|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wątek ! | |||
| Sierpnówki w dwupaku, a lipiec pełen już dzieciaków ! |
|
3 | 4,00% |
| Torba czeka już pod drzwiami, bo zaraz będziemy mamami! |
|
2 | 2,67% |
| Czy ma miesiąc czy godzinę każda z nas kocha swą dziecinę. |
|
0 | 0% |
| Czy to w brzuszku czy na świecie - śliczne każde nasze dziecię |
|
4 | 5,33% |
| Okna szorujemy, sutki masujemy, nasze łobuziaki urodzić już chcemy ! |
|
2 | 2,67% |
| Lipcówki bobasy swe już przewijają, sierpniówki się do drzwi porodówek pchają |
|
6 | 8,00% |
| Lipcowe dzieciaki bączki puszczają, a sierpniowe do wyjścia się powoli dostają |
|
0 | 0% |
| Kupka cieszy mame lipcowe, a porodówka wzywa mamy sierpniowe. |
|
1 | 1,33% |
| Depilujcie się dziewczyny,bo nie znacie dnia ani godziny mamusie lipcowo-sierpniowe |
|
8 | 10,67% |
| Lato w pełni, słońce świeci, już witamy nasze dzieci. |
|
3 | 4,00% |
| To ostatnie chwile z brzuszkiem, już czas spotkać się z maluszkiem. |
|
9 | 12,00% |
| Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek |
|
20 | 26,67% |
| Mamusie lipcowe juz finiszuja a sierpniowe powoli do startu sie przygotowują |
|
1 | 1,33% |
| Lipcowe jabłuszka z drzewka spadają, sierpniowe jeszcze niech dojrzewają |
|
7 | 9,33% |
| Szybko mineły ciąży miesiące teraz witamy już nasze brzdace.Lipcówki-sierpniówki |
|
8 | 10,67% |
| Szopa pozbyć się już czas porodówka wita nas.Lipcówki-sierpniówki 2011 |
|
1 | 1,33% |
| Głosujący: 75. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011
Cytat:
|
|
|
|
|
#3362 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3363 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
optymistycznie nastraja ![]() Cytat:
"Przy długotrwałym, nadmiernym spożywaniu słodyczy (zwłaszcza wafelków i ciastek) mogą mieć one niepożądane działania uboczne, takie jak wyższe ciśnienie krwi, zatrzymanie się w organizmie wody, osłabienie mięśni i niedobór potasu. Kobiety, które jadły w ciąży duże ilości słodyczy, zgodnie z przeprowadzonymi badaniami wydają na świat swoje dzieci przeciętnie 2,5 dnia wcześniej. przyczyną tego jest fakt, że słodycze prowadzą do zwiększonej produkcji prostaglandyny, osłabiającej szyjkę macicy." Ide do sklepu po wafelkiiiii ![]() Cytat:
i może już niedługo... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam, ja już mam dość wieczorów z bólami wszelkiej maści, już mnie to stresuje od rana ... Nie wiem co to jest ale przyjdzie wieczór, Mała zaczyna sie wiercić i czuje takie meeega kłucie w podbrzuszu, nie do wyrzymania - to pęcherz czy szyjka? jak myślicie? Do tego dochodzi nerw kulszowy i przez 3 godziny nie moge sobie miejsca znaleźć ... ja już chce urodzić!!! Przepraszam za smęty od rana, ale musiałam to z siebie wyrzucić ![]() U nas od rana piękna pogoda - rześko po nocnym deszczu, byłam na spacerku i nawet ok sie czuję... Teraz po wafelki skocze do sklepu bo nie moge przestać o nich myśleć ![]() dla potrzebujących!
|
||||||
|
|
|
#3364 | ||||
|
Zadomowienie
|
Witamy, witamy!
Carmela, ładnie Sarze w różowym MC Cytat:
![]() A kg zrzucisz w większości przy porodzie!Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Marina, podziwiam Cię, że dajesz radę, bo dajesz mimo wszystko, a dużo Ci się tego nazbieralo! |
||||
|
|
|
#3365 | ||
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Ale u nas dziś w nocy była potworna burza! Około północy tak grzmiało i błyskało, pioruny waliły chyba zaraz obok domu. Ja się przebudziłam żeby pozamykać okna, wchodzę do pokoju a tam tż stoi w otwartym szeroko oknie i zdjęcia robi Ja myślałam że w gacie narobię ze strachu a on uradowany tymi piorunami![]() Filip też się przebudził przez te grzmoty, zaczął płakać to tż wziął go do okna i mu pioruny pokazywał, wytłumaczył mu o co chodzi z burzą i mały dalej poszedł spać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Genialny opis ![]() Musieli mieć wiele radochy z Ciebie na tej porodówce Filip słodziak
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-07-15 o 11:00 |
||
|
|
|
#3366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wodaqua już widzę minę, gdybyś rzeczywiście wypowiedziała myśl na głos: "Zosia będzie do k..y"
|
|
|
|
|
#3367 |
|
Rozeznanie
|
"Przy długotrwałym, nadmiernym spożywaniu słodyczy (zwłaszcza wafelków i ciastek) mogą mieć one niepożądane działania uboczne, takie jak wyższe ciśnienie krwi, zatrzymanie się w organizmie wody, osłabienie mięśni i niedobór potasu. Kobiety, które jadły w ciąży duże ilości słodyczy, zgodnie z przeprowadzonymi badaniami wydają na świat swoje dzieci przeciętnie 2,5 dnia wcześniej. przyczyną tego jest fakt, że słodycze prowadzą do zwiększonej produkcji prostaglandyny, osłabiającej szyjkę macicy."
Gdyby data porodu przybliżała się proporcjonalnie do ilości pochłoniętych ciastek, to ja bym chyba urodziła jeszcze zanim zaszłabym w ciąże ![]() Wydawało mi się, że nie jestem debilem, ale obsługa wizażu mnie przerasta albo to w ciąży ubyło mi rozumu
|
|
|
|
#3368 | ||||
|
Zadomowienie
|
troszkę nadrobiłam
![]() mam aparat w pokoiku małego jak się obudzi to wezmę i wam jakieś zdjęcie podeślę mojego ksieciunia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no leci a mi w głowie tylko "od 3 tygodnia zaczynają się kolki" głupia mama Shirka głupia![]() Nerolku a ja sobie wkręciłam że za mało to o tej wadze w języku niemowląt wyczytałam i teraz mam fizia help? dobre to jest urodzeniowa 3830 przy wyjściu 3650 po 2tyg i 5 dniach 3785 a niby miałby prawidłowo wrócić już do urodzeniowej czyli brakuje 45 g ![]() Cytat:
Zmalowana!!! kochana cudowny opis dziękuję i potomek śliczniutki
|
|
#3369 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj obudził mnie telefon od mojej gin, wystraszyłam się nie na żarty, bo dzwoniła do mnie tylko jeden raz na początku ciąży jak wylądowałam z krwawieniem w szpitalu.
Powiedziała, że skonsultowała pomiary z usg z innym lekarzem (u którego robiłam usg genetyczne i połówkowe) i wspólnie stwierdzili, że należałoby mnie położyć na kilka dni do szpitala, żeby sprawdzić jak mała przyrasta i zobaczyć czy nie mam cukrzycy. Jutro muszę iść na ktg i dostanę skierowanie. Kmat, co do spotkania dzisiaj to ja odpadam- muszę kilka rzeczy do szpitala kupić i pojechać z tż na ostatnie zakupy dla małej. Nie oznacza to, że przed porodem się nie spotkamy- bo ja też na polnej mam leżeć w przyszłym tyg. |
|
|
|
#3370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3371 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę i żeby się nareszcie rozkręciło ![]() Brunetko - bo Ty to prawie jak akuszerka przy porodzie Zmalowanej ![]() dokładnie to samo pomyślałam - aż się chce rodzić po takim fajnym opisie ![]() Cytat:
dla teściowej---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-15 o 11:16 |
|||
|
|
|
#3372 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Zmalowana opis cudowny, taki swojski, pozytywny, naturalny i pocieszający i śmieszny też. Mama była dzielna, ale chyba się bardzo o ciebie bała Cytat:
|
||||
|
|
|
#3373 | |
|
Zadomowienie
|
PROSTAGLANDYNY = PROSTE BLONDYNY
![]() to taki slang moj i meza z poprzedniej ciazy... ja tez! ![]() Cytat:
wszystko jest w normie, wiec spokoj wodza!Zmalowana - dzidziolek cudny Marzena - kciuki! cos ta lekarke ruszylo, ale jej bedzie glupio jak sie okaze, ze sie pomylila...![]() a mnie dzisiaj w nocy tak Mala kopnela, ze az krzyknelam i pobudzilam domownikow Poprzednia tego nie robila, cos mi sie zdaje, ze typowy Lew mi rosnie w brzuchu..
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Aż mi się gęba uśmiechała jak czytałam
|
|
#3375 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3376 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oooo! I taka teoria dużo bardziej mi się podoba! ![]() Wiem, wiem
|
||
|
|
|
#3377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na bioderka mamy rejestracje na 26.07 to bedzie 5 tydzień, prywatnie oczywiscie. Zobacze jeszcze czy na nfz uda mi sie zapisac. NO I POWTORZE TEMAT SZCZEPIEN. 5/6 W JEDNYM CZY SYSTEM NA NFZ? Pneumokoki napewno zrobimy. Sarcia to kobieta bliźniak ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- I zapomniałam... zmalowana kiedy na ten urlop do mnie wpadacie ?
|
|
|
|
|
#3378 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwaga - wybuchowa rodzinka ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() Zmalowana witaj A ja się dziś wyspałam ![]()
|
|
#3379 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam prawie weekendowo
![]() Na poczatek Zmalowana dziekuje za opis. Dzielna kobieta z Ciebie. Synek uroczy. Madziaranew odezwij sie jak wrócisz ze skanu. Trzymam kciuki by wszystko okazało sie w porządku. Brumku a co z Toba? Przeszły ci te sensacje? U nas Dzis ładna pogoda. Wczoraj zrobiłam kolejne pranie dzieciowych rzeczy wiec Dzis powinno wyschnac. Popralam poszewki wiec Juz łóżeczko mam prawie gotowe. Tylko przescieradelko kupić. Zrezygnowałam narazie z ochraniacza. Jak będzie mi sie obijac o dranki to wtedy kupię. A tak nawet lepiej wyglada, przynajmniej Bede widziała dziecko w łóżeczku. Zostało mi równo dwa tygodnie pracy i na urlop macierzyński przechodzę. Nie wiem co ja Bede robiła w domu do czasu aż urodze. Boje sie tego. Wiem tez ze Bede tęsknić za praca, ludźmi i w ogóle. A Wy jak sobie poradzilyscie? |
|
|
|
#3380 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja koleżanka odeszła z pracy 16 czerwca, a 6 lipca mały był z nią (2 lata temu). Nawet ostatnio się przyznała, że przesadziła wtedy, teraz ma żylaki, wyszły jej hemoroidy jeszcze przed porodem. Ja osobiście cieszę się, że odeszłam wcześniej. U mnie w QA wiecznie za mało stuff'u, każdy miał gdzieś, że jestem w ciąży, musiałam zrobić co moje i tyle. Edit: Nie ma Cię na pierwszej stronie. Na kiedy masz termin? Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-07-15 o 12:00 |
|
|
|
|
#3381 |
|
BAN stały
|
Mam kilka pytan do mamus ![]() Dziewczyny, ile przysluguje wizyt poloznej na noworodka? i czy mogę juz malego zacząc na spacer brac powolutku?? dzisiaj ma 9 dni, jak wy to ze swoimi maluszkami robicie? |
|
|
|
#3382 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jedyne na co mi sie udało wyrwać to kurs prawa jazdy w między czasie... I jakoś przeżyłam, sama nie wiem jak, ale szczerze mówiąc nie mam sił na to, żeby do ludzi wychodzić na razie, bo ciągle mam omdlenia itd przez tą gorącą pogodę...
|
|
#3383 |
|
Zakorzenienie
|
nfz, pneumokoki niet, zastanawiam sie nad rota (to trzbea chyba do 6 tygodnia zycia podac, potem juz nie mozna...)
|
|
|
|
#3384 |
|
Wtajemniczenie
|
loda z biedronki bym zjadła
nie chce mi sie iśc poczekam jak mąż będzie z pracy wracał
|
|
|
|
#3385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie wcinam herbatniki Może ruszą Młodego do wyjścia
|
|
#3386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, wczesnije chodzilam na lumki troche, czesciej robie pranie, gotuje, piekę. teraz nawet remontuje i sprzatam wicej (mialam sie oszczedzac ale juz chyba nie musze...).bartessa - to zalezy od poloznej bo u mnie 2 wizyty plus 2x widzi dziecko u pediatry/na szczepieniu. mowila mi ze w sumie polozna ma widziec przynajmiej 4x dziecko. niektore połozne maja placone od wizyty a nie za noworodka wiec wizyt jest wiecej (wtedy zwykle 6-8) co do spacerow - pewnie, jest juz calkiem spory. moj chyba jak mial 2tyg to poszedl na pierwszy krótki...3h spacer . ale tak pozno tylko dlatego ze 7 dni w szpitalu bylismy, wiec nie bylo jak nawet.ide na sjeste Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-15 o 12:11 |
|
|
|
|
#3387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
położna mówiła, że bez problemu można chodzić, byle nie przegrzać dziecka, i nie chodzić gdy jest wilgotno, czyli np. po burzy u nas położna 4 razy chodzi Zmalowana super opis, spisałaś sie na medal, a mały przesłodki kupiłam dla małej kilka ciuszków Tunika i legginsy Sukienka i opaska Sukienka i legginsy 2 pary spodenek piżamka
|
|
#3388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Można już nawet ze szpitala pierwszy spacerek do domu zrobić. Tylko żebyś ty czuła się na siłach i nie szła od razu na jakiś super sługi spacer, bo możesz nie mieć sił na powrót.Zanka śliczne te zakupy
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-07-15 o 12:16 |
|
|
|
|
#3389 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam wczorajszy dzień
![]() Beatko dzieki za odpowiedź w sprawie tych globulek, mi zostały dwie... przy każdej aplikacji piecze jak cholera, nie mogę się na łóżku odwrócić... i tak jak mówisz, uczucie jakby to musowało w środku. Za co masz ostrzeżenie?! już doczytałam![]() Sygine no to ciocia przybyła ![]() Natka to się będziesz odpędzać od synowych.... Dominik już jest mega przystojny!! Dziubku Szymuś śliczny i jaki duży! Youyou jaka Lilka czarnula! w porównaniu do braciszka hehe Bartessa a Twoje ostrzeżenia za co?! Marzena z tą wagą to jest różnie... mi w 33 t. lekarz powiedział że mała waży 3440 gr a w 36 t.c. że 2800.... Oliweczka piekne mieszkanko!! i sliczny psiak Zmalowana witajcie w domu i Filip-łobuziak ślicznyCarmela Sarunia prześliczna Karoline za wizytę!Znaki zodiaku - mój mąż bliźnięta a ja ten ponoć najwredniejszy... skorpion Moniczka brawa za wizytę! Baetka brawa za 40 t! Sygine kciuki za wizyte ![]() Zanka te rzeczy są genialne! Uff... doczytałam od rana.... zaraz zdam relacje z zakupów Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2011-07-15 o 12:17 |
|
|
|
#3390 |
|
Wtajemniczenie
|
Zanka śliczne te ciuszki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

optymistycznie nastraja 
i może już niedługo... 

a więc na dzień dzisiejszy 9,5 kg na plusie

Około północy tak grzmiało i błyskało, pioruny waliły chyba zaraz obok domu. Ja się przebudziłam żeby pozamykać okna, wchodzę do pokoju a tam tż stoi w otwartym szeroko oknie i zdjęcia robi
Ja myślałam że w gacie narobię ze strachu a on uradowany tymi piorunami
Stęskniłam się za Wami 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wszystko jest w normie, wiec spokoj wodza!
klask i: Aż mi się gęba uśmiechała jak czytałam
zębole

Zakończone: 2