|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ---------- a ja sie chyba zdrzemne.....moze sie uda... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | ||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry w ten prawie że mroźny dzień
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4444 | ||
Zadomowienie
|
zaglądam, podczytuje ale nie mam weny do pisania
![]() Agnyska- z tym śluzem mam podobnie,pytałam ginka, to powiedział,że jesli nic mnie nie boli i nie piecze to jest Ok. Z tym spaniem Wam nie zazdroszcze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cotka- wszystko jedno w czym dziecko będzie spało, ważne by miało wygodnie, ciepło i byś miała łatwy dostęp w nocy do pieluchy ![]() Magialena- raz keylles pisała że w szpitalu, przydatny będzie ręcznik kuchenny do podcierania do kąpieli, a biorąc pod uwage, że kilka razy dziennie będzie trzeba się podmywać to może faktycznie sie przydać. ![]()
![]() |
#4445 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale moge Ci zrobić drugi ![]() tak ja ręcznik też spakowałam ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-08-01 o 09:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a Wy już tak dokładnie wiecie jak wygląda poród i co się będzie z Wami działo...? ja w końcu musze przysiąść i poczytać... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 |
Zadomowienie
|
widziałyście pieluszki ze skrobii kukurydzianej? ciekawe za ile lat będą w każdym sklepie i po przystepnej cenie?
http://www.babystyle.pl/Ekologiczne+...el_p11241.html Acelinka- o papierze nie pomyślałam, dzięki ![]() Z budyniem, widze,że nie tylko ja z rana mam ochote na słodkie conieco, dzisiaj miałam kanapki z czekoladą i danonka ![]() Magialena- coś tam o porodzie naturalnym wiem( nie do końca ![]() ![]() U mnie też pogoda do dooopy..dopiero od środy ma być na chwile słoneczko..
powrót do zdrowia..marzenia zaczekają LIVE,LOVE,LIFT. ![]() Edytowane przez kapka Czas edycji: 2011-08-01 o 09:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4448 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej!!!! Ja jakoś nie mogę się wbić na ten wątek ![]() danika ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a moj TZ wrocil ze sluzby i sobie smacznie spi,bo mowi ze tez nie spał bo mieli wypadek ![]()
![]() |
#4451 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() Ja tez mam problemy ze spaniem... do 2 w nocy czytam książki... Tz sie przezemnie nie wysypia i chyba trzeba pomyslec o osobnym spaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4452 | |||
Rozeznanie
|
Ech, nie wyspałam się dzisiaj
![]() ![]() W ramach prezentu urodzinowego mąż zabrał mnie na wyjazd- niespodziankę. I do końca się nie zdradził gdzie ![]() ![]() Trochę tylko w sobotę się martwiłam bo Niunia jakaś taka niemrawa była, ledwo się ruszała. Ale myślę, że to przez te spacery i nadmiar tlenu, bo wczoraj i dzisiaj już lepiej ![]() Cytat:
![]() I dzięki za listę rzeczy ![]() MAGiALENA- ja też będę rodzić na Kraśnickich Potwierdzam ![]() ![]() A sukienka u mnie złożona w pokrowcu leży w szafie. W sumie nie wiem po co, ale jakoś trudno było mi się z nią rozstać. Cytat:
![]() Ja też... Bardzo... I właśnie dlatego tak mi smutno że może pójdę na cesarkę jednak. Tego kontaktu od razu po porodzie mi szkoda... W jakiejś książce czytałam, że w przypadku CC dają dziecinkę tacie, żeby przytulił, ale to było chyba tłumaczenie jakiejś zagranicznej i nie wiem czy u nas też tak się robi? Cytat:
![]() No to zaczęliśmy nadrabiać- ustawia mnie bokiem na każdym zdjęciu ![]() A w ogóle to jak tam chorowitki po weekendzie? Poszły od Was te paskudztwa, czy jeszcze trzymają? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4453 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() Dzisiaj dzień "wizytowy", jedna już widziałam, że zaliczona - która następna? ![]() Ja się martwiłam, ze nie ma ze mną kto jechać a teraz jedzie ze mną teściowa i ciotka tż ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Irmith ja jestem zwolenniczką pieluch wielorazowych. Ale mam zamiar ich używać później tzn od 3-4 miesiąca. Bo przecież takiego noworodka to trzeba by było ciągle tylko przewijać i ciągle tylko prać. Do tego jeszcze te luźne kupki... Co do pieluszkarni.pl to mi się ta strona nie za bardzo podoba. Kiedyś im napisałam maila z kilkoma pytaniami i do dnia dzisiejszego jeszcze nie dostałam odpowiedzi. Znalazlam inna stronę, ale musiałabym jej teraz poszukać. Na allegro też można kupić takie pieluszki. Już wiem - chyba na stronie Reni Jusis (ona jest bardzo eko) jest dużo na temat tych pieluszek i tego co poleca. Ja mam zamiar korzystać z pieluszek typu kieszonka ![]() Chciałam was w calości nadrobić, ale mi coś net wolno chodzi i chyba będę musiala to robić ratami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | ||||
Zadomowienie
|
witam z rana
![]() Cytat:
![]() dobrze, ze synuś dotrzymuje towarzystwa ![]() no i kochana już bliżej niż dalej, trzeba jakoś dać radę ![]() no i użalaj się nad sobą ile wlezie, my tu podobnie mamy więc się wspieramy ![]() może założymy księgę skarg i zażaleń na ciążę? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() zazdroszczę tego polskiego gp, może nie tyle polskiego co ginekologa heh ![]() ja z plotek wiem, że moja irl gp nie bardzo rozumiała kobiety w ciąży dopóki sama nie zaszła ![]() ![]()
![]() |
#4456 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
- pić przynajmniej 2 l mineralnej - jeść owsiankę z bakaliami i otrębami (przynajmniej 2 łyżki) - jeśli jemy jogutr to z otrębami granulowanymi - jabłka też są polecane np jako deser, albo dodatek do kolacji - można pić siemię lniane, są teraz nawet smakowe np w rossmanie ale też zwykłe w sklepie - unikać mocnej kawy, herbaty, czekolady i jej pochodnych, fastofoodów, rzeczy tłustych, słodycze też powodują zaparcia - do każdego posiłku owoc albo warzywa Brzmi to wszystko nienajlepiej ![]() ![]() Cytat:
![]()
Maluszek Edytowane przez kaileight Czas edycji: 2011-08-01 o 09:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4457 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja po weekendzie juz całkiem ok- gorączki nie ma, został kaszel i lekki ból gardła ale to już drobiazgi, Jak dobrze być zdrową znowu ![]()
![]() |
#4459 |
Rozeznanie
|
![]() ja dziś tylko na chwilkę, goście z urlopu wracają i do nas zajrzą wieczorem na nocleg, kurde więcej zamieszania niż pożytku z takich wizyt a to jeszcze z 2 dzieci 5 latką i małym takim prawie 2 latkiem ![]()
![]() |
#4460 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Na ostatniej wizycie rozmawiałam z dr o tym, czy w ogóle robią to u nas w szpitalu . Powiedział, że anestezjolodzy nawet wolą właśnie takie, a nie pełne uśpienie, ale gdyby on miał wybierać to wolałby ogólne. Bo po tym "do połowy" podobno gorzej się do siebie dochodzi, np. często jak się anestezjolog nie potrafi dobrze wkłuć w kręgosłup to próbuje ileśtam razy i potem strasznie plecy bolą. Ale to lekarz- jak będziesz rozmawiać z kuzynką to weź ja podpytaj jak ona się czuła, co? ![]() A tak z innej beczki to chyba sobie takie cuś do sypialni zamówię. Dawno chciałam coś do siedzenia, a teraz jeszcze do karmienia będzie jak znalazł. Tylko poduchami mięciutkimi zarzucę... I jakiś kocyk... Co myślicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zadomowienie
|
ale ja jestem wściekła...no może bardziej rozczarowana ...
dostałam z rana smsa o treści " wizyta u wybranego gin odwołana z powodu urlopu"... dopiero teraz się tam dodzwoniłam i jesli chciałabym przyjśc dzisiaj ale to w ciągu 2 godz do innego lekarza to musiałam zapłacić 100zł, jest jeszcze drugi sposób - żebym zadzwoniła w środe bo wtedy będzie moja połozna (dzisiaj rozmawiałam z jakąś wrednym babskiem) bo może ona i mój dr ustalą jakiś dodatkowy termin... ![]() tż mi gadał "weź się kładź i nie schizuj, przeciez nic sie nie dzieje a w śr zadzwonisz" no fakt.. chyba nic sie nie dzieje, jestem tylko ciekawa jak tam moje wyniki..chciałam je dzisiaj odebrac... zwolnienie i tak mam do przyszłego poniedziałku..może mnie wcisną gdzieś... ale jakby tak każda ciężarna chciała się wcisnąć to powstałoby istne KONGO ![]() nie wyobrażam sobie nie iść do kontroli ..nawet w tym przyszłym tyg... bo ileż mozna czekać...? a kolejna wizyta dopiero 22.08 ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Rozeznanie
|
ehhh mamy na dole wielką otwarta przestrzeń więc w 6 osób spać w jednym pomieszczeniu mi się nie uśmiecha teraz
![]() ![]() gorzej że schody wewnętrzne zaczyna dopiero jutro robić i niestety do góry mogę tylko dostać się z dworu więc w razie ataku pęcherza będę latać po nocy na około domu bo łazienka na górze to pieśń przyszłości ![]() ![]() ogólnie to łączę się w bólu z większością mamusiek, od piątku jestem do d... dziś pół godziny robiłam jajecznicę ![]() ![]() to sobie ponarzekałam bo chociaż tu mogę ![]() ![]()
#4463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4464 |
Rozeznanie
|
madzialena bujany fotel jest super, a ten ze zdjęcia śliczny
![]() do karmienia tulenia i usypiania maluszka przydatna rzecz to ty pisałaś o tej cesarce czy ja coś mylę ![]() w każdym razie ja słyszałam że po cc też można mieć dzidzię położoną na klatkę, może krócej bo muszą zszywać mamę, choć to pewnie zależy od szpitala i procedur więc spróbuj się dowiedzieć czego możesz oczekiwać u siebie w szpitalu, aa no i zależy jakie tam znieczulenie wiadomo ![]()
#4465 |
Zadomowienie
|
co do zakupów porodowych to powiedzcie mi kochane ile kupujecie:
podpasek poporodowych?? ja kupiłam 2 opakowanie po 10 szt i nie wiem czy jeszcze nie dokupic teraz czy lepiej pozniej meża wysłac ![]() majtek jednorazowych?? ja kupiłam 6 szt chciałam siateczkowe i babka mówi mi w aptece ze to sa siateczkowe a w domu patrze i nie sa ![]() ![]() i podkładów poporodowych - kupiłam 10 szt tych 60/60 i tez sie zastanawiam czy dokupic jeszcze ![]()
![]() |
#4466 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja wróciłam z mojego bibliotecznego spacerku ![]() ![]() ![]() Edytowane przez danika Czas edycji: 2011-08-01 o 10:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4467 |
KWC
|
archinta - zegarek piękny
Agnyska - też tak mam, lekarka mówiła, że to dość typowe w ciąży Wieczorem zaczął mnie boleć brzuch jak na okres. W nocy przeszło, a teraz, po krótkim spacerze - znowu mnie męczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4468 |
Rozeznanie
|
siostra dzwoniła w sobotę, jej koledze z pracy córcia urodziła się 1,5 miecha przed terminem
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- spray mnie tak męczyło wczoraj, poleż trochę weź no spe albo buscopan jeśli dzidziolek się kręci to raczej nic się złego nie dzieje, no chyba że nie przejdzie do wieczora albo się nasili to wtedy trzeba by to skontrolować
#4469 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiec jak narazie to no spa i leż kochana dużo a jakby nie przechodziło to dzwoń do gina albo na IP ![]() trzymam kciuki zeby przeszło ![]() ja tez zaczynam panikowac juz z wyprawka a to dopiero 30 tydzien dzis zaczełam kupowac rzeczy do szpitala i własnie sie zastanawiam czy nie dokupic wiecej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4470 |
Rozeznanie
|
jeju od 9 robię sałatkę jarzynową i nie jestem nawet w połowie uffffff
agnyska81 ja jakaś mało kumata ostatnio jestem, pytałam o to ale nie doczekałam odpowiedzi ![]() ![]() mam nadzieję że to nie była jakaś głęboko skrywana tajemnica ![]() ![]() ogłaszam strajk dziś nie robię obiadu, ryba poleży do jutra, goście wieczorem dostaną sałatkę (jak ją zmęczę) a mężol stawia obiad po spotkaniu na sr a co ![]() zaczął dziś urlop to może żonę nakarmić z tego tytułu do miłego mamusie idę przemawiać do marchewki może sama się obierze ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.