Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011. - Strona 166 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 1 1,30%
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 4 5,19%
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 5 6,49%
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 18 23,38%
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. 3 3,90%
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. 0 0%
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! 14 18,18%
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! 0 0%
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! 1 1,30%
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! 8 10,39%
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy 3 3,90%
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. 3 3,90%
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. 5 6,49%
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 2 2,60%
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! 1 1,30%
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! 6 7,79%
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą 0 0%
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe 3 3,90%
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 14:42   #4951
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
kolina zastanó się czy wrato kupować podgrzewacz do butelek - moim zdaniem szkoda kasy, miałam podgrzewacz ale jakoś się nie sprawdził i podgrzewałam w garku z ciepłą wodą, jak masz mikrofale to lepsze to niż wszystkie podgrzewacze..... takie moje zdanie , oczywiście o ile mogę się wtrącić
mozesz sie wtracic, dziekuje

wiesz, w glowie namieszala mi znajoma mloda mama, ktora ma bliznieta 3,5 miesieczne, mowila ze dobry podgrzewacz to podstawa, dlatego zaczelam sie nad nim zastanawiac
ale to jeszcze pomysle...
Stary 2011-07-04, 14:44   #4952
meszsares
Zadomowienie

Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.

czesc Mamusie,
mialam nadzieje, ze zastane tu dzisiaj rozpakowana Zanke, ale widze, ze coreczka jeszcze chce sobie posiedziec w cieplutkim brzuszku - i nic dziwnego - tam 36.6, a na zewnatrz deszcz, chmury i kilkanascie stopni
moi goscie wlasnie pojechali, ufff - zajmowanie sie 3 osobami przez weekend i gonienie za wlasnym dzieckiem z wielkim brzuchem to dla mnie za duzo..
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!
Bartessa - za Ciebie w szczegolnosci - zobaczysz, dobrze bedzie w szpitalu
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 14:56   #4953
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość

wiesz, w glowie namieszala mi znajoma mloda mama, ktora ma bliznieta 3,5 miesieczne, mowila ze dobry podgrzewacz to podstawa, dlatego zaczelam sie nad nim zastanawiac
mi sie wydaje ze nawet dla blizniakow szybciej bym zrobila mleko w mikrofali niz w podgrzewaczu. nie wiem jak teraz szybko podgrzewaja ale jak pamietam to wolno dzialaja takie sprzety. moje dziecko ponizej minuty tolerowalo czas produkcji mleka wiec czekanie dluzej mijalo sie z celem...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:14   #4954
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mi sie wydaje ze nawet dla blizniakow szybciej bym zrobila mleko w mikrofali niz w podgrzewaczu. nie wiem jak teraz szybko podgrzewaja ale jak pamietam to wolno dzialaja takie sprzety. moje dziecko ponizej minuty tolerowalo czas produkcji mleka wiec czekanie dluzej mijalo sie z celem...
powaznie sie zastanawiam czy zakup ma sens, dzieki
Stary 2011-07-04, 15:16   #4955
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
za wizyte
pokoik ladniutki taki gustowny, podoba mi sie
a ta "plansza" na scianie? interesujaca co tam jest napisane?
jesli wolno zapytac

brzuszek duzy i okraglutki, ladny
Ta plansza to nasz prezent slubny Dostaliśmy od mojego rodzeństwa - obraz przez nich zrobiony za chwilę wrzucę Ci zdjęcie to sobie poczytasz
I dziękuje za pochwały
Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Agula ale prześliczny kącik świetnie dobrane kolory.Nie jestem fanką ciemnych mebli ale u Ciebie wyglądają prześlicznieten kolor ścian też b.fajny taki inny.Super!
Brzuszek też śliczny a Ty chyba tylko w brzuszku przytyłaś
Dziękuje akurat ten kąt jest popielaty, więc wygląda na jasny reszta ścian jest ciemna śliwka i nasze meble też są ciemne tak jak Lilki, z tym że jej są z ecru, a nasze z czarnym zresztą wrzucę później zdjęcia naszej ciasnej już sypialni
A co do tycia to jestem 10kg na plus... w biodra też mi poszło
Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
mam takie same mebelki
śliczny brzuś
Miś Tymon rządzi Tobie też tak szuflady latają jak są puste?
Dzekujemy
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
sliczny brzuch i kacik tez
dziękuje

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:16   #4956
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziękuję Kolor czarny, bo ja bardzo lubię czarny i żaden inny kolor mi się nie podobał Dodatki do wózka mam jasne (kocyki, zabawki, łańcuszki z zabawkami), więc trochę rozjaśnią maluszkowi środek
Agula śliczny kącik Lilki A brzusio masz super!
Mi też się czarny wózek podoba ale mąż jest zdania że słońce będzie do niego przypiekać i szybko kolor blaknąć...
Dziękuje w porównaniu do Twojego to wyglądam jak wieloryb
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Ja tak mam drugi dzień w pachwinie taki skurcz chwilowy jak w łydkach łapie, ale tylko w prawej, ze 2-3 raz się zdarzyło. CO to jest ?

Laski jestem na świeżo więc a propos zwolnień po terminie porodu. Mój gin kazał mi dzisiaj załatwiać zwolnienie u rodzinnego. Więc poszłam i lekarka ( młoda, pierwsza raz u niej byłam) wytłumaczyła mi, że jest jakiś przepis, że lekarz ŻADEN nie może wystawić zwolnienia na ciążę po terminie porodu. Czy to gin czy rodzinny. Ale że babeczka kumata to mówi " oo widzę że gardło Panią boli, i katar mamy" pewnie zapalenie gardła to i zwolnienie się należy Tylko też dała mi leżące, ale przeżyje to
Gin mi powiedziała, że dziecko uciska na nerw, stąd te skurcze w pachwinie i tak już do porodu będzie, ponoć zupełnie normalne

A z tym zwolnieniem to pierwsze słyszę to co kobieta po terminie ma wracać do pracy czy jak bo nie kapuje?
Dobrze że ta lekarka kumata chociaż

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Śliczny kącik i brzuś też oczywiście
Dziękuje

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-04, 15:19   #4957
brunetka2000
Zakorzenienie

Bella twoje niunie są śliczne
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:20   #4958
meszsares
Zadomowienie

Kolina - tez bym sie zastanowila nad podrzewaczem czy to ma sens - jesli posiadasz mikrofale oczywiscie.. w m.fali podgrzejesz szybciej, a jak dziec placze to sekundy maja znaczenie, zobaczysz
I mam tak samo jak Ty - jak mnie nie ma jakis czas to potem nie da sie wkrecic sensownie w ciekawe dyskusje, bo juz zostaja gdzies tam zakonczone i nie ma sensu ustosunkowywac sie do czegos o czym mowa byla np dwa dni wczesniej..
a moze sprobuje..??
Carmela pytala co jest dobre na laktacje - tylko przystawianie, przystawianie, przystawianie (dziecka naturalnie, laktator tak nie pobudza). A jedzenie czy picie moze wspomoze, kto wie, ale raczej juz rozbudzona laktacje... Niestety cierpliwosci brakuje czesto zarowno mlodym mamom jak i dzieciaczkom i duuzo wiecej kobiet mogloby karmic piersia, ale nie ma im kto pomoc w kryzysie..
Co do MM to tez bym nie przekonywala, ze duzo gorsze od naturalnego - moje cale pokolenie jest wychowane na MM i jakos bardziej chorowite nie jest. Ja np jestem okazem zdrowia, moja tesciowa czworke dzieci wykarmila tylko MM i wszyscy ledwo katar czasem lapia takze mamuski, ktore przeszly na MM - bez stresu, dzieciaki beda zdrowe
Mleko krowie - Lady jak to mozliwe, ze Cie mama nim karmila??przeci ez organizm dziecka nie trawi takiego mleka - jest za tluste i noworodkom brak jakichs enzymow, zeby je strawic? Chyba, ze mocno rozpuszczala je z woda? zapytaj, bom ciekawa, tym bardziej, ze MM bylo juz przeciez 40 lat temu dostepne...
Bruno - cudowne imie!!! jako lingwistka-hobbystka dodam tylko, ze nie jest to imie polskie jak napisala ktoras z dziewczyn, ale germanskie z wplywem laciny no i zeby wybrzmialo-musi sie ladnie komponowac z nazwiskiem
Torba do wozka - taki bajer, ale jesli sie nie ma sensownej torby to lepsza taka niz wozenie sie z reklamowka dolny bagaznik wozka szkoda zajmowac, bo czesto spacery laczy sie z zakupami a najwygodniej je wsadzic wlasnie na dol, a torba moze sobie wisiec zapieta na "kierownicy". Mi sie przydala, aczklowiek jakby jej nie bylo to bym sobie poradzila bez problemu.

jejuniu, czemu te dwie godziny, podczas ktorych moja cora spi mijaja tak szybko???
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:24   #4959
Zmalowana
Zakorzenienie

No to ja już nic nie rozumiem z tym zwolnieniem ale tak właśnie mi ta rodzinna powiedziała, ze po TP teoretycznie powinno się iść na macierzyński. Ale że to głupota. Oj fajna babeczka była

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:26   #4960
patik87
Zakorzenienie

Bella napiszę tutaj bo nie chce się dodać komentarz w klubie:

Piękne macie córeczki, wspaniałe, takie duże dziewczęta z nich
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:26   #4961
editka2022
Rozeznanie

bella one sa sliczne i te dresikicud miod dziewczyny
brumek za wizyte to juz kawal chlopa z Tymka,a lekarka hhhmmmm szkoda gadac
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 15:31   #4962
karolinee1983
Zadomowienie

bella7 Twoje córy są śliczne i niemalże identyczne

A ja dziś jakoś do się czuję - cały czas kłuje mnie pipka, pęcherz nie mogę kroku zrobić normalnie - może mała gdzieś mi tam naciska, poza tym ćmi mnie dziś brzuch, a małej ruchy są dla mnie bolesne i nieprzyjemne, mimo, że nie wariuje mocno w brzuszku. Witaj 9.miesiącu! to sobie ponarzekałam troszkę, w sumie nie robię tego za często

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:34   #4963
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
O, pierwszy raz słyszę taką opinię wiesz Bo z reguły mamy wymieniają podgrzewacz jako pierwszą z tych rzeczy, które się kupuje, a potem nigdy nie wykorzystuje

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ta plansza to nasz prezent slubny Dostaliśmy od mojego rodzeństwa - obraz przez nich zrobiony za chwilę wrzucę Ci zdjęcie to sobie poczytasz
I dziękuje za pochwały
O, to i ja już wiem, czym jest to cudo

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Bruno - cudowne imie!!! jako lingwistka-hobbystka dodam tylko, ze nie jest to imie polskie jak napisala ktoras z dziewczyn, ale germanskie z wplywem laciny no i zeby wybrzmialo-musi sie ladnie komponowac z nazwiskiem
Ja pisałam że polski, ale w tym sensie, że używane w Polsce i nadawane. Nie że ma polskie pochodzenie

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Też chciałam pochwalić Belli dziewczynki w klubie i się nie dało...
No więc Bello, cudne masz te swoje księżniczki I jakie już duże!!! Śladu nie ma po ich wcześniactwie
I bardzo podobne do siebie Usteczka mają identczne
Stary 2011-07-04, 15:35   #4964
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Agula- sliczny kacik I pokazny brzusiu
Dziękuje
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
piękny brzuszek i kącik rewelka
Dziekuje
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja zdecydowanie wole częściej a mnie jeść, bo wszystko mi go gardła wraca przy większej ilosci i się męczę

Ostro, ale familia. Ja nie mam zamiaru znosić wycieczek i coś czuję, że nie obejdzie się bez draki, jeśli takie gromady będa się przez salę przetaczały...

Agulaaabar, za pokoik i brzuś!

Ja podziwiam! Uwielbiam zaradne kobiety! Ja lubię różne skręcanie mebli, podłączanie sprzętów, a budowlanka tylko tak pod czyims okiem, bo za dokładan nie jestem, ale malować malowałam No i nie jesteśmy takie sieroty, co na faceta czekaja
Też się tak staram, ale nawet przy małej miseczce zupy na obiad jest to samo no nic, trzeba przemęczyć

No niestety nie miała jak zrobic wojny bo tamta miała do tego prawo... ale też bym wyszła na własne żądanie, albo chociaż błagała o zmiane sali!

Dziękuje za pochwały

A co do prac budowlanych to ja kocham gipsowanie ścian - zwłaszcza takie artystyczne, nie na gładko, malowanie, układanie paneli - zawsze docinam wyrzynarką, a mąż układa przykręcanie listew, skręcanie mebli achhh jak ja to uwielbiam
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
agulaaabar- bardzo fajnie urządziłaś kącik i brzuszek masz śliczny ale szczupła jesteś jak urodzisz to się będą pytali czy oby Pani nie w odwiedziny przyszła
Dziekuje hehe no bez przesady trochę mi to 10kg dołożyło, a przed ciążą modelka ze mnie też nie była
Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
śliczny kącik i brzuszek masz piękny - ale jaka Ty szczuplutka jesteś - bioderka jak marzenie i nogi jak rasowa modelka - tylko w brzuszek Ci poszło zgrabniutka jesteś
Beatko bo się normalnie zarumienię kurcze ale mi miło od tych pochwał

Co jak co, ale ciężarna kobieta wie najlepiej jak poprawić samopoczucie drugiej ciężarnej

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-04, 15:35   #4965
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
a na zagagę to wypróbuj coca-cole
Mi po coli dopiero zgaga rusza
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jestem po USG
Synek zdrowy i pięknie się rozwija
Wszystkie wymiary w normie, ilość wód, łożysko itp też w normie Leży główką do dołu, czyli - tak jak myślałam - przekręcił się już Waga to prawie 2200, czyli 50 centyl.

Lecę nadrabiać
super! Jak zawsze wszystko idealnie
Cytat:
Aga, ta tablica bardzo ładna i tak ciekawa. Lubię takie nietypowe ozdowy, które coś znaczą. Są milion razy fajniejsze i estetyczniejsze niż jakieś tak obrazeczki
I też mnie fascynuje co na niej jest

A i jeszcze co do wizyty. Bo to taki lekarz, co mi tylko USG robi, nie mój gin. No więc wchodze do niej, ona pyta o ost. miesiączkę itp, każe się rozebrać. I wtedy zobaczył mój brzuch i mówi, ze mam bardzo mały brzuszek jak na ten tydzień i że jeszcze raz sprawdzi, czy dobrze wyliczony mam termin porodu. Sprawdziła, wyszło że dobrze. No to zrobiła zmarwtioną minę i mówi "oj, coś mały ten brzuch, oj mały". Z taką miną, która świadczy o tym że to coś bardzo złego. A potem jak w badaniu wyszło że dziecko normalne ma wymiary, to się kajała i mówiła że dziwne.

A zmierzam do tego, że nawet lekarze niektórzy są jacyś tacy...nierozsądni. Bo zamiast najpierw sprawdzić i nie siać niepotrzebnie zdenerwowania w głowie ciężarnej, to od razu kręci nosem sugerując że coś może być nie tak...
Ja się akurat nie zdenerwowałam, bo po pierwsze jestem z tych nigdy nie panikujących, a po drugie od drugiego lekarza wiem na bieżąco, że wszystko jest ok, ale jak ktoś bardziej wrażliwy, to się może zaniepokoić ...
Zaraz wrzucę zdjęcie tego obrazu

A co do lekarza... kurcze zamiast najpierw sprawdzić 3 razy a później komentować... dobrze że sie nie przejełaś, ale pewnie nie jedna by już miała łzy w oczach i najgorsze wizję w głowie
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
agulaabar ładny kącik, mebelki . I Ty piękna, taki brzusio...

Ciągle pada deszcz
Dziękuje

U mnie też zaczęło znowu padać....

