Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1292 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-01, 21:44   #38731
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość

z kokosem się nie polubiliśmy niestety. nie zauważyłam absolutnie żadnego efektu, a bardzo mnie drażni zapach kokosa, więc dałam sobie z nim spokój. popróbuję z olejkiem babydream dla mam przeciwko rozstępom. jest mniej wnikający niż kokos, więc może nawet lepiej się sprawdzi.
to moze oliwa z oliwek? mozna solo albo zmieszac z odzywka, 1 l oliwy i 1 l odzywki i taka mieszanke na konce na noc (do tego fajnie sprawdza sie garnier karite)

Cytat:
co do silikonów i slsów, to raz na miesiąc profilaktycznie myję szamponem joanna naturia z pokrzywą i zieloną herbatą, a raz w tyg. babydreamem albo alterrą migdał i jojoba, ostatnio do zmycia nafty.
po wielu roznych kombinacjach mysle ze jak sie stosuje umiar z silikonami to mozna dlugo nie uzywac slsu, silikony we wszystkim (odzywce, masce, stylizatorze) to pewnie po tygodniu trzeba sls uzyc ale np w jednym produkcie i do tego jak silikon jest jeden czy dwa w skladzie to mysle ze raz na miesiac wystarczy.
Ja mam mozliwosc stosowania produktow roznych, sporo tez mam do krecilkow bez silikonow i jesli chodzi o efekty to mam podobne i po Curl Junkie (wiekszosc produktowo CG) i po Miss Jessie's (troszke silikonow w odzywce do mycia i ds, w maskach jest po 3,4 silikony), czestotliwosc uzywania szamponu ta sama w przypadku obu firm.

Najwazniejsze to znalezc balans miedzy skladnikami.

Cytat:
Rybiorku, dziękuję za wskazówki
oby cos podzialalo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 22:05   #38732
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
ja prawie całe życie myślałam, że mam proste włosy, tylko trochę nie rozumiałam, dlaczego jak schną naturalnie to każda końcówka szła w inną stronę mimo rozczesywania po sto razy na prosto grzebieniem...
Nawet nie wiesz ile lokowych życiorysów tak się zaczyna z mojem włącznie
Cytat:
coś mnie tknęło i po kolejnym myciu i wysuszeniu wygniotłam z gumą Joanny - i przeżyłam mały szok. Przyjaciółka, która mnie zna od podstawówki myślała, że zrobiłam trwałą
U mnie ten etap już nie nastąpił niestety
Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Basiu, a szampony z tej serii też były przecenione?
Dzieciowy napewno
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Zaczęłam bowiem od zakupienia olejów i olejowania (chcąc poprawić stan), po czym dalej (gdzieś ok.90 strony tej części) doczytałam, że latem nie bardzo służą, a także że do mocno zniszczonych i suchych też nie są dobre na początek.
Do bardzo bardzo zniszczonych i same oleje. W bogatej masce jak najbardziej

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 22:22   #38733
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Tak mi się wydawało,ze "w młodosci" miałam proste, końcówki miały tendencje do wywijania do wewnątrz lub na zewnątrz i mniej więcej pośrodku głowy tworzylo się załamanie. (fot.1,2,3-w wieku ok. 20-25 lat, sorki za jakość). Falowanie i owo załamanie nasiliło się po ciąży i wtedy (o, zgrozo) zaczęłam namiętnie prostować (przez ok.5 lat) -dobijało mnie to załamanie, które tworzyło wybrzuszenie pośrodku głowy.
Widziałam zniszczenia, jakie to poczyniło (plus chemiczne farbowanie łącznie z blond pasemkami) i postanowiłam coś z tym zrobić. Odstawiłam prostownicę i grzebiąc na wizażu chciałam przywrócić włosom blask (wiem, że powrót do dawnego stanu możliwy dopiero po odrośnięciu nowych prawidłowo pielęgnowanych włosów). Dzięki DMkAni trafiłam do zakręconych i oglądając Wasze foty... zwariowałam na punkcie loków i fal.
No i chyba bedę Was prosić o pomoc... Niestety działam trochę po omacku (mimo przeczytania faq i piguły oraz kilkunastu stron wątku) i na ślepo. Zaczęłam bowiem od zakupienia olejów i olejowania (chcąc poprawić stan), po czym dalej (gdzieś ok.90 strony tej części) doczytałam, że latem nie bardzo służą, a także że do mocno zniszczonych i suchych też nie są dobre na początek. No to postawiłam na proteiny, ale nie bardzo wiem, co i jak. Wciaż robię listy zakupów i staram sie uzupełniać "apteczkę włosową", ale mieszkam w bardzo małym mieście i dostep mam naprawdę ograniczony-dziś np. nigdzie nie mogłam dorwać Joaśki b/s, a nawet żelu aloesowego (ten juz zamówiłam na dozie i odbiorę w aptece-na szczęście jedna DOZ-owa jest).
Napiszę, co udało mi się zdobyć, może mi pomożecie ułożyć jakiś plan działania.
- szampon babydream
- szampon Alterra z granatem i aloesem
- maska jw.
- maseczka biovax do włosów suchych i zniszczonych
- odżywka garnier z karite i awokado
- oleje:
Vatika dabur na kokosie
amla gold dabur na parafinie
rycynowy
z kiełków pszenicy
z krokosza barwierskiego
arganowy
ze słodkich migdałów
masło shea
jojoba

- keratyna hydrolizowana
- D-panthenol
- hydrolat oczarowy
(te trzy powyzej z mazideł-chciałam sobie umerdać serum wg ich przepisu, ale zapomniałam kupić np. butelkę ze spryskiwaczem,miarkę itp. i muszę coś domówić, aby przy okazji wziąć i te akcesoria )
Może można je dodać do odżywki? Jak? Ile? Do której?(keratynę i panthenol)
- siemię lniane (będę robić żel)
- odżywka nivea flexible curls

Na niebiesko zaznaczyłam te, których jeszcze nie stosowałam. Mam nadzieję,że wesprzecie radą od czego zacząć regenerację.

PS. Przepraszam,że się tak rozpisałam i pytam tyle, ale próbowałam sama poczytać i wszystko ogarnąć, a informować jedynie o efektach, ale chyba nie dam rady... Motam się za bardzo...
Znam ten ból jak nie ma Joasiek nigdzie do kupienia, ale na szczęście są, w końcu znalazłam po długim czasie. Znajdziesz ją w najmniej oczekiwanym miejscu I mała rada (mam nadzieję, że dobra i przydatna) - wbrew pozorom uważaj na proteiny. U mnie użyte równocześnie dwie odżywki bogate w proteiny (ds i bs) spowodowały szybki oklap

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Ja nie stosuje odzywki bs za to jesli susze dyfuzorem (czyli jesli myje miedzy poniedzialkiem a piatkiem) nakladam wiecej zelu na konce i nie zauwazylam zniszczen, susze takim cieplawym powietrzem (ostatnie ciecie mialam jakos 6-8 tygodni temu i do tej pory zadnych rozdwojen, ulaman). Nie wiem czy sam zel robi za ochrone bo dodatkowo jak splukuje czy to maske czy odzywke ds to staram sie splukac dobrze przy glowie ale nie dotykam nigdy koncow za bardzo i mozna powiedziec ze tak 5% odzywki zostaje ostatnich paru centymetrach.

Zaprzestalam uzywania odzywki bs bo zauwazylam ze psuja one dzialanie zeli, tak jakby zel tracil wlasciwosci stylizacyjne, druga sprawa wlosy szybciej oklapywaly i sie przetluszczaly. Juz nie wspomnie ze ciezko mi bylo uzyskac nawet fale, dlugo narzekalam ze tylko z dyfuzorem moge cos osiagnac (a zelu nakladalam tony), suszenie naturalne konczylo sie jakimis falo-lamancami. Myslalam ze po obcieciu stracilam skret i zle je pielegnuje, a to byla kwestia tego ze za duzo bylo na wlosach. Moze u Ciebie tez o to chodzi?

Tutaj
dzisiejszy efekt, schniecie naturalne. Oczywiscie dlugo trwalo zanim znalazlam swoj zel, ale udalo sie, jest moim numerem jeden, dziala po obojetnie czym, choc oczywiscie po niektorych odzywkach szczegolnie lepiej.

A jak jednak potrzebujesz czegos do samych koncowek to moze sprobuj na noc przed myciem nakladac na konce olej kokosowy (dobry na zabezpieczanie ale ja nie moge juz uzywac, mam na niego uczulenie, zanim sie rozwinelo probowalam i dziala), przez noc olej wniknie we wlos, wypelni luki, nawet jak rano umyjesz szamponem to nie zmyjesz calego oleju bo czesc bedzie we wlosie.

Co do silikonow to w sumie osoby ktore nie stosuja szamponow z sls powinny unikac, jesli czasami myjesz takim szamponem nie powinnas miec nadbudowy. Ja stosuje obecnie troche silikonow choc na codzien myje odzywka, szamponem myje raz na 2 tygodnie, w sumie tak naprawde silikonowe mam maski ktore stosuje 2 razy tygodniowo, uzywam je bo raz ze mam akcje denko a dwa wlasnie dla zabezpieczenia, w odzywce ds mam chyba tylko amodimethicone, za to stylizator mam zgodny z CG. I tak naprawde nie musialabym uzywac szamponu co 2 tygodnie ale tak to przynajmniej wykorzystam inne oleje na ktore nie mam uczulenia, nakladam wiec maslo shea, olej sojowy, avocado i po godzinie myje szamponem z sls.

Zalaczniki: relaksowanie sie moich chlopakow
Uwielbiam Twoje koty i Twoje włosy

To ja jutro wrzucę zdjęcie czarnej kanalii, nie mojej ale traktuję jak swoje

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 22:33   #38734
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Basiu, a szampony z tej serii też były przecenione?
W mojej Sephorze w ogóle nie było szamponów (tych dużych). Nigdy nie miałam kosmetyków YT więc sprawdziłam w KWC jak wygląda ten szampon
W promocji były jakieś małe szampony YT, może to dzieciowe, o których pisze Ajrisz? Nie zwróciłam uwagi niestety.
Miałam się nie przyznawać, bo zarzekałam się, że nic nie kupię, ale kupiłam odżywkę ogórkową. Ale poprosiłam TŻ, żeby mi zabronił następnym razem, jeśli będziemy razem robić zakupy (tylko baaardzo rzadko razem kupujemy kosmetyki, ubrania owszem)

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 23:10   #38735
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
No jak tak samo, jak się położę z mokrymi (czego jednak staram się nie robi, bo rano i tak trzeba myć drugi raz, więc bez sensu) to i tak są mokre, czasami nawet jak umyję włosy nawet o 18 to rano będą wilgotne
Jeszcze jak jest ciepło i wyjdę na słońce to szybciej wyschną, ale tak to schną cały dzień. Czasami po 6-7 godzinach schnięcia żeby gdzieś wyjść i tak musze je dosuszyć suszarką, bo miejscami są najnormalniej w świecie mokre.
brzmi bardzo znajomo, tak miałam jak były zupełnie naturalne tyle, że spałam latem w mokrych przerzuconych na górę poduszki i w ten sposób wyglądały znośnie następnego dnia, tylko końcówki musiałam pokatować
Stary 2011-08-01, 23:31   #38736
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Dzieciowy napewno
A ile kosztuje ten dzieciowy?
Nie wiedziałam, że w Polsce jest on dostępny.

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
W mojej Sephorze w ogóle nie było szamponów (tych dużych). Nigdy nie miałam kosmetyków YT więc sprawdziłam w KWC jak wygląda ten szampon
W promocji były jakieś małe szampony YT, może to dzieciowe, o których pisze Ajrisz? Nie zwróciłam uwagi niestety.)
Jakby szampony były w podobnej cenie to może skusiłabym się na zestaw Jeśli ich nie ma w promocji, to zostaje tylko Allegro

Uważam, że dobrze zrobiłaś, że kupiłaś odzywkę Moim zdaniem - warto, zwłaszcza za taką cenę.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 23:59   #38737
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
I mała rada (mam nadzieję, że dobra i przydatna) - wbrew pozorom uważaj na proteiny. U mnie użyte równocześnie dwie odżywki bogate w proteiny (ds i bs) spowodowały szybki oklap
Dzieki, będę uważać, też już czytałam o przeproteinowaniu włosów.
Na razi e nie wiem, co z tą hydrolizowaną zrobić. Jak (z czym, ile?)nałożyć póki nie mam buteleczki do zmieszania serum? Ryję po wątkach, ale nie mogę znaleźć. Wiem,że Majreg dodaje panthenolu do odżywek (jutro może wypróbuję), ale co z keratyną...
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 00:04   #38738
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki, będę uważać, też już czytałam o przeproteinowaniu włosów.
Na razi e nie wiem, co z tą hydrolizowaną zrobić. Jak (z czym, ile?)nałożyć póki nie mam buteleczki do zmieszania serum? Ryję po wątkach, ale nie mogę znaleźć. Wiem,że Majreg dodaje panthenolu do odżywek (jutro może wypróbuję), ale co z keratyną...
O keratynie kilka stron wcześniej któraś z Dziewczyn coś pisała (chyba Eloe). Ja sama nie pomogę, bo jeszcze raczkuję

edit: Myślałam o tej keratynie i to, co wymyśliłam: ktoś robi bombę proteinową (któraś z Dziewczyn... Rybiorek?), więc pewnie ona się przyda. Ale nie wiem jak i czy na pewno do tego Tą keratyną zawsze też można wzbogacić jakąś ubogą odżywkę.

Mam nadzieję, że dobrze zapamiętuję, rozumuję, nic nie mieszam i nie wprowadzam nikogo w błąd. Proszę mnie poprawić, jak głupoty piszę

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-08-02 o 00:13
Stary 2011-08-02, 02:39   #38739
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
O keratynie kilka stron wcześniej któraś z Dziewczyn coś pisała (chyba Eloe). Ja sama nie pomogę, bo jeszcze raczkuję

edit: Myślałam o tej keratynie i to, co wymyśliłam: ktoś robi bombę proteinową (któraś z Dziewczyn... Rybiorek?), więc pewnie ona się przyda. Ale nie wiem jak i czy na pewno do tego Tą keratyną zawsze też można wzbogacić jakąś ubogą odżywkę.

Mam nadzieję, że dobrze zapamiętuję, rozumuję, nic nie mieszam i nie wprowadzam nikogo w błąd. Proszę mnie poprawić, jak głupoty piszę
o bombie to faktycznie ja pisalam, mam gotowa odzywke ktora ma proteiny roslinne i dziala fantastycznie, mam rowniez gotowa mieszanke roznych protein i roslinnych i zwierzecych (m.in. keratyny, jedwabiu) o plynnej konsystencji w sprayu, zdarzylo mi sie pryskac nia wlosy bezposrednio ale rowniez dodawalam do odzywek ktore nie mialy protein.

z pojedynczych mam sama keratyne i hydrolizowany owies, czasami jak skret padal dodawalam do masek

z bomba proteinowa trzeba uwazac, po trzymaniu na wlosach bezwzglednie nalezy nalozyc jakas odzywke nawilzajaca, chocby na 3 minutki (oczywiscie nawilzajaca bez protein), proteiny sa fajne ale moga za bardzo podniesc luski i wlosy moga byc szorstkie po umyciu - to znak przedawkowania protein
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-02, 07:32   #38740
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
A ile kosztuje ten dzieciowy?
Nie wiedziałam, że w Polsce jest on dostępny.
Już nie taki tani, 29? 35? Ale 300ml. Ładny skład
Cytat:
Na razi e nie wiem, co z tą hydrolizowaną zrobić.
Napisałabym po prostu "dokap sobie", ale jak kojarzę mazidłowe przepisy, to niektóre składniki wymagają konkretnych warunków, np pH.

Stary 2011-08-02, 11:51   #38741
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Uważam, że dobrze zrobiłaś, że kupiłaś odzywkę Moim zdaniem - warto, zwłaszcza za taką cenę.
Też tak nieśmiało uważam

Stary 2011-08-02, 11:51   #38742
marika161
Raczkowanie

Cześć Dawno nie pisałam ale czytam Was regularnie Widzę nowe osóbki, super, że nasze grono się powiększa
Włoski mają się dobrze Ciągle uczę się co lubią, a czego nie. Zauważyłam też, że przypominają dziecięcy puszek ale chyba już taka ich natura Polubiły szampon Alterrki z migdałem, balsam Mrs Potter's ale jako odżywkę do spłukiwania, szampon Hippa (chociaż po nim szybciej się przetłuszczają, po Alterrce mogę ich nie myć przez sześć dni ), olejek Amla ale tylko po umyciu odrobinkę na same końcówki. Absolutnie nie lubią żadnego dotykania, ugniatania, wiatru i deszczowej pogody.
W końcu zrobiło się ciepło i słonecznie A jak u Was pogoda?

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-08-02 o 11:52
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 13:59   #38743
szifra
Raczkowanie

Cześć
Po kilku godzinach spędzonych na wątku ponad miesiąc temu ruszyłam w poszukiwaniu potrzebnych kosmetyków do przejścia na nową metodę dbania o włosy. Moje włoski gdy sięgały do ramion skręt miały zawsze ładny ale przy dłuższym zapuszczaniu, pewnie pod wpływem własnego ciężaru i moich zabiegów pielęgnacyjnych, prostowały się i jakoś tak nie układały ładnie. Rozpoczęłam od jednego mycia szamponem- Joanna z biosiarką i bursztynem. Nie wiem czy to 1 mycie wystarczyło żeby oczyścić moje włoski z silikonów, ale od następnego razu używałam już tylko odżywki Isana (ta z babassu)..Efekty takie, że wszelkie myśli o skróceniu włosków w celu osiągnięcia ładniejszego skrętu mogę wreszcie odłożyć. Włoski są super, pięknie się kręcą (dużo bardziej niż wcześniej) na dodatek wydaje mi się, że zaczęły szybciej rosnąć. Czasem gdy wiem,że następnego ranka myję włosy, nakładałam na noc olej rycynowy na końcówki. Oprócz tego nie stosuję nic. Bardzo bym chciała ten efekt utrzymać i w związku z tym moje pytanie. Czy myślicie, że używanie szampony z SLS np. tego z Joanny jest co jakiś czas konieczne (czytałam, że warto np. co 2 tygodnie) czy też jeśli nie używam prócz Isany i ol. rycynowego niczego więcej to mogę sobie odpuścić?
Ale się rozpisałam, a w sumie to chciałam przede wszystkim się przywitać i podziękować za ten wątek. Jeszcze nie byłam nigdy tak zadowolona z formy moich włosów Dziękuję zatem Wam wszystkim
szifra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 14:01   #38744
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Możliwe, że nie pasują Ci jedwabne proteiny. Moje włosy zachowują się po nich podobnie. Czy masz wrażenie, że są potwornie lejące, lekko gumowate?
Albo że ten zestaw po prostu nie działa i warto sięgnąć po bardziej emolientową odżywkę.
bardziej mam wrażenie, że są takie puchate? bardziej niż zwykle, no i potwornie źle się kręcą, nawet na mojej zawsze kręcącej się grzywce. Dam jej jeszcze jedną szansę z emolientową odżywką na koniec kiedyś.

Ajrisz plunking odwrócony mnie bardzo zaciekawił pochwal się

Loków nie komentuję (chociaż obiecujące są chyba neisamowicie) ani pielęgnacji bo dopiero raczkuję i sama dobrze nie wiem co robię

Rybiorku
twoje włosy są świetne (a jak czytam o szamponiach, odż Creme de la Curl to mi sie kojarzy z kręconowłosą burżuazją ;D)
fajnie, ze masz święto takie spa włosowe można robić

Agrafka sporo tego nazbierałaś, ja chyba sobie kokos sprawię (jak doczytam gdzie szukać i jak to ma wyglądać ;D)

Umyłam wczoraj zestawem podstawowym (isana babassu, altera migdał, alterra morela), ale efekty chyba bez jakiś rewelacji znowu, dzisiaj już suszę żel lniany na nich.

Myślę o Joaśce b/s bo mamy ją niedaleko - wszystkie rodzaje chyba. Tylko nie wiem którą sobie wybrać...? Któraś wybitniej pomaga w skręcie? Bo coś słabo ostatnio ze skrętem u mnie coś mi sie obiło o uszy, ze ta z miodem którejś loki rozprostowuje... to tej nie biorę na pewno

Siostra pożarła awokado jednak - maseczki nie będzie Ale kupiłam oliwę z oliwek w promocji więc sie zaolejuję niedługo może. (ktoś ma jakieś super sprawdzone receptury których nie ma receptariuszu? )

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-02 o 14:06
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 14:06   #38745
Patikkkk
Raczkowanie

witam was drogie Dziewczynki stosuje metode CG od dłuższego czasu i zadowolona jestem z efektu, ale mam mały albo i duży problem gdyż mając skręt włosów IIIa/b tylna część włosów pozostaje prosta całe sa w piękne loki a kilkanaście pasemek z tyłu tych spod spodu są prawie prościuteńkie -- efekt prostownicy
cóż z tym zrobić ?

Patikkkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 14:14   #38746
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

to dokańczam i mam nadzieję, że dziś zrobię wszystko

Cytat:
Napisane przez mimi1812 Pokaż wiadomość
Czym może być spowodowane to, że myjąc odżywką wypada mi znacznie więcej włosów?
Nie będę dalej cytować, bo popieram pomysł odstawienia odżywki myjącej. Nic innego nie da ci pewności jak tylko obserwacja. U każdego to przeciez wygląda inaczej.
U mnie też wypada sporo włosów podczas mycia odżywką, ale jeśli myję szamponem to tyle samo wylatuje po nałożeniu odzywki, więc wszystko w normie.
Jeśli obawiasz się zapychania mieszków włosowych, zastosuj szampon. Ale nie przesadzajmy tez w druga stronę, by nie oczyścić skalpu doszczętnie z niezbędnego "naturalnego oleju" i bakterii, które tam powinny żyć.

A ja poromansowałam z szamponem i myłam siarczanowcem 4 razy z rzędu. Mam podrażnienie jak talala... Się drapiemy...
Cóż, wracam grzecznie do odżywki i cg.
Tak kończy się moja przygoda z silikonowaniem.

MgiełkoM abstrahując od tego, co napisałam wczoraj, że kosmetyki mogą różnie się zachowują w grupach i kolejności, dodam, że istotna jest także pogoda i sposób suszenia.
Jednak, co najważniejsze - jesteś na początku drogi i wiele kosmetyków może działać różnie w kolejnych użyciach. Tu włosy uczą się nowego traktowania i Ty uczysz się włosów. Nie ma więc co przekreślać odżywki czy składnika, ale odstawić go na jakiś czas i wypróbować znowu. Albo sprawdzić z innym produktem.

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Im delikatniejsze tym wcale nie lepsze
Sama się o tym przekonałam
Ja też nie lubię delikatnych. Wolę nieco twardsze, cięższe. Ale to chyba każda kobieta tak ma
Cytat:
Napisane przez golden_sun Pokaż wiadomość
Ja swoje włosy pokażę, ale ostatnio jestem na maxa zalatana... może jak mąż wróci to każę się obfotografować i wrzucę foty, bo jeszcze żadnej nie dałam:P
Ciekawe, czy widziałam Twoje loki na ulicy

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 14:24   #38747
seduction
Zakorzenienie

Tak jak Eloe mówi: każde włosy są inne. Mi mycie odżywką służy, małe wypadanie włosów, a jak myłam czym popadnie i nie pielęgnowałam to włosy wypadały często, podrażnienie było i przesuszenie skalpu

Stary 2011-08-02, 14:35   #38748
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
brzmi bardzo znajomo, tak miałam jak były zupełnie naturalne tyle, że spałam latem w mokrych przerzuconych na górę poduszki i w ten sposób wyglądały znośnie następnego dnia, tylko końcówki musiałam pokatować
Nie no, myślałam, że to tylko moje takie nieznośne, a tu proszę
Nie wiem jak Twoje, ale moje się do tego lubią pyszyć a bałabym się rozjaśniać, bo by mi się poniszczyły

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 14:46   #38749
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Myślę o Joaśce b/s bo mamy ją niedaleko - wszystkie rodzaje chyba. Tylko nie wiem którą sobie wybrać...? Któraś wybitniej pomaga w skręcie? Bo coś słabo ostatnio ze skrętem u mnie coś mi sie obiło o uszy, ze ta z miodem którejś loki rozprostowuje... to tej nie biorę na pewno
Która najlepsza? Sama musisz wypróbować. Mnie miodowa nie prostuje. Używam jej od roku na zmianę z innymi (teraz mam jeszcze lnianą). Dla mnie wszystkie są takie same, działają podobnie.
Są bardzo tanie, nadają się również do mycia.

Cytat:
A ja poromansowałam z szamponem i myłam siarczanowcem 4 razy z rzędu. Mam podrażnienie jak talala... Się drapiemy...
Cóż, wracam grzecznie do odżywki i cg.
Oj, współczuję, swędzenie potrafi dać się nieźle we znaki

Stary 2011-08-02, 14:49   #38750
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorku
twoje włosy są świetne (a jak czytam o szamponiach, odż Creme de la Curl to mi sie kojarzy z kręconowłosą burżuazją ;D)
fajnie, ze masz święto takie spa włosowe można robić
Kreconowlosa burzuazja (szczerze powiedziawszy przez te nazwy sie kiedys skusilam na te komsetyki, opakowania maja takie sobie, zapachy najpierw mnie odrzucily ale za to jakie efekty daja to i zapachy polubilam, z kolei Curl Junkie zauroczyly mnie opakowaniami, dopiero potem czytalam sklady, no a jak paczka przyszla to sie okazalo ze Curl Junkie ma napiekniejsze zapachowo kosmetyki)

Grunt ze dzialaja.

Cytat:
to moze lniana sprobuj (len i rumianek)

A teraz stosujesz bs? Jak ktos pisze ze ma problem ze skretem to nie wiem czemu zaraz mi przychodzi do glowy ze moze bs jest zbedna. Jak stosujesz zel lniany to on swietnie dziala jako bs i stylizator.

Tak pisze to poniewaz te nasze wlosy to kaprysne sa jak nic i tak naprawde co osoba to inny zestaw, kazda nowa dziewczyna tutaj chce przede wszystkim wiedziec jaki ma typ skretu, niestety ta informacja nie da wiele, ja wizualnie mam 3a, po masce Rapid Recovery nawet 3b (zawsze i bez pudla), ale w zachowaniu jestem vawy, max 2a, czemu? Ano moje wlosy maja teraz pielegnacje jak dla fal, owszem mycie odzywka ale potem kazda odzywka ds i maska musi byc splukana i na wilgotne zel, zadnej odzywki bs - typowe dla cienkich fal. (i badz tu czlowieku madry )
Cytat:
Siostra pożarła awokado jednak - maseczki nie będzie Ale kupiłam oliwę z oliwek w promocji więc sie zaolejuję niedługo może. (ktoś ma jakieś super sprawdzone receptury których nie ma receptariuszu? )
ostatnio ciagle o tym pisze - zmieszaj oliwe z taka sama iloscia ulubionej odzywki i na wlosy pod czepek (mozna po nalozeniu zwiazac wlosy w kucyka, warkocza itp i tak chodzic albo w takim ufryzowaniu isc spac, na poduche poczywiscie polozyc recznik jako zabezpieczenie)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-02, 14:49   #38751
MgielkaM
Zakorzenienie

Basia to którąś wybiorę, tanie są to warto wypróbować.

Rybiorku eh te Curl Junkie też fajne, nazwa mnie zauroczyła (jak coś co tak się nazywa mogło by być niefajne ) a jak jeszcze mówisz, ze taki zapach to WOW.

a o lnianej właśnie myślałam... no stosuję żel lniany ale myślałam, że to za mało i że powinnam mieć bs. Mam tylko babunię miód i proteiny ale raz jej użyłam i efekt taki sobie był... Ale myslałam, ze może to ten miód i te proteiny mogą mi nie służyć.
kiedyś zrobiłam maskę z miodem i tak sobie było ze skrętem też... Myślisz, ze może być bez sensu próbować te Joaśki Naturie jak mam babunię? Może ją najpierw jeszcze raz wypróbuję...

To się zaolejuję na noc któregoś dnia może, bo ostatnio co mycie to spędzam całe dzień na tym mycie trochę zajmuje, schną sporo, żel nakładam po wyschnięciu na po raz kolejny zwilżone włosy i znów schną trochę
Nie wiem jak ja przeżyję jak semestr się zacznie, na prawdę nie wiem

Cytat:
MgiełkoM istotna jest także pogoda i sposób suszenia.
Jednak, co najważniejsze - jesteś na początku drogi i wiele kosmetyków może działać różnie w kolejnych użyciach. Tu włosy uczą się nowego traktowania i Ty uczysz się włosów. Nie ma więc co przekreślać odżywki czy składnika, ale odstawić go na jakiś czas i wypróbować znowu. Albo sprawdzić z innym produktem.
na pewno jej nie wyrzucę, ale będę wypróbowywać w dni kiedy nie będę musiała wyjść - bo strach trochę.

Pokaże może zdjęcia z tego przedsiewzięcia tutaj, bo w codzienniku wstyd

Było tak:
O - isana liquid silk na jakieś 5 min,
M – babydream,
O – isana babassu

Efekt no śmieszny puszek od spodu, baaardzo mało kręcenia (zdj1,2)

Dla ratunku żel lniany, ale niestety nawet on nie uratował sytuacji, o ile tył jeeeeszcze jak cię mogę to z przodu totalnie klapnięte smętne coś... blee. (zdj 3,4)
p.s wybaczcie jakość, ale wieczorem ciężko o dobre zdjęcia.

I zdjęcia z dzisiejszego mycia (zestawem podstawowym) w codzienniku: klik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08490.jpg (32,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08492.jpg (34,0 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08498.jpg (38,1 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08502.jpg (28,7 KB, 39 załadowań)

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-02 o 15:05
Stary 2011-08-02, 14:57   #38752
Eloe77

Cytat:
Napisane przez martusia205 Pokaż wiadomość
jak mi lepiej?
Co osoba to opinia. Mnie się podoba w kręconych. Proste wyglądają strasznie nienaturalnie, ale to moje zdanie. Ja nie lubię kręconych po prostowaniu, to zawsze widać.
Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Wygladalam jak Bellatrix Lestrange
To ja porponuję nakręcić nową cześć HP tylko z wieloma Bellatrix i Hermionami Forum zakręconowłosych prezentuje "Hermionatrix"
Cytat:
Nie wiem czy im szkodze czy pomagam ta interwencja, czy powinnam cierpliwie probowac i dac im czas, zeby same zaczely sie formowac przy schnieciu?
Co myslisz, Eloe, znawczyni? Niestety zdjeciami nie posluze.
Tam zaraz znawczyni Zbawczyni Loka
Co myślę? Że to Twój sposób na ładny skręt. Nie ma w tym nic zdrożnego, a jeśli włosy wyglądają ładnie, to nie ma sensu tego zmieniać.
Jedna z nas stosują plunking, inne dyfuzor ( ja się podpisuję), jeszcze inne podpinanie, żabkowanie i tak dalej. Jeśli nie ciągniesz cebulek (pomijam dyfuzor, bo to inna bajka), to im to nie szkodzi.
Czasem, tak dla odmiany, popróbuj innych sposobów. Zawsze może się okazać, że też im służy.
Kiedyś sądziłam, że jeśli mają być kręcone, to niech pokażą, co potrafią. I nie byłam zadowolona. Dlatego teraz, jeśli wiem, ze nie szkodzę, to pomagam im w utrzymaniu skrętu. I jestem zadowolona. Cóż, nie mam afro, więc nie mam wyboru
Cytat:
To na odwiedziny w weekendy nie mamy co liczyć? Buuu...
Świetnie sobie radzicie Jeśli będę miała chwilkę, to zajrzę, co tam słychać
Cytat:
Ale najważniejsze, że już po przeprowadzce Teraz pewnie układanie i sprzątanie, ale to już (miejmy nadzieję) z górki
Poniekąd z górki... pudeł
Cytat:
Ja tam na filmik mogę poczekać nawet 2 lata, najważniejsze, że chęci są
To metodę zdążę dopracować. Widzę, że powinnam przyciąć, są ciężkie, ale wiem, ze wtedy ich nie upnę tak wygodnie jak obecnie. A i tak będę teraz w większości upinać.
Cytat:
Jak mamę obcinasz, Ankę już ciachnęłaś i siebie samą to i ja z chęcią bym poszła pod nóż (tfu! nożyczki)
zapraszam. Tylko reklamacji brak
Cytat:
Czemu romanistyka? Bo podoba mi się to, że na filologiach poznaje się też kulturę, a przede wszystkim literaturę i można dziabnąć jeszcze innego języka
A widzisz, to źle Cię zrozumiałam - myślałam, ze chcesz się nauczyć tylko języka. W takim wypadku nie poradzę. Musisz sama zadecydować, czego pragniesz najbardziej.
Cytat:
Już nie potrafię się doczekać, aż zaczną się zajęcia laborki
zazdraszczam
Cytat:
Napisane przez MaybeTomorrow Pokaż wiadomość
Mój kot po założeniu szelek realizuje komendę "zdechł kot"

Cytat:
Aaaale już wcześniej pisałam, że przy ostatnim prostowaniu włosiska nie były zbytnio chętne i nie współpracowały. Kilka tygodni pielęgnacji kręciołów sprawiło, że o wiele trudniej było je wyprostować (a szczególnie jedno uporczywe pasmo z tyłu głowy). Co ja się namęczyłam...
Baty od nas za prostowanie dostałaś? Jak nie, to pogonię dla formalności
No i same włosy Ci pokazały, ze prostownice to lepiej trzymać z daleka

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-02, 15:01   #38753
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorku eh te Curl Junkie też fajne, nazwa mnie zauroczyła a jak jeszcze mówisz, ze taki zapach to WOW.
Bylam w codzienniku i bardzo mi sie podoba ostatnia fotka, widac ze wlosy reaguja a to ze masz doly to normalne. Na razie masz jeden zestaw ale z czasem znajdziesz cos jeszcze. Ja dlugo szukalam i mialam okropne 8 miesiecy kiedy mi nic nie pasowalo i codzienna stylizacja aby wlosy jakos wygladaly zajmowala mi sporo czasu (teraz to cale 5 minut).

Co do kosmetykow zagranicznych do lokow to w tym wypadku ciesze sie ze wyjechalam z Polski, nie chce mowic ze polskie kosmetyki do wlosow sa be bo nie sa ale one nie sa robione pod kreciolki (jesli chodzi o pielegnacje buzi i ciala to uzywam w90% polskich, te 10% zagranicznych to jak mi sie skoncza polskie i nie zdaze sobie ich zorganizowac), moje ulubione firmy Miss Jessie's i Curl Junkie to firmy amerykanskie stworzone przez osoby z afro na glowach ktore z racji tego swietnie wiedza co takim wlosom potrzeba bo szukaly najpierw rozwiazan dla siebie. Gdyby w Polsce ktos sie za to wzial to naprawde mogloby sie okazac ze te kosmetyki bylyby duzo lepsze niz zagraniczne bo stworzone bylyby dla slowianskich lokow

Doczytalam Twoj edit: mozesz sprobowac czy odzywka bs lniana pomoze, co do tego balsamu z proteinami i miodem to tez mozna jeszcze sprobowac ale wtedy kiedy w zestawie myjaco-pielegnacyjno-odzywczym nie bedzie zadnych protein, moze wlosy taki zareagowaly bo im sie nie spodobala kolejna porcja protein?

Ja zdecydowanie pomijam odzywke bs bo wtedy nie martwie sie o skret, poprostu jest, jak nakladalam odzywke bs to musialam sie nabiedziec aby skret pozostal i stylizacja trwala i trwala..... Najwyrazniej wlosy byly obciazone, nawet zele o najwiekszej mocy na wlosach z odzywka bs tracily swoje wlasciwosci, dopiero na blogu Curl Junkie doczytalam ze to moze byc wina wlasnie odzywki bs, wiec sprobowalam jak bez niej moj ulubiony zel podziala. Co nalezy pamietac przy pielegnacji wlosow kreconych? - NIE MA ZADNYCH REGUL, czyli jak komus nie pasuje mycie odzywka to myje szamponem, jak komus nie pasuje odzywka bs to nie uzywa, jak ktos lubi odrobine silikonow to uzywa itp.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-02 o 15:10
Stary 2011-08-02, 15:21   #38754
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Bylam w codzienniku i bardzo mi sie podoba ostatnia fotka, widac ze wlosy reaguja a to ze masz doly to normalne.
no fakt widać dużą różnicę przynajmniej w skręcie niż na początku pielęgnacji a to przecież nawet nie cały miesiąc.

Co do kosmetyków to kto wie może kiedyś coś się ruszy, musicie z Eloe i z dziewczynami założyć firmę kosmetyczną

Cytat:
Doczytalam Twoj edit: mozesz sprobowac czy odzywka bs lniana pomoze, co do tego balsamu z proteinami i miodem to tez mozna jeszcze sprobowac ale wtedy kiedy w zestawie myjaco-pielegnacyjno-odzywczym nie bedzie zadnych protein, moze wlosy taki zareagowaly bo im sie nie spodobala kolejna porcja protein?
Umyłam włosy wtedy O (Isana Babassu), M (Alterra migdał), O (Alterra morelowa) + Joaśka babuni b/s

mogłam przesadzić dając morelkę bo w sumie to tłuścioch... ale wtedy tylko to miałam chyba Zobaczę innym razem w innym zestawie. Może z alterrą z granatem? Ona chyba lżejsza jest.

Cytat:
Co nalezy pamietac przy pielegnacji wlosow kreconych? - NIE MA ZADNYCH REGUL, czyli jak komus nie pasuje mycie odzywka to myje szamponem, jak komus nie pasuje odzywka bs to nie uzywa, jak ktos lubi odrobine silikonow to uzywa itp.
hehehe nooo w sumie coś w tym jest na pewno ja dopiero zaczynam wszystko jeszcze przede mną A faza testów to niestety kupa zakupów bo skąd można wiedziec jak coś podziała jak się nie kupi i nie wypróbuje... (dobrze, że to nie sa drogie rzeczy bardzo i w małych pojemnosciach zazwyczaj )

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-02 o 15:22
Stary 2011-08-02, 15:29   #38755
Eloe77

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Eloe suszarki z dyfuzorem niestety nie posiadam ale włosy schną mi tak okropnie długo (potrafią calusieńki dzień, od rana do wieczora) i czasami mam tego dość, tylko że ja zawsze uważałam suszarkę za zło konieczne i ciężko mi sobie wyobrazić, że nagle miałabym je męczyć suszarką
wiem, przesadzam, jeśli używa się dyfuzora umiejętnie to nie robi się krzywdą dużej krzywdy, ale jakoś mnie odpycha
Porządna suszarka z chłodnym nawiewem plus dyfuzor i opanowana techniką suszenia nie zrobią włosom krzywdy. Na pewno to lepsze niż suszenie włosów na słońcu.
Poza tym nie suszysz do wiórka, ale podsuszasz maksymalnie do 80 proc. Potem mają doschnąć same.
Nie bój się

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Eloe analizowy wątek ma być bez komentarza, więc tutaj dziekuję za analizę tej maski Beautiful Culs;* Brat mówił, że może mi zrobić w Stanach zapasy włosowe, i zastanawiam się o co go poprosić. Chyba zdecyduję się na tą maskę...
A może powklejasz linki do produktów, które Cię interesują i coś wybierzemy razem?
Cytat:
Stan moich włosów z soboty. 1. i 2. zdjęcie prawie suche, ale nie doschnięte przy głowie
Piękny skręt Ale jest sucho. Powalczymy
Cytat:
Altrerra morelkowa nieco je obciążyła, ale niestety ok. 2 godziny poźniej - puch.
A nie zabezpieczałaś niczym?
Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
Zobaczymy co z tego będzie .
Witaj Nie podejmowałabym się jeszcze oceny skrętu, bo to za krótko. Ale jest potencjał
I trzeba będzie sięgnąć jeszcze do profilu Caskady - ona rozjaśnia włosy pasemkami i ma piękne loki. Warto poczytać, co ona stosuje.
Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
mam pytanie: co mogę używać do zabezpieczania włosów?
Jeśli silikony się nie sprawdziłyna całych włosach, a je obciążyły, to może spróbuj zabezpieczać same końcówki właśnie silikonem? Olej na same końce też nakładałaś (np. lniany)?
A może to już czas na podcięcie?

Ja uciekam znowu w sprawach wielkiej wagi realnej
Dziś mycie odżywką. I może ukręcę żel lniany się obaczy.

Przeczytałam niestety słowa Rybiorki o robieniu kosmetyków w Polszy dla słowiańskich włosów. Niestety, bo mi zagrało smutno w serduszku. Ech... uciekam

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-08-02 o 15:30
Stary 2011-08-02, 17:09   #38756
Kociasta
Raczkowanie

No to jestem po samodzielnym ścięciu. Zgodnie z Waszymi wskazówkami ścięte na długość grzywki, trochę postopniowane. Było b. trudno, bo w jednej ręce lusterko, by widzieć tył, w drugiej nożyczki... I fryzura nawet nawet, ładny kształt [w końcu fryzura, a nie każdy włos inaczej], gorzej, że czuję się w tej długości naprawdę fatalnie... TŻ to aż krzyknął "Ojejku" jak mnie zobaczył i stwierdził, że wyglądam na dwanaście lat i oczywiście, że lepiej w długich...
Same zobaczycie jutro, jak sprawa wygląda umyję, wystylizuję już krótkie i wrzucę... A odrastać to będą chyba wieki... Spiąć już nie zapnę i jak tu chodzić? Nie przyzwyczaję się chyba. Masakra :[

Edytowane przez Kociasta
Czas edycji: 2011-08-02 o 17:10
Kociasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 17:38   #38757
gohs
Zakorzenienie

I znowu nie jestem w stanie nadrobić waszego pisania Znowu w pracy neta brak a na dodatek jestem u rodziców teraz i domu pilnujemy z TŻ Jakoś tak do kompa nie po drodze. W każdym razie wrzuciłam do codziennika aktualizację włosową I dorzucam jeszcze foto fryzurki dzisiejszej, bo wlosy jakoś się odgniotły z jednej strony i na puszczenie luzem się nie nadawały Plus foto z wesela - spięte włosy się przydały, bo złapałam welon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20110802_082018.jpg (82,9 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0262.jpg (103,2 KB, 77 załadowań)

Edytowane przez gohs
Czas edycji: 2011-08-02 o 17:47
gohs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 17:53   #38758
nusia114
Zadomowienie

gohs muszę Ci powiedzieć, że w ogóle to ładna z Ciebie dziewczyna

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 17:53   #38759
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Piękny skręt Ale jest sucho. Powalczymy
Dziękuję* Oj tak, sucho;(

Wczoraj się wkurzyłam i oświadczyłam, że "koniec kropka" - ścinam na krótko. I proszę, jak chciały to się dzisiaj ładnie skręciły - zamieszczam zdjęcia. I już nie mam serca obcinać

Cytat:
A nie zabezpieczałaś niczym?
Cytat:
No własnie nie... Leciałam do sklepu po żel aloesowy, a nie pomyślałam, żeby chociaż Jantar nałożyć(Który swoją drogą odkryłam dzięki Tobie i pokochałam;*). Tylko troszkę odżywki b/s z joanny mleko i coś tam.

A może powklejasz linki do produktów, które Cię interesują i coś wybierzemy razem?
Zastanawiam się na czymś z tego:
PHYTODÉFRISANT BALM

AMIKA: OBLIPHICA CURL DEFINING CREAM

LUSCIOUS CURLSŸ CREAM

KNOTTY GIRL DRAMA QUEEN MARSHMALLOW CREAM RINSE CONDITIONER

Ciekawią mnie też te burt's bees
Super Shiny Grapefruit & Sugar Beet Conditioner

More Moisture Raspberry & Brazil Nut Conditioner

Co o tym sądzisz?? Staram się czytać te składniki, ale u mnie z tym kiepsko...

Swoją drogą, na zdjęciach widzać jakbym miała przy skalpie inny kolor włosów Mam tam co prawda ciemniejsze, ale włosów nigdy nie rozjaśniałam..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0562.jpg (131,9 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0554.jpg (153,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0564.jpg (153,4 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0583.jpg (152,9 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-08-02 o 17:56
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 18:16   #38760
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Cześć
Hej Tak wpis bez zdjęcia?
Cytat:
Współczucia, szybkiego powrotu do normy ;]
Cytat:
Myślisz, ze może być bez sensu próbować te Joaśki Naturie jak mam babunię? Może ją najpierw jeszcze raz wypróbuję...
Są różne, jest sens, ale spróbuj tę co masz w innej konfiguracji
Cytat:
C To ja porponuję nakręcić nową cześć HP tylko z wieloma Bellatrix i Hermionami Forum zakręconowłosych prezentuje "Hermionatrix"

Ja obecnie bardziej jako Ron, z grzywką w oko

Paulownia - widzę cytat mi się rozjechał, więc ponawiam - napisz coś o plunkingu odwrotnym

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-02 o 18:18
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości