Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1270 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-20, 13:44   #38071
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Znaczy muszę kota adoptować to się bardziej pokręcę?
Niestety, tak to nie działa. Przy moim zakoceniu powinnam miec już afro
Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Nie wiem w jakim ja świecie żyłam, ale myślałam, że włosy elektryzują się tylko zimą (bo tylko takie zjawisko widziałam) Mi już nawet zimą przestały się elektryzować
Niestety, mogą się elektryzowac cały rok. Ale na szczęście już im przeszło
Cytat:
Przepięknie wyglądają

Cytat:
Piękny kolor, aż zazdroszczę! Kurde też chcę zafarbować (bo mam kilka siwków z powodu czterech pogrzebów w ciągu ostatnich 6 miesięcy...), a nie chcę używać farby
Hennuj! Podobno siwe też dobrze kryje, a włosów nie niszczy wcale, a wcale.

ewalucja, twoje włoosyyy w życiu nie widziałam tak pięknych długich włosów!! (Do tego wyglądających dużo lepiej bez lokówki niż z )

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
W przypadku odżywek - konieczne jest przyjrzenie się towarzystwu denata (brzmi jak zalecenia policyjne )
Sam "denat" już mi się policyjnie kojarzy, a w tej formie...

Idę myc włosy, póki co zaolejowałam, bo po powrocie ze wsi jak zawsze susza, a po myciu planuję płukankę ze świeżo kupionego hibiskusa

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 13:54   #38072
MaybeTomorrow
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
muszę dużo pisac o tym co robię, bo nie zapamiętam które kombinacje co robiły. Dobrze, że wpadłam na pomysł włosowego pamiętnika
Zacny pomysł - ja pierwszy raz dzisiaj zapisałam co zrobiłam z włosami wczoraj plus pogodę jaka była i efekt jako to dało. A całkiem porządnie się wczoraj zachowały te moje kudły niesforne

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
jakos koty i loki chodza razem w parze
Koty masz PRZEEEEEEbajeranckie - zazdroszczę kompletu. Mój Henio sam się póki co po mieszkaniu pęta, mam nadzieję, że do końca tego roku dokoptuję mu drugiego kota do towarzystwa.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Zawsze mogę twierdzić, że gdyby nie alergia na futrzaki (i alergia ogólnie :/) to miałabym taaakie loki
A ja mam alergię właśnie na koty Choć tylko na obce - mój i kot rodziców nie robią już mi nic

Cytat:
Napisane przez ojp Pokaż wiadomość
Ok, wrzucam zdjęcia. Ogólnie stan włosów bardzo się poprawił i nie narzekam, ale te zaznaczone, siankowate partie na górze mnie wykańczają. Włosy były umyte i rozczesane, nie stylizowałam ich ani nic. Co zrobić ?
Też ostatnio zrobiłam taki eksperyment - umyłam, wysuszyłam rozczesując palcami i się zdziwiłam - gładkie, bez puszaka, sypkie, lśniące, pofalowane na końcach. Co jest?

Cytat:
W czerwcu miałam nieco przejść zakończonych dobrą nowiną i tym, że TŻ został z lekka przekabacony na koty. Stereotypy jednak wciąż robią swoje. Postanowiłam nic nie mówić przy innych osobach, jedynie TŻowi. A kota do domu przyniosę i tak
Nie namawiam, ale u nas w domu (jak jeszcze mieszkałam z rodzicami) każde zwierzę pojawiało się z elementem zaskoczenia dla taty - zawsze był przeciwny. Tak przeciwny, że zaakceptował dwa przywleczone przeze mnie koty, po czym sam przywlókł bez zapowiedzi psa do domu

Cytat:
Napisane przez ewalucja Pokaż wiadomość
Witam wszystkie loczki
Nooo witamy Podglądam bloga i po cichu zastanawiałam się kiedy z tymi swoimi cudami włosowymi zawitasz do nas

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Hehe, to chyba nawet bardziej mi się Twoje naturalsy podobają

A tak z innej beczki to raaaaaaaaaaaaaany boskie jak mnie oczy bolą Soczewki noszę i już wczoraj tak miałam, że bardzo szybko mi się oczy zmęczyły, myślałam, że to taki dzień po rpsotu a dzisiaj jest to samo A soczewki świeżutkie...
Mnie zawsze bolą jak zaczynam nosić po dłuższej przerwie
MaybeTomorrow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:00   #38073
agacie92
Raczkowanie

Cytat:
Robiłaś tą płukankę miodową z przepisów?

Ychym tą dokładnie a teraz może płukankę z rumianku albo pomoczę je trochę ?? hmm?

Cel: włosy do pasa (oczywiście kręcone! tak tak!) , ładny brzuszek

agacie92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:03   #38074
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Mnie się nieszczególnie podobała odżywka z kaktusem, więc kilka razy czytałam Twój post
Aż się rozejrzę po helfach, czy nie mają tego kremu stylizującego
[/COLOR]
No więc właśnie, nic ciekawego

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:13   #38075
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Rybiorku, jakie cudowne zdjęcia Cycka i nowego kotka!
Przeglądam wpisy z kilkunastu ostatnich dni i nie mogłam tego nie napisać
Skuter jest slodki, jeszcze mu sie czasem lapki chwieja ale nie peka, wyprobowal juz wszystkie zabawki lacznie z tymi ktorymi Cyc sie nie bawil (nie mamy pojecia czemu), nawet taki owal mu sie podoba, cos a la kawalek rury obitej pluszem i kawalkiem do drapania, maly kladzie sie w srodku i robi turlanie, Skuter jest przeciwnienstwem Cyca – energii ma za 5 kotow, jak Cyc sie zmeczy i lezy rozciagniety jak dywan Skuter dalej szaleje, nie ma rzeczy ktorej sie boi, maz twierdzi ze teraz to juz dostanie kota do glowy i ciagle narzeka ze lobuzeria lata i wszystko roznosi ale tak naprawde to uwielbia oba koty, Cyc zawsze bedzie pierworodnym a maly… chyba nie trzeba wyjasniac. Skuter nauczyl sie jak prosic o jedzenie, niestety nie zawsze jest glodny, poprostu jak Cycek je to on tez musi (Cyc nadal ma dostep do swojej dziennej porcji suchego caly czas tyle ze musi sobie podskoczyc na polke).

No ale zeby Was ciagle moja kociarnia nie zameczac to na froncie wlosowym jest tak ze prawie go nie ma, porownujac moje dzialania do Waszych to lipa, nie mam teraz czasu na maskowanie, odzywiania, olejowanie, jest tylko mycie, odzywka 1 minuta, splukanie, turban 5 min i nalozenie zelu. Pomimo tego jest fajnie, wloski urosly i dzieki temu znow mam wrazenie ze mam ich duzo. Dzisiaj rano ciezko myslalam co uzyc i w koncu siegnelam po moj zestaw gwarantowany czyli mycie Daily Fix/CJ, odzywka ds Strengthening Coditioner/CJ – 1 minuta i zel – Aloe Fix/CJ. Dziala bez pudla (dzisiejszy efekt ponizej). Jak jechalam na wesele do Polski tez go zabralam.

no ale nie moge sie powtrzymas zeby nie zalaczyc fotki jaka mi maz przed chwilka przyslal
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wlosy 20 lipca.jpg (38,6 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wlosy 20 lipca 1.jpg (38,7 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Skuter w torbie.jpg (55,8 KB, 50 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:16   #38076
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
Też ostatnio zrobiłam taki eksperyment - umyłam, wysuszyłam rozczesując palcami i się zdziwiłam - gładkie, bez puszaka, sypkie, lśniące, pofalowane na końcach. Co jest?
Jest dobrze
Cytat:
Nie namawiam, ale u nas w domu (jak jeszcze mieszkałam z rodzicami) każde zwierzę pojawiało się z elementem zaskoczenia dla taty - zawsze był przeciwny. Tak przeciwny, że zaakceptował dwa przywleczone przeze mnie koty, po czym sam przywlókł bez zapowiedzi psa do domu
Mam nadzieję, ze TŻ w odpowiedzi nie przytaszczy własnie psa. Straszy mnie wężem Jak dla mnie może być i wąż byle nie w kieszeni

Rybiorko włosy jak zawsze cudowne, a zdjęcie Skutera rozczulające

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-20 o 14:24
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:22   #38077
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
To błagam - nie używaj polskich znaków Jest inne kodkowanie i tekstu niemal nie da się przeczytać.

Podciąć można.
Jednak na początek warto wzbogacić dietę włosową. Ta nic nie daje, bo włosy nie maja co jeść...
Nie używasz niczego innego (głównie idzie o odżywkę do spłukiwania)?
Oo, nie wiedziałam właśnie, żeby nie używać, dziękuję za radę

Używałam Wax'a z L'Biotici, ale po nich włosy miałam bardzo bardzo delikatne, AM poradziła mi, żeby odstawić Wax'a i kupić balsam z Joasi. Wszystko jest ok, tylko to sianko... Może to wina tego, że jakieś pół roku temu miałam dekoloryzację I jednak obciążyło to moje włosy.

Cytat:
Witam wszystkie loczki

Zostałam zmuszona przez Damke żeby się tu pojawić.W końcu jej uległam Interesuję się moimi włosami od około 3 lat.

Piękne masz te spiralki !!! Bardzo podobne do włosów Olki, ona swoje podcięła i aż ożyły, nie mogłam się nadziwić, jak ślicznie wyglądały po małej metamorfozie

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Ale z Ciebie Laseczka,fju,fju...Lubie orginalne urody i kolory wlosow.
No i to rozczesywanie ,to zabojstwo dla twoich wlosow!!!Bo mi sie wydaje,ze nie czeszesz na mokro z odzywka d/s tylko tak,
Rozczesuj glowa w dol,z odzywka d/s.Grzebien o szerokim rozstawie a pozniej zelik lniany,pieluszka,odciskan ie wloskow.Wszystko glowa w dol a zobaczysz co sie zadzieje na Twojej glowce.Przynajmniej takie moje sugestie a mam podobne szopy jak nie zrobie nic i na dodatek je rozczesze auuullllllll,az mnie wlosy zabolaly
Dziękuję za komplement Ja staram się nie czesać na sucho, zawsze po umyciu nakładam balsam b/s, rozczesuję grzebieniem z szeroko rozstawionymi zębami, dalej daję żel lniany i modeluję. Wszystko ładnie, pięknie, ale ta partia ZAWSZE tak wygląda Jest sianko i tam się puszą :/

Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość

Dziwne te nasze włosy ! A czego do mycia używasz ? Jakieś odżywki dodatkowo też ?

Aparatka: 16.08.2007-10.09.2009
11.03.2015-?

Walczę:
82,6 kg --> 80,2 kg --> 75,9 ?

cel I: 79 kg
cel II: 75 kg
cel III: 71 kg

"Per aspera ad astra".
ojp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:34   #38078
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez agacie92 Pokaż wiadomość
dodam dziś zdjęcia moich wredzioszków
dodaj, dodaj

Cytat:
Też wróciłam do miodu, ale bardziej w formie dodatku do płukanki (miód, ocet, woda). Bardzo sobie chwalę. Ale naskalpowo też muszę spróbować
Koniecznie wypróbuj, skalp się uspokoił no i zebrałam dziś w aptece komplementy za włosy
Cytat:
No właśnie nie czytałam za bardzo, tylko koleżanka szukała kremu do rąk dokładnie takiego, jaki miałam w torebce. Tylko powiedziała, ze dobieram sobie kosmetyki według składu i się zaczęło przepytywanie Ależ mi było głupio...
Ha, koleżanka Cię zdradziła

A co do Tigi, kiedyś koleżanka w pracy zapytała co mam takiego białego we włosach. Czerwona jak burak powiedziałam szybko, że to na pewno dzieci mnie klejem wysmarowały. Hmm, to był nadmiar tigi
Rybiorku, Twoja minimalistyczna pielęgnacja działa cuda.

Ogłaszam, że przechodzę na odwyk kosmetyczny.

Odebrałam kolejne zamówienie z DOZ-u. M.in. błoto Bielendy. Panie w aptece czekały na mnie żeby zapytać co to jest i co robi. Pochwaliły moje zrobione loki. Musiałam sprostować, że to naturalne (a mnie się wydawało, że dziś są byle jakie). Poza tym były bardzo miłe i pytały czego używać na wypadanie włosów. No i skąd wiem (pochwaliłam się, że z forum).

Pozdrawiam panie Aptekarki, jeśli tu trafią

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-07-20 o 14:51
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:35   #38079
Eloe77

Cytat:
Oo, nie wiedziałam właśnie, żeby nie używać, dziękuję za radę

Cytat:
Używałam Wax'a z L'Biotici, ale po nich włosy miałam bardzo bardzo delikatne, AM poradziła mi, żeby odstawić Wax'a i kupić balsam z Joasi. Wszystko jest ok, tylko to sianko... Może to wina tego, że jakieś pół roku temu miałam dekoloryzację I jednak obciążyło to moje włosy
Balsam w buteleczce czy w słoiczku? Piszesz, że nie spłukujesz, czyli w buteleczce. No to brak Ci odżywki do spłukiwania, która mogłaby odżywić włosy. Nie wiem jakiego miałaś Waxa, ale mógł Ci rozmiękczać włosy (tak mi robił Biowax do ciemnych włosów). Warto by było zatem zwrócić się w stronę innych odzywek d/s: Garniera z karite, Alterry z aloesem i granatem albo morelowej...
Ojć dekoloryzacja - no to jest z czym walczyć.

Basiu wspaniale Same komplementy
Ale odwyk?
Więcej nie idę z ta koleżanką do drogerii Poza tym... mnie się to po raz kolejny przydarzyło we wrocławskiej Naturze. Może te panie czytają wizaż?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-07-20 o 14:37
Stary 2011-07-20, 14:45   #38080
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:

Balsam w buteleczce czy w słoiczku? Piszesz, że nie spłukujesz, czyli w buteleczce. No to brak Ci odżywki do spłukiwania, która mogłaby odżywić włosy. Nie wiem jakiego miałaś Waxa, ale mógł Ci rozmiękczać włosy (tak mi robił Biowax do ciemnych włosów). Warto by było zatem zwrócić się w stronę innych odzywek d/s: Garniera z karite, Alterry z aloesem i granatem albo morelowej...
Ojć dekoloryzacja - no to jest z czym walczyć.
Tak, tak w buteleczce Używałam przez miesiąc szamponu Potters'a, potem nakładałam odżywkę Potters'a d/s, potem właśnie ten balsam z Joasi, żel lniany i modelowałam. Ale wydaje mi się, że to właśnie przez tą dekoloryzację mam tam sianko i nieważne czego używam i jak pielęgnuję, to i tak to jest Więc pójdę chyba to podciąć ze 2-3 cm ?

Oo, właśnie, rozmiękcza mi włosy ten Wax, tak samo jak Tobie. A mam ten zielony, do wypadających włosów. Byłam w Rossmanie 2 dni temu i widziałam odżywki z Alterry, ale było kilka i nie wiedziałam którą wziąć, więc pomyślałam, że zajrzę tutaj na wątek, żeby poczytać, coś wybrać i sprawdzić na moich włosach Ale mnie wyręczyłam i polecę kupić, jak przestanie padać Dziękuję

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2011-07-20, 14:52   #38081
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorko włosy jak zawsze cudowne, a zdjęcie Skutera rozczulające
nie zawsze, nie zawsze ale postanowilam je akceptowac nawet jak maja zle dni, a jak sie komus nie podoba to niech nie patrzy he he w pierwsz dzien na weselu mialam trochu puszaka bo za bardzo mierzwilam wlosika jak lazilam do lazienki ale co tam, nikt nie zwrocil uwagi

Na zywo Skuterek jeszcze bardziej rozczula, jak mi sie wreszcie uda zrzucic filmy z kamery to moze cos podrzuce do obejrzenia

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

Rybiorku, Twoja minimalistyczna pielęgnacja działa cuda.

napewno kolor sie lepiej trzyma bo wlosy sa mokre krotko, byly dni ze byly suchawe ale wtedy trzymalam maske zamiast odzywki przez czas prysznica (cale 5 minut )

Cytat:

Tak Basienko wierze Ci, w kazde slowo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-07-20, 14:52   #38082
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Cytat:

no ale nie moge sie powtrzymas zeby nie zalaczyc fotki jaka mi maz przed chwilka przyslal
ale burza loków a kociak przesłodki

Jade zaraz na wakacje więc odezwę się we wtorek dopiero ciekawe jak moje włosy przeżyją wyprawę nad morze

Jak przybędzie tu Damka kto powiedzcie jej że byłam
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:58   #38083
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Jade zaraz na wakacje więc odezwę się we wtorek dopiero ciekawe jak moje włosy przeżyją wyprawę nad morze

Widziałam wpis, widziałam zainteresowało mnie to moczenie włosów w ziołach...polewasz nimi włosy po prostu czy jak to wygląda?
Deemka czy dmka

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 14:59   #38084
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
ale burza loków a kociak przesłodki
choc na razie deszczyk, do burzy im daleko ale dzielnie pracuje w sensie czekam az urosna, takich jak Twoich miec nie bede (cudo BTW) ale do zapiecia stanika mi starcza

Cytat:
trzymamy kciuki za te slicznosci
Cytat:

spokojnie, nie da sie nie zauwazyc taaaaaaakich wlosow, problemow wzrokowych Damka nie ma

edit: wlasnie zooczylam wpisik Damki, a nie mowilam, sokoli wzrok dziewczyna ma
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-07-20, 15:04   #38085
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
spokojnie, nie da sie nie zauwazyc taaaaaaakich wlosow, problemow wzrokowych Damka nie ma

edit: wlasnie zooczylam wpisik Damki, a nie mowilam, sokoli wzrok dziewczyna ma
Hahaha, małe problemy ze wzrokiem jednak są, bo ja okularnica ale to się wytnie staram się czytać na bieżąco.
Hmm, ostatnio bardzo szybko przetłuszcza mi się skalp coś ta moja pielęgnacja nie jest przemyślana chyba chociaż stosuję teraz kurację wzmacniającą z Joanny i pewnie ona jest temu winna [Seboradin to samo robił]. Zazdroszczę dziewczynom, którym te wcierki pomagają z przetłuszczającym się skalpem u mnie działają na odwrót.

Stary 2011-07-20, 15:06   #38086
ewalucja
Zakorzenienie

GG do ewalucja

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Widziałam wpis, widziałam zainteresowało mnie to moczenie włosów w ziołach...polewasz nimi włosy po prostu czy jak to wygląda?
Deemka czy dmka
Dmka ale gafa
zalewam zioła gorącą wodą, przelewam do miski, dodaje trochę chłodniejszej wody i wkładam włosy do miski czekam tak chwilę a później wyjmuje je i polewam tym co w misce

mi włosy bardzo wolno się przetłuszczają i chyba przez płukankę z pokrzywy ale pewna nie jestem

Edytowane przez ewalucja
Czas edycji: 2011-07-20 o 15:08
ewalucja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:09   #38087
Eloe77

Cytat:
Tak, tak w buteleczce Używałam przez miesiąc szamponu Potters'a, potem nakładałam odżywkę Potters'a d/s, potem właśnie ten balsam z Joasi, żel lniany i modelowałam. Ale wydaje mi się, że to właśnie przez tą dekoloryzację mam tam sianko i nieważne czego używam i jak pielęgnuję, to i tak to jest Więc pójdę chyba to podciąć ze 2-3 cm ?
Podciąć zawsze można, choć nie widać, by to było aż tak konieczne. Konieczne jest uzupełnienie pielęgnacji, bo dotąd nie fundowałaś im zbyt wiele odżywczych rzeczy. Potters odżywki są lichutkie, balsam Joanny również, więc nie ma się co dziwić, że nadal się puszą. Owszem, są wygładzone, lejące - być może to zasługa protein wielkocząsteczkowych i miodu z balsamu. Jednak bez porządnej dawki emolientów nadal będziesz obserwować puszenie.
Trochę się dziwię, bo jesteś już nieco z nami i nadal nie masz baterii odżywek?
Pytanie dodatkowe: olejowałaś już włosy?
Cytat:
Oo, właśnie, rozmiękcza mi włosy ten Wax, tak samo jak Tobie. A mam ten zielony, do wypadających włosów
Hmm Może za długo trzymałaś go na włosach? Niektóre Biowaxy tego nie lubią.
Cytat:
nie zawsze, nie zawsze ale postanowilam je akceptowac nawet jak maja zle dni, a jak sie komus nie podoba to niech nie patrzy he he
O tak!
Nie wierzę w puszaka u Ciebie
Moje włosy nie mają ostatnio złych dni Żarcik - zwykle są obciążone, więc robię luźne upięcie nad karkiem i jest cacy
Cytat:
Na zywo Skuterek jeszcze bardziej rozczula, jak mi sie wreszcie uda zrzucic filmy z kamery to moze cos podrzuce do obejrzenia
Obowiązkowo!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-20, 15:17   #38088
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Ale odwyk?
Mam za dużo wszystkiego. Np. 6 naturii bs, 3 garniery z masłem shea, 4 pottersy do mycia. Poza tym zebrałam ostatnio swoje kosmetyki razem i wyszło mi tego za dużo. Ponad 20 (liczyłam tylko pojedyncze) odżywek to dla mnie sporo, zwłaszcza, że są takie, których nie lubię.
Już było ok, ale miałam gorszy dzień i nakupiłam kilka z silikonem i teraz rzadko je używam przez łupież.
Niby mogłabym je komuś dać, ale nie mam serca, skoro ja ich nie lubię, komuś też mogą nie posłużyć, a z dodatkami mogą być całkiem fajne.
Postanowiłam, że zużyję te nielubiane (będę dodawała do nich oleje i masło shea lub tucuma, trzymała z dala od skalpu) na zmianę z ulubionymi. Dopiero jak zostaną te ulubione, będę mogła zaszaleć.

Wyjątek: muszę mieć pottersa do mycia, naturie jako bs, garniera i alterre morelową no i oleje
Wytrzymam

Cytat:
Więcej nie idę z ta koleżanką do drogerii Poza tym... mnie się to po raz kolejny przydarzyło we wrocławskiej Naturze. Może te panie czytają wizaż?
Swoją drogą to mimo wszystko miłe

Ostatnio byłam w domu. Moja Mama wie, że mam bzika na punkcie zębów (nosiłam aparat i ciągle siedziałam na forach i szukałam informacji, robiłam dokumentacje zdjęciowe, czyli to co teraz, miałam kryształowy, eh jaka byłam wtedy dumna, teraz noszę tylko w nocy, żeby go założyć wzięłam kredyt) no i oczywiście włosów.
Zostawiłam w łazience przez przypadek taką plastikową końcówkę z metki (to coś co przytrzymuje metkę z ubraniem, taki cienki patyczek). Tato przyniósł i zapytał Mamę czy może to wyrzucić, bo nie wie co to jest.Mama Mu zabroniła, stwierdziła, że to na pewno coś do zębów

Moi rodzice są kochani, nie mówią mi, że przesadzam, mam tylko nosić rozpuszczone włosy (dla taty). Poza tym mieszkam od nich bardzo daleko i wszystko zniosą. Mama wie, że do włosów mam specjalny ręcznik i szmatkę i zawsze pilnuje żebym nie zapomniała.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

Cytat:
z trzymalam maske zamiast odzywki przez czas prysznica (cale 5 minut )
5 minut?Hmm, to rzeczywiście masz włosy w fantastycznym stanie

Cytat:
Tak Basienko wierze Ci, w kazde slowo
Dziękuję za wsparcie
Ale ja naprawdę muszę część tych kosmetyków jakoś zużyć.

Stary 2011-07-20, 15:33   #38089
Eloe77

Będzie burza, a ja idę do domu

Basiu za odwyk - rozumiem i będę wspierać Dobry plan, Zakon po Twojej stronie
Fantastyczne to, że rodzice pamiętają o Twoich "szaleństwach". Moja mama już nie komentuje, ale to chyba przypadek...

Przyjemnego popołudnia
Ja dziś myję włosy Jutro tez (po basenie )

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-07-20, 15:38   #38090
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Podciąć zawsze można, choć nie widać, by to było aż tak konieczne. Konieczne jest uzupełnienie pielęgnacji, bo dotąd nie fundowałaś im zbyt wiele odżywczych rzeczy. Potters odżywki są lichutkie, balsam Joanny również, więc nie ma się co dziwić, że nadal się puszą. Owszem, są wygładzone, lejące - być może to zasługa protein wielkocząsteczkowych i miodu z balsamu. Jednak bez porządnej dawki emolientów nadal będziesz obserwować puszenie.
Trochę się dziwię, bo jesteś już nieco z nami i nadal nie masz baterii odżywek?
Pytanie dodatkowe: olejowałaś już włosy?
Hmm Może za długo trzymałaś go na włosach? Niektóre Biowaxy tego nie lubią.

Właśnie czytałam dużo tutaj o Pottersach i ogólnie dziewczyny wypowiadały się pozytywnie, więc również kupiłam. Joasię zaproponowała mi AM, zamiast Wax'a. Być może trzymałam za długo, może dzisiaj spróbuję potrzymać z 10-15 minut ? Bo zalecają trzymać 20 minut.
No właśnie, dziwne to jest, starałam się czytać dużo, ale miałam ostatnio obronę pracy mgr, więc skupiałam się raczej na tym, niż na włosach Gdzieś z tydzień temu bodjaże coś wspomniałam o olejowaniu, nawet już przeglądałam strony, gdzie można kupić oleje, też coś na allegro przeglądałam, ale musiałabym się zagłębić bardziej w temat, a to też nie będzie łatwe, bo wyjeżdżam za te 4 dni i raczej też czasu na to nie mam I teraz widać, jak odbija się to na włosach :/ Zaraz idę do Rossamana po odżywkę Alterry, którą zaproponowałaś.

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2011-07-20, 15:40   #38091
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Przyjemnego popołudnia
Nad Poznaniem burza była w nocy, rano...tak trzaskało, brrr
Również przyjemności

Chyba się jeszcze nie chwaliłam wczoraj zostałam prawdziwą ciocią [mój brat ojcem]. Cieszę się jak głupia a maluszek piękny mam nadzieję, że będzie kręconowłosy. Gdyby brat miał dłuższe te swoje czarne włosy...

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-07-20 o 15:42
Stary 2011-07-20, 15:42   #38092
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Skuter jest slodki, jeszcze mu sie czasem lapki chwieja ale nie peka, wyprobowal juz wszystkie zabawki lacznie z tymi ktorymi Cyc sie nie bawil (nie mamy pojecia czemu), nawet taki owal mu sie podoba, cos a la kawalek rury obitej pluszem i kawalkiem do drapania, maly kladzie sie w srodku i robi turlanie, Skuter jest przeciwnienstwem Cyca – energii ma za 5 kotow, jak Cyc sie zmeczy i lezy rozciagniety jak dywan Skuter dalej szaleje, nie ma rzeczy ktorej sie boi, maz twierdzi ze teraz to juz dostanie kota do glowy i ciagle narzeka ze lobuzeria lata i wszystko roznosi ale tak naprawde to uwielbia oba koty, Cyc zawsze bedzie pierworodnym a maly… chyba nie trzeba wyjasniac. Skuter nauczyl sie jak prosic o jedzenie, niestety nie zawsze jest glodny, poprostu jak Cycek je to on tez musi (Cyc nadal ma dostep do swojej dziennej porcji suchego caly czas tyle ze musi sobie podskoczyc na polke).

No ale zeby Was ciagle moja kociarnia nie zameczac to na froncie wlosowym jest tak ze prawie go nie ma, porownujac moje dzialania do Waszych to lipa, nie mam teraz czasu na maskowanie, odzywiania, olejowanie, jest tylko mycie, odzywka 1 minuta, splukanie, turban 5 min i nalozenie zelu. Pomimo tego jest fajnie, wloski urosly i dzieki temu znow mam wrazenie ze mam ich duzo. Dzisiaj rano ciezko myslalam co uzyc i w koncu siegnelam po moj zestaw gwarantowany czyli mycie Daily Fix/CJ, odzywka ds Strengthening Coditioner/CJ – 1 minuta i zel – Aloe Fix/CJ. Dziala bez pudla (dzisiejszy efekt ponizej). Jak jechalam na wesele do Polski tez go zabralam.

Mnie tam kociakami nie zamęczasz. Swoich nie mam, to chociaż cudzymi mogę się pozachwycać I nie wiem kto tu piękniejszy: czy Skuter, czy Twoje włosy

Cytat:

Jaaasne

Cytat:

Ostatnio byłam w domu. Moja Mama wie, że mam bzika na punkcie zębów (nosiłam aparat i ciągle siedziałam na forach i szukałam informacji, robiłam dokumentacje zdjęciowe, czyli to co teraz, miałam kryształowy, eh jaka byłam wtedy dumna, teraz noszę tylko w nocy, żeby go założyć wzięłam kredyt) no i oczywiście włosów.
Zostawiłam w łazience przez przypadek taką plastikową końcówkę z metki (to coś co przytrzymuje metkę z ubraniem, taki cienki patyczek). Tato przyniósł i zapytał Mamę czy może to wyrzucić, bo nie wie co to jest.Mama Mu zabroniła, stwierdziła, że to na pewno coś do zębów

Moi rodzice są kochani, nie mówią mi, że przesadzam, mam tylko nosić rozpuszczone włosy (dla taty). Poza tym mieszkam od nich bardzo daleko i wszystko zniosą. Mama wie, że do włosów mam specjalny ręcznik i szmatkę i zawsze pilnuje żebym nie zapomniała.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:42   #38093
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Zaraz idę do Rossamana po odżywkę Alterry, którą zaproponowałaś.
Bierz morelkę

Stary 2011-07-20, 15:44   #38094
seduction
Zakorzenienie

Cytat:

Chyba się jeszcze nie chwaliłam wczoraj zostałam prawdziwą ciocią [mój brat ojcem]. Cieszę się jak głupia a maluszek piękny mam nadzieję, że będzie kręconowłosy. Gdyby brat miał dłuższe te swoje czarne włosy...
Gratulacje Może będzie mały Lokasek

Cytat:

Przyjemnego popołudnia
Ja musiałam wyjść z domu jak lało
Tobie też przyjemnego popołudnia

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 15:44   #38095
ojp
Wtajemniczenie

Cytat:
Bierz morelkę

Czekałam jeszcze aż ktoś odpisze Dziękuję !

11.03.2015-?

Walczę:

"Per aspera ad astra".
Stary 2011-07-20, 16:08   #38096
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
U mnie po burzy.

Cytat:
Basiu za odwyk - rozumiem i będę wspierać Dobry plan, Zakon po Twojej stronie
Dziękuję

Cytat:
Gratuluję

Cytat:

Jaaasne
Pewnie, że jasne

Stary 2011-07-20, 16:25   #38097
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Chciałam kupić mrs. potter's ale skoro mówicie, że ubogie są to kupię coś innego Chyba, że się znów przerzucę na mycie odżywką. Kupię alterrę z granatem, morelkę mam i chyba mi pasuje.

Na plaży będę leżeć z turbanem na głowie, o ile mi coś z tego wyjdzie i nie będzie spadać co się poruszę.
Stary 2011-07-20, 16:39   #38098
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tam kociakami nie zamęczasz. Swoich nie mam, to chociaż cudzymi mogę się pozachwycać I nie wiem kto tu piękniejszy: czy Skuter, czy Twoje włosy
ale przy Skuterku nawet piekne afro wymieka i robi sie tak

Cytat:
Jaaasne
nie?

Cytat:

Pewnie, że jasne
oczywiscie Basiu, my Ci wszystkie wierzymy
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-07-20, 16:48   #38099
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:

Cudowną masz czuprynę!! I słodkiego kociaka
Cytat:

Yyyy... Jassne
Cytat:
U mnie po burzy.

U mnie przed burzą. Tzn. jedna była w nocy, więc w sumie pomiędzy

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-20, 16:52   #38100
AjriszMarta
Zakorzenienie

*Basia* - kciuki za odwyk
Mój jest wieczny i wychodzi tak se, ale głównie zawadzają kosmetyki których nie mogę używać bo podrażniają, a wyrzucić żal ;]

Kochanych masz rodziców
Cytat:
Nad Poznaniem burza była w nocy, rano...tak trzaskało, brrr
Na podkarpaciu właśnie kołuje taka z piorunami
Cytat:
Chyba się jeszcze nie chwaliłam wczoraj zostałam prawdziwą ciocią [mój brat ojcem]. Cieszę się jak głupia a maluszek piękny
Gratulajce
Bycie ciocią to najlepsza fucha na świecie - jesteś jedną z najbliższych osób dla maleństwa!

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 39 (0 użytkowników i 39 gości)

Zasady wysyłania wiadomości