Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1313 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 16:10   #39361
aleksandra987x
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Eloe zdjęcia obiecuję wstawić jutro, po kolejnym myciu
Mam taki plan powtórzyć olejowanie, później zmyć szamponem z Joanny Naturii, maska ze Stapiza. Później w zależności od rezultatów ręcznikowania

Może któraś z was powie mi, czy w tej odzywce b/s jest coś wartościowego? Ja widzę silikon zaraz po wodzie, a to niefajnie... i jakiś alkohol... ale ja sie nie znam (wgle jak można wciskać konsumentom kit, ze to takie ach i och a tu ekstrakty z makadamii obiecany pod koniec składu?!)
Aqua, dimethicone, cetaryl alcohol, methyl gluceth-10, phenoxyethanol, ployqaternium-37, parfum, methylparaben, propyle glycol dicaprylate/dicaprate, linoeamidopropyl pg-dimonium chloride phosphate, propylene glycol, propylparaben, ppg-1 trideceth-6, macadamia ternifolia oil, aloe barbadensis extract, tocopheryl acetate, butylphenyl methylpropional, linalool, hexyl cinnamal, alpha-isomethyl ionone

A mgiełka była chyba analizowanana, w każdym razie dała mi ją fryzjerka, która podcinała mi końcówki (sporo kudełków mi wypada, ale zawsze miałam tak co jakis czas). Ponoć dobra na wypadające i zniszczone włosy. Zerknęłam w skład i się jej pytam czy denat co wysoko w składzie jest nie wysuszy, ale powiedziała, ze odparowuje i nie powinien wysuszać.
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 16:20   #39362
201605090956
Konto usunięte

Dostałam Joaśkę b/s

Była w hali marymonckiej. Jest tam też hergon d/s i b/s za całe 3.10

Kupiłam tą żółtą z miodem i cytryną. I była i czerwona i niebieska. I żel niebieski kupiłam Artiste za 2.99

W promocji zaś w rossie isana z babassu i żele isana.
201605090956 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 16:26   #39363
wakiki
Zakorzenienie

przypadkiem trafiłam na ten wątek i nie powiem- zaciekawił mnie
jestem posiadaczką włosów kręconych (oczywiście), do szyi (góra trochę krótsza)
Moje codzienne zabiegi do tylko szampon- Rehab z Lusha oraz odżywka American Cream (również Lush)
Poradźcie mi, jeżeli oczywiście mogę prosić, od czego mam zacząć żeby mieć takie piękne włosy jak Wy?
wakiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:09   #39364
MgielkaM
Zakorzenienie

Jezu ile stron i jak ja to nadrobię

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
puch jak cholera i ogólnie nieciekawie
musicie mi wybaczyć jakość, wygodniej było mi sięgnąć po telefon niż aparat
nieciekawie? Jezu to jakbym zobaczyła u ciebie "ciekawie" to pewnie nigdy więcej nie spojrzałabym na swoje włosy... przeciez tutaj ślicznie jest, fakt może sucho trochę ale i tak tak ślicznie się kręcą
Cytat:
Napisane przez Helge Wodnica Pokaż wiadomość
Puk, puk. Można?
Witaj nooo historia niefajna bo pewnie płaczu nad włosami było sporo... ale teraz już wiesz sporo o swoich włosach to najważniejsze. Na zdjęciu wyglądają mega fajowo a to dopiero początek pielęgnacji..

No ja tez bym chciała loki loki, falo coś plus nikłe loki które prostują się jak sie ich dotknie ...

Nooo Eloe nie mogę się doczekaż aż zobaczę twój nowy kolor aleee będzie miżal, że ja mam naturanle a chciałabym jakieś "fajne"
p.s wczoraj malowałam włosy koleżance po trwałej... OMG częstro maluje włosy ale tutaj to była masakra.. niby czesała przed - na sucho (mimo mojego zgrzytania zębami) ale i tak strasznie mi się plątały...

Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
Jest tam też hergon d/s i b/s za całe 3.10

W promocji zaś w rossie isana z babassu i żele isana.
ooo masz ci los a ja W PROMOCJI za hegrona zapłaciłam 7zł hehe

i po Isankę musze się wybrać w takim razie

Poczytałam Was ale nie cytowałam za dużo U mnie mycie ostatnie średnio, ale zdjęcia mam tylko po myciu bez stylizacji i prawie nic nie widać. Spałam z żelem nieodgniecionym wczoraj i wstałam z włosami w miare niezłej jakości

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-11 o 17:10
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:15   #39365
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Świetnie, że o nas piszesz Może link?
Zastanawiałam się, czy wrzucić link, ale wiem, że linki w wielu miejscach bywają niemile widziane. Dlatego chociaż wspomniałam, a przedtem sprawdziłam: po wpisaniu w google "CG kręconowłose" jako pierwsze wyskakuje FAQ z naszego forum i następne cztery odsyłają również do wizażu, więc mam nadzieję, że jeśli ktoś będzie zainteresowany, to znajdzie.
Może następnym razem spróbuję przemycić link. Myślę,że również Ty nie omieszkasz spróbować, jeśli zdecydujesz się na opublikowanie zdjeć na ich stronie
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:41   #39366
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm.... jak mam to rozumieć? Chyba nie żałujesz, że jesteś z nami?
tego nie, chodzi o ten caly raban z wlosami

Cytat:
Zatrudnię TŻa jak bum cyk cyk tralala

No to trzymam Cie za ten 'bum cyk cyk tralala'
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 17:50   #39367
AjriszMarta
Zakorzenienie

Apropos loczków Helge - ja straciłam nadzieję, wiem już, ile da się wycisnąć z moich włosów (może kieeeedyś ciąża coś zmeni). Póki co jeśli chcę loczki to muszę sobie poderwać zakręconego faceta
A takie włoski jak Helge czy Nusia miał jeden z moich młodzieńczych miłości

Cytat:
To nie jesteś sama Ja też tam dolecialam
I mam - jak to aniołek - rude, aż czerwone włosy po tej śmierci
Ja jako aniołek jestem kręcona i wyższa :P Nad kolorem się nie zastanawiałam ;P
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
jakby ktos nie byl pewien to potwierdzam ze na kompie na pulpicie jest fotka Cycka z mlodszych czasow kiedy to wlazl zwiedzac piekarnik
Heh świetne zdjęcie w piekarniku :P Rzuciłabym żarcik w stylu czarny humor ale kociary by mnie pogoniły ;P
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Przestałam już nagabywać, ale Ona zawsze o mnie pamięta i pyta czy kupić mi joanny albo pottersy jak znajdzie taniej (dlatego mam 5 joann i 3 pottersy)
Fajna Moja mówi, żeby nie zajmowała się pierdołami
Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Puk, puka, a ja też mogę?
Witaj i daj zdjęcia
Tak jak pisała Eloe - FAQ, Pigułka i do roboty!
Cytat:
Może któraś z was powie mi, czy w tej odzywce b/s jest coś wartościowego?
Cetearyl alcohol - bardzo fajny składnik natłuszczający
Nic nie ma szczególnie ciekawego ale nie jest też tragiczna. Na początek sugeruję odstawić na tył szafki, przyda się jako w-wa ochronna na basen, wycieczkę (nałożona na porządnie odżywione włosy!!)
Cytat:
A mgiełka była chyba analizowanana, w każdym razie dała mi ją fryzjerka, która podcinała mi końcówki (sporo kudełków mi wypada, ale zawsze miałam tak co jakis czas). Ponoć dobra na wypadające i zniszczone włosy. Zerknęłam w skład i się jej pytam czy denat co wysoko w składzie jest nie wysuszy, ale powiedziała, ze odparowuje i nie powinien wysuszać.
Jeśli Ci nie szkodzi na skórę, to możesz ją psikać na skórę. Włosom - falowanym i kręconym - zakładamy że alkohol szkodzi mocno.
Cytat:
Napisane przez wakiki Pokaż wiadomość
przypadkiem trafiłam na ten wątek i nie powiem- zaciekawił mnie
...
Poradźcie mi, jeżeli oczywiście mogę prosić, od czego mam zacząć żeby mieć takie piękne włosy jak Wy?
Od pielęgnacji. Wszystko opisane jest w FAQ i Pigułce, linki w 1szym poście tego wątku albo w podpisie u mnie i kilku innych zakręconych.
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
p.s wczoraj malowałam włosy koleżance po trwałej... OMG częstro maluje włosy ale tutaj to była masakra.. niby czesała przed - na sucho (mimo mojego zgrzytania zębami) ale i tak strasznie mi się plątały...
Olejem ją!
Ponoć farby łapią nakładane na olej / zmieszane z odżywką
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Zastanawiałam się, czy wrzucić link, ale wiem, że linki w wielu miejscach bywają niemile widziane
Widziane mile, gorzej że wizaż czasem blokuje. Wrzuć ze spacjami zamiast kropek czy coś

Kusicie tą czerwienią, kusicie złe okrutne!!

Isana babassu jako 1O. Pomyślim, co dalej

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:26   #39368
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Na pewno będę chętna, więc pamiętaj o mnie proszę Jeśli zdecydujesz się też na jakąś odżywkę to daj znać, bo ja na pewno będę i tak kupować.
No to super będę pamiętać
Co do odzywki, to może jakąś bs do kompletu do tego żelu ale to nic pewnego

Cytat:
Mieszkam w Kędzierzynie-Koźlu, często też bywam w Opolu a Ty gdzie dokładnie bywasz?
W Kluczborku i czasem w jego okolicach

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:40   #39369
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
No to super będę pamiętać
Co do odzywki, to może jakąś bs do kompletu do tego żelu ale to nic pewnego

W Kluczborku i czasem w jego okolicach
Mam nadzieję, że da radę zrobić zamówienie w październiku do tego czasu będziemy miały trochę czasu się zgadać najwyżej

Ja studiowałam wcześniej w Nysie, więc blisko może kiedyś będzie okazja się spotkać

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 18:40   #39370
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Apropos loczków Helge - ja straciłam nadzieję, wiem już, ile da się wycisnąć z moich włosów (może kieeeedyś ciąża coś zmeni). Póki co jeśli chcę loczki to muszę sobie poderwać zakręconego faceta
A takie włoski jak Helge czy Nusia miał jeden z moich młodzieńczych miłości

Mnie właśnie ciąża mocniej pofalowała wlosy A żeby mieć małego aniołka z pięknymi spiralkami rozważałam zwiazek z Afroamerykaninem

[/QUOTE]
Ja jako aniołek jestem kręcona i wyższa :P Nad kolorem się nie zastanawiałam ;P
[/QUOTE]
Jako aniołek też jestem zdecydowanie wyższa, no i bez puszaka(wyobrażam sobie jak potrząsam takimi spiralami,a one się bujają)

[/QUOTE]

Widziane mile, gorzej że wizaż czasem blokuje. Wrzuć ze spacjami zamiast kropek czy coś

Kusicie tą czerwienią, kusicie złe okrutne!!
[/QUOTE]
Tu chodziło raczej o odwrotną reklamę, mianowicie chciałam zareklamować nasze forum wizażowe na stronie farb khadi, ale nie wiedziałam, czy mi linka nie odrzucą. Nastepnym razem chyba po prostu spytam, Pani wydawała się miła.

A czerwień i odcienie rudosci na włosach zawsze bardzo mi się podobały, z tym ze na moich ciemnych marchewka możliwa dopiero po odbarwieniu, a tego nie zamierzam robić.
PS. Ciekawa jestem co wyjdzie Eloe.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-08-11 o 18:44
Stary 2011-08-11, 19:05   #39371
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Eloe77;28696751
[COLOR=Silver
[/COLOR]A co! Anielicy ze mnie nie będzie, ale przynajmniej długie rude loki mogę mieć w marzeniach I afro też.
Afro możesz czasem mieć, np. po papilotach z folii

Cytat:
Moglabys sie zdziwic, ja jestem osoba ktora nie lubi polsrodkow,
Co prawda znamy się tylko wirtualnie, ale wierzę bez zastrzeżeń

Cytat:
A wlosy mnie z leksza wkurzaja (czesto)
Kobieta-kameleon
Cytat:
kiedys moglam sciagnac turban i nic nie robic, nawet dotykac i wyschly ladnie (stare czasy, fotke wklejalam jakis czas temu, kolor byl do d.... ale wlasnie tak same sobie wysychaly bez niczego)
Fotki oczywiście pamiętam. Kiedyś też niejednokrotnie schły naturalnie i było super. Ale teraz mam miękkie, a kiedyś niekoniecznie.

Cytat:
(widzisz Basiu, jestem okropna jak w cos wchodze to na cale majty)
Zauważyłam, ale zaraz okropna? Nie
Cytat:
Witaj
Na początek zacznij od przeczytanie podwieszonych wątków. Tam znajdziesz wszystkie odpowiedzi i pewnie mnóstwo pytań
Także czytaj i wracaj z pytaniami

Cytat:
Nie czesałam włosów przed farbowaniem, nawet kiedy farbowałam całość. Jakoś dawałam radę. Bałam się, że je powyrywam (wyjątek, to kiedy farbowała mi siostra - powiedziała, że muszę rozczesać, bo inaczej nie pofarbuje, dlatego farbuję sama)

A wracając do mojej siostry, Ona zawsze miała dziesiątki szamponów, odżywek, żeli pod prysznic, pachnących mydełek, kremów, lakierów i wiele, wiele innych.
Także doskonale się rozumiemy. (Mamusia za to ma dziesiątki proszków, płynów do prania, płukania itd.,
Tatuś po kilka płynów po goleniu i wiele by jeszcze wymieniać,
Brat nie odziedziczył po rodzinie zbieractwa)
Dzwoniłam dziś z zapytaniem czy kupi ze mną do spółki Mastersa. I pierwsze o co zapytała to o skład Czym różni się od innych odżywek o wiele tańszych i czy na pewno warto. Wyszkoliłam siostrę

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:24   #39372
nez123
Rozeznanie

Cytat:
Ryzyk - fizyk. Mi się w nocy turban odwinął i obudziłam się właśnie z dziwnym czymś, zamiast się rozprostować jak zwykle to się pogięły
Racja U mnie turban z koszulki = ładne loki, ale tylko pod warunkiem, ze zostanie na głowie do rana. Ostatnio obudziłam się rano, a koszulka leżała na biurku, wieczorem jeszcze była na mojej głowie...

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Poza tym mam oferte
dopadlam u nas w DE kosmetyki CJ,wczoraj zlozylam zamowienie i co prawda sa o 1 lub 2 € drozsze ale za przesylke nie zaplacila nic a ze moj tz czesto do PL jezdzi,moglby zabrac i wyslac w PL,gdyby ktoras reflektowala lub zbiorowo.Z checia przysluze sie do radosci innych kreconych
Tutaj stronka:
http://www.lexies-curls.de/de/haarpr...rl-junkie.html
To samo tyczy sie kosmetykow,ktore sa w DE
Mam nadzieje,ze nie popelnilam jakiejs gafy z ta propozycja
Było by super Mam nadzieję, że wypali sprawa ze zbiorowym zamówieniem.!!

Cytat:
chcialam pochwalic olejek Busy Izzy Hair Oil z Hairveda, stosuje go dopiero tydzien (na noc na skalp i raz nalozylam na cale wlosy), wlosy sa jakby odzywione i to mega, oczywiscie nie moge wykluczyc ze w tym tygodniu nagle zaczela dzialac mieszanka olejowa ktora pije (od jakis 2 tygodni) albo tabletki na wloski ktore biore drugi miesiac (jutro bedzie rowny drugi miesiac), jednak mysle ze to ten olejek.

I znalazlam swietne zastosowanie dla Mgielki - wczoraj padalo jak wychodzilam z pracy, popsikalam Mgielka na wlosy pare razy przed wyjsciem z biura i dojechalam do domu bez puchu, nie wiem czy przypadek czy nie ale ja jestem psychiczna i wierze ze to Mgielka
Skuszona

Cytat:
[COLOR=Gray]
Mnie właśnie ciąża mocniej pofalowała wlosy A żeby mieć małego aniołka z pięknymi spiralkami rozważałam zwiazek z Afroamerykaninem

Widzę, że ostatnio dużo z was mówiło o obcięciu włosów. U mnie krótsze włosy dawały lepszy skręt, włos był lżejszy i kręciły się bardziej od nasady( nie były tak klapnięte, obciążone). Właśnie wybieram się na podcięcie, ale na razie jestem unieruchomiona w domu z nogą w szynie po kolano...
Stary 2011-08-11, 19:41   #39373
milena798
Rozeznanie

Witajcie Na tym wątku udzielam się po raz pierwszy Kręcone włosy mam od dziecka. Jak zaczęłam chodzić do gimnazjum zaczęło się prostowanie czego skutkiem było TO. W sumie włosy prostowałam ładnych parę lat. Przez prostownice zniszczyłam ten skręt jaki miałam w młodości. Całkowicie rzuciłam prostownice jakies 13-14 miesięcy temu. Moja pielęgnacja zaczęła się od olejków 8- miesięcy temu(do grudnia chodziłam taka rozczochrana). Pierwszy miesiąc regeneracji (grudzień) była tylko maseczka z żółtek i olejku rycynowego(przez 2 miesiące). Nakładałam regularnie 2 razy w tygodniu nawet na 24 h. Z czasem doszły inne olejki. Dopiero niedawno gdzieś kilka miesiące temu wzięłam się za lekturę „wizaż” przeczytałam dokładnie FAQ, pigułkę, listę zanalizowanych kosmetyków do włosów, zajęłam się też dokładnie analizą składu kosmetyków do włosów. Przeważnie moja pielęgnacja wygląda tak:
Myję włosy 1-2 razy na kilka sposobów:
- odzywką, szamponem, Metodą OMO
Stylizacja:
- Na ociekające wodą włosy nakładam odżywkę d / s
- daję odżywkę b/s
- stylizuję żelem lnianym
Maski: nakładam raz w tygodniu
Oleje:nakładam przed,każdym myciem
Moje włosy: Ogólnie są w dobrym stanie, końcówek nigdy nie miałam rozdwojonych (nawet gdy prostowałam tylko się wysuszyły i straciły skręt). nie lubią:plunkingu- pare razy go robiłam ale zawsze po nim miałam siano u góry głowy, zbyt treściwych odżywek po nich bardzo szybko mam przyklap nawet jak użyję małej ilości,
Aktuatlnie wyglądają TAK zdjęcie zrobione 7 sierpnai 2011

Powiedzcie mi jak bardziej uwydatnić skręt? po myciu nakładam odżywki ds. i b/s i dość sporo żelu i nie są tak ładnie podkreślone, uwydatnione. Czy to zależy właśnie od tego, że mam niską porowatość? Co w takim razie powinnam robić?

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-08-11 o 19:43
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 19:53   #39374
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jak bardziej uwydatnić skręt? po myciu nakładam odżywki ds. i b/s i dość sporo żelu i nie są tak ładnie podkreślone, uwydatnione. Czy to zależy właśnie od tego, że mam niską porowatość? Co w takim razie powinnam robić?
Ładne włoski
Po pierwsze pielęgnacją. Wymień kosmetyki, jakich używasz. Węszę brak protein hydrolizowanych.
Po drugie stylizacja jako taka: ugniatanie, harmonijkowanie, podpinanie

Stary 2011-08-11, 20:06   #39375
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Ładne włoski
Po pierwsze pielęgnacją. Wymień kosmetyki, jakich używasz. Węszę brak protein hydrolizowanych.
Po drugie stylizacja jako taka: ugniatanie, harmonijkowanie, podpinanie
Dzięki Pielęgnacja
Mam takie kosmetyki:
- Szampon Mypa aloesowy
- szampon Eva z czarną rzepą
- Balsam Potters z aloesem
- Joanna len z rumiankiem
- garnier avokado
- maska gloria

olejki: kokosowy,Heenara,rycynowy ,Amla

KWC żel lniany

Protein hydrolizowanych jeszcze nie używałam.Które polecasz? Keratyna? Panthenol?

Jeszcze jedno zdjęcie (mój kolor włosów taki jak na fotce z 16 lutego
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 21:42   #39376
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Poszukam więc postów Navy, tylko nie wiem czy tu, czy w codzienniku? Pisała tam może?
Nie wiem, czy tam, ale w pielęgnacji w poprzednich częściach powinnaś ją bez trudu znaleźć. Profil
Pamiętam, ze Navie służyło olejowanie.
Cytat:
Uznałam, że pójdę do fryzjera (o ile się uda dostać)
Napisz, jak poszło!
Cytat:
Eloe zdjęcia obiecuję wstawić jutro, po kolejnym myciu
świetnie. Więc czekam
Cytat:
Może któraś z was powie mi, czy w tej odzywce b/s jest coś wartościowego? Ja widzę silikon zaraz po wodzie, a to niefajnie... i jakiś alkohol...
Dobrze widzisz. Tego alkoholu nie ma się co bać - to bardzo dobry alkohol tłuszczowy, który zachowuje się jak emolient - otacza ochronnym filmem, zmiękcza, wygładza...
Cytat:
Zerknęłam w skład i się jej pytam czy denat co wysoko w składzie jest nie wysuszy, ale powiedziała, ze odparowuje i nie powinien wysuszać.
Właśnie dlatego zwykle wysusza...
Cytat:
Napisane przez slodka_kicunia_17_wera Pokaż wiadomość
I żel niebieski kupiłam Artiste za 2.99
Ujmę to tak - we Wro w Naturze w Feriogaju wszystkie żele Artiste za tę samą cenę, ale z fioletowym wieczkiem już 2 zł droższy! I niby tez w promocji...
mnie nie idzie o te 5 zł, bo to śmieszna cena z fajny żel, ale ktoś tam czyta wizaż? Ja się pytam... bo mnie się panie z Natury od dziwne rzeczy każdorazowo pytają... Mam jakiś neon na czole?

Cytat:
Pigułka, FAQ do poduszki i możemy rozpoczynać pogaduszki
Nie znam tych kosmetyków. Podlinkujesz składy?
Cytat:
JNooo Eloe nie mogę się doczekaż aż zobaczę twój nowy kolor aleee będzie miżal, że ja mam naturanle a chciałabym jakieś "fajne"
Pokażę na pewno Jednak najwcześniej za tydzień.
A skoro chcesz zmienić, to czemu nie spróbujesz henny? Ja byłam zadowolona z pierwszego razu. Minęło chyba już pół roku, więc chyba nie powinnam się obawiac o skręt...

Cytat:
Zastanawiałam się, czy wrzucić link, ale wiem, że linki w wielu miejscach bywają niemile widziane
Racja! Ale i tak super, ze wspomniałaś.
Cytat:
Dlatego chociaż wspomniałam, a przedtem sprawdziłam: po wpisaniu w google "CG kręconowłose" jako pierwsze wyskakuje FAQ z naszego forum
Powiem tak - wpisałam i poklikałam na linki. I oniemiałam Sporo nas w internecie
Niechaj wiedza się rozszerza i otaczają nas piękne loki!
Cytat:
Może następnym razem spróbuję przemycić link. Myślę,że również Ty nie omieszkasz spróbować, jeśli zdecydujesz się na opublikowanie zdjeć na ich stronie
Na pewno
Najwyżej nie dadzą mi darmowej henny
Cytat:
tego nie, chodzi o ten caly raban z wlosami
Uff... to mnie pocieszyłaś Juz się bałam
Cytat:
No to trzymam Cie za ten 'bum cyk cyk tralala'
Możesz za całą orkiestrę

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 21:49   #39377
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Ujmę to tak - we Wro w Naturze w Feriogaju wszystkie żele Artiste za tę samą cenę, ale z fioletowym wieczkiem już 2 zł droższy! I niby tez w promocji...
mnie nie idzie o te 5 zł, bo to śmieszna cena z fajny żel, ale ktoś tam czyta wizaż? Ja się pytam... bo mnie się panie z Natury od dziwne rzeczy każdorazowo pytają... Mam jakiś neon na czole?
Wczoraj kupiłam ten fioletowy żel Artiste w Naturze w Magnolii za 3,99 zł. A jutro idę do Feniksu polować na Joanny b/s.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 22:05   #39378
Eloe77

Cytat:
Jako aniołek też jestem zdecydowanie wyższa, no i bez puszaka(wyobrażam sobie jak potrząsam takimi spiralami,a one się bujają)
I mamy oto Curlitańskie niebo!Widziane mile, gorzej że wizaż czasem blokuje. Wrzuć ze spacjami zamiast kropek czy coś
Cytat:
PS. Ciekawa jestem co wyjdzie Eloe.
Oby nie włosy
Cytat:
Afro możesz czasem mieć, np. po papilotach z folii
Kiedyś na pewno nie omieszkam nie zrobić
Ale odkąd zmieniłam pielęgnację, to przestałam sie bawić i z papilotami i z innymi wałkami czy suszarkolokówkami. Wystarcza to, co mam, choć nie afro i nie rude
Chyba jestem zadowolona z włosów... Dziwne
Cytat:
Dzwoniłam dziś z zapytaniem czy kupi ze mną do spółki Mastersa. I pierwsze o co zapytała to o skład Czym różni się od innych odżywek o wiele tańszych i czy na pewno warto. Wyszkoliłam siostrę
doskonała robota

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Ostatnio obudziłam się rano, a koszulka leżała na biurku, wieczorem jeszcze była na mojej głowie...
Co Ty w nocy robisz na śpiąco?
Cytat:
ale na razie jestem unieruchomiona w domu z nogą w szynie po kolano...
niedobrze! To po wybiuciu palca? Wracaj szybko do formy!
Cytat:
Jak zaczęłam chodzić do gimnazjum zaczęło się prostowanie
Przy takim skręcie prostowanie cokolwiek Ci dawało?
Cytat:
Aktuatlnie wyglądają TAK zdjęcie zrobione 7 sierpnai 2011
efekt wspaniały!
Cytat:
Chcesz, by były bardziej uwydatnione? Ale w jakim celu? Przeciez są pięknie podkreślone (tak to wygląda na zdjęciach).
Fakt, protein potrzeba zawsze, a juz szczególnie latem - tu Ajrisz ma rację Od siebie polecam keratynę hydrolizowaną.
Ale moze coś źle rozumiem - może kiedy nakładasz to wszystko, to nie jest uwydatniony skręt, a kiedy mniej nakładasz, to lepiej się kręcą? O to chodzi?

Coś mi się miesza. Chyba powinnam pójśc spać. Tak. Stanowczo.
Wypinam spinki i kłade się do łózka. Dobranoc

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-11, 22:05   #39379
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Heh świetne zdjęcie w piekarniku :P Rzuciłabym żarcik w stylu czarny humor ale kociary by mnie pogoniły ;P

ja tam lubie czarny humor, mozesz walnac, a jak Ci sie podoba to zalaczam ta fotke, niestety Skuter wpakowal sie do piekarnika jak wyjmowalam foremki a polki nadal byly w srodku, fotka wiec nie jest tak efektowana jak Cycowa

Cytat:

Co prawda znamy się tylko wirtualnie, ale wierzę bez zastrzeżeń

Kobieta-kameleon
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Swieta IRL Gru10 088.jpg (110,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Cycek i Skuter 5 004.jpg (63,3 KB, 35 załadowań)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-11, 22:16   #39380
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Nie czesałam włosów przed farbowaniem, nawet kiedy farbowałam całość. Jakoś dawałam radę. Bałam się, że je powyrywam (wyjątek, to kiedy farbowała mi siostra - powiedziała, że muszę rozczesać, bo inaczej nie pofarbuje, dlatego farbuję sama)
no ja też bym nie czesała pewnie, ale nawet po rozczesaniu było dość cięzko - fakt, że po 1/3 głowy szło mi juz całkiem ładnie - pewnie kwestia wprawy przy kręconych włosach
Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Właśnie wybieram się na podcięcie, ale na razie jestem unieruchomiona w domu z nogą w szynie po kolano...
ojej... coś poważnego chyba skoro aż w szynie... wyzdrowiejesz szybko?

Cytat:
znowu super loki, ehhh wszystkie fale i falo-loki sie teraz ślinią dziewczyny na pewno doradzą co i jak. Booooże jakie loki, nie no ja w życiu takich nie będę mieć i będę się teraz użalać na moimi falo-lokami
trochę tu poczytasz i już w ogóle będzie cuuudo.

Cytat:
słuchaj może któras z tych pan w Naturze sekretnie podczytuje wątek i dobrze wie, że to ty jestes Eloe i cię sprawdza czy coś heheh (taka teoria spiskowa )

Cytat:
A skoro chcesz zmienić, to czemu nie spróbujesz henny? Ja byłam zadowolona z pierwszego razu. Minęło chyba już pół roku, więc chyba nie powinnam się obawiac o skręt...
dużo malowałam za dzieciaka w gimnazjum i dalej iiii długo czekałam na całe naturalne bez zabawy w odrosty itp ale czasem mi teskno do jakiejś zmiany zwłaszcza jak czytam i widzę tyle fajnych rzeczy. Gdybym mi jednak przyszło do głowy - to byłby to rudy chyba bo TZ się podoba a ja czerwone miałam, ale rudych nie
nooo ale szkoda mi trochę beztroski związanej z naturalnym kolorem - siwych nie mam jeszcze, więc na razie lepiej nie

Zażelowałam się znów na noc, ale jutro już mam dzien "po" - "po" myciu (znaczy myłam wczoraj ) więc cudów nie bedzie a jak nadadzą się do pokazania ludziom to już bedzie super.

aktogimka a ja u siebie za 2,99 - chyba, że na półce było inaczej a w kasie inaczej ale chyba nie. I już dwa razy kupowałam za tą cenę. A z kolei różowy był droższy chyba. I w ogóle to kupię sobie chyba ten duży następnym razem z dozownikiem.

Rybiorku zdjęcia z piekarnika są mega

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-11 o 22:23
Stary 2011-08-11, 22:20   #39381
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie kosmetyki:
- Szampon Mypa aloesowy
- szampon Eva z czarną rzepą
- Balsam Potters z aloesem
- Joanna len z rumiankiem
- garnier avokado
- maska gloria

olejki: kokosowy,Heenara,rycynowy ,Amla
Joaśka to odżywka? Bogato, bo masz i emolienty i humektanty. Tylko protein mi brak.
Najlepiej przyswajalne są keratyna, niedługo potem jedwab. Proteiny mleka czy pszenicy są za duże i oblepiają włos a nie wnikają, nie że to źle tylko efekt inny.
Skąd wiesz że masz niską porowatość? Po czym poznajesz?

Pantenol = vit B5 jest raczej humektantem
Cytat:
ja tam lubie czarny humor, mozesz walnac, a jak Ci sie podoba to zalaczam ta fotke, niestety Skuter wpakowal sie do piekarnika jak wyjmowalam foremki a polki nadal byly w srodku, fotka wiec nie jest tak efektowana jak Cycowa
Hehe skubaniec
Mięso wie gdzie jego miejsce sesese ;]

Aaaa podszedł mi żel lniany!! Próbuję zrobić focię ale są nie takie, nie pokazują tego co widzę (lub chcę widzieć) w lustrze.
Eloe - zauszne nie ucierpiały Rozluźniły się ale są w dobrej kondycji, też się trochę bałam o ich stan po wcześniejszych zabiegach. Za to grzywka nie drgnęła ani o milimetr, dalej jest McDonald :P

Codziennik KLIK
Przekleję zdjęcie: Pomóżcie mi z grzywką, jak to podpiąć żeby się takie czoło wielkie nie robiło?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie617.jpg (55,0 KB, 52 załadowań)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-08-11 o 22:32
Stary 2011-08-11, 22:27   #39382
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Powiem tak - wpisałam i poklikałam na linki. I oniemiałam Sporo nas w internecie
Niechaj wiedza się rozszerza i otaczają nas piękne loki!
Już dawno zauważyłam właśnie to samo. Jeśli szukam jakiegokolwiek kosmetyku - wizaż na jednym z pierwszych (lub pierwszym miejscu), a cg - tylko na wizażu.

Milena, piękne loki

Edytowane przez *Basia*
Czas edycji: 2011-08-11 o 22:32
*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 22:32   #39383
aktogimka
Zakorzenienie

Rybiorek, ale cudaczne zdjęcia. Czadowe masz koty!
Pochwalę się, że u mnie też kociarnia w domu - rudy kocuras i dwie kolorowe kotki (trikolor, szylkret? nie wiem, jak je nazwać - jeden wet mówi, że szylkret, drugi, że ciemny trikolor są takie, jak kicia z pierwszego zdjęcia tutaj).

Cytat:
aktogimka a ja u siebie za 2,99 - chyba, że na półce było inaczej a w kasie inaczej ale chyba nie. I już dwa razy kupowałam za tą cenę. A z kolei różowy był droższy chyba. I w ogóle to kupię sobie chyba ten duży następnym razem z dozownikiem.
Miałam wczoraj jakieś zaćmienie i nawet nie spojrzałam na cenówki na półce, więc w sumie nie wiem, ile tam było napisane. Szybko wpadłam, szybko wypadłam, ekspresowe zakupy. Tak przy okazji - bardzo podoba mi się zapach tego żelu.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 23:58   #39384
Ag Rafka
Rozeznanie

Nie wpisuję się dziś do codziennika, bo w sumie nic nie zmieniłam, a nie zdążyłam pstryknąć zdjęć rano, potem zmokłam trochę i siano sianowate. O ile prawa strona jako tako(zdj.1), tak lewa i tył masakra(zdj. 2).

Ajrisz, będę miała wkrótce podobny problem z grzywka jak Ty. Dopóki miałam prostowane, to i prosta grzywka ścięta na okrągło pasowała. Ale odkad jestem (dzięki Wam) bardziej kręcona, coś muszę z nią zrobić(jeśli nie zapuszczę, musiałabym prostować, a tego wolałabym uniknąć). Też mam wysokie czoło i dotąd grzywka mi je ładnie przykrywala. Ułożyłam ją dziś na bok, prócz tego, że układa się fatalnie, odsłania wszystko -wielkie czoło, zmarszczki typu "zdziwienie" czy pryszczyki (zdj.3). No i nie wiem, co dalej, jak to podpinać, czy w ogóle zapuszczać, czy może jednak prostować.

Żel gorvity aloesowy i ten z panthenolem (na ukąszenia rewelka, sprawdziłam na sobie i dzieciakach!) na włosach zadziałały u mnie gorzej niż lniany. Przewaga lnianego polega na tym, że można go ładować prawie bez ograniczeń, a włosy nadal miękkie i gładkie w dotyku. Te z gorvity pozostawiają "coś" na włosach -takie sucho-klejące, trudno mi to nazwać (może w mniejszej ilosci nie jest to tak odczuwalne, ale chciałam ujarzmić tego puszaka po deszczu, wiec paćkałam trochę). Nową porcje lnianego już ugotowalam

Na zdjeciach widzę też dokładnie, co m.in. robi mi takiego puszaka. To te krótsze włoski (urwane pewnie przez szczotkowanie w miejscu zniszczeń dokonanych prostownicą i chemią) sterczą sobie na wszystkie strony. Jest jakiś sposób,żeby przyległy do pozostałych, czy tylko cięcie na krótko i czekanie, aż odrosną zdrowe, w miarę jednakowej długości?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00317k.jpg (70,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00305.jpg (80,1 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00313.jpg (35,9 KB, 28 załadowań)
Stary 2011-08-12, 00:01   #39385
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Bierzcie! Ja płaciłam niemal stówkę więcej w tamtym roku.
OK Koniecznie muszę kupić, bo musiałabym do pracy chodzić chyba na 15 żeby mi wyschły same.
Cytat:
Jeśli nie jedziesz sama do kraju, którego kultury i języka nie znasz, to nie będzie źle
Byłam cały rok i było świetnie. Zapewniam Cię, że to kaszka z mlekiem w porównaniu z tym co będzie.

Cytat:

Farbuję bardzo często (raz na 3-4 tygodnie) ale tylko i wyłączanie odrosty na naolejowane włosy
Chyba muszę spróbować tej metody...za 3 tygodnie powinnam zrobić odrosty.

Czy chęć obcięcia włosów jest zaraźliwa? Bo od dwóch dni chodzę i rozważam taką możliwość

Rybiorku, piękne koty, proszę o więcej zdjęć! Eh, tak uwielbiam koty, a TŻ jest uczulony (niestety sprawdzone i potwierdzone).

Jutro myję moje "nędzne fale". Ciekawe co wyjdzie, bo mam Pottersa aloesowego i Biovaxa w planie do przetestowania. Zdecydowanie koniec z zakupami w tym miesiącu. Przynajmniej włosowymi.

Edytowane przez martusia1234
Czas edycji: 2011-08-12 o 00:02
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 02:49   #39386
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Tak przy okazji - bardzo podoba mi się zapach tego żelu.
zapach spoko ale mi konsystencja się podoba takie masłowo fajne coś bo żel lniany to taki zimny pachnący centralą nasienną ślimak

Agrafko
no fale chyba już tak mają, ze nie ogadniejsz co z nich wyjdzie... ja aż się boję mojego tyłu jutro :/

Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
OK Koniecznie muszę kupić, bo musiałabym do pracy chodzić chyba na 15 żeby mi wyschły same.
nooo ja jak mi przyjdzie cała i zdrowa to sie pochwalę

no i znowu 3 w nocy mnie zastała ehhhh kolorowych

...

You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-08-12 o 02:50
Stary 2011-08-12, 07:18   #39387
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Ajrisz, będę miała wkrótce podobny problem z grzywka jak Ty. Dopóki miałam prostowane, to i prosta grzywka ścięta na okrągło pasowała. Ale odkad jestem (dzięki Wam) bardziej kręcona, coś muszę z nią zrobić(jeśli nie zapuszczę, musiałabym prostować, a tego wolałabym uniknąć). Też mam wysokie czoło i dotąd grzywka mi je ładnie przykrywala. Ułożyłam ją dziś na bok, prócz tego, że układa się fatalnie, odsłania wszystko -wielkie czoło, zmarszczki typu "zdziwienie" czy pryszczyki (zdj.3). No i nie wiem, co dalej, jak to podpinać, czy w ogóle zapuszczać, czy może jednak prostować.
Lepiej nie prostować, wiadomo. Cierpliwie zapuścić ;P
Ta szczotka co Basia zamówiła przyszła mi na myśl, ale nie wierzę, żeby miała coś pomóc kiedy włosy ROSNĄ w jakimś kierunku ;]
Cytat:
Na zdjeciach widzę też dokładnie, co m.in. robi mi takiego puszaka. To te krótsze włoski (urwane pewnie przez szczotkowanie w miejscu zniszczeń dokonanych prostownicą i chemią) sterczą sobie na wszystkie strony. Jest jakiś sposób,żeby przyległy do pozostałych, czy tylko cięcie na krótko i czekanie, aż odrosną zdrowe, w miarę jednakowej długości?
Na pewno nie ciąć. Włosy łamią się zawsze i zawsze będą, będą rosnąć nowe babyhair. Wydaje mi się że dopieszczać. Jak się skręt zacieśni to może się schowają

Piątek Piątek

Stary 2011-08-12, 09:13   #39388
Eloe77

Cytat:
Wczoraj kupiłam ten fioletowy żel Artiste w Naturze w Magnolii za 3,99 zł.
No właśnie
Cytat:
jak Ci sie podoba to zalaczam ta fotke
boskie
Skuter rzeczywiście ma zadatki na nurka
Cytat:
słuchaj może któras z tych pan w Naturze sekretnie podczytuje wątek i dobrze wie, że to ty jestes Eloe i cię sprawdza czy coś heheh (taka teoria spiskowa )
Wiesz, że zaczynam powoli tak myśleć? Już kilka razy miałam taki przypadek, że mnie babki o analizy składów prosiły. I to jest podejrzane, bo tylko raz była ze mną koleżanka, która zdradziła moje skrzywienie.
Cytat:
dużo malowałam za dzieciaka w gimnazjum i dalej iiii długo czekałam na całe naturalne bez zabawy w odrosty
Ach, rozumiem. Czyli skoro siwych brak, to nie ma sensu
Co prawda u siebie siwych nie widzę, ale podoba mnie się pogrubienie,jakie dala mi henna. A skoro przy tym można mieć rudości, to czemu nie

Poszłam wczoraj do mojej ulubionej drogerii, gdzie mają niemal wszystko z Ziai. Ubogo jest trochę z produktami tej firmy do włosów (ogólnie z wyborem kosmetyków włosowych jest tam nietęgo, bo każdy podobny do siebie) Pani sprzedawczyni, a może nawet właścicielka ma loki - trochę za krótkie, by rozwinąć całe swoje piękno - zadbane i duuużo. Wspaniała objętość, więc pewnie dlatego tak krótko ścięte.
Pani mnie zawsze obdaruje próbkami z Ziai - tym razem dostałam szampon i maskę intensywne wygładzanie. Jeśli zdążę, wstawię do analizowego. Już teraz powiem, że silikon rządzi, ale producent pisze "kondycjonery" - kto wie, o co chodzi, poradzi sobie z odczytem. Sprytne, prawda?
Gdyby któraś z Wrocławia i okolic szukała jakiegoś kremu/balsamu/serii trudno dostępnej gdzie indziej, to tam własnie ją dostanie. Osobiście polecam peeling do ciała z serii Sopot Spa. Ten zapach i efekt

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:

Ale mój TŻ twierdzi, ze się długo gotuje
Cytat:
Eloe - zauszne nie ucierpiały
O tak!
Cytat:
Za to grzywka nie drgnęła ani o milimetr, dalej jest McDonald :P
jakie porównanie
Cytat:
Codziennik KLIK
Przekleję zdjęcie: Pomóżcie mi z grzywką, jak to podpiąć żeby się takie czoło wielkie nie robiło?
Uch... ja przypinam delikatnie po lewej nad czołem i reszta sobie skacze po twarzy. Może to coś da?
Trudna długość, by coś kombinować innego...
Opaska jeszcze bardziej odsłoni czoło.
Cytat:
Już dawno zauważyłam właśnie to samo. Jeśli szukam jakiegokolwiek kosmetyku - wizaż na jednym z pierwszych (lub pierwszym miejscu), a cg - tylko na wizażu
O tak! To może tylko radować Przyznam się, że nie sprawdzałam tego nigdy, ale potrafi taka wiadomość o obecności niesamowicie ucieszyć.

Cytat:
Dopóki miałam prostowane, to i prosta grzywka ścięta na okrągło pasowała
A zaczesana na bok? Możesz ją po umyciu prostować na szczotce i jednocześnie zapuszczać. Obciąć zawsze zdążysz.
Cytat:
Te z gorvity pozostawiają "coś" na włosach -takie sucho-klejące
ano zostawiają. W aloesowym to może być carbomer, którego nie ma w panthenolu, ale inne zagęszczacze. One zwykle sprawiają, że zostaje taka warstewka. Jednak bez niej trudno by było nazwać te produkty żelami i oczekiwać działania stylizacyjnego.
Cytat:
Jest jakiś sposób,żeby przyległy do pozostałych, czy tylko cięcie na krótko i czekanie, aż odrosną zdrowe, w miarę jednakowej długości?
To może być puszek, to mogą być malutkie włoski, to mogą być zniszczone włoski. Najlepiej dalej pielęgnować i nie zastanawiać się nad tym zbytnio, by znalazły swoje miejsce. Powinny pomóc emolienty, a w szczególności oleje. Lniany też powinien być w miarę skuteczny, podobnie jak każdy inny żel, ale to tylko rozwiązanie tymczasowe.
Cytat:
Byłam cały rok i było świetnie. Zapewniam Cię, że to kaszka z mlekiem w porównaniu z tym co będzie
Też byłam i teraz nie ma takiej pracy, która obecnie byłaby w stanie mnie przerazić. Owszem, stresuję się, gdy zaczynam coś nowego, ale żadna z prac w tym kraju i którymkolwiek na zachodzie Europy nie jest w stanie mnie przerazić.
Można to uznać za nieskromność, ale są doświadczenia, które dają siłę
Skoro przeszłaś przez coś podobnego i zaczynasz prace w tym kraju, to - uwierz mi - też będzie kaszka z mlekiem. Masz wokół siebie ludzi, których znasz, męża, rodzinę, znajomych. A za granicą nie dość, że nie wiesz, co się do Ciebie mówi i czego oczekuje, to jeszcze nie ma się często z kim tym podzielić. I na dodatek lepiej się nie dzielić, by sobie nie zaszkodzić.
Nie, mogłaby mnie przerazić praca deratyzatora

Cytat:
Czy chęć obcięcia włosów jest zaraźliwa? Bo od dwóch dni chodzę i rozważam taką możliwość
Rozsiewamy wirus

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-08-12 o 09:14
Stary 2011-08-12, 09:44   #39389
martusia1234
Raczkowanie

Cytat:
Też byłam i teraz nie ma takiej pracy, która obecnie byłaby w stanie mnie przerazić. Owszem, stresuję się, gdy zaczynam coś nowego, ale żadna z prac w tym kraju i którymkolwiek na zachodzie Europy nie jest w stanie mnie przerazić.
Można to uznać za nieskromność, ale są doświadczenia, które dają siłę
Skoro przeszłaś przez coś podobnego i zaczynasz prace w tym kraju, to - uwierz mi - też będzie kaszka z mlekiem. Masz wokół siebie ludzi, których znasz, męża, rodzinę, znajomych. A za granicą nie dość, że nie wiesz, co się do Ciebie mówi i czego oczekuje, to jeszcze nie ma się często z kim tym podzielić. I na dodatek lepiej się nie dzielić, by sobie nie zaszkodzić.
Nie, mogłaby mnie przerazić praca deratyzatora
Eloe, też tak myślę i moim zdaniem nie można tego uznać za nieskromność. Jak zawsze w takich sytuacjach trudne są początki- nowe otoczenie, ludzie, obowiązki i generalnie praca, która nagle przestaje być jednym z przedmiotów na studiach. Tylko tyle. Dziękuję
Cytat:
Rozsiewamy wirus
Walczymy! Zapuszczamy!
martusia1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:28   #39390
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Rybiorku zdjęcia z piekarnika są mega
wymiata kazdego

Cytat:
Hehe skubaniec

Cytat:
Rybiorek, ale cudaczne zdjęcia. Czadowe masz koty!
Pochwalę się, że u mnie też kociarnia w domu - rudy kocuras i dwie kolorowe kotki (trikolor, szylkret? nie wiem, jak je nazwać - jeden wet mówi, że szylkret, drugi, że ciemny trikolor są takie, jak kicia z pierwszego zdjęcia tutaj).
chcialabym trikolorka bo mnie strasznie rozczulaja te kolory i choc maz tez lubi takie to wiadomo 99% to kotki a na kotke nie chcial sie zgodzic (ale moze kiedys mi sie trafi Syberysjki trikolor to wtedy nie odmowi nawet jak to bedzie ona)

Cytat:

Rybiorku, piękne koty, proszę o więcej zdjęć! Eh, tak uwielbiam koty, a TŻ jest uczulony (niestety sprawdzone i potwierdzone).
W weekend postaram sie powklejac nowe a dzisiaj mozesz isc do mojego profilu i obejrzec ich album. A jest uczulony typowo na kocia siersc czy siersc w ogole? bo jak specyficznie na kota to polecam sprawdzic Syberyjskie. Mozna isc do hodolwli i spedzic 1-2 godziny w towarzystwie tych pieknych i madrych kotow, parenascie stron wczesniej tlumaczylam czemu one sa hypoalergiczne i idealne dla alergikow (ale to musi byc naprawde dobra hodowla). Ja bardzo bym chciala Syberyjskiego i w UK bede miec! A co! mezowi tez sie podobaja tylko ze teraz temat trzeciego kota to tabu. Znow jest troche zly bo wczoraj poszlo troche kasy na drugie szczepienie Skutera, preparat na pasozyty wszelakiej masci, nowe zabawki, karme, no i zwirek (ale zwirek to dla obu kotow). Dlatego dzisiaj zrobie mu hamburgery

Cytat:
No właśnie
boskie
Skuter rzeczywiście ma zadatki na nurka
No to oficjalnie juz jego imie: Skuter Nurek

Donosze ze olejek Busy Izzy jest naprawde boski, to uczucie mega odzywienia to chyba za sprawa tego ze olejek sie nie zmywa do konca (myje odzywka CJ Daily Fix) ale choc czuc w dotyku ze wlosy sa grubsze, jakby otoczone oslonka to w wygladzie nic tego nie zdradza (olej rycynowy w skladzie chyba jest sprawca), jesli mam znalezc minus to tylko taki ze wlosy sa jakby ton ciemniejsze ale tak dzialaja oleje, w ogolnym rozrachunku nie przeszkadza mi to.

Co ciekawe nakladam olejek tylko na skalp a mimo to dziala na cale wlosy Jakby nie bylo olejek polecam, dla osob ktore nie maja mozliwosci kupienia polecam sprobowac zrobic taka mieszanke, naprawde dziala (jedyny problem z ekstraktami ze skrzypu i pokrzywy, nie wiem gdzie je mozna dostac)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości