Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek !
Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! 3 4,00%
Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! 2 2,67%
Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. 0 0%
Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię 4 5,33%
Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! 2 2,67%
Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają 6 8,00%
Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają 0 0%
Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. 1 1,33%
Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe 8 10,67%
Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. 3 4,00%
To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. 9 12,00%
Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek 20 26,67%
Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują 1 1,33%
Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają 7 9,33%
Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki 8 10,67%
Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 1 1,33%
Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-05, 17:22   #391
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1c9b9 poczytajcie komentarze... czy tylko ja nienormalna jestem i w zaawansowanej ciazy prowadze codziennie samochód? (dziecko zawoze do złobka...) mąż troche sie chyba boi bo to on mi wczoraj na moim kompie czytał... ale nie ma prawa jazdy wiec co innego zostaje?
Nie słyszałam o tym, żeby nie można prowadzić samochodu od któregoś tam miesiąca ciąży jak to tam sugerują w komentarzach. Co za różnica czy jest się pasażerem czy kierowcą. Będąc pasażerem też można tragicznie zginąć na drodze. Jasne że wydarzyła się tragedia, ale przecież nie można uziemić kobiety w ciąży...
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:29   #392
Natka_
Zakorzenienie

Youyou czyli czekamy na rozwój akcji
brak paciorka

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
nie, no kusisz
bo jeszcze go kupie

Lilko a jak Ty sobie radzisz jako mamusia?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
fajny facet.pozazdrościc. mój najpierw robi wywiad: co? jak? dlaczego? a potem pewnie w myślach rysuje wykres

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. I tym razem niestety nie było tak różowo
Dziecko zdrowiusieńkie i to najważniejsze
Ale szyjka baaardzo króciutka. Do końca ciąży mam brać 3 x dziennie no-spe i 2 x dziennie po 2 luteiny. Oprócz tego nie dotykać raczej piersi i brzuszka i zwolnić tempo życia Z tym ostatnim będzie mi najciężej.
Oj to niedobrze, muszisz zwolnić Brumku

Cytat:
No i dobre wieści z wizyty Mi dziś wyszło że mam 2 kg na plusie, ale wg mojej wagi 2,5 Ważę już oszałamiające 54 kg!
Aaale grubasek

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
karmie małą z tej lewej przez kapturek, a właściwie karmiłam, bo raz zostawiłam go na wierzchu i kot mi zeżarł teraz ściągnam z niej laktatorem
Ja też mam dobre wiadomości. Byłyśmy skontolować wage i jest dobrze. Agatka przez 6 dni przybrała 200g i waży 3300
To kotek pojadł
A za wagę Agatki

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...l?ticaid=1c9b9 poczytajcie komentarze... czy tylko ja nienormalna jestem i w zaawansowanej ciazy prowadze codziennie samochód? (dziecko zawoze do złobka...) mąż troche sie chyba boi bo to on mi wczoraj na moim kompie czytał... ale nie ma prawa jazdy wiec co innego zostaje?
Ja też codziennie jeżdżę samochodem i pewnie bede do ostatniej chwili
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:32   #393
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Zmalowana, wypluj te słowa i dziękuj Bogu że miałaś i masz szczęście donosić dziecko do końca!
Widzę brumek, że wiesz lepiej co dla mnie lepsze Tak się składa, że napisałam to kiedy zdaje się jestem już PO TERMINIE ?!

Dobrze widzę, że nic tu po mnie. Miłych rozmów.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:36   #394
agadus
Wtajemniczenie

http://www.biomedical.pl/aktualnosci...woju-1022.html

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ----------

nieciekawy artykuł ja od połowy 8 miesiąca nie siadam za kółko troche sie boję i w ogóle brzuch przeszkadza ale u Ciebie to co innego jak mąż nie ma prawka a dziecko trzeba do przedszkola zawieźć uważajcie na siebie jak będziecie jeździć

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:38   #395
brunetka2000
Zakorzenienie

Kurde jak mi się nic nie chce Napisałam kilka stron pracy i jak zwykle się zatrzymałam
Wstawiłam pranie i zmywarkę, sprzątnęłam kuchnie, a teraz wcinam SORBET Z MANGO A i oglądam Ostry dyżur

Kurde, a siara leci mi jak głupia
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:42   #396
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dziewczynki nudzi mi się :/
Mąż od 9 do 21 w pracy. Będzie ok. 21.30 w domku.
Wystawiłam już detektor na all i siedzę i nie wiem co ze sobą zrobić...

