|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#37951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
W załączniku foto, to dzisiejsze przedsiłownionie uplątanie Niestety po ćwiczeniach włosy były totalnie mokre, a że jechałam do pracy to musiałam je zwykłą suszarą potraktować... Chyba zacznę brać swoją z dyfuzorem ![]() Cytat:
|
|
|
#37952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szamponu Dove to fakt faktem mój tok myślenia był prosty: "wypadają mi włosy-coś z tym trzeba zrobić-hmm, odżywka do wypadających włosów-hmmm, kupię" Przyznaję bez bicia ![]() Co do drugiej prośby to szczerze mówiąc, tak na chłopski rozum, szampon ma myć, a odżywka nawilżać, dobrze myślę?
|
|
|
#37953 | |||||||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Miś słodszy ![]() Cytat:
Nie ma mowy Główka do góry, wstawiamy zdjęcie i piszemy, co się dzieje ![]() Cytat:
W zasadzie to wolna parafraza słów Lorraine - ona ma swój kaszmirowy sweterek, a ja... co mi się przypęta na język-palec na klawiaturze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Optymalna pielęgnacja pomaga w zniwelowaniu różnicy, choć nie sprawi, że wszędzie będzie tak samo jak po wałkach. Warto więc zmienić przyzwyczajenia i metody pielęgnacji, zaopatrzyć się w to, co lubią włosy, a nie w to, co lubi się nam sprzedawać, cierpliwie poznawać i dbać o włosy, a sukcesy przyjdą Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem ile dodałaś olejku rycynowego, ale jeśli niewiele, to ze zmyciem poradzi sobie odżywka. By to sprawdzić, warto długo płukać włosy wodą. Jeśli pod ręką poczujesz, że włosy są czyste - wystarczy odzywka. Jeśli czujesz, że nadal są tłustawe, sięgnij po szampon.
|
|
#37954 | |||||||||||
|
|
Cytat:
Ale... Właśnie jest i ale - nawet wielkocząsteczkowe na takich włosach jak Twoje dają w efekcie siano Ciekawe, jak na Twoje włosy podziałaby olej brokułowy (moje go lubią, a teraz na większość olejów i silikonów reagują przyklapem).Dziękuję za miłe słowa o mich lokach Cytat:
Cytat:
Cytat:
możliwe, że to alko, możliwe, że zarazem olej z pestek moreli i pozostałe elementy kompozycji.Cytat:
A to już sporo.poczekaj, a próbowałaś tych olejów: skwalan (pomyślałam o nim dlatego, że stanowi element ludzkiego sebum, a Twoje włosy pod spodem są gładkie ), jojoba (też zawiera skwalen)?Cytat:
Za dużo tego wszystkiego. Jeśli robisz maskę/olejujesz, to nie rób już 1 o. To, co robisz przed myciem jest właśnie 1 o. Potem już mycie (szampon) i odżywianie (w zależności od tego, co nakładasz jako 1 o - powinno być lżejsze lub cięższe). My również kochamy to, co dzieje się z Twoimi włosami Bardzo sympatyczny miks Cytat:
Cytat:
Zakochałam sięCytat:
Cytat:
- rozdwajają się, - tracą skręt, - piórkują się. Na 2 ostatnie sprawy powinien pomóc olej i keratyna. Jednak przydałoby się też zdjęcie włosów, by ocenić, co może stanowić przyczynę. Napisz tez, czego używasz obecnie. Na rozdwajanie jest tylko 1 lekarstwo - nożyczki. Po zabiegu regularnie nakładamy olej lub jedwab silikonowy (nawet na same końcówki), by zapobiegać zbyt częstym spotkaniom z nożyczkami. Cytat:
Efektowna
|
|
#37955 |
|
Raczkowanie
|
dot. Epikremu
Eloe :Konserwanty to tutaj pikusie. Gorzej, że nośnikiem jest wazelina. Ale jeśli lubisz, to jest całkiem sympatycznie. Czy wazelina oprócz np. przyklapu może mieć jakiś negatywny wpływ na włos? mogę nanosić epikrem np.na parę godzin, później mycie i mam nadzieję że będzie ok, o ile będzie się dobrze zmywało. ![]() Mam mało, cienko, i lekko na głowie
|
#37956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje są strasznie sypkie i potrzebują wspomagania: żel aloesowy + ciaśniejsza technika zawijania ;]Cytat:
zmiękczać, domykać łuski itd---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Jak silikony - używana sama bez odżywiania spowoduje wysuszanie, ale użyta na bogatą odżywkę dodatkowo zapobiegnie uciekaniu wody |
||
|
|
|
#37957 | |||||||||||
|
|
Cytat:
Jeśli zastosujesz olej mniej wnikający niż oliwa, nie nakładaj ciężkiej odżywki (np. Alterra morelka, Garnier Awokado) jako 2 o. Cytat:
Cytat:
W fińskiej saunie temperatury osiągają 100 i więcej stopni, więc wszystko paruje. By się przed tym chronić, nakładałam na włosy olej. Po kilku minutach nie mogłam dotknąć włosów! Zaczęłam sobie wyobrażać, że funduję włosom smażalnię Czy miałam rację - nie mam pewności Wysokie temperatury nie są włosom obojętne, a co dopiero przy tej skali. Nie jestem w stanie Ci napisać, czy włosom to zaszkodziło, czy może przeciwnie. To był początek pielęgnacji i większość rzeczy, które robiłam przynosiła pozytywny skutek. Na dziś nie mam ani jednego włosa, który widział tamte zabiegi.Obecnie jeśli korzystam z sauny, to tylko z tureckiej lub infrared, gdzie temperatury osiągają maksymalnie 70 stopni. Nie nakładam na nie wtedy żadnych specyfików, nie spinam, nie związuję. Gdybym miała regularnie chodzić do sauny fińskiej, to na dziś chyba raczej wybrałabym coś z zaawansowanym polimerem niż olej. Nie za bardzo to rozumiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
-Gliss Kur-Spray z 3x koncentracją kompleksu płynnej keratyny . -Gliss Kurr-Odżywka z 3x koncentracją kompleksu płynnej keratyny. -Provit-Loton- Keratyna w płynie Możesz podlinkować składy lub przepisać je z opakowania? Cytat:
Trzeba sprawdzać, testować, porównywać. ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- sympatycznie i dziewczęco wygląda Cytat:
Cytat:
Wystarczy sobie samej uświadomić kilka spraw. To później procentuje. Wypadanie jest związane głównie z tym, co się dzieje wewnątrz organizmu (chyba że spalimy włosy/ pokaleczymy skalp / naciągamy włosy gumkami i upięciami, osłabiając cebulki itp.). Trzeba więc sięgnąć do odżywiania i stylu życia, a dalej do pielęgnacji. Żywa cześć włosa to cebulka i max 2 cm od niej, więc by włosy nie wypadały, wskazane jest oddziaływanie właśnie na nie plus skóra głowy (pobudzanie mikrokrążenia). Nakładanie odżywki do wypadających na same włosy i na krótki czas może więc nie przynieść oczekiwanych rezultatów. Cytat:
Plus to, co napisała Ajrisz Czyli szampon myje, a odżywka załatwia prawie całą resztę. Bo do pobudzania cebulek i skóry głowy przydadzą się wcierki. Cytat:
Pamiętaj, ze tam jest też lanolina, która może wzmagać obciążenie i trudności z rozprowadzeniem oraz zmyciem. Ale trzeba testować na sobie.
|
|
#37958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakby co to będę je trzymać luzem że tak powiem. A może np zawinąć w ręcznik? Czy to raczej szkodzi w takiej sytuacji?Co do wypadania to w moim przypadku chyba zdecydowanie ciasne wiązanie włosów ma wpływ. Teraz staram się to ograniczać jak się da, bo do tej pory praktycznie non stop chodziłam w uplątanych ciasno na czubku głowy, więc nie dość, że ciągnęłam cebulki to jeszcze się łamały od gumki
|
|
|
#37959 | |
|
|
Doskonały pomysł
Cytat:
|
|
#37960 |
|
Rozeznanie
|
Hej
Moje fale bardzo polubiły się z różowym blasmamem flexible curls, dlatego mam tez do was pytanie, ostatnio w sklepie widziałam nivea flexible curls jeden w różowym opakowaniu, a drugi w niebieskim (załączam zdjęcia z google), pytanie: jaka jest różnica między jednym, a drugim?
|
#37961 | ||||
|
Zakorzenienie
|
o widzisz a ja tak narzekam, że klapnięte takie troche.