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-04, 15:38   #4966
jacieeeee
Wtajemniczenie

Bella7 nie mogę się nie zgodzić z dziewczynami. Twoje Pannice są boskie

U mnie cola też wzmaga zgagę niestety

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:47   #4967
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Melduję się po wizycie

Nie dostałam skierowania do szpitala - mam dostać za tydzień Lekarz stwierdził, że jeszcze troszeczkę za wcześnie. Mam kontrolować cukier i ciśnienie. Podwozie bez zmian - szyjka dł. 2 cm, rozwarcie na opuszek.
Mocz i morfologia idealne - hemoglobina 14,2.

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:48   #4968
wodaqua
Zadomowienie

O widzisz, obeszło się bez szpitala! Bravo!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:50   #4969
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie

Nie dostałam skierowania do szpitala - mam dostać za tydzień Lekarz stwierdził, że jeszcze troszeczkę za wcześnie. Mam kontrolować cukier i ciśnienie. Podwozie bez zmian - szyjka dł. 2 cm, rozwarcie na opuszek.
No i super. I jaki ładny wynik

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 15:52   #4970
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Wg mnie podgrzewacz jest zbędny... osobiście go mam bo dostałam od siostry, ale raczej nie będę go używała... moooooże jak juz pojawią się słoiczki ale wątpie... jedyny plus to taki, że ma końcówkę do samochodu więc można w podróży go używać.
Ale gdybym miała kupić, to bym sobie raczej darowała
Cytat:
Melduję się po wizycie

super! za wizytę

Bella córcie sa przesłodkie i jakie już duże! ile ważą? i faktycznie Lilianka jest tak jakby bardziej "nabita". Małe cudeńka

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-04, 15:55   #4971
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Melduję się po wizycie

No to super, że do szpitala Cię jeszcze nie kładą

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 15:55   #4972
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
I dziękuje za pochwały
chetnie zobacze, dziekuje

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Kolina - tez bym sie zastanowila nad podrzewaczem czy to ma sens - jesli posiadasz mikrofale oczywiscie.. w m.fali podgrzejesz szybciej, a jak dziec placze to sekundy maja znaczenie, zobaczysz
I mam tak samo jak Ty - jak mnie nie ma jakis czas to potem nie da sie wkrecic sensownie w ciekawe dyskusje, bo juz zostaja gdzies tam zakonczone i nie ma sensu ustosunkowywac sie do czegos o czym mowa byla np dwa dni wczesniej..
a moze sprobuje..??
Cytat:
O, pierwszy raz słyszę taką opinię wiesz Bo z reguły mamy wymieniają podgrzewacz jako pierwszą z tych rzeczy, które się kupuje, a potem nigdy nie wykorzystuje
...
kochane, ale to jedyna mama, ktora znam, ktora tak zachwala podgrzewacz
ja pamietam ze juz kiedys u nas na watku byla o tym dyskusja i nikt nie polecal, chyba ze ktos lubi nadmiar sprzetu
ja nei wiem czy oni maja mikrofale, moze dlatego tak go docenia??
nie wnikam
juz wiem ze nie kupie
Stary 2011-07-04, 15:57   #4973
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Kurczę, cena super. Tylko jak ja znajdę pasujący stelaż, ale nie specjalny do tej wanny Musiałabym latać po sklepach z wanną pod pachą i przymierzać
hmm a w stacjonarnym sklepie nie mają takich standardowych stelazy? przecież sprzedają tez inne modele wanienek więc standardowe stelaże też powinni mieć?

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja tez juz nie karmie cycem i tez mialam wyrzuty sumienia i denerwiwalam sie ale juz teraz wrzucilam na luz, mała ladnie je i mam nadzieje przybrala na wadze - jutro sie dowiem na kontroli jest coraz lepiej

Nom niestety przystawialam małą pomimo ze krew lala mi sie z sutkow i strupki mialam bo tak mowily polozne, w domu plakalam razem z nia bo ona nie mogla sobie pojesc a ja z bolu i bezsilnosci niestety moj pokarm sie skonczyl, przedwczoraj odciagnelam przez 30 min az 10ml a wczoraj 3 krople... dzis byla pierwsza wizyta poloznej srodowiskowej i powiedziala zebym sie nie stresowala i nie przejmowala bo mala juz ladnie je i wszytsko z nia wporzadku, diety zadnej mam juz nie trzymac wszytsko jesc normalnie i koniec po pokarmie niestety. Mam zastoj jednej piersi i wczoraj masowalam ją godzine bo zyla mi sie zrobila taka fioletowa a pozniej robilam sobie oklady z gorącej tetry i probowalam cokolwiek sciagnac no ale lipa... polozna dzis powiedziala ze dobrze zareagowalam bo gdybym nic nie zrobila to dzis prawdopodobie obudzilabym sie z 40 stopniowa goraczka malej nie ma sensu dawac kropelek pokarmu wiec jest juz na MM. Jutro wazenie a kolejna wizyta poloznej w piatek
najważniejsze żebyś Ty czuła się dobrze, a to czy na mm czy na Twoim mleku to nieważne

Kolina ja dołączam do grona mówiące "nie" dla podgrzewacza
Miałam z Filipem, i średnio się przydawał bo to długo trwa. Sprzedałam i nie kupuję

Cytat:
Melduję się po wizycie

no to super wieści, a jaka hemoglobina piękna
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 16:02   #4974
agulaaabar
Zakorzenienie

Ufff nadrobiłam... no to teraz tak...

BARDZO DZIĘKUJEMY ZA WSZYSTKIE KCIUKI!!

Po wizycie wszystko ok Szyjka długa, zamknięta. Wód w normie, łożysko też ok. Wg mojej gin mała waży ok 2800 i mieści się dokładnie w 36 t.c. czyli tak jak ma być. Terminem z OM kazała się nie przejmować, wg niej nawet jakbym zaczęła rodzić dzisiaj to by już tego nie zatrzymywali.
Przez najbliższy tydzień mam jeszcze jeść magnez, od przyszłego poniedziałku odstawić i możemy rodzić

Grzybek standardowo jest, dostałam globulki i będziemy leczyć.

Pobrała też wymaz na paciorkowca - w cenie wizyty, z tym że w laboratorium 35zł musiałam zapłacić bo zaniosłam go od razu

Lilka jest główką w dół, twardnieniem brzucha mam się nie przejmować.

Umówiłyśmy się na nastepną wizytę za 2 tyg ale stwierdziła, że nie wie czy do niej dojdzie

Oczywiście jest problem z tym moim porodem... padaczka, spojenie itd... sama jest w kropce co robić... ale stanęło na tym że rodzimy SN nadzorując akcje porodową, gdyby spojenie nie zadziałało tak jak powinno to cesarka Dziecko nie jest duże więc powinno się udać SN

I co najlepsze! Mała ssała kciuka na usg! Normalnie genialny widok!

No to chyba tyle

Aaaa przytyłam 1 kg przez półtorej miesiąca

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-04, 16:03   #4975
wodaqua
Zadomowienie

Ja też nie kupuję podgrzewacza, mało miejsca w kuchni mamy, a w pokoju nie mam zamiaru go trzymać.

Co do torby, to podoba mi się taka:
http://allegro.pl/edisa-torba-do-woz...685304171.html
Któraś z Was podrzuciła pomysł na watku.
U nas w zestawie z wózkiem nie ma, a dla mnie to bardzo przydatna sprawa, więc pewnie się skuszę
Stary 2011-07-04, 16:05   #4976
wodaqua
Zadomowienie

Agulaaabar, dobre wieści! Fajny widok pewnie z tym kciukiem... Nam nie było dane tak pooglądać, bo pipką zawsze się obkręca niunia...
Stary 2011-07-04, 16:06   #4977
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo za wizytę A ta hemoglobina to po prostu niewiarygodna, jak na ciążę Ja mam całe ... 9

Cytat:
hmm a w stacjonarnym sklepie nie mają takich standardowych stelazy? przecież sprzedają tez inne modele wanienek więc standardowe stelaże też powinni mieć?
No muszę zgłębić temat, czyli przebiec się po kilku sklepach. Innego wyjścia nie ma

Cytat:
Po wizycie wszystko ok Szyjka długa, zamknięta. Wód w normie, łożysko też ok. Wg mojej gin mała waży ok 2800 i mieści się dokładnie w 36 t.c. czyli tak jak ma być. Terminem z OM kazała się nie przejmować, wg niej nawet jakbym zaczęła rodzić dzisiaj to by już tego nie zatrzymywali.ka Dziecko nie jest duże więc powinno się udać SN

I co najlepsze! Mała ssała kciuka na usg! Normalnie genialny widok!
CUDOWNIE!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 16:08   #4978
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Co do torby, to podoba mi się taka:
http://allegro.pl/edisa-torba-do-woz...685304171.html
Któraś z Was podrzuciła pomysł na watku.
U nas w zestawie z wózkiem nie ma, a dla mnie to bardzo przydatna sprawa, więc pewnie się skuszę
Tylko ja nie bardzo widzę, za co ją się do wózka montuje Niby piszą że są zaczepy, ale na zdjęciu ich nie widać...
Stary 2011-07-04, 16:08   #4979
wodaqua
Zadomowienie

No właśnie... Dlatego też najpierw wózek rozkminię na żywca i potem za torbę się wezmę, ewentualnie dopytam sprzedawcę.
Stary 2011-07-04, 16:12   #4980
Natka_
Zakorzenienie

Brumek za wizytę, jaki Tymuś już duży
A co do lekarza hmm...nie podoba mi się jej zachowane, ale dobrze że się nie przejełaś

Cytat:
chyba właśnie kupię XA nie mogę kupić samej gondoli więc przekopałam w sobotę Allegro i jest sporo fajnych używanych xlanderów a wiem ze to porządne wózki i kupię komplet.
Trudno będziemy mieli 3 spacerówki za ok 800zł można kupić w super stanie. a mi zależy głównie na gondoli które są praktycznie w ogóle nie zniszczone. no i Maxi Cosi się wpina do niego

Natka ja też z Filipem chorowałam na czarny wózek , w końcu mieliśmy ciemno brązowy, teraz mamy czarną parasolkę Cybexa i pomarańczową spacerówkę Emmaljungi.
a dla Lilki chce jakiś jasny, widziałam takie fajne XA w kolorze malinowym
Tak, ten XA w liliowym kolorze jest śliczny
Ojej to będziecie mieli spacerówkę do wyboru do koloru

Cytat:
Dzięki za info!
Maxi Cosi Mura 4 byl naszym marzeniem, a i 3 jest fajna! No i jak obsługa sie Wam podoba?
A kolorek super, też uwielbiam czarny!
Obsługa bardzo prosta, wszystko na klik-klik, żadnego szarpania się, naprawdęłatwo i sprawnie
My też na początku na 4 byliśmy zdecydowani, ale jak zamawialiśmy to przejechaliśmy się tą 3 i mężowi strasznie się spodobał i tak wybór padł na 3

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
. Jutro wazenie a kolejna wizyta poloznej w piatek
żeby Karolinka ładnie przybierała

Cytat:
Mi też się czarny wózek podoba ale mąż jest zdania że słońce będzie do niego przypiekać i szybko kolor blaknąć...
Dziękuje w porównaniu do Twojego to wyglądam jak wieloryb
Ja przed zakupem czarnej mury też wypytałam wszystkich którzy mieli czarne jak to jest z blaknięciem i jest to nieprawda Jedna sąsiadka miała taką jak my a znajoma czarną ale z czerwonym środkiem i nic a nic się nie działo, także liczę że u nas będzie tak samo
Blondynka tutaj pisała, że mutsy jest wyblakl, ale w tych wózeczkach podobno się to zdarza przy ciemnych kolorach. Pewnie zależy od materiału.

Jaki wielorbym?! Przecież Ty rewelacyjnie wyglądasz, masz sam brzuszek

Agula a jak Twoja wizyta, byłaś już? Nic nie piszesz

Cytat:
Melduję się po wizycie

Noooo to jeszcze w domku posiedzisz, super

U nas ktg bardzo ładne, skurczy brak Czyli Dominikowi nie jest tak śpieszno na świat
Ale jego bijące serduszko pięknie łechtało moje uszy przez 30 min
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości