|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Nom ma, ma hehe
a zgagi strasznej wcale w ciazy nie mialam Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziekuje O widzisz posciel ładniusia, mi sie bardzo podoba
|
|
#902 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
pierwsze okulary które moja mama sobie wzięła to takie w których musi chodzić na co dzień ( z badaniem) wzięła oprawki za 199zł jak dobrze pamiętam, do tego szła za 100zł jej wyszły i jeszcze wzięła jakieś ubezpieczenie 50zł więc wyszło ją to ok 350zł, drugie okulary z tym bonem to wzięła sobie oprawki za 119zł albo 159zł plus szkła do czytania i wyszło ją to 80zł i tato miał 3 kupon zrobił sobie badanie wziął oprawki za 159zł + szkła (jak dobrze pamiętam + 2) i też wyszło mu 80zł, dostał do tego etui jakiś płyn do czyszczenia okularów aa i wziął sobie też ubezpieczenie, więc naprawdę oboje na tym dobrze wyszli Ja dla siebie brałam w Vasion z jakimś rabatem 100zł mniej, kiedyś jakaś akcja była i miałam zapłacić za szkła, oprawki, badanie ok 300zł a zapłaciłam 200 i mam do tego cylindry,żeby się przyzwyczaić na przyszłość, bo Ja muszę mieć okulary do jazdy i czytania, pisania i oglądania tv i laptopa. Więc mi i moim rodzicom bardzo pasowało wziąć okulary w Vision tym bardziej, że robili badanie tego samego dnia i nie czekałaś na zapis.A badanie to spr ostrości, zakładanie tych śmiesznych okularów żeby zobaczyć które szkła pasują no i czy cylindry czy nie Z soczewkami nie wiem jak, bo to pewnie zależy jaka wada, jaki płyn itd. Nie znam się na nich więc nie podpowiem bo ich nie noszę ![]() Uff... |
|
|
|
|
#903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#904 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za przybor wagi malego!Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
|
|
|
#905 | |
|
Zakorzenienie
|
proszę
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=246 Cytat:
źle się wyraziłam, pisząc soczewki chodziło mi właśnie o szkła
|
|
|
#906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Moje śliczności ![]() Jaka chudzineczka mała ![]() Cytat:
youyou - jak Filipek?
|
|
#907 |
|
Zakorzenienie
|
Ania wydaję mi się, że największym kosztem i tak sa oprawki niż szkła, oczywiście zależy to od wady ale z tego co piszesz jakiejś super wady nie masz, nie ? Oni oczywiście będą Ci proponować jakieś anty jakieś tam, anty które się rysują i każde anty troszeczkę więcej kosztuje
![]() A u mnie Vision np w Auchan otwarte 7 dni w tygodniu i 7 dni w tygodniu można podejść i się zbadać (kupując okulary, badanie za 1zł albo za darmo-zależne od promocji, a jak tylko się badasz to chyba 50zł) a tak idąc do takiego OPTYKA zazwyczaj musiałam się zapisać na specjalny termin. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Brumek w Vision i badają po "staremu" i komputerowo nawet jak kiedyś czekałam z mamą na badanie w Vision to była przed Nami klientka która brała soczewki i pokazywała jej Pani pracująca jak je zakładać, co można robić czego nie, siedziała gdzieś w ciemni itd, więc jak u okulisty
|
|
|
|
#908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do okulistów terminy jak... Cytat:
mniej więcej kojarzę jaką mam..Tak w ogóle to kiedyś nosiłam okulary, ale to było daaaaaawno, jak byłam młoda po tym został mi uraz do okularów, bo wtedy były do wyboru najwyżej oprawki wyglądające jak denka od butelek no ale teraz może by pasowało się jednak do nich zmusić...
|
|
|
#909 |
|
Zadomowienie
|
Aania ja chodziłam ostatnio do Specsavers, wcześniej do okulisty, który miał prywatna praktykę. Chyba bardziej skłaniam się do tego drugiego-może jestem tradycjonalistką
. W tym małym zakładzie czułam sie jak ktoś szczególny, okulista znał mnie z imienia i nazwiska, było przytulnie. W Specsavers byłam tylko kolejnym klientem, choć zawsze byli mili, to nie czuć było tego "związku". Z terminami jest różnie, zależy od okulisty.
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-07-25 o 19:32 |
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez kiedyś nosiłam okulary, pamiętam nawet miałam napisane w karcie " chce nosić okulary" nosiłam je od 6 klasy podstawowej, potem przestałam, ale musiałam je ponownie zacząć nosić bo poszłam na prawo jazdy, a za każdym razem mój okulista mi mówił, że do prawa jazdy będę musiała je mieć czy chce czy nie...
I poszłam do Vision i okazało się że mój wzrok się pogorszył co prawda o nie wiele, ale coś jednak się działo i teraz nie wyobrażam sobie np. jechać gdzieś autem bez okularów mam znaki z napisem miast zamazane Jeżeli chcesz aby Cię zbadał lekarz który się nazywa OKULISTA to w Vision możesz się umówić na wizytę |
|
|
|
#911 | ||
|
Rozeznanie
|
czekamy wlasnie na gosci..juz dzwonili ze sie spoznia..a my tak spieszylismy sie z kapiela Filipka
![]() no i dzis Filipkowi odpadl kikut!! wlasnie. dzis ta polozna mi mowila o Sab Simplex. ze te niemieckie sa zdecydowanie bardziej skuteczne niz z Czech ze maja inny sklad i lepsze/mocniejsze dzialanie.. nawet konstynstencja jest innaCytat:
![]() klaski : za skonczone 2 tygodnie, brak kikuta i za to,ze dalas sama rade ![]() u Was tak cieplo/ladnie ze wychodzicie z malenstwami na spacerki? ja bardzi bym chciala juz wyjsc (8 doba) ale pogoda kiepska, deszcz pada... Cytat:
no moze z tym snem bedzie coraz lepiej.. ![]() qrcze,ja mam znajomego w Niemczech i raz na jakis czas przyjezdza do Pl, moglby przywiezc Sab Simplex i bym Ci przeslala ale nie wiem kiedy teraz bedzie ![]() dziekuje! a Dominis jaki slodki! jakie bujne wloski!! sliczna kruszynka
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() klask i:Padam z nóg... wróciłam wlaśnie ze szpitala... siedziałam od 16 u małej, bo nie miał kto wymęczyła mnie za wszystkie czasy....... zjadłam ćwiartkę arbuza, idę zaciągnąć męża do wanny i spać![]() |
|
|
|
#913 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE !!!!!
|
|
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz byłam w Vision u tego ICH okulisty i uważam że było to badanie zbyt pobieżne... ![]() A te kropelki, o których mówisz, że po nich cały dzień nie widziałaś, to pewne było coś rozszerzającego źrenice i oznacza, że ten tradycyjny okulista zbadał Ci dno oka. A to ważne badanie i bardzo dobrze, że je zrobił. Aniu, a Ty jeśli masz wstręt do okularów, to może pomyśl o soczewkach kontaktowych Ja jestem ich wielką orędowniczką i polecam każdemu gorąco!!! Noszę soczewki od 12 lat, bez najmniejszej przerwy (tzn. zawsze zdejmuję na noc ). Nie robię żadnych przerw miesięcznych czy tygodniowych, noszę je od pobudki, do późnej nocy i nigdy nie miałam najmniejszych problemów z oczami. A wygoda taka że szkoda gadać ![]() Ja mam naprawdę sporą wadę, bo w jednym oku -4,25 (plus astygmatyzm), więc szkła okularów są grube. Okulary mam tylko tak na tuż przed snem
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-25 o 20:01 |
|
|
|
|
#915 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka gratuluję!!!
![]() Ale mamy śliczne bobasy dziękuję że pytasz Filip już nieco lepiej, choć pierwsze jedzenie, zupkę zjadł ok 18, wcześniej nie chciał więc go nie zmuszałam, pił tylko wodę. Wieczorem już był taki bardziej żywy i wesoły a teraz tż próbuje go uśpić już od pół godziny więc chyba wraca do żywych
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wieczory przy chorowaniu zawsze są najgorsze, więc jak teraz ma energię, to chyba dobry znak ![]() Dziś przyszła wanienka Komfort i stelaż Fajne są ![]() (Tylko stelaż niestety ostatecznie oryginalny kupiliśmy. Ale trudno, nie sobie Tymek ma ).
|
|
#917 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek wiem wiem, że to badanie to dno oka. W każdym bądź razie Ja zadowolona jestem z Vision
co do soczewek to nigdy ich nie używałam i się nie wypowiadam na ich temat, bo po prostu nie wiem co i jak nawet chyba się ich boję Ja nadal brzuch mam jak cegła-okropnie twardy! pobolewało mnie dzisiaj tam na dole. Agni, gdzie jesteś?!! Ciekawe co u jacieeee? |
|
|
|
#918 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja gdzies czytałam ze w ciazy nie ma sensu robic nowych okularów ze względu na to ze wada wzroku sie zmienia. JAKIS czas po porodzie Moze sie cofnąć. Wtedy najlepiej robic badanie i dobierać szkła. No ale ja sie nie znam. Nie wiem na ile jest to prawda.
Tez zauważyłam ze Agni nie ma. |
|
|
|
#919 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane
a jakie macie nastawienie do języków obcych ? My chcemy z mężem Naszego szkraba uczyć języka niemieckiego jak tylko zacznie coś rozumieć |
|
|
|
#920 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
Stronczek to prawda, nie powinno się wyrabiać nowych szkieł w ciąży, bo wzrok się zazwyczaj pogarsza. Aania ma to już za sobą, pewnie już jej wrócił do "normy" .
Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-07-25 o 20:22 |
||
|
|
|
#921 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka gratulacje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
A u mnie nadal nie wesoło ![]() Wszystko mnie boli, niunie nawet na rekach nie mogę trzymać bo zgina mnie w pół ![]() ![]() ![]() Cycki bolą jak cholera Z łóżka nie mogę sama wstać Mała kupki nie może zrobić SAME PROBLEMY już nie mam siły
|
|
|
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak tydzień temu byłam u okulistki, to mówiła, żeby tak 2 miesiące po porodzie odczekać i dopiero braę się za dobieranie nowych szkieł, bo w ciąży faktycznie wszystko, nawet wzrok, wariuje ![]() Cytat:
O mnie tez dużo osób nie wiem, że mam jakąkolwiek wadę A okular nie dość że ciężkie, to jeszcze okropnie ograniczają pole widzenia - trzeba całą głową ruszać, a nie tylko "rzucić okiem" No i brudzą się, a zimą parują... Jak ktoś przyzwyczajony, to pewnie nie dotyka paluchami i aż tak się nie brudzą, ale ja zawsze mam usyfione, a każda plamka mnie potem denerwuje
|
|
#923 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mysle że potem w wieku 5, 6 lat jesli bedzie tylko chciał bardzo chetnie bym go pouczyła bo języki to moje takie małe hobby i w baaardzo odległych planomarzeniach mamy z Tz letni domek w Hiszpani wiec jak najberdziej by mu by sie przydało a co pieniedzy to podjelismy decyzje przy okazji rozmowy o krwi pepowinowej. Prawdopodobienstwo że dziecko potrzebowało by skorzystac z tej krwi jest bardzo mało prawdopodobne, wiec napewno przynajmniej wasrto taką kwotę odkładać dla maluszka. Osobiscie odkładm sobie pieniądze na emeryture w III filarze poprzez nabywanie akcji. A dla dziecka myślałam bardziej o obligacjach lub akcjach oi nizszym ale bardziej stabilnym wzroscie(np akcje banków) pośrednicy tacy jak open finance mają w ofertcie tez fajne fundusze inwestycyjne. W ostateczności mozna założyc poporostu lokate Cytat:
Ale ostatnio z "modowych pobudek" na nowo polubiłam tradycyjne okulary. Tez mam _4 na każde oko i do tego astygmatyzm, ale dzis juz mozna kupic "odchudzone "szkła cylindryczne które ładnie wyglądają w delikatych oprawkach i mysle że jeśli dawno nie byłas u okulisty warto wybrac sie do tradycyjnego gabinetu tam zbadająccie tradycyjnie i komputerowo, do tego badanie dna oka, cisnienie i kilka innych rzeczy a tak na marinesie to w poznanskim Fielmannie pewien doktorekk tak mi dobrał okulary ze po miesiącu wylądowałam na neurologii w szpitalu z bardzo silnymi bólami głowy, odretwieniem twarzy itd ale to było w Fielmannie wiec Visiona oczerniać nie bede
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-07-25 o 20:34 |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#924 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#925 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko teraz niestety babcie pracują. Ja myślę, że się jeszcze na jakiś roczek bujnę - mamy kilka lat do rozpoczęcia szkoły ![]() Prześliczna |
||
|
|
|
#926 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć właśnie zmierzyłam mu temperature i ma 35,9C! chyba to oznacza osłabienie organizmu?i za zakup, niech się dobrze sprawuje ![]() Cytat:
![]() myślę żeby założyć taki fundusz dla dzieci, ale jeszcze nie robiłam rozeznania na rynku Cytat:
|
|
#927 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny musze kupic smoczki do butelki medela i niewiem jakie mam mupic bo sa jakies s i m jakie mam brac ?poradzcie mi.plisss
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#928 |
|
Zadomowienie
|
Madziulka - GRATULACJE!!!
![]() k laski: Witamy SzymkaCiekawe co z Pieleszka... ![]() Brunetka - Zanetka - no wiec juz wiesz, ze ubezpieczona przez firme jestes do dnia porodu potem po porodzie, zeby dostac zasilek macierzynski musisz zglosic sie do ZUSu - tam trzeba miec swiadectwo pracy oraz akt urodzenia dziecka (czy cos jeszcze nie wiem-trzeba tam zadzwonic). No i tyle. W zadnym razie nie musisz zglaszac sie do Urzedu Pracy, nawet by Cie tam nie zapisali, bo jestes w okresie, a ktorym NIE WOLNO pracowac (choc mozna podpisac umowe o dzielo czy zlecenie ale to inny temat). Co do szpitala to jest tak, ze cwaniaczki raczej nie beda Ci wywolywac porodu wczesniej niz 4-tego dnia pobytu, poniewaz NFZ placi za pobyt pacjenta od 3 dni wzwyz, czyli jeslibys przyjechala na IP (bez objawow) dostala oxy i urodzila w jeden czy dwa dni to za porod i owszem, ale za pobyt w szpitalu przed porodem szpital by nic nie dostal. ot, realia czcigodnej RP.. ![]() moim zdaniem powinnas zawalczyc o L4 do 6-7.08. czy to od gina czy od rodzinnego. Zawsze to lepsza opcja niz szpital. A jesli sie nie uda to wtedy do szpitala, ale nie dac sobie za szybko wywolywac, zawsze lepiej urodzic bez wspomagaczy. |
|
|
|
#929 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie zależy od salonu ale u mnie mąż ostatnio badał wzrok w VE i dość rzetelnie go zbadali a z promocji też skorzystaliśmy i 3 pary okularów (2 dla męża i jedna dla mnie w tym dwie pary mają szkła z antyrefleksem) kosztowały nas 450zł więc do przeżycia ale od razu mówię nie daj się namówić na te ich ubezpieczenie okularów-nie praktyczne i wg mnie się nie opłaca Cytat:
![]() Cytat:
Lilka - słodziak Madziulka GRATULACJE
|
|||
|
|
|
#930 |
|
Wtajemniczenie
|
DaKaro, Brumek w przypadku Ani to ma sens
ja tam wciąż ciaza żyje i zapominam ze czesc z nas Juz nie w dwupaku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:51.

a zgagi strasznej wcale w ciazy nie mialam
) - robię maluszkowi masaż brzuszka z linka podanego przez Brumka
Działa, widać że małemu przynosi ulgę, a nawet chyba mu się podoba 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

mam znaki z napisem miast zamazane
klaski : za skonczone 2 tygodnie, brak kikuta i za to,ze dalas sama rade

Zakończone: 2
nawet chyba się ich boję