Ja nie mogę spać w spiętych włosach...i nie umiem francuza zrobic ( wygladają lepiej niz świezo umyte, tylko troche taka mokra włoszka na końcach...Cytat:
czasami mi żal, że dalam zamalowac. Miałam kiedys w ogóle wszystkie ściany w jakiś cytatach itp ![]() No na dole fakt sprężynki, korkociągi - cuda w sumie mi tez sie podobaja kręcone moje, dużo lepiej niz proste ![]() a co do warkoczy u upięc, mam odstające uszy i nie praktykuje absolutnie... zawsze rozpuszczone praktycznie jak wychodze z domu... eh te rodzinne kłapciate uszy! Cytat:
Chce jeszcze wyprobowac mycie odzywka (ale mam tylko Isane babassu z tych niby do mycia, a słyszałam, że potrafi obciążąć) na zmiane z OMO. Zobczę czy bardzo beda sie przetluszczac. A co do aptecznych badan wlosów to wiedzialam, ze to chwyt marketingowy na pewno - oczywiscie jakies drogie ja ch*** specyfiki. Ale przypomnialo mi sie co pwoiedziała i mi si skojarzylo z uczuciem na głowie i myslalam ze moze ma zwiazek. Cytat:
ale staram się pytac jak cos nie wiem. To pewnie po prostu musi sie wszystko unormowac, tak jak pisalas. Ale cala ta pielegnacja jest dla mnie jeszcze strasznie NOWA i nie wiem co co może spowodowac ![]() Cytat:
nawiązując do powyższej odpowiedz - nie wiem jeszcze co co może spowodować, ale mam nadzieję, ze sie sukcesywnie doedukuje z Wami![]() Będę sie starała pielęgnować, a chyba troche boję się na razie iść ciąc bo - może będzie gorzej? (wiem, wiem sram w gacie ale autentycznie zawsze boje sie zmian, bo moga wyjsc na gorsze - pesymizm górą) W zasadzie z tyłu wygląda to chyba całkeim fajnie jak na raptem 4 czy 5 pierwszych myć...No zobaczymy co sie będzie działo dalej, nowa pielęgnacja i tak bardzo mnie zaskoczyła - pierwsze rezultaty znaczy się. Juz samo przejście z prostych, klapnietych, smętnych wołosów na kręcone (pal licho, że suche i może nienajlepszej kondycji ogólnie) juz dało efekt - WOW. Myslę, że może być tylko lepiej (nawet pesymizm w tej kwestii uśmiercilam )
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-18 o 19:22 |
||||
|
|
|
#37962 | |||
|
Zakorzenienie
|
ja nie umiem
dlaczego!!!! też chcę!!!Cytat:
najlepsze odżywka nabłyszczająca Cytat:
![]() Cytat:
![]() a widzisz, ze Twoje też mocniej falują było to widać na zdjęciu Twój warkoczyk też ładny ![]() no jest, śliczna, miła ale trochę za dużo czasem gada zamiast przejść do rzeczy (a ja nie mogę yt oglądać za dużo, bo zaraz nie mam netu)ale mam dzisiaj przyklep, uliz, przetłuszcz i nie wiem co jeszcze... :x dobrze, że nigdzie nie wychodziłam ) w mniej kręcącą się stronę wpięłam różyczkę dodając objętości i Sylwestrowy był oczarowany ![]() Mgiełko cieszę się, że jesteś taka zadowolona
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-18 o 19:32 |
|||
|
|
|
#37963 |
|
Zakorzenienie
|
A widzisz Mali a mowiłaś, ze rożyczka be
Sylwestrowy sprawił ci idelany prezent
|
#37964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chce ze mnie romantyczkę robić...no to pokazywam jak zrobiłam, bo zrzuciłam zdjęcia ![]() zamiast tak jak wcześniej odgarniać sobie włosy za ucho (KLIK!) zagarnęłam włosy na twarz i przypięłam bardziej poziomo, tak że spinka uniosła górę włosów i odbiła dół od głowy fajna objętość była (i to po nocnym wierceniu się )a tego warkocza dobieranego chyba zrozumiałam teorię po filmiku tylko z tych moich trzech włosów to nie ma co zaplatać ![]() no i kolejne zdjęcie wygrzebałam tak wyglądałam 10 czerwca (7dni rpzed zmianą pielęgnacji), przed farbowaniem, ze spranym jakimś castingiem (nie pamiętam jaki to kolor, ale wszystko spierało mi się na taki paskudny), jednak abstrahujac od koloru, taki efekt miałam na dzień po użyciu BALSAMU PROSTUJĄCEGO NIVEA i powiem Wam, nie dziwię się dziewczynom, które niecierpią wywijających się włosów, bo sama tego niecierpiałam , a teraz raz lepiej, raz gorzej, ale w końcu wygląam jak człowiek
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-18 o 20:50 |
|
|
|
|
#37965 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nooo, różyczka prześlicznie wygląda
|
|
|
#37966 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko teraz to wygląda juz całkeim super
strasznie mi sie podoba twoj romantyczny look - Sylwestrowy ma u mnie plus za rózyczkę (duży plus)! no i oczywiście róznica wielka.
|
#37967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na boczku i raczej nieregularny, sam mi się tak robi (a teraz jak nie czeszę po myciu to jak chcą je zostawiam różyczka mnie też zaczyna się podobać, a była mi niejako wmuszona (TŻ kupił, to trzeba założyć od czasu do czasu), chociaż w sumie podobała mi się, ale jakoś nie dla mnie....a teraz myślę o innych kolorach ![]() chyba zaczynam LUBIĆ swoje włosy...to nie do uwierzenia
|
|
|
#37968 |
|
Zakorzenienie
|
a ja właśnie zobaczyłam moje prawie suche włosy... Bleeee okropne sa dzisiaj!
(Było O isana babassu, M alterra migdał, O isala liquid silk) Czyzbym przechwaliła i teraz będą beznadziejne za każdym myciem? I na domiar złego jestem poza domem i nie mam żelu lnianego w pogotowiu...
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-18 o 21:37 |
|
|
|
#37969 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no jak wcześniej wygładziłam te włosy na szczotkę to wyglądało całkiem dobrze, ale to co się działo przy wilgotności albo po wyspaniu się to już inna sprawa a różyczki mam dwie, moge jedną dać ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
nie będą beznadziejne, obserwuj, zmieniaj... a żel lniany...już gotuję chyba od tygodnia i nie mogę ugotować...ale ze mnie leniuch a co do akceptacji kręciołków, to właśnie pisałam na innym wątku, że działanie wbrew naturze jest wbrew naturze!
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-07-18 o 21:42 |
||
|
|
|
#37970 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to mam w ogole nie wiem co - niby chyba suche... ale tez przetłuszczaja sie szybko niby... No a teraz to jestem zdecydowanie zła... żel może by je uratowala ale nie mam siemienia tutaj - bleee jutro pojade do domu w czapce normalnie
(Że też mnie podkusiło je myc dzisiaj jednak, juz lepiej bylo zostawić i jakoś spiąc tak żeby nie było widac, ze lekko przeyłuszczone...)Zel to moj największy ratunek jak coś sie nie uda ![]() (a różyczki masz dwie takie same? Je po 2 szt sprzedają? heheh ale to chyba całkiem nie mój image ale weź w piatek jakbysmy sie widziały może do sukienki założę bo mam w takie rózyczki)
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-07-18 o 21:46 |
|
|
|
#37971 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po sporych zakupach (za kilka dni kupię Hegron i może w końcu uda się Artiste z proteinami dorwać).
Kupiłam - żel GorVita (Eloe, pamiętam, że chwaliłaś)-można stosować zamiast żelu (a może się uda i podpasuje), a jak jeszcze? Wmasowywać w skalp, dodawać do odżywek, a może smarować włosy na noc jako lekka, ale odżywka (nie ukrywam, że spanie w olejowanych włosach mnie trochę krępuje przy TŻ). -Rossmann, Isana Hair Professional, Oil Care Spülung (Odżywka do włosów łamliwych i rozdwajających się), skład wydał mi się w porządku, ale może trzeba coś dodać? Jak te proteiny- na tyle wysoko, by realnie coś dać czy polować na Artiste? Nie wiem, co ma robić quaterium-87 i czy nie będę musiała przez to myć SLS co każde mycie , bo odżywka albo BD nie da temu rady?Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Glyceryl Stearate SE, Citric Acid, Stearamidopropyl Dimethylamine, Hydrolyzed Wheat Protein, Argania Spinosa Oil, Panthenol, Quaternium-87, Niacinamide, Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Propylene Glycol, Parfum, Linalool, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Phenoxyethanol. Czy to jest niezłe czy raczej strata pieniędzy? - Alterra z granatem - odżywka i maska - skład maski b. ciekawy. Skład: Aqua, Alcohol*, Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Glycine Soja Oil*, Sodium Lactate, Punica Granatum Seed Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Carthamus Tinctorius Oil*, Ricinus Communis Oil*, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbadensis Extract*, Acacia Farnesiana Extrakt*, Panthenol, Panthenyl Ethyl Ether, Lauroyl Sarcosine, Hydroxyethylcellulose, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronelloll**, Citral** Tylko co robi Alcohol na drugim miejsu? Jakiego typu to preparat (emolientowy?), kiedy można stosować/jak często?Tak się zastanawiam - moje włosy to w większości przesuszone i łamliwe partie - odrosty mam dopiero od 7 mies. Na końcach się plączą, rozdwajają (a podcinam) i nie wiem, czy sylikony nie pomogłyby w ochronie (ale mycie szamponem z SLS to dla mnie koszmar ). Czy oleje pomogą chronić końcówki równie dobrze jak one (mam kokosowy, ew. mogę kupić inny)?
|
#37972 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mnie żel jakoś nie zachwycił tak jak myślałam, najlepiej jak sobie schną bez niczego, ale jeszcze zrobię to potestuję (one jeszcze same nie wiedzą czego chcą chyba )idę robić, bo potem się nie zmobilizuję ![]() a wezmę, no właśnie po 2 sprzedają, a te fajne, taki naturalny kolorek ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
|
|
|
#37973 |
|
Raczkowanie
|
Lokaski czy olej z pestek winogron z biedronki nadaje się do włosowych celów?
|
|
|
|
#37974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wykopałam jeszcze z komputerowych czeluści dwie foty: pierwsza a propos plecionek i zobaczcie jaki mi fryzjerka cudny kotłun zrobiła z włosów, a mnie się to wtedy podobało A druga fota a propos kwiatów we włosach Obie foty weselne zresztą
|
|
|
#37975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsze zdjęcie: splot bardzo ładny tylko trochę ciasno wygląda, zwłaszcza przy tej....hm...jak to nazwać...kuli włosów a druga fryzurka lepsza chociaż nie widać całości, ale ten kwiat pieknie wpięty a TŻ (jak mniemam) to CG? bo ja tam ładne fale widzę
|
|
|
#37976 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Ja dzień wcześniej miałam urodziny
mogłaś się nie ociągać tak długo to byśmy świętowały razem na wieki wieków amen ![]() Ale to może i lepiej, i tak już muszę się dzielić tym dniem z trójką innych znajomych którzy się urodzili tego samego dnia Cytat:
i nawet umiem zwijać język w rulonik. To prawie jak skręt loka. Przyznaj - zaleta nie do odparcia ![]() ![]() Cytat:
ale może to z kolei przez alkohol? trudno dogodzić moim biochemicznym zapędom. I z kolei trudno biochemiczne zapędy pogodzić z tymi włosowymi ![]() Tak myślę sobie o tym Garnierze Awokado, kiedyś go już miałam i nie potrafię przywołać w pamięci nic poza wrażeniem, że mi się podobał efekt jaki dawał. Na czym dokładnie polegał, nie pamiętam ale zaszczepiłaś mi bakcyla - jutro kupię i przypomnę sobie co w trawce piszczy. Cytat:
A o oleju brokułowym też już myślałam wcześniej. Ale trochę się boję, że to będą kolejne pieniążki wyrzucone w błoto. Ciągle się waham i uważnie śledzę wszelkie pojawiające się uwagi w wątkach olejowych na jego temat. Po cichu liczę, że będę się wahać całe lato, a kiedy to się skończy włosy łaskawie wrócą do normy i nie będę musiała inwestować w brokułowy ale ten silikonowy poślizg kusi, oj kusi Cytat:
do tej pory starczyło mi jak psikałam codziennie mgiełką nawilżającą żeby utrzymać mniej więcej stały poziom nawodnienia ale na lato okazuje się to zbyt mało no nic. Będę kombinować dalej. Cytat:
widocznie jeden raz było lepiej, podczas dzisiejszego mycia znów się posypało. Ale może przez to że miałam papiloty od soboty i trochę trudności ze ściągnięciem folii aluminiowej czułam jak cebulki cierpiały gdy to robiłam. Cytat:
zawsze milion razy je zmieniam, żeby ostatecznie kupić zupełnie coś innego niż zamierzałam. Skwalan miałam kiedyś ale testowałam tylko na twarz :P niestety zapchało i zużyłam na nogi jojoba jest tania więc może dokoptuję do koszyka eh.. To będzie ostatni olej na włosy jaki przetestuję !!! Jak bum cyk cyk...... (no może poza tym brokułowym jeszcze kiedyś tam ) ![]() W ogóle, Eloe, jestem pełna podziwiu dla Twojej wiedzy i cierpliwości z jaką każdorazowo obdarzasz wszystkie tutaj obecne kręconowłose. Prawdziwy filar na barkach którego spoczywa profesjonalizm tego forum ![]() (to tak w ramach podlizywania się żebyś zawsze mi tak ładnie radziła w kwestii moich włosów hehe )
|
||||||
|
|
|
#37977 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ćwiczyć! Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno nie co każde. Raz na kilka myć powinno wystarczyć. Protein ma szansę być sporo, niestety pszenicy będą raczej za duże żeby wnikać, będą działać ochronnie na powierzchni włosa. Wydaje mi się niezła Cytat:
Emolientowa i troszkę humektantowa? Protein jej brak. Używać można teoretycznie za każdym razem, chyba że włosy postanowią nie chcieć. Ten alkohol pełni wiele funkcji: to głównie jedyny konserwant, pomaga składnikom z np ekstraktów przenikać wgłąb: skóry, włosa, pewnie ma wpływ na konsystencję, plus wrazliwcom może zafundować niezapomniane przeżycia ;]Cytat:
![]() tak |
|||||||
|
|
|
#37978 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Oleje to ogólnie działają dobroczynnie na włosy, na wizażu jest nawet wątek o olejowaniu, możesz zajrzeć i np. poczytać o efektach stosowania ![]() Ostatnio nazbierałam sobie skrzypu i wczoraj zrobiłam płukankę, owszem włosy pięknie błyszcza i są niesamowicie miękkie, ale skręt jest slaby, jak myślicie czy to może być wina pogody (dużo deszczu od wczorajszego wieczoru) czy skrzyp prostuje włosy? zaobserwowałyście podobne zjawisko?
|
|
#37979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehehe, no TŻ prawdopodobnie jest CG, bo zazwyczaj na wakacjach nad morzem mu się kręcą włosy jak szalone. Ale on jest z tych średnio wysilających się i myje je zwykłym szamponem jakimś jak już stwierdzi, że naprawdę musi Niestety nie jestem go w stanie przekonać, żeby zaczął bardziej dbać o włosy. Ale i tak skubaniec ma grube i mocne i błyszczące także go nie męczę zbytnio ![]() Na focie można te jego loki zaobserwować ![]() A tak w ogóle to co sądzicie o tym spray Nivea: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ca.html&next=1 ? Wg KWC ma słabiutkie oceny i faktycznie do stylizacji suszarką to się średnio nadaje, ale odkopałam go z szafki dzisiaj i wygniotłam na nim trochę loczków nawet niezłej jakości, także się zastanawiam, czy to może być do włosów na drugi dzień
|
|
|
#37980 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ujmuje mnie całym swoim wstrętnym charakterem. Pamiętam, jak byłam mała to mama kupowała mi komiksy z Garfieldem, może stąd mój sentyment ![]() Właśnie siedzę w pokoju TŻta który ma całe ściany pomazane przez znajomych. Nad głową mam wielki napis "UFOPORNO" Praktyka czyni mistrza Cytat:
![]() A różyczka super Mam takie dwie białe, ale za jasne dla mnie, muszę kupić w jakimś innym kolorze.Cytat:
Cytat:
![]() Całe szczęście, że jutro wracam do domu, bo zaczynam bardzo dotkliwie odczuwać brak włosowych zapasów. Mam tu trochę henny, może zrobię sobie gloss dzisiaj, bo już nie mogę, muszę cokolwiek A przecież nie będę podkradać TŻtowej mamie majonezu czy jajek na włosy
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

Ciaśniej wiązać początek. Owszem od nissi, próbowałam przez lata zawijania bez warkocza ale know how brakowało, przystępnie to pokazała. Jeszcze gdybyś metoda żeby tył złączyć 
W załączniku foto, to dzisiejsze przedsiłownionie uplątanie
Niestety po ćwiczeniach włosy były totalnie mokre, a że jechałam do pracy to musiałam je zwykłą suszarą potraktować... Chyba zacznę brać swoją z dyfuzorem 

delikatnie rzecz ujmując - dajmy im jeść.
Główka do góry, wstawiamy zdjęcie i piszemy, co się dzieje 

Ciekawe, jak na Twoje włosy podziałaby olej brokułowy (moje go lubią, a teraz na większość olejów i silikonów reagują przyklapem).
możliwe, że to alko, możliwe, że zarazem olej z pestek moreli i pozostałe elementy kompozycji.
chyba pozostaje mi przeczekać lato i zobaczyć czy to jego wina. Nawet zauważyłam mniejsze wypadanie włosków na które ostatnio narzekałam. Ale ten puch........ 

od zawsze robiły mi się na włosach