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:54   #397
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
ja czekam na chłopaków z obiadem i doczekac sie nei moge. w czasie wolnym zamiast cos konstruktywnego robic (np. szkolenie z parpu...) zabijam potwory w gierce

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 17:56   #398
brunetka2000
Zakorzenienie

Chciałam zawiadomić, że Dziubek miała dzisiaj wyjść ze szpitala z Szymkiem, ale niestety się nie udało. Mały ma podwyższone CRP i musieli zostać.
Stary 2011-07-05, 18:00   #399
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
a mi sie rozpoczal 39 tc... zostalo 13 dni... wow, ale ten czas leci!
Gratki

Cytat:
Ale szyjka baaardzo króciutka. Do końca ciąży mam brać 3 x dziennie no-spe i 2 x dziennie po 2 luteiny. Oprócz tego nie dotykać raczej piersi i brzuszka i zwolnić tempo życia Z tym ostatnim będzie mi najciężej.
Najważniejsze, że dziecko zdrowe co do skurczy, myślę, że nie będzie tak źle - już jesteśmy na takim etapie, że niedługo te leki trzeba będzie odstawiać ja na ostatniej wizycie też usłyszałam od gina podobne wieści, biorę leki, wsio jest ok a już za tydzień pewnie będę je odstawiać, bo to będzie już 38tc - szybko zleciało

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

Karolinko n aj naj naj lepsiejszego

Cytat:

Ja też mam dobre wiadomości. Byłyśmy skontolować wage i jest dobrze. Agatka przez 6 dni przybrała 200g i waży 3300

Karolinko sto lat
Dziękuję pięknie za życzenia i gratuluję pięknej wagi
Agatki

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
mój jakis czas temu wymyslił sobie tv 3d, choc mamy naprawde dobry, ogromny telewizor. Co innego gdyby go było na niego stać, ale on wymyslił sobie na raty.
ale zaczełam mu spokojnie tłumaczyć, przytaczając rzeczowe argumenty.- tak jak tłumaczy sie dziecku
i po kilku dniach doszedł do wniosku ze mam racje.
Mój to mnie nawet załatwił takim telewizorem 3D. Po Bożym Narodzeniu coś tam burczał, że fajnie byłoby taki mieć, ale nie traktowałam go poważnie. Wysłał mnie na kilka dni do rodziców i któregoś pięknego dnia zadzwonił z informacją, że mamy w domu superancki tv 3Dnawet nie zapytał o zdanie, poszedł, wziął na raty (!!!!) i zobaczyłam go dopiero jak wróciłam do domu także można i tak

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi, jak ten Dzieć jest ułożony w moim brzuchu?
Zawsze kopał mnie tak skrajnie z prawej strony, wręcz z boku. W niedzielę było to samo, ale już z lewej strony, a dziś znowu atak na prawą. Czy on się tam tak bardzo przekręca???
Moja też główką w dół i z reguły dupencją po prawej stronie się wywalała, ale ostatnio robi jakieś obroty bo się wypina również po lewej stronie także przekręcanie z boku na bok jak najbardziej możliwe

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Zapomniałabym: Karoline najlepszego
Dziękować

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Widzę brumek, że wiesz lepiej co dla mnie lepsze Tak się składa, że napisałam to kiedy zdaje się jestem już PO TERMINIE ?!

Zmalowana, kochana, nie nerwuj się Brumek stety-niestety pisze trochę z innej perspektywy bo jej do końca ciąży jeszcze trochę zostało... Ja Cię w sumie rozumiem (mimo, że mi do końca jeszcze troszkę zostało), bo naprawdę można się sfrustrować, że tak się czeka, czeka i nic...Tak sobie to wyobrażam

A ja jeszcze się pochwalę bo mnie tż dziś zaskoczył myślałam, że nie będzie pamiętał o moich imieninach (nie ma pamięci do dat)albo, że dostanę jakąś zdechłą różę ale nie - kupił mi piękny bukiet z tej okazji. Pokażę go Wam, a co!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0044.jpg (90,3 KB, 44 załadowań)

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:03   #400
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Chciałam zawiadomić, że Dziubek miała dzisiaj wyjść ze szpitala z Szymkiem, ale niestety się nie udało. Mały ma podwyższone CRP i musieli zostać.
miejmy nadzieję, że szybko wyjdą...

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-05, 18:05   #401
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela_84 Pokaż wiadomość
Aza co takie stawki...?
Podatek i cała reszta opłat, składek itp, z tym że zawsze pobierali na wszystko łącznie 19% kwoty a akurat tym razem 24%....

Cytat:
Bu... to czekamy na nich dalej pozdrowienia dla Dorotki i Szymusia

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:08   #402
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Mój to mnie nawet załatwił takim telewizorem 3D. Po Bożym Narodzeniu coś tam burczał, że fajnie byłoby taki mieć, ale nie traktowałam go poważnie. Wysłał mnie na kilka dni do rodziców i któregoś pięknego dnia zadzwonił z informacją, że mamy w domu superancki tv 3Dnawet nie zapytał o zdanie, poszedł, wziął na raty (!!!!) i zobaczyłam go dopiero jak wróciłam do domu także można i tak

A ja jeszcze się pochwalę bo mnie tż dziś zaskoczył myślałam, że nie będzie pamiętał o moich imieninach (nie ma pamięci do dat)albo, że dostanę jakąś zdechłą różę ale nie - kupił mi piękny bukiet z tej okazji. Pokażę go Wam, a co!
hihi, no tak anie mówłam faceci to duże dzieci
pewnie dlatego tez ich kochamy

a bukiecik piękny
i ode mnie imieninowe

co do kojca to tez myslałam nad łóżeczkiem turystycznym tylko one takie dość duze są i nie wiem jak wcisne w mieszkaniu ale nie wziełam pod uwagę faktycznie potrzeby schylania sie wiec moze poszukam jakiegos małego łóżeczka z regulacją wysokości

a wogóle to wróciłam z pracy obiad mam z dnia poprzedniego wiec sie wziełam za pieczenie chleba
Stary 2011-07-05, 18:11   #403
agulaaabar
Zakorzenienie

Ela a tak właściwie jak się czujecie? Tyle walki żeby mały siedział w brzusiu a teraz nie będzie chciał wyjść

Kurcze smutno się tu robi..... młode mamusie są bardzo rzadko - oczywisty nadmiar obowiązków przy maluszkach.... Dziewczyny bliskie porodu też się nie chcą udzielać, tylko czasem kilka słów wrzucą....
Do sierpnia to w ogóle z nami nie będzie miał kto czekać

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-05, 18:26   #404
patik87
Zakorzenienie

Brunetka pewnie, nie odpuść mu tak szybko jego win
Niech pocierpi trochę.
Wzięłam się za segregację moich ubrań. Przejrzałam 1/3, i odrzuciłam całę pudło po odkurzaczu.
Ogłaszam wszem i wobec: ZAKAŃCZAM CIUCHLANDY:brzyd al:

Agula może nie będzie tak źle w sierpniu, dziewczyny które teraz urodziły ogarną się, dzieciaczki im podrosną i się zaklimatyzują poza brzuchem i będzie znowu ruch.

To teraz będą szukać przyczyny dlaczego podwyższone crp?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:28   #405
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Oj szkoda gadać Zaczęło się od wczoraj, a dzisiaj to już kataklizm!!!!
Miał wziąć na dzisiaj urlop i mieliśmy pojeździć za wózkiem bo już mało czasu zostało, a ja w każdej chwili mogę urodzić. Oczywiście nie wziął no bo po co !!! On sobie zaplanował, że weźmie w piątek bo ma coś innego do załatwienia. Rano zaczęło się od tego, że oznajmił mi, że kupuje skuter!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! I, że jak weźmiemy kredyt na wózek to jeszcze na skuter. Powiedziałam, żeby wybił sobie to z głowy, bo nas nie stać na takie rzeczy, poza tym co auto mu nie wystarcza!!!!! On na to, że gdyby nie ślub ze mną to on już dawno był by za granicą, siedział pod palmą bogaty i pił piwo. Poryczałam się zapytałam to po co się żenił i wyszłam do łazienki. Poryczałam z 15 min i powiedziałam, że ja i Alicja nie potrzebujemy go, że dam sobie sama radę, a on niech spier........ Oznajmiłam również, że nie będzie go przy porodzie, bo nie życzę sobie tego, a do rozmowy wrócimy wieczorem i kazałam mu wypi..... do pracy, bo patrzeć na niego nie mogę

Musiałam się wyżalić bo nadal ryczę, mam dosyć!!!! Jak teraz się zachował jak cham, to co będzie jak mała się urodzi
przesadził ..

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Sarcia wrócila z konsultacji, usg wyszlo łdniejsze niz w szpitalu, pewnie przez ta bakterie bylo wszystko jeszcze bardziej poszerzone.
Mamy miec kontrole we wrzesniu.
Dostaniemy jeszcze antybiotyk do domu i mamy odstawic wit.D bo nadmiar moze odkładac sie w nerkach.
Póki co mocz jałowy, zostajemy do jutra, zby wynik był na 100 procent pewny. W sumie ten jeden dzien juz nam różnicy nie zrobi

CIOTECZKI DZIEKUJEMY ZA KCIUKASY

iiiii jeszcze jedno PORANNA WAGA SARY 2825

Cytat:
j
bylam u gina, rozwarcie na 1,5 cm, wiec niewielkie, szyjka juz sie nie skraca dalej. ktg ok, mala ustawiona juz głowka do wyjscia- wstawila sie w kanal rodny czy jak to sie nazywa. zrobilam wymaz paciorkowca, w piatek odbiór. nastepna wizyta 12go. waze 83,900 kg wiec przytylam 18 kg.

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
a i mam maskę ciążową na twarzy i nawet już w lusterko nie patrzę.
ja mam całą twarz w ciążowych plamach, masakrycznie to wygląda, nie wiem już jak to kryć podkładem
czuję się brzydka..

Cytat:
sms od Bartessa:
"Jutro będę miała Karolka przy sobie. Zrobili mi konkretne usg, zbadali bliznę po poprzednim cc, okazało się, ze jest dość cienka.Poza tym mały wg usg waży 3940. No i jutro czeka mnie cięcie. Chyba, że zacznę sama wcześniej rodzić bo dzisiejsze badanie było okrutne. No to tyle z najważniejszych informacji"

czekamy na szczęśliwe rozwiązanie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
jestem

odesłali mnie do domu...naczekałam się na doktorka prawie 2h przyszedł...spojrzał na zapis, powiedział że skurcze są ale niech się w domu rozkręcają... ciśnienie mi zbadali drugi raz i wyszło nieco niższe 124/92, powiedział że to może być efekt po odstawieniu Fenoterolu.

Także mamy czekać na rozwinięcie akcji

aaaa i odebrałam wyniki wymazu i paciorka brak!!! Byłam przekonana że będzie bo z Filipem go miałam a tu taka miła niespodzianka
i tu widzę też wybuchnie bomba w każdej chwili

Cytat:
mam tez jakues nowe badanie poza siuskami i morfologia - aminotransferaza asparaginanowa (ast) i alaninowa (alt).
to są próby wątrobowe
jak brałam pigułki to musiałam robić to regularnie żeby sprawdzić, czy nie szkodzą na wątrobę
w ciąży czasami wychodzą złe wyniki np jak dzieć ugniata wątrobę- tak miała znajoma, musiała mieć przez to CC

Cytat:
no to zwalniamy, zwalniamy

Cytat:

nie opuszczaj nas
wcale Ci się nie dziwię, że jesteś cała w nerwach, do tego te durne pytania "ile jeszcze będziesz w tej ciąży", miejmy nadzieję, że już niedługo

karolinee1983 - na imieninki

.....

a teraz moja wizyta:

przede wszystkim za wszystkie kciuki bardzo dziękuję
ale...
lekarz mnie olał
nawet mnie nie dotknął (a jak tak się nagimnastykowałam przy depilacji..) więc pojęcia nie mam jak szyja i rozwarcie
zerknął na ktg, na wymaz, kazał zrobić jeszcze mocz i znów ktg i oznajmił, że idzie na urlop, więc jak nie urodzę to mam przyjśc do jego kolegi za tydzień po skierowanie do szpitala- to mnie kurna pocieszył
spędziłam w gabinecie może 2 minuty?

najlepszy nius jest taki, że.... POZBYŁAM SIĘ PACIORA!!!

i tyle mojej wizyty

zła jestem na dziada
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:29   #406
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

To teraz będą szukać przyczyny dlaczego podwyższone crp?
Podwyższone crp świadczy o jakimś stanie zapalnym, mam to samo i dlatego przyjmuje antybiotyk, ale jak to jest u dzieci to nie mam pojęcia
Stary 2011-07-05, 18:44   #407
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Brumek, czas wyluzować, a Ty jeszcze monstertrucki zaliczasz!!! Pilnuj się, tak jak lekarz kazał!

Mnie też majtasy się rolują Chce do klubu

Scio, ale kot zaszalał! A jaka była reakcja kota na dziecko i w ogóle?
Na razie boi się dziecka, podejdzie, powącha, ale jak ta się tylko ruszy to ucieka

Natka
Karolinko

a juz myślałam, ze mój post był niewidzialny

Lady gratuluje pozbycia się paciora
a lekarz chyba w innym świecie był

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:46   #408
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
a teraz moja wizyta:

ale...
lekarz mnie olał
nawet mnie nie dotknął (a jak tak się nagimnastykowałam przy depilacji..) więc pojęcia nie mam jak szyja i rozwarcie
zerknął na ktg, na wymaz, kazał zrobić jeszcze mocz i znów ktg i oznajmił, że idzie na urlop, więc jak nie urodzę to mam przyjśc do jego kolegi za tydzień po skierowanie do szpitala- to mnie kurna pocieszył

i tyle mojej wizyty

zła jestem na dziada
Brr... jak ja nie lubie takich wizyt.... człowiek się naczeka jak głupi i guzik się dowie... pan doktor już urlopem żyje czy jak?!

No ale najważniejsze, że żadnych zły wieści nie ma

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Od południa mam praktycznie non stop twardy brzuch.... jak kamień popuści na minutę i znowu

Czas na zmiany !
Stary 2011-07-05, 18:46   #409
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a bukiecik piękny
i ode mnie imieninowe
Dziękuję

Cytat:
karolinee1983 - na imieninki

ale...
lekarz mnie olał

i tyle mojej wizyty

zła jestem na dziada
Za życzonka dziękuję a gin faktycznie lipnie się zachował - zbył Cię i tyle, ale super, że paciora zwalczyłaś

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-05, 18:48   #410
aania_20
Zakorzenienie

Karoline, spóźnione ale wszystkiego najlepszego!

Monia, wcale nie jesteś dziwna, ja też do ostatniej chwili jeździłam samochodem. jeszcze we wtorek na IP prowadziłam

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Kurcze smutno się tu robi..... młode mamusie są bardzo rzadko - oczywisty nadmiar obowiązków przy maluszkach.... Dziewczyny bliskie porodu też się nie chcą udzielać, tylko czasem kilka słów wrzucą....
Do sierpnia to w ogóle z nami nie będzie miał kto czekać
Będziemy ja się staram w miarę możliwości, nadmiaru wolnego czasu nie mam ale staram się codziennie zajrzeć

Szkoda że Dziubek została, mam nadzieję że Szymkowi szybko zdiagnozują przyczynę i pozwolą wyjść do domu.

Carmela, brawa za taką ładną wagę Sary!

a my dziś się męczymy cały dzień..Adasia chyba zaparcie męczy, pręży się, płacze, czerwieni, a przy przewijaniu..lipa, nic nie ma :/ Biedny, szkoda mi go strasznie... najgorsze że nie jadłam nic co mogłoby to spowodować, przeciwnie - masa owoców wczoraj, to powinny wręcz przeciwnie działać... macie jakieś sposoby sprawdzone?

a tu zaraz po przebudzeniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4034729.jpg (59,2 KB, 76 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:52   #411
moniczka2123
Zadomowienie

witam wszysttkie kobitki
mam problem z netem w kom i nie moge sie zalogowac ;/
u mnie ok od niedzieli mam bole okresowe... a z mezulkiem to chyba przeginamy z
i w koncu sie Bartus wkurzy i wyjdzie
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
musze ise pochwalic maz mi dzis niespodzianke zrobil ,kupil wozek dla malej,zdecydowalismy sie na wozek jakis czas temu ale ja widzialam go tylko w katalogu i na allegro,ale podobal mi sie,a maz dzis byl w trasie w Olsztynie i przyjechal z fura jest piekna jak dla mnie,strasznie sie ciesze
wstawiam foty

Cytat:
ZWOLNIC TEMPO
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Stronczek - to ja tez dolaczam do Klubu Ciezarnych Z Rolujacymi Sie Majtkami

Cytat:
Jak ja bym chciała być "zagrożona porodem". A jakoś mi to nie grozi.
TY nasza kochana biedulko przeterminowana

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
moze zaczniemy rodzic ??
Cytat:

Cytat:

a teraz moja wizyta:

ale...
lekarz mnie olał

i tyle mojej wizyty

zła jestem na dziada
hamidelko ... a za wizyte

I witajcie w nowym watku ja sie mam zamiar w tym watku wypakowac kto mnie wpusci w kolejke

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Monia, wcale nie jesteś dziwna, ja też do ostatniej chwili jeździłam samochodem. jeszcze we wtorek na IP prowadziłam

Będziemy ja się staram w miarę możliwości, nadmiaru wolnego czasu nie mam ale staram się codziennie zajrzeć

Szkoda że Dziubek została, mam nadzieję że Szymkowi szybko zdiagnozują przyczynę i pozwolą wyjść do domu.

Carmela, brawa za taką ładną wagę Sary!

a my dziś się męczymy cały dzień..Adasia chyba zaparcie męczy, pręży się, płacze, czerwieni, a przy przewijaniu..lipa, nic nie ma :/ Biedny, szkoda mi go strasznie... najgorsze że nie jadłam nic co mogłoby to spowodować, przeciwnie - masa owoców wczoraj, to powinny wręcz przeciwnie działać... macie jakieś sposoby sprawdzone?

przeslodziusi

My zaczelismy 37 tydzien

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:56   #412
patik87
Zakorzenienie

Aniaa- Marina ma ten sam problem chyba, ja nie mam doświadczenia w tej sprawie, próbuj brzuszek masować, kropelki, ewentualnie czopek

Scio wcześniej zapomniałam ustosunkować się do kota który zjadł kapturek:

Właśnie tz oświadczył że w czwartek jedzie do rzeszowa, nie będzie go cały dzień. Ciekawe co będzie, jak się zacznie. I nic sobie z tego nie robi.
Ale mnie w✂✂✂✂
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 18:57   #413
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Zmalowana czemu reagujesz tak nerwowo? Wiem, że jest Ci ciężko, bo chciałabyś już mieć Filipka przy sobie, ale z drugiej strony niebawem to nastąpi Rozumiem Twoją frustrację, ale Brumek raczej nie miała nic złego na myśli. Nie będę wypowiadać się w jej imieniu, ale ja to odczytałam tak, że jest mnóstwo kobiet, przyszłych mam z zagrożonymi ciążami, mam wcześniaków, które oddały by sporo żeby się przeterminować. I tyle.

Cytat:
Śliczne kwiaty

Cytat:
a teraz moja wizyta:

ale...
lekarz mnie olał

i tyle mojej wizyty

zła jestem na dziada
Oj też bym się wkurzyła

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:00   #414
LadyInBlack2
Rozeznanie

Cytat:
Lady gratuluje pozbycia się paciora
a lekarz chyba w innym świecie był
Cytat:
Brr... jak ja nie lubie takich wizyt.... człowiek się naczeka jak głupi i guzik się dowie... pan doktor już urlopem żyje czy jak?!
No ale najważniejsze, że żadnych zły wieści nie ma
Cytat:
Za życzonka dziękuję a gin faktycznie lipnie się zachował - zbył Cię i tyle, ale super, że paciora zwalczyłaś
no z tego paciora to się ucieszyłam
a gin chyba naprawdę już głową był na urlopie
a ja tak się chciałam dowiedzieć, co z moją szyją..

Cytat:
słodziak normalnie

83monia zainspirowały nie Twoje ambitne plany i trochę Twoich pomysłów sobie pożyczyłam, ok? Tak więc jutro bez względu na pogodę:
* myję okna i piorę firany
* szoruję kafle w łazience
* parkiety umyję na kolanach
* wyszoruję po raz kolejny lodówkę

szafki wszystkie kuchenne i sypialniane szorowałam nie tak dawno w środku, komandora w przedpokoju też wyczyściłam więc nie mam już co sprzątać piwnica jedynie została ale szczurów i gwałcicieli się boję
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:14   #415
agni82
Zadomowienie

Cytat:
no czas chyba najwyższy byś zaczęła odpoczywac
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Agni82 to musi byc FATALNA dieta. Fajnie ze umiesz tak do tego podejść.

Masz racje tu z dziecięcymi rzeczami nie jest tak tragicznie. Dzis kupiłam 2 smoczki Tommy tippe za 1Ł ( w funciaku wynalazlam)
spoko okazjau mnie nie ma żadnych funciaków w centrum. a tłuc się metrem nigdzie nie będę, bo za duży ruch.Zresztą mój T. już się o mnie boi i ja sama też nie czuję się na siłąch. nawet prysznic biorę przy nim.

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
my juz z mezem po obiedzie.....
zaczelismy juz rozmawiac............

maz poweisil wlasnie rolety bambusowe w oknach
teraz odkurza
a potem jeszcze bedzie myl zabawki dla Igorka
bo sie mocza w misce narazie

a ja kompletuje dokumenty do szpitala bo mam wszsytko w roznych miejscach
dobrze, że napięcie już zeszło i doprowadziłąś go do pionu

Cytat:
Jak ja bym chciała być "zagrożona porodem". A jakoś mi to nie grozi.
będzie dobrze. na pewno lada dzień zbrzydnie Filipowi siedzenie w brzuszku. jesteś pod stałą opieką lekarską więc postaraj się troszkę zrelaksowac, a nuż wtedy mały wyjdzie

Cytat:
Patik nie interesuje mnie to czy on mysli teraz w pracy o tym czy nie. Za dużo powiedział i póki co na pewno mu tego nie wybaczę!!! Dzwonić nie dzwonił bo ma zablokowany telefon, a ja nie mam zamiaru do niego dzwonić !
i dobrze. Foch klasyczny jak nic mu się należy!!!! A tobie kochana buziak na pocieszenie

Cytat:

Aniu, sama słodycz. jeszcze lekko przysypiający. oby mu przeszły zaparcia

Cytat:

ja mam całą twarz w ciążowych plamach, masakrycznie to wygląda, nie wiem już jak to kryć podkładem
czuję się brzydka..
no włąśnie ja też się tak czuję. a na brzuchu też mi coś wylazło i w połączeniu z linią negra powstała parasolka

Cytat:

Zmalowana wyluzuj i nie uciekaj od nas
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:16   #416
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziewczyny używała któraś z Was maści Cepan?
Podobno bledną po niej rozstępy i są mnie widoczne (bo nie wierzę w kremy cud po których rozstępy znikają). To jakiś cebulowy, niedrogi wynalazek, który stosuje się też na blizny.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-07-05, 19:28   #417
BABONIK
Zadomowienie

witam

Bartessa- za jutro

Karolinee- 100lat,100lat

Aaniu- ja miałam dziecko bez problemów z brzuszkiem....Adaś śliczny ,bardzo się zmienia

Monia- ja byc ciężarna z dużym brzuchem i prowadzic auto do samego końca....

Zmalowana- nie złośc się na Brumka, Brumek super dziewczyna -nie chciała Ci zrobic przykrości... poprostu nie złośc sie,nigdzie nie uciekaj.my mamy jeszcze dalekie tp i musimy wziąc pod uwagę,że Wy to już tykające bomby w każdym znaczeniu

Carmela super,ale się cieszę obyście jutro wyszły

Dziubek -mam nadzieje,że i Wam się uda szybko wyjśc,trzymam za kolejne badania

LadyInBlack- za wyniki

Brumek siądź na pupie i nie szlej jeszcze chwilę musimy poczekac

Agulaaaabar- ja jestem do sierpnia nigdzie wcześniej się nie ruszam

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Podobno bledną po niej rozstępy i są mnie widoczne (bo nie wierzę w kremy cud po których rozstępy znikają). To jakiś cebulowy, niedrogi wynalazek, który stosuje się też na blizny.
niestety to straszna kicha,śmierdzi i nic nie daje próbowałam po poprzedniej ciąży na cyckach...nic nie zeszło

może contratubex??nie wiem czy to tak się do końca pisze??ale ja zacznę walczyc chyba z moimi dopiero po pordzie,póki co smaruję je tymi dozwolonymi środkami dla ciężarncyh

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-05, 19:32   #418
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Jakie spóźnione?!? Jeszcze dzień się ni skończył - dziękuję

Adaś śliczny!!!!

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
witam wszysttkie kobitki
mam problem z netem w kom i nie moge sie zalogowac ;/
u mnie ok od niedzieli mam bole okresowe... a z mezulkiem to chyba przeginamy z
i w koncu sie Bartus wkurzy i wyjdzie

No, no, czyli nie próżnujecie

Cytat:

Ja stosowałam na bliznę po wyrostku, ale szczerze - to raczej specjalnie mi nie pomogła, no ale w sumie nie byłam za bardzo konsekwentna w stosowaniu, więc kto wie - może działa jak się regularnie stosuje

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-07-05, 19:33   #419
ela_84
Raczkowanie

Cytat:
Ela a tak właściwie jak się czujecie? Tyle walki żeby mały siedział w brzusiu a teraz nie będzie chciał wyjść
Tak, jak można się czuć po 85 dniach w szpitalu Nie mogę przed porodem jak inne matki zrobić zakupów dla dziecka, nawet mu rzeczy przygotować. Nie mam swojej łazienki i kuchni, tylko wspólną, tzn. łazienkę wspólną, a w kuchni ewentualnie udaje mi się coś z domu do lodówki wcisnąć. W nocy budzą mnie średnio co 2-3 godziny wstające do kibla pacjentki albo położne, które np. muszą komuś mierzyć cukier, więc ciągle jestem niewyspana wcale nie z winy mojego dziecka, tylko z winy 6-osobowej sali i babek, które wpadają tu na kilka dni i wydaje im się, że są najważniejsze i mogą innych budzić jak mają ochotę. Od 3 miesięcy ubieram się tylko w koszule szpitalne i wyglądam jak jakieś popłuczyny dawnej siebie. Z mężem widuję się po południu przez 1-2-3 godziny, tylko przy świadkach, nigdy nie zostaję sama ze sobą nawet na 5 minut i często wszelka moja działalność jest komentowana (to, co jem, co czytam, jak obcinam paznokcie k.wa mać i mimo, że niezłośliwie, to mam dość).

Do tego dochodzi ciągły stres, bo zdrowa tu przecież nie leżę, najpierw różne komplikacje ciążowe i ogromny strach o dziecko, a teraz codzienna presja lekarzy CZY JUŻ NIE RODZĘ. Skurcze mam od 8 czerwca, bolesne, nawet takie co 5 minut były i pięknie wychodziły na ktg, ale nic nie dają, w tamtym tygodniu miałam 3 badania, po których miałam plamienie i odszedł mi czop. Dzisiaj miałam badanie, po którym miałam dosłownie krwotok - dalej nic, "szyjka twarda jak rzemień i nic z tego nie będzie"; na piąte badanie się nie zgodzę, bo mnie uszkodzą, co jest tu chyba jakąś metodą wywołania porodu i zwolnienia łóżka. Do tego mam urodzić moje oplątane pępowiną dziecko naturalnie - a męczy mnie wejście po schodach albo dłuższe stanie - w końcu prawie cały czas tu leżałam, a do porodu, to trzeba chyba mieć trochę siły. Jakby wziąć pod uwagę, że w ciąży kobieta ma przede wszystkim odpoczywać, zdrowo jeść i się nie stresować, to moje życie ciężarnej nie uwzględnia żadnego z tych zaleceń. Ja mam ostatnio permanentnego doła i boję się, że dziecko mi się urodzi z jakąś depresją.

Nie jest tak, "że jak się tyle" wytrzymało, to już łatwo pójdzie", bo jest coraz gorzej, zmęczenie zawsze tylko narasta. Albo że "się po czymś takim bardziej kocha dziecko" - gwarantuję, że matka, która jest w domu w dobrych warunkach, może się poruszać i czasem przespać jest lepszą matką niż taka wykończona jak ja i na uczucia do dziecka to nie wpływa, a na pewno nie pozytywnie. Wiadomo - dziecko jest najważniejsze, ale matka też chce żyć... i zrobi dużo dla dziecka, ale to nie znaczy, że musi być przy tym radosna i w skowronkach. Ja nie jestem i nie będę grała dzielnej walczącej kobiety, po prostu ostatnio się złamałam i taka jest prawda. To chyba przez to, że lekarze mówili, że zaraz urodzę już jakiś czas temu - w sumie od kwietnia "rodzę", wszystkie terminy "zero" minęły i nic. A mój dom i mój świat jest cały czas 2 km od szpitala...

To tyle, czasem jak narzekacie że Wam nogi puchną, seksu nie możecie uprawiać albo się majtki rolują, to pomyślcie o takich jak ja, może Wam się lepiej zrobi. Ja jak czasem widzę, że mimo starań kobiety nawet tracą dzieci, to mi łzy wracają tam skąd przyszły, bo wstyd mi narzekać, tylko czasem sobie wybucham jak dzisiaj.
Stary 2011-07-05, 19:33   #420
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
niestety to straszna kicha,śmierdzi i nic nie daje próbowałam po poprzedniej ciąży na cyckach...nic nie zeszło

może contratubex??nie wiem czy to tak się do końca pisze??ale ja zacznę walczyc chyba z moimi dopiero po pordzie,póki co smaruję je tymi dozwolonymi środkami dla ciężarncyh
No ja też na razie smaruję się tylko balsamem z Perfecta Mama, ale niestety dalej wychodzą Myślę już co będzie mi potrzebne po ciąży, a ktoś mi polecał ten cały Cepan. Tyle tego jest, że się w głowie przewraca

Dominik 29.07.2011r
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości