Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-20, 10:03   #4471
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

dzień dobry
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
azimi, almelle nie polecam
dzięki
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy do becikowego też musiałyście dać skrócony odpis aktu urodzenia i zaświadczenie od lekarza, że byłam pod opieką lekarską ?

U mnie za odpis chcą 22 zł !!
za odpis?? my dostaliśmy trzy bezpłatne, dopiero za kolejne się płaci...

Oliweczka, gratuluję!!!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Wyobraźcie sobie kto zabiega o spokojną rozmowę ze mną...
Kto dzwoni, pisze smsy...
No, macie rację - Pan M.
Wielce skruszony, pisze, że mnie kocha, żałuje...
No nie wytrzymam. Czyżby zapomniał ?
Bo ja nie.
Nie wiem co zrobię.
Marino, ciężka sprawa... spotkaj się, tak jak dziewczyny mówią, ale pamiętaj że tym razem Ty dyktujesz warunki. Nie daj sobie nic narzucić, teraz niech on się podporządkuje.
czyżby do łba coś zaczynało docierać...?

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A teraz dosłownie zdycham sobie na podłodze Wymioty mnie wymęczyły nie na żarty. Myślałam że żołądek, migdałki i jeszcze parę innych rzeczy wypluję.
Biedna :przytul :głupio to brzmi ale niedługo wreszcie minie...

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Karolinka moja konczy dzis 2 miesiace
klask i:

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
sms od Żanety 21.15

" Znowu mam gorączkę :/ 39,5, wzięłam tabletki i mam się pocić. Jak jutro nie minie do gina mam iść, bo cycki mam flaki i nic mnie nie boli. Kiedy ten armagedon się skończy . Jeszcze mała od 15.00 do teraz nie spała. "
oj...trzymam kciuki żeby jej szybko przeszło!

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kobitki ale wczoraj miałam przypadek
wieczorem jechaliśmy na jego imprezę firmową

i kogo telik tam spotkał???
swojego ginekologa

najgorsze ze siedzielismy przy jednym stoliku
nigdy sie tak dziwnie nnie czułam na imprezie
oczywiście stolik został pochłoniety tematem mojego porodu
przepraszam, wiem że głupia sytuacja ale wyobraziłam sobie i parsknęłam śmiechem
choć pewnie nie było Ci do śmiechu?

Marina, Igorek cudny!
A z książek polecam jak Telik - o kobietach afrykańskich, ja czytam też o związkach z muzułmanami - choć najczęściej scenariusz podobny i zakończenia także
Polecam książki Jodie Picoult - mnie wciągają kompletnie, długie a czyta się świetnie!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Super masz tesciow. Tylko zazdroscic. Chociaz ja na swoja tez nie moge narzekac. Interesuje sie tyle ile trzeba, a najwazniejsze ze jest 1800 km ode mnie
i to jest największy jej plus
Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
mam 38,1 goraczki wczoraj jak szlam spac mialam 37,2 bola mnie wezly chlonne po lewej stronie wszystkie i gardlo... czy moge karmic malego i co z moge wziac na przepedzenie tej goraczki..
możesz karmić, spokojnie.

Zawinęłam małego w chustę i usiłuję coś posprzątać, potem do taty w odwiedziny i zleci jakoś...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:04   #4472
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Może dam rady jeszcze napisać co u nas (mała już nie spi, spała może z pół godziny...) Po pierwsze widzę, że Bebilon Pepti skutkuje (plus moja dieta) i Ida zaczyna ładnieć na buzi.
Po drugie wczoraj byliśmy u lekarza, do którego pierwotnie chciałam iść na usg bioder, ale był problem z rejestracją (dlatego zapisałam się przezornie także do innego). No i teraz mam ZONK. Pierwszy (ten awaryjny) stwierdził, że jedno z bioder jest słabsze i trzeba szeroko pieluchować. Drugi zaś, który jest bardzo polecany i ma świetną opinie twierdzi, że biodra są książkowe i nic im nie jest. No weź tu zaufaj specjaliście... Przyglądnęłam się sama tym obrazom usg i sama dostrzegłam różnice, jedno biodro faktycznie jest mniej pełne i jednak postawie chyba na pieluchowanie - nie zaszkodzi. Jestem jednak rozczarowana tą rozbieżnością.
Dobra wiadomość jest taka, że ten drugi lekarz zrobił nam kompleksowe usg ciała: od bioder, przez brzuszek, tarczycę, aż po głowę i wszystko wygląda dobrze.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:12   #4473
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dziewczyny które mleko mm jest jakos bardziej kaloryczne, bo Sarka mało ilościowo zjada i moze zmienie jej mleczko.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:12   #4474
Zmalowana
Zakorzenienie

U nas noc masakryczna !! Mały co się budził to miał ataki kolki ( Nad ranem na szczęście zasnęliśmy i ja przed chwilą wstałam a on śpi jeszcze biedny umęczony, ale już płytko więc tylko czekać

Carmela
ja ostatnio sprawdzałam skład Nan i Bebiko i powiem Ci że praktycznie to samo. W Nan jest więcej witamin ( o ile można takie ilości śladowe nazwać więcej ) A w Bebiku np więcej potasu itp. Ale Nan ma 2x więcej żelaza (zatwardzenia)

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-08-20 o 10:14
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:14   #4475
CrazyMachine
Zadomowienie

Pytanko: co dajecie do picia dzieciakom? Wiem, ze temat sie przewijal, ale nie bylam wowczas zainteresowana i nie pamietam dokladnie co pisalyscie.
Stary 2011-08-20, 10:16   #4476
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Neurologa i usg głowki juz mielismy raz w szpitalu po porodzie, wszystko bylo ok, ale ze wzgledu na wczesniactwo dostalismy zalecenie jeszcze raz sprawdzic, wiec sprawdzamy.

A wasza Sarka kiedy ma kontrolne usg brzuszka? Mabie konkretny termin?
jeszcze się nie umówiłam, idziemy prywatnie więc w każdej chwili mogę zadzwonić, nawet w ten sam dzień. Planuję na początku września, w pierwszym tygodniu. Na NFZ umówiłam się 7 września do ortopedy.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
za rocznicę

Ja po troszkę nadrabiam Na dziś już wystarczy. Idę do łóżka. Mąż i syn już dawno śpią
Radek miał ciężką noc i dzisiaj pół dnie. Stękał, płakał, sama nie wiedziałam co mu jest i jak mogę pomóc. Zrobiliśmy mu z tż flachę i zjadł 40ml, zaraz po tym jak mu cycka dałam
Mieliśmy gości wczoraj i mama moja stwierdziła, że może ktoś uroki zostawił żeby małemu oczy polizać.
I wiecie co? zadziałało, nie jestem zabobonna i jest mi wszystko jedno ale wiem, że Radek się po tym lepiej czuje. Podoił cycka i śpi już drugą godzinę
dobrej nocy mamusie
chyba żartujesz. To zbieg okoliczności że lizanie pomogło

Cytat:
Brawa za nocke !!
Gratki z okazji rocznicy !!

trzymam aby wszytsko było wporzadku z małą Sarcia i aby zdrowko wróciło do normy jak najszybciej i problemy wszystkie się skończyły

Beata ja bylam teraz na kontroli u gina i wyszlo mi ze na prawym jajniku mam torbiel (podejrzenie dermatoidalnej o ile dobrze zrozumiałam) wielkości ponad 5cm L Lekarka powiedziala ze z jajnika na razie jest sama otoczka a srodek to ta nieszczesna torbiel. Musze zrobic markery nowotworowe – badania – i z wynikami do lekarki powrotem. Na lewym jajniku już był pęcherzyk i niedługo powiedziala ze będzie owulacja i okres mialam dostac za jakies 2-3 tyg natomiast dostalam w ten sam dzien w nocy, nawet dzwoniłam do lekarki czy to nic groznego ze krwawie (przez ta torbiel się balam) ale powiedziala ze po porodzie może tak być ze to się jeszcze wszytsko normuje. Powiedziala ze po okresie jakies 2 tygodnie mam znow przyjść z wynikami tymi na USG jajnikow i zobaczymy co z ta torbiela się dzieje czy się może aby zmniejszyla, bo jeśli się nie zmniejszy albo nie daj boze urosnie to powiedziala ze hormony na taka torbiel nie zadziałają tylko potrzebny będzie zabieg operacyjny jej usuniecia, a podczas zabiegu okaze się czy da się ja sama usunąć czy caly jajnik L wiec mam nadzieje ze po okresie (powiedziala ze po okresie powinna się znacznie zmniejszyc lub zniknąć) zniknie L buu zdenerwowałam się L

Patik czytałam ze u takiego malego dziecka neutrocyty mogą świadczyć wlasnie o przebytej niedawno infekcji i mogą się utrzymywac do chyba 3 miesiecy w wynikach wiec się proszę nie martw na pewno będzie wszytsko ok.

Moja mama tak samo za nic mnie nie krytykuje i jestem bardzo zadowolona z jej stosunku do mnie i wnuczki

Patik tak jak dziewczyny pisaly robiłam tez spirolek z dwoch kieliszkow spirytusu i jednego wody przegotowanej J ze sklepowego zwykłego J

My czekamy bo wtedy będzie 2 tyg hehe J

Karolinka moja wazy już 4230gram J wyniki morfologi powiedzmy ze prawie w normie, mamy troszke za malo krwinek czerwonych i hematokryt delikatnie poniżej dolnej granicy, mamy żelazo w syropie podawac zmieszany z kroplami witaminy c i polowa tabletki kwasu foliowego rozdrobniana, do tego Fluconazole na pleśniawki bo nystatyna nie działała tak jak powinno.. coz moja mama ma tak duzo lekow, a taki maly brzus L damy rade !! oby do trzeciego miesiąca bo wtedy już dziecko samo zaczyna podobno magazynowac sobie zalezo a na razie nie J
Poza tym wszytsko ok. i mamy pojawic się na szczepieniach nastepnych J

Tylko sen z powiek spedza mi ta moja nieszczesna torbiel jajnika..
trzymam kciuki oby operacja nie była potrzebna.
Tak, obniżone neutrocyty swiadczą o przebytej infekcji także, ale u nas jest można powiedzieć prawie brak ich wogóle..ma 5,9 % a minimum jest 30

My też dużo leków dajemy, tylko rozpuszczam w mleku, źle robię?
Może powinnam na łyżeczce? jak myslicie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
sms od Żanety 21.15

" Znowu mam gorączkę :/ 39,5, wzięłam tabletki i mam się pocić. Jak jutro nie minie do gina mam iść, bo cycki mam flaki i nic mnie nie boli. Kiedy ten armagedon się skończy . Jeszcze mała od 15.00 do teraz nie spała. "
o rany, ile ona wizyt już odbyła po porodzie u gina i na izbie. Biedna zaneta, namęczy się. To teraz gorączka raczej nie od nawału?

Cytat:
Kochane moje dziękuję za Wasze rady ! Każdą, każdusieńką !
Jak zwykle jesteście niezastąpione ( naprawdę ).
Postanowiłam się z nim spotkać ok czwartku, bo nie mam ochoty wcześniej. Poza tym muszę dokładnie przemyśleć co chcę powiedzieć, a nie chcę by emocje wzięły górę. Co to, to nie.
To nie są już jakieś gówniarskie wybryki, to już nie liceum, tylko poważne sprawy.
Chodzi o Igorka, a jeśli ma być tak jak było, to niech się nawet nie ośmiesza.

Nie wiem co będzie, ale jak na razie nie mam ochoty go widzieć.
Spróbuję się tym nie martwić póki co, tyle już czasu dałam sobie radę sama.

Uff...

A u nas noc po japońsku ( pamiętam, padło na forum i spodobało mi się ) - jako tako.
Od 4 nie śpię, i mały tez nie spał, ale teraz padł w huśtawce.
Oby pospał chwilę, bo muszę coś ugotować no i poodkurzać.

Dziewczynki i z innego worka :
Wasze tytuły filmów ( o które kiedyś pytałam ) okazały się strzałem w dziesiątkę (obejrzałam kilka ).

Teraz zapytam, czy mogłybyście polecić jakieś fajne książki ? Nie konkretnego gatunku, ot, takie które uważacie, że są godne uwagi.
Chciałabym w poniedziałek wpaść do biblioteki, bo brakuje mi czytania.

A książka do której lubię wracać to W. Nabokova ,,Lolita " - fajna, choć kontrowersyjna, ale daje całkiem inne spojrzenie na sprawę, niż moim zdaniem niedopracowany film ( chociaż z tego co wiem to były dwa, chodzi mi o ten nowszy )

No i ,,Mały książę "

To jeśli chodzi o mnie. A Wasze typy?
książka: księżycowa klatka, osobne łóżka. Autorów nie pamiętam, ale chłonie się jak gąbka wodę.
Dobrze robisz, weź go na podtrzymanie, tak jak nerola pisała.
Ty dyktujesz warunki, nie M.
Bądź czujna, oby nic nie kombinował.

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Witam!

Ja po sniadaniu i teraz spadam poskakac po oknach...

Do potem!
tylko nie wypadnij

Cytat:
Dziewczynki i trochę mojego bąbla ( więcej wrzucę w klub, a i wrzucę zdjęcie mojego bębna )
śliczny jest, duży, główkę ładnie trzyma. Nie powiedziałabym że taki rozdarciuch

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Moje dziecko jakiś diabeł opętał
Nie dość, że cały dzień nie spała wczoraj to w nocy też nie chciała Włączyłam w końcu tą suszarkę i poszła spać Co się skończyło otwierała oczy i zaczynała płakać, to ja musiałam wstawać co chwile i włączać I tak do 1 w nocy A potem co 2 godziny wstawała i głodna była!!!!!! W takim tempie to jakiś grubas z niej wyrośnie. Próbowałam ją powstrzymywać, lulałam, puszczałam suszarkę, dawałam pić, a ta ryczała jak najęta. W końcu się poddałam i dałam jej wcześniej jeść, żeby gości nie pobudziła Ale i tak pewnie ją słyszeli jak wyła Jestem wykończona!!!!!!!! Ryczeć mi się chce
Głowa do góry, dzisiaj też jest dzień, może będzie lepiej
Co 2 godziny to jeszcze chyba nie dramat? a ile zjada na raz?

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
ha tez tak myslę.

nic na wariata. teraz ty karty rozdajesz moja droga.

jak szybko

zawsze pod górke mam nadziję że wszystko sie ułoży.

A u mnie tęściowie przyjechali. i całą walizkę prezentów przywieźli dla Emila. ja byłam w szoku. prezenty od ich znajomych, których ja nawet na oczy nie widziałam..Teściowa zrobiła kilka ubranek dla młodego. śliczniutki.sporo kupiła. zrobiła mu nawet posciel(poduszeczkę i kołderkę- wkleje potem zdjecia)przywiozła też sztucce megoT. 39letnie z wygrawerowanym imi=eniem.sporo rzeczy które należalo do mego T. niesamowita kobieta. a za małym to tylko biega i pyta, czy może go wziąśc. żadnych na chama rad. życze wszystkim takich teściowych.
pozazdrościć takiej teściowej

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość

Kobitki ale wczoraj miałam przypadek
wieczorem jechaliśmy na jego imprezę firmową

i kogo telik tam spotkał???
swojego ginekologa

najgorsze ze siedzielismy przy jednym stoliku
nigdy sie tak dziwnie nnie czułam na imprezie
oczywiście stolik został pochłoniety tematem mojego porodu
o Ty mówisz
A co on tam robił?
świat jest malutki
Kiedyś na wczasach sąsiadkę spotkałam.

U nas wstawanie w nocy 1 i 5 i spania od 5 niet
o 8 na godzinkę usnęła,
potem tz zaniósł ją do teściwej żebym mogła posprzątać, ale też jej nie spała i widziałam że ma jej dość i pewnie też coś do roboty, więc ją wzięłam do nas na górę.
Suszarka leci a Sarka w bujaczku siedzi. Oczy otwarte, a jak.
Na dworze tak wieje aż łeb urywa, do tego zimny bardzo. Chyba na dwór nie wyjdziemy- czyli dzień bez spania
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:17   #4477
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny które mleko mm jest jakos bardziej kaloryczne, bo Sarka mało ilościowo zjada i moze zmienie jej mleczko.
Moja do niedawna była na bebiku i stwierdzam, ze utuczyła się bardzo. Policzki ma jak chomik.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 10:17   #4478
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Pytanko: co dajecie do picia dzieciakom? Wiem, ze temat sie przewijal, ale nie bylam wowczas zainteresowana i nie pamietam dokladnie co pisalyscie.
ja wodę mineralkę przegotowaną, czasami z glukozą. Jestem na samym MM. staram sie 4-5 razy dziennie po 20 ml.
Ale wczoraj prawie wogóle nie chciała pić, więc na siłę nie poiłam.
Stary 2011-08-20, 10:17   #4479
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
U nas noc masakryczna !! Mały co się budził to miał ataki kolki ( Nad ranem na szczęście zasnęliśmy i ja przed chwilą wstałam a on śpi jeszcze biedny umęczony, ale już płytko więc tylko czekać

Carmela ja ostatnio sprawdzałam skład Nan i Bebiko i powiem Ci że praktycznie to samo. W Nan jest więcej witamin ( o ile można takie ilości śladowe nazwać więcej ) A w Bebiku np więcej potasu itp. Ale Nan ma 2x więcej żelaza (zatwardzenia)
no to niefajna noc mieliscie...

dzieki za odpowiedz w sprawie mleczka chyba blondynkapoznan tez szukala takiego mleka.

Cytat:
Herbatka koperkowa z hippa- ta granulkowana, niestety z glukoza, ale inna nie wchodziła cos Małej

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:18   #4480
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Książka odemnie: lekki i przyjemny horror-moja ulubiona książka- S.King "Worek kości".Brzmi nie ciekawie ale jest super-serio!!!Albo J.Grisham "prawnik"
No to widzę, że mamy podobne upodobania: King, Grisham, Masterton .
Tyle tego pochłonęłam, że tytułów nie pamiętam.

Nie wiem czy kojarzycie serię książek Saga o Ludziach Lodu - ponad 50 tomów pochłonęłam ciągiem. Książkę na dzień, półtora. Tylko wtedy to miałam dużo wolnego czasu, nie to co teraz .

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Super masz tesciow. Tylko zazdroscic. Chociaz ja na swoja tez nie moge narzekac. Interesuje sie tyle ile trzeba, a najwazniejsze ze jest 1800 km ode mnie
Ja też tak chcę . Na razie to tak daleko są moi rodzice a teście 15 km
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:22   #4481
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
No to widzę, że mamy podobne upodobania: King, Grisham, Masterton .
Tyle tego pochłonęłam, że tytułów nie pamiętam.

Nie wiem czy kojarzycie serię książek Saga o Ludziach Lodu - ponad 50 tomów pochłonęłam ciągiem. Książkę na dzień, półtora. Tylko wtedy to miałam dużo wolnego czasu, nie to co teraz .

Ja też tak chcę . Na razie to tak daleko są moi rodzice a teście 15 km
pamiętam sagę. Czytałam całą zimę, z 15 lat wtedy miałam
Masterton też dobre książki pisze
Stary 2011-08-20, 10:22   #4482
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
i wklejam jeszcze zdjęcie z wczorajszego zasypiania przy kołysankach. Słodko się uśmiechał przy usypianiu
cudnie !!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
mamusie trozpakowane, czy wy także miałyście słaby apetyt po porodzie? bo mnie się nie chce za specjalnie jeśc
Tak, to normalne, ja moglam wogole nie jesc.. minie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
My dzisiaj kończymy miesiąc
gratulacje !!

Cytat:
Nie wiem ktore ze zwyklych mlek jest bardziej kaloryczne, my jemy Bebilon Comfort na kolki i zaparcia mam w szafce jeszcze jedna puszke Bebilonu Nenatal Premium dla dzieci z mała i bardzo małą masą urodzeniową i ono po rozrobieniu z tego co pamietam bo nie chce mi sie sprawdzac jest prawie 2 x bardziej kaloryczne od zwyklego mleka Karolinka ładnie na nim przybierala, po ok 300gram na tydzien jadła go około 2-3 tyg do daty przewidywanego porodu

Karolcia jeszcze spi oby nie zapeszyc.. (od wczoraj od 22 )

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-08-20 o 10:25
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:22   #4483
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Moja do niedawna była na bebiku i stwierdzam, ze utuczyła się bardzo. Policzki ma jak chomik.

Daje do picia herbatke z Hippa ułatwiającą trawienie. A teraz jakie mleczko dajesz ?

Co do książek to uwielbiam Don Camilla- pare części jest, Oskar i Pani Rózą, Tektonika uczuć, My dzieci z dworca ZOO, swojego czasu lubiłam poczytać Paula Coelho. Generalnie jestem molem książkowym więc mogłabym wymieniać tony książek :P Aktualnie czytam Ulisses z Bagdadu- Schmitta.

Stary 2011-08-20, 10:28   #4484
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
ułatwiającą trawienie. A teraz jakie mleczko dajesz ?
Bebilon pepti, mamy skazę białkową.

Dzięki za odpowiedzi w spawie picia. Myślicie, ze można spróbować na początek ze zwykłą gotowaną wodą?
Stary 2011-08-20, 10:29   #4485
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

carmela
te mleka mają podobno kaloryczność bo są dostosowane do wieku dziecka
nam Nan nie służył bo ma dużo żelaza.Teraz pijemy hippa
dziecko na MM powinno przybierać 300-400 tyg.
Ja daję małemu do picia glukoze lub h.koperkową hippa wypija na raz nawet 60ml
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 10:30   #4486
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
My tak jak Carmela dajemy małej herbatke koperkową z Hippa wody nie chciala, tak samo nie wchodzila jej woda z glukozą, ale ostatnio probowalam z wodą przegotowaną i chyba pomalu sie przekonuje

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:36   #4487
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
My tak jak Carmela dajemy małej herbatke koperkową z Hippa wody nie chciala, tak samo nie wchodzila jej woda z glukozą, ale ostatnio probowalam z wodą przegotowaną i chyba pomalu sie przekonuje
A to widzę, że mam odpowiedź na moje drugie pytanie. Dzięki.
Stary 2011-08-20, 10:38   #4488
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
pamiętam sagę. Czytałam całą zimę, z 15 lat wtedy miałam
Masterton też dobre książki pisze
No ja 18lat i ferie zimowe
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:47   #4489
Marina1
Zakorzenienie

Dziewczyny, super, że wymieniacie tytuły, zapisałam już większość, niektóre też czytałam. Fajnie, dzięki !

A ja uśpiłam małego.
Ale śpi tak niespokojnie, jedno oko ma otwarte.

U nas też wiatr, że głowę chce urwać, nie wiem, czy wybierzemy się na pole, bo też taki zimny nieprzyjemny jak u Ciebie patik. Brr.

Jeśli chodzi o picie - mój to w ogóle nie chce pić herbat ani wody tym bardziej, i mleka też nie bardzo teraz, muszę się niezłe nagimnastykować przy nim.

Mam koperkową i ułatwiająca trawienie z Hipp, ale mały jednak ich nie trawi ( mimo zapewnień o ułatwianiu trawienia )
Kupiłam też rumiankową z bobovity no i dopiero ta mu przypasowała, ale nie pije dużo - max 50 ml w ciągu dnia, i to z moim wpychaniem na siłę.

Woda z glukozą - bleee
Sama woda - tym bardziej bleee
Mam też herbatke z Hipp w saszetkach - też nie.

Nie dość, że rozdarty to jeszcze wybredny...
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:55   #4490
madzia1k1
Raczkowanie

Cytat:
SARENKA MA DZIŚ 2 MIESIĄCE !!! !!! !!!

gdzie robibie usg? My w szpitalu na Zaspie.

posciel poli co zminiłam raz, ale Sara nie śpi w łóżeczku
u nas w przychodni w starogardzie gd.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
ja wodę mineralkę przegotowaną, czasami z glukozą. Jestem na samym MM. staram sie 4-5 razy dziennie po 20 ml.
Ale wczoraj prawie wogóle nie chciała pić, więc na siłę nie poiłam.
a ja mam moze glupie pytanie ale po co dajecie do picia wode lub herbatke, to mleczko nie starczy, czy podaje sie po to zeby zaspokoic pragnienie a nie utuczyc

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:57   #4491
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Carmela nie wiem, czy Humana nie jest bardziej kaloryczna, ale ręki nie dam sobie uciąć

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 10:57   #4492
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
marinko byloby super gdybym jutro urodzilawtedy moje samopoczucie byloby boskie,ale sie niezanosi wiec bede marudna
dlamnie caza zadlugo trwa o pare miesiecy z 5 mies,byloby idealnie:P
a ja ostatnio stwierdzilam ze moglabym chodzic trzy miesiace dluzej w ciazy byle by urodzic juz takiego bobasa bez kolek, bez problemow brzuszkowych itp

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
za rocznicę

Ja po troszkę nadrabiam Na dziś już wystarczy. Idę do łóżka. Mąż i syn już dawno śpią
Radek miał ciężką noc i dzisiaj pół dnie. Stękał, płakał, sama nie wiedziałam co mu jest i jak mogę pomóc. Zrobiliśmy mu z tż flachę i zjadł 40ml, zaraz po tym jak mu cycka dałam
Mieliśmy gości wczoraj i mama moja stwierdziła, że może ktoś uroki zostawił żeby małemu oczy polizać.
I wiecie co? zadziałało, nie jestem zabobonna i jest mi wszystko jedno ale wiem, że Radek się po tym lepiej czuje. Podoił cycka i śpi już drugą godzinę
dobrej nocy mamusie
u nas lize sie czolo
a macie czerwona wstazeczke w wozeczku?? Ponoc na uroki

Cytat:
Kochane moje dziękuję za Wasze rady ! Każdą, każdusieńką !
Jak zwykle jesteście niezastąpione ( naprawdę ).
Postanowiłam się z nim spotkać ok czwartku, bo nie mam ochoty wcześniej. Poza tym muszę dokładnie przemyśleć co chcę powiedzieć, a nie chcę by emocje wzięły górę. Co to, to nie.
To nie są już jakieś gówniarskie wybryki, to już nie liceum, tylko poważne sprawy.
Chodzi o Igorka, a jeśli ma być tak jak było, to niech się nawet nie ośmiesza.

Nie wiem co będzie, ale jak na razie nie mam ochoty go widzieć.
Spróbuję się tym nie martwić póki co, tyle już czasu dałam sobie radę sama.

Uff...

A u nas noc po japońsku ( pamiętam, padło na forum i spodobało mi się ) - jako tako.
Od 4 nie śpię, i mały tez nie spał, ale teraz padł w huśtawce.
Oby pospał chwilę, bo muszę coś ugotować no i poodkurzać.

Dziewczynki i z innego worka :
Wasze tytuły filmów ( o które kiedyś pytałam ) okazały się strzałem w dziesiątkę (obejrzałam kilka ).

Teraz zapytam, czy mogłybyście polecić jakieś fajne książki ? Nie konkretnego gatunku, ot, takie które uważacie, że są godne uwagi.
Chciałabym w poniedziałek wpaść do biblioteki, bo brakuje mi czytania.

A książka do której lubię wracać to W. Nabokova ,,Lolita " - fajna, choć kontrowersyjna, ale daje całkiem inne spojrzenie na sprawę, niż moim zdaniem niedopracowany film ( chociaż z tego co wiem to były dwa, chodzi mi o ten nowszy )

No i ,,Mały książę "

To jeśli chodzi o mnie. A Wasze typy?
kurcze ja tak pochlaniam ksiazki ze tytulow nie pamietam
moze male kobietki albo niebieski rower??

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY pomocy!!!

mam 38,1 goraczki wczoraj jak szlam spac mialam 37,2 bola mnie wezly chlonne po lewej stronie wszystkie i gardlo... czy moge karmic malego i co z moge wziac na przepedzenie tej goraczki..
jak najbardziej mozesz karmic. na goraczke pyralgina tak mi lekarka powiedziala. Do plukania gardla woda z sola

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
My dzisiaj kończymy miesiąc

lepsza chusta lenny lamb czy nati?
chyba porownywalne

Marinko Igorek cuuuudo

Szymek znowu obudzil sie o 4 i slal usmiechy. Kocham tego dzieciaka nawet jak placze. Robi taki smieszny pyszczek Dzisiaj juz poprasowalam ciuszki i teraz chwila relaksu dla siebie. Obiad ugotowany
Szkoda ze sierpien sie konczy bo zacznie sie bycie slomiana wdowa. moj maz wyjezdza zagranice do roboty. Bede strasznie tesknic
Stary 2011-08-20, 11:20   #4493
agadus
Wtajemniczenie

[QUOTE=Marina1;28871164]

U nas też wiatr, że głowę chce urwać, nie wiem, czy wybierzemy się na pole, bo też taki zimny nieprzyjemny jak u Ciebie patik. Brr.

na pole chcesz z nim iśc ?? po co

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:22   #4494
brumek
Zakorzenienie

Witam w dniu mojego terminu porodu
!!!

Ale się cieszę, że tak się wszystko ładnie toczyło i dzidziuś sobie "dojrzał" do koćna

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
ale dzis jest nasz dzienzobaczymy co z tego wynikniehehe
Gratuluję Editko

Na razie tylko tyle, teraz lecę nadrabiać zaległości
Stary 2011-08-20, 11:25   #4495
Zmalowana
Zakorzenienie

[QUOTE=agadus;28871773]
Cytat:

w niektórych regionach mówi się na pole, a nie na dwór Moja siostra ciot. z Krakowa tak mówi.

Stary 2011-08-20, 11:25   #4496
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Brumku nie mów hoopppp dzień się jeszcze nie skończył

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-08-20 o 11:27
Stary 2011-08-20, 11:25   #4497
Marina1
Zakorzenienie

[QUOTE=agadus;28871773]
Cytat:

W sensie, że na dwór
Nie, że w pole, takie co się je uprawia

O widzę, że Zmalowana już wytłumaczyła

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-08-20 o 11:27
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-20, 11:27   #4498
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Marina dobre
Stary 2011-08-20, 11:29   #4499
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
u nas w przychodni w starogardzie gd.

a ja mam moze glupie pytanie ale po co dajecie do picia wode lub herbatke, to mleczko nie starczy, czy podaje sie po to zeby zaspokoic pragnienie a nie utuczyc
jak sie karmi tylko mm to koniecznie trzeba dawać pić.
jak tylko cyc to nie trzeba.

[QUOTE=agadus;28871773]
Cytat:

agadus pole w rzeszowie to jak u nas dwór
Stary 2011-08-20, 11:32   #4500
Zmalowana
Zakorzenienie

mam pytanie z innej beczki :P Polecacie jakiś dobry utrwalacz lakieru do paznokci ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości