|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#38071 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Niestety, tak to nie działa. Przy moim zakoceniu powinnam miec już afro
![]() Cytat:
Cytat:
ewalucja, twoje włoosyyy w życiu nie widziałam tak pięknych długich włosów!! (Do tego wyglądających dużo lepiej bez lokówki niż z Cytat:
Idę myc włosy, póki co zaolejowałam, bo po powrocie ze wsi jak zawsze susza, a po myciu planuję płukankę ze świeżo kupionego hibiskusa
|
|
#38072 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Koty masz PRZEEEEEEbajeranckie - zazdroszczę kompletu. Mój Henio sam się póki co po mieszkaniu pęta, mam nadzieję, że do końca tego roku dokoptuję mu drugiego kota do towarzystwa. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nooo witamy Podglądam bloga i po cichu zastanawiałam się kiedy z tymi swoimi cudami włosowymi zawitasz do nas ![]() Cytat:
|
|
|
#38073 |
|
Raczkowanie
|
Ychym tą dokładnie a teraz może płukankę z rumianku albo pomoczę je trochę ?? hmm?
|
#38074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#38075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale zeby Was ciagle moja kociarnia nie zameczac to na froncie wlosowym jest tak ze prawie go nie ma, porownujac moje dzialania do Waszych to lipa, nie mam teraz czasu na maskowanie, odzywiania, olejowanie, jest tylko mycie, odzywka 1 minuta, splukanie, turban 5 min i nalozenie zelu. Pomimo tego jest fajnie, wloski urosly i dzieki temu znow mam wrazenie ze mam ich duzo. Dzisiaj rano ciezko myslalam co uzyc i w koncu siegnelam po moj zestaw gwarantowany czyli mycie Daily Fix/CJ, odzywka ds Strengthening Coditioner/CJ – 1 minuta i zel – Aloe Fix/CJ. Dziala bez pudla (dzisiejszy efekt ponizej). Jak jechalam na wesele do Polski tez go zabralam. no ale nie moge sie powtrzymas zeby nie zalaczyc fotki jaka mi maz przed chwilka przyslal
|
|
#38076 | ||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
Jak dla mnie może być i wąż Rybiorko włosy jak zawsze cudowne, a zdjęcie Skutera rozczulające
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-20 o 14:24 |
||
|
|
|
#38077 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Używałam Wax'a z L'Biotici, ale po nich włosy miałam bardzo bardzo delikatne, AM poradziła mi, żeby odstawić Wax'a i kupić balsam z Joasi. Wszystko jest ok, tylko to sianko... Może to wina tego, że jakieś pół roku temu miałam dekoloryzację I jednak obciążyło to moje włosy.Cytat:
Piękne masz te spiralki !!! Bardzo podobne do włosów Olki, ona swoje podcięła i aż ożyły, nie mogłam się nadziwić, jak ślicznie wyglądały po małej metamorfozie ![]() Cytat:
Ja staram się nie czesać na sucho, zawsze po umyciu nakładam balsam b/s, rozczesuję grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, dalej daję żel lniany i modeluję. Wszystko ładnie, pięknie, ale ta partia ZAWSZE tak wygląda Jest sianko i tam się puszą :/ Cytat:
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
||||
|
|
|
#38078 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
dodaj, dodaj
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do Tigi, kiedyś koleżanka w pracy zapytała co mam takiego białego we włosach. Czerwona jak burak powiedziałam szybko, że to na pewno dzieci mnie klejem wysmarowały. Hmm, to był nadmiar tigi ![]() Rybiorku, Twoja minimalistyczna pielęgnacja działa cuda Ogłaszam, że przechodzę na odwyk kosmetyczny .Odebrałam kolejne zamówienie z DOZ-u. M.in. błoto Bielendy. Panie w aptece czekały na mnie żeby zapytać co to jest i co robi . Pochwaliły moje zrobione loki . Musiałam sprostować, że to naturalne (a mnie się wydawało, że dziś są byle jakie). Poza tym były bardzo miłe i pytały czego używać na wypadanie włosów. No i skąd wiem (pochwaliłam się, że z forum ). Pozdrawiam panie Aptekarki, jeśli tu trafią Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-07-20 o 14:51 |
||
|
|
|
#38079 | |
|
|
Cytat:
Ojć dekoloryzacja - no to jest z czym walczyć.Basiu wspaniale Ale odwyk? Więcej nie idę z ta koleżanką do drogerii
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-07-20 o 14:37 |
|
|
|
|
#38080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Używałam przez miesiąc szamponu Potters'a, potem nakładałam odżywkę Potters'a d/s, potem właśnie ten balsam z Joasi, żel lniany i modelowałam. Ale wydaje mi się, że to właśnie przez tą dekoloryzację mam tam sianko i nieważne czego używam i jak pielęgnuję, to i tak to jest Oo, właśnie, rozmiękcza mi włosy ten Wax, tak samo jak Tobie. A mam ten zielony, do wypadających włosów. Byłam w Rossmanie 2 dni temu i widziałam odżywki z Alterry, ale było kilka i nie wiedziałam którą wziąć, więc pomyślałam, że zajrzę tutaj na wątek, żeby poczytać, coś wybrać i sprawdzić na moich włosach Ale mnie wyręczyłam i polecę kupić, jak przestanie padać
"Eat clean, train hard and surround yourself with those on the same mission as you". Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009 11.03.2015-? Walczę: 82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ? cel I: 79 kg cel II: 75 kg cel III: 71 kg "Per aspera ad astra". |
|
|
|
|
#38081 | |
|
Zakorzenienie
|
nie zawsze, nie zawsze ale postanowilam je akceptowac nawet jak maja zle dni, a jak sie komus nie podoba to niech nie patrzy he he
w pierwsz dzien na weselu mialam trochu puszaka bo za bardzo mierzwilam wlosika jak lazilam do lazienki ale co tam, nikt nie zwrocil uwagiNa zywo Skuterek jeszcze bardziej rozczula, jak mi sie wreszcie uda zrzucic filmy z kamery to moze cos podrzuce do obejrzenia ![]() napewno kolor sie lepiej trzyma bo wlosy sa mokre krotko, byly dni ze byly suchawe ale wtedy trzymalam maske zamiast odzywki przez czas prysznica (cale 5 minut )Cytat:
|
|
#38082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jade zaraz na wakacje ciekawe jak moje włosy przeżyją wyprawę nad morze![]() Jak przybędzie tu Damka kto powiedzcie jej że byłam
|
|
|
|
|
#38083 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
zainteresowało mnie to moczenie włosów w ziołach...polewasz nimi włosy po prostu czy jak to wygląda? ![]() Deemka czy dmka
|
|
|
|
|
#38084 | ||
|
Zakorzenienie
|
choc na razie deszczyk, do burzy im daleko ale dzielnie pracuje w sensie czekam az urosna, takich jak Twoich miec nie bede (cudo BTW ) ale do zapiecia stanika mi starczaCytat:
![]() Cytat:
![]() edit: wlasnie zooczylam wpisik Damki, a nie mowilam, sokoli wzrok dziewczyna ma
|
|
#38085 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
ale to się wytnie staram się czytać na bieżąco.Hmm, ostatnio bardzo szybko przetłuszcza mi się skalp coś ta moja pielęgnacja nie jest przemyślana chyba chociaż stosuję teraz kurację wzmacniającą z Joanny i pewnie ona jest temu winna [Seboradin to samo robił]. Zazdroszczę dziewczynom, którym te wcierki pomagają z przetłuszczającym się skalpem u mnie działają na odwrót.
|
|
|
|
|
#38086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gafa zalewam zioła gorącą wodą, przelewam do miski, dodaje trochę chłodniejszej wody i wkładam włosy do miski ![]() czekam tak chwilę a później wyjmuje je i polewam tym co w misce![]() mi włosy bardzo wolno się przetłuszczają i chyba przez płukankę z pokrzywy ale pewna nie jestem
Edytowane przez ewalucja Czas edycji: 2011-07-20 o 15:08 |
|
|
|
|
#38087 | ||||
|
|
Cytat:
Trochę się dziwię, bo jesteś już nieco z nami i nadal nie masz baterii odżywek? Pytanie dodatkowe: olejowałaś już włosy? Cytat:
Może za długo trzymałaś go na włosach? Niektóre Biowaxy tego nie lubią.Cytat:
Nie wierzę w puszaka u Ciebie Moje włosy nie mają ostatnio złych dni Cytat:
|
|
#38088 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Mam za dużo wszystkiego. Np. 6 naturii bs, 3 garniery z masłem shea, 4 pottersy do mycia. Poza tym zebrałam ostatnio swoje kosmetyki razem i wyszło mi tego za dużo. Ponad 20 (liczyłam tylko pojedyncze) odżywek to dla mnie sporo, zwłaszcza, że są takie, których nie lubię.
Już było ok, ale miałam gorszy dzień i nakupiłam kilka z silikonem i teraz rzadko je używam przez łupież .Niby mogłabym je komuś dać, ale nie mam serca, skoro ja ich nie lubię, komuś też mogą nie posłużyć, a z dodatkami mogą być całkiem fajne. Postanowiłam, że zużyję te nielubiane (będę dodawała do nich oleje i masło shea lub tucuma, trzymała z dala od skalpu) na zmianę z ulubionymi. Dopiero jak zostaną te ulubione, będę mogła zaszaleć Wyjątek: muszę mieć pottersa do mycia, naturie jako bs, garniera i alterre morelową no i oleje![]() Wytrzymam ![]() Cytat:
![]() Ostatnio byłam w domu. Moja Mama wie, że mam bzika na punkcie zębów (nosiłam aparat i ciągle siedziałam na forach i szukałam informacji, robiłam dokumentacje zdjęciowe, czyli to co teraz , miałam kryształowy, eh jaka byłam wtedy dumna, teraz noszę tylko w nocy, żeby go założyć wzięłam kredyt ) no i oczywiście włosów. Zostawiłam w łazience przez przypadek taką plastikową końcówkę z metki (to coś co przytrzymuje metkę z ubraniem, taki cienki patyczek). Tato przyniósł i zapytał Mamę czy może to wyrzucić, bo nie wie co to jest.Mama Mu zabroniła, stwierdziła, że to na pewno coś do zębów Moi rodzice są kochani, nie mówią mi, że przesadzam, mam tylko nosić rozpuszczone włosy (dla taty). Poza tym mieszkam od nich bardzo daleko i wszystko zniosą. Mama wie, że do włosów mam specjalny ręcznik i szmatkę i zawsze pilnuje żebym nie zapomniała. ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ale ja naprawdę muszę część tych kosmetyków jakoś zużyć .
|
|||
|
|
|
#38089 |
|
|
Będzie burza, a ja idę do domu
Basiu za odwyk - rozumiem i będę wspierać Dobry plan, Zakon po Twojej stronie Fantastyczne to, że rodzice pamiętają o Twoich "szaleństwach". Moja mama już nie komentuje, ale to chyba przypadek... Przyjemnego popołudnia Ja dziś myję włosy
|
#38090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie czytałam dużo tutaj o Pottersach i ogólnie dziewczyny wypowiadały się pozytywnie, więc również kupiłam. Joasię zaproponowała mi AM, zamiast Wax'a. Być może trzymałam za długo, może dzisiaj spróbuję potrzymać z 10-15 minut ? Bo zalecają trzymać 20 minut. No właśnie, dziwne to jest, starałam się czytać dużo, ale miałam ostatnio obronę pracy mgr, więc skupiałam się raczej na tym, niż na włosach Gdzieś z tydzień temu bodjaże coś wspomniałam o olejowaniu, nawet już przeglądałam strony, gdzie można kupić oleje, też coś na allegro przeglądałam, ale musiałabym się zagłębić bardziej w temat, a to też nie będzie łatwe, bo wyjeżdżam za te 4 dni i raczej też czasu na to nie mam I teraz widać, jak odbija się to na włosach :/ Zaraz idę do Rossamana po odżywkę Alterry, którą zaproponowałaś.
|
|
|
|
#38091 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Również przyjemności ![]() Chyba się jeszcze nie chwaliłam wczoraj zostałam prawdziwą ciocią [mój brat ojcem]. Cieszę się jak głupia a maluszek piękny
Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2011-07-20 o 15:42 |
|
|
|
|
#38092 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem kto tu piękniejszy: czy Skuter, czy Twoje włosy Jaaasne Cytat:
|
|
#38093 |
|
Strażnik Wizażu
|
Bierz morelkę
|
|
|
|
#38094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Tobie też przyjemnego popołudnia
|
|
#38095 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
#38096 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
U mnie po burzy.
Cytat:
Cytat:
Pewnie, że jasne
|
||
|
|
|
#38097 |
|
Rozeznanie
|
Chciałam kupić mrs. potter's ale skoro mówicie, że ubogie są to kupię coś innego
Chyba, że się znów przerzucę na mycie odżywką. Kupię alterrę z granatem, morelkę mam i chyba mi pasuje.Na plaży będę leżeć z turbanem na głowie, o ile mi coś z tego wyjdzie i nie będzie spadać co się poruszę. |
|
|
|
#38098 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przy Skuterku nawet piekne afro wymieka i robi sie tak ![]() Cytat:
![]() oczywiscie Basiu, my Ci wszystkie wierzymy
|
|
#38099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yyyy... Jassne ![]() U mnie przed burzą. Tzn. jedna była w nocy, więc w sumie pomiędzy
|
|
#38100 | |
|
Zakorzenienie
|
*Basia* - kciuki za odwyk
![]() Mój jest wieczny i wychodzi tak se, ale głównie zawadzają kosmetyki których nie mogę używać bo podrażniają, a wyrzucić żal ;] Kochanych masz rodziców ![]() Na podkarpaciu właśnie kołuje taka z piorunami ![]() Cytat:
![]() Bycie ciocią to najlepsza fucha na świecie - jesteś jedną z najbliższych osób dla maleństwa!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

w życiu nie widziałam tak pięknych długich włosów!! (Do tego wyglądających dużo lepiej bez lokówki niż z
)

Jest inne kodkowanie i tekstu niemal nie da się przeczytać.
Interesuję się moimi włosami od około 3 lat.

Ależ mi było głupio...

dekoloryzacja - no to jest z czym walczyć.
w pierwsz dzien na weselu mialam trochu puszaka bo za bardzo mierzwilam wlosika jak lazilam do lazienki ale co tam, nikt nie zwrocil uwagi
)

choc na razie deszczyk, do burzy im daleko ale dzielnie pracuje w sensie czekam az urosna, takich jak Twoich miec nie bede (cudo BTW
) ale do zapiecia stanika mi starcza

coś ta moja pielęgnacja nie jest przemyślana chyba
za odwyk - rozumiem i będę wspierać
Dobry plan, Zakon po Twojej stronie
ale przy Skuterku nawet piekne afro wymieka
i robi sie tak 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)