|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Stąd - KLIK można pobrać kod rabatowy -20% na kosmetyki Alterry, ważny jest od 9.08 (na kuponie jest błędna data), więc od jutra.
Natomiast do 10.08 odżywki i szampony Alterry są w Rossie w promocji po 6,99 zł, więc jak odjąć od tego 20%, to wychodzi 5,59 zł za sztukę. Może którąś z Was zainteresuje taka promocja.
|
#39092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wiem o co Ci chodzi, i u mnie właśnie się moje fale rozprostowują. Rybiorek, bardzo miłe zakupy i jesteśmy dumne, że na odżywki nawet nie patrzyłaś
|
|
|
|
|
#39093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zapomnialam sie dochwalic , dzisiaj w ramach akcjo denko jako odzywke ds nalozylam odzywke bs (Smoothing Lotion CJ), mam troche roznych odzywek bs z czasow jak probowalam znalezc jakas co by mi spasowala no ale okazalo sie ze mi zadna nie pasuje bo Aloe Fix nie lubi towarzystwa na moich wlosach
|
|
#39094 |
|
Zakorzenienie
|
Rybiorek pokazał swoje zakupy, a ja przy okazji je i ich cenę
dodałam sobie w zakładkach do ulubionych jeden olejek i mgiełkę, i jak będę robić za jakiś czas większe zakupy to je zamówię z czymś jeszcze, bo drogie nie są I pójdę z torbami chyba pod most mieszkać (z torbami kosmetyków)
|
#39095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja glownie w torebce i czasami przynosze na raty bo choc zawsze mam ciezka torebke to czasami jej wielkosc mnie ogranicza (moj maz mawia na nia 'zestaw wojenny', brak mi tylko przenosnej armatki, ale parasol, zestaw do szycia, dokumenty, dlugopisy w trzech kolorach, organizer, perfumy, zestaw do menicure, kosmetyczka z zestawem do makeup, zel do mycia rak, chusteczki, mp3-ki az trzy bo jedna z angielskim, jedna z hiszpanskim i jedna z wloskim, do nich oczywiscie kabel do ladowania i sluchawki, 2 telefony, kabel do palma bo ta komorka zzera energie strasznie i jak tylko mam okazje musze ladowac, tabletki od migreny tak na wszelki wypadek itp to mam na stale i jak zmieniam torebke to przekladam wszystko)
|
|
#39098 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Miałam dzisiaj umyć loczki i tu szok - skończyła mi się odżywka do mycia A ja mam palca wybitego i do rossmana nie dokuśtykam Pod nosem tylko Tesco , PSS społem i Carrefour...
|
|
|
#39099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(ja też mam coś do poprawienia makijażu, pilniczek i cążki do skórek, kabel do tel., pendrive, czasem ładowarka, długopisy, milion paragonów, picie i książka, chusteczki też mam i innych rzeczy, które mogłyby się przydać, ale tak naprawdę to rzadko ) małe torebki to noszę jak idziemy do znajomych, a i tak rzadko je biorę, bo duże to naładuję wszystkiego no wiesz, przekładać trzeba wszystko, bo zawsze się to nam przyda, tylko TŻ załamuje ręce, bo nigdy nie potrafi nic znaleźć w niej
|
|
#39100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nic wielkiego się nie stanie ![]() no nic, to poszukam sobie tego artystycznego żelu, bo delia się kończy to coś nowego trzeba wypróbować ![]() z alterry mam ochotę na szampon, tylko nie wiem który, bo wszystkie zgodne z cg, hmm
|
|
#39101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnoszę wrażenie, że Twój małżonek ma super poczucie humoru
|
|
#39103 | ||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Rybiorko post w FAQ
![]() Cytat:
A kiedy będą zdjęcia?Cytat:
Możesz też wymieszać w ręce żel Artiste z lnianym. Ja lubię takie mieszanki. Dziś mam na głowie mieszankę czarnej Isany z Gorvitą Pantenolem. Cytat:
Gdzie mam śliniaczek? BoskieCytat:
I uwaga na wszelkie stylizatory - nie mogą mieć denata w składzie ![]() A jak tam "kołtunek"? Olejowanie daje radę?
|
|
#39104 |
|
Zakorzenienie
|
ma, na naszym wlasnym slubie tak sobie zartowal ze pani konsul zlozyla mi zyczenia 'aby w pani zyciu bylo zawsze tak wesolo jak dzisiaj'
(przy czym byla zauroczona zartami meza)
|
#39105 | |
|
Zakorzenienie
|
Oj no, zaraz kuszenie.
Niezwykle korzystna promocja. ![]() Cytat:
Co do długości - zapuszczam, zapuszczam.
|
|
#39106 | |||||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Cytat:
No to jest szansa! A tańce będą? Cytat:
próbuj, powinny zacząć odpowiadać. A jeśli nie, to przecież zapuścisz kapkę.Cytat:
![]() ale bardzo się cieszę Cytat:
![]() Nie uwierzysz, ale ostatnio zastanawiałam się, czy by nie napisać Ci o trwałej... Cytat:
Ecliptę warto również wcierać - trzeba by ją wymieszać np. z hydrolatem i glikolem propylenowym lub alkoholem (może być spirytus albo woda brzozowa czy nawet Radical mgiełka, ale sprawdź, czy Twój skalp to lubi). I amlę i ecliptę można dodać np. łyżeczkę czy dwie do odzywki, ale trzeba pamiętać, ze wysusza. Kombinacji jest sporo, a stężenia są podane na stronach. Warto jednak zacząć od prostej ilości, np. 10 kropli/łyżeczka, by móc stwierdzić, czy trzeba dodać czy tez nie. Cytat:
Buja się Jutro wstawię te, co wyszły po wczorajszym myciu Pottersem arnikowym (kupiłam po raz pierwszy) i żelu pantenol z Gorvity plus Czarna Isana. Do tego odżywka b/s curl junkie - Rybiorko Ja uciekam na basen. Jutro mam nadzieję nadrobić więcej - warto choćby dla Waszych zdjęć!
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-08 o 15:29 |
|||||||
|
|
|
#39107 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam hegrona rozowego, nie bylo problemu był wszędzie. dziwnie pachnie taki mocno perfumowany;/
no to juz mam ISANE oil spulung, BD, brzoze do zmywania sylikonow , i hegronachyba mi narazie styknie, zobaczymy jak moje włosy zareagują jak były tyle lat katowane nowinkami z tv
|
|
#39108 | ||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Alterra do mycia się nie nadaje, ale do odżywiania jest super. Skoro jest w promocji warto spróbować. Powoli ogarniesz to i będziesz wiedziała co do czego ![]() Cytat:
. Zawsze sobie podobnie racjonalizujęCytat:
Benku, chyba nie pochwaliłam Twoich włosów, nie wiem jak to się stało. Są boskie Cytat:
Byłam dziś na zakupach i przez przypadek trafiłam do sklepu, gdzie zaopatruję się w olej kokosowy . No i tylko przez przypadek zapytałam Panią o kremy stylizacyjne Vatiki. Nie było (jak przypuszczałam), ale Pani oczywiście dowie się w hurtowni .A jeśli będzie, to przecież muszę kupić, bo nikt oprócz mnie o to nie pyta. No i co Pani zrobi z kremami (to moja racjonalizacja).Ohh, Benek, kusisz zbyt pięknymi lolami ![]() A teraz takie moje przemyślenia ![]() Myłam włosy w sobotę (były takie sobie). Ale dziś poniedziałek i są całkiem fajne, naprawdę .Poza tym myję codziennie. W wakacje robię odstępstwa. |
||||
|
|
|
#39109 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma nigdzie dopisku na ten temat, ale do tej pory wszystkie takie promocje się łączyły i rabat naliczany był od ceny obecnie obowiązującej (również promocyjnej), więc tu też nie powinno być odstępstwa.
|
#39110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obcięłam bo potrzebowałam zmiany z okazji oficjalnego wyjścia z "choroby". W trakcie walczyłam o każdy centymetr ![]() Cytat:
Cytat:
Skąd taki pomysł?Cytat:
![]() I kibicuję przy remoncie ![]() Cytat:
Jak Ci ta brzoza takie doznania sprawiła, to może omijaj skalp albo rozcieńcz czymś łagodnym (np odżywką, żelem aloesowym, lnianym) Dziękuję za kod, może odważę się wreszcie na Alterrę, pewnie w wersji MINI :P Mam 99% pewność, że mi zaszkodzi ale tak kusi... ![]() Jak mogę się pozbyć smrodu chemii trwałowej z włosów? Metodą nieinwazyjną dla skalpu? Mycie nie wystarczyło, ale było w wersji minimalistycznej: skalp co prawda przezył zabiegi lepiej niż mycie ale lepiej nie ryzykować :P
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-08-08 o 17:17 |
|||||
|
|
|
#39111 |
|
Zadomowienie
|
Są jakieś szampony przeciwłupieżowe zgodne z CG?
|
|
|
|
#39112 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#39113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a póki co to chyba wszystkie myjadła
|
|
#39114 |
|
Raczkowanie
|
ja niedawno uzywałam nizoralu, ale on z czasem przestał pomagac, teraz zrobilam tak że zaczęłam myć włosy odżywką,(balsamem Mrs.Potters, z imbirem) długo masuje skalp, żeby dobrze go oczyścić i jest lepiej niż po nizoralu, więc narazie zostaje tak jak jest.
Spróbuj, może u Ciebie też zadziała, u mnie w Auchan(na podlasiu) widziałam balsamy duża butla 500ml po 5,99zł.
|
#39115 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
. Polecam ten wątek. Znalazłam kilka szamponów przeciwłupieżowych zgodnych z cg, a nie doszłam jeszcze do końca listy. np. 1, 2, 3 Szukaj dalej. Powodzenia
|
|
|
|
|
#39116 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczęta
![]() Pomyślałam, że wypadałoby w końcu wpaść się przywitać, nieładnie tak podczytywać cichaczem ![]() Kiedy byłam mała strasznie marzyłam o tym, żeby mieć loki. Marzenie się spełniło, kiedy skończyłam jakieś 10 lat. Niestety nie do końca zdawałam sobie sprawę, jak należy je pielęgnować i nie miałam zupełnie rozeznania w kosmetykach. Wiedziałam, że nie należy ich czesać na sucho, byłam nawet raz obcięta schodkowo, ale "cuda" z marketu, jakie nanosiłam na włosy, czy to szampony, czy środki stylizacyjne (wysuszające pianki i lepiej już nosić proste włosy ![]() I tak sobie żyłam z prostownicą, narzekałam nadal, przede wszystkim na straszliwą suchość włosów i jednocześnie przetłuszczanie skóry głowy... kolejne kosmetyki niewiele dawały, choć sięgałam już po apteczne i specjalistyczne fryzjerskie... W międzyczasie zaczęłam podejrzewać, że nie służą mi silikony, pytałam o nie dermalotożkę, ale zostałam wyśmiana Dwa miesiące temu postanowiłam ściąć włosy z długości za pas na długość do brody - żeby mieć mniej zachodu z prostowaniem Dzień po fryzjerze... znalazłam to forum... i oniemiałam. To można mieć TAKIE włosy???? Rzuciłam prostownicę w kąt. Przeczytałam forum od deski do deski, naumiałam się całej pigułki i FAQ oj, ciężko to było ogarnąć, ale miałam motywację Zakupiłam nowe kosmetyki i zaczynam nowe, lepsze życie z lokami Oto zdjęcie z dzisiaj (przepraszam za jakość). Wczoraj na suche włosy nałożyłam Alterrę z granatem, potem umyłam szamponem z SLS (pierwszy raz od 6 tygodni), następnie nałożyłam na godzinę Alterrę z morelą i po jej spłukaniu balsam Nivea FC. Dziś poprawiłam skręt na sucho odrobiną odżywki b/s Joanna Naturia z miodem. Na pewno jest lepiej niż było kilka tygodni temu, jest szansa, że włosy powoli będą odzyskiwać do mnie zaufanie Jestem już dla nich miła i dobra, przede wszystkim pozwalam żyć własnym życiem, nie zmuszam do uporządkowania grzebienia używam sporadycznie. No i definitywnie odstawiłam silikony - po ostatnich eksperymentach już wiem na pewno, że zupełnie im nie służą. Robią przyklap i zapychają pory skóry. Nieważne jakie, czy zmywalne wodą czy siarczanami. Całkiem ok jest za to parafina (dodawałam kilka kropel do odżywki d/s), ale gliceryna już nie (wywołuje puch). Pasuje również oliwa z oliwek i olej kokosowy, jednak na głębsze wnioski jeszcze ciut za wcześnie.Póki co stawiam na metodę OMO, ale nie wiem, być może mycie odżywką byłoby lepsze? Moje włosy tolerują ciężkie odżywki, jeśli kiedykolwiek były obciążone, to teraz wiem, że to wina silikonów ![]() To co, przyjmiecie mnie?
|
#39117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Co do torebek to moja waży 3 kg normalnie i mam też wszyyyystko
a do takiej małej to by mi się portfel nie zmieścił nawet (a mam dwa) i mój TZ też zawsze krzyczy znad torebki "jaaa tu nigdzie telefonu nie widze, sama sobie w tym szukaj!"Cytat:
ja dzisiaj kupiłam Hegrona i zobaczę jak mi do mycia posłuży.Cytat:
o widzisz a ja nie wiedziałam, że wszystkie są zgodne - jakoś nie popatrzyłam... Mam ten z migdałem bo wydawało mi się, że tylko ten na liście był (dziewczyny pisały że co prawda nie ma SLSu ale ma coś tam i też średnio łagodny jest - ale ja często używam) Cytat:
A żel jest fajny i tani i następnym razem jak ugotuję lniany to wymieszam i zobaczę ![]() Aguś az sama powąchałam swojego Hegrona też różowy wzięłam - faktycznie dość intensywnie pachnie. Eloe a Pottersów arnikowych nie widziałam nigdzie (o balsamie mówisz? bo szampon to może gdzieś był... a balsamu na bank nie widziałam w życiu)... gdzie to dorwać, w małych drogeriach pewnie, nie? W ogóle na stronie jest 6 różnych tych balsamów a ja w sklepie widziałam tylko aloes i ten do farbowanych (ginkgo chyba)... Basia kurde ja musze poszukać gdzieś kokosa stacjonarnie... jakiego typu to może być sklep (bo apteka chyba nie?) mamy jakiś zielarsko-zdrowożywnościowy... może tam? Nie jest on mega tani z tego co widziałam na stronach internetowych... eiri widzę, zę mamy kolejną nową dziewczynę ale ty masz już spore doświadzcenia z CG widzę. Witaj a włoski się kręca fajnie ![]()
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-08-09 o 22:20 |
|||
|
|
|
#39118 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie chcialabym zuzyc to co mam... bo to mój 1 raz i zobaczyć jak mi podpasuje. dzisiaj nie poznaje swoich włosów dawnooo nie mialam fal. ![]() wczoraj mycie brzozą, żeby zmyć sylikony, dzisiaj naolejowane potem umyte hegrosem i potem isana. ![]() hegros rozcienczyla mw kubeczku, byłam w szoku że pieni się tak jak szampon. ![]() 1 foto przed, 2 po 1 zmyciu sylikonów i 1 myciu w odzywkach ![]() cos mi ktoś jeszcze poleca ? CHĘTNIE POSŁUCHAM I NAPEWNO ZASTOSUJĘ ! dziękuję za wczesniejsze wyjasnienia aha i całkowicie pozbyłam się łupieżu. z którym walczylam kilka lat.na czubki mam jeszze mokre jak cos
Edytowane przez AguŚ87 Czas edycji: 2011-08-08 o 19:44 |
|
|
|
|
#39120 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Podejdź i zapytaj. Nawet jak nie będą wiedzieć o co chodzi (choć myślę, że będą), to się dowiedzą i mogą dla Ciebie sprowadzić. No i zorientuj się w cenie (bo jeśli będzie zbyt drogi dla Ciebie, powiedz, ze nie kupisz ).---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Widać różnicę, bardzo ładnie. Cytat:
![]() No i blog Cascady. Nie pamiętam czy ktoś Ci o nim pisał już. Cascada ma rozjaśniane, piękne kręcone loki. Na pewno skorzystasz na Jej poradach. Cześć ![]() Bardzo miło czyta się takie posty jak Twój ![]() Podziwiam odwagę i determinację w tak drastycznym cięciu włosów. Podoba mi się to co widać na zdjęciu ![]() Idę myć włosy. Będzie dziś na pewno coś z silikonem jako ds, coby uskutecznić akcję denko (po niektórych silikonach mam łupież i czasem swędzenie). Pewnie któraś z odżywek Tigi, ale żeby nie było bardzo źle (nie lubię tych odżywek) dodam pewnie masło shea. Zauważyłam niedawno jeszcze coś. Jak pisałam, myję włosy codziennie. W czasie wakacji rzadziej. Włosy są ok. Ale skalp już mniej. Pojawia się delikatny łupież. Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-08-08 o 19:59 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:35.

Natomiast do 10.08 odżywki i szampony Alterry są w Rossie w promocji po 6,99 zł, więc jak odjąć od tego 20%, to wychodzi 5,59 zł za sztukę.

wszystko to co gładko przylega do głowy po związaniu włosów (wiecie o co mi chodzi?)
, dzisiaj w ramach akcjo denko jako odzywke ds nalozylam odzywke bs (Smoothing Lotion CJ), mam troche roznych odzywek bs z czasow jak probowalam znalezc jakas co by mi spasowala no ale okazalo sie ze mi zadna nie pasuje bo Aloe Fix nie lubi towarzystwa na moich wlosach
dodałam sobie w zakładkach do ulubionych jeden olejek i mgiełkę, i jak będę robić za jakiś czas większe zakupy to je zamówię z czymś jeszcze, bo drogie nie są 

tzn zabierzemy się za to za jakiś czas...niedługi mam nadzieję.
A ja mam palca wybitego i do rossmana nie dokuśtykam

A kiedy będą zdjęcia?
Gdzie mam śliniaczek? 
Co do długości - zapuszczam, zapuszczam. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ale bardzo się cieszę
? ja tutaj sie dowiedzialam ze isana i altera beda za ciezkie na moje wlosy... i mam zoabczyc potersa albo wlasnie hegrona.
akcja denko sie troche rozjechala... ale zeby nie bylo, nie wzielam zadnych odzywek, myjadel albo zelow. To mam i dzielnie zuzywam. Za to w olejkach mam braki wiec to w sumie inny dzial, nie?
No pewnie ze inny dzial, to sie nie liczy

dawnooo nie mialam fal.