Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011. - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać:
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. 2 3,17%
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 1 1,59%
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. 2 3,17%
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. 0 0%
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 24 38,10%
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. 2 3,17%
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? 19 30,16%
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. 10 15,87%
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. 1 1,59%
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? 3 4,76%
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. 7 11,11%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 18:00   #3721
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
To czkwaka
Mój Stefek też miał ostatnio pierwszy raz, czułam na dole brzucha po lewej stronie - chyba tam gdzie buźkę miał
A dopiero co się o czkawkę dopytywałam Skubany czyta co piszemy
Może miał już wcześniej ale nie czułam- bo teraz tez gdybym ręki nie miała to średnio czuję
A on dalej tam podskakuje!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:04   #3722
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
A dopiero co się o czkawkę dopytywałam Skubany czyta co piszemy
Może miał już wcześniej ale nie czułam- bo teraz tez gdybym ręki nie miała to średnio czuję
A on dalej tam podskakuje!
Hehehe ja miałam też tak, że się żalilam tutaj, że jeszcze nie miał i chyba za dwa dni rano mnie zaskoczył...Ale tylko ten jeden raz
Stary 2011-07-28, 18:04   #3723
BordAna
Zadomowienie

archinta: ja jak narazie 2 razy czkawkę małego czułam
smieszne uczucie m,nie tak lekko w brzuchu łaskotało
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:05   #3724
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
to może ja mam dzisiaj zgage po czymś innym a nie po pepsi...
hmm..
ostatnio mi naet migdały ani rennie nie pomagają ...
zjadłabym leczo ale zakwasiłabym się chyba na amen
biedna..
możliwe,że nie od pepsi . może za dużo różnosci?? ale ja się nie znam w sumie na zgagowych sprawach

Cytat:

Stokrotka
Dzień masz super udany. Brawa dla Tż. To się ceni
A pokaż łóżeczko
Ja też pije sprajta - gzieś nawet chyba na etykiecie wyczytalam, że jest bez konserwantów
No to git. A Sara bez akcentu może kiedyś zostać 'top modYl'

:r otfl:

no.. gdyby nie liczyć bólów krzyża i w kroczu gorszych niż na zły okres.. to dzień super jeszcze tylko suszarki z praniem dla małej się uśmiechają...ale to już chyba zostawię na jutro sobie...
nie mamy jeszcze materaca..więc to łóżeczko tak na sucho stoi w zagraconym pokoju.. a cieszę się nim jak niewiem

ja miałam opry na początku ciąży co do picia. ale jedna lekarka -w sumie dyr.medyczna w szpitalu do każdego obiadu brała półlitrowy sprite.. czasem pepsi.. więc stwierdziłam,że skoro to jej 3 ciąża i pije,tzn.że wolno.. czasem tak tylko myślę,że ja tej mojej Sary za bardzo nie przyzwyczajam do pepsi max

to napewno czkawka

a tak wygląda nasze łóżeczko... zdjęcie z neta, więc "wyposażenie"nie nasze. to jest to większe 70/140, co potem przerobić można na łóżko do 5 lat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 104372_L.jpg (44,6 KB, 14 załadowań)

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-07-28 o 18:08
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:12   #3725
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe ja miałam też tak, że się żalilam tutaj, że jeszcze nie miał i chyba za dwa dni rano mnie zaskoczył...Ale tylko ten jeden raz
Może tez nie czujesz tak jak ja- bo ten mały puka i puka- ale jak rękę zabiorę to się muszę bardzo skupić na tym pukaniu by wyczuć.

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

stokrotka- a wklej po przerobieniu na łóżeczko.
A i zapomniałam pogratulować "wczuty" męża
Stary 2011-07-28, 18:14   #3726
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
no.. gdyby nie liczyć bólów krzyża i w kroczu gorszych niż na zły okres.. to dzień super jeszcze tylko suszarki z praniem dla małej się uśmiechają...ale to już chyba zostawię na jutro sobie...
nie mamy jeszcze materaca..więc to łóżeczko tak na sucho stoi w zagraconym pokoju.. a cieszę się nim jak niewiem

ja miałam opry na początku ciąży co do picia. ale jedna lekarka -w sumie dyr.medyczna w szpitalu do każdego obiadu brała półlitrowy sprite.. czasem pepsi.. więc stwierdziłam,że skoro to jej 3 ciąża i pije,tzn.że wolno.. czasem tak tylko myślę,że ja tej mojej Sary za bardzo nie przyzwyczajam do pepsi max

to napewno czkawka
Te bóle sa okropne... Ale trzeba to trzeba to przejść
Miałam wczoraj takie dziwne...Jak stalam i chodzilam to nie czulam, ale jak usiadłam do koleżanki do auta to normalnie takie dziwne uczucie..nie potrafię tego opisać... Nie potrafiłam usiąśc calym ciężarem...Nie wiem co to było...

Na sucho nie na sucho, cieszy, że już jest i tak krzyczy, że za chwile pojawi się nowy członek rodziny
Ja też piję. Jakbysmy piły po 2 litry dzienne, to bylo by niedobrze.. A tak szklaneczka...
Pranie zostaw na jutro. Na spokojnie.

Cytat:
Może tez nie czujesz tak jak ja- bo ten mały puka i puka- ale jak rękę zabiorę to się muszę bardzo skupić na tym pukaniu by wyczuć.
Może tak być, że w ciągu dnia tego nie czujemy. Ja poczułam pierwszą rano jak leżalam na lewym boku własnie.. ale to taka skupiona byłam na brzuszku..
Stary 2011-07-28, 18:17   #3727
BordAna
Zadomowienie

Cytat:
a tak wygląda nasze łóżeczko... zdjęcie z neta, więc "wyposażenie"nie nasze. to jest to większe 70/140, co potem przerobić można na łóżko do 5 lat
ooo.. to duże łozeczko.. my wybralismy 120/60
mam nadzieję że pare lat dziecko tez będzie w takim spalo
Stary 2011-07-28, 18:20   #3728
justii19
Raczkowanie

widzisz Kasiu.. tak jak to opisałaś..
" Mój mąż prawie w każdym smsie pisze jak bardzo tęskni, jak nas kocha... teraz od niedzieli napisałam do niego może ze 4smsy krótkie i zimne. A on rozpisuje się jak mu źle bez nas, że tak żyć dłużej nie możemy, że on chce być przy mnie i dzieciach, że płakać mu się chce, z powodu tego, że synka nie może ucałować, trzymać mnie za brzuszek -on w tej ciąży 1dzień czuł konkternie jak się Amela ruszała, teraz przyjedzie 17sierpnia (on datę przyjazdu już wylicza jeszcze zanim z domu nie wyjedzie) a następnym razem jak przyjedzie Amela będzie już na świecie - a jak myśli o jej pierwszych krokach to w smsach krzyczy z rozpaczy ale żeby tak mądrze pomyślał i napisał to musi "po dupie dostać" tzn. nie odzywam się do niego (pierwszy raz tak się zdarzyło - myślę, że nie spodziewał się że na to się zdobędę i nie będę do niego pisała...) "
tak tez kiedys zachowywał się mój Tż... ;( kiedyś..
jak wyjeżdzał dokładni rok temu.. w kazdym smsie pisał ze tęskni że kocha...
a teraz.. ? teraz już nie pisze..
a jak sie zapytam czy kocham.. to twierdzi ze zadaje głupie pytanie.. bo przecież kocha..
no tak ale ja chciałąbym to czasmi przeczytać ..poczuć..
noo i on raczej nie odlicza jak sie zegnamy kiedy znowu sie zobaczymy..
ostatnio słyszałam.. "teraz nie wiem kiedy przyjade przygotuj się na 7 tg." tak po prostu .. zimno oschle.. jakby się cieszył ze on tam bedzie siedział..
a mi za kazdym razem jak on tak głupio gada pęka serce..
pisałam mu nie raz.. co mnie boli.. ze się zmienił.. ze chciałabym zeby napisał czasami coś ładnego.. itd. ale o nic.. po prostu na to nie odpisywał..
nawet wnaszą rocznice się pokłócilismy.. ; (
bo zapytałam się czy jak będzie dziecko już na świecie.. to też będzie tak często przyjeżdżał.. odp. mi "nie wiem" no to wybuchłam.. i mu wygarnełam że najlepiej to niech wcale nie przyjeżdża.. tylko kase na dziecko przesyła itd.
no to mi odp. że on tego nie będzie komentował..
on mysli ze to moje hormony.. itd. ale ja naprwde czuję się źle.. gdy on taki jest..
chcę zeby był taki jak kiedyś ;(
a jak przestałam się ostatnio do niego odzywać.. to on też .. ja nie wytrzymałam i napisałam.. eh i tyle z mojego nieodzywania się..
kiedyś jak był zagranicą.. jak sie pokłóciliśmy.. to odrazu pisał.. przepraszal itd. teraz.. ehm szkoda gadać..
czasami mi się wydaje że on jest z abardzo pewny siebie ze nie odejdę..; (
po prostu przestal się starać..
a mi przestało się chcieć mu to wszystko tlumaczyć..
i tak sobie z dnia na dzień... czekam.. aż przyjedzie żeby o tym pogadać..
postanowiłam że tez nie będę mu pisała że kocham.. że tęsknie.. po prostu tak jak on zimno.. bez jakiś specjalnych emocji..
a ja przyjedzie też niech nie liczy na to że będzie słodko..

ja naszczęście nigdy nie miałam takich sytuacji jak Ty.. które mogłby zawieść moje zaufanie..
ale to pewnie dlatego z e tak naprawdę to nigdy mu nie ufała w 100% ponieważ po wcześniejszych związkach z innymi facetami bałam się.. ale on to cierpliwe znosił.. i traz już mu ufam.. zreszta sam fakt ze pusciłam go zagranice to dowód ze mu ufam.. nigdy mnie niezdradził.. nie okłamał raczej.. więc jestem tylko o tyle w lepszej sytuacji od Ciebie..
i wszystko byłoby ok. gdyby on choć trochę okazał uczucia.. że tęsknie że mu zależy..
eh.. moze ja przesadzam? może on po prostu wydoroślał.. może go nie bawią takie smsy już ? nie wiem ale kurde Twój jakoś potrafi..
jak to jedna z dziewczyn napisała jak facet chce to potrafi..
justii19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:25   #3729
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
mam głupi pomysł ...może napiszmy zbiorowy apel ciężarowy niech opuszczą flagi do połowy masztu na znak naszego "cierpienia" ohh ciąża rzeczywiście pada na głowę
chętnie będę zbierać podpisy pod petycją by każda ciężarna miała kilka refundowanych wizyt u psychiatry

sorry że tak z polityką wyskoczyłam ale coś mi się ubzdurało że urodzę w dniu wyborów parlamentarnych
Niemożliwa jesteś

Cytat:
jak to kiedyś mója mama mowiła "po smiechu przyjdzie płacz"
To na Śląsku też mamy to powiedzenie, w wersji gwarowej "z gracków przydom płacki"

Pediatra - ta ciocia, co jest pielęgniarką środowiskową mi mówiła, że jak w szpitalu dostanie się świstek przy urodzeniu dziecka, to z tym idzie się do przychodni zapisać do wybranego pediatry. Ale to już jak dziecko jest na świecie. Czy tak jest w całej Polsce nie wiem Ja mam w każdym razie łatwy wybór, bo moja lekarka rodzinna (której sposób leczenia i podejście do pacjenta bardzo mi się podobają) jest jednocześnie pediatrą

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Bllee niedobrze mi
Witaj w klubie U mnie to już kolejny dzień...

Lausanne, to rzeczywiście jakieś paskudztwo być musi, skoro takie zaraźliwe. Zdrówka

Cytat:
Bądx szybsza i ich zapytaj o czym mieli kazanie!
Ja tak mojej Babci robiłam- ale się denerwowała! Jak większość typowych dewotek- siedzą wgapiają się totalnie bezmyślnie i z kazania nic nie wynoszą... a ja prawie co kazanie oburzona byłam czymś
Suuuper

Cotka, śmierdząca sprawa, rzeczywiście. I nie ma dobrej rady chyba, już najlepsza to ta, żeby może przez mamę tego chłopaka...
Mnie to się zawsze wydawało, że jak się śmierdzi, to nie da się tego nie czuć, ale jednak większość tych osób chyba tego nie czuje od siebie (nie wiem jak to możliwe, może długotrwałe przebywanie w takiej atmosferze znieczula nos?). Mam w najbliższej rodzinie taką woniejącą osobę, ale widzę że to wszystko przez zaniedbanie higieny. A co najlepsze ona uważa, że jest ok, przecież się myje (w kapce wody), a w ogóle o co chodzi, przecież kiedyś ludzie też nie myli się codziennie i było ok (ma 80 lat). Jakoś tak wprost nikt tej osobie nie powiedział, że śmierdzi (choć tak to trzeba nazwać), ale wszelkie pogadanki typu "należy myć ręce kilka razy dziennie" (np. przy okazji niedawnych info o e. coli) spotykają się ze zdziwieniem i chyba niedowierzaniem. Ech

Cytat:
Mieszkałam kiedyś na stancji gdzie w pokoju obok był koleś co tak capił, ze z butów wyrywało (na szczęście krótko mieszkał).
Kupiłam mu na ur. dezodorant do butów bo zostawiał te swoje fiołki w przedpokoju i aromat na całą chatę... nie używał!
Właścicielka podpytała Go jak tam prezent ode mnie- to bez ogródek odp. , ze nie używa "bo to i tak nic nie da"
Rozwaliło mnie,ze on taki świadomy tego smrodu i ma to gdzieś!!!
Na bezczelnego zaczęłam wrzucać mu buty do pokoju

A co do tego lecenia lasek na ładnie pachnących- ten przypadek co ze mną mieszkał chyba myślał, że rozsiewa tak feromony i skusi tym laski
A ci to w ogóle fajni jacyś i widać, że świadomi czaru, ktory rozsiewają wokół

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:26   #3730
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

stokrotka- a wklej po przerobieniu na łóżeczko.
A i zapomniałam pogratulować "wczuty" męża
dzięki w imieniu męża czasem jednak te chłopy potrafią nas zaskoczyć pozytywnie...
zdjęcia tego konkretnego nie ma na necie..ale jest podobne.tylko moje nie ma tej barierki z przodu i będzie równe boczki miało z przodu i tyłu..

Cytat:
Te bóle sa okropne... Ale trzeba to trzeba to przejść
Miałam wczoraj takie dziwne...Jak stalam i chodzilam to nie czulam, ale jak usiadłam do koleżanki do auta to normalnie takie dziwne uczucie..nie potrafię tego opisać... Nie potrafiłam usiąśc calym ciężarem...Nie wiem co to było...

Na sucho nie na sucho, cieszy, że już jest i tak krzyczy, że za chwile pojawi się nowy członek rodziny
Ja też piję. Jakbysmy piły po 2 litry dzienne, to bylo by niedobrze.. A tak szklaneczka...
Pranie zostaw na jutro. Na spokojnie.
.
a może główka jest tak nisko,że po prostu zaczęła mocniej uciskać?? sama nie wiem...
no niestety trzeba...ale damy radę

pranie na jutro zostaje. mąż cały dzień w pracy..to ja sobie z nudów przeprasuje po trochu powoli

szklaneczka,dwie.... max.literek czasami .... jak się cieszę ,że sama nie jestem

Cytat:
ooo.. to duże łozeczko.. my wybralismy 120/60
mam nadzieję że pare lat dziecko tez będzie w takim spalo
z tego co wiem ..to takie małe to tak do dwóch lat..jakoś.. Kellysss niedawno Alankowi zmieniała..ale nie wiem czy wyrósł,czy to już dla siostry poszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 104335_M.jpg (18,0 KB, 8 załadowań)

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:34   #3731
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia tego konkretnego nie ma na necie..ale jest podobne.tylko moje nie ma tej barierki z przodu i będzie równe boczki miało z przodu i tyłu..
sprytne
Stary 2011-07-28, 18:41   #3732
BordAna
Zadomowienie

stokrotna: dobre i te 2 lata
i tak po tym czasie chciałabym juz mieć córcie więc dla synka wieksze a to dla małej by było
Stary 2011-07-28, 18:45   #3733
19natka88
Zakorzenienie

stokrotka ładne łóżeczko i brawa dla tż za inicjatywę A teraz odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Właśnie też na początku pewnie będę głównie na górze i w sypialni. Ale z czasem zamierzam się rozkręcać.
A przychodnie u nas są aż dwie, więc nie było zbyt wielkiego wyboru.

Nie wiem ile płacę. Wszystkiego dowiem się w pon i zdam relację . U nas chyba ceny są coś w okolicach 600 zł.

Pali mnie zgaga o tak bardzo
U mnie zapewne też wybór zerowy,ale popytać muszę
A spróbowałaś się mleka trochę napić na tą zgagę? Mi pomogło

Cytat:
a dziękuję dzisiaj Leoś ma chyba dzień lenia bo tylko 3-4 razy poczułam jego kopnięcia a w ost dniach to były 4 kopniaki na godzine
zobaczymy wieczorem, może się rozbryka
napiłam się tej pepsi i mam zgagę

dziewczyny a za poranny mocz to który mam uznać tzn o której godzinie skoro ja wstaję w nocy sikać co 2-3 godz a wczorajszej nocy to juz wogole pobilam swoj rekord bo co 1,5 godziny z zegarkiem w ręku i jak tu poranny mocz wybrac skoro wstawałam o 4, 5:30, 7:00?
no porażka jakaś..
a ten teges...nie wyobrażam sobie rano przed morfologią nie wziąść kilku łyków wody... i jak tu byc na czczo?
A może za dużo pijesz wieczorem? Ponoć musi być 4h przerwy

Cytat:
A no juz pamiętam kiedys coś o cenie pisałyśy u nas podobnie - okolice 700zł.
Mi n zgage Rennie pomagało

Oj- a mi pepsi pomagała na zgagulce itpp itd. Czasem dzieciaczki maja leniuchowe dni!

A mój ma chyba 1 czkawkę
Czuję (bardziej pod ręką niż tak o) jak tak sobie puka/skacze już od minuty gdzieś jednostajnie w tym samym miejscu.

Mocz powinno oddawać się do analizy tak max do 4h po pobraniu.
Doczekałaś się czkawki

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
To na Śląsku też mamy to powiedzenie, w wersji gwarowej "z gracków przydom płacki"

U nas też się tak mówi tylko minimalnie inaczej "z graczki przidom płaczki"

Witaj w klubie U mnie to już kolejny dzień...
Ja mam ogólnie dzisiaj jakieś lekkie rewolucje żołądkowe Kupiłam sobie syrop coby sobie pomóc w dolegliwościach przy braniu żelaza no i magicznie zadziałał bez używania go

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:51   #3734
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
a może główka jest tak nisko,że po prostu zaczęła mocniej uciskać?? sama nie wiem...
no niestety trzeba...ale damy radę

pranie na jutro zostaje. mąż cały dzień w pracy..to ja sobie z nudów przeprasuje po trochu powoli

szklaneczka,dwie.... max.literek czasami .... jak się cieszę ,że sama nie jestem
Stokrotka ktoż to wie Że główkę ma na dole to tak, bo już się tak dziwnie ustawił jak do startu Ale żeby mamę swoją łepetynką tak potraktował - nieładnie
No to plan na jutro jest.
ja max pół litra
Fajne to łóżeczko. My mamy 60x120 z racji braku miejsca. Jak mały podrośnie to wyniesiemy się z sypialni i zrobimy tam pokoik. Wtedy też zmienimy łóżeczko.
Stary 2011-07-28, 18:51   #3735
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co... ja dojeżdzam/dojeżdżalam (bo nie wiem jak to od października będzie) na uczelnie z kolegą... (25 lat)... jak wsiadałam do jego wozu to wszystko było ok ale tak w połowie drogi do gdyni już padałam bo zaczęło mu smierdzieć spod pach nie dziewie się wiec że zawsze jeździ z otwartym,i oknami... ale ja nie kumam..tak trudno się umyć..? on nie jest biedny żeby musiał jakoś oszczędzać akurat na wodzie... dezorodanty nie są drogie, zresztą raz wyda 15zł a starczy mu to na 2-3 miesiące
mnie też ponosi, ale w myslach tylko..glupio mi zwrócic mu uwagę np "śmierdzisz" bo czasami widac że ogolony to pachnący na twarzy i szyi a spod pach... czsami miałam ochotę ale powstrzymała się żeby nie zabrudzić mu auta
głupio mi trochę bo ja zwykle wszystko w sobie trzymam a jak już stwierdzam że miarka się przebrała to gadam co popadnie i często nie przebieram w słowach..aż niektórym jest wstyd za mnie...
ale kurde... ja jak czuję od siebie niemily zapach to idę wziąść shower aa..i zmieniam codziennie bluzki bo sama się nie zamierzam męczyć
ehh..
Moim zdaniem skoro od razu nie śmierdzi w samochodzie to on jest umyty itd. tyle ze ma taki strasznie śmierdzący pot na który zwykłe dezodoranty nie działają. Pewnie musiałby używać jakiegoś leczniczego antypersiparntu
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Poza tym co innego jak ktoś o siebie dba i się spoci, bo się zmęczył, bo gorąco. Ale od nicz czuć taki niemyty pot, bez dezodorantu ...A czasami to aż mam wrtażenie że też takie niedomyte krocze czuć bleeeeee
o fuuuj
Cytat:
Jaka położna do Ciebie przyjdzie - środowiskowa? Do mnie jak widzisz przyszła raz, nic w sumie z tego nie wynikło, miała przychodzić co tydzień i olała sprawę, jutro nie zamierzam na nią czekać i idę na rynek po koszule.
Gdzie można kupić takie worki próżniowe?
nie wiem jaka przyjdzie i czy na pewno przyjdzie, mama ma popytać tą koleżanke może nawet pani basia się pofatyguje skoro to mamy koleżanka, zobaczymy

ja kupowałam na all, a normalnie to się spotkałam z takimi workami tylko w sklepach z artykułami domowymi Ale może warto błoby się w marketach rozejrzeć
Cytat:

Chociaż w sumie, miał wczoraj urodziny, to może faktycznie to nie taki głupoi pomysł. Dać mydło i dezodorant i powiedzieć " tak to aluzja"
Mydło pewnie ma, ale może żel pod prysznic i dezodorant, DOBRY dezodorant
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:53   #3736
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
to ja chyba rezygnuję z niani, my mamy mieszkanie 55m
Przy mieszkaniu wydaje mi się, że niania nie jest potrzebna. Koleżanka u której ostatnio byłam tez ma gdzieś tyle metrów i nawet się nie zastanawiała nad kupnem.
Ja mam domek. więc stwierdziłam że zainwestuję, bo nie chcę być cały czas uziemiona na górze jak Mała będzie spała. A nie wyobrażam sobie, że miałabym ją zostawić samą...

Cytat:
Śliczne Powiedz gdzie kupiłaś. Nie mają może białego?

Cytat:
Poza tym mam problem i nie wiem co robić. Pomagamy takiej babce z synem. Tzn nie pomagamy, ale ze względu na to, że nie mają auta często zabieramy ich na zakupy. Już pominę to, że w pewnym momencie zaczęli to traktować jako normę a nie przysługę, ale mniejsza z tym.
W każdym razie, nie wiem czy to od niej czy od niego, ale śmierdzą. (...)
Bleee.... Fuj... Można powiedzieć "śmierdząca sytuacja"
Ja bym chyba poszła tropem lausanne - powiedzieć wprost ale nie chamsko, tylko na zasadzie, że Tobie to przeszkadza itp. Bo zauważyłam, że bardzo dużo ludzi delikatnych aluzji nie wyłapuje albo nie rozumie... A jak się obrażą to najwyżej nie będą chcieli żebyście ich wozili

Cytat:
mam jedna ciotkę która myje się tylko w soboty (bo w niedz oczywiście do koscioła), kobieta normalnie pracuje, codziennie, na dodatek w przetwórstwie rybnym, używa perfumów ale za ucho ale pod pachy nic...
wystarczy że przejdzie koło ciebie i już wiadomo co się święci...słodkawy zapaszek bleee
masakra totalna...

W ogóle jakiś temat obleśny wyszedł że nawet niewinny wpis anciaahk przeczytałam o tak:
Cytat:
ja ostatnio mocz łapałam ten z 5.30 (.) ale dzisiaj nie piłam, więc nie wiem od czego .
I od razu zaczęłam się zastanawiać po co Ty swój mocz piłaś
Stary 2011-07-28, 18:54   #3737
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam ogólnie dzisiaj jakieś lekkie rewolucje żołądkowe Kupiłam sobie syrop coby sobie pomóc w dolegliwościach przy braniu żelaza no i magicznie zadziałał bez używania go
A może ten syop poza opcją "doustną" ma tez opcję "bluetooth"
Stary 2011-07-28, 18:57   #3738
lausanne
Wtajemniczenie

dzięki dziewczyny za wszystkie ciepłe słowa, normalnie mnie wzruszacie

z pediatrą nie słyszałam żeby po porodzie kazali juz podać kto konkretnie będzie leczyl maluszka. Ja tam kłopotu nie mam, będzie ta sama babka co leczy Konradka. Nie jest jakaś suuuuper, ale nie jest zla. Najlepsza w najbliższej przychodni

Cytat:

Kurcze co to za świństwo? A to w tej gorączce kąpać Ci się zachciało? Dobrze, że tż czuwał. Biedna nasza
w gorączce mnie się zresztą zawsze chce kąpać niewazne gdzie i w czym konrad ma to po mnie kilka razy miałam z tego tytułu problemy - raz nie moglam się powstrzymac i wlazłam do rzeki, gdzie był trochę za silny prąd. Skoro mnie kosztowało żeby dopłynąc z powrotem. Innym razem dosłownie w ostatniej chwili sprawdziłam kijem z pomostu dno bardzo zachęcająco wyglądającego "jeziorka" - okazało się że było to prawie bagno z dwumetrowym (poźniej doczytalam w przewodniku, bo to było w parku narodowym) mułem zamiast dna. No a kilka dni po tym jak poznałam mojego obecnego małza, ktory mi się podobał i ktory mial wtedy dziewczynę, nie mogłam sie powstrzymać od kąpieli (w kwietniu) w jeziorze nad który pojechalismy w kilka osob (na szczęście z MOIMI przyjaciołmi). Nie mialam stroju więc rozebralam się do majtek i stanika. Szkoda tylko że zapomniałam że mam stringi:c ojest: Moj malz do dzis to wspomina z rozkoszą:brzydal :

Cytat:

Chociaż w sumie, miał wczoraj urodziny, to może faktycznie to nie taki głupoi pomysł. Dać mydło i dezodorant i powiedzieć " tak to aluzja"

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
sis skoro doczołgałas się do kompa, znaczy już lepiej jaka masz teraz temp.? Leż i pachnij czosnkiem

taaa, wciąż pachnę tak, że i mnie cotka podarowalaby dezodorant:cojest : a temperatury nie mierzylam, bo nie mialam kiedu - wreszcie odespalam noce - od 10:30 do 17

Dzwinie sie dziś czuje - kluje mnie coś, boli kręgosłup, kości cipne i jakoś humor do co noc śnią mi się jakieś głupoty (trumny, pogrzeby, mama) nie wiem co to oznacza ???
to oznacza moja kochana ze jesteś w III trym. i wlączają Ci się niepokoje o dziecko. To normalne choć trudne do zniesienia I znow to samo Ci mogę tylko powiedziec - już blizej niz dalej Wytrzymamy

Cytat:
Pali mnie zgaga o tak bardzo
Ancia i ani rennie ani migdały ani ciepłe mleko Ci nie pomaga? Moze by spróbowac to rennie owocowe, ktos o tym pisał, ze czasem lepiej dziala niz mietowe...
i dziewczyny, na colę też trzeba uwazac. Mnie cola zawsze pomagala na zoladek i w ogole to moj Napoj Bogow, ambrozja i chyba nawet lekkie uzaleznienie, a teraz ewidentnie po coli mam zgagę. Nawet po malutkiej ilości. Mimo ze na dobrą sprawę to sam cukier

ehh, idę po kanapkę z czosnkiem (blee), bo małz zaraz przyjedzie z maluszkiem i mnie będzie kontrolował
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 18:58   #3739
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
A może ten syop poza opcją "doustną" ma tez opcję "bluetooth"

ważne, że zadziałał

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-28, 19:04   #3740
BordAna
Zadomowienie

rany..ale mnie wkurzyła koleżanka... przyszła oddać mi książkę i tak gadka szmatka... pyta się czy już wybraliśmy imię... to ja jej mowię że LEON będzie.. a ona na to że żadnego Leona nie zna i żebysmy się lepiej zastanowili... bo dziecko będzie miało przesrane w szkole...
Stary 2011-07-28, 19:09   #3741
madzialena-lublin
Rozeznanie

Laski, co z tym przepisem na lazanie? Ma któraś pod ręką? Bo mi się nie chce wszystkich wątków przekopywać...
Stary 2011-07-28, 19:14   #3742
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
rany..ale mnie wkurzyła koleżanka... przyszła oddać mi książkę i tak gadka szmatka... pyta się czy już wybraliśmy imię... to ja jej mowię że LEON będzie.. a ona na to że żadnego Leona nie zna i żebysmy się lepiej zastanowili... bo dziecko będzie miało przesrane w szkole...
trzebabyło jej powiedzieć że Wasze dziecko będzie miało przesrane, nie jej

a poza tym chyba daaaawno w szkole nie była skoro tak myśli, teraz w szkołach i przedszkolach cały przegląd imion
Stary 2011-07-28, 19:14   #3743
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
ooo tak, lepiej żeby był dziesiątym Kowalskim w klasie
Ty się kochana nie przejmuj w ogóle, po pierwsze imię ma się podobac Wam, po drugie imię podoba się ludziom jak się im dobrze kojarzy, więc co to za głupie gadanie, a po trzecie jeśli chcesz mieć kontrargument do koleżanki to powiem Ci że ja miałam dziadka Leona i mam super skojarzenie i uważam że to piękne że takie oryginalne imie jest też przez niektórych wybierane i "przeżyje"
Stary 2011-07-28, 19:15   #3744
archinta
Zakorzenienie

skopiowałam sobie ten przepis to wklejam:
Lasgna :

Składniki:

-makaron do lasagne
-0,5 kg mięsa mielonego
-pasata pomidorowa lub pomidory w puszce
-2-3 ząbki czosnku
-przyprawy (sól, pieprz, bazylia, )
-2-3 mozzarelle(takie kulki)+ starty zolty ser (to do posypania na wierzch)
-masło do wysmarowania formy (naczynia żaroodpornego)
-oliwa z oliwek

wykonanie:

Do garczka na oliwie z oliwek wrzucamy pokrojony w kosteczke czosnek ,podsmazamy na
krociutko bo szybko sie moze spalic , dodajemy mieso mielone i mieszamy ciagle zeby porobily sie takie grudki... Jak juz mieso 'zmieni kolor ' to dolewamy pasate pomidorowa ,dodajemy sol ,pieprz,bazylie i zostawiamy ok. godzinki na malym ogniu....
Naczynie zaroodporne wysmarowac maselkiem... na spod wylozyc
makaron do lasagni (mozna lamac tak zeby zrobic jedna warstwe..na to nalozyc sos z miesem..potem mozzarelle pokrojona w drobna kostke... i znowu makaron-sos-mozzarella....potem makaron -sos-jak mi zostanie to jeszcze troszke mozzarelli i na to ser zolty tary , posypuje bazylia i przykrywam to folia aluminiowa (najlepiej by bylo zeby nie dotykala do sera bo sie przyklei
)
Wkladam do piekarnika rozgrznego do 180-190 stopni na ok 40-50 min..
Tak z 10 min przed koncem sciagam folie zeby serek troszke sie przypiek....
Niektorzy robia z sosem beszamelowym ale to juz wiecej roboty

No i niektorzy nie przykrywaja folia ale u mnie to zawsze sie tak pali ser...

Stary 2011-07-28, 19:19   #3745
acelinka
Zakorzenienie

musze kiedys zrobić Lasagne

wierzcie albo nie ale jadłam to tylko raz w zyciu, za to mi smakowało baaaaardzo
Stary 2011-07-28, 19:19   #3746
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
w gorączce mnie się zresztą zawsze chce kąpać niewazne gdzie i w czym konrad ma to po mnie kilka razy miałam z tego tytułu problemy - raz nie moglam się powstrzymac i wlazłam do rzeki, gdzie był trochę za silny prąd. Skoro mnie kosztowało żeby dopłynąc z powrotem. Innym razem dosłownie w ostatniej chwili sprawdziłam kijem z pomostu dno bardzo zachęcająco wyglądającego "jeziorka" - okazało się że było to prawie bagno z dwumetrowym (poźniej doczytalam w przewodniku, bo to było w parku narodowym) mułem zamiast dna. No a kilka dni po tym jak poznałam mojego obecnego małza, ktory mi się podobał i ktory mial wtedy dziewczynę, nie mogłam sie powstrzymać od kąpieli (w kwietniu) w jeziorze nad który pojechalismy w kilka osob (na szczęście z MOIMI przyjaciołmi). Nie mialam stroju więc rozebralam się do majtek i stanika. Szkoda tylko że zapomniałam że mam stringi:c ojest: Moj malz do dzis to wspomina z rozkoszą:brzydal :
Dobre A pytam czy w gorączce tak masz bo moja mama się zawsze ze mnie śmieje, że jak byłam mała i ktoś był chory to mu kazałam iść się wykąpać bo napewno po tym lepiej się poczuje

Cytat:
Wpuść jednym a wypuść drugim uchem Nie ma się co denerwować.
Trzeba jej powiedzieć, że przynajmniej nie będzie miał głupiego przezwiska bo ma fajne krótkie imię

Dominik

Martynka
Stary 2011-07-28, 19:19   #3747
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Laski, co z tym przepisem na lazanie? Ma któraś pod ręką? Bo mi się nie chce wszystkich wątków przekopywać...

-makaron do lasagne
-0,5 kg mięsa mielonego
-pasata pomidorowa lub pomidory w puszce
-2-3 ząbki czosnku
-przyprawy (sól, pieprz, bazylia, )
-2-3 mozzarelle(takie kulki)+ starty zolty ser (to do posypania na wierzch)
-masło do wysmarowania formy (naczynia żaroodpornego)
-oliwa z oliwek

wykonanie:

Do garczka na oliwie z oliwek wrzucamy pokrojony w kosteczke czosnek ,podsmazamy na
krociutko bo szybko sie moze spalic , dodajemy
mieso mielone i mieszamy ciagle zeby porobily sie takie grudki... Jak juz mieso 'zmieni kolor ' to dolewamy pasate pomidorowa ,dodajemy sol ,pieprz,bazylie i zostawiamy ok. godzinki na malym ogniu....
Naczynie zaroodporne wysmarowac maselkiem... na spod wylozyc makaron do lasagni (mozna lamac tak zeby zrobic jedna warstwe..na to nalozyc sos z miesem..potem mozzarelle pokrojona w drobna kostke... i znowu makaron-sos-mozzarella....potem makaron -sos-jak mi zostanie to jeszcze troszke mozzarelli i na to ser zolty tary , posypuje bazylia i przykrywam to folia aluminiowa (najlepiej by bylo zeby nie dotykala do sera bo sie przyklei )
Wkladam do piekarnika rozgrznego do 180-190 stopni na ok 40-50 min..
Tak z 10 min przed koncem sciagam folie zeby serek troszke sie przypiek....
Niektorzy robia z sosem beszamelowym ale to juz wiecej roboty
No i niektorzy nie przykrywaja folia ale u mnie to zawsze sie tak pali ser...

Smacznego

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 19:21   #3748
lausanne
Wtajemniczenie

aaa BordAna powiem Ci jeszcze że kiedy powiedzialam rodzinie jak będzie mial na imię Konradek to byla niezła konsternacja i niezadowolenie. Niektórzy probowali wpływać na naszą decyzję. A teraz nikt sobie nie wyobraża że móglby być nie wiem - Krzysiem albo Kubusiem. I wszystkim się nagle podoba. Bo to on. Więc myślę że jak Leos będzie juz po drugiej stronie brzuszka to też inaczej ludzie będą na to patrzeć
Stary 2011-07-28, 19:21   #3749
BordAna
Zadomowienie

Tż-ta dziadek byl Leonem i moj dziadek też
ta koleżanka pracuje akurat w szkole, uczy dzieci w klasie 1-3...
ona jeszcze nie dzieciata ale jak już beda mieli synka to będzie Piotruś/Adaś/Michaś..
nie powiem że brzydkie imiona bo tkaie znośne, normalne...
My nie chcielismy takich normalnych imion bo nie doszlibyśmy nigdy do porozumienia zawsze byłoby coś nie tak a to porównanie z nielubianym sąsiadem czy głupim kuzynem
my się już na tego Leosia nastawilismy chyba z rok przed zajściem w ciążę
Stary 2011-07-28, 19:22   #3750
archinta
Zakorzenienie

Wkurzają mnie te komentarze o imionach!!!
My wybraliśmy banalne, pospolite- Piotr i zawsze lać mi się chce jak ktoś pyta czy mamy imię i żebyśmy powiedzieli jakie - każdy robi taką specyficzną, mądra minę niczym pies, który czeka na pochwalę po komendzie i mówi "no ładnie" . A co kur.. mam dać dziecku brzydkie? Mnie się podoba- i to jest informacja podawana do wiadomości, a nie do chwalenia lub nie!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości