloryba to Ci bardzo daleko masz po prostu piękną piłeczkę
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:24   #4899
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
uważam tak samo
i mam nadzieję, że potencjalne współlokatorki z sali poporodowej też nie będą spraszać pół rodziny w odwiedziny bo sorry, ale kobieta w pidżamie, wymęczona porodem to nie jest miły widok, dla mnie to będzie krępujące i już. Pidżama to jednak bielizna a ja w bieliźnie pokazuję się tylko mężowi. W ogóle uważam, że w każdym szpitalu położniczym powinien być zakaz odwiedzin na salach poporodowych. Jak ktoś chce przyjść w odwiedziny i mama też tego chce to powinny być jakieś pokoje odwiedzin czy coś takiego. Na salę powinni mieć wstęp wyłącznie tatusiowie.
z własnego doswiadczenia powiem że to też niedobrze. u mnie było aż tak że nawet tatus nie wchodził na oddzial. a ja nie moglam z dzieckiem do sali odwiedzin wyjsc. wiec jak ktos przyszedl to dziecko musialo isc na noworodki (albo zostawalo w pokoju pod okiem innych mam - dawaly sygnala jak sie zbudzilo), a ja szlam sama do tego pokoju. caly czas na szpilkach czy przypadkiem dziecko akurat nie ebdzie płakało, chciało jeść itp. do tego w sali odwiedzin 3 krzesła (twarde, jak w podstawówce!) a odwiedzajacych troche wiecej jednak... niefajnie stac podczas odwiedzin... a inni ojcowie to dla mnie też obce osoby - wiec by mi bylo obojetnie czy do współlokatorki przychodzi maż czy dziadek... i tak obcy dziad!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:26   #4900
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Oczywiście Ja właśnie spisuje nr tel i akurat jestem na Tobie Rano w nocy i o północy czekam na dobre wiadomości Powodzenia
ok

mam nadzieje ze najpozniej w srode dadzą mi się rozpakowac, bo dziś to nie ma co liczyc, najpierw badania krwi, na pewno usg bedą mi robic jutro i wazyc jeszcze malego..

wieczorem jak coś bede wiedziec konkretnego to dam znac

szkoda ze tz musial isc na ranną zmieane do pracy, jutro np idzie na poludnie i nie przyjedzie do mnie przez to, ale jakby dzis mnie zawiozl rano to wszystko byloby szybciej.

Dziękuje za wszystkie kciuki, i rozwniez trzymam kciuki za Was
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:26   #4901
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mój stelaż od wózka na szafie leży musi mi go M ściągnąć i wyczyścić napompować muszę fotelik przymierzyć bo nie wiem jak wogóle pasuje

Brumek a jaki fotelik wkońcu kupicie? nie chcesz tego Mutsy rozkładanego?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 12:28   #4902
agulaaabar
Zakorzenienie

Wrzucam szybko kącik Lilki - jeszcze nie dokończony, chce coś namalować na scianie, może takiego misia jak na komodzie i łóżeczku Baldachim nie załozony, pościel też tak wstępnie wrzucona do łóżeczka no i tego kubusia puchatka wielkiego tam oczywiście nie będzie ale dostałam go od mojej chrześnicy więc póki co tam "Zamieszkal"

I nasz wielkie brzuchol z dzisiaj

A teraz idę się zbierać bo nie mogłam się doczekać a w końcu się spóźnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5429.jpg (65,8 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN5430.jpg (65,0 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN5436.jpg (44,2 KB, 89 załadowań)

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:30   #4903
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:

Torba spakowana, wypucowana, teraz czekam na tz. za godzinke bedzie, zjemy obiad i jedziemy.

Maly wali jak zly, chyba czuje ze jestem zdenerwowana. dostałam kilka takich strasznych przeszywających skurczy ze aż zaczęlam syczec... ale przeszlo.

będzie dobrze, trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja wczoraj porozkładałam wkońcu cały wózek Pouczyliśmy się z mężem co jak zakładać, wstawiam zdjęcia
super wóz
tylko ja raczej wybrałam jakiś jaśniejszy kolor
też myślałam na początku o ciemnym ale bałam się, że jak będą upały to młody się ugotuje

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Dlatego właśnie się cieszę, że u nas zarówno na położnictwie jak i ginekologii jest zakaz odwiedzin.... nie oszukujmy się, kobieta przed, po czy w trakcie porodu to nie to samo, co ze złamaną nogą na chirurgii.... Jedna drugą zrozumie, ale już mężowie, mamusie, babcie... to już przesada...
Moja siostra po porodzie leżała z turczynką na sali.... zwaliło się do niej dokladnie 32 osoby! z pełną wyżerką typu kebaby itd.... no ale cóż, jedna i druga zapłaciła za szpital i miała do tego prawo.... tyle że jak dla mnie to gruuuba przesada... przez to wszystko siostra sie wypisała na własne życzenie po kilku godzinach

też bym się chyba wypisała na własne żądanie
przegięcie

dobra, zwijam się na bazarek, przestało padać, muszę skorzystać, inaczej cały dzień spędzę na wizazu
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:31   #4904
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
ja nadrabiałam od rana posty z całego weekendu i dopiero skończyłam - nie lubię mieć zaległości
ja tez.. i dlatego zawsze staram sie nadrobic nawet kilkudniowe zaleglosci, tylko pozniej waham sie czy cytowac, bo po paru dniach temat nie zawsze jest aktualny i jakos glupio poruszac go na nowo
i tak omijaja nas jakies dyskusje

Cytat:
...
fajnie sie prezentuje
Stary 2011-07-04, 12:33   #4905
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Wrzucam szybko kącik Lilki - jeszcze nie dokończony, chce coś namalować na scianie, może takiego misia jak na komodzie i łóżeczku Baldachim nie załozony, pościel też tak wstępnie wrzucona do łóżeczka no i tego kubusia puchatka wielkiego tam oczywiście nie będzie ale dostałam go od mojej chrześnicy więc póki co tam "Zamieszkal"

mam takie same mebelki
śliczny brzuś
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:34   #4906
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
ide dzis na wizyte prosze o o
mam nadizeje ze malo przytylam
i ze bedzie wszsytko oki............

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dzień dobry
humor do d... mam

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

miłego dnia życzę

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
sama tez ruszam na 15 do lekarza a potem na szkołe rodzenia

Cytat:
ja ide na 14.20 i tez sie doczekac nie moge

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja dzis zamierzam spędzic pracowicie dzien. juz zasilikonowalam dookola wanne i dokleilam nowa listwe na scianie (na rogu, zeby sie nie obijał). troche kiepsko mi sie trzyma i chyba bedzie trzeba jeszcze inny klej niz wikol wymyslec. łapy mam całe w białym silikonie... mam zamiar jeszcze wydrukowac i wyciac taki szablon w maki i go wyciać, bo zamierzam jutro (jak zdarze) zrobic szablon na sciane. i mysle czy by troche kibelka nie odnowic bo mi sie juz nie podoba, bialy troche mi zbrzydł, ale nie mam pomysłu za bardzo. moze zrobie taki sam kolor jak w pokoju... no i tez musze tam szablon wymyslec wiec mam dzien na wymyslanie
Monia na inżyniera budowlańca!

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
i pochwalę sie [SIZE=6][COLOR=DarkOrchid]zaczynamy dzisiaj 38 tc
[SIZE=3][COLOR=Black]

Cytat:
My zaczynamy 35 tc zostało 35 dni
bym chciała urodzić za 2 tyg

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Wczoraj mielismy tez odwiedziny i padlam o 20 ale maly dostal fajne prezenty, no i mama obiad na tydzien przywiozla
Aaaaa i z moim kroczem lepiej Nie boli
Nie dziwota, że Malucha tak rozpieszczają

Sygnie, może faktycznie coś koty wyniuchały
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:38   #4907
editka2022
Rozeznanie

kolina o taka, ale gapa jestem o tych niedrabkach bylo napisane w aukcji,a ja dopiero doczytalam

http://allegro.pl/koszulka-do-karmie...html?source=oo

Edytowane przez editka2022
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:39
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:40   #4908
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

za wizyte
pokoik ladniutki taki gustowny, podoba mi sie
a ta "plansza" na scianie? interesujaca co tam jest napisane?
jesli wolno zapytac

brzuszek duzy i okraglutki, ladny
Stary 2011-07-04, 12:41   #4909
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Monia na inżyniera budowlańca!
sie smiej - w poprzedniej ciazy (jeszcze o neij nie wiedzac) wymalowlam cale mieszkanie, zaplanowalam wymiane wykladziny, zrobilam szablony na scianach, sama meble ustawialam, kupowalam rozne dodatki. tylko mi mąż nie pozwalam na wiercenie dziur bo mi kiepsko to wychodzi... ale cala reszta moja byla. nawet jak bylam juz w ciazy to sobie cos tam majstrowalam i znajomy sie pytal czy jestem zla na meza bo JA maluje szablon na scianie... a ja to uwielbiam!!!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 12:41   #4910
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Agula ale prześliczny kącik świetnie dobrane kolory.Nie jestem fanką ciemnych mebli ale u Ciebie wyglądają prześlicznieten kolor ścian też b.fajny taki inny.Super!
Brzuszek też śliczny a Ty chyba tylko w brzuszku przytyłaś

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:43
Stary 2011-07-04, 12:42   #4911
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

sliczny brzuch i kacik tez
Stary 2011-07-04, 12:43   #4912
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
kolina o taka, ale gapa jestem o tych niedrabkach bylo napisane w aukcji,a ja dopiero doczytalam

http://allegro.pl/koszulka-do-karmie...html?source=oo
oooooo to koszula na ktora poluje
wczesniej kupilam na ramiaczkach z tej samej firmy a druga chce wlasnie taka jak ty masz

polecasz?
Stary 2011-07-04, 12:47   #4913
youyou
Zakorzenienie

W ogóle trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i gratuluje nowych tygodni

Zmalowana godzina zero!!... wow... przesyłam wirtualnie wiadro oksytocyny!!

Co do smoczka to ja nawet nie kupiłam.. nie planuje w ogóle dawać.

SweetAngel za wizytę
Co do liczenia ruchów to mi gin mówił że 3 razy dziennie po śniadaniu, obiedzie i kolacji mam się położyć i liczyć do 10 ruchów. Te 10 ruchów ma wystąpić do godziny, tzn jak naliczę te 10 przez np 15 minut to już przerywam liczenie, jak po godzinie nie będzie 10 ruchów to zjeść coś słodkiego poczekać i znowu spróbować i jak dalej będzie słabo to podjechać na IP..

Ja w ogóle ostatnio czuję że moja malutka duużo mniej aktywna..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:49   #4914
Natka_
Zakorzenienie

Dziękuję Kolor czarny, bo ja bardzo lubię czarny i żaden inny kolor mi się nie podobał Dodatki do wózka mam jasne (kocyki, zabawki, łańcuszki z zabawkami), więc trochę rozjaśnią maluszkowi środek
Cytat:
i bardzo fajnie urządzona kuchnia
Dziekuję

Agula śliczny kącik Lilki A brzusio masz super!

Ja lecę na zakupy i ktg
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:49   #4915
Kolina
Zadomowienie

robie dzisiaj internetowe zakupy
- kupilam juz termometr elektroniczny
- leki
- teraz staram sie wybrac podgrzewacz do butelek/sloiczkow
- pozniej przejde do tematu materacy
Stary 2011-07-04, 12:49   #4916
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Zmalowana właśnie dzisiaj Ten dzień, powiedz Filipowi niech się pożegna z ciepłym brzuchem i wypad. Zaraziłaś mnie nerką bo mnie też pobolewa może jakiś ucisk?
Patik pytałam dzisiaj lekarza rodzinnego i powiedziała że może od kręgosłupa tak boleć. Ale żeby powiedzieć ginowi.

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Zmalowana może chociaż trochę uda mi się ciebie pocieszyć - u mojej mamy nerka zaczęła boleć dzień przed porodem Więc skoro od wczoraj cię boli to może rzeczywiście będziesz w tych magicznych 4%
sygine kochana boli mnie od środy :P

Cytat:
wiecie co... chyba mała mi uciska na jakiś nerw.... od wczoraj co chwila łapie mnie skurcz w prawej pachwinie
Miała tak któraś?
Ja tak mam drugi dzień w pachwinie taki skurcz chwilowy jak w łydkach łapie, ale tylko w prawej, ze 2-3 raz się zdarzyło. CO to jest ?

Laski jestem na świeżo więc a propos zwolnień po terminie porodu. Mój gin kazał mi dzisiaj załatwiać zwolnienie u rodzinnego. Więc poszłam i lekarka ( młoda, pierwsza raz u niej byłam) wytłumaczyła mi, że jest jakiś przepis, że lekarz ŻADEN nie może wystawić zwolnienia na ciążę po terminie porodu. Czy to gin czy rodzinny. Ale że babeczka kumata to mówi " oo widzę że gardło Panią boli, i katar mamy" pewnie zapalenie gardła to i zwolnienie się należy Tylko też dała mi leżące, ale przeżyje to

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:50   #4917
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cześć,

Ja na 15.15 mam dzisiaj wizytę w poradni patologii ciąży.
I skromnie proszę o kciuki Ciekawe, czy dostanę skierowanie do szpitala...

Trzymam również kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty.

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
opieprzyłam dziś jedną kobietę, zwykle mi się to nie zdarza, ale tym razem jakoś.... szłyśmy do przedszkola, deszcz pada, kałuże, a ta zasuwa swoim małym samochodzikiem po takiej żuzlowej drodze i oczywiście nas ochlapała, ale dorwałam ją pod przedszkolem i powiedziałam, żeby raczyła bardziej uważać niektórzy to nie myślą po prostu.
I bardzo dobrze zrobiłaś!!!! Mnie też wkurza, jak niektórzy kierowcy mają za nic przechodniów i jadą jak opętani po kałużach! Nie raz, nie dwa byłam już w ten sposób zmoczona

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaczynamy 36 tc
Gratki

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
karoline brzuszek sliczny taki zgrabniutki

Dziękuję w imieniu brzuszka i jego zawartości

Cytat:
Wodaqa z tego co wiem to Carmela kupiła też X-landera XA U nas też na osiedlu duzo ich jeździ, więc musi byc dobry

X-landery Xa to solidne wózki - mamy kilku znajomych co go mają i są zadowoleni, no i faktycznie na mieście mnóstwo mam nimi jeździ. Tylko nie wiem, czy wodaqua nie pytała o ten fotelik raczej, ale to niech sama napisze?

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Brunetko2000 - pozwól, kochana, że i ja Twój nr tel sobie spiszę Mam już Neroli, ale wolę mieć dwa w razie w.

Cytat:

Śliczny kącik i brzuś też oczywiście

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:55   #4918
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
CO to jest ? Laski jestem na świeżo więc a propos zwolnień po terminie porodu. Mój gin kazał mi dzisiaj załatwiać zwolnienie u rodzinnego. Więc poszłam i lekarka ( młoda, pierwsza raz u niej byłam) wytłumaczyła mi, że jest jakiś przepis, że lekarz ŻADEN nie może wystawić zwolnienia na ciążę po terminie porodu. Czy to gin czy rodzinny. Ale że babeczka kumata to mówi " oo widzę że gardło Panią boli, i katar mamy" pewnie zapalenie gardła to i zwolnienie się należy Tylko też dała mi leżące, ale przeżyje to
No widzisz. A ja mam termin porodu według OM i mojego gina na 16.07 a L4 wystawił mi już do 19tego i stwierdził, że jak będzie trzeba to i dalej wystawi. Wspominał, że kiedyś ZUS się doczepiał o to, ale teraz jest spokój.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:01   #4919
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

Brunetko2000 - pozwól, kochana, że i ja Twój nr tel sobie spiszę Mam już Neroli, ale wolę mieć dwa w razie w.
No jasne mój numer jest w wątku o mamusiach dyżurujących w klubie

Kupiłam tą pościel najwyżej będę żałować

I następną bluzkę wyciepałam siarą Muszę znowu wróć do wkładek

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-07-04 o 13:03
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 13:04   #4920
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
oooooo to koszula na ktora poluje
wczesniej kupilam na ramiaczkach z tej samej firmy a druga chce wlasnie taka jak ty masz

polecasz?
jak dlamnie bardzo fajnamyslalam o tej na ramiaczkach ale ostatecznie ta wybralam bo juz jedna na ramiaczkach mam